|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dzien dobry!
U nas noc znow do d... Nie wiem czemu on tak czesto sie budzi ![]() Cytat:
Wiesz to nie takie proste tu.Jak ze soba bylam u jednego i stwierdzil,ze wszystko OK,ale mi nie pasowalo i innemu sie pytalam,to tylko spojrzal w komputer i powiedzial,ze skoro tamten napisal,ze OK to jest dobrze i nie obejrzal mnie... Sprobuje raz jeszcze,a jak nie to zostaje mi polska klinika,ale jest ona bardzo daleko i wizyty bardzo drogie.No ale dla dziecka wszystko. Musisz to okienko posrodku zaznaczyc,zeby wielocytowalo. Cytat:
Widze,ze i wy macie ten problem co u mojego Eryczka... Cytat:
Cytat:
Ale zestaw Fajnie to wyglada!Cytat:
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
o kurcze już Ci się kończy macierzyński to rzeczywiście ten czas leci jak oszalały
|
|
|
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jeżeli chodzi o zasypianie w domu to wózek, leżaczek odpada z jednej strony i dobrze bo nie będę musiała potem oduczać zasypiania w wózku itp. Moja teściowa opowiadała mi że jej syn (brat TŻ) nauczył się zasypiania w wózku a szczególnie z podniesioną budą kiedyś byli u znajomych i on był śpiący a że byli bez wózka to postanowili położyć go na kanapę u znajomych a on w ryk bo nie zaśnie. A że znajomi mieli córeczkę która miała wózek dla lalek to odczepili budę i dali mu nad głowę i dziecko w 2min zasnęło Cytat:
Pożyczyłam wczoraj rożek koleżance na chrzciny i nie wiem kiedy mi go odda... myślicie że z kocykiem też się uda?? Gucia podłączam się pod pytanie Zia. bo jak to usuniesz to się nie zacytuje [/QUOTE]No właśnie trzeba o tym pamiętać że nie wolno ani na początku cytatu ani na końcu ![]() Oskar w łóżeczku zrobił sobie drzemke od 7.30 do 8.10 potem było jedzonko i zabawa o 9 wyszliśmy na spacer ale tylko na 40min bo strasznie wieje. Tak więc teraz śpi w wózku przy otwartym oknie. |
||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Ona jakie kręciołki urządza
Nikii ja więziłam Andrei rączki pieluchą tetrową, żeby jej za gorąco nie było I też ładnie przesypiała . Teraz już nie muszę, bo Andrea przestała nimi ruszać w nocy ![]() Gosia, może kładź Eryczka jakiś czas całkiem na boku na tym co go nie lubi. Nie przekręci się sam w drugą stronę. Ja tak robiłam jak Andrea wcześniej spała na 1 stronie i mnie to denerwowało , bo bałam się, że sobie główkę popsuje.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Wczoraj Wam pisałam, że Andrea śpi na lewej stronie...to od dziś chyba zaczyna spanie na prawej, bo tak spała całą noc i teraz na drzemce. |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki muszę wypróbować
może to coś da ![]() Ciągle myślę nad prezentem na rocznicę i nic nie przychodzi mi do głowy a przyszedł jeden pomysł bilety na KSW ale ono dopiero na jesień ma być podobno i jeszcze nie ma biletów więc muszę myśleć dalej. A mam mało czasu bo jutro lub pt zamierzam jechać i kupić....
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek wierci się i przekręca po całym łóżeczku a ja się wybudzam bo spie obok O usypianiu nie wspomnę bo od 2 tygodni jest ryk
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() U nas wszystko w porządku , Dziewczyny są nadal niemęczliwe , postanowilam trochę odpocząć od aktywnego życia wirtualnego ....straciłam wenę, nie ma więc obawy ,że będzie dużo nadrabiania bo za wiele pisać nie będę Kajulek się kręci jak bączek, jest śmieszką malusią i ma takie poczciwe spojrzenie Dzięki za pamięć Balbinka Gucia święte słowa z tym odpoczynkiem, moja zawsze zaczyna smęcić jak jest zmęczona, jak została z moją Mamą to mi Mama dzwoni ,że dała Jej mleko po 2 godzinach , bo plakała , ale właśnie wtedy powinno być spanko, potem jedzonko Cześć Papaya długo się ukrywałaś , ale ważne ,że wylazlaś z tych krzaczorów milego plotkowania i wszystkiego dobrego dla WasPozdrawiam Was Dziewczyny i Wasze Dzieciątka ![]()
|
|
|
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co z tym pomyslem ostatnim co pokazywalas na allegro? Chodzi o to zdjecie. Jednak zrezygnowalas?
|
|
|
#2829 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
No i cieszę się, że z dziewczynkami wszystko w porządku i Kajunia pięknie Ci rośnie i rozwija się![]() Popieram w 100% co napisałaś o planie: jedzenie, zabawa, sen! My stosujemy to z Matyldką z powodzeniem od chyba 2 mieś już, i zaowocowało to tym, że naprawdę łatwo(póki co), możemy wszystko ogarnąć,Matylda dobrze w tym planie funkcjonuje! A z gatunku niesamowite ale prawdziwe: Matylda ZASNELA podczas zabawy na lozku...sama! pierwszy raz cos takiego sie zdarzylo, no ale mamy juz skonczone 16 tyg! Oczywiscie przenioslam ja do lozeczka i sobie tam spi a mama ma chwile wolnego ![]() Idę wszamać śniadanko i nadrobić! Witaj Papaya!
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mały wędrowniczek ![]() Dzięki dziewczyny za odp. w sprawie migracji w łóżeczku. Cziqa -- ale arsenał butelek ![]() A ja jestem lekko załamana, mój mąż za 3 lata chce wyjechać na stałe z Polski, mówi że ma dosyć tego kraju, chce zakończyć do tego czasu aktualnie rozpoczęte projekty. Kierunek Skandynawia-Norwegia. Jest menadżerem freelancerem i jest w tym bardzo, bardzo dobry, ale wie że jak będzie pracował na takich obrotach dłużej, może się to zdrowotnie źle skończyć. Nieznajomość języka norweskiego go nie martwi, wie że sobie poradzi. Gorzej ze mną, jestem prawnikiem i pracuję w korporacji, mój zawód za granicami Polski jest bezużyteczny też mam dosyć Polski. Nie wiem, mam mega mętlik w głowie
|
|
|
|
|
#2831 | |||
|
Zakorzenienie
|
ładna kolekcja
Cytat:
![]() ale na takich delikwentów, to bym młotek na ścianie zaczepiła... żeby był pod ręką ![]() Cytat:
![]() Sandra musiała mieć wolne ręce inaczej był ryk... jedynie co, to albo dawaliśmy jej coś do potrzymania... zazwyczaj nasze dłonie i wtedy miała dość swobody a my tez mogliśmy kontrolować, żeby nie machała sobie łapkami przed oczami a do kiedy tak robiliśmy, to nie pamiętam niestety... jakoś samow w praniu wyszło ![]() Cytat:
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak 3 lata to jeszcze sporo czasu i jeszcze wiele może się zmienic
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem stwierdzam że ludzie sa albo głupi albo głusi. Bo jak mówię że usypiam, oni na to że on spać nie będzie itp. a ja że będzie bo na rękach mi przysypia, a jak odłożę do łóżeczka to ma wielkie oczy bo jest w innym miejscu i potrzebuje tej chwili na zasypianie, albo ma te wielkie oczy bo ☠☠☠☠☠☠☠icie bez sensu. (sory ale wkurzam się gdy chodzi o usypianie - wolałabym mieszkać sama bo wtedy bym może szybciej go nauczyła) I w końcu to chyba ja wiem kiedy jest senny bo jestem z nim 24na h.Wczoraj teściowa wiedziała że go usypiam.Oskar mi już ładnie śpi, ona była na dworze i bliżej do WC ma do Nas na dole niż u siebie na górę iść. A drzwi z WC i sypialni mamy obok. I ta przychodzi i trzaska.Wtedy Oskar oczy jak 5 zł i w płacz i na nowo musiałam usypiać. Na szczęście wystarczył smoczek i pogłaskanie po główce. A potem opieprzyłam teściową że ma nie trzaskać drzwiami jak Oskar śpi. |
|
|
|
|
#2835 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale czasem się tak układa, że niewiadomo komu najpierw powiedzieć a komu później. Myślę że to nie ze złośliwości raczej..Cytat:
![]() Cytat:
Może dlatego że Gabi to taki typowy średniaczek, sama sobie tak poukładała wszystko, my jej tylko słuchamy i pomagamy ![]() Konia szkoda że weny brak, pusto bez Ciebie bedzie Wracaj szybko z tą weną ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie mialam z tarczyca problemow a moje problemy z tusza to wynik zwyklego lakomstwa i lenistwa ![]() Cytat:
Jeszcze co do tego przekrecania glowki w jedna strone - Julia tez lubi miec glowke w prawa strone, ale ja z tym nic nie robie. Jak sie bawi to glowke przeklada sama, zaleznie gdzie jest cos interesujacego a do spania musi miec na prawo i koniec i ja moge jej co 5 sekund przekladac a jej tak wygodniej i kropka. Lekarz kazal sie nie martwic. Cytat:
Dzien dobry My po wizycie u pediatry i pierwszym szczepieniu. Moje dziecko ma dzisiaj 15 tygodni i wazy zaledwie 5540 gram i mierzy 58,5 cm - lekarz uwaza ze to super wymiary, bo nie urodzila sie wielka i jest na mm. Ja liczylam na co najmniej 6 kg ... bo wychodzi ze przez 2,5 miesiaca przybrala 1470 gram, gdzie niektore z Waszych dzieci tyle w miesiac, poltora przybieraja ... Ale wszystko z Niunka w porzasiu, rozwija sie super, mam ja tylko klasc wiecej na brzuszku zeby cwiczyla. Podczas szczepienia nie byla dzielna, rozplakala sie okrutnie po pierwszym wkluciu (podczas badania tez mocno plakala bo juz byla glodna, a od rana nic nie zjadla
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#2837 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja obiecuje sobie ograniczyc Wizaz,bo jednak to jest pochlaniacz czasu.Wkurza mnie,bo to troche juz uzaleznienie jest,czasem mam cos do zrobienia a siedze na forum ![]() Chce tez wziac sie za angielski,bo pozostawia duzo do zyczenia,a w ostatniej pracy byli sami Polacy i niestety nie majac kontaktu z jezykiem duzo sie tez zapomina.A ja w tym kierunku nie robie nic Cytat:
I u nas to sie sprawdza.Tzn dziala od rana do poznego popoludnia.Bo wieczorami Eryk ma trudnosci z wyciszeniem sie i przewaznie mija mu pora spania,a potem jest juz tak zmeczony,ze usypiamy sie trzy godziny
|
|
#2838 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
Cytat:
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka, ja termoforu tez nie mam - mam taka 'poduszke' z pestkami wisni w srodku i ja sie podgrzewa w mikrofalowce i mozna robic cieple oklady np na brzuszek dziecka. Butelek mam 4 - dwie do mleka, jedna do herbatki i jedna do wody
wszystkie z firmy MAM. A po co Ci ta miseczka?
|
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wcześniej nie miałam problemów z tarczycą, dopiero po urodzeniu Sandry cos się mojej lekarce rodzinnej nie podobało i mi skontrolowała tarczycę... i niestety doszukała się niedoczynności Cytat:
zresztą zawsze możesz sprawdzić jak to wygląda na krzywej na końcu tej żółtej książeczki zdrowia
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja to mam pecha :/ Złapałam rotawirusa
A Zuzia dopiero pierwszą szczepionkę miała Przez jakiś czas się źle czułam, mikałam biegunkę i mdliło mnie, a wczoraj dostałam wysypki na rękach no i pojechałam na pogotowie A pani doktor że to rotawirus i że wysypka charakterystyczna jest dla tego wirusa Miałam iść do dermatologa dzisiaj ale skoro już wczoraj byłam na pogotowiu to chyba nie ma sensu iść z tą wysypką :/ Jejku jak ja się teraz martwię o Zuziaka żebym jej nie zaraziła
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz mowil ze przybrala super wiec nie powinnam sie przejmowacno ja bede musiala zbadac tarczyce, w poniedzialek mam wizyte u gina to spytam sie co mi tam badali ostatnio i jak cos pojde zrobic badania..
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie. Wczoraj Ewelinka zasnęła o 22.15 - 15 minut zasypiała po odłożeniu do łóżeczka. Bez niczyjej pomocy. Jadła o 21.30. Na kolejne jedzenie obudziła się... po 6 godzinach a zjadła tylko jednego cycusia ![]() Potem o 6.30 się zbudziła i spała do 10 pobawiłyśmy się 1,5 godziny i padła śpi już pół godizny.
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
u nas nocka ok , mały wczoraj usnał po szczepieniu o 17, przebudzil sie o 20 , po jedzeniu idrazu usnał, pobudka o 2-40, usnal znowu odrazu po jedzeniu i pozniej pobudka o 7, znowu zasnał praktycznie odrazu i spalismy do 9-30, chyab to szczepienie tak na niego sennie podziałało. Gosia ja dzis spac nie moglam przez to co ta lekarka wczoraj powiedziala, caly czas go teraz obserwuje i faktycznie zdarza mu sie dosc czesto tak robic, wyczytalam ze to moze byc zwiazane z guzami mozgu, wodoglowiem i innymi strasznymi rzeczami.Wyczytalam tez ze dziecko nie potrafi wtedy spojrzec do góry, a MAteuszek patrzy, juz sama nie wiem co robic, czy czekac( w sumie nie wiem na co??) czy isc z nim do lekarza i na usg główki. Mój TZ oczywiscie mówi ze on jest zdrowy i nic mu nie jest , ale on ma takie luźne podejscie do życia , ze nie dziwi mnie ze tak mówi, ja to bardziej panikara, ale lepiej chyba panikowac i zapobiegac , niz ignorowac. Mamy w rodzinie okuliste , zapytam jej co ona o tym sadzi. Jolka ja mam 3 butelki, dotychczas uzywalam 2 125 ml z aventa,niedawno dokupilam 330 ml tez avent. Co do mojej wagi to ja mam wage z przed ciazy 62 kg, ale chcialabym jeszcze ze 4 kg zrzucic. Cziqa ,ale macie tych butli ![]() Mateusz śpi w jednej pozycji czasem 4 godziny, raczej nie wędruje tak jak dzieci niektórych z was
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuuu Asika współczuję strasznie :/ Naprawdę masz pecha okropnego
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole to dzisiaj o malo bym sie spoznila do tego pediatry - spie sobie rano, maz mnie przebudza gadaniem do Julci, ze juz prawie 9:00 a mama spi, a ja sobie tak mysle wow juz sroda, mala konczy 15 tygodni, ale to zlecialo i za chwile zrywam sie na nogi bo mi sie przypomnialo ze o 9.30 mamy lekarza
a tak mi bylo dobrze w lozku Jula wczoraj zasneal po kapieli o 21 - polozylam ja do lozka, polezalam przy niej, trzymalam reke na klatce piersiowej i tak zasnela w kilka minutek. Spala do 4 prawie, o 4 jedzenie i dalej spala to tej prawie 9
|
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
No najbardziej martwi mnie ta wysypka, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałam, ale skoro lekarz tak stwierdził to nie będę się kłócić
|
|
|
|
#2848 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nasza nocka całkiem całkiem mały zasnął trochę później niż zawsze bo jeszcze kupkę przed zaśnięciem zrobił i się rozbudził ale obudził się o 4 potem 6.30, także spoko. Cytat:
Staram się żeby Piotruś jednak miał drzemki po każdym cyklu jedzenie-aktywność...także przemęczony nie jest. Co do otulania to nie wiem czy jest sens teraz zaczynać? zawijałam go w rożek do miesiąca potem się ju z z niego wykopywał i wyciągał rączki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko zaczelo przy piersi notorycznie usypiac
wszystko sie poprzestawiało
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja Julki wcale w rozku nie trzymalam, na jedna noc chyba sprobowalam i zrezygnowalam bo bylo mi tak nieporecznie
wiec ona raczek nigdy nie miala skrepowanych. Ostatnio klade ja po kapieli lub jak widze ze jest spiaca do lozeczka, chwile poczekam zeby zobaczyc czy uda jej sie zasnac i zasypia naszczescie... jeszcze gdyby nocki przesypiala ale widac nie mozna miec wszystkiego od niedzieli chyba bedziemy znowu spac w salonie bo mezowi sie konczy urlop i byloby milo gdyby sie wysypial do pracy ... ech. Dostalam wlasnie paczuszke z HIPPa z jakimis ulotkami, kalendarzem wprowadzania posilkow i calym sloiczkiem marchewki i lyzeczka ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Mravka to Ty mi polecalas ubranka Barabas prawda? Bo w piatek jak moj brat przyjechal to mi przywiozl i odrazu w nocy rozpakowywalam i musze przyznac ze sa super no i dostalam koszulki z Wojcika i sukienke - bosssssssskie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

...
probuje go non stop kłaść na boku i podkładać coś, ale on i tak się obróci i tak 
nie wiem skąd tyle uzbierałam ale jest 

o kurcze już Ci się kończy macierzyński to rzeczywiście ten czas leci jak oszalały
bo za wiele pisać nie będę
, ale właśnie wtedy powinno być spanko, potem jedzonko
, ale ważne ,że wylazlaś z tych krzaczorów 

No i cieszę się, że z dziewczynkami wszystko w porządku i Kajunia pięknie Ci rośnie i rozwija się
mały wędrowniczek

Wracaj szybko z tą weną
...
a zjadła tylko jednego cycusia