|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34949321]A żeby Was z tym czwartkiem popieściło
[/QUOTE]Tak btw, to babcia TŻ mawia : " Jak dobrze popieścisz to wszędzie się zmieścisz "
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze osłabiały mnie te słowa
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Melka - akurat na czasie, a propos inżynierów
![]() http://www.wykop.pl/link/1185221/zau...em-inzynierem/
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4295 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Przypomniałyście mi ostatnie "zdezo", które przeżyłam
Dowiedziałam się, że jest "trochę inżynierem", bo ma "trochę inżynierskie studia", bo kiedyś miały byc czy tam były inżynierskie, no ale inżynierskie nie są...W końcu odpisałam, że aha, jest tez trochę kobietą, bo ma chromosom X
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Tak- ciemny braz
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#4297 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Przepraszam, że akurat tu piszę, ale nie wiem, gdzie mogłabym to wstawić: Studiuję Turystykę i Rekreację w Krakowie i całą grupą robimy badania dt. preferencji spędzania wolnego czasu, wyjść na miasto itp. Ja jestem odpowiedzialna za "knajpową" część naszego doświadczenia. Mogłybyście mi pomóc i uzupełnić małą ankietkę??? Proszę, podeślijcie też linka znajomym. Z góry dzięki, jesteście kochane ![]() >> LINK << |
|
|
|
#4298 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Przepraszam, że szybko zwiałam, ale Słodziak zadzwonił, że jedzie do mnie z obiadem
![]() Cytat:
Nie podawałam kotu odżywek białkowych dla ludzi, tylko markową suchą karmę Te tematy mają tyle wspólnego, co słoń z żyrafą.Proponuję poczytać o prawidłowym żywieniu kotów na poniższej stronie, gdzie jest wyjaśniona fizjologia trawienia - co kot trawi, z jaką efektywnością, na co to przerabia i jakie ma rzeczywiste zapotrzebowanie: http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=138 To tyle ode mnie w temacie żywienia, wszystko jest na tej stronie i w odnośnikach. Na szczęście żywienie kotów jest prostsze niż ludzi. Cytat:
Coś często masz urodziny ![]() Dłużej z przodu niż z tyłu w sensie boba? Jak bardzo słowackie? Polski Grzebień, Lodowa Przełęcz, Sławkowski, Jagnięcy? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wypełniłam ankietę, ale nie jest dobrze skonstruowana.
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kogo obchodzi ocena z inżynierki ? przecież to w 1000% odtwórcze cudo, które do niczego nikomu nigdzie potrzebne nie jest ale musieli coś wymyślić żeby studentom nie było zbyt łatwo ![]() u mnie na wydziale na 60 osób, które są na jednej ze specjalności to co najmniej 30 pisało na jeden temat i wszystkie prace były takie same;] |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4301 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Malla,bo kojarzysz mi się z pisaniem tylko i wyłącznie "białko fe" (i to bodajże w kontekście ćwiczacych dziewczyn), a nagle czytam, że dawałaś je namiętnie kotu. Dla kota w, z tego co piszesz, nadmiarze nie fe, kiedy to wszystko w nadmiarze może zaszkodzić?
Mnie też radzono dożywianie kota karmą z dużą ilością białka - gdy był chory i nie chciał jeść, żeby go jakoś wspomóc... Zdziwiło mnie, ze propozycje zmiany kociego żywienia potraktowałaś jak wpychanie mu do gardła trocin zmieszanych ze stalowymi kulkami - to mnie wbiło w fotel... Jak ktoś poleca Ci kupno czegoś sklepowego to też tak reagujesz? Bo żyjemy w czasach, gdzie wszystko jest totalnie przetworzone. Weszłam, a tu taki atak, bo ktoś pisze co sprawdza się u jego zwierzaka...Niemniej zdziwiło mnie, że pochorował się aż tak od samej karmy ![]() Rozwala mnie to jak z dnia na dzień zmieniają nam wymogi co do pracy licencjackiej. Z wczoraj na dziś musiałam wywalić streszczenie po angielsku a wcisnąć słowa kluczowe i marginesy do druku dwustronnego :/ Boję się, że w piątek im sie odwidzi wszystko, co wymyślili dziś i narobią kolejnych problemów. Więcej nerwów niż pisanie kosztuje mnie samo poprawianie jej według dziekanatowego widzimisie
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
do wszystkich niewierzących i do tych wierzących też
![]() mam brązowe włosy ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuj. I to już!!
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Konto usunięte
|
Przepraszam, że nie dotarłam na spotkanie ale po 1,5 godzinnej wizycie u dentysty miałam pół twarzy jak sparaliżowane od znieczulenia i chcialam jak najszybciej znalezc sie w domu
![]() Cytat:
Ciezarówki/ Chyba do osobówki sie zmieszcze ![]() Cytat:
Nie bo granatowa nie mieszka niedaleko mnie |
||
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
podobno ciemny, ciepły blond ale ja tego nie widzę. widzę brąz- kupiasty brąz
ale daję szanse, nie panikuję i nie maruszę- no może troszkę![]() zdjęcie wrzucę jutro bo dzisiaj zrobiła mi SdC na szybko i niewiele widać. i nie wiem gdzie mam kabel
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#4311 |
|
maszyna, nie człowiek
|
gg22 - bo tak jest z kolorami, ja ponoć jestem brunetką, a to co dla mnie jest ciemnym blondem często nazywają jasnym brązem
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko pamiętaj, wdech... wydech... wdech... wydech... co byś za 3 dni nie musiała przepraszać fryzjerki
![]() Brawa za odwagę
|
|
#4313 | |||
|
Zakorzenienie
|
zjadło mi cytowanie, znowu
Kasiencja- jakoś sobie poradzimy ja po euro zamierzam regularnie biegać więc jak będziesz to się odzywaj. biegałam po okolicy, ale to trochę lipa. niedaleko tesco jest park i jak się wyrobie żeby było jasno to tam będę biegaćw temacie wyjazdu w góry- Lenka, Granatowa- ja też chcę jechać. pisałam i nikt mnie nie zauważa![]() Ineso- no tak właśnie myślałam, ze to alverde serio jest ciemniejszy niż altera? a mnie idealnie pasuje zaraz zajrzę do klubuBlair- widzisz jak rzadko się ze mną widujesz, nawet Ineso jest zdziwiona ![]() Melka- masz Inżyniera Mistrza Cytat:
![]() zaraz robię tiaaaa nie mam doła- daję szansę. ehhh może będzie dobrze. to jednak spora zmiana i muszę się "opatrzeć" dziwnie mi Cytat:
) i to może być ciemny blond, ale przy tak radykalnej różnicy kolorów patrząc na siebie w lustrze mogę podejrzewać jednak brąz---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
ona już mnie zna i zrobiła ze mną niemal środowiskowy wywiad jak lekarz stwierdzając że musi zadać 100 pytań żeby potem nie bać się odbierać tel. a jak będę marudzić to mnie wystawi za drzwi a tak serio to obiektywnie rzecz biorąc kolor jest ładny i wiem że mi pasuje tylko go w ogóle nie czuje. poza tym sama ją o to poprosiłam więc trudno byłoby mieć pretensje.oczywiście 1sze co zrobiłam to umyłam głowę z nadzieją że może troszkę ten kolor się uleży, z płonną nadzieją, że może trochę zejdzie pewnie za tydzień będzie wyglądał już bardziej normalnie.ale nas dzisiaj naszło na fryzjerów
|||
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie jestem organizatorką (granatowa ) i mogę po prostu dostosować się do reszty
|
|
|
#4315 | |
|
Raczkowanie
|
I ciekawe czy jutro rano nie będzie płaczu przed lustrem, że włosy się nie układają tak jak po wyjściu u fryzjera i to jakieś oszustwo :P
Cytat:
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Pani Buka
|
chyba w czwartek?
kurczę, zapropowałam czwartek tylko z tego względu, że jutro jeszcze się muszę uczyć, a w piątek wyjeżdżam (i mam zapewniony transport samochodem, więc tego nie przelożę). mało chętnych, ale zobaczymy... no nie, ja to muszę Cię jeszcze zobaczyć przed wyjazdem ![]() Cytat:
![]() literki mi się rozmazują od opracowywania zagadnień
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Ineso- edytowałam już ten krem, a co do żeli to widziałam tą limitkę i w sumie mi obojętne, który Mistrzyni kupi, bo i tak zapachów nie znam. miałam ten różowo- żółty co wkleiłam i niebieski- pachniały bosko
nie wiem w ogóle jak to policzyć żeby przelać wystarczająco kasy Cytat:
![]() nie będę Was ograniczać jeśli będziecie chciały zostać dłużej to po prostu nie pojadę, bo mecz zaczyna się o 20.45 więc tak absolutnie najpóźniej chciałabym wrócić na 19.00 żeby się przebrać i dojechać do strefy. mówię o tym od razu żebyśmy się dogadały chociaż będzie mi żal.... aj będzie... ![]() wysuszyłam włosy... wyglądam jak mysz idę spać
|
|
|
|
#4318 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie uważam, że "białko jest fe", tylko że powinno być stosowane odpowiednio do zapotrzebowania. Koty mają wysokie, a dziewczyna chodząca 2x w tygodniu na BPU nie ma potrzeby picia koktajli białkowych. Więcej jej da normalne, racjonalne żywienie, spożywanie zwykłych pokarmów typu jajecznica albo ryż z tuńczykiem. Nie chipsy po treningu. Trening, jaki kiedyś opisywała Ecrulo, to już była podstawa do suplementacji. To nie są moje wymysły, tylko tak uczą na kursie instruktora siłowni. Cytat:
Cytat:
Porównywanie żywienia kota wychodzącego z domowym - nietrafione. Zalecanie karmy marketowej choremu kotu - nietrafione (nawet zdrowemu). Podważanie diagnozy lekarza popartej wynikami badań - nietrafione (choć... kto wie? wyjdzie z czasem). Nie pisałam o jego chorobie, by dostawać porady użytkowników kotów. Napisałam, by się z Wami podzielić tym nietypowym przypadkiem i moim smutkiem i teraz tego żałuję, bo zamiast wsparcia dostałam rady, od których włos się jeży. Po poradę poszłam do weterynarza i proszę o niekwestionowanie mojej decyzji posłuchania jego zaleceń. Kot od czasu zmiany diety z dnia na dzień na mokrą Royal Canin dla nerkowców nie wymiotował ani razu Cytat:
|
|
|
#4319 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie no, nie chodzi mi o jakieś głupie wytykanie czegokolwiek, ale czasem warto pokombinowac, bo zwierzak to nie zestaw tabelek, wpisów z encyklopedii i składów z opakowań z karmą i przez 10 kociaków, które odchowałam żadne nie chciało jeść tego samego co drugie, każde na dane jedzenie reagowało inaczej, co innego lubiło i co innego mu służyło. I czasem warto wziąć to pod uwagę, nie traktować takich tekstów jako szczytu niekompetencji i wtrącania się. I w życiu nie potraktowałabym wypowiedzi dziewczyn w ten sposób. Szczególnie, że to był tylko post na forum, który można zbagatelizować, nie wpychanie nikomu niczego do gardła, a reakcja była jakby ktoś podał komuś truciznę
![]() Jak chodzi o diagnozowanie zwierzaka to nauczyłam się, że zawsze trzeba być trochę nieufnym. Zwierzak nie powie, co go boli, wszystko zalezy od instynktu weterynarza, czasami jest o wiele trudniej niż z człowiekiem, a z ludźmi przeciez bywa cięzko ![]() Kierując się książkami i tabelkami sama powinnam wcinać teraz np. potas na skurcze, a pomimo niedoboru potasu nie moge tego robić, bo by mi serce wysiadło W kwestii żywego organizmu wielu rzeczy nie można traktowac jako świętej prawdy objawionej, lepiej podchodzić do tego nieufnie, dla własnego bezpieczeństwa.
|
#4320 |
|
Nie depcze krokusów
|
nicRu - nie będę eksperymentować ze zdrowiem kota z powodu jakiejś wydumanej nieufności do zawodu weterynarza. Dostałam zalecenia i stosuję się do nich. Nie mam powodu, by je kwestionować i nie będę tego robić "dla zasady".
Gdybym dostała leki w ciemno, bez badań, to bym miała powody do narzekania. Dziwi mnie zatem, jak zgodnie stwierdziłyście, że lekarz nie ma racji i to na pewno nie od karmy i spokojnie mogę mu podawać marketową. Mamy na Wizażu weterynarzy, ale żaden nie pokusił się o takie śmiałe teorie.
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

[/QUOTE]

Te tematy mają tyle wspólnego, co słoń z żyrafą.

ale daję szanse, nie panikuję i nie maruszę- no może troszkę
ja też chcę jechać. pisałam i nikt mnie nie zauważa
Ale może piątek?