|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
ściskam
witam siostrę pęcherkową ![]() gratuluję! ależ zmężniał!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ależ wieje...
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
nie rodzę
i jakoś nie zapowiada się że urodzę ![]() będę jak słoń 2 lata w ciąży chodzić moja szyjka nie dość że szczelnie zamknięta to w dodatku ma 2cm (!!!!!) ![]() wszystko jest oki, mały ma ponad 3kg ale ciężko było go zmierzyć dokładnie... za niedługo kolejne typowanie porodu na lipiec chyba będę musiała zarządzić ![]() 6.07 mam sie zgłosić po skierowanie do szpitala (no o ile nie urodzę wcześniej...)
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-26 o 14:49 |
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fiolusiek też miałam przeczucie że będzie chłopak, a marzyłam o dziewczynce ale teraz nie zamianiłabym go za żadne skarby ![]() Cytat:
już 17tc
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcześniej Tz-etowi tłumaczyłam jak wygląda takie badanie aby się nie wystraszył, że mi się krzywda dzieje ![]() dla mnie bardziej krępująca była obecność lekarki niż Tz-eta ![]() Cytat:
biegam po mieście, robię ciasto i planuję co jutro robić lub kogo odwiedzić może pojadę do Teściowej to szybciej urodzę ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- mam piękny suwaczek- chciałabym aby był już aktualny!!!!
|
|
#4595 | |||
|
Zadomowienie
|
Uff... wszystko załatwiłam! I na koniec kupiłam lakier do pazurków, więc zabieram się za malowanie.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam jego pierwszą reakcję jak gin zaczęła nakładać prezerwatywę na tego badylka. TŻ zrobił wielkie oczy, bo myślał, że całe mi to właduje, biedny.uroczy suwaczek |
|||
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napaliłam się na niego, będę szukać hodowli w pobliżu a jak nic nie znajdzie się to poproszę przyjaciółkę żeby z Wawy przywiozła mi zwierzątko ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- aaa zapomniałam napisać, z godzinę temu wpadł mąż siostry ciotecznej do babki mojej i powiedział że siorka córeczkę urodziła, nie będę kłamać - smutno zrobiło mi się ;( ale niech tam zdrowa jej się chowa
Edytowane przez alonka00 Czas edycji: 2012-06-26 o 15:59 |
|
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
alfa rzeczywiście uparta Twoja macica
zeberka ale wypieki serwujesz, pogoda sprzyja bo upałów nie ma ![]() pani wieje, wieje, zimnica jutro mają przyjechać wymierzyć łazienkę, projekt mi zrobią. A będzie coś w tym stylu: (o ile tż się zgodzi), (chodzi mi o płytki): http://www.ceramstic.com.pl/alchemia.html |
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
maksi- ladne te płyteczki, ja też się kręce koło takiej kolorystyki ale muszę wstawić dużo jasnych płytek bo zmniejszyliśmy okno i trochę ciemno w łazience....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-06-26 o 16:28 |
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
alonka ja do tej pory nie akceptuję wszystkich dzieci w rodzinie.....i cóż na to poradzę!!
maxi boska !! podoba mnie się ta łazienka!! cudaśna oby tylko Tz się zgodził!!
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
październik-listopad rodzi druga siorka, normalnie też skaczę do góry, z nią to nawet nie chce mi się gadać, chciałam żeby była u mnie starościną na weselu to nie zgodziła się bo mąż jej nie pozwolił, gówniara jedna
przez tą debilną pogodę zamiast uczyć się to spałam ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- właściwie jak tak myślę to dzieci i jednej i drugiej siorki akceptuję, one nie są niczemu winne, to rodzice są winni
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie też krępuje że przy TŻ gin ma mnie badać, ale pomyślę. No i jego muszę namówić, bo się boi po ostatnim razie jak był :/
Właśnie wróciłam od gina bo po L4 byłam i od wczoraj jestem oficjalnie na zwolnieniu ale głowa mi pęka od tego wiatru
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ona też zawsze powtarza, że bardzo sobie ceni Tatusiów w gabinecie- żony się bardziej słuchają jej zalecen jak z mężami przychodzą
|
|
#4604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
piję kawkę i znikamy na spacer |
|||
|
|
|
#4605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam witam!!!!!!!!!!
FIO! bardzo się ciesze ze wszystko ok1 ale szok ze jenak chłopczyk1 Ciekawe jak moje przypuszczenia ![]() ALONKA1 ciesze się ze pozytywnie sie robi!!!! I jaka energia bije z tego postu! Super!!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobrze ze sytuacja juz opanowana! Cytat:
i ja! i mój Tz tez!!!!!!!!! Cytat:
|
||||
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby było śmieszniej, bardzo zmęczona
i śpiącaA Ty jak się czujesz?
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Esko a wy jak się czujecie
Nie przemęczasz się przy remoncie
|
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
MAXI ja wychodze z założenia że lepiej dołożyć i miec raz to co sie podoba a 2 porządne bo tak jak mój Tz poskąpił na panele w domku a teraz na każdym kroku jakaś dziura jest w nich! i mi mówi a przecież i tak mówiłas że Ci się nie podobaja bo chciałas inne to się wymieni......tiaaa wymieni jasne.....
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś większe pół dnia przespałam W sumie nie wiem dlaczego, ale pewnie będę miała problem, żeby wieczorem zasnąć
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja myślę że tak czy siak padniesz i zaśniesz szybciej niż myślisz wieczorkiem hehe
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
E prz y remoncie ot sie nie przemeczem - w sobote tylko troche a tak ciagle słysze- jeszcez tego nie rób bo sie bedzie kurzyc, tego nie wyciągaj bo jeszcze pył, wiec bradziej dla towarzystwa chodze. A samopoczucie chyba dobrz- tylko cos mnie brzuch pobolewa- lekarz mówił ze tak ma byc-jak boli tylko troche. Nie wiem czy to nie jakies trawienne problemy a moze po prostu rosnie. i te ruchy sobie wkrecam!
|
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam przegladać różne aranżacje i dodatki, oglądam już meble do salonu - chociaż to naprawdę będzie ostatni etap remontu - umeblowanie salonu - ale muszę wiedzieć co chcę aby dobrać odpowiednią podłogę i odpowiednio elktrykę rozprowadzić bo chciałabym meble z podświetlanymi ledami półkami http://www.premium.brw.com.pl/meble/modern/like/ http://www.premium.brw.com.pl/meble/modern/drift/ tylko interesuje mnie ciemniejsza kolorystyka ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Trufla- widzę, że podczytujesz...jesteś Aniołkową Mamą? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
mój w tej kwestii popada w skrajność - dla niego zawsze najdroższe= najlepsze i takie chce mieć a przecież nie da się abyśmy wszystko takie mieli bo za 10 lat nie skończymy remontować... przykład- drzwi wewnętrzne upatrzył takie, które kosztują ponad 1500zł a przecież potrzebujemy ich kilka... mój Tata jest stolarzem i tłumaczy Tz-etowi, że te tańsze jakościowo nie są gorsze ale mojego chłopa trudno przegadać.... tyle, ze mnie akurat też te drogie sie podobają ale znalazłam dzisiaj kilka innych modeli - tańszych, też ładnych i z nowszej lini ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- http://www.premium.brw.com.pl/meble/modern/artmodulo/ piękny jest też ten zestaw, można dowlonie dobrać elementy ale cholernie drogi i kolor mi średnio leży...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-06-26 o 17:27 |
||
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra no bez przesady!! za drzwi akurat 1500zł bym nie dała
ale tak jak podłoga czy sprzęty agd to owszem lepiej dołożyć...a drzwi....hmmm.....przecie z nie musi ich być odrazu! Oczywiście moim zdaniem.....ja nie mam drzwi....mamy tylko wejściowe i do łazienki i tyle!
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze pamiętam?
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBRA! fajne te mebelki! my znowu tak ze śrdokowej pólki wybieramy rzeczy do domu! By szajsu nie było ale i by nie zbankrutowac. np mebelki mam stare- tzn z mieszkania Tz(bo to w sumie było jego mieszkanie) ale tam z racji małej ilości miejsc wszystko było porozrzucane a jak złozylismy to razem to nawet fajnie wyglada!
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale za tą cenę to chyba jednak kiepskie nie powinny być.....tak mi się wydaje...bo te kiepskie to chyba takie po 1000zł są ..... Z resztą teraz nie ma dobrych mebli moim zdaniem!! Wszystko takie robią że zaraz się rozlatuje My łóżko mamy 4 lata a już całe popękane i sprężyny tylko czuć pod tyłkiem!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-06-26 o 17:38 |
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
tak ja pisałąm - z meblami z brw to róznie jest- albo trafi sie na badziewie albo na super. trzeb byc ostroznym a i tak nie jestes w stanie zobaczyc jaki model Ci sie trafi bo one w paczkach śa. Choc my mamy np biurko z brw i jest bardzo solidne i stabilna- Tz stwierdził ze bedzie dobre do przewijania malucha - na rzaie komputer na nim stoi!
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie wyobrażam sobie wstawiać później drzwi jak już będą ładnie obrobione ściany...a ceny takich lepszych drzwi wewnętrznych z ośnieżnicami to trzeba liczyć ok 1000zł
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo co jak co ale tego później nikt ruszać nie bedzie (a moja babcia oczywiście a po przecież ta jeszcze dobra...)no i w sprzęt też warto taki przykład my kupiliśmy laptopa polecanego z wyższej półki cenowej (ale bez przesady) Sony, a moi rodzice bratu jakiegoś z promocji nie pamiętam już firmy o 1,5tys tańszy. I co bratu gwarancja sie skończyła zaczął się sypać cały i musieli kupić drugi. A nasz służy bez zarzutu. Łatwo policzyć, że my mimo że kupiony drożej to wydaliśmy mniej (nie wspominając, że rodzice próbowali tamtego reanimować i naprawiać tu też kasa poszła...)
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się podobają takie drzwi, mają wąskie szybki i metalowe wkładki ozdobne- tyle, że nie wiadomo czy z tym metalem nie będzie się coś dziać...
http://www.firmy.net/WTRTN,drzwi-wew...loks,2B4S.html
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

ale teraz nie zamianiłabym go za żadne skarby 
na początku miałam takie bulgotania a teraz takie uczucie jak by cos mi się kręciło w brzuchu,szczególnie po prawej stronie kolo pępka

i powiedział ze jeśli teraz jajeczko ładnie pęknie to dla bezpieczeństwa przepisze luteinę. To chyba dobrze co?