|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2
Cytat:
tylko o festynie
|
|
|
#4772 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś ma może tego robota??? Bardzo mi sie spodobał, ale 500 W to chyba ciut za mało???
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_27678.htm
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja zawsze robię własnie kanapki, na twaróg pomidor i tak smakuje najlepiej , ale pewnie super smakował by tez w sałatce
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4776 |
|
biegam dla Zabawy
|
Coś jak mało słony, łagodniejszy oscypek. A strukture ma jak twaróg.
|
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
Kupujecie warzywa w Lidlu?
Ja kiedyś kupiłam brokuła (fakt, że w przecenie), no i w occie nawyłaziło z niego mnóstwo robactwa. Dzisiaj z wyższej konieczności kupiłam kapustę pekińską, która wyglądała świeżo a jak się okazało była siedliskiem kolejnych robali, także cała wylądowała w śmietniku. Nie wiem czy mam takie szczęście czy raczej omijać półki warzywne. Ja kolejno eksperymentuje z lodami, ale moja córka po próbach zawsze wraca do wodnego loda o smaku coli. No a fakt jest taki, że po kilkutygodniowej lekturze wątku dzień w dzień biegam do Lidla po przedwieczorne lody, plus zapasik w zamrażarce. Obłęd, szczególnie smakowy
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm brzmi smakowicie
![]() ps. wczoraj nie dostałam tej pasty do bruschetty, juz nie było... może to i lepiej bo mam taki zapas przeróżnych sosów z Lidla, że starczy na kilka miesięcy
Edytowane przez megi533 Czas edycji: 2012-06-24 o 14:56 |
|
|
|
#4779 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
- kupuję sałaty, kapusty, brokuły regularnie i robactwa nie ma. Chociaż czasami dochodzę do wniosku, że warzywa są w wysokiej cenie - kalafiory taniej kupuję na targu - a i ładniejsze. Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-06-24 o 17:40 |
|
|
|
|
#4780 |
|
Przyczajenie
|
ja nigdy nie spotkałam się z robactwem w warzywach z Lidla. najczesciej kupuje rucole, roszponke, pomidorki cherry, cukinie (bo sa zazwyczaj fajne malutkie), ziemniaki (mojemu mezowi bardzo smakuja takie w workach 2,5kg), czerwona cebule (bo zazwyczaj jest zdrowa i jedrna, a nie jakies wywloki jak w innych marketach).
ale musze stwierdzic, ze pod wzgledem warzyw Lidl jest dla mnie ok zima. latem jednak czesciej zaopatruje sie w warzywa na targu ![]() a takie produkty, ktore mam juz sprawdzone i regularnie kupuje to: -kakaowe wafelki Rodzinne (maz pochlania je nalogowo )-filety z makreli w puszkach w sosie pomidorowym i oleju - niedrogie, a bardzo dobra jakosc, -parowki wieprzowe Pikok (te z 83% miesa, pakowane po 5 sztuk), -bagietki (swietne do grzanek czosnkowych), -woreczki sniadaniowe (uzywam do mrozenia )-kefir w butelce Pilos, -serki wiejskie Pilos, -serek Limburger -kabanosy Pikok Premium (nie znam lepszych ),-szynka schwarzwaldzka, -maslo Pilos, -mleko Pilos, -tabletki odkamieniajace do pralki, -zima warzywa na patelnie i szpinak mrozony ze smietanka, -piwko Perlenbacher (fajne lekki - w sam raz dla mnie ),-popcorn do mikrofali, -plyn do spryskiwaczy (bardzo dobry lejek, nie zapowietrzajacy sie ),-moj maz uwielbia Lidlowe prazynki solone ,-wszelkie makarony te w zielonych opakowaniach, -sos tatarski jest bardzo dobry - ale przestalam kupowac, bo kusi z lodowki, a kcal ma tyle, ze ![]() -wina z Lidla czerwone Tempranillo tez super -bardzo dobre sa tez sosy balsamiczne, ktore czasem pojawiaja sie w tygodniu deluxe albo wloskim poza tym z takich produktow ktore czasem sie pojawiaja mam koc piknikowy taki zwijany, ze mozna nosic na ramieniu - baaaardzo sie przydaje, a nie przemaka od dolu bo jest wzmocniony folia. do tego mam dwie patelnie - jedna stalowa, druga teflonowa, obie mega ciezkie i bardzo dobre |
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś kupiliśmy zestaw do badmingtona, ktos też? jeszcze nie testowaliśmy
|
|
|
|
#4782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także faktycznie miałaś pecha ![]() Dokładnie |
|
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na temat twarogu wędzonego
muszę go kupić w tym tygodniu też zrobię zapasik oliwek bo są w dobrej cenie
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kilkakrotnie kupowałam już brokuły w promocji i były bardzo ładne ale o warzywach się nie wypowiadam, w Lidlu kupuję głównie pomidorki rzymskie, rzodkiewki, czasem cebulkę. Z tych rzeczy nie trafiłam nigdy na feralne okazy
Mów mi pluszak ! Koty, psy i inne zwierzaki Pomóż nakarmić zwierzęta ze schroniska - wystarczy kliknąć ![]() ![]() ----> http://www.pmiska.pl Nakarm psiaka i roześlij link dalej! ![]() ![]() http://www.karmimypsiaki.pl |
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuję i warzywa i owoce i jak dotąd jestem zadowolona
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj przed zamknięciem wpadam i wtedy są prawdziwe okazje cenowe, czerwone karteczki, mimo tego, że brałam takie często nie natknęłam się na przykre niespodzianki typu robale nigdy.
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do cen, mam podobne odczucia
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że trochę się spóźniłam ale czy widujecie jeszcze u Was zestaw nici do szycia,który był od 14 czerwca? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_27625.htm
I jeszcze w tym samym dniu pojawiły się pokrowce na pralkę są gdzieś jeszcze? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_27633.htm |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
te pokrowce widzialam u siebie w Lidlu wczoraj
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pomidory kupuję tylko w Lidlu, w mojej najbliższej okolicy tam są najlepsze. Nigdy nie miałam żadnego zepsutego.
Po ile jest ten twaróg wędzony? Chyba go wypróbuję
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj kupilam lody maslankowo cytrynowe i mowie do tż "podobno dobre, na forum pisali" a za mną idzie panie taka po 60stce i pyta: "ktore to lody pani poleca, ze takie dobre"
![]() a poza tym jestem mile zaskoczona - po chwilowym zastoju lidl baardzo sie podciągnal, zrobilam mega zakupy w tym dwa słoiki przedyskutowanych sosów do makaronu
|
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za warzywne opinie. Prawdę mówiąc trochę się zniechęciłam po tych moich zakupach więc warto poznać opinię z zewnątrz.
Pomidory też kupuję w Lidlu bo uważam, że są smaczniejsze od tych z targu. Resztę zieleniny sporadycznie, tym bardziej, że tak się nacinam. W ramach eksperymentów lodowych kupiłam dziś deserek lodowy, ale bez zachwytu. Czuję niedosyt i raczej do niego nie wrócę. Uwielbiam osławione rożki cytrynowe i lody na patyku, a najbardziej smakują kiedy są w promocji .
"http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...y+child+is.png" Edytowane przez maszka66 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:31 |
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Biedronce deficyt włoszczyzny w ogóle
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Lody znowu w promocji za 1,11 zł
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Juz byla mowa o promocji
![]() Ale ona dopiero (i tylko) w weekend chyba, nie?
|
|
|
|
#4799 |
|
Przyczajenie
|
Co myślicie o butach do biegania z nowej gazetki (obowiązuje od 02.07)? Miała już je któraś z Was?
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Pyszny ten twaróg wędzony
Za to kupiłam dzisiaj bułkę footballową czy jakoś tak i mi nie posmakowała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Najpierw nie było nikogo a jak zaczęłam oglądać kartony to tłum zaraz taki się zrobił że hej ..

on się nadaje normalnie na kanapki?
, ja zawsze robię własnie kanapki, na twaróg pomidor i tak smakuje najlepiej
, ale pewnie super smakował by tez w sałatce

czerwone Tempranillo tez super 

ja kupuję i warzywa i owoce i jak dotąd jestem zadowolona