|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Kolor po psikaniu
Teraz jest jeszcze trochę jaśniejszy, bo dzisiaj tez użyłam sprayu
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Przeszukałam wątek ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie
Czy związujecie włosy przez noc, czy śpicie w rozpuszczonych? Zastanawiam się, jak je związać, żeby nie było żadnych odgnieceń, a nie myję włosów codziennie
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
ja w rozpuszczonych, ale nie wiem czy to dla nich najlepiej :P
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku wolno jaśniały, a teraz każde użycie daje inny efekt
![]() Ja śpię w związanych, bo moje włosy łatwo się niszczą i nie chcę ich ocierać o poduszkę
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak chce mieć proste, choć ostatnio rzadko takie noszę, to wiążę je w kitkę na czubku głowy frotką bez metalowych elementów i nic się nie odkształca
|
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam po czymś takim zawsze szopena wkurzonego po koncercie na głowie wszystko mi się odgniata. nawet jak krzywo wyschną to też...kupiłam Fructis Volume Restructure i nie wiem czy to on mi to robi, ale mam mega spuszone koncówki, właściwie na tej wysokości co go nakładam dziś aż mi się skręciły niektóre, tak były suche. i znowu bardziej rozdwojone, jak to się dzieje to ja nie wiem!
|
|
|
|
|
#4389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak włoski, to znoszą, nie niszczą się? Cytat:
Moje włoski mają inaczej odkształcenia, mimo że nie są podatne na układanie ![]() Cytat:
![]() Faktycznie tak źle jest?
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
coraz bardziej je lubię, a to najważniejsze
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak mialam krotsze wlosy, takie za ramiona to spanie w rozpuszczonych mi nie przeszkadzalo, teraz jest niestety inaczej. Bede teraz z racji luzniejszego tygodnia eksperymentowac z papilotami, marza mi sie grubsze loki od czasu do czasu. Niestety koki i warkocze nie robia mi dobrze
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
haha, nie będzie! przecież każdemu pasuje co innego
lilliputza lubię bardzo, używam już drugie opakowanie, a płukanka z aloesem też mi pomaga na łupież a fructisowi dam jeszcze szansę, wczoraj wypsikałam włosy psikaczem z pantenolem, aloesem, jedwabiem, HA, niacynamidem - żeby je urtować, dziś użyłam tak jak zwykle Isany, a przy kolejnym myciu znowu spróbuję fructisa, może to zbieg okoliczności ![]() ale wyglądały tragicznie ![]() Cytat:
no ale ja mam ostatnio bardzo sztywne włosy, jak już się spuszą, to tragedia. ![]() kupiłam Wax Kamille, bo już nie mogę z nimi
|
|
|
|
|
#4393 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lub odstawienie pokrzywy lub odsatwienie Vitapilu lub nadejście wiosny/lata. A może wszystko na raz Skomplikowane, lecą niesamowicie, ale głównie podczas mycia/czesania, w ciągu dnia prawie wcale, choć kiedyś właśnie w ciągu dnia obserwowałam wiecznie walające się po podłogach moje włosy Zaznaczam, że nie szarpię przy czesaniu. Zastanawiające jest, że tylu Wizażankom od razu zaczęły wypadać.Wracam zdecydowanie do odżywek, wolę wstać wcześnie rano i potrzymać ją trochę dłużej niż te 2-3 minuty, bo widzę zdecydowaną poprawę. Jednak odżywki ważna rzecz A propos Joanny Rzepy. Pamiętam, że gdy dostałaś łupieżu po Barwie, nagle wiele Wizażanek pisało o tym samym problemie i zdecydowana większość używała wtedy tej wcierki. Już wtedy przeszło mi przez myśl, że to może jej wina. Mi właśnie mija 11 dzień odkąd ją stosuję i na bank przerwę kurację po 2 tyg., bo trochę się boję. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz sobie robie 2 miesiące przerwy w suplementach :P
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mnie kusi... ale nie mogę, nie mogę, nie mogę... moje włosy by tego na pewno nie przetrwały
|
||
|
|
|
#4396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę się niszczą niestety, ale jest to nie tyle zniszczenie co przesuszenie i od tego rozdwajają mi się końcówki, ale moje włosy są bardzo na to podatne Jak skończę używać to podetnę trochę i powinno nie być problemu ![]() Teraz nie używam odżywek po myciu tylko maski, żeby je bardziej nawilżyć ![]() Dzisiaj mają bardziej złoty odcień brązu, jak w załączniku Codziennie jest inny kolor ![]() I jak, i jak? Ja nakładam jej dosłownie tyle co na palce, bo inaczej mnie obciąża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W sensie przesuszone trochę
|
|||
|
|
|
#4397 |
|
Rozeznanie
|
No no, przypominam sobie, że masz wrażliwy skalp. Trzeba przyznać, że rycynowy ma szczególne właściwości, niby olej, ale jakiś taki suchawy i nie natłuszcza jakoś szczególnie skalpu, kto wie, może by podrażnił
![]() Może spróbuj na małym fragmencie skóry
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A stosujesz go na skórę też? Nie wiem jak Twój, ale mój ma jakiś nieciekawy zapach |
|
|
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie wiem, zamówiłam na dozie, nie ma jeszcze do odbioru ![]() nakładasz na całą głowę? tzn. pewnie bez samej skóry ?Cytat:
![]() no widzisz, dlatego dam szansę, chociaż się boję ![]() dziś już lepiej włosom, mniej suche i splątane, nie ma strąków. Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2012-06-26 o 22:01 |
||
|
|
|
#4400 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i to jest to
Najważniejsze, żebyś je pokochała ![]() Cytat:
![]() Ja Lilli zużyłam dwie butelki i wiem, że zostanie ze mną na dłużej Teraz tylko wykończę inny szampon i wracam do niego. Co do Fructisa, to mam nadzieję, że będzie lepiej i jednak Ci przypasuje ![]() Cytat:
Co do wypadania, to u mnie jest już lepiej i mam nadzieję, że to tylko wina pogody i u Ciebie też się unormuje Jak chodzi o odżywki, to już Ci pisałam, że jestem zdania, że lepiej na troszkę dłużej i, że tez tak mam, że nałożona na minutkę nie działa tak jak na 10 min. ![]() No i ostatnia rzecz, to ta Joaśka ![]() Chyba jednak mi nie służy, bo dobrze kojarzysz, że wtedy co dostałam łupieżu stosowałam również Joannę, ale już chyba miesiąc. Odstawiam ją i wracam do Seboradinu Cytat:
|
|
#4401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przy Twoim się chowa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i nie psikam u góry, żeby nie mieć odrostów.Ja używam tylko od ucha w dół, bo inaczej miałam bardzo obciążone włosy Na skalp w tej chwili nic nie nakładam prócz półproduktów, bo znowu zrobił mi się łupież
|
||
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja to tak.. raz bym chciała jasne, raz ciemniejsze ![]() i nie wiesz po czym? może właśnie po niczym, w sensie po nieużywaniu niczego na skalp? i jakie półprodukty się sprawdzają? odebrałam już Waxa, nałożyłam na całe włosy i głowę, tak, jak robiłam z tym zwykłym waxem zagranicznym. zobaczę, pamiętam, że to cudo wymagało bardzo bardzo dokładnego spłukiwania, ale jednocześnie zazwyczaj mieszałam to z żółtkiem i rycyną, niedokładne spłukanie bardzo wyraźnie od razu czułam, trudno było więc doprowadzić do obciążenia. może zbyt krótko spłukujesz
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje nawet jak trochę zbrzydną to będą piękne hehe... a tak serio to Twoje są na bank w lepszej kondycji niż moje, więc chyba prędzej by to zniosły...
|
|
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje naturalne mają nieciekawy odcień, więc właściwie chciałabym każde tylko nie swoje własne Ale stwierdziłam, że taki słoneczny kolor będzie dobry na lato, a zimą ewentualnie popróbuję z ciemnymi kolorami ![]() Od olejowania skalpu Niestety często daje to u mnie taki efekt, nie mogę niczego na skalp nakładać. Co do półproduktów to najlepiej działa żel hialuronowy, aloes w małej ilości i rzadko (zbyt często robi mi lekki susz), trochę gliceryny ![]() Myślę, że spłukiwałam dosyć dokładnie, bo on rzeczywiście zostawia film na włosach Tym bardziej, że na koniec płuczę około minuty zimną wodą ![]() Cytat:
![]() Tylko szkoda taki ładny kolor niszczyć
|
||
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że wiąże się to z mocnym właśnie osłabieniem włosów, wysuszeniem pewnie też.a ja jestem pełna podziwu dla Waxa. w ogóle mnie nie obciążył, mogłaby rzec nawet, że mógłby być treściwszy w odniesieniu do moich końcówek (znowu się skręciły jak sprężynki co niektóre, to chyba wina grzebienia... ale przynajmniej wiem, że to raczej nie fructis vr).w dodatku mam mniej przetłuszczone włosy, niż zwykle! tzn. właściwie to w ogóle nie mam, a normalnie już bym miała na bank. będę testować oczywiście dalej, ale włosy są bardzo fajne, sypkie, gładsze. takiego właśnie efektu oczekiwałam. mam nadzieję, że nic się nagle nie zmieni
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z tego co widze na zdjeciach to msz w świetnje kondycji ! ![]() a no i ja susze moje wiec psikacz mogłby je 'doprawic' :P
|
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dołączam się do wątku, mam nadzieję że będę mieć dzięki temu motywację Chciałabym wreszcie poprawić kondycję włosów. Sięgają mi mniej więcej do zapięcia stanika, są gęste ale cienkie i proste jak druty. Wywijają mi się niestety końcówki gdyż są przesuszone. Byłam dziś u fryzjera podciąć je na równo, jednak dalej są trochę pocieniowane - pamiątka po udziale w szkoleniu fryzjerskim Przeczytałam dość dokładnie początek i koniec wątku, nie mam niestety czasu na przebrnięcie przez cały więc mam nadzieję że w razie jakichś wątpliwości pomożecie mi, jeśli nie znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ![]() Wrzucam zdjęcia swoich włosów, kolor mają taki jak na drugim zdjęciu. Najbardziej mnie denerwuje moja odrastająca grzywka, mam nadzieję że uda mi się jakoś przyspieszyć jej wzrost żeby dogoniła resztę szybciej niż w 10 miesięcy (10 cm różnicy). Jak patrzę na Wasze przepiękne włosy mam ochotę cały dzień wcierać i odżywiać ![]() Bardzo mnie kusi też rozjaśniacz w sprayu Joanny na końcówki. Przez półtorej roku miałam ombre (ale zrobione utleniaczem (sic!), który poniszczył i porozdwajał mi końcówki), które stety-niestety wyglądało bardzo dobrze i zastanawiam się czy farbować je z powrotem, czy poczekać aż w miarę zregeneruję włosy...
|
|
|
|
#4410 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zdradź mi w jaki sposób je pielęgnujesz, ja dopiero zaczynam tak jak ty i szukam czegoś dla siebie.A czy Asiek to twoje imię? To byłby zabawny zbieg okoliczności, bo ja też mam na imię Asia ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Teraz jest jeszcze trochę jaśniejszy, bo dzisiaj tez użyłam sprayu

wszystko mi się odgniata. nawet jak krzywo wyschną to też...
dziś aż mi się skręciły niektóre, tak były suche. i znowu bardziej rozdwojone, jak to się dzieje to ja nie wiem!

?