Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 15:27   #811
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czy ja jestem w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że kupię sobię test ciążowy, tylko jak wróce do Polski. Czyli niedługo. Poprostu chciałam dowiedzieć się paru pożytecznych rzeczy tutaj które by mi jakoś pomogły. Bo do tego wyjazdu to z ciekawości nie wytrzymam.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Wiem ze w stosunku przerywanym jest ryzyko ciazy. I to bardzo duze.

A tam gdzie jestes nie ma aptek,drogerii z testami ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:59   #812
Natalia17011995
Raczkowanie

Są tylko, że ja dobrze niemieckiego nie znam, ale gadałam z koleżanką i pójdziemy kupić w piątek ale do tego czasu chce się jeszcze troche ważnych rzeczy dowiedzieć od was co o tym sądzicie bo ciekawość mnie zżera
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 16:07   #813
Kaaef
Zadomowienie

Pewnie, że możesz być. Dni płodne + przerywany = ryzyko ciąży.
Zawsze jestem ciekawa tego, dlaczego wiedząc, że stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji, jakoś tam kalkulując i spodziewając się, że są dni płodne ludzie się nie zabezpieczają?
Stary 2012-06-25, 16:09   #814
JakKazdaInna
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Hej dziewczyny. Moje cykle trwaja 30-31dni, spodziewana miesiączka 27-28 czerwca. Kochaliśmy sie bez zabezpieczenia 22. i dzisiaj (25.). Co prawda nie obserwuję śluzu codziennie, ale jestem "sucha". Największe "upławy" (nie wiem jak to określić) miałam między 11. a 13. Teoretycznie mam dni nie płodne. Jak to wygląda na Wasze oko, doświadczenie? Dodam jeszcze, że ciąża może nie pożądana ale też nie straszna
Pozdrawiam
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 17:00   #815
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Są tylko, że ja dobrze niemieckiego nie znam, ale gadałam z koleżanką i pójdziemy kupić w piątek ale do tego czasu chce się jeszcze troche ważnych rzeczy dowiedzieć od was co o tym sądzicie bo ciekawość mnie zżera

O ja cie krecę...mamy XXI wiek a ty sie boisz odezwać ze słownikiem lub pojsc do sklepu samobslugowego i wziac z polki test i podejsc do kasy zamiast tego zakladasz zbedny wątek... i czekasz do pt :/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 17:06   #816
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

test ciążowy największy jełop w aptece pozna takie podłużne pudełeczko z dzieckiem na wierzchu, najczęściej po angielsku jak byk: PRE-TEST
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 17:17   #817
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Tak jest ryzyko ciąży.
Test prawdę Ci powie.
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 17:30   #818
landi0909
Zakorzenienie

nie wiem czy jesteś tymczasowo w niemczech (ale z tego co piszesz to tak wynika), ale pamiętaj że każda podróż może spowodować wahania w Twoim cyklu dlatego możesz nie mieć okresu, a skoro bolą Cię piersi i brzuch to może oznaczać, że niebawem dostaniesz okres

u mnie rzeczywiście jednym z pierwszych objawów ciąży był ból piersi. Ale to był tak silny ból, że płakałam, jak miałam się schylić albo położyć.
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 19:43   #819
alli78
Raczkowanie

Dot.: pomocy!

A ja proponuje celibat jak macie żreć te tabletki jak witaminy...
alli78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 20:01   #820
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Moje cykle trwaja 30-31dni, spodziewana miesiączka 27-28 czerwca. Kochaliśmy sie bez zabezpieczenia 22. i dzisiaj (25.). Co prawda nie obserwuję śluzu codziennie, ale jestem "sucha". Największe "upławy" (nie wiem jak to określić) miałam między 11. a 13. Teoretycznie mam dni nie płodne. Jak to wygląda na Wasze oko, doświadczenie? Dodam jeszcze, że ciąża może nie pożądana ale też nie straszna
Pozdrawiam
Upławy to nieprawidłowa wydzielina z pochwy, a podejrzewam, że Tobie chodziło o normalną, prawidłową wydzielinę. Można ją nazywać wydzieliną albo np. śluzem.

A jeśli chodzi o szanse na ciążę to skoro uprawiałaś seks bez zabezpieczenia, to szanse na ciąże są, i to spore. To chyba jasne.
I nie ma znaczenia, że dni są teoretycznie niepłodne. Jeśli nie prowadzisz regularnych i skrupulatnych samoobserwacji, to nie wiesz kiedy masz dni niepłodne.
Stary 2012-06-25, 21:55   #821
rzapek
Zakorzenienie

Dot.: Petting i panika

it made my day trolololo

bynajmniej TO NIE przynajmniej
rzapek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 22:49   #822
WickedVirgo
Raczkowanie

Tabletki 72h po najskuteczniejsze są w bodajże pierwszych 24h, potem ich skuteczność drastycznie maleje. Co jednak nie znaczy, że nie zadziałała może jak raz ale prawdopodobieństwo ciąży jest jednak znaczne. No cóż okaże się powodzenia
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 12:22   #823
magda170325
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WickedVirgo Pokaż wiadomość
Tabletki 72h po najskuteczniejsze są w bodajże pierwszych 24h, potem ich skuteczność drastycznie maleje. Co jednak nie znaczy, że nie zadziałała może jak raz ale prawdopodobieństwo ciąży jest jednak znaczne. No cóż okaże się powodzenia
Nie wiem czy to prawda, ktoś pisał na wizażu, że jakaś jego znajoma
wzięła tą tabletkę 48h po i zaszła w ciążę.
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 15:33   #824
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to prawda, ktoś pisał na wizażu, że jakaś jego znajoma
wzięła tą tabletkę 48h po i zaszła w ciążę.
Bo tabletka zapobiega zapłodnieniu, jeśli już dojdzie do zapłodnienia, to że tak powiem, po ptokach, wtedy podobno ma działanie odwrotne - podtrzymuje ciążę.
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 00:12   #825
paulinka_47
Rozeznanie

Hej, nie spodziewałam się, ze się tu odezwę, bo byłam spokojna, aż do dziś.
Kochałam się w dni "okołopłodne", że tak powiem, 11dc przy nieregularnych od 25 do 28 dni.
Ale oczywiście było zabezpieczenie, nic nie pękło, nie przeciekło nic niby się nie stało. A jednak martwię się, okresu spodziewałam sie na wczoraj/ dziś, ale nie ma. wiadomo, mam nieregularny cykl. Ale chodzi mi o to, że od dwóch dni bardzo bolą mnie plecy, taki ciągły, dokuczliwy ból, bardzo nisko, czasami skurcze w podbrzuszu. Spodziewałabym się okresu, dostałam pryszczy na twarzy, ale coś takiego jak ból pleców nigdy przed okresem mi nie dolegał, a naczytałam się już dziś, że towarzyszy ciąży na początku... No i są obawy. Niby nic się nie stało, gumka nie pękła, nie zsunęła się, ale ja mam obawy. Niepokoi mnie ten ból pleców, okresu jeszcze nie ma.
Nie rozumiem, jak by miało do zapłodnienia dojść, ale może jednak, jakoś... nie wiem
paulinka_47 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 00:16   #826
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paulinka_47 Pokaż wiadomość
Hej, nie spodziewałam się, ze się tu odezwę, bo byłam spokojna, aż do dziś.
Kochałam się w dni "okołopłodne", że tak powiem, 11dc przy nieregularnych od 25 do 28 dni.
Ale oczywiście było zabezpieczenie, nic nie pękło, nie przeciekło nic niby się nie stało. A jednak martwię się, okresu spodziewałam sie na wczoraj/ dziś, ale nie ma. wiadomo, mam nieregularny cykl. Ale chodzi mi o to, że od dwóch dni bardzo bolą mnie plecy, taki ciągły, dokuczliwy ból, bardzo nisko, czasami skurcze w podbrzuszu. Spodziewałabym się okresu, dostałam pryszczy na twarzy, ale coś takiego jak ból pleców nigdy przed okresem mi nie dolegał, a naczytałam się już dziś, że towarzyszy ciąży na początku... No i są obawy. Niby nic się nie stało, gumka nie pękła, nie zsunęła się, ale ja mam obawy. Niepokoi mnie ten ból pleców, okresu jeszcze nie ma.
Nie rozumiem, jak by miało do zapłodnienia dojść, ale może jednak, jakoś... nie wiem
Jeśli zawsze się zabezpieczaliście, to szans na ciążę nie ma, moim zdaniem A objawy, które u siebie obserwujesz mogą zwiastować nadchodzący okres.
Natomiast jeśli się martwisz, to zrób test z moczu
Stary 2012-06-27, 07:02   #827
paulinka_47
Rozeznanie

Już się nie martwie, dziś rano miałam miłą niespodziankę
Spanikowałam, a obiecałam sobie, że do tego nie dopuszczę, bo przecież wszystko zawsze było z zabezpieczeniem ok.
Dziękuję za odpowiedź
paulinka_47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:09   #828
Korr123
Przyczajenie

Dot.: Plamienie

.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Tak, możesz być w ciąży, a to plamienie być może jest typowym plamieniem implantacyjnym.
Test wyszedł negatywny .
Korr123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:16   #829
Korr123
Przyczajenie

Plamienie test negatywny

Hej,
siedem dni miałam plamienie nie wiem co to oznacza nigdy tego nie miałam ostatni okres miałam od 17.05.2012 do 20.o5. 2012. W maju byłam u ginekologa przepisała mi tabletki "CASTAGNUS" nie zażywam ich ponieważ nie powiedziałam mamie a ja jestem bezrobotna .... Nie biorę tabletek anty a współżyje bez zabespieczenia. Ciąża wykluczona test negatywny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 09:30   #830
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Plamienie test negatywny

Robiłaś test w krwi?

I po kiego zakładasz kolejny wątek, skoro w poprzednim dostałaś odpowiedzi?! Jak się nie ogarniesz i nie zaczniesz pisać w zbiorczych to będzie ban.
Stary 2012-06-27, 09:49   #831
Korr123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Robiłaś test w krwi?

I po kiego zakładasz kolejny wątek, skoro w poprzednim dostałaś odpowiedzi?! Jak się nie ogarniesz i nie zaczniesz pisać w zbiorczych to będzie ban.
Płytkowy... Bo tamten wątek mi się nie wyświetla nie wiem co się z nim dzieje dlatego założyłam nowy ......................... ......................... ................
Stary 2012-06-27, 09:51   #832
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korr123 Pokaż wiadomość
Płytkowy... Bo tamten wątek mi się nie wyświetla nie wiem co się z nim dzieje dlatego założyłam nowy ......................... ......................... ................
Bo pierdoły, które podchodzą pod jakiś wątek zbiorczy przenosimy i przyłączamy pod zbiorczy, żeby nie było śmietniku na forum idź do ginekologa i już.
Stary 2012-06-27, 09:54   #833
Korr123
Przyczajenie

Aha ... Miło pozdrawiam
Stary 2012-06-27, 12:27   #834
Lia89
Zakorzenienie

Frutti, popieram!
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:05   #835
Natalia17011995
Raczkowanie

Dot.: Plamienie

A ja w piątek robię. Zobaczymy co u mnie wyjdzie.. Juz od 5 dni brak okresu.
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:31   #836
lolkaBolka
Przyczajenie

Witam. Jestem strasznie zdenerwowana i prosze o wasz opinie. Sytuacja wygląda tak od około 4 miesięcy zażywam tabletki antykoncepcyjne. 18 czerwca(poniedziałek) miałam ostatnią tabletke z opakowania Yasmine . 19 czerwca we wtorek miałam 1 dzien przerwy siedmio dniowej i odbyłam stosunek z moim facetem. Jedyne co oprocz tabletek stosowalismy to to iż spuscił sie poza mną. 22 czerwca dostałam okres jak to bywa podczas 7 dniowej przerwy i przyjełam po 7 dniach nowe opakowanie. Moj problem jest taki, iż własnie 18 czerwca czyli w ost dzien tabletek z ostaniego opakowania wymiotowałam koło 24.00 a tabltke zażyłam o 16, w między czasie o 19 jadłam kolacje. Dodam że wymioty były reakcją na nadmiar alkoholu. Byłam u ginekologa, powiedziała że w najgorszym scenariuszu jesli tabletka sie nie rozpusciła to zrobiłam 8 dni przerwy. Zaleciła normalne przyjmowania tabletek i wstrzemięźliwosc od seksu do 2 tyg, gdyż w razie zapłodnienia cos mogłoby sie zagniezdzić. Co wy o tym myślicie? czy ta ost tabletka mogła sie nie rozpuscic mineło od jej przyjęcia do wymiotów 7 h. Oraz czy to zaleciła gin tez powinno mnie uspokoić? ona mowi że tak ale ja jestem starsznie znerwicowana.
lolkaBolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:45   #837
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolkaBolka Pokaż wiadomość
Witam. Jestem strasznie zdenerwowana i prosze o wasz opinie. Sytuacja wygląda tak od około 4 miesięcy zażywam tabletki antykoncepcyjne. 18 czerwca(poniedziałek) miałam ostatnią tabletke z opakowania Yasmine . 19 czerwca we wtorek miałam 1 dzien przerwy siedmio dniowej i odbyłam stosunek z moim facetem. Jedyne co oprocz tabletek stosowalismy to to iż spuscił sie poza mną. 22 czerwca dostałam okres jak to bywa podczas 7 dniowej przerwy i przyjełam po 7 dniach nowe opakowanie. Moj problem jest taki, iż własnie 18 czerwca czyli w ost dzien tabletek z ostaniego opakowania wymiotowałam koło 24.00 a tabltke zażyłam o 16, w między czasie o 19 jadłam kolacje. Dodam że wymioty były reakcją na nadmiar alkoholu. Byłam u ginekologa, powiedziała że w najgorszym scenariuszu jesli tabletka sie nie rozpusciła to zrobiłam 8 dni przerwy. Zaleciła normalne przyjmowania tabletek i wstrzemięźliwosc od seksu do 2 tyg, gdyż w razie zapłodnienia cos mogłoby sie zagniezdzić. Co wy o tym myślicie? czy ta ost tabletka mogła sie nie rozpuscic mineło od jej przyjęcia do wymiotów 7 h. Oraz czy to zaleciła gin tez powinno mnie uspokoić? ona mowi że tak ale ja jestem starsznie znerwicowana.
Zmień lekarza ta tabletka zdążyła się 100 razy wchłonąć.
Tylko nie wiem o co chodzi z tymi 8 dnia przerwy? i skoro nie było wytrysku to nie możesz być w ciąży. Sladowe ilości preejakulatu, a nawet spermy w kobiecie która bierze tabletki nie mają żadnych szans, giną od razu ze względu na właściwość śluzu, tak jak plemniki w normalnej spermie.
Stary 2012-06-27, 13:56   #838
lolkaBolka
Przyczajenie

Frutti ona przyjeła najgorszy scenaiusz że ten ostatni dzien tabletek kiedy wymiotowałam, to tabletka sie nie rozpusciła, czyli tak jakbym jej w ogole nie wzieła. A więc moja 7 dniowa przerwa sie w tym czarnym scenariuszu wydłużyła do 8 dni.
Ale i tak dzięki, bardzo mnie uspokoiłaś
lolkaBolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:14   #839
studentx118
BAN stały

MAM Pytanie.

Powiem krotko.. Robilam to z moim chlopakiem w dni plodne, mam zoltobialy sluz z pochwy i troooszke wypchany brzuch no i piersi obolale. Poza tym nie mam zadnych objawow. Powinnam dostac juz wczoraj @ ale nic. I prosze o wasze odp co wy myslicie. Wiem ze mnostwo jest postow na ten temat ale nie wiem co myslec

Edytowane przez studentx118
Czas edycji: 2012-06-27 o 21:15
studentx118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:15   #840
Annabella_
Raczkowanie

Dot.: MAM Pytanie.

Zabezpiaczałaś sie? Bo poki co niewiele z twojej wypowiedzi wynika
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości