|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Rudalbn - pytanie o Naszą suknię: Czy masz białą?? Bo ja mam ecru. Wiecie że nie pamiętam odcienia tego koloru i jak ja buty kupię??
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
#5102 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rocznik '82, ślubować będę jako 26-lataka, mój Tż też
Lecę dziś obejrzeć kilka sal na ten wielki dzień, miłego dnia
|
#5103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw pan mlody przyjezdza do panny mlodej wszyscy czekaja na dworze i nie chca wpuscic przyszlego malzonka do domu dopiero wyciaga flaszki i wychodzi na dwor mloda w inne sukience dostaje kwiaty wita gosci zabiera pana mlodego ktos mu przypina butonierke a ona sie przebiera schodzi w sukni i jest blogoslawienstwo Ale po co tyle zachodu ja tez wole wyjsc wsukni slubnej niz potem sie spieszyc
|
|
|
|
|
#5104 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5105 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5106 |
|
Zadomowienie
|
jakoś nie mogę na Was trafić dziewczyny, teraz jestem sama na forum
WOJTUSIA pytałaś się o tą wypożyczalnię na Narutowicza, nazywa się ANNA MARIA, wchodzi się do bramy i po prawej strony idzie się do mieszkania , nie pamiętam na którym piętrze, za to mam telefon jeśli chciałybyście umówić się na przymierzanie, żeby nie czekać w kolejce- Pn-Pt 10-18, Sb 9-14 tel 532-17-19 Moja koleżanka wypożyczała tam suknię i była zadowolona ale może są jakieś inne opinie. To tak jak z tą na ul.Wyszyńskiego- mi się tam nie podobało i strasznie mi tam śmierdziało, że wyszłam czym prędzej ale może w danym dniu pryskali tam czymś i baba miała zły humor. Proponuję kilka podejść w różne miejsca i nie przejmować się tym, że te baby są takie a nie inne w końcu my za to płacimy i mamy prawo poprzymierzać, żeby dokonać dobrego wyboru. Pozdrawiam i do zobaczenia jak na Was trafię on-line, pewnie teraz chodzicie po sklepach i oddajecie się szaleństwu ... |
|
|
|
#5107 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam ta wypożyczalnia jest po lewej stronie
|
|
|
|
#5108 |
|
Zadomowienie
|
Regina, Głęboka - zakup ponad 2000zł, wypoż. pół ceny
wypoż.Amanda, Wyszyńskiego - wypoż. ok. 500zł Giselle, Fabryczna - od 2000zł, nie wypoż. Pasja, Fabryczna- Alkyone, Fabryczna- Zuzanna, Bernardyńska- Imperium, Bernardyńska- Butik Ślubny, Bernardyńka- od 1800zł wypoż.Anna Maria, Narutowicza- ok.450-480zł wypoż. Narutowicza 30- 450zł Virinia, Narutowicza- Cymbeline, Narutowicza- od 2000zł. (wyprzedaże nawet 800zł), nie wypoż. Jacqueline, Narutowicza- ok. 2000zł., nie wypoż. Margarett, Narutowicza - od 1600zł., nie wypoż. Lidia, Kunickiego- Amanda, Kunickiego- Wea, 3-go maja- Wla, 3-go maja- Papa michael, Lipowa- od 2000zł.(wyprzedaż ok.1400zł) Sisi, Wodopojna- Suknie ślubne, Lubartowska- ok. 900-1200zł Olivia, Świętoduska- 500-1300zł Elżbieta, Świętoduska- 800-1300zł Sofia, Świętoduska- Impresja (lub Bella Moda), Nowowiejskiego- wypoż. od 900zł.(60% ceny sukni) Halina, Królewska-- 1000zł. ..., Kowalska- zakup 900-1300zł., nie wypoż. ..., Głowackiego- wypoż. 450zł. lissa ferrera w Galerii Orkana- ok. 1500-3000zł bandola a jakie tam są ceny?
Edytowane przez kasiakkk Czas edycji: 2007-01-22 o 13:57 |
|
|
|
#5109 |
|
Zadomowienie
|
Nie pamiętam, bo byłam tam w zeszłym roku ale chyba 300 zł, z trenem 350. Może któraś z dzisiejszych poszukiwaczek tam dzisiaj była i napisze.
|
|
|
|
#5110 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
|
|
#5111 |
|
Zadomowienie
|
gratuluję wygranej aluszru!!, nie powiem, żeby nie satysfakcjonowało mnie zaszczytne drugie miejsce
|
#5112 |
|
Raczkowanie
|
ja biore ślub w lipcu, w grudniu skonczylam 22
|
|
|
|
#5113 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dopiero na ferie wybiorę się do Lu i poszukać czegoś, mam nadzieję że nie będzie za późno i będzie w czym wybierać, ale teraz nie ma czasu to praca to studia i pisanie pracy i wiele innych spraw do załatwienia.Miłego weekendu girls |
|
|
|
|
#5115 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o mnie to 26 latek jak będę panią B. i mój TŻ także
|
|
|
|
#5116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypożyczenie kosztuje 480 zł. ( a z cała z koronki 450) Byłam też na Narutowicza 30? chyba 30, taka wypożyczalnia, co się po schodkach na dół schodzi, nazwy nie było, tylko ze to wypożyczalnia sukien slubnych, zaraz przy skrzyżowaniu. Cena za wypożyczenie 450 zł. Wybór taki sobie. Ładniejsze były ecri, bo z białych nic mi sie nie spodobało. |
|
|
|
|
#5117 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia! A jak tam garnitur dla Twojego TŻ? My dziś zrobiliśmy pierwszą rundkę po mieście w poszukiwaniu garnituru i powiem szczerze, że jestem załamana. Mój TŻ jest jakiś niewymiarowy! Nic nie znaleźliśmy! A ceny kamizelek ślubnych po prostu mnie poraziły! 250 zł za kamizelkę z musznikiem, którą założy się raz?!
|
#5118 |
|
Zakorzenienie
|
Tola, my też dzisiaj buszowalismy po sklepach. Kamizelki faktycznie drogie jak nie wiem co.
Najtańsze były po 199 np. w sklepie na Placu Zamkowym na samym rogu przy Kowalskiej. W Sunset Siuts po 250 zł. Nie kupilismy garnituru, chociaż mój kochany mierzył kilka. - Np. ładne były w Bigmarze przy Hempla (tam gdzie jest parking podziemny) ale ceny tez...hmmm...troche wysokie mniej więcej 780 zł (za dwuczęściowy, bez kamizelki). - W GC nic nas nie zainteresowało, chociaż były i gładkie i w prążki (Wólczanka po 999 zł inne tańsze) -W tym sklepiku na Narutowicza przy skrzyżowaniu Piłsudskiego i Okopowej, jeden garnitur nam się podobał, ale tylko 2 sztuki były i małe rozmiary niestety. Ceny umiarkowane cos ok 400 zl. - W sklepie "Bytom" na Narutowicza (idąc pod górę, po tej stronie co hotel Wictoria), Ceny też tak ok 650-750 różne, trochę tego było, większość w paseczki jest. - W Colorado na deptaku, ceny średnio od 650zł. Wszystkie w paseczki (chyba, tak mi się wydaje) Kamizelki żakardowe po 250 zł. Za to tanie płaszcze męskie krótkie od 190 zł. Jak sobie cos jeszcze przypomnę to dopiszę. |
|
|
|
#5119 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam się zapytać Wojtusi jak tam wrażenia po tej wypożyczalni ale mi umknęła. Dowiedziałam się ciekawej rzeczy, że w tej wypożyczalni babka szyje sukienki a potem zostawiasz ją w komis, ciekawe ile ta przyjemność kosztuje, pewnie zależy od rodzaju materiału i dodatków. Muszę w końcu się tam wybrać, tylko kiedy znależć czas, w soboty tam są tłumy a ja pracuję do późna.
|
|
|
|
#5120 |
|
Zadomowienie
|
ALUSZRU nie chcę Ci zabierać zaszczytnego pierwszego miejsca ale na pewno 2-gie mam, co powiesz na rocznik 76
|
|
|
|
#5121 |
|
Zadomowienie
|
Widzę Wojtusia, że jesteś i jak tam wrażenia po tej wypożyczalni?
|
|
|
|
#5122 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że większość z nas dziś biegała po sklepach
A ja sie wybrałam do salonu Sofia na Świętoduskiej skrócić suknię. Od razu zamówiłam sobie bolerko, chociaż zarzekałam się, że bolerka mi się nie podobają. To będzie po prostu śliczne, nieco dłuższe niż standardowo - z tyłu do pasa, z długimi rękawami, na polarowym podbiciu, obszyte piórkami z marabuta. Idealnie pasuje do mojej sukni - mierzyłam bardzo podobny model, tylko dla siebie zamówiłam w troszkę zmienionej wersji. Jeśli chodzi o suknie, to faktycznie zbyt wiele ich nie mają, chyba raczej szyją na zamówienie, ale np ceny takich dodatków jak bolerka czy stroiki do welonu są niższe niż w innych salonach.A ja jestem z rocznika '82 ![]() No i jeszcze zapomniałam, może komuś się przyda informacja - na wystawie salonu pomiędzy Świętoduską a Lubartowską wisi informacja o wyprzedaży, nie wiem niestety jakie modele obejmuje bo nie wchodziłam, jest tylko dopisek "499 zł" |
|
|
|
#5123 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w lutym skończę 23 latka
![]() Dziewczyny, jak dekorujecie salę?Nam chodza po głowie różne pomysły-zmyślimy np o klimacie cetyckim,bo oboje uwielbiamy, jakos może kolorystycznie....myslimy też żeby jakos wkomponowac nasze zdjęcia różniste. Czy Wy macie jakies konkrety? A co do tego zwyczaju z witaniem w innej sukience,to zgadzam się z Brunetką- za dużo zachodu i stresu. pozdrowionka |
|
|
|
#5124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o którą wypożyczalnię pytasz? Tą na Narutowicza Anna Maria? Jak tak, bo w sumie nic nie wiem ciekawego, bo nawet nie rozmawiałam ze sprzedawczynią bo jakąś klientkę miała, a ja tylko obejrzałam kilka i zmyłam się bo mi sie spieszyło A cennik wisiał na ścianie. W poniedziałek dowiem sie więcej
|
|
|
|
|
#5125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... Edytowane przez Anex Czas edycji: 2007-01-22 o 14:26 Powód: .... |
|
|
|
|
#5126 |
|
Rozeznanie
|
hej
Ja trosze z opóźnieniem odpisuje 1 maja skończe 23 latka, trosze z '84 nas jesst a mój Tż co pewnie zdziwi niejedną z Was w tym roku kończy 22 latka
|
#5127 |
|
Rozeznanie
|
kasiakk uzypełnie o to ja pamiętam a czego nie powiedziały inne dziewczyny
Margarett, Narutowicza - pisałyście o remoncie ja byłam w środe i jescze coś tam robili zastałam panią odkurzającą Elżbieta, Świętoduska - tutaj tez remont ale Pani zapraszała pod koniec tego tygodnia ceny powiedziała ze bedzie dużo sukienek i bardzo różne bede tez tańsze ale bedą i bardzo bogato zdobione i tym samym bardzo dorgie, podobno mają być ładne Halina, Królewska - tutaj szyją sukienki ceny w zalezności od tego co sie chce jest troche sukienek można sobie dobrać inny gorset i inną spódnicę i oczywiście kolor sukni można też swoje sugestie i najlepiej przyjsć ok 10
|
#5128 |
|
Zadomowienie
|
My nie mieliśmy problemów z kupnem garnituru. Pojechaliśmy do Olimpu zaszliśmy do Sanset Suit Misio przymierzył 2 garnitury i wybrał jeden
acha wcześniej mierzył w sklepie na przeciwko kina Wyzwolenie brązowy garnitur ale zdecudował się na ciemniejszy. Zapłaciliśmy za niego 499 zł uważam że to nie jest dużo, facet powinien miec pożądny garnitur. Co do kamizelki kupimy pewnie w Łęcznej tutaj kosztują do 200 zł. Tak sobie myślę - my kobietki wydajemy na nas same do 2 tys zł a na naszych kochanych mężczyzn szkoda nam więcej...i żałujemy kamizelki za 250 zł (koszt fryzjera)
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
#5129 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po polowaniu na salę
![]() Z czterech miejsc dziś odwiedzonych do ostatecznego "boju" dotarły dwie no i oczywiście trzeba zdecydować się na jedną Rozważamy między: * Dom Weselny w Dysie lub * Dom Weselny Robertino w Mełgwii - wiem, że niektóre z Was mają tam swoje wesele, może cos więcej mi opowiecie
|
#5130 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się jeszcze dopiszę na listę- mam 25 lat, a mój wybrany 28.
Dziasiaj niestety nic sobie nie pozałatwiałam, bo miałam zjazd na uczelni. Przed ślubem zachciało mi się podyplomówke robić... ![]() Tak sobie myślę, że w najbliższym czasie musimy załatwić obrączki i zaproszenia. Byl juz u mnie ten Pan z katalogami (on też dzięki Wam <uścisk> ) i upatrzyliśy 2 wzory, ale powiem Wam szczerze, że jakoś te zaproszenia mnie wcale nie zachwycają. Tzn ogólnie patrząc jak już jest coś w miarę fajnego, to ceny takie, że hohoho. No chyba że ja taka wybredna jestem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

MOJA CÓRECZKA WALCZY O ŻYCIE

i będzie w czym wybierać, ale teraz nie ma czasu to praca to studia i pisanie pracy i wiele innych spraw do załatwienia.