|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
ale powtórzę się..
przecież TŻ nie musi patrzeć na to centralne miejsce.. przecież może stać przy twojej głowie i ramieniu.. trzymać Cię za rękę.. szeptać coś do ucha.. a nie tak jak w tej reklamie co facet czeka aż dziecko się urodzi .. ono wychodzi .. a ten się na nie patrzy i zaczyna mu czytać książkę
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." |
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzeniona
|
Trzeba być nieźle kopniętym (ja jednak lubię ortografię), żeby takie rzeczy pisać - tyle mojego komentarza.
|
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
A choroba, to choroba może spotkać każdego, nawet jeżeli mówimy o chorobie psychicznej dlatego dziwię się, że kogoś może dziwić choroba.
Edytowane przez Naya_ Czas edycji: 2012-07-29 o 21:34 |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widać może
|
|
|
|
#1445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Porod nie trwa 5 minut. zanim zaczna sie skurcze wlasciwe parte czesto trzeba czekac wiele godzin, ktore sa pelne bolu, niewygody, strachu i dyskomfortu. Kobiete trzeba wesprzec, podlozyc jej poduszke, zwiazac wlosy, podetrzec tylek, zaprowadzic do ubikacji, podtrzymac, czasem ogolic, przylozyc podpaske, trzymac i pomagac przec, oddychac, masowac. Porod to nie bulka z maslem- nie jest czysty i nie ma nic wspolnego ze scenami z amerykanskich filmow. Sama nie rodzilam, ale pomagalam urodzic dwa razy kolezance. za pierwszym razem urodzila chlopca i trwalo to 23 godziny, za drugim blizniaki i bylo juz latwiej bo mialysmy obie doswiadczenie ja mysle ze nie ma co zmuszac mezczyn do uczetsnictwa w tym procesie. Mezczyzna musi umiec sprostac wielu zadniom. Musi umiec myslec za kobiete bo ona nie ma sily i czasu myslec co potrzebuje. Musi sie domyslec co chce albo co by jej pomoglo- czy akurat wlosy zwiazac bo sie jej lepia do karku, czy tez podac wode. Kobieta w takich chwilach jest niemila, nieatrakcyjna i wymagajaca. Trzeba umiec temu sprostac. Mezczyna mojej koleznki umial jedynie usiasc kolo jej glowy (bo wszedl na ostanie 30 minut porodu) i od razu na wstepie dostal z☠☠☠e ze ma wstac i ja podeprzec sa tez mezczyni, ktorzy sa wstanie sprostac takiemu doswiadczeniu wspaniale i jak najbardziej powinni rodzic ze swoja kobieta Kolega powiedzial ze kazdy facet powinien to przejsc z kobieta, bo wiele sie nauczy, a jeszce wiecej zrozumie i ze na sali porodowej jest taaaaki malutki (i pokazal maly paznokiec) ![]() nie kazdy sie nadaje i mysle ze to indywidulna sprawa. ja osobiscie wolalbym miec wsparcie zamaist romantycznego nastroju. Mysle ze moj mezczyzna by temu sprostal i jego bym chcila obok siebie....za to mojego bylego to bym chyba przez maszynke do miesa przemielila zaraz po porodzie bo nie dosc ze by nie pomogl to jeszcze by ...zmeczyl
|
|
|
|
|
#1446 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie chcę, by Tż był ze mna przy porodzie. Jak będzie chciał mnie wspierać, to będzie to robił przez 9 miesięcy a później do końca życia opiekując się mna i dzieckiem. A moment porodu jest dla mnie na tyle intymna sprawą, że nie chciałabym dzielić go z nim. Niech sobie czeka przed salą, ale nie chciałabym, by stał nade mną, bo wiem, że jego obecność mogłaby mnie jeszcze bardziej zdenerwować ;d |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie, że ktoś podaje swój wiek jako dowód dojrzałości, mądrości życiowej itp, kiedy jego sposób myślenia i wyrażania się wskazuje zupełnie coś innego.
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi moja sąsiadka, raczej jej wścibskość
)kiedyś wybuchnę
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Fajnie było.
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
w UK przy porodzie moga byc dwie osoby. Zostalam poproszona aby w tym uczestniczyc
a za drugim razem to juz z rozpedu widac jestem na tyle bliska i godna zaufania ze mnie wybrala ![]() a i tak kupe tez jej wycieralam ale ona i tak najbardziej przezywa ze musialam ja ogolic... kazdy ma gdzie indziej swoj punkt wstydu.pomijam ze wczasie porodu wlasciwego bylam miedyz nogami- leb w leb z polozna- ona krzyczala po angielsku, a ja po polsku co sie dzieje to bylo cos!!!! darlysmy sie wszystkie jak stare gacie nie oddalabym tych chwil nikomu, wiec moze i dla faceta byloby to ciekawe przezycie .... tak jak mowilam, to zalezy od mezczyzny, ale i od kobiety- zalezy jak sie z tym czuje. Nie ma co sie zmuszac
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi się zawsze zdawało, że urodzenie wspólnego dziecka jest na tyle ważnym przeżyciem, że fajnie, jakby jego ojciec chciał przy tym być (o ile jest się w związku z ojcem dziecka). Ja swojego męża nie namawiałam, on sam postawił się w roli tego, który ma mi pomóc, bo nikt inny nie zrobi tego lepiej. I w sumie pomógł, jak nikt inny. Akurat w tym samym czasie jeszcze było kilka innych porodów, więc te położne latały z pokoju do pokoju. Także widział już mnie w każdej możliwej, nieładnej estetycznie sytuacji. Akurat golić mnie nie musiał, bo to sama zrobiłam wieczór wcześniej, ale kupki zbierał. Widział też, jak mnie zszywają. Jedyne, co go przeraziło, to jak położna się spytała, czy chce złapać Maję, jak już wychodziła. On powiedział, że za bardzo się boi, bo ona taka mała.Powiem tak... mnie tak bolało, że miałam w nosie, czy ładnie wyglądam, czy ktoś będzie zgorszony (w sumie mąż, bo nikogo innego ze mną nie było) itd. Chciałam tylko urodzić i mieć ten ból za sobą. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-06-27 o 14:04 |
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie jestem przekonana, czy bym chciała, żeby był
![]() jeśli nie On nie będzie chciał, to nei mam zamiaru Go zmuszać, nic na siłe a do wsparcia i pomocy wzięłabym mame, jest nieoceniona w pewnych kwestiach ![]() dziecko niby nie jest tylko kobiety, ale jeśli facet naprawde broni się rękami i nogami to po co naciskać. Nie wystarczy, jak będzie dobrym mężem w czasie ciąży i dobrym męzem i ojcem jak sie dziecko urodzi? pewnych rzeczy za nas nei zrobi i chyba decydując sie na dziecko, każdy zdaje sobie mniej więcej sprawę z czym to sie wiąże
|
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
nie.. nie wiem co to poród.. wydawało mi się że się leży i pachnie a dziecko sobie samo wychodzi
okej niech facet podpiera wyciera czoło czy zbiera włosy.. niec chodzi z nią po korytarzu i zaprowadzi do wc niech mówi jak oddychać bla bla bla.. ale nie musi stać między nogami swojej kobiety i się na to wszystko tam patrzeć.. zarówno na rozwarcie jak i na wychodzące dziecko.. i nie każdy rodzi 12 czy 24 godziny.. ![]() nie rozumiem po co popadać ze skrajności w skrajność..
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." |
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No, ale nie będę Was wtajemniczać w takie rzeczy, bo ktoś jeszcze nabawi się fobii i nie będzie chciał mieć dzieci.U mnie wody odeszły o 6 rano a małą urodziłam o 19:37... więc można rodzić długo. Z kolei wiem, że można urodzić w 2h... zazdroszczę. |
|
|
|
|
#1456 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1457 |
|
jestę wieszczę
|
Taaaa... samozaparcie żeby nic nie jeść. Czasami jest tak, że dziewczyna uważa, że wszystkiemu winne jest ciało i go nienawidzi. I nie je. To nie samozaparcie, tylko bardzo, bardzo smutne zaburzenie.
Do wątku: Również dziwią mnie wścibscy ludzie. Tacy co wszystko muszą wiedzieć. A później podglądają, wypytują i śledzą każdy krok, bo muszą wiedzieć wszystko ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Jako ze obecnie pracuje w restauracji juz od dluzszego czasu chcialam napisac o zachowaniach klientow, ktore draznia. Pewnie wiekszosc ludzi robi to nieswiadomie ale podziele sie moja opinia. Mam na mysli wchodzenie do restauracji bez przywitania sie i zasiadanie do stolika samemu, a potem wkurzanie sie, ze nikt ich nie zauwazyl. Albo pretensje jak sie prosi o zmiane miejsca dwie osoby, ktore rozsiadaja sie przy stoliku dla czterech.
Potem nie moge sie wciaz nadziwic ile jest obrzydliwych ludzi ktorzy pomimo, ze istnieje cos takiego jak popielniczka.....to zamiast o nia poprosic jak jej nie ma to wola gasic pety w naczyniach. I ostatnia sprawa....dzieci a dokladniej pozwalanie im na bieganie po restauracjach. Jestem pod wrazeniem, ze jeszcze nie zrzucialam jakiemus dzieciakowi talerzy na glowe po tym jak na mnie wpadl i nie moge pojac rodzicow, ktorzy nie zabieraja dzieci widzac, ze przeszkadzaja a nawet sprawiaja zagrozenie. |
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam zepsute słuchawki i działa mi tylko jedna. Zawsze jak przechodzę koło jej domu i ona zaczyna coś do mnie mówić, a mam tylko jedną słuchawkę to ją tak zlewam, a ona się tak wkurza. ![]() A mnie wkurza moja babcia, która zawsze się mnie pyta gdzie idę.
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Obserwuje czasem wątki na wizażu, innych forach. Ostatnio trafiłam na temat o opalaniu. Dziewczyna zapytała innych czy znają jakieś sposoby/kremy/olejki do opalania i czy któraś zna przyczynę tego, że nogi jej się bardzo słabo opalają.
I to co mnie dziwi. Nagle wysypy idiotycznych komentarzy : Po co się opalać?! Opalanie jest dla blachar. Lepiej być bladym niż spalonym. Strasznie mnie irytują takie komentarze, bo to nie była dyskusja na temat : Lepiej być bladym czy opalonym, tylko konkretne pytanie, na które odpowiedzi nie uzyskała. Nie rozumiem tego, może ktoś lubi opalanie i nie widzę sensu wygłaszania swoich mało kulturalnych opinii na temat tego, ze ktoś chce się opalić ![]() Na wizażu tez tak często bywa. Zawsze znajdzie się grupa wizażanek mądrzejszych od reszty i muszą wygłosić swoją opinie bez względu na to jaki temat się toczy
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
nie wszystko jest czarne albo białe. Np pomiędzy osobą która w ogóle sie nie opala a solarą są jeszcze osoby które opalają się delikatnie, żeby ładniejszego koloru nabrać
![]() przed swoim ślubem chodziłam na solarium ale z rozwagą ![]() w załączniku dowód
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-06-27 o 19:33 |
|
|
|
#1464 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to chyba jasne, że my nie znamy Twojej sytuacji? A dla osoby, która jej nie zna to rzeczywiście może być dziwne- snucie takich teorii spiskowych.
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę jak jest i tyle, nie trzeba mi wmawiać, że jestem nienormalna |
|
|
|
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego- mogłabyś pokazać, w którym poście ktoś Ci to wmawiał? Bo chyba przez zmęczenie mam dziś kłopoty z widzeniem. |
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, z tym nieznaniem sytuacji to też ciekawa sprawa. Jedni wykorzystują to, żeby walić głupie komentarze, inni - a tych na forum widzę mniej - skoro nie znają sytuacji to przyjmują to, co dana osoba mówi, zamiast robić z niej przewrazliwionego półgłówka. |
|
|
|
|
#1470 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to, że Twoja mama urodziła czworo dzieci bez męża i dała radę, nie przekonało mnie, że tak powinno być. Równie dobrze ja mogłabym powiedzieć, że po co brać cc, mama urodziła dziecko naturalnie, mimo że powinna była mieć cc, i jakoś dała radę ![]() Gdybym kiedykolwiek miała rodzić, to z TŻ-em obok Jasne. Lepiej dogadać się w tej kwestii zanim się zajdzie w ciążę, bo potem to już po ptakach. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

i jak najbardziej powinni rodzic ze swoja kobieta
i ze na sali porodowej jest taaaaki malutki (i pokazal maly paznokiec)

nie oddalabym tych chwil nikomu, wiec moze i dla faceta byloby to ciekawe przezycie .... tak jak mowilam, to zalezy od mezczyzny, ale i od kobiety- zalezy jak sie z tym czuje. Nie ma co sie zmuszac