|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34953711]Też nie wiem co to za problem wziąć w terminie tabletkę anty. Witaminy to nie jest poważna sprawa, nie ma takiej motywacji. Ale hormony? W dzisiejszych czasach każdy ma telefon komórkowy. Ustawienie w nim przypomnienia to nie jest wyzwanie ponad ludzkie siły. Skoro każdy jest w stanie włączyć sobie budzik i wstać na określoną godzinę do pracy/szkoły, to i może połknąć tabletkę kiedy trzeba.[/QUOTE]
Ja miałam przypomnienie ustawione i zdarzyło mi się zapomnieć ![]() Ale też nie wiem, jak to możliwe
|
|
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam trochę na odwrót
raz zapomniałam że wzięłam i wzięłam jeszcze raz tego samego dnia ale żeby zapomnieć i nie wziąć wgl to bym się bała wtedy ![]() mnie dziwią anorektyczki.. ![]() kiedyś sobie tak myślałam że chciałabym być taką anorektyczką.. ale mam taki słomiany zapał i nigdy mi się to nie udało.. serio nie wiem czy im się dziwić czy zazdrościć motywacji w nicniejedzeniu.. ja rozumiem że to choroba.. ale mnie to dziwi.. trzeba być naprawdę bardzo smutnym i samotnym człowiekiem żeby aż tak się przejmować wagą i wyglądem aby jeść na śniadanie tabletkę z tasiemcem na obiad wacik namoczony octem jabłkowym a na kolację nie jeść nic bo przecież kolacji się nie jada..
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." |
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwi Cię choroba? Chciałaś być anorektyczką? Naprawdę gratuluję odwagi, że coś takiego tutaj napisałaś
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, przynajmniej ja nie umiałam (jak czasem nie było co do gara włożyć, nie, że próbowałam ).
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chryste Panie, przecież anorektyczka (nie: dziewczyna odchudzająca się zawsze i na siłę, ale anorektyczka=osoba chora) nie ma motywacji w nicniejedzeniu, tylko jeść nie może, bo ma blokadę psychiczną. A zdanie "chciałabym zostać anorektyczką" jest porównywalne do "chciałabym mieć raka". Ten sam stopień możliwości. Bycie/nie bycie anorektyczką nie działa na pstryczek raczej.
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
No ale, za przeproszeniem, anoreksja to nie grypa i człowiek jej się nie nabawia w komunikacji miejskiej. Trzeba mieć na początku jakieś samozaparcie, żeby się doprowadzić do choroby. Mi jest żal taki osób.
Co mnie rozwala... Michał Wiśniewski. Kurczę, ten gość co rusz to ma nową żonę. Ja nie wiem, co te kobiety w nim widzą. Wiedząc, że jego uczucia są trwałe, jak śnieg w środku lata w terenie nizinnym, ominęłabym go szerokim łukiem. Nawet to, że z tego, co mówi, ma raka, nie zmienia mojego poglądu na jego temat. |
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
A co jest w anoreksji według Ciebie takiego fajnego, że kiedyś chiałaś być anorektyczką? Wiesz, że dla wielu dziewczyn skończyło się to śmiercią? Masz jakieś zapędy do samodestrukcji?Moim zdaniem to straszna choroba, nie wiem, jak można pisać takie głupoty.
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625365 - może jestem jakaś stara, albo nie wiem... chociaż dziewczyna nie jest sporo młodsza ode mnie... no ale dziwią mnie takie "problemy". Skoro ona się boi pokazać gościowi bez pudru i tuszu na twarzy, to ja nie wiem, co z poważniejszymi problemami, albo sytuacjami, które w jej mózgu mogą być science fiction. Mój mnie widział w makijażu i bez, rzygającą, na mega kacu, zniszczoną fizycznie podczas porodu (gdzie zdarzyło mi się zrobić "dwójeczkę" i to nieraz... no fizjologia co zrobić) i w innych niefajnych sytuacjach. Ja z resztą jego też, no i nic się nikomu z tego względu nie stało.
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie dziwi, że od razu uważasz to za głupotę. Wiesz, że twarz to pierwsze, na co zwracamy uwagę, kiedy kogoś poznajemy? To tak naprawdę nasza wizytówka. Pewnie nie zdajesz sobie sprawy jakich kompleksów można się nabawić chociażby z powodu ''głupiego'' trądziku czy przebarwień? To zabiera bardzo dużo pewności siebie i nie pozwala pokazać prawdziwej osobowości, zachowywać się naturalnie, tylko strasznie stresuje. Sama nigdy nie miałam jakichś naprawdę bardzo poważnych problemów z cerą, ale wierzę, że dla niektórych ludzi to naprawdę może być tragedia. Chociażby przebarwienia potrądzikowe mogą źle wyglądać. Dziewczyna jest w początkowej fazie związku, to normalne, że chciałaby dobrze wyglądać, to nie jest jeszcze etap 'kocham Cię zawsze w każdej sytuacji na dobre i na złe'. Dziwiłabym się gdyby była z chłopakiem 5 lat i spała w makijażu. Zawsze zazdrościłam dziewczynom, które mają cerę jak niemowlę i nie muszą się niczym przejmować, ani że im makijaż spłynie ani że będą źle wyglądać. Nie pochwalam spania w makijażu oczywiście, bo tylko można zaszkodzić sobie w ten sposób. Ale dziwi mnie, że od razu w pewien sposób wyśmiewasz takie ''problemy''. Największe problemy są w psychice człowieka. Fajnie kogoś ocenić, jeśli samemu się nie miało takich ''problemów''.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-06-27 o 10:06 |
|
|
|
|
#1392 |
|
jestę wieszczę
|
Te dziewczyny nie są anorektyczkami, bo chcą. To tak jakby powiedzieć, że wielu sławnych ludzi miało schizofrenię i ja też chcę, próbowałam zachorować, ale nie miałam tyle... samozaparcia?
Miałam w życiu cięższy okres, gdzie potrafiłam się okropnie głodzić, bo sobie wmawiałam, że wyglądam jak słoń. Na szczęście po skończeniu tego okresu jadłam normalnie. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego trwającego do dziś, wyniszczającego po całości organizm.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-06-29 o 17:37 |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
bardzo niedojrzala wypowiedz, chyba, ze masz mniej niz 15 lat.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-27 o 10:27 |
||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
tak chciałam być anorektyczką (czas przeszły niedokonany)
chciałam być tak chuda jak one.. ![]() ale nie miałam tyle samozaparcia żeby nawet ZACZĄĆ.. i choroba chyba nie pojawia się uwarunkowana genetycznie a z czasem się ona rozwija w mózgu.. a od czegoś się zaczyna.. one miały i mają rozum.. i to one podjęły decyzję że się odchudzają bo chcą być chude.. nikt takim osobom jedzenia z buzi nie zabiera.. a że to się rozwinęło do levelu anorektyczki to już inna sprawa.. ![]() odpowiadając dalej na pytania.. tak wiem i wiedziałam że to może powodować śmierć.. i owszem kiedyś miałam próby samobójcze.. aczkolwiek popadnięcie w anoreksję było dla mnie wtedy jedynie wyznacznikiem chudości (byłam młodziutka i głupiutka)
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." |
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie mówi, że jest uwarunkowana genetycznie. Jednak wiele osób się odchudza, a tylko garstka ma tę predyspozycję i ciulową podatność, że w pewnym momencie zaczyna się choroba.
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
piszę jak najbardziej poważnie..
dziwią mnie takie anorektyczki.. dziwi mnie jak wygląd może zapanować nad ludzkim życiem.. jak przez wygląd można sobie odmawiać czekolady czy kanapki z masłem.. jak przez wygląd można się posuwać do picia octu jabłkowego czy łykania tasiemca..
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie to, że mąż jest z żoną gdy ona rodzi. Według mnie to jest bezsensu. Ja swojego nigdy nie wezmę na salę, bo nie wiem czy jest co oglądać. Spoko, sama wizja urodzenia dziecka jest bardzo fajna, ale czy on musi oglądać wszystko?
Moja mama urodziła czwórkę dzieci bez męża i jakoś dała radę. No, a potem różne focie na fejsie są i chwalenie się znajomym jak to mąż nagrał swoją żonę jak rodzi.
|
|
|
|
#1404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic mi się nie stało a podejście do życia zmieniło się dzięki 2-3 innym czynnikom niż durne rozmowy z psychologiem (tzn nie twierdzę że psycholog jest be.. ale wiem że MI by to nie pomogło )---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ha psi;34958801]piszę jak najbardziej poważnie..
dziwią mnie takie anorektyczki.. dziwi mnie jak wygląd może zapanować nad ludzkim życiem.. jak przez wygląd można sobie odmawiać czekolady czy kanapki z masłem.. jak przez wygląd można się posuwać do picia octu jabłkowego czy łykania tasiemca..[/QUOTE To trochę tak, jakbyś napisała, że dziwi Cię depresja, no ale masz prawo do swojego zdania. |
|
|
|
#1406 |
|
Szef ds. Wymianek
|
zgadzam sie. albo dziewczyno dorosnij.
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
depresja a anoreksja to 2 różne choroby..
co innego że można przejść z jednej w drugą czy mieć je obie naraz ![]() depresja mnie nie dziwi. jeżeli występuje bez anoreksji.. ja zwyczajnie nie rozumiem jak WYGLĄD może AŻ tak wpływać na ludzkie życie (dosłownie życie) ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- mam 22 lata.. dorosła w świetle prawa polskiego jestem od lat 4 ![]() i jak już wspomniałam ja KIEDYŚ za gówniarza z gimnazjum miałam takie chęci.. a nie teraz
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W ogóle szacun dla niego, bo on zawsze był z tych wrażliwych. |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odrywam palce od klawiatury bo cisną mi się takie słowa że dostałabym bana. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

raz zapomniałam że wzięłam i wzięłam jeszcze raz tego samego dnia 

Moja mama urodziła czwórkę dzieci bez męża i jakoś dała radę.