|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
a no i jeszcze Wam pokaże,
kto zamawia na kolejne roczki tort u mnie
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
faktycznie ![]() Cytat:
dziękuje śliczny torcik zdolniacha ![]() moje dziecko tak posmakowało w paluszkach że normalnie się trzęsie na ich widok, biszkopty bleee chrupki nuuuda - paluszki rulez te Juniorki Lajkonik jej dajęZmalowana - myślami jestem z Tobą bo się zaczęło już
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę Julci kupić te juniorki Ale piękne słoneczko wyszło , ale wiaterek podobno pozostał
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-27 o 12:43 |
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana myslami teraz jestem z Toba!
Marina no wyglada jak pieprzyk, ale to zaczerwienienie? Adrij torcik pierwsza klasa! Super, ze chrzciny i roczek udane! Stronczku brawa dla Wikusi za raczkowanie! Dziekujemy za pochwale pierwszego kroczku Antosia. Dumna mama czeka na ciag dalszy... |
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet na pierwsze zamówię
na 18 sierpnia poproszę, tylko w różu
|
|
|
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna czarnulka!
![]() Marinko nie mam pojęcia co to dla Antosia za pierwsze samodzielne kroczki ![]() Zmalowana za pomyślny przebieg sprawy!---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Zbieram szczękę z podłogi... Przepiękny tort! My wyprawiamy urodzinki dla Szymcia 22 lipca w niedzielę, bo wypadają w środku tygodnia. Niedawno pisałam Wam, że nikogo nie będzie na urodzinach Szymona, a teraz z małym wychodzi Nam 12 osób
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne są bo bez soli, mniej wypieczone najbardziej jej podchodza takie jak poleżą kilka dni otwarte bo nie są wtedy takie twarde - a tak to zmiękną jak są otwarte. średnio z jednym jej schodzi niecałą minutę - z tym że nie pakuje całego do buzi tylko ugryza po kawałeczku - sprytnie jej to idzie pomimo że ma tylko 2 zęby
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-27 o 13:24 |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to ja nie wiem, ale tak wygląda na zdjęciu. No mam nadziję,ze dermatolog cos poradzi.
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Marina, Zmalowana..puścić już kciuki?
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
kochane byłam...
no i w sumie nie wiem więcej nic. Dermatolog napewno wykluczył pieprzyk... ( mówił, że nie pojawiają się w ciągu 3 h )... mówił coś o nadżerce (?)... albo o pozostałościach kleszcza...dostał maść mały, mam obserwować. A za 2 tyg do kontroli i wtedy jakieś badania boleriozowe... ![]() Oczywiście dalej się denerwuję. Aż się boję tam zaglądać w to miejs ce
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Smaruj maścią i poczekaj, w końcu specjalista oglądał Igora. Na pewno wszystko będzie OK.
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawy artykuł o tym, co wyrośnie z naszych dzieci wg psychologów http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...wyrosnie_.html
|
|
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
czesc
zmalowana, trzymam za pomyślne zakończenie sprawy ![]() Marina, nei wiem czy zdjęcie dobrze oddaje, ale miałam coś podobnego kiedyś, zrobił mi się krwiaczek z jakiegoś zadrapania, wylew miejscowy, od razu tak zczerniało, do kilku dni wchłonęło się i po sprawie, oby u was też szybko i bez problemu zeszło ![]() gratulacje za pierwsze kroki, ząbki i inne umiejętności ![]() Adrji, ale tort
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
kolinko zdjęcie oddaje to b. dobrze. Mówisz że miałas coś podobnego? Oby to było to co piszesz
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
samo zeszło w kilka dni, nie wiecej niz tydzień na pewno
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Marinko, u mnie ten kleszcz inaczej wyglądał- to raczej coś innego. Może faktycznie to krwiak, o którym pisze Kolina i niedługo mu zniknie.
![]() Adrij, super tort Ci wyszedł- jak cukierni! Z opisu wynika, że urodziny bardzo udane ![]() Zmalowana, jak tam poszło? Stronczku, gratulacje dla raczkującej Wiki. ![]() Odkąd Hania zaczęła raczkować mam wrażenie, że codziennie mam inspekcję w domu. Musi zajrzeć w najciemniejszy kąt i sprawdzić zawartość każdej szuflady/szafy. Zabawki zrobiły się już nudne, a kable i gniazdka są najbardziej interesujące. ![]() Alibany, biedna Ala- zdrówka dla niej.
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymon wypadł jakieś pół godziny temu z łóżeczka pomimo najniższego poziomu. Uderzył samym czubkiem głowy w podłogę. Siedzę i ryczę. On już się uspokoił, zachowuje się normalnie, teraz się bawi...
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka jakim cudem on to zrobił?
Że kaskader jest, to wiemy, ale aż tak?!
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde... mocno uderzył główką? Ma guza?
|
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam w kuchni, rozkruszałam mu biszkopta do owoców i włożyłam go na ten czas do łóżeczka, bo wiedziałam, że jak go zostawię samego w pokoju to wejdzie na łóżko i spadnie. Podciągnął się w łóżeczku, przewiesił w pół i wypadł prosto na czubek głowy. Widziałam jak leciał, ale poprostu nie zdążyłam Od kilku dni nauczył się nawet przechodzić przez bramkę, którą mam zamontowaną w drzwiach do kuchni. Teraz na próbę włożyłam go do łóżeczka i stanęłam obok żeby zobaczyć co zrobi - gdybym nie stała obok wypadłby znowu, robi to perfekcyjnie, jest taki silny, że tak wysoko się podciągnie. Nie wiem teraz co ja mam zrobić, czy go w ogóle jeszcze wkładać do łóżeczka, jak ze spaniem edit.: Marinko mocno uderzył, ale teraz zachowuje się normalnie. Ja mam grubą wykładzinę dywanową. Guza nie ma. Obserwuję go, zobaczę, jak wróci A. z pracy to chyba do szpitala pojedziemy.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-06-27 o 17:04 |
|
|
|
|
#4132 | ||||
|
Zadomowienie
|
no gadaj z taką co to za kolega itd? nie daj mi umrzeć z ciekawości
![]() ![]() jak po sprawię? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale nic mu nie będzie dzieciaki mają twardą głowę, ale masz akrobatęno dobra macie fotki bo już tu na mnie z pałą jedna szła (swoją drogą nie macie sumienia spałować biedną spracowaną matkę Shirę)!!!! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1247511e5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3dfaeb18b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...46294931f.html
|
|
#4133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej maminki
Moje dziecie już spi ![]() Antek brawou za pierwszy kroczek Wiki brawo za raczkowańie ![]() Cytat:
woooooowMarzenk i co odezwała się w sprawę pracy czy całkowicie już odrzucilas ofertę czy postawiłas warunek stałych godzin Cytat:
![]() Mamolinki specjaliski żywieniowe czy mogę podać już produkty pelnoziarniste np makaron razowy, albo otreby takie namoczone(zamiast kaszki) Isiaok i ellika pojechałam dziś zobaczyc bajkolandie ale ńie wyjechaliśmy się pobawić bo schody więc wózek trzeba byłoby zostawić na parterze, a nie chciałam już się taszczyć na górę. Może jeszcze w weekend pojedziemy żeby zobaczyc co i jak Ale póki co zostaje wtorek 14.30 tak?
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka_17 my doszlismy do wniosku, że najważniejsze w dzieciństwie to przeżyć.
Jakiś czas temu przytrzasnelismy Sarence paluszka zabudowana lodówka, szpara w szafce to może z 2 milimetry, jakim cudem paluszek wyszedł cały nie mam pojecia ![]() Bardzo trudno jest uszkodzić dziecko. Bardzo. |
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Madziulka biedny akrobata! Ale skoro dalej tak chcialby robic, to faktycznie chyba nic mu nie jest.
Zmalowana i jak? Teliku dziekujemy. Cytat:
2. fotki za☠☠☠iste, znaczy tort i szanowny jubilat, kibic! Wszystkie kibicuja? |
|
|
|
|
#4136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tego kleszcza nie wierzę.. a maść dostał na zagojenie czy jakąś inną? Cytat:
jak już teraz takie akcje robi to bądź przygotowana że w przyszłości jeszcze niejeden wypadek tego typu mu się przytrafi i niejeden guz będzie. Widać taki typ dzieciaczka że na dupce nie usiedzi. Ma twardą głowę i to najwaznijesze, Nie unikniesz tego skoro on taki zwinny i silny jest, nie jesteś w stanie być cały czas przy nim i go asekurowac przecież. i jedziecie na to pogotowie? a może spróbuj z łóżeczkiem turystycznym? u nas mamy też turystyczne chicco i jest głębsze niż to drewniane - zwłaszcza biorąc pod uwagę że nie ma w nim materaca a to daje dodatkowe ok 10cm jeśli macie w łóżeczku materac g-p-k - my do turystycznego wkładamy na spód tylko złożony mały koc - ale Julka w nim śpi jak jest na dole u moich rodziców, Cytat:
Cytat:
ja Julce kiedyś niechcąco o mały włos guza nie nabiłam drzwiczkami od przeszklonej szafy bo chciałam otworzyć a ona podeszła cichutko z boku że nie zauwazyłam i jej drzwiczkami przerysowałam po głowce, mała ranka - zadrapanie zostało ale na szczęście guza nie było... Lili - haaaloooo - zaglądaj częściej bo brakuje tu Ciebie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-27 o 21:06 |
||||
|
|
|
#4137 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
BeataGratulacje!!!!!!!!!W końcu wolne!!!!!!! ![]() codziennie coś nowego![]() mam nadzieje, że wszystko potoczyło sie tak jak chciałaś Cudoooooooooo!!!!!!!Ile za dowóz????? Cytat:
Nie miej do siebie pretensji, przecież nikt by tego nie przewidział A jak Szymonek? Dalej bezobjawowo? shira83 Tylko nie mów,że też sama piekłas???Piekny!!!Ile gości-ulala!Boski kibic eveweeTo dalej...chwal sie projektem I gratulujemy zabków!Im pozniej wychodza tym lepiej![]() Cytat:
![]() Mój tż dzisiaj biegał po lesie...mnie nie namówił Czytałam ostatnio o chlebie razowym i żytnim-jeszcze za ciężkostrawne-ale makaron ![]() Byłam na stronie bajkolandii, wyczytałam tylko,że 9zł/h-czyli wtorek-3lipca godz 14.30-pod bajkolandia? Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-06-27 o 21:00 |
||
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki jestem ale mnie nie ma
podczytuję ale weny brak jeszcze dziś mój żołądek strajkuje ehhh gratulacje za wszystkie nowe umiejętności !!!!!!! idą jak burza te nasze dzieciaczki ![]() madziulka skoro nic niepokojącego nie zauważyłaś to musi być ok u nas bunt jak co wieczór przed wieczornym spaniem, nie wiem co sie dzieje z moim łobuzem
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-27 o 21:01 |
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taaaak Shira, super zdjęcia! ![]() Taki lokator u nas od wczoraj mieszka:
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

te Juniorki Lajkonik jej daję

zębole

Ja byłam w kuchni, rozkruszałam mu biszkopta do owoców i włożyłam go na ten czas do łóżeczka, bo wiedziałam, że jak go zostawię samego w pokoju to wejdzie na łóżko i spadnie. Podciągnął się w łóżeczku, przewiesił w pół i wypadł prosto na czubek głowy. Widziałam jak leciał, ale poprostu nie zdążyłam