co Wam psuje humor, irytuje i złości - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 11:03   #91
Unex
bez kija nie podchodz

Dot.: co Wam psuje humor, irytuje i złości

Strasznie irytuje mnie spóźnialstwo
gdy sprzatam a za 2 h jest z powrotem bałagan
nie odbierania przez kogoś telefonu( ja staram sie oebrac zawsze)
i tak ta jestem nietolerancyjna ale jak słysze techno(oraz pochodne) to cisnienie jak po 5 kawach

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 13:22   #92
isabelka00
Wtajemniczenie

Mnie irytują ceny paliw ... dzisiaj kolejna stówka na stacji...
CHyba gaz założę...
Stary 2012-05-16, 13:52   #93
Danaryna
Raczkowanie

Mnie irytuje to, że jak się w Polsce zdarzy jakaś tragedia, to media żerują na niej ile się tylko da, trąbią o niej w kółko do wyrzygania przez najbliższe pięć lat, a ludzie dostają pie***lca i oczywiście zero poszanowania dla rodzin ofiar i szansy by jakoś zapomniały i żyły na nowo. Jak się nic ciekawego nie dzieje, trzeba znów to odgrzać i rozgrzebać, a najlepiej wydać na to jeszcze kasę z państwowej kieszeni. Słowa, które sprawiają, że dostaję białej gorączki - "Smoleńsk", "Madzia z Sosnowca", a jeszcze kilka lat temu "Śmierć Papieża". Stawiajmy krzyże, pomniki, grobowce, piramidy, mauzolea, chowajmy na Wawelu, bo nie ma gdzie kasy wsadzić. Zasługi Papieża dla Polski to jeszcze rozumiem, ale podejrzewam, że zamiast na pomnik wolałby aby te pieniądze przeznaczono na jakiś dom dziecka.
Danaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 16:30   #94
peff
Przyczajenie

a mnie dziś wyjątkowo irytuje nieodbieranie telefonów :< Już setny raz próbuję się dodzwonić na rezerwację biletu, ale albo odrzucają połączenie albo po prostu nieodbierają. Jak kiedyś byłam na miejscu dokonać zakupu biletu, to panie sobie siedziały i popijały kawkę, a moje wejście (niby po cichu) skwitowały : " Musiała tu przyjść ?...."
Ludzie zrobili by dużo, żeby mieć pracę a tym jeszcze źle i wiecznie zajęte ...:I

Przepraszam, musiałam się wygadać
peff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 18:30   #95
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaryna Pokaż wiadomość
Mnie irytuje to, że jak się w Polsce zdarzy jakaś tragedia, to media żerują na niej ile się tylko da, trąbią o niej w kółko do wyrzygania przez najbliższe pięć lat, a ludzie dostają pie***lca i oczywiście zero poszanowania dla rodzin ofiar i szansy by jakoś zapomniały i żyły na nowo. Jak się nic ciekawego nie dzieje, trzeba znów to odgrzać i rozgrzebać, a najlepiej wydać na to jeszcze kasę z państwowej kieszeni. Słowa, które sprawiają, że dostaję białej gorączki - "Smoleńsk", "Madzia z Sosnowca", a jeszcze kilka lat temu "Śmierć Papieża". Stawiajmy krzyże, pomniki, grobowce, piramidy, mauzolea, chowajmy na Wawelu, bo nie ma gdzie kasy wsadzić. Zasługi Papieża dla Polski to jeszcze rozumiem, ale podejrzewam, że zamiast na pomnik wolałby aby te pieniądze przeznaczono na jakiś dom dziecka.
To ja mam jeszcze wariację tego, o czym piszesz jak coś się stanie- to od razu sto kontroli pod tym względem. U ciotki na wsi baba nabzykała 3 dzieciaków i 4. w drodze i łażą głodne, brudne, ze strupami na głowach od ciągniecia za włosy, pobite, poodmrażane, jedno łyse bo po od urodzenia czyli przez 4 lata nie było czesane i trzeba było ciąć, nie umiejące dobrze mówić, moczące się (i w tym śpiące) i z gruźlicą. siedzą w CHLEWIE a matka wpier**la kiche za 4 dychy. Opieka dostaje telefony od sąsiadów, rodziny, szkoły i kogo tam jeszcze. Nieprawidłowości nie stwierdzono
Jak w końcu umrą (tfu!) z głodu albo je zatłucze na amen (tfu tfu!) to dopiero będzie wielko hajno na cało Polska a za siniaka na kolanie będzie się do rodziny dzieciaka zjeżdżał TVN, Polsat, prezydent i biskup
Nie cierpię dzieci, ale nóż się w kieszeni otwiera.....

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez peff Pokaż wiadomość
a mnie dziś wyjątkowo irytuje nieodbieranie telefonów :< Już setny raz próbuję się dodzwonić na rezerwację biletu, ale albo odrzucają połączenie albo po prostu nieodbierają. Jak kiedyś byłam na miejscu dokonać zakupu biletu, to panie sobie siedziały i popijały kawkę, a moje wejście (niby po cichu) skwitowały : " Musiała tu przyjść ?...."
Ludzie zrobili by dużo, żeby mieć pracę a tym jeszcze źle i wiecznie zajęte ...:I

Przepraszam, musiałam się wygadać
Oo, na takie pindzie też dzisiaj trafiłam. Pół dnia dzwonienia, a jak już łaskawie odebrała, to przerwała mi wpół słowa- tak o to dowiedziałam się, że bilet na autokar do środkowych Włoch kosztuje 100zł szkoda, że nie nagrywałam tej rozmowy, bym tam poszła jutro i poprosiła o ten bilet i gdyby jeszcze "do widzenia" powiedziała zanim j*bła słuchawką to też by było dobrze... Ale cóż, najwyraźniej z Księżyca się urwałam ze swoimi wymaganiami.
Stary 2012-05-17, 11:02   #96
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało (gdzieś od 01:13) http://www.youtube.com/watch?v=z6cTzUuHZjo Imprezowy autobus zawsze mnie rozwala
taa, widziałam to
ale najgorzej że czasem taki imprezowy autobus jest nawet pomimo tego, że ktoś ma słuchawki na uszach, i jak tu takiemu zwrócić uwagę, oburzy się że przecież sam słucha...

co do nieodbierania telefonów - mnie się to najczęściej zdarza, kiedy próbuję dodzwonić się do przychodni...

a szczyt szczytów to był jak chciałam kiedyś pilnie skontaktować się z sekretariatem na uczelni. dzwonię na jeden numer, pani mówi: "w tej sprawie proszę rozmawiać z panią X z pokoju Y, proszę zadzwonić na centralę i wewnętrzny taki i taki"... centrala, czyli pan w portierni - widzę go tam właściwie zawsze - ale nie mogłam dodzwonić się przez ponad pół godziny i w końcu musiałam jechać

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 11:56   #97
Olivvek
Zadomowienie

Nie rozumiem, skąd się bierze u ludzi taki foch na cały świat. Jednak trzymam się teorii, że mają ze sobą jakiś problem

A dzisiaj mi się jeszcze przypomniało to, co mnie mierzi od dawna- że wielki, osławiony Internet jest super, ale do wyszukiwania bzdur i plot. Jak chcę coś ambitniejszego znaleźć to się przekaźnik może stopić od przesyłu danych, a nie znajdę

Edytowane przez Olivvek
Czas edycji: 2012-05-17 o 11:57
Olivvek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 16:57   #98
201605021613
Konto usunięte

Wkurzają mnie nadęte sprzedawczynie w sklepie, z miną sraj**ego kota.
Przychodzę do sklepu, to mówię dzień dobry, dziękuję, do widzenia, a jak po drugiej stronie stoi nadeta paniusia, i ani be ani me, to mnie to wnerwia!

Wnerwia mnie niestety mój ojciec i to od dawna, zajmuje się plotami gorzej niż stara baba!Zrzędzi ciągle mu źle i gada o chorobach, uwielbia dramaty w tv!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaryna Pokaż wiadomość
Prawda, takie mydlenie oczu i tematy zastępcze, na wysokie ceny i inne takie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

A i jeszcze mnie wkurza jak mi inni mówią, że powinnam już mieć dzieci!Ba nawet koleżanka z pracy próbowała wmówić, że głupia jestem, bo nie skorzystałam z okazji i nie ,,zrobiłam ''sobie dziecka z bylym, to bym teraz miała dziecko!

No rzeczywiście rewelacja, być na własne życzenie samotną matką, mało tego mój były to psychol i nie chcę mieć z nim nic wspólnego.
Najgorsze, że takiej nie przetłumaczysz, ta dalej swoje!
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-18, 09:10   #99
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
jak możesz, o niedobra Ty, wpuszczać muchy właśnie tym oknem!

Kurczę, błagałam już o wybaczenie, ale... Może z zewnątrz napisane jest 'WEJŚCIE'

Ta sama sąsiadka znowu mnie 2 razy kiedyś zamurowała:

Wyglądałam przez to samo okno na korytarzu. Sąsiadka wyleciała z pretensją. Gadka szmatka, pytam , z jakiej racji nie mogę tu okna otworzyć.
Ona- Bo ja 40 lat w PGR robiłam!
Ja -

Innym razem wracam z ogródka. Ona wiesza pranie i do mnie , że koty pani X połamały pani Y kwiaty na korytarzu. Szybki myślenie i mówię:
Ja - Ale przecież ja kotów nie mam....
Ona - Ale to twoja wina!
Ja -Dlaczego!?
Ona - Bo drzwi nie zamknęłaś na korytarzu!
Ja-

Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-18, 10:03   #100
Olivvek
Zadomowienie

Echh, Nimfa... Ty po prostu nie ogarniasz żelaznej logiki

Mnie się dzisiaj rano przypomniało o ciotce i matce- jak to kobity wszystko rozumią, a sparodycznie to i lubieją przemyśliwać o kimś PSYCHOLOGICZNIE.

Stary 2012-06-21, 20:56   #101
viva91
na przekór do celu

Pewnie za jakiś czas sobie przypomnę więcej, ale irytują mnie:

- ludzie krytykujący ubiór innych
- wyskakujące reklamy na stronach internetowych
- przerywanie wypowiedzi
Stary 2012-06-21, 22:04   #102
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a szczyt szczytów to był jak chciałam kiedyś pilnie skontaktować się z sekretariatem na uczelni. dzwonię na jeden numer, pani mówi: "w tej sprawie proszę rozmawiać z panią X z pokoju Y, proszę zadzwonić na centralę i wewnętrzny taki i taki"... centrala, czyli pan w portierni - widzę go tam właściwie zawsze - ale nie mogłam dodzwonić się przez ponad pół godziny i w końcu musiałam jechać
Kiedyś czekałam jak głupia pod dziekanatem ponad 40 min. Pukałam, ruszałam klamką- nic, a słychać głosy w środku. Po 40 min wnerwiania się zadzwoniłam do dziekanatu (stojąc pod jego drzwiami) z pytaniem, czy go otworzą, na co pani wtedy dopiero wstała i otworzyła drzwi ze zdziwieniem...
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 12:13   #103
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Kiedyś czekałam jak głupia pod dziekanatem ponad 40 min. Pukałam, ruszałam klamką- nic, a słychać głosy w środku. Po 40 min wnerwiania się zadzwoniłam do dziekanatu (stojąc pod jego drzwiami) z pytaniem, czy go otworzą, na co pani wtedy dopiero wstała i otworzyła drzwi ze zdziwieniem...
w pale się nie mieści przeprosił Cię ktoś chociaż?
Stary 2012-06-23, 15:32   #104
kalinka 007
Raczkowanie

- każdy natarczywy hałas, zarówno w bloku (typu techno, wiertarka o siódmej w sobotę - bo przeca sąsiad ma tylko łikend na zrobienie remonciku!) jak w miejscach publicznych
- popisy gimnazjalistów w większych grupach
- brudne toalety na uczelni - jednak kulturę wynosi się z domu, najwyraźniej jak ktoś żył w chlewie, to i potem cały świat by w chlew zamienił
- ludzie idący przede mną z papierosem - zabiłabym!
- wiara, że cynizm = inteligencja - moim zdaniem to choroba 21. wieku
- wszelkie pyszne i wulgarne przechwałki odnośnie swojego wyglądu, osiągnięć, podejścia do życia ( typu: mam na wszystko wyj*** a i tak wszystko mi się udaje)
- pięćset wieszaków na jednym stojaku w sklepie odzieżowym
... no i powiem szczerze, nie podoba mi się, że żule jeżdżą bez biletu, piją w miejscach publicznych, słowem robią, co im się żywnie podoba i nie obowiązują ich żadne zasady życia społecznego, które my musimy przestrzegać

Uff, dużo się tego nazbierało
kalinka 007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 16:04   #105
Asji
Zadomowienie

Mnie irytuje robienie czegoś tylko dlatego, że tak wypada. Np moja mama usilnie namawia mnie żebym poszła w wakacje na wesele kuzynki, z którą widuję się raz na ruski rok, nie przepadamy za sobą, poza tym ja mam akurat już inne plany na dzień, w którym ma być ten ślub. Nie mam ochoty i tyle, nie bardzo mnie interesuje jak moją nieobecność skomentuje ciocia Gienia...

Cytat:
Napisane przez viva91
- wyskakujące reklamy na stronach internetowych
O tak, to też jest wkurzające. Zwłaszcza reklamy, które są na tyle sprytnie skonstruowane, że iksa szukam przez kilka minut
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 23:08   #106
snejku
Raczkowanie

Mnie irytują:
- rozdarte dzieci
- mlaskanie podczas żucia gumy i jedzenia
-palacze kopcący pod zakazem palenia i na przystankach. I ich argumenty jak zwróci się uwagę "ale w czym problem, ja tylko jednego palę/ przy otwartym oknie/och! nie zauważyłam zakazu/ muszę palić ze względów zdrowotnych (mój ulubiony argument, autentyczny)"
-ludzie, którzy lepiej wiedzą czego potrzebuję: powinnam mieć samochód (mieszkam prawie w centrum Krk i mam pierdylion tramwajów i autobusów pod nosem, nie wspominając o problemach z parkowaniem), dzieci zamiast kotów, wielki telewizor, itp.
-para idiotów mieszkająca obok, robiąca non stop awantury z płaczami jej i jego, wyprowadzkami, rzucaniem rzeczy i tekstami rodem z telenoweli
-opinia, że jak ktoś pracuje zarobkowo w domu, to tak naprawdę nic nie robi i jego życie to wieczne wakacje
-ludzie dzwoniący do mnie 5 razy w ciągu 2 minut. Skoro nie odbieram albo odrzucam połączenie, tzn. że zajęta jestem i oddzwonię za chwilę
-moja teściowa i jej poglądy: 15letnia panienka znikąd, której brat męża zrobił przypadkiem dziecko jest ach i och, a siostra męża (dawno pełnoletnia), która wpadła z chłopakiem po kilku latach związku, to panna z dzieckiem, która przynosi wstyd rodzinie i podobno ludzie wytykają ją palcami.

Generalnie jeszcze sporo rzeczy by się znalazło.
snejku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 08:57   #107
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinka 007 Pokaż wiadomość
- każdy natarczywy hałas, zarówno w bloku (typu techno, wiertarka o siódmej w sobotę - bo przeca sąsiad ma tylko łikend na zrobienie remonciku!) jak w miejscach publicznych
- popisy gimnazjalistów w większych grupach
- brudne toalety na uczelni - jednak kulturę wynosi się z domu, najwyraźniej jak ktoś żył w chlewie, to i potem cały świat by w chlew zamienił
- ludzie idący przede mną z papierosem - zabiłabym!
- wiara, że cynizm = inteligencja - moim zdaniem to choroba 21. wieku
- wszelkie pyszne i wulgarne przechwałki odnośnie swojego wyglądu, osiągnięć, podejścia do życia ( typu: mam na wszystko wyj*** a i tak wszystko mi się udaje)
- pięćset wieszaków na jednym stojaku w sklepie odzieżowym
... no i powiem szczerze, nie podoba mi się, że żule jeżdżą bez biletu, piją w miejscach publicznych, słowem robią, co im się żywnie podoba i nie obowiązują ich żadne zasady życia społecznego, które my musimy przestrzegać

Uff, dużo się tego nazbierało
Pogrubione uważam za bardzo trafne Mnie jeszcze denerwuje jak ktoś na każdym kroku podkreśla swoją dziwność i odmienność, np. jak wszystkie moje koleżanki twierdzą że jest tak a tak, a jedna twierdzi że jest jednak trochę inaczej, wyłuszcza swoje racje i kończy: ale nie przejmujcie się, ja jestem dziwna. Oczywiście mówi to z miną pt. "dziwna czyli oryginalna, inteligentna, niepowtarzalna" i robi z tego nie wiadomo jaką nobilitację udając, że chciałaby być przeciętna, ale niestety, Bozia ją stworzyła jedyną i wyjątkową No szlag mnie trafia.
A z takich bardziej przyziemnych to jeszcze powolne chodzenie. Ja zwykle chodzę bardzo szybko, może z przyzwyczajenia, nie wiem. W każdym razie wleczenie się od jednego miejsca do drugiego to dla mnie strata czasu i dlatego staram się to zrobić jak najszybciej. Jakbym chciała sobie pospacerować to poszłabym do parku, do lasu, no nie wiem. I denerwują mnie strasznie ludzie idący przede mną z jakimś totalnym majestatem, palący fajkę (!!!), gadający o pierdołach i niesłyszący chyba mojego 'przepraszam' No zamordowałabym.
Senija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 10:53   #108
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Mnie irytuje robienie czegoś tylko dlatego, że tak wypada. Np moja mama usilnie namawia mnie żebym poszła w wakacje na wesele kuzynki, z którą widuję się raz na ruski rok, nie przepadamy za sobą, poza tym ja mam akurat już inne plany na dzień, w którym ma być ten ślub. Nie mam ochoty i tyle, nie bardzo mnie interesuje jak moją nieobecność skomentuje ciocia Gienia...

O tak, to też jest wkurzające. Zwłaszcza reklamy, które są na tyle sprytnie skonstruowane, że iksa szukam przez kilka minut
Ad block i po kłopocie.
Stary 2012-06-24, 11:10   #109
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

- gdy koleżanka w pracy narzeka, jak to kolega X zachowuje się brzydko i "nie tak" podczas gdy sama robi dokładnie to samo
- gdy pada deszcz, stoję pod wiatą przystanku, przede mną kałuża i roześmiane mordy przyspieszające swoje superaśne zachodnie samochodziki patrząc ilu ludzi zostało ochlapanych
- natrętne sąsiadki uzurpujące sobie prawo do mojego wychowania (w ich przekonaniu nie skończyłam jeszcze podstawówki ) czyli zimą "dziecko gdzie jest twoja czapka", "rzuć tego papierosa bo powiem mamie", "chłodno dziś a ty w takiej krótkiej kurteczce" i niby od niechcenia rzucane pytania nt. mojej rodziny by wyciągnąć co nieco tematów do plotek
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 11:15   #110
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3489517 3]
- gdy pada deszcz, stoję pod wiatą przystanku, przede mną kałuża i roześmiane mordy przyspieszające swoje superaśne zachodnie samochodziki patrząc ilu ludzi zostało ochlapanych
[/QUOTE]

Następnym razem spisz tablice rejestracyjne i podejdź na posterunek. Ochlapanie to nic innego jak uszkodzenie mienia i możesz starać się o odszkodowanie.

Jakieś kilka lat temu szłam z koleżanką w nowiutkiej sukience i zostałyśmy ochlapane z góry na dół, a kierowca jeszcze wyjrzał i bezczelnie się śmiał. Nie odpuściłyśmy, dostałyśmy zwrot kosztów za pralnię i dodatkowo jeszcze jakieś pieniądze, nie pamiętam już ile, ale satysfakcja była.

Nie dawajcie się takim burakom, trzeba walczyć z chamstwem
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 11:52   #111
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
Pogrubione uważam za bardzo trafne Mnie jeszcze denerwuje jak ktoś na każdym kroku podkreśla swoją dziwność i odmienność, np. jak wszystkie moje koleżanki twierdzą że jest tak a tak, a jedna twierdzi że jest jednak trochę inaczej, wyłuszcza swoje racje i kończy: ale nie przejmujcie się, ja jestem dziwna. Oczywiście mówi to z miną pt. "dziwna czyli oryginalna, inteligentna, niepowtarzalna" i robi z tego nie wiadomo jaką nobilitację udając, że chciałaby być przeciętna, ale niestety, Bozia ją stworzyła jedyną i wyjątkową No szlag mnie trafia.
A z takich bardziej przyziemnych to jeszcze powolne chodzenie. Ja zwykle chodzę bardzo szybko, może z przyzwyczajenia, nie wiem. W każdym razie wleczenie się od jednego miejsca do drugiego to dla mnie strata czasu i dlatego staram się to zrobić jak najszybciej. Jakbym chciała sobie pospacerować to poszłabym do parku, do lasu, no nie wiem. I denerwują mnie strasznie ludzie idący przede mną z jakimś totalnym majestatem, palący fajkę (!!!), gadający o pierdołach i niesłyszący chyba mojego 'przepraszam' No zamordowałabym.
Też nie mogę zdzierżyć spacerowiczy, dlatego nie cierpię robić zakupów w marketach. A tymi dziwnymi wszystkimi od razu mi podniosłaś ciśnienie na dzień dobry, mam alergię na takich ludzi

Ale nie rozumiem, co Wam przeszkadzają palacze na ulicach? Przecież nie jestem jasnowidzem żeby wiedzieć, czy kobiecie, która wyjdzie na mnie zza rogu będzie to przeszkadzać, czy nie i chyba nie umrze po tych 5sek. ewentualnego zetknięcia się z rozrzedzonym dymem? Mówię ze stanowiska osoby, która się nie zaciąga między ludźmi, zawsze czekam z tym aż będzie luźno na chodniku.

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 13:14   #112
sok_z_zuczka
Przyczajenie

wkurza mnie ze umyje podłoge i za 1 dzien jest znow brudno bo rodzice chodzą w butach po domu, ogolniemam dni gdzie mnie nedewuje kurz, brak zorganizowania i lenistwo...

ale mam też dni gdy to ja jestem idealnym przykładem tych cech...
sok_z_zuczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 13:15   #113
Pampalini
Rozeznanie

wątek dla mnie!

no to jedziemy...

- ostatnimi czasy, bardzo nasilone: sianie niepotrzebnej paniki. nienawidzę tego! czy to w domu (moja mama uwielbia robić problem z niczego, babcia też jest w tym mistrzynią ), czy też na studiach (przed egzaminem/po egzaminie/czy w jego trakcie... ), drażni mnie robienie niepotrzebnego hałasu o jakieś pierdoły albo o coś, na co nie mam bezpośredniego wpływu
- niesłowność/spóźnialstwo, ogólnie - chamskie olewanie wcześniej ustalonych rzeczy.
- głupia i niepotrzebna popisówa (dziwię się, że jeszcze kogoś w tym wieku to rajcuje) pt. "jaaaaaaki ja jestem przemęczony melanżem, tyle wódy poszło", etc. - spoko, jeśli odbywa się to w gronie osób zainteresowanych, zaufanych/przyjaciół, bo wtedy nikt nie odbiera tego negatywnie, ale nie widzę sensu przechwalania się przy ludziach, którzy mają to głęboko w zadku
- irytuje mnie coraz bardziej odczuwalny (przez upały ) brak higieny u niektórych osobników korzystających z MPK. ;]
- robienie disco w autobusie, bo to przecież TAKI problem, założyć słuchawki, by uwolnić uszy pozostałych od jakiegoś muzycznego syfu.
- może to zabrzmi dziwnie, ale nie lubię przymusowego, czy też fejsbuczkowego (bo przypadkiem zauważyłam/em, że ktoś ma urodziny) składania oklepanych życzeń. Doceniam ludzi, którzy wysilą się na szczere, fajne, choć odrobinę osobiste życzenia (sama zresztą staram się zawsze takie składać).
- mam jedną taką znajomą (kontakt już zerwany, bo nie dało się z nią wytrzymać), która nagminnie wypytywała się o wszystko i wszystkich, bezczelnie się cieszyła z porażek innych, uwielbiała je podkreślać, a sama niestety, niczego specjalnego sobą nie reprezentowała...
- tzw. "rozmowy o niczym". Bo jeśli z kimś się dobrze czuję, to i pomilczeć można bez skrępowania. A takto, bardzo nie lubię sztucznego podtrzymywania na siłę rozmowy.
- nagminne odwoływanie wcześniej ustalonych spotkań/imprez, a potem jęczenia w stylu "ej no dooobra, to kiedy się zmawiamy, bo coś NAM (jakim nam?!) NIGDY to nie wychodzi, koniecznie trzeba się zgadać".
- kompletny brak organizacji, odnośnie wyjazdów, wakacji... Wynajdywanie głupich powodów, dla których miałoby się NIE jechać - ja dziękuję za takie zachowanie.

to tak na szybko, co mi wpadło do głowy. Lista tak naprawdę jest zdecydowanie dłuższa xD

Edytowane przez Pampalini
Czas edycji: 2012-06-24 o 13:21
Pampalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 16:25   #114
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pampalini Pokaż wiadomość
wątek dla mnie!

no to jedziemy...

- ostatnimi czasy, bardzo nasilone: sianie niepotrzebnej paniki. nienawidzę tego! czy to w domu (moja mama uwielbia robić problem z niczego, babcia też jest w tym mistrzynią ), czy też na studiach (przed egzaminem/po egzaminie/czy w jego trakcie... ), drażni mnie robienie niepotrzebnego hałasu o jakieś pierdoły albo o coś, na co nie mam bezpośredniego wpływu
- niesłowność/spóźnialstwo, ogólnie - chamskie olewanie wcześniej ustalonych rzeczy.
- głupia i niepotrzebna popisówa (dziwię się, że jeszcze kogoś w tym wieku to rajcuje) pt. "jaaaaaaki ja jestem przemęczony melanżem, tyle wódy poszło", etc. - spoko, jeśli odbywa się to w gronie osób zainteresowanych, zaufanych/przyjaciół, bo wtedy nikt nie odbiera tego negatywnie, ale nie widzę sensu przechwalania się przy ludziach, którzy mają to głęboko w zadku
- irytuje mnie coraz bardziej odczuwalny (przez upały ) brak higieny u niektórych osobników korzystających z MPK. ;]
- robienie disco w autobusie, bo to przecież TAKI problem, założyć słuchawki, by uwolnić uszy pozostałych od jakiegoś muzycznego syfu.
- może to zabrzmi dziwnie, ale nie lubię przymusowego, czy też fejsbuczkowego (bo przypadkiem zauważyłam/em, że ktoś ma urodziny) składania oklepanych życzeń. Doceniam ludzi, którzy wysilą się na szczere, fajne, choć odrobinę osobiste życzenia (sama zresztą staram się zawsze takie składać).
- mam jedną taką znajomą (kontakt już zerwany, bo nie dało się z nią wytrzymać), która nagminnie wypytywała się o wszystko i wszystkich, bezczelnie się cieszyła z porażek innych, uwielbiała je podkreślać, a sama niestety, niczego specjalnego sobą nie reprezentowała...
- tzw. "rozmowy o niczym". Bo jeśli z kimś się dobrze czuję, to i pomilczeć można bez skrępowania. A takto, bardzo nie lubię sztucznego podtrzymywania na siłę rozmowy.
- nagminne odwoływanie wcześniej ustalonych spotkań/imprez, a potem jęczenia w stylu "ej no dooobra, to kiedy się zmawiamy, bo coś NAM (jakim nam?!) NIGDY to nie wychodzi, koniecznie trzeba się zgadać".
- kompletny brak organizacji, odnośnie wyjazdów, wakacji... Wynajdywanie głupich powodów, dla których miałoby się NIE jechać - ja dziękuję za takie zachowanie.

to tak na szybko, co mi wpadło do głowy. Lista tak naprawdę jest zdecydowanie dłuższa xD
Ja też, tak samo jak zaczynanie rozmowy od "co słychać", zwłaszcza przez osoby, z którymi mam bardzo znikomy kontakt.
Stary 2012-06-25, 12:41   #115
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Ja też, tak samo jak zaczynanie rozmowy od "co słychać", zwłaszcza przez osoby, z którymi mam bardzo znikomy kontakt.
+ te osoby z uporem maniaka zagadują codziennie mimo, że nie mam o czym z nimi gadać
Strach wejść na gg

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 22:08   #116
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
+ te osoby z uporem maniaka zagadują codziennie mimo, że nie mam o czym z nimi gadać
Strach wejść na gg
Na gg można ignorować, gorzej w "realu". Ogólnie nie znoszę ciągnięcia rozmowy na siłę.

Mnie jeszcze irytuje (szlag mnie trafia), jak zaczepiają mnie faceci w autobusie Na ogół mają wiele do powiedzenia i to bardzo głośno. Przechodziłam przez: pytania o sens życia, czy mam męża, i starego dziada, który mi wciskał na chama swój nr tel, bo chciał, żebym do niego przyjechała
Stary 2012-06-27, 12:45   #117
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Na gg można ignorować, gorzej w "realu". Ogólnie nie znoszę ciągnięcia rozmowy na siłę.

Mnie jeszcze irytuje (szlag mnie trafia), jak zaczepiają mnie faceci w autobusie Na ogół mają wiele do powiedzenia i to bardzo głośno. Przechodziłam przez: pytania o sens życia, czy mam męża, i starego dziada, który mi wciskał na chama swój nr tel, bo chciał, żebym do niego przyjechała
musisz być ładna dziewczyna , skoro na chama cię zaczepiają
Mnie nikt nie zaczepia
Stary 2012-06-27, 12:56   #118
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

mnie wczoraj podchmielony pan zapraszał na imprezkę, mówił, że szuka żony, ale jak odmówiłam to zaraz do innej poleciał ci faceci...

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 13:30   #119
Laura_Palmer
Raczkowanie

No muszę poruszyć jedną (z wielu) bardzo irytujących mnie kwestii. Mianowicie rowerzyści w korkach Mieszkam we Wrocławiu i codziennie dojeżdzam autem do pracy. ZAWSZE ustępuje motocyklistom drogę, bo i tak jadą najszybciej i pierwsi ruszają ze świateł, ale...no właśnie rowerzyści to kamikadze na dwóch kółkach . Nie dośc, że pchają się i przeciskają gdzie popadnie, jadą jak im się podoba (raz wąską ulicą blokując cały ruch) a jak im się nie podoba, że mają tak jak wszyscy czekać na światłach to myk na pasy nie zsiadając z roweru i dalej heja ho. Po to są trasy rowerowe na terenie całego miasta, żeby każdy mógł bezpiecznie i tak jak lubi dostać się tam gdzie chce. Może jakiś szlony wrocławski rowerzysta (bo to w 90% mężczyźni) to przeczyta i siądzie z mapą, żeby opracować fajną dla siebie trasę

P.S. Żeby nie było uwielbiam jeździć na rowerze
Stary 2012-06-27, 16:48   #120
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości