|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Nadalka - porozmiawiaj z Igą.
![]() Tż powtarza, że mam jeszcze trochę wytrzymać, a dzisiaj poradził, żebym wytłumaczyła malutkiej, że nie ma jeszcze wychodzić. Tłumaczyłam jej to wczoraj, ale nie wiem, czy posłucha. Na razie nic gwałtownego się nie dzieje. Linka, Blue - rożek wypiorę na pewno, a nad kocykami się zastanawiam. Obawiam się, że po praniu i to w dodatku bez płynu zmiękczającego nie będą już takie śliczne. Kocyki raczej będą dotykać ubranka, niż dziecka, a jeśli zacznę nimi przykrywać córcię jak pościelą, to pewnie po prostu założę powłoczkę. Mocno? Lekkie pobolewanie zdarza się chyba od 2 tygodni. Może Tobie też przejdzie , chociaż skoro z szyjką coś się dzieje mimo fenka, to nic nie wiadomo. Może lekarz Muminka chce przebić pęcherz ze względu na zatrucie? Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-26 o 22:47 |
|
|
|
#2102 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ile punktów trzeba miec by cos za nie dostać? jak długo czekałaś na realizację zamówienia drobnych rzeczy, (nie mówię o wózku)? Cytat:
Nadalka też myślę - tak jak Maciejka- że najwyższy czas na przeprowadzenie z Igą pierwszej poważnej, wychowawczej rozmowy
|
||||
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytałam dziś o tym zatruciu - nie zdawałam sobie sprawy jakie to powazne.. Soleilka jutro musi iść do lekarza, nawet jesli białka nie bedzie, czytałam że nie wszystkie objawy muszą wystąpić wystarczy np. opuchlizna i ciśnienie, bóle głowy... |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Też uważam, że Soleilka powinna pojechać na IP, bo mi ostatnio mówiła, że jak jest opuchlizna, wysokie ciśnienie i białko w moczu to od razu do szpitala. A już opuchlizna i ciśnienie to niebezpieczne dla dziecka.
|
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
INFO OD ASI:
Coś mi się stało z netem Tętno Patrysia spada Jutro po obchodzie będę wiedziała co i jak. Narazie położna powiedziała mi, że jeśli rano tętno maluszka będzie takie jak teraz to albo podadzą mi tlen przez maskę i tak będę leżała. Albo gin podejmie decyzję o porodzie i wówczas raczej czeka mnie cc Więc myślę, że koło 9:00 powinnam już coś wiedzieć. Jak coś to od razu napiszę.![]()
Sebastianek Edytowane przez Alexandraaa88 Czas edycji: 2012-06-26 o 23:36 |
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3mam mocno kciuki
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeżeli tętno spada to nie powinni zacząc działac już?
|
|
|
|
|
#2113 | ||||
|
Raczkowanie
|
Soleilka napisała:
leżę póki co, zaraz ciśnienie będę mierzyć. Tak to czuję się ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że swojej decyzji nie będę żałować.
|
|
#2114 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
Twój gin o niej wie? bo mnie położna za każdym razem pyta się o obrzęki - widać ma to jakieś znaczenie... Pewnie tak ale dziś padam na ryjek jak nie zapomnę to jutro wkleje większe ![]() Dziękuje w imieniu mojego pucusia Coś mi się widzi, że do taty podobny będzie - fajnie, bo mi wystarczy, że córcia do mnie zachłanna nie jestem ![]() Coś mi nie zacytowało ale pamiętam: O narkozie: miałam trzy razy w życiu i sobie chwale jeśli można to tak ująć ale każdy organizm znosi po swojemu wszelkie ingerencje i nie można porównywać. Bolące miejsce przy pępku Nie cierpię tego uczucia, boli zwłaszcza przy dotyku ale pytałam się wczoraj gina i to ponoć normalne i nic złego się nie dzieje. Dobra spadam spać mamusie, życzę nam spokojnej nocy.
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Asia jesteśmy z Tobą!!! Wszystko będzie dobrze, w końcu jestes w szpitalu, nie dopuszczą do niczego złego..
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-06-26 o 23:32 |
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka, no już nie chciałam nic mówić, że nie wszystkie objawy muszę wystąpić, żeby nie straszyć... |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka, zrób ten mocz, jak masz możliwość.
Martwię się jeszcze o Natee ![]() Mnie boli brzuch na dotyk, mam wrażenie, że skóra nie daje rady. Na brzuchu nie mam tłuszczu i główka Małej jest idealnie przy skórze - nie czuć żadnej amortyzacji od strony świata, że tak powiem. Chyba byłabym spokojniejsza, jakby tyłeczek miała na górze, bo tak, gdziekolwiek przytrę brzuszkiem, to Ona w głowę obrywa
|
|
|
|
#2120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[ ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Coś tak czuję, że rano będą bobaski
|
||
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. Mam nadzieję, ze jak zawitam rano, to będzie już coś wiadomo i będą to dobre wieści.
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
ehh emocji co nie miara!! ciekawe czy jest jakaś konkretna przyczyna zatrucia ciążowego? czy można tego uniknąć?
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Czytalam troche i wnioskuje ze est to przypadlosc ktorej nie mozna przewudziec a wystepuje czesto pod koniec ciazy
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Ja jutro na pewno dzwonie do lekarza moze teraz juz pabikuje niepotrzebnie ale kilka objawow mi sie pokrywa wiec wole to sprawdzic niz pozniej pluc sobie w twarz |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Kochane to na poprawę humoru pokażę Wam jak moje koty właśnie ułożyły się do snu
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to lekki spadek, ale i tak lepiej, żeby poród nastąpił jutro i to raczej przez CC. To jednak mniej męczące dla dziecka, niż wymuszony SN. Powodzenia Asiu. Za małego Muminka i Soleilkę też trzymam . Mamcia, Sas - co u Was? Branzoletka - słodka buźka. Moja mała od kilka dni najwyraźniej ma dość ciasnoty, bo coraz mocniej uciska mi na żebra, a teraz też boleśnie się rozpycha prawie we wszystkich kierunkach - boli na dole, w okolicach pępka i po prawej pod żebrami. Niech ona wytrzyma w brzuszku jeszcze kilka dni.
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naważniejsze, że nawet jeżeli jest to zatrucie ciążowe, jest wykryte wcześniej!!! Moja znajoma nie wiedziała o istnieniu zatrucia, zignorowała objawy, nigdy nie mierzyła sobie ciśnienia i po porodzie dostała padaczki i straciła przytomność... prawie by umarła...... ale mamcia-po prostu napuchłaś, nie panikuj kochana bo jeszcze malutką wystraszysz! Po co jej ta adrenalina przed porodem? ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- IDę włączyc sobie film i podłubac wafle ryżowe...o tej porze Mąż w firmie do rana więc mogę chrupac w łóżku DO jutra pięknotki! |
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka mamka ma noc przemyslen.
Anna ja wiem ze nie nalezy panikowac ale puchna mi nie tylko stopy ale i rece i twarz co swiadczy o zaburzonej gospodarce wodbej do tego mam zawroty glowy i te uderzenia goraca i ostatnimi czasy mi niedobrze nie mam apetytu. Moze to bzdury i sa normalne ale przestraszylam sie i wole to sprawdzic. |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
5 min. temu zadzwonił mój tel.
Pierwsza myśl chyba wiecie jaka była ![]() Patrzę na wyświetlacz - szwagierka, odbieram, szwagier. Justyna urodziła!!! tp. miała na jutro chłopczyk to cały tata, podobno malutki. Chyba wszystko ok- słabo słyszałam. Zaraz się dowiem więcej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Tłumaczyłam jej to wczoraj, ale nie wiem, czy posłucha. Na razie nic gwałtownego się nie dzieje. 
, chociaż skoro z szyjką coś się dzieje mimo fenka, to nic nie wiadomo. 

oby jakoś to szybko poszło
biedna

Coś mi się widzi, że do taty podobny będzie - fajnie, bo mi wystarczy, że córcia do mnie zachłanna nie jestem
Nie cierpię tego uczucia, boli zwłaszcza przy dotyku ale pytałam się wczoraj gina i to ponoć normalne i nic złego się nie dzieje.