|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
a na włoski niestety niewiele pomoże... muszą wypaść te, które muszą ![]() ja miałam najgorsze wypadanie jakiś miesiąc temu, to włosy szły garściami ![]() Cytat:
ja pewnie będe miała trochę stracha po akcji w niedzielę ![]()
|
|
#2732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Lena! Właśnie kilka razy zastanawiałyśmy się co tam u Ciebie
Kurcze niedobrze że się porobiło tak z tym kręgosłupem :/ Od czego Ci się coś takiego mogło zrobić? Po ciąży? :/ Trzymaj się i dużo zdrówka życzymy ![]() Aha dzięki emigra No to w takim razie niedługo zobaczę reakcję Gabikową na jabłuszko, już kupiłam tylko się boję otworzyć ![]()
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-06-26 o 11:45 |
|
|
|
#2734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze bedzie lepiej
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Lena
aby wszystko skończyło się dobrze i ten kręgosłup już Cię nie bolał ![]() Dziewczyny proszę o pomoc... TŻ wyjeżdża na te 3 dni i mam okazje na spokojnie pojeździć i poszukać prezentu z okazji 1 rocznicy ślubu. Najgorsze jest to że nie wiem co a rocznica już 16.07. Co Wy dawałyście lub macie zamiar dać na 1 rocznicę? Mam zamiar zrobić jakąś kolację (albo gdzieś pójdziemy - bo romantyczna kolacja przy domu pełnym domowników gdzie nie wiedzą co to pukanie do drzwi to nie kolacja). No ale jakiś prezent tez by się przydał. A nie mam pomysłu bo on wszystko ma ;/ |
|
|
|
#2736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mała nie chce zasnąć inaczej jak tylko na rękach i to tylko na moich, u TŻ płacze jak nie wiem. Muszę ją bujać i tulić i dopiero po marudzeniu zaśnie. W nocy nie chce spać w łóżeczku rzuca się po nim, wierzga, a tylko weźmiemy do łóżka naszego (dziś o 3.30 bo od północy było niemal non stop kręcenie się) to śpi jak zabita, nawet nie drgnie nie wiem o co chodzi, ale jest to męczące. Teraz śpi, ale musiałam 15 min na rękach usypiać ją, bo marudziła strasznie... Cytat:
i brawa dla Kai, że była grzeczna dla Mamusi Zdrówka! Emiga ja teraz w czwartek idę z Laurą na szczepienie i też chcę się zapytać czy mogę dawać kleik kukurydziany (podobno jest na początek lepszy niż ryżowy) na noc, bo u nas to jest częste budzenie, nawet jak mała wydoi po kąpaniu 150ml mm, gdzie teoretycznie powinno dłużej się trawić, to i tak wstaje ok. 1.00 i potem po 3 i po 5 - tak mniej więcej. Przyznam, że jestem tym zmęczona ![]() Gucia i co pogotowie stwierdziło jak przyjechali? Mi Laura zaczęła chlustająco ulewać po moim mleku, normalnie fontanny nie wiem czemu. Wcześniej też się to zdarzało, ale teraz to masakra. I zastanawiam się czy jej teraz mm nie zagęszczać trochę tego mojego mleka tak jak Aguśka robi. Hej ![]() Pogoda tragedia! Gdzie to lato aż nic się nie chce robić... a roboty to ja mam od zawalenia ![]() Dziś moja ciocia miała cc i jej synek waży 4770g! Szok to wczoraj jak Laurę zważyłam to ma 5360g (przez 6 tygodni niecała +1,5kg) , więc niewiele więcej wczoraj też urodziła koleżanka, fajny chłopczyk 3800g, ale 5godzin próbowała sn i nie dała rady urodzić niestety. Teraz jeszcze koleżanka na dniach pewnie urodzi córę, bo już ma bóle i rozwarcie postępujące, ale jeszcze chodzi Ech... Porody kiedy to było
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No no... to spory chłopaczek się urodził. I widzę że w Twoim otoczeniu same porody ![]() http://allegro.pl/portret-portrety-z...436445316.html co sądzicie o takiej formie prezentu?? w końcu to rocznica papierowa i do tego jeszcze bym coś dokupiła tylko co ![]() |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Leków dostałam całą masę (przeciwbólowe, przeciwzapalne, rozluźniające), ale na razie nie zdecydowałam się żeby brac, no bo wtedy nici z karmienia.. czekam aż w koncu samo przejdzie.. Choc czasem jest cięzko.. Zobaczymy co wykażą badania.. I tak już na ostrym dyżurze dostałam zastrzyk no i potem kolejnego dnia jak przyjechało pogotowie (ból był tak okropny, że mnie unieruchomiło totalnie, leżałam jak kłoda.. no i z jednej strony krzyk nie do opanowania bo tak bolało, a z drugiej stronu każdy oddech sprawiał mi ból.. i wkoło macieju, mąż był przerażony więc wezwał pogotowie, przyjechali ale nie było sensu jechac do szpitala, bo zrobiliby te same badania co poprzedniego dnia na ostrym dyżurze.., więc dali mi końską dawkę przeciwbólowych domięśniowo). Trochę mleka musiałam ściągnąc i wylac. Ogólnie to walczę jak się da ze stresem i staram się nie denerwowac, żeby mleczko nie zaniknęło.. Eh.. Takiego bólu nie życzę nikomu.. Nie wiedziałam, że coś takiego może się przydarzyc, no ale podobno sporo dziewczyn to ma, właśnie po ciąży, po porodzie.. Zaczęło się prawie typowym bólem kręgosłupa, a skończyło na atakach skurczów mięśni i bólu przy którym nie można się ruszyc.. Dziewczyny dbajcie o swoje plecki! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-26 o 12:18 |
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pogotowie stwierdziło, że wygląda to na typowe zatrucie pokarmowe i mała musi się tego pozbyć z organizmu... i tak było... w końcu się wszystko uspokoiło i zaczęła nawet pić... ale najgorsze było to, że ona przy tym nie płakała... cały czas była cichutko, a widać było, że się źle czuje ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie już tu kilka dni, ale ciągle mam jakieś zajęcie .Andrea śmieje się praktycznie bez przerwy i trzeba jej organizować jakieś "zabawy", żeby się nie nudziła . Czuje się w Polsce dużo lepiej niż w upale w ES. Lepiej śpi i na spacerek chętniej wychodzi i nie płacze. Poza tym wszystko u nas dobrze! Lena_mi Kupiłam Andrei smoczek nr...5? Nuk Genius. Nie ma po nim odruchów wymiotnych, ale też nie chce go ssać tylko liże. I tak najlepsze paluszki .
|
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Monia to teraz jesteście 2 matki karmiące w domu...Ty i Lola
![]() Kurcze 200 km do lekarza dla Hani ale najważniejsze że kompetentna ta lekarka.. Tynka powodzenia na szczepieniu oby Mateuszek jak najmniej to odczuł.. Gucia jasne że pamiętamy ![]() za turlanie...super to musi wyglądać..Gosica dla Gabi za skończone 3 miesiące...Nikki pomysł z tym portretem super jeśli Twój Tż lubi takie rzeczy Co do oduczania spania na rękach to ja czasem robię tak że kładę się z malym na łóżku...przytulam go tak jakby był przy cycku ale zamiast niego ma smoka w buzi...tak potulę chwilkę i on zasypia i często ja też ![]() Karolca współczuję...ja ostatnio miałam takich ciężkich 6 dni...u mnie to był skok..a u Ciebie pewnie to plus zęby... Lenka kochana pzykro mi że tak cierpisz...ale Cię złapało kurcze...mam nadzieję że szybko Ci przejdzie no i zaczniesz znów częściej pisac co u Ciebie i Kajuni Cytrynka pokaż później efekty wizyty u fryzjera Aguśka mam nadzieję że Szymonek jednak polubi butlę Tikki super że dobrze się czujecie w PL |
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Lena wspolczuje problemow z kregoslupem
oby szybko przeszlo! Tikki nr 5? Jakas dziwna ta rozmiarowka w PL a jest napisane od ilu do ilu miesiecy ten smoczek? moze kup jej taki z gryzakiem Dziewczyny wiecie jak dalam
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem już po szczepieniu. Ewelinka waży 6,5 kg więc jest w 90 centylu. Pani doktor zachwycona małą W poczekalni wymieniła kilka uśmiechów z 6-tygodniową Mają (wnuczką naszej pielęgniarki środowiskowej). Lekarka zajrzała w buzię, obejrzała dziąsełka i powiedziała, że tutaj nic na zęby nie wygląda - jeszcze. Bo z zachowania jak najbardziej. Podczas szczepienia jak zwykle był płacz, no bo jak inaczej, ale... dziecko rozpłakało mi się jeszcze przed szczepieniem... bo myślała, że dostanie jeść (podobna pozycja jak przy karmieniu) Dietę mogę zacząć rozszerzać w połowie 4. miesiąca ale mam unikać produktów mlecznych - obiadki, deserki, owoce. No i tak zaczniemy od jednego posiłku dziennie tak, aby na mój powrót do pracy była już "niezależna" od piersi (w dzień). A na zaakceptowanie smoczka rady nie dostałam, jedynie po 6. m-cu dać niekapek. No i dziękuję za słowa otuchy. kazdy kryzys trzeba przetrwać, kilka już była to i teraz damy radę. W niedzielę jadę nad morze, może zmiana klimatu także pomoże
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-06-26 o 13:33 |
|
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny...
Zniknęłam na parę dni,bo dopadła mnie znów kolka nerkowa... Na dodatek Tomkowi nie dał szef wolnego i muszę się Młodym sama opiekować. Wyobraźcie sobie,że ten idiota (szef) powiedział,że Tomek sobie tą moją chorobę ubzdurał,żeby tylko nie pracować Co do tematu z K to odniosę się tutaj. A więc nie mogę Tomka na razie w takiej sytuacji postawić,bo niestety mamuśki już wszystko załatwiły i niestety my musimy kasę wyłożyć. A że nie myśleliśmy o wyprawianiu takich hucznych chrzcin to nie byliśmy na nie finansowo przygotowani. Mieliśmy odłożone pieniądze,ale nie aż tyle niestety. Więc teraz niestety Tomek musi chodzic na te nadgodziny,bo może się okazać,ze braknie albo na bieżące sprawy tutaj albo na ten cholerny wyjazd. Co do postawienia sie rodzicom to posłuchałam Was i tupnęłam nogą. Powiedziałam im wszytko co myślę na temat ich rządzenia nami i tego jakimi są egoistami. I skończyło się to obrazą Rady Najwyższej ( rodzice +teściowie+ nawet nasze rodzeństwo [swoją drogą nie wiem czemu...] ) Milczą jak zaklęci od soboty. Jak im nie przejdzie to mam zamiar wcale nie lecieć Bo i po co? Żeby ich żali słuchac? Jak są tacy głupi to wnuka nie zobaczą jeszcze długo i tyle... Może się w końcu pohamują z tymi zapędami.Także działo ( i dzieje się) u mnie trochę... A teraz idę poczytać co u Was słychać
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Emigra tata na pewno rozumie że masz teraz prawo zapomnieć a ja Tż tez nic nie dałam, tylko mu małego przynioslam do łóżka w ubranku I Love Dad i złożyliśmy życzenia...a ten zaspaniec coś tam odpowiedział i poszedł spać, a po pracy jak wrócił to stwierdził że nie pamięta tego rannego składania życzeń
![]() Karolca super że już po szczepieniu... A ja dziś zauważyłam że Morfik ma na czubku głowy nowe włoski...taki puszek fajny pomiędzy tymi z którymi się urodził.. ![]() Balbinka kurcze że też Cię znów ta kolka złapała... A że się postawiłaś to i dobrze...nie można dac sobie na głowe wejść... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-06-26 o 13:49 |
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
Gucia super że się odzywasz
Moniao, witam w klubie... Dobrze zrobiłaś,że nie posłuchałaś tego szarlatana tylko skonsultowałaś to z normalnym lekarzem. A powiedz mi te kropelki od polskiego lekarza to normalnie kupiłaś w aptece angielkiej? One są na receptę,czy normalnie też bym je mogła kupić? Bo nam lekarz tylko psikanie z Calpola przepisał a to tyle daje co nic. 5min po psikaniu jest ok,a potem znów ma nosek i gardełko zawalone aż go tak jak Twoja Hanię na wymioty ciągnie. A no i gratuluję powiększenia rodzinki.. ![]() Lena bidulko Karolca 6.5 kg,ho ho ho- to z Ewelinki już duża dziewczynka jest coś jeszcze miałam odpisać,ale zapomniałam... Już wiem Gdzie jest Konia?? Nigdy tak długo się nie odzywała Zawsze pisała jak miała zniknąć na trochę... A teraz nic. Martwię się
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-06-26 o 14:04 |
|
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- karolca dobrze ze juz po szczepieniu. No i piekna waga
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo dziewczyn się nie odzywa, Gizmiatko też gdzieś się zapodziała, ale rozumiem, że przy dwójce maluchów zawsze trudniej wygospodarować czas na komputer. Kubusewa też się odezwała tylko raz czy dwa w poprzedniej części a tak cisza.
Ewelinka pobawiła się godzinkę, poleżała na macie z 10 czy 15 minut, zaglądam do niej a ona zasypia teraz wierci się w łóżeczku.
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale też go nie chce. Pewnie zostanie bezsmoczkowa jak Ewelinka i Eryczek .
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gryzienie, lizanie, miętolenie go - to jest świetna zabawa ![]() Pół godziny temu padła na macie i śpi (w łóżeczku już).
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiktorek w dzien spi po pol godziny 3-4 razy
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka...NUK sylikonowy czy lateksowy?
.
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki, czy można jeszcze gdzieś zobaczyć jak rozśmieszasz swoją córeczkę? Patrzyłam na maila, ale tam tylko podało, że link wygasł
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze na YT, bo na bencu link ważny jest tylko 7 dni
. Już wyślę na maila
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
![]() Fajniutko się śmieje :P Ewelinka jak tylko widzi aparat lub telefon poważnieje. Przestaje się uśmiechać, gaworzyć. Cisza i powaga
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-06-26 o 16:16 |
|
|
|
#2756 |
|
Gang Iren
|
Lena wspolczuje ci tych przezyc,tego bolu.No i trzymam kciuki,zeby bylo w koncu dobrze!
Nikii bardzo fajne te portrety.A jaki chcesz,wasz wspolny? Karolca dobrze,ze szczepienie juz za wami.Jeszcze troche i twoja Ewelinka bedzie wcinac jabluszko,marchewke i inne przysmaki.Ale fajnie!Ja juz sie tego nie moge doczekac. Balbinka bardzo ci wspolczuje.I choroby i tego,ze Tomek nie mogl ci pomoc i sytuacji z rodzinka.Kurcze wszystko na raz ci sie uzbieralo.Trzymaj sie kochana My bylismy w lesie zobaczyc czy sa grzyby,bo ktos dal cynka ze sa,ale nie znalezlismy.Zrobilismy tez duze zakupy (za duze-bo tak to jest jak na glodniaka jedzie sie do sklepu )
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na razie starczy. Poza tym jak zobaczyłam skład (w domu spojrzałam na etykietę dopiero) to stwierdziłam, że nie kupię już gotowych soków Skład 50,6% sok jabłkowy, woda. Sok jabłkowy odtworzony z soku zagęszczonego. To co to za sok jest! Mam sokowirówkę, kupię dobre jabłko, obiorę, wrzucę do sokowirówki i będzie pyszny, świeży sok. Odstawię na kilka minut aby osad opadł i podam czysty soczek. Tak samo zrobię z marchwią. Taniej i smaczniej. Ale faktycznie, już za miesiąc będzie mogła dostawać nowe rzeczy do smakowania, nie tylko soczek ![]() U mnie zakupy na głodnego w ogólne nie wychodzą, bo nie wiem na co mam ochotę i wtedy nic nie kupuję
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, przyuważ, że filmuję ją z góry. Dlatego nie zawsze Andrea jest w centrum filmu, bo nie widziałam co nagrywam
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolca ale Ci corcia rosnie Balbinka wspolczuje kolki
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa właśnie
. Ważyłam się ostatnio i ważę 55kg (przed ciążą 59kg)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

aby wszystko skończyło się dobrze i ten kręgosłup już Cię nie bolał 

mała nie chce zasnąć inaczej jak tylko na rękach i to tylko na moich, u TŻ płacze jak nie wiem. Muszę ją bujać i tulić i dopiero po marudzeniu zaśnie. W nocy nie chce spać w łóżeczku
nie wiem o co chodzi, ale jest to męczące. Teraz śpi, ale musiałam 15 min na rękach usypiać ją, bo marudziła strasznie...
Zdrówka! 

.

oby szybko przeszlo!