|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.
Cytat:
Uma Lucy - nie dawaj się. A co do analizy, to jasne że możemy zrobić. Może znów w formie ogólniejszego spotkanka? Aper, dzięki za rady nauczycielskie Co do "nauczycieli-kos", to oni chyba akceptują generalną i niezmienialną prawdę, że nie da się zrobić tak, żeby wszyscy nas lubili. Ja miałam taką polonistkę-wychowawczynię w liceum. Byłą kosą plus miała humory plus czasem miałam wrażenie że mnie nie lubi, ale dotąd ją pamiętam, szanuję i wręcz cytuję, bo naprawdę odwaliła z nami kawał dobrej roboty i uważam, że miała bardzo pozytywny wpływ na mój literacki gust i rozwój. Ale niektórzy moi znajomi do tej pory jej wręcz nienawidzą i woleliby tonę węgla przerzucić niż pójść na spotkanie z nią. Chyba jeszcze dużo mi brakuje do czegoś takiego - mieć w nosie co inni sobie pomyślą, byle tylko mieć poczucie, że dobrze wykonuję powierzone mi zadania i mieć komfort podczas wykonywania pracy. No nic, przynajmniej mam nad czym pracować
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Emilka, Lilith, Riva, Aper dziekuje bardzo
Lilith na pewno Ci sie uda, bede trzymala bardzo mocno kciuki ![]() Aper no wlasnie nie wiem jak to bedzie z tym odpoczywaniem i nagroda. Mi sie juz w sumie nudzi, ani zajec ani korepetycji. Dopoki mialam mase pracy zwiazanej z nauka, to mialam tyle planow na wakacje. A teraz? Teraz mi sie po prostu nudzi, nic mi sie nie chce, najchetniej bym spala dotad az mnie rozboli glowa. No i z wyjazdem tez nie wiem. Chcialabym sie Was poradzic. Troszke sie boje, ze jak wyjade na tak dlugo sama to moj zwiazek sie rozleci, a ja sie zamecze myslami co moj Tż w tym momencie robi. Z drugiej strony nie chce rezygnowac ze swoich marzen tylko przez moj strach. Mam okazje zobaczyc nowe miejsce, podszkolic jezyk, nabyc pewnosci. Co o tym myslicie?
|
#3664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie: znam to uczucie - najpierw pełno planów, później jedyne co się chce to nic nie robić. Mam tak za każdym razem Nawet często piszę sobie listę tego co chcę zrobić "po sesji"...a później nawet nie chce do niej zajrzeć.Po trzecie: Jedź
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Addicted - JEDŹ!!! I gratulacje
Kocurka - jutro już będziesz pani mgr Kocurka ![]() Uma Lucy - ok, możesz przesłać fotki, tylko jesteś już 2 w kolejce. potem napiszę Ci maila na pw. Dziewczyny, przepraszam jeśli jeszcze komuś na coś nie odpisałam, ostatnio, jak już pisałam, biegam w te i wewte i nic z tego nie wynika poza tym że tracę głowę i nie ogarniam. Do jutra obiecuję się poprawić, a teraz lecę na francuski (mam lekcje na zasadzie barteru). Zaliczę sobie tym samym przyszły tydzień, czyli próbowanie czegoś nowego plus zabieram się za nowy punkt z listy 100, ha
|
|
#3667 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tygrys...a co Ty tak latasz? Tygrysy nie latają!
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy się obronię, a nie jeśli. ![]()
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#3670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki jutro!!! Co do spania, też pomyślałam że to może częściowo słonce. Ale okna mam od południa, zasłonięte zasłony albo żaluzje u rodziców nic nie zmieniły. |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spoooko, przydzie nastepny, to się za niego wezmę. obecnie mi też.---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Poczyniłam postęp. Zapisuję różne rzeczy na czysto w kalendarzu. Różne kartelusszki wyrzucam na makulaturę. Właśnie zadzwoniła pani w sprawie korków - od razu zapisałam wszystko w kalendarzu. NA CZYSTO. Jestem z siebie dumna. Mój TŻ powiedział wczoraj: Ty jesteś człowiek MUSZĘ ZACZĄĆ. Ma kurka rację. Muszę zacząć jeść śniadania, muszę zacząć ćwiczyć, muszę zacząć... tak, ja jestem człowiek MUSZĘ ZACZĄĆ i nie zaczynam ![]() ZACZNIJ WRESZCIE ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Czerwieclipiec! Jak geometria różniczkowa poszła? Wczoraj miałaś zaliczenie?
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#3672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ważne i mądre?
Raczej pesymistyczne i dołujące ![]() Ale dzięki Cytat:
Primo - ostatnio jestem strasznie zapracowana i zwyczajnie nie mam czasu na aktywne udzielanie się. Secundo - raczej nie wniosę do wątku konstruktywnych treści, nie jestem odpowiednią osobą - od trzech lat leczę się psychiatrycznie a od dwóch lat chodzę na psychoterapię i wciąż jestem okropnie nieogarnięta.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dowalam i niszczę
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytaj i korzystaj, udzielanie się to pożeracz czasu, owszem. W każdym razie mam nadzieję, że naczerpiesz stąd trochę pozytywnego powietrza, może pojmiesz ważność miłości do siebie i spróbujesz być dobrym rodzicem. ![]() Nic na siłę. Przytulam ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- A teraz siup na blog.
|
|
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, czasem was czytam, a teraz również i ja staram się AKTYWNIE poprawić swoją produktywność
![]() Addicted to love - Gratuluję!! dobra robota! Tygrysie - wiesz co działa na uczniów z tego co ja zauważyłam? BARDZO PEWNE SIEBIE SPOJRZENIE. Takie lodowate, że aż mrozi krew w żyłach. Nie wiem czy na Twoich uczniów to podziała ale moja klasa zawsze się uciszała gdy nauczycielka stanęła i nic nie mówiąc patrzyła się po tych najbardziej rozbrykanych wzrokiem jakby chciała ich zabić - czyli takim BARDZO PEWNYM SIEBIE i nie znoszącym sprzeciwu. Może tego spróbujesz? |
|
|
|
#3675 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
bardzo miło sie was czyta teraz i ja chciałabym do was dołączyć moje życie ostatnio opanowały wymówki - właśnie zdałam sobie z tego sprawę... czyli jakby nie było - pierwszy krok mam już za sobą! bo wiem nad czym muszę popracować i już zaczynam to robić - I MAM JUŻ PIERWSZE EFEKTY Tygrysie - wiesz co działa na uczniów z tego co ja zauważyłam? BARDZO PEWNE SIEBIE SPOJRZENIE. Takie lodowate, że aż mrozi krew w żyłach. Nie wiem czy na Twoich uczniów to podziała ale moja klasa zawsze się uciszała gdy nauczycielka stanęła i nic nie mówiąc patrzyła się po tych najbardziej rozbrykanych wzrokiem jakby chciała ich zabić - czyli takim BARDZO PEWNYM SIEBIE i nie znoszącym sprzeciwu. Może tego spróbujesz? |
|
|
|
#3676 |
|
Konto usunięte
|
Patri, ta dzieczyna w jasnych spodniach i bluzce w kwiaty na zdjęciu to ja.
![]() Od kiedy przyjechałam do rodziców to nie zrobiłam niczego pożytecznego. Ogarniam tylko trochę dom, ale idzie mi to0 strasznie ciężko. Chyba zaczynam żyć weselem na które idę w tą sobotą. Idę sobie zrobić kawusie i siadam przed lapkiem, aby poszukać jakiejś pracy. No i muszę zaplanować wakacyjny wyjazd.
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajowy nickTeraz już dzieci mi się "skończyły", ale poćwiczę lodowate spojrzenie w wakacje Mam chłodny typ urody tak poza tym więc powinno pomóc, wreszcie widzę tego jakiś plus
|
|
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Uma chcialabym ale sie boje
Cytat:
Wlasnie tez pomyslalam zeby zrobic taka liste na wakacje i chyba zrobie Moze i Ty zrobisz? (mozemy sie wymienic i pozniej zobaczyc ile nam sie udalo zrealizowac )Chce jechac na troszke ponad miesiac. Ostatnio mamy maly kryzys z Tż i obawiam sie ze to moze byc zly moment na wyjazd. Tygrys dziekuje
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem taki specjalny Tygrys i latam
|
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te listy...no sama nie wiem czy powinnam się jakąś chwalić, skoro pewnie i tak nic nie zrealizuje Ale ok, masz rację - to będzie jakaś motywacja Same przyjemnościowe (przymiotnik w tygrysowym stylu ) rzeczy ![]() Cytat:
Dzięki Fajnie, że w ogóle mogę się komuś wygadać (chociaż wiem, że strasznie marudzę...nie do zniesienia wręcz) i że takie stadko trzyma za mnie kciuki. Normalnie...nie mogę Was zawieźć przecież! +1 do stresu Cytat:
Nie wiem skąd mi się to bierze...Ale zauważyłam, że moja dobra koleżanka ze studiów odczuwa właśnie to samo co ja i też myśli, że nie potrafi nic powiedzieć (chociaż jest mądrzejsza ode mnie w kwestiach naukowych...muszę jej to przyznać z bólem serca. No...tzn. nie wiem czy mądrzejsza, ale na pewno bardziej się przykładała, więc więcej jej w głowie zostało)A ja mam naukowy paraliż...co za koszmar A w dodatku ja nienawidzę ustnych egzaminów, a obrona to taki mega ustny egzamin
|
|
#3682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czadowy nick! ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Tak samo jak Taki Specjalny Tygrys! Rozwaliło mnie to!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2012-06-27 o 19:27 |
|||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie na co mam często chęć?
Wyjść z siebie...stanąć na przeciwko, wziąć się za ramiona i mocno potrząsnąć krzycząc: "ogarnij się kobieto! Weź się wreszcie w garść!" ![]() I Patri...na nieszczęście jestem na końcu, więc popołudniu Będę długo czekać i się męczyć...
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
Kocurka ja juz swoja umiesciłam, normalnie dostałam "kociego" pędu
A co do obrony, nie przejmuj się, na pewno wszystko będzie dobrze
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
http://matbaza.blogspot.com/2012/06/...lanowania.html
Próbowałam z siebie coś wykrzesać. Wierzę w drugą szansę... ![]()
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lepiej późno niż wcale ![]() Wiesz co mi się najmilej czyta tak od Ciebie? Że Ci się tak fajnie z TŻtem układa...i że go dostrzegłaś i jego zalety Nie znam gościa, ale wydaje się fajnym facetem, więc dobrze, że jesteście wreszcie "razem". Myślę, że i z tego cieszy się Twoja córka - dzieci chcą, aby ich rodzice byli razem i byli szczęśliwi
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie daj się strachowi, strach nie istnieje, to tylko absurdalny wymysł wyobraźni
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Kocurko, trzymam kciuki za jutro! Spotkałam się dziś z Halimą, bardzo pozytywny był to czas ![]() Jest niezwykle wyważoną w słowach, analityczną i spójną w przemyśleniach, a jednocześnie... kojąca osoba Dzięki Halimko za miły czas
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Kocurka. Pewnie masz rację.---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przegadałyśmy cztery godziny. Właśnie napisałam elaborat na PW. W sumie mogłabym to samo o Tobie powiedzieć, chyba nawet ten opis bardziej do Ciebie pasuje. Plus chyba znalazłam dobre słowo- mądra życiowo. ![]() Hehe, jakiś men mógłby docenić to moje "kojące działanie".
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

. 

Nawet często piszę sobie listę tego co chcę zrobić "po sesji"...a później nawet nie chce do niej zajrzeć.

Dowalam i niszczę

) rzeczy
A w dodatku ja nienawidzę ustnych egzaminów, a obrona to taki mega ustny egzamin

Będę długo czekać i się męczyć...