|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
hej, mam ogromną zgage!!!!!!!!!!!!i boli mnie glowa
![]() zaraz napisze do Soleilki. Cytat:
Cytat:
![]() kurde i jak tu nie panikowac jak co chwile są jakies gorsze wiesci od kogos chodzi o te zatrucia ,cisnienia itp..)---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Soleilka napisała Wlasnie koncze jesc sniadanie i ide zobaczyc czy sa wyniki. Przed snem mialam cisnienie 139/78 ale od razu po przebudzeniu mialam 140/102 . Od razu tak sie zestresowałam ze mnie brzuch zaczal bolec;/ mam nadz ze wyniki beda dobre napisałam jej zeby mimo wszystko pojechala na IP bezwzgledu na wyniki
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ma ciśnienie! Nie ma żartów.
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-06-27 o 07:49 |
||
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
soleilka napisała ze o 15 dopiero bedą wyniki
to jest zenada tak dlugo czekac
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Witamy i rozpoczynamy 37 tydzień O 5 rano obudził mnie ból podbrzusza jakby skurcz mocny A teraz tak jakos okresowo sie czuje![]() Za Asię i Patryczka, Muminka i Soleilke Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-06-27 o 08:31 |
|
|
|
#2138 | |||||
|
Branzoletka
|
Hej wam
No ale wstałam przed siódmą żeby się jak zwykle nie wiercić na łóżku do 9-j i się wkurzać.Domownicy ucieszeni, że mama dała wszystkim jeść pod nos i zrobiła kanapki No a ja niestety czy stety nie jestem z tych rozpieszczających i męczennic i uważam, że każdy powinien być samodzielny na miarę wieku i możliwości a nie że ja wszystko jak niewolnica, zmęczona do granic, zmierzła i zaniedbana a inni i tak tego nie docenią ![]() Cytat:
Zaczynam się bać wchodzić na wątek ![]() Hmm jakby tu Po ślubie, to ja już byłam dwa razy a teraz, to nie mąż i nie śpieszy mi się do'żeniaczki' Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz jak się komuś rodzą dzieciaczki, to się strasznie jakoś wzruszamy- nie? ![]() Cytat:
Co do soleiki, to się pogubiłam myślałam, że ona w szpitalu jest
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie, jest w domu lezała wczoraj bo miala spuchniete nogi bardzo i wysokie cisnienie, czekala na wyniki moczy czy bialka nie ma. I dalej czeka.....
|
#2140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
ale mialam noc super...
nie spalam do 2 zasnelam obudzila sie po 4 znowu nie umialam spac prawie do 6 i zasnelam i teraz wstalam... |
|
|
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w dodatku czuje się wyspana mój tż twierdzi ze przygotowuje się do nieprzespanych nocy
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
hej
aż dzisiaj mam lęk przed informacjami tutaj... co do laboratorium u Soleiki to bez komentarza... ja bym jednak nie czekałą na wynik tylko jechała na IP Muminku, Asiu dalej mocno trzymamy za was kciuki ![]() ciekawe co u nich ![]() ja dzisiaj już mam delikatny stres, bo jutro o 8.00 mam obronę magisterki ![]() trzymajcie jutro za mnie kciuki
|
|
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
mamcia a jak tam Twoje stopy z rana? jest coś lepiej?
edit.: właśnie dojrzałam Twój post... wydaje mi się że jest trochę lepiej, no ale spuchnięte są dość znacznie. Może zadzwoń do gp? Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-06-27 o 08:56 |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
z takimi stopami jak bys do mego gina poszła to bys lezała juz w szpitalu. tez lepiej zrob ten mocz, bo jesli po nocy Ci nie schodzi to nie ma zartów!!!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ale mnie glowa boli mierzylam se cisnienie mam dobre ale puls mam 123
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz bede dzwonic
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- do tego strasznie mnie brzuch boli jak na @ ale nei sa to skurcze tylko bol staly... |
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
ból stały to chyba tez swiadczy o skurczach??
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
chmielinka trzymam kciuki za obronę
ja w dniu swojej obrony dowiedziałam się że jestem w ciąży a że jakiś czas się już starliśmy o maleństwo nie miałam żadnego stresu uśmiech mi z ust nie schodził a wszyscy siedzieli z tak poważnymi minami jest ciut mniejsza ta opuchlizna no ale jednak znaczna
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-06-27 o 09:05 |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
od 8.30 maja otwarte
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- nie wiem jak przed tem miala skurze to mnie pobolewal brzuch jak na @ i do tgeo jakby caly brzuch mi sciskalo od gory do dolu takie dziwne uczucie i przy tym byl bol jak na @ a teraz jakos dziwnie, moze to ze stresu nei wiem cala noc sie stresowalam tym. |
|
|
|
#2151 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie,
Noc miałam do dupy, nogi bolały, mega zgaga .... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mocno spuchnięte, dzwoniłabym do lekarza albo położnej i pytała co robić. Wczoraj na sr przerabialiśmy II fazę porodu, od parcia tak mnie rozbolał brzuch, że wieczorem myślałam, że zjadę. Na pocieszenie powiedziała, że u pierworódki parte to tak ok. 2-3h chyba, że się nic nie rusza to cc. No i trochę mnie przeraziła. Bo nie zdawałam sobie sprawy, że to może tyle trwać.... No wiem, trochę ciemna jestem w tych sprawach a do tego panicznie się boję porodu sn. Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-06-27 o 09:24 |
||||
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wlasnie kontrol z ZUS
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to różnie bywa.
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem chyba dlatego by sprawdzic czy w domu jestem . Bo wpisął mi ze zgodnie z l4 cos tam cos tam... haha
dobrze z ebyłam
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
A ja noc przespałam...na szczęście bez budzenia się i drapania. Za to rano jak się tylko przebudziłam, to myślałam, że się zadrapie na śmierć;/
Posmarowałam się maścią, zaraz wypiję wapno i mam nadzieję, że będę miała na chwilę spokój...
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
a gdybys byla u lekarza albo w szpitalu to co?
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
mowil ze moge sie starac o swiadczenie rehabiolitacyjne skoro macierzynski mi nie nalezy sie. I pani ktora byla z nim mowila ze minimum na 2 miesiące powinni przyznac bo po proodzie kobieta powinna w ciagu 6-8 tyg do siebie dojsc wiec tio juz powod by nie pracowac..... a ze po cesarce to ze tym bardziej. Wiec se zloze papiery, nic nie trace....
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- niewiem, pewnie by sapali i chcieli dowodu. Ale ja na l4 od 2 miesiecy mam wpisywane ze moge chodzic. Wiec gowno by mi mogli zrobic. Wczesniej mialam z emam lezec ale teraz nie, wiec niewiem czemu akurat teraz sporawdzali
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Tętno Patrysia spada 

A teraz tak jakos okresowo sie czuje

No ale wstałam przed siódmą żeby się jak zwykle nie wiercić na łóżku do 9-j i się wkurzać.
No a ja niestety czy stety nie jestem z tych rozpieszczających i męczennic i uważam, że każdy powinien być samodzielny na miarę wieku i możliwości a nie że ja wszystko jak niewolnica, zmęczona do granic, zmierzła i zaniedbana a inni i tak tego nie docenią ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Po ślubie, to ja już byłam dwa razy a teraz, to nie mąż i nie śpieszy mi się do'żeniaczki'

mój tż twierdzi ze przygotowuje się do nieprzespanych nocy