|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
zazdraszczam .... mi brakuje 9,9 do przedciazowej
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Ewelinka zrobiła się płaczliwa po drzemce. Spała prawie 3 godziny. Zjadła i płacze, przysypia, znowu płacze i znowu przysypia. Chyba podam jej coś przeciwbólowego w małej dawce, szkoda dziecka aby się męczyło (i przy okazji nas).
Emigra, przy karmieniu piersią waga w dół leci trochę szybciej ale nie martw się, też odzyskasz swoją wagę jak tylko będzie trzeba gonić za dzieckiem. U mnie waga sprzed ciąży też juz osiągnięta. Nie chcę stracić więcej a jem bardzo dużo Więcej niż w ciąży.
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się cieszę, że mam mniej kg niż przed ciążą
. Dawno nie ważyłam 55kg i dawno nie miałam tak płaskiego brzucha jak teraz.Emigra...jeszcze troszkę i będziesz ważyć 15kg mniej .
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gucia fajnie ze sie odezwalas, wspolczuje przezyc z corcia, ale brawa dla niej za obroty ![]() Lena wspolczuje problemow z kregoslupem ![]() Balbinka Tobie wspolczuje problemow z nerkami, co wy takie chorowite... Dobrze ze sie postawilas rodzinie, a z tym obrazaniem to jak dzieci sie zachowuja... Moniahan ale macie wycieczke za soba... Zapros Lole na forum Gosica dla Gabi Glowa mi peka, a mnie nigdy prawie glowa nie bolala, moze ze 3 razy w zyciu ![]() Moja corcia nawet spac juz sama nie chce, leze teraz kolo niej bo inaczej wcale by dzis chyba nie zasnela... Marudna jakas ostatnio jest. A z tym oslabieniem to macie racje, ze od karmienia -ja od poczatku tak mam, teraz juz nawet lepiej jest. Ale siadam na fotel i czuje ze odplywam od razu chce mi sie pic i nic wiecej... Apetyt nawet trace a jesc trzeba. Ale 3 msc juz za nami poza tym i tak lubie karmic ![]() I dziekujemy za gratki ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Karolca a czemu jak bedziesz dawac sok z jablka to bez osadu, przeciez jak dasz jablko to osad tez zje, chodzi o to zeby byl rzadszy? Bo nie wiem... Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-06-26 o 17:50 |
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tikki, ja też nie miałam takiego brzucha jak teraz Niby jest lekka fałdka ale to skutek słabych mięśni po ciąży, i nad nimi popracuję w swoim czasie.
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero teraz bo dosyć że internet dzisiaj padł na całego to przyjechali rodzice
przywieźli obiad, odebrali Antka, mama zajęła się Anią i tak właściwie mogłabym wyjść i też by się nie stało![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
tikki ja tyle samo waze
a wazylam 58 przed ciaza smoczek mam silikonowy Nuka anatomiczny ![]() tak mnie żołądek boli i jest mi niedobre mam nadzieje ze to nie jakas grypa ![]() jeszcze sie z mezem poklucilam bo poszlismy na spacer a mlody sie obudzil i zaczal strasznie plakac jak by go ze skory obdzierali a ten mi nagadal ze to dlatego ze go przyzwyczailam ze go wyjmuje jak mlody spazmow dostaje ehhh pozniej wymyslil ze oduczy dziecko noszenia na rekach wieczorem i zostawil malego w lozeczku a ja go pol godziny uspokajalam co za ludzie....---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Andrea dziś kompletnie nie chce spać
. Co ją wkładam do łóżeczka to zaraz szuka rączek do ssania a jak poszuka, otwiera oczka i ssie na głos co ją jeszcze bardziej rozbudza i tak w kółko. Teraz moja mama ją zasypia. Ciekawe czy jej się uda. A co mnie wkurza to jak ona usypia Andreę to musi być cisza, a jak ja ją usypiam to szura reklamówkami, myje metalowe garnki i sztućce . Mówię, żeby chociaż darowała sobie metal i reklamówki podczas usypiania...ale nie...nie dociera . Ja wiem, że nie można zupełnej ciszy mieć przy dziecku, ale takie metaliczne odgłosy i reklamówki rozbudzają ją tylko podczas zasypiania. Później już nie---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytrynka, Karolca...ja też nie mam jakoś wyjątkowo twardego brzucha bez fałdki , ale wcześniej miałam taką oponkę a teraz już nie.
|
|
|
|
#2769 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale Karolca mowisz o skladzie takich soczkow specjalnych dla dzieci? Bo ja wiem,ze ona sa 100%,np jablkowy,gruszkowy itd. Dla nas tez kupuje soki 100% takie co trzeba w lodowce trzymac.
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak Antek był mały to było przez moment cicho w domu a potem funkcjonowalismy normalnie
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej nie kupię, szkoda pieniędzy.
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wiosenne Mamusie! W zasadzie jestem jedną z Was bo czytam ten wątek i poprzednie w miarę na bieżąco od stycznia/lutego, ale wcześniej nie miałam odwagi dołączyć do Was...jesteście tak zgraną paczką, że aż mnie to onieśmiela
No ale w końcu się odważyłam napisać i jestem . 21 marca przez cc przyszedł na świat mój kochany synek Filipek. Ważył 3540 i miał 58 cm. Trzy miesiące za nami, nie było źle ale jest coraz lepiej. Radzę sobie ale fajnie jest wymienić z kimś doświadczenia, popytać się, ponarzekać. Chciałabym to robić w Waszym gronie, mogę?
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() my dzis bylismy na szczepieniu ,Mateuszek tak strasznie plakal jak go kłuła pielegniarka,ze myslalam ze mi serce peknie... Wazy 7 kg ii lekarka zauwazyla ze tak dziwnie robi oczkami , to taki jakby efekt zachodzacego słońca, nic wiecej nie powiedziala, troche czytam na necie, ale ona mówila ze on nie ma tak caly czas tylko czasami i dlatego nei nalezy sie martwic, a ja sie teraz zastanawiam nad wizyta u neurologa, bo on takie oczy czesto robi.Chodzi o cos takiego jak w zalaczniku- zdjecie z google. Martwie sie , gdyby Mateusz tak nie plakal po szczepieniu to pewnie wypytalabym sie wiecej na ten temat . Lena, Balbinka wspólczuje i wracajcie szybko do zdrowia dziewczyny
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tynka88...ja bym powiedziała, że po prostu Mateuszek patrzy na coś co nie jest na wprost oczu tylko trochę niżej, a nie że to jakaś nieprawidłowość
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
tikki my żesmy sie z tego smiali ,ze on tak fajnie patrzy , w zyciu bym nie pomyslala ze to moze byc objawem czegos zlego, teraz czytam i czytam i bede go obserwowac , czy czesto tak robi, jak dalej tak bedzie to pojdziemy z nim do lekarza, mam nadzieje ze taki urok Mateuszka i ze to nic groznego, bo chyba by mi serce peklo jakby mu cos bylo.
czesc sweet papaya im nas wiecej tym lepiej, szkoda ze dopiero tearz odważyłas sie odezwac
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z szefa TŻ to jakiś bezdusznik![]() Dobrze że postawiłaś się rodzince w końcu masz własne życie i sama masz nim kierować ![]() Cytat:
Cytat:
Oskar to samo ma nie idzie go sfotografować z uśmiechem za bardzo.Cytat:
![]() U Nas są szwagier już 2 razy był w lesie i za każdym razem grzyby przyniósł ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oskar od 20.30 już śpi było trochę marudnie ale nie najgorzej. TŻ pojechał więc ja od jutra przechodzę na naukę zasypiania w łóżeczku nawet na drzemki Jak jest TŻ to jest to niemożliwe bo Oskar płacze wtedy bo na ręce chce więc ja go biorę jak się uspokoi to odkładam ale po paru minutach znów ryk i TŻ przychodzi i nie dociera do niego że ja go uczę i tak będzie z tym płaczem bo coś nowego to do Oskara. On woli go nosić a potem moje biedne są plecy i kręgosłup bo okazuje się że ja większość muszę go dżwigać.
|
||||||
|
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to Hania spała dziś od 8 do 18 dokładnie 30minut (oczywiście na raty) Jeszcze do 13 dało się z Nią wytrzymać, bo sobie gadała, usmiechała się, itd... ale potem to już co chwilkę były płacze .... no i między 13 a 18 zjadła tylko raz i to dosłownie z 5minut ssała... A o 18 Ją wykąpaliśmy i najpierw wyssała do dna jedną pierś i zasnęła na 15 minut, potem się obudziła i wyssała drugą i śpi do tej pory ![]() No i ewidentnie wróciły do nas bóle brzuszka od niedzieli podaję Jej sab simplex i się zastanawiam czy nie kupić delicolu, bo może Ona rzerzywiście nie trawi laktozy....
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
gkatazynka Andrea też dziś nie miała melodii do spania i teraz też co chwilę się budzi i kręci w łóżeczku, ale jak do niej nie idę to dalej zasypia na chwilę i tak w kółko
. Może zaśnie końcu na noc, bo ewidentnie chce jej się spać, ale jakoś nie może.Nikii89 ja nauczyłam Andreę spania w łóżeczku po przyjeździe do rodziców. Jestem w szoku, ale pierwszej nocy zasnęła sama bez marudzenia w łóżeczku i nie chciała do mnie do łóżka . Czasami tylko chwilkę muszę ją ponosić w pionie (tak jak do odbijania). Jak odkładam ją do łóżeczka to otwiera oczka ale zaraz zamyka z powrotem i zasypia...oczywiście jak chce jej się spać, bo jak nie ma ochoty na spanie to nie da jej się położyć w łóżeczku . Pociesza mnie to, że jak jednego dnia nie śpi to drugiego nadrabia
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca zmierz jej temp bo moze ma podwyszona. Ja julce dalam czopek z paracetamolem jak sie tak meczyla ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczor!
Dzisiaj dzien w biegu za nami, bylismy u mojej mamy prawie caly dzien i na kontroli z Viki u alergologa , ze stanu skory zadowolony i pomimo zw Viki pije normalne mleczku juz a nie dla alergikow, to nie ma zadnych objawow alergii Czyli na chwile obecna napewno nie ma uczulenia na mleko Bardzo sie ciesze! Jutro czeka nas szczepienie i zostajemy u mojej mamy bo TZ do niemiec wybywa na 2 dni. Mam nadzieje ze po szczepieniu bedzie ok! Lena - myslalam o Tobie wiele razy Bardzo Ci wspolczuje problemow i podziwiam ze wytrzymujesz bez lekow ![]() Mam nadzieje ze dasz rade, ale jesli nie to trudno, zaraz Kajula bedzie miala 3 m-ce to i tak ladny okres czasu pila Twoje mleczko Gucia - wspolczuje przezyc! Papaya - witaj wsrod nas skoro nas podczytywalas to powinnas sie domyslic ze zostaniesz mile przywitana wsrod nas ![]() Konia - wzywamy Cie!
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Desia
SUPER, że z Viki wszystko dobrze i oby ładnie zniosła szczepienie
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troche sie stresuje , juz mnie serducho boli na sama mysl ze beda Ja kluli
|
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dziewczyny pozwoliłam sobie napisać u Was na wątku, ponieważ mam do sprzedania NOSIDEŁKO MARSUPI PLUS. Nosidełko w stanie idealnym. Posiadam pasek zwężający oraz pokrowiec. Nowe w sklepie kosztuje ok 250 zł. Cena do uzgodnienia. Naprawdę polecam. Jest to nosidlo ergonomiczne, zdrowe dla dziecka. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana to zapraszam na priv.. ![]() Ja już zaprzestaje uzywać ponieważ mój Szkrab ma 14 m-cy i waży swoje ) Tu https://www.google.pl/search?q=marsu...w=1024&bih=677 możecie zobaczyć jak wygląda )Pozdrawiam!!!! |
|
|
|
#2788 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zatrucie to po mm... bo byłam długo poza domem z Sandrą i mąż musiał nakarmić Ritę czymś... no i jej żołądek nie zaakceptował innego specyfiku... także jak będziemy wprowadzać mm, to weźmiemy to, co miała Sandra (bo tym razem musiałam wziąć to co mieli dla takich maluszków - sytuacja podbramkowa) i zaczniemy od mieszania z miom mlekiem ![]() Cytat:
za postawienie się rodzinie... i nie martw się... niestety w 8/10 przypadków z rodziną dobrze jest tylko na zdjęciach ...a jak im pokażesz, że radzisz sobie doskonale bez nich, to albo to zaakceptują i pogodzą się, lub całkiem się odetną... teraz najważniejsza jest twoja rodzina, czyli Ty, Julek i Tomek... dziekuję, że pytasz o męża i tatę... mąż ma się całkiem nieźle, a tata w końcu dostał termin zabiegu, który daje mu 70% szans na wyzdrowienie ![]() Cytat:
Cytat:
spokojnie, i Ty schudniesz... tylko niestety trzeba się zaprzeć ![]() a powiedz mi, jak tam ma się twoja tarczyca? ...Cytat:
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii właśnie powiem szczerze, że nic jej nie uczyłam. Odłożyłam do łóżeczka i zasnęła
. Nakarmiłam ją, odbiłam i położyłam na próbę do łóżeczka, a ona chwilę się pokręciła i zasnęła . U nas w mieszkaniu nie było mowy o takim zasypianiu. Zaraz budziła się rączkami, a tu to nawet rzadko kiedy miewa efekt moro . Zmiana klimatu dobrze na nią podziałała
|
|
|
|
#2790 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Dziwnie się czuję pisząc (to widać po liczbie postów, które do tej pory napisałam na forum i moim stażu na Wizażu ) no ale ma plan się sprężyć i aktywnie się tutaj udzielać. Muszę też pomyśleć o jakimś avatarku i poćwiczyć cytowanie itp bo jeśli chodzi o techniczną stronę funkcjonowania forum to z racji braku wprawy jestem zielona jak młoda trawka na wiosnę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

. Ważyłam się ostatnio i ważę 55kg (przed ciążą 59kg)
mi brakuje 9,9 do przedciazowej 
a jem bardzo dużo
. Dawno nie ważyłam 55kg i dawno nie miałam tak płaskiego brzucha jak teraz.

Niby jest lekka fałdka ale to skutek słabych mięśni po ciąży, i nad nimi popracuję w swoim czasie.

. Co ją wkładam do łóżeczka to zaraz szuka rączek do ssania a jak poszuka, otwiera oczka i ssie na głos co ją jeszcze bardziej rozbudza i tak w kółko. Teraz moja mama ją zasypia. Ciekawe czy jej się uda.
. Mówię, żeby chociaż darowała sobie metal i reklamówki podczas usypiania...ale nie...nie dociera 
a z szefa TŻ to jakiś bezdusznik
...
...