Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 181 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-20, 10:47   #5401
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Dario -- sama mu nie przyrządzam brokułów, tylko te co są w słoiczkach Ale niedługo idę na zakupy i zamierzam kupić

A cobym jeszcze wyszła na pustą pudernicę to właśnie kupiłam sobie w Rossmanie wodę perf. Elizabeth Arden za całe 39,99zł
Pozdrawiam

Ch_ago Elizabeth Arden ma ładny zapach .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 10:59   #5402
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

No dziewczyny na styczniówkach to tylko pare zer nam dodały do kosmetyków i nazwy pozmieniały ale to przecież mały szczegół

Ja też zaraz uciekam na zakupy jade kupić sobie jakieś spodnie a co nie stać mnie a raczej mojego Tż bo mnie to może i nie bo nic mi nie płacą a i jeszcze balsam na cellulit ten o którym pisała Daria no i coś dla dziadków oczywiście.
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 11:34   #5403
kkasiaaa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny mam nadzieję , że mnie nie przegonicie

Hania piszesz o jakimś balsamie na cellulit polecanym przez Darię , czy mogłabyś podać mi nazwę. dzięki wielkie
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 11:39   #5404
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Nie mogę w to uwierzyć co się dzieje na forum nie rozumiem czegoś Jastin napisała, że nasze rozmowy o kosmetykach są naciągane i nie dostrzegamy problemów jakie dzieją się wokół nas. Ok. wyraziła swoje zdanie i cała happy jeszcze napisała, że zostanie zjechana . Ona napisała co sądzi o naszych postach chociaż nikogo jej zdanie nie interesuje, a my napisałyśmy co sądzimy o jej postach prawda? To że się z nią nie zgadzamy i że niepotrzebnie się nam wtrąca to ją chyba boli i szuka zwolenniczek u siebie bo nikt spoza jej grona jej słów nie rozumie i się z nimi nie zgadza NAWET SAMA MODERATORKA Biedna dziewczyna chyba się trochę pogubiła sama w tym co pisze. Kurcze rozmawiamy o pudrach czy kremach które nawet nie kosztują 100zł. a ona teraz wyolbrzymia i pisze o jakiś kosmetykach za 300-500zł . JASTIN MÓJ KREM POD OCZY ZAJI KOSZTOWAŁ 4,50 A PODKŁAD KTÓREGO TERAZ UŻYWAM 20ZŁ. CO TY OD NAS CHCESZ DZIEWCZYNO?

Tryskaj dalej jadem Płatku,jeśli sie z tym lepiej czujesz.
widze ze sprawia Ci to ogromna przyjemność Mam to w nosie!

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 11:48   #5405
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Tryskaj dalej jadem Płatku,jeśli sie z tym lepiej czujesz.
widze ze sprawia Ci to ogromna przyjemność Mam to w nosie!
A Ty dalej nie możesz dać za wygraną . Trudno ja już nie mam zamiaru z Tobą pisać na ten temat. Pozdrawiam
Stary 2007-01-20, 12:02   #5406
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ch_ago długo nad tym myślałam czy Ci to pisać i zdecydowałam się w końcu na to. Moja siostra ma 2,5 letniego synka(najmłodsze dziecko ) który choruje na astmę został źle zdiagnozowany przez lekarkę starej daty i leczony na coś czego nie miał i to doprowadziło do astmy . Teraz przynajmniej raz w miesiącu na coś choruje. Wiecznie jest chory i ostatnio to go leczyli już sterydami bo żadne już antybiotyki nie skutkowały. W chwili obecnej ma zapalenie płuc . Dlatego jeżeli masz możliwość to poradź się jeszcze innej lekarki nie patrz na teścia to chodzi o Twoje dziecko . Sama wiesz co mnie spotkało poszliśmy do przychodni, a tam nas odesłano do domu mimo, że Mati był już odwodniony i co trafiliśmy na drugi dzień do szpitala . Dlatego korzystam jeszcze z porad innej lekarki. Mam nadzieje, że nie odbierzesz źle moich słów martwie się o Ciebie i Mateuszka .
Stary 2007-01-20, 12:07   #5407
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Siedzę i czytam to wszystko i kopara mi opadła . Co tu się dzieje???????!!!!!!!!!!!! !! Uważam, że jesteśmy tu po to, zeby pisać nie tylko o naszych dzieciach czy problemach, ale także radościach, smutkach, zainteresowaniach i wszystkim co nam leży na sercu jeśli tylko chcemy o tym napisać. O kosmetykach, ciuchach, zabawie i innych umilaczach naszego życia również. I nic nikomu do tego . Joasiu w jednym z postów świetnie to wyraziłas . Ja nie potrafiłabym znaleźć lepszych i tak trafnych słów - Jesteś Świetna!!!

Meme, ja również kraczę....kra...kra..kra. ..
Płatku z Mateuszka śliczny pulpecik sie zrobił (oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu)

Mariqo, ja również dołączam do opinii dziewczyn - Jesteś Wielka!!! Ukłony w Twoją stronę

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 12:08   #5408
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- bardzo dziękuję W poniedziałek pójdziemy do innego lekarza bo dziś znów ten katar jakby gęstszy
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 12:19   #5409
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kkasiaaa oczywiście że napisz, Daria pisała o Eveline brązująco -modelującym ale ja poczytałam na Kwc i kupie sobie serum na brzuch i pośladki i oczywiście nogi też będe nim smarować i jeszcze z tej firmy spróbuje serum do biustu
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 12:22   #5410
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Płatku -- bardzo dziękuję W poniedziałek pójdziemy do innego lekarza bo dziś znów ten katar jakby gęstszy
Pozdrawiam
Cieszę się Ch_ago wiem co znaczy mieć chorowite dziecko i wiem jakie to cierpienie dla matki . Bałam się że Cię przestrasze, albo że pomyślisz że narzucam swoją wolę, ale napisałam to tylko w trosce o Was .

Kostko on ciągle by jadł i jadł .
Stary 2007-01-20, 12:28   #5411
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Kkasiaaa oczywiście że napisz, Daria pisała o Eveline brązująco -modelującym ale ja poczytałam na Kwc i kupie sobie serum na brzuch i pośladki i oczywiście nogi też będe nim smarować i jeszcze z tej firmy spróbuje serum do biustu

Ja też mam zamiar właśnie zaopatrzyć się w kosmetyki ujędrniające ciało tej firmy u mnie w rodzinnym mieście w hurtowni stoi cały regał kosmetyków tej firmy, a znowu tu w Bydgoszczy nie mogę ich znaleźć w okolicznych drogeriach co dziwne a i w Geant widziałam tylko jeden balsam tej firmy. Haniu, a używałaś już jakiś balsam z Eveline?
Stary 2007-01-20, 12:30   #5412
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme w Polo markecie ten krem którego używasz do twarzy Kozie mleczko kosztuje 6,50 .
Stary 2007-01-20, 12:44   #5413
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Ja kupilam sobie kilka dni temu peeling z tej firmy i jestem zadowolona. Zamierzam także kupić serum na brzuch i pośladki do tego serum antycellulitowe intensywnie wyszczuplającce + serum do biustu. Mam nadzieję ze mi to pomoże chociaż w małym stopniu pozbyć się paskudnego cellulitu W sumei miałam już to dawno temu kupić ale znalazłam w szafce balsam ujędrniający z avonu i narazie to stosuję , kupiłam go jakieś dwa lata temu i o nim zapomniałam a teraz jak już znalazłam to trzeba wykorzystać
Oprócz Darii któraś z was próbowała tych kosmetyków ??
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 13:04   #5414
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Chago przychylam się do zdania Płatka na temat lekarza. Zasada ograniczonego zaufania jest najlepsza. Może nie rezygnuj z tej lekarki ale idź na konsultacje do kogoś innego. Sprawdzić nie zaszkodzi. Będziesz spokojniejsza. Może ta anemia jest jeszcze z czymś powiązana?

Kostko dziękuje za ciepłe słowa

Meme ja od dawna kraczę tylko cichutko. Teraz będzie donośne krakanie KRA KRA KRA.

U nas pupka coraz lepsza. Może to było od pampersów? Po zmianie jest lepiej. Przewijam ją też w nocy. Nigdy nic takie się nam nie zdarzyło.

Kkasiaaa ja na cellulit stosowałam krem Norel mozna go kupić w marketach. Ma koszmarny zapach ale jest bardzo skuteczny. Cena do przyjęcia bo ok 30zł. Chyba też sobie znowu kupie serie. Jest też preparat do biustu.

Wściekne się przez ten deszcz. Już od kilku dni nigdzie z Julką nie wychodzimy. Miałam nadzieję że dzisiaj pójdziemy na spacer a tu nici. Dobrze że TŻ dziś w domu przynajmniej bedzie do kogo się odezwać (wiem mogę gadać do Julki ale to raczej monolog).

Kasiulka błagam tnij w pień te drzewa

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 13:10   #5415
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu ja też jestem wściekła na tą pogodę . Nie wieje, ale deszcz pada ciągle siedzimy z Matim w domu a tż oczywiście w pracy .
Stary 2007-01-20, 13:12   #5416
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Joasiu ja też jestem wściekła na tą pogodę . Nie wieje, ale deszcz pada ciągle siedzimy z Matim w domu a tż oczywiście w pracy .
Czuje się jak znudzony mops Julka smacznie śpi (chyba przez tą pogodę jest senna), TŻ robi obiad.
Twój chłop długo będzie dziś w robocie? Smutno że tak sama siedzisz

Stary 2007-01-20, 13:17   #5417
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

Kakussia moje ciotki tez uzywają antycelulitowego eveline i peelingu i widac rezultaty, nawet jednej do niemiec wysyłamy te kosmewtyki . no ja teraz tez do cycusiów kupie z eveline, bo moja kuzynka ma takie ogromne i włąśnie tym balsamem jej sie je dobrze pielęgnuje, i jest zadowolona z ich wyglądu .
Jaśka myslisz że to od pampersów, qurde?? ja myslałamże jak pupka sie przyzwyczai do jednej firmy pieluch to juz pózniej bedzie dobrze , ale to ciągle cza uwążać .
Mariqa i Joasia to teraz chyba czujecie sie połechtane, tak jak uma thurman w kill bill-u II.
ch aga a z tesciem juz rozmawiałaś? wie że zmienisz lekarza?
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 13:25   #5418
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
Mariqa i Joasia to teraz chyba czujecie sie połechtane, tak jak uma thurman w kill bill-u II.
przez Was napewno (ale zdołowana też się czuje bo nie spodziewałam się takich reakcji niektórych osób - przykre to wszystko i sprawia że coraz bardziej czuje dystans)
Daria używałam zawsze pampersów, może ta partia miała więcej chemii czy coś??? Sama nie wiem.

Stary 2007-01-20, 13:33   #5419
_dAria86
Rozeznanie

meme żebyś ty miała dziewczyne, ty wisilku!!!!(tak to miało być?czy jak?) tak, tak dzieczyny ci życze!!
Stary 2007-01-20, 13:34   #5420
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Kostko on ciągle by jadł i jadł .
Płatku, a jeszcze pamiętam jak sie martwiłaś że Mati nie chce jeść, a tu popatrz jaka zmiana

Joasiu, dobrze że pupa Julcii się już goi, może to faktycznie była wina pieluszek

U nas z pogodą to samo, nie wieje, ale co chwilę pada. Przez te choroby nie zabieramy ze soba Natalki na zakupy remontowe. A że nie mamy Ją z kim zostawić, to ja oczywiście siedzę w domu i TŻ ciągle dzwoni, a jaki kolor kontaktu do kuchni, a jaki do łazienki i tak wisimy sobie na telefonie.....ech wolałabym to sama zobaczyc

Stary 2007-01-20, 13:43   #5421
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Czuje się jak znudzony mops Julka smacznie śpi (chyba przez tą pogodę jest senna), TŻ robi obiad.
Twój chłop długo będzie dziś w robocie? Smutno że tak sama siedzisz

Ma niby wrócić o 14.00 na obiad i o 15.00 jedzie zobaczyć samochód i później dalej do pracy może na 19.00 zdąży wrócić do domu. Czasmi łapie się na tym że wolę by był w pracy bo jak jest w domu to często mi przeszkadza np. budzi Mateusza, aż mi głupio i smutno z tego powodu.
Stary 2007-01-20, 15:15   #5422
masiek
Zadomowienie

hej>>> babeczki!!
Płatku super, to ostatnie zdjęcie Matiego przefajny chłopaczek się z niego robi.
Ech te dziecaczki wasze tak szybko rosną, a tak całkiem nie dawno były u was w brzuszkach.
Jej się we mnie zagotowało. Nie rozumiem po co wcinanie się w wątek by narobić szumu.
Ja was dziewczyny osobiście nie znam (bo nie da rady ) ale lubię poczytać wasz wątek. Często zaczynam wizażowanie od zajżenia do was.
pozdrawiam was
p.s też sobie po-kraczę kra-kra
kobitki zróbcie coś by Kasiula się odezwała wtnijcie jej te drzewa
masiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 15:17   #5423
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaaro nadrabiasz zaległości w czytaniu?
Stary 2007-01-20, 15:22   #5424
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez masiek Pokaż wiadomość
hej>>> babeczki!!
Płatku super, to ostatnie zdjęcie Matiego przefajny chłopaczek się z niego robi.
Ech te dziecaczki wasze tak szybko rosną, a tak całkiem nie dawno były u was w brzuszkach.
Jej się we mnie zagotowało. Nie rozumiem po co wcinanie się w wątek by narobić szumu.
Ja was dziewczyny osobiście nie znam (bo nie da rady ) ale lubię poczytać wasz wątek. Często zaczynam wizażowanie od zajżenia do was.
pozdrawiam was
p.s też sobie po-kraczę kra-kra
kobitki zróbcie coś by Kasiula się odezwała wtnijcie jej te drzewa

Masiek nam też bardzo brakuje Kasiulki . Czasami się zastanawiam jak można się do kogoś przyzwyczaić nie znając się osobiście, a jednak można i to bardzo .

Kostko to prawda, że się martwiłam, że MAti mi mało je i był już bardzo chudziutki, ale po szpitalu i kolejnej chorobie wszystko mu się odwidziało i wyrywa nam talerze jak coś jemy. Nie ma szans zjeść obiadu bez udziału Mateusza i jego rączek wpychanych do talerzy .
Stary 2007-01-20, 15:25   #5425
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Płatku rozumiem twoje podejscie do TZta. ja mam podobnie. dobrze mi jest kiedy go nie ma bo jest w delegacji. zyjemy sobie z Wikula jak nam sie pooba. wstajemy okolo 9, jemy i idziemy na spacer. wiecej czasu spedzamy u szwagierki i mojej tesciowki. wracamy wieczorem pobawimy sie troszku. potem kapiel a o 22 kladziemy sie do lozka. spimy razem. przyzwyczailam Wiktorie ze idzie po poludniu spac okolo 14 i spi poltorej godzinki. a tylko TZ przyjedzie to od razu Wiki jest bardziej nerwowa. niby dobrze ze przyjedzie bo mam spokojniejsza glowe, moge zrobic spokojnie zakupy i wykapac sie spokojnie. a wieczorem TZ przyzwyczajony do wczesnych por spania i 22 to stanowczo za pozno dla niego. wczoraj on spal a my z Wikula siedzialysmy sobie. zlosci mnie to trochu. a tu jeszcze wyszlo wczoraj ze za dwa tygodnie bede go miala juz w domu na codzien. koncza prace w Warszawie i beda robic w Kielcach. juz na 16 bede musiala byc w domu bo obiad trzeba zrobic.

co do jedzenia to ja sama widze ze dzieci maja takie zmienna fazy. raz jedza na potege a za kilka miesiecy nie mozna ich dogonic. z Wiktoria tez tak jest. jeszcze dwa miesiace temu to jadla i nie trzeba bylo jej namawiac. a teraz - wstanie i zje 280 ml kaszki mleczni ryzowej okolo 12 wcisne w nia jogurt. o 15 ledwo siorbnie zupy lub gryznie drugiego. i po kapieli 260 mleka. wczesniej jadla wszelkie jogurty teraz gardzi rodzima bakoma jedynie frutisy jej podchodza i danio ale tylko wanilia
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 15:34   #5426
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaaro, ale mi aż czasami jest głupio bo tylko czekam aż wyjdzie z domu i my z Matim zaczniemy znowu swoje robić . Jak tż jest w domu to tak jak u ciebie Wiki tak u mnie maly jest inny wiadomo cały plan dnia się zmienia, ale czasami też bym chciala by posiedział z MAtim a ja bym sobie gdzieś pomaszerowała np. na zakupki odsapneła od wszystkiego albo byśmy razem poszli na spacer, albo coś oglądneli.

Teraz z innej beczki Wiesz, że będzie kolejna seria Magdy M ?
Stary 2007-01-20, 15:37   #5427
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko jak tam remont, kuchnia już zrobiona?
Stary 2007-01-20, 15:52   #5428
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Kostko jak tam remont, kuchnia już zrobiona?
A gdzie tam... na razie połowa łazienki w płytkach, jeszcze troche to potrwa...dzięki za pamięć

Stary 2007-01-20, 16:14   #5429
_dAria86
Rozeznanie

Kostko ale do sierpnia to chyba wszystko juz bedzie?nie? bo my sie zjeżdażmy na ipreze
u nas biało!!!!!!!!!!!!!!!!!gra d padał!!!!!!!!!świetnie jest!!!!!!dachy białe!!!
Stary 2007-01-20, 16:19   #5430
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- Ty napewno nie chciałabyś mi zaszkodzić i absolutnie nie mam za złe tego, co mi sugerujesz. Wręcz przeciwnie, jestem Ci bardzo wdzięczna Doskonale Cię rozumiem bo, jak napisałaś, wiesz co znaczy choroba dziecka, niestety Precz te wszystkie chopróbska
Meme -- to i ja pokraczę KRA KRA KRA, niech będzie DZIE WU CHA
Joasiu -- nam też raz zdarzyło się odparzenie od pampersów, teoretycznie takich samych ale z nowej paczki więc chyba zdarza im się wyprodukować jakiegoś babola
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości