Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 00:35   #4531
Lenkapuma
Zakorzenienie

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

blair, tak jest z ciuchami znanych sieciówek (zagraniczne są lepszego wykonania), z proszkami i środkami czystości (porównaj do niemieckich) itp itd. Czy to dla Ciebie nowość? O naiwności

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
mmmmmm - jedz bób, nie dociekaj Udzielam się aktywnie w 2 innych wątkach społecznościowych i nikt tutaj nie odbiera tego jako zdradę. Robię burdel w jednym, przenoszę się do drugiego i tak cyklicznie zmieniam swoje spamwątki
Zawsze mnie to zdumiewało, jak dajesz radę. Ja w tym ledwo wyrabiam

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 00:36   #4532
mmmmmm
Zakorzenienie

Idę spać
Dobra, nie lubi na i już
Stary 2012-06-28, 00:39   #4533
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
blair, tak jest z ciuchami znanych sieciówek (zagraniczne są lepszego wykonania), z proszkami i środkami czystości (porównaj do niemieckich) itp itd. Czy to dla Ciebie nowość? O naiwności
Mężczyźni z Polski dłużej się trzymają, ale czasem widzę pogorszenie jakości.
Cytat:
Zawsze mnie to zdumiewało, jak dajesz radę. Ja w tym ledwo wyrabiam
Właśnie często nie pamiętam, o co komu chodziło, bo tyle historii się przewija...
Stary 2012-06-28, 00:39   #4534
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziewczyny, którejś się może spodoba coś tu: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6279877 ? Podoba mi się gorset za dychę, ale z przesyłką to wiecie
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 00:40   #4535
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli masz książkę, to pożycz razem z tamtą, na którą się umawiałyśmy
Jasne .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 00:40   #4536
blair witch
Zakorzenienie

Mall ja dopiero teraz czuję jak pięknie się rozwija na skórze, jak zapach dojrzewa z czasem, jak się zmienia, jak przyjemnie słodki się robi... Przy tamtych czułam tylko początkowe nuty, poźniej - kompletnie nic.

Lenka - o proszkach, czekoladzie, ciuchach i tak dalej to wiem, ale nie przypuszczałam że perfumy też Myślałam że co jak co ale perfum że to nie dotyczy. Kraj drugiej kategorii, albo i trzeciej, kur...
Stary 2012-06-28, 00:45   #4537
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Miilennkaa Pokaż wiadomość
????????????/
Spokojnie, wpadłaś w środek dyskusji późnym wieczorem i dziewczyny automatycznie pomijały posty nie o Cobenie i Kingu

Napisz nam, co umiesz/lubisz robić.
Biegasz, jeździsz na rolkach, opalasz się na Bagrach, spacerujesz wieczorami po parku?
A może szydełkujesz lub tworzysz biżuterię?
Jakie książki czytasz, co oglądasz?
Z jakiej dzielnicy jesteś?
Co studiujesz?
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, którejś się może spodoba coś tu: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6279877 ? Podoba mi się gorset za dychę, ale z przesyłką to wiecie
Niestety, mój rozmiar posiada tylko artykuł "fajne dresy dla chłopaka 10/11lat"
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Mall ja dopiero teraz czuję jak pięknie się rozwija na skórze, jak zapach dojrzewa z czasem, jak się zmienia, jak przyjemnie słodki się robi... Przy tamtych czułam tylko początkowe nuty, poźniej - kompletnie nic.
Może to jak z SuperPharmem...
Stary 2012-06-28, 00:57   #4538
blair witch
Zakorzenienie

A jest jakaś afera z SuperPharmem? Znaczy wiem że mają bardzo tanio na promocji zapachy, ale w sumie nie kupiłam jeszcze żadnego tam...
Stary 2012-06-28, 01:19   #4539
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Jojla, dawno Cię chyba nie było
ja jestem, przynajmniej staram się podczytywać na bieżąco, ale wtedy zwykle nie mam już czasu nic mądrego napisać Czas ucieka nieubłaganie i sporo mam teraz na głowie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Zdałam dzisiejszy egzamin Mam minimum 4.0 Jeszcze "tylko" dwa i wreszcie wakacje
gratulacje

Cytat:
Tak
No to musimy się koniecznie spotkać, napisz mi proszę w wolnej chwili pw kiedy masz czas

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
PS-obroniłam się na podyplomówce
gratulacje, ile Ty masz tytułów?

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Nie poszedł mi egzamin

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 01:38   #4540
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A jest jakaś afera z SuperPharmem? Znaczy wiem że mają bardzo tanio na promocji zapachy, ale w sumie nie kupiłam jeszcze żadnego tam...
Tak, afera dotyczyła sprzedaży rozcieńczonych perfum, tzn. produkowanych z przeznaczeniem na rynek wschodni.
Stary 2012-06-28, 06:32   #4541
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
A ja paradoksalnie lubiłam Gilberta dopóki dokuczał Ani ;p
To oczywiste

Cytat:

Polecam Ci również dwie książki, które trafiły do moich rąk prosto od Cholerki.
- Panieński grób (J.Deaver), to świetnie napisany
- [I]Mąż (D.R.Koontz) <klik> -
To ja poleciłam ,,Panieński grób" I polecam wszystkie książki Deavera, super jest
,,Mąż" też mnie nie powalił i rozwój bohatera jest naciągany i oparty na filozofii Coelho

Poza tym - czy to jednak nie jest książka OMD? OMD? Bo on ajest u mnie aktualnie

Cytat:
Tak. Anioły i demony nawet bardziej od szeroko reklamowanego [I]Kodu.

Pomijam zupełnie kwestię tego, czy historia opisana w Kodzie ma swe odbicie w rzeczywistości. Ten tok myślenia zupełnie mnie nie interesował.

Cytat:

Jak nijakie, to się soli Rozgotowany nie jest dobry. Bób jest jak penis, ma być śliski, twardy i ciepły
Po zimnym boli mnie brzuch. Bobie

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34978152]Nie chodźcie do Mango... Najlepiej nie chodźcie w ogóle do Bonarki... (szczegóły na blogu...).[/QUOTE]
Czytałam wczoraj. Cóż, wszędzie się może zdarzyć - tym bardziej, że to jakie mają magazyny zależy od galerii. Po co ich tak oczerniać Kocham Mango, mimo, że rozwliłam tam kiedyś palec przez źle zapięte zabezpieczenie.
Cytat:
Wysusz na herbatę, ja chętnie przygarnę żałuję, że nie zasadziłam mięty.
Dam Ci kawałek sadzonki Nie przepadam za domowo ususzoną miętą Rozważałam wczoraj ekstrakt z mięty na wódzie - zainteresowana? Przypominam, że jestem Ci ,,coś winna" Wymyśliłaś coś?
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość

Ineso, a nie "zamroź"? Jeszcze mnie TŻ ostatnio zabił pytaniem - jaka jest liczba mnoga od "tata", bo mamy to są dwie . No i jaka jest żeńska forma "obcokrajowiec" .
Ale po mnie pojechałyście, zażenowana jestem Jaki ten polski trudny Za to znam l.m. od taty - ojców!
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 07:04   #4542
2016070953
Konto usunięte

Lenka - no pewnie że tą czynność wykona wobec mnie ta zołza.
A co do płyt - nie kus bo ukatrupię a ja w niedzielę będąc w empiku w galerii kazimierz wyszłam z 2 3płytowymi wydaniami:
- Lounge & the city,
- Chill out & the city.
obie były po 19,99 zł a przecenione z 59,99 zł
także wydałam jedynie 40 zł a mam super płyty, nie można cały czas słuchac tylko rocka, punka i radiowej 3 taka muza chilloutowa i loungowa też jest piekna, taka do odpoczynku czy nauki

konkludując - na empikach i księgarniach powinna byc wywieszka - "pani hardgirl nie będzie obsługiwana a każde jej pojawienie się będzie zgłaszane bankowi celem blokady środków na jej rachunku".
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 08:47   #4543
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
1. To ja poleciłam ,,Panieński grób" I polecam wszystkie książki Deavera, super jest
2. ,,Mąż" też mnie nie powalił i rozwój bohatera jest naciągany i oparty na filozofii Coelho

3. Poza tym - czy to jednak nie jest książka OMD? OMD? Bo on ajest u mnie aktualnie

4. Ale po mnie pojechałyście, zażenowana jestem Jaki ten polski trudny Za to znam l.m. od taty - ojców!
1. Chyba muszę w takim razie zacząć tworzyć jakąś listę książek MUST READ
2.
3. Eeee.... to ja już nie wiem, zgubiłam się
4. Błyskotliwie
Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
konkludując - na empikach i księgarniach powinna byc wywieszka - "pani hardgirl nie będzie obsługiwana a każde jej pojawienie się będzie zgłaszane bankowi celem blokady środków na jej rachunku".
Nie wiem czy to by mnie powstrzymało. Płaciłabym gotówką

Stary 2012-06-28, 09:01   #4544
Malla
Nie depcze krokusów

Kto ma kserówki Szyrka "Wolni od lęku"?

Cytat:
Zgłoszenie zostało przyjęte przez bank i przekazane do jednostki odpowiedzialnej za realizację blokad na rachunku

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-06-28 o 09:09
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:03   #4545
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Udało mi się drapnąć MF2000

Wiem, że były chętne by im kupić. Tak więc mam sztuk 1 do odstąpienia.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:04   #4546
2016070953
Konto usunięte

Lenka, ja noszę małą ilość gotówki przy sobie taką, żeby starczyło do spożywczaka.
Stary 2012-06-28, 09:16   #4547
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Wykonałam pierwsze założenie na dziś: wstałam o 8. Jestem w szoku. Teraz pora na kolejne czyli nauka od 10.

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
"Nie mów nikomu" mam w domu i "Męża" też. Drugi gotuje właśnie obiad .

"Nie mów nikomu" wyjaśnia się dosłownie na ostatniej stronie (w moim wydaniu przynajmniej ). A "Męża" to nie wiem czemu Ci Lenka poleciła - słabe to było .

Są lepsze książki jednak .

Co do wakacji - te książki nie są na wakacje, tylko na 2-3 dni . Nawet, jeśli jesteś bardzo zajęta .
A mogłabym prosić Cię o pożyczenie?

Skoro Ty też pochlebnie wypowiadasz się o "Nie mów nikomu" to zdecydowanie powinnam zacząć od tego

Mnie się podobały, szczególnie "Anioły i Demony". Nie mogłam się od niej oderwać. Szybka akcja, ciągłe "zagadki"... Razem z bohaterem próbowałam je rozwiązywać i właśnie dlatego nie mogłam od niej odejść.

W wakacje zwykle jestem bardzo zajęta, ale skoro tak piszecie to pewnie szybko się z nimi uporam.

Cytat:
Cześć dziewczyny !!! studiuje w krk 2 rok,zostaje teraz na wakacjach,zostaje sama bo kazdy z moich znajomych wyjezdza,moj chłopak tez ;/ i tak sie zastanawiam jak można sobie i czym wypełnić czas wolny,w przypadku gdy nie ma sie za dużo pieniędzy,bo siedząc tylko na tyłku przed tv sfiksuje...
jak wy sobie radzicie gdy jestescie same,jak sobie organizujecie czas ?
Cytat:
????????????/
Hej Powiedz coś więcej o sobie: ile masz lat, gdzie studiujesz, czym się interesujesz.
Jeśli trafiłaś na ten wątek to możesz być spokojna o sporą cześć Twoją wolnego czasu- szybko zniknie. Będziesz czytać artykuły, oglądać filmiki na yt podsyłane przez dziewczyny i przede wszystkim przeglądać oferty sklepów, w których zamawiamy

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Jak chciałyście to macie - które?
http://allegro.pl/szwajcarskie-garnk...430280911.html
http://allegro.pl/garnki-13el-bergne...433054944.html
Może ktoś coś chce od któregoś sprzedawcy?
Jeśli chodzi o wygląd (na wykonaniu się nie znam) to podobają mi się te za 249. Wyglądają też na porządnie wykonane. Na tej aukcji nie ma real zdjęć, więc nie jestem pewna na ile te wrzucone odzwierciedlają ich faktyczny wygląd.

Cytat:
Tak. Anioły i demony nawet bardziej od szeroko reklamowanego Kodu. Obie książki dostały ode mnie plusy za:
- zmyślnie skonstruowane teorie spiskowe
- wartką akcję
- lekki styl, dzięki któremu książka wchodziła jak nóż w masło
- wielotorowość
- pomysł

Łyknęłam obie książki w okamgnieniu. Uwielbiam książki, w których na każdej stronie coś się dzieje, które pobudzają szare komórki do pracy. Takie, które każą układać w głowie własne scenariusze i to oczekiwanie, czy dobrze przypuszczam, czy zupełnie się mylę. I to zaskoczenie, gdy okazuje się, że to drugie. I główkowanie dalej, kto w takim razie zabił, gdzie znajduje się X itp itd. Mraaaau!

Pomijam zupełnie kwestię tego, czy historia opisana w Kodzie ma swe odbicie w rzeczywistości. Ten tok myślenia zupełnie mnie nie interesował.

Męża poleciłam nie tyle ze względu na wciągającą, mrożącą ach och w żyłach krew akcję, co ze względu na świetnie ukazany rozwój osobowości bohatera. Dla mnie czytanie o jego przemianie było fascynujące i skłoniło do refleksji, jak bardzo ja siebie samą mogłabym zaskoczyć, gdybym znalazła się w takiej sytuacji? Czy przeszłabym samą siebie? Itepe itede
Miałam dokładnie takie same odczucia jak Ty czytając "Anioły i demony".

Nad tym czy teoria przedstawiona w "Kodzie..." jest prawdziwa myślałam przez kilka dni po jej przeczytaniu, szukałam w Internecie informacji potwierdzającym/ zaprzeczających tej teorii. Teraz już nawet nie pamiętam co znalazłam ani jak dokładnie brzmiała ta teoria.

Piszesz o tych wszystkich książkach w taki sposób, że od razu mam ochotę zacząć je czytać, a tu jeszcze egzaminy do zdania

Cytat:
1. To jest "dziwkarski taniec na szpilkach", a nie aerobik

2. Moje jelita by wyszły na wierzch...

3. Jak nijakie, to się soli Rozgotowany nie jest dobry. Bób jest jak penis, ma być śliski, twardy i ciepły

4. Najlepiej spędzony czas to czas z nami Tylko nie czytaj ostatnich stron wątku, postaw na przyszłość
1. Byłaś na tym?
2. Nie czuję żadnego dyskomfortu po zjedzeniu bobu ze skórką, więc chyba nic mi się nie dzieje
3.
Nie lubię twardego bobu, wolę jak jest troszkę miękki, ale nie rozgotowany.
4.

Cytat:
My sobie radzimy w taki sposób, że organizujemy wspólne zamówienia, co pochłania nam parę godzinek na przejrzenie od A do Z stron internetowych i wybranie czegoś dla siebie
Ewentualnie spotykamy się na kawie/piwie i okazuje się, że 5 godzin, to stanowczo za mało by się nagadać.
Wizażujemy - jakżeby inaczej. Właściwie najpierw jest wizaż, a potem praca
Czytamy, duuuużo czytamy, jak zresztą można wywnioskować z powyższej dyskusji.

Pomysłów jest dużo.
Doskonale to ujęłaś

Cytat:
To ja poleciłam ,,Panieński grób" I polecam wshttps://wizaz.pl/forum/newreply.php?do=newreply& p=34981101zystkie książki Deavera, super jest
,,Mąż" też mnie nie powalił i rozwój bohatera jest naciągany i oparty na filozofii Coelho
To mam już kolejną książkę na wakacje

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:19   #4548
szyrek
Zadomowienie

Nadganiam po łebkach bo mam młyn w pracy:

OMD - gratulcacje!

Myszko - dziękuję

Cytat:
I to jest powód dla którego przerzuciłam się już prawie zupełnie na czytanie i dedalusa.
W ogóle przeglądając ostatnio półkę z książkami doszłam do wniosku że nie będę kupować nowych książek dopóki na przeczytam min. 10 które mam, ale nie czytałam (oczywiście z wyjątkami - nowe smoki, czwarty tom Grzędowicza, no i kilka innych...). No i już 2 dni po postanowieniu się złamałam...
Poza tym jestem trochę zdołowana - przejrzałam ile książek czytam i wyszło, że niewiele ponad jedną miesięcznie :/ w tym tempie to będę nadrabiać domową bibliotekę do usranej śmierci...

Knootz mnie jakoś nie powalił próbowałam opowiadań (coś z apostołami w tytule) ale męczył mnie język. Za to po angielsku łyknęłam ze smakiem jego horror o zmutowanym genetycznie antychryście mordującym dzieci w wesołym miasteczku
Cobena fajnie się czyta, wciąga - ale czytałam dwie książki i nie jestem w stanie powiedzieć która była która

Czy ktoś ma moje ksero "Wolni od lęku" Wolpego??
Dosyć pilna sprawa dla mnie

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:19   #4549
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
gratulacje
Dziękuję

Cytat:
Chyba muszę w takim razie zacząć tworzyć jakąś listę książek MUST READ
Właśnie jestem w trakcie tworzenia takiej

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Udało mi się drapnąć MF2000

Wiem, że były chętne by im kupić. Tak więc mam sztuk 1 do odstąpienia.
A z jaką datą?

Stary 2012-06-28, 09:28   #4550
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
W dzieciństwie czytałam Mastertona, powinnam być nieźle sfiksowana...
Ja sięgłam po Mastertona w wieku 15 lat

Cytat:
A "Anioły i demony" i "Kod da Vinci" Dana Browna podobały Wam się?
Ja uważam, że była to cienizna wypuszczona na rynek wyłącznie ze wzgledu na propagandę, którą sobą te książki rezprezntowały. Te książki były tak banalnie napisane, tak prostym jęzkykiem, żeby każdy, nawet największy idiota nie miał problemów z przeczytaniem ich.

Cytat:
????????????/
Wtf? Nudzi Ci się?

Cytat:
Ani było o tym całkiem głośno jakiś czas temu...

Cytat:
Czytałam wczoraj. Cóż, wszędzie się może zdarzyć - tym bardziej, że to jakie mają magazyny zależy od galerii. Po co ich tak oczerniać Kocham Mango, mimo, że rozwliłam tam kiedyś palec przez źle zapięte zabezpieczenie.
Absolutnie ich nie oczerniam. Napisałam jak było, czyste fakty, w dodatku w dość zabawny sposób. Wiesz... karaluch może przenosić całkiem sporo chorób i uważam, że powinni dbać o to, żeby takie sytuacje się nie zdarzały... Wyobraź sobie, że przynosić takie spodenki z karaluchem do domu. A mając zwierzaka zagrażasz tym nawet jego życiu.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:32   #4551
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Wykonałam pierwsze założenie na dziś: wstałam o 8. Jestem w szoku. Teraz pora na kolejne czyli nauka od 10.
Może odpocznij teraz?
Cytat:
Jeśli trafiłaś na ten wątek to możesz być spokojna o sporą cześć Twoją wolnego czasu- szybko zniknie.

Cytat:
Będziesz czytać artykuły, oglądać filmiki na yt podsyłane przez dziewczyny i przede wszystkim przeglądać oferty sklepów, w których zamawiamy
Ale ona chciała bez wydawania kasy...
Cytat:
Nad tym czy teoria przedstawiona w "Kodzie..." jest prawdziwa myślałam przez kilka dni po jej przeczytaniu, szukałam w Internecie informacji potwierdzającym/ zaprzeczających tej teorii. Teraz już nawet nie pamiętam co znalazłam ani jak dokładnie brzmiała ta teoria.
Pamiętam, jak w 3 klasie podstawówki połknęłam książkę "Kod Biblii". Wiecie, że Biblia jest wykreślanką, jakie masowo rozwiązuję w pociągu?
Cytat:
1. Byłaś na tym?
Tylko podglądałam. Niestety godziny mi nie pasują. Instruktorka jest świetna
I mają takie pyszne paluszki...
Cytat:
3.
Nie lubię twardego bobu, wolę jak jest troszkę miękki, ale nie rozgotowany.
15 minut gotowania w zupełności wystarczy. Ma sam wyskakiwać ze skórki po naciśnięciu - jeśli ktoś obiera
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Cobena fajnie się czyta, wciąga - ale czytałam dwie książki i nie jestem w stanie powiedzieć która była która
Mam tak ze wszystkimi kryminałami... Kiedyś czytałam 3 książki w tygodniu, więc przelatywałam przez nie tak szybko, że często nawet nie pamiętałam, czyje to było, a po odłożeniu książki z niesmakiem uznawałam ją za słabą kopię innej, którą kiedyś czytałam, a która okazywała się tą samą...
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Za to po angielsku łyknęłam ze smakiem jego horror o zmutowanym genetycznie antychryście mordującym dzieci w wesołym miasteczku
Mordowanie dzieci w wesołym miasteczku przez psychola jeszcze zrozumiem, to nic odkrywczego, ale zmutowany genetycznie...?
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Jak chciałyście to macie - które?
http://allegro.pl/szwajcarskie-garnk...430280911.html
http://allegro.pl/garnki-13el-bergne...433054944.html
Może ktoś coś chce od któregoś sprzedawcy?
Zadajesz drugie pytanie, w temacie którego kompletnie nie umiem się wypowiedzieć Może porozmawiajmy o żarówkach?
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34982602]Wyobraź sobie, że przynosić takie spodenki z karaluchem do domu. A mając zwierzaka zagrażasz tym nawet jego życiu.[/QUOTE]
Nawet Mango chce mi zabić kota

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-06-28 o 09:35
Stary 2012-06-28, 09:44   #4552
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
1. Może odpocznij teraz?

2. Ale ona chciała bez wydawania kasy...

3. Tylko podglądałam. Niestety godziny mi nie pasują. Instruktorka jest świetna
I mają takie pyszne paluszki...

4. 15 minut gotowania w zupełności wystarczy. Ma sam wyskakiwać ze skórki po naciśnięciu - jeśli ktoś obiera
1. A nauczysz się za mnie na egzamin, który mam jutro? Powinniście gonić do nauki, a odciągacie. Odpocznę po ostatnim egzaminie. Teraz muszę zrobić wszystko, żeby zdać 2 ostatnie egzaminy i mieć wolny wrzesień, o czym marzę.
2. Faktycznie Tylko ja nie pisałam, że będzie zamawiać tylko przeglądać oferty
3. Mnie w wakacje godziny raczej będą pasować, ale mam tam tak daleko, że raczej się nie skuszę.
4. Nie patrzę na zegarek, po prostu próbuję czy już jest dobry.

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2012-06-28 o 09:45
Stary 2012-06-28, 09:53   #4553
Malla
Nie depcze krokusów

Nie ma to jak się nudzić, założyć bloga i... nie mieć czasu pisać
Cytat:
1. A nauczysz się za mnie na egzamin, który mam jutro?
Jasne, o której mam być na miejscu?
Cytat:
2. Faktycznie Tylko ja nie pisałam, że będzie zamawiać tylko przeglądać oferty
Co racja, to racja. Wczoraj z brudnej ciekawości zajrzałam pod link z zamówienia azjatyckiego (na szczęście mam jeszcze zapas BB) i padłam widząc kremy do rąk w opakowaniach w kształcie pszczółki, biedronki i... larwy
Cytat:
4. Nie patrzę na zegarek, po prostu próbuję czy już jest dobry.
Należę do tych "kucharek", które muszą mieć wszystko odmierzone i odliczone

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-06-28 o 09:54
Stary 2012-06-28, 09:55   #4554
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:

Jak nijakie, to się soli Rozgotowany nie jest dobry. Bób jest jak penis, ma być śliski, twardy i ciepły
: cojest: sikamz e smiechu. Tos pojechala po bandzie

ola_gie
dziekuejz a zyczenia

hard ja uwielbiam chillioutowa muze ---pewnie dlatego stale u mnie chillizetka leci

Wczoraj jadlam pyszne sushi--- urodzinowa kolacja na ktora mnie zabral TZ.

A dzis mam ni mniej ni wiecej na obiad ---bob

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:56   #4555
Lenkapuma
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34982602]Ja uważam, że była to cienizna wypuszczona na rynek wyłącznie ze wzgledu na propagandę, którą sobą te książki rezprezntowały. Te książki były tak banalnie napisane, tak prostym jęzkykiem, żeby każdy, nawet największy idiota nie miał problemów z przeczytaniem ich.[/QUOTE]
Jeśli książki Browna z ich wielowątkowością, gdzie akcja goni akcję są dla CIebie słabizną polecę Ci książkę, która póki co mnie pokonała. Poległam gdzieś w 1/5.

Welin (H.Duncan) - ufff... nawet nie wiem, co o niej napisać. Książka tak skomplikowana i naładowana metaforami, odniesieniami do mitologii, w której przeplatają się różne światy, różne czasy, że jeśli ją przeczytasz i za pierwszym razem zrozumiesz, to będę pełna podziwu. Miałam do niej tylko jedno podejście - parę lat temu. Moja głowa wtedy nie ogarniała tego, co czytałam Gubiłam się w fabule, sensie, czasie... Gdy teraz o niej myślę na twarzy pojawia mi się jeden wielki znak zapytania. Książka na tylnej okładce ma BARDZO zachęcające opinie i trzeba autorowi przyznać, że jest ambitna. Mam w planie po nią sięgnąć ponownie, bo stanowi nie lada wyzwanie Jedno jest pewne - trzeba ją czytać mając dużo wolnego czasu i nie równolegle z innymi.
Książka ma swoją kontynuację w drugiej części.

A na koniec przytoczę kilka cudzych opinii, znalezionych w biblionetce:
- "Obie te książki pożyczył mi kolega, przeczytałam obie z przyjemnością, zdumieniem i lekką dezorientacją (tom pierwszy nawet dwukrotnie). Nawet myślałam o tym, żeby skrobnąć o nich parę słów do biblionetki, ale nie dałam rady. Pokonał mnie pan Dunan, na całej linii. Teraz już mi zaczyna być trochę wstyd, że tak długo trzymam te książki".
- "Początkowo chciałem trudności w przebijaniu się przez "Welin" złożyć na karb gwałtownych zmian w życiu prywatnym, ale faktem jest, że prawdziwą przyczyną bardzo wolnego czytania tej powieści jest jej niebywale ambitna struktura. To spowodowało, że "Welin" stał się dla mnie najtrudniejszą książką od lat. (...) Jakakolwiek próba opisywania fabuły jest jednak skazana na porażkę, bo przyjętą metodą pisarską Duncan skutecznie taki zamiar neutralizuje, a wszystko bierze swój początek w zdaniu - "Czas nie jest prostą linią prowadzącą z przeszłości do przyszłości". (komentarz ode mnie - ufff, to poniekąd mnie rozgrzesza z problemu, jaki mam przy określeniu o czym ona jest )
- "Nie pamiętam, aby kiedykolwiek wcześniej zdarzyło mi się, że po zakończeniu książki chciałem powrócić do jej lektury, tak mało z niej zrozumiawszy. Zazwyczaj trudność w akceptacji treści kończyła się odłożeniem jej raz na zawsze; ale nie w tym wypadku. Wiem, że do "Welinu" powrócę, tak wysoko podniósł mi poprzeczkę, a absolutnie nie potrafię sobie wyobrazić, abym mógł sięgnąć po jego kontynuację, "Ink", bez ponownego zgłębienia debiutu powieściowego Duncana. Wiem też, że bez względu na to, ile razy przeczytam "Welin", zawsze posuwać się będę naprzód po kilkadziesiąt stron, i przypuszczam, że pozostanie on dla mnie intelektualnym wyzwaniem. "

Noo....czy wystarczająco zachęciłam tutejsze intelektualistki? Która podejmie wyzwanie?

Przeczytałam tysiące książek w swoim życiu. Welin jest wśród nich tą, która postawiła przede mną największe wyzwanie jeśli chodzi o zrozumienie oraz interpretację. Próbowałam kilka lat temu, ale poległam. Teraz sobie o niej przypomniałam i zamierzam do Welinu wrócić. Zobaczymy z jakim skutkiem. Was też zachęcam

Stary 2012-06-28, 09:59   #4556
2016070953
Konto usunięte

a ja mam reszte bobu z wczoraj, ugotowanego i już wiem co dziś zrobię
obiorę go sobie, na oliwie podzłoce czosnek, rzucę bób, posypie ziół prowansalskich i podpiekę bób będzie pyszne.
Stary 2012-06-28, 10:01   #4557
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
hard ja uwielbiam chillioutowa muze ---pewnie dlatego stale u mnie chillizetka leci
U mnie też. Albo internetowa Eska Lounge.
Cytat:
Wczoraj jadlam pyszne sushi--- urodzinowa kolacja na ktora mnie zabral TZ.
A dzie? Lubię sushi, mój brzuszek też lubi, a mój kot zmienia się na sam widok w potulnego, wychudzonego kociaka, który jak nie zje rybki, to zaraz umrze i będzie mnie nawiedzał po nocach, ale nie znam się na nim i nie wiem, które jest dobre.
Cytat:
A dzis mam ni mniej ni wiecej na obiad ---bob
TŻ się ucieszy
Stary 2012-06-28, 10:02   #4558
Lenkapuma
Zakorzenienie

Aha, żeby było fair, nie czytajcie żadnych streszczeń ani recenzji Welinu. Szkoda byście się zasugerowały czyjąś interpretacją. Od A do Z same. A później sobie podyskutujemy o książce, o ile będziemy w stanie

Stary 2012-06-28, 10:02   #4559
kasiencja
Pani Buka

chętne zapraszam na spotkanie dziś info w klubie/na PW

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:06   #4560
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
A dzie? Lubię sushi, mój brzuszek też lubi, a mój kot zmienia się na sam widok w potulnego, wychudzonego kociaka, który jak nie zje rybki, to zaraz umrze i będzie mnie nawiedzał po nocach, ale nie znam się na nim i nie wiem, które jest dobre
Gdzie? Zależy od zasobności Twojego portfela Najlepsze sushi (najsmaczniejsza ryba) serwują w Sakanie, Zen Sushi i EDO Sushi. W przypadku sushi cena przekłada się na jakość Dla kogoś kto rzadko jada sushi różnice pomiędzy poszczególnymi restauracjami mogą być trudne do wyłapania, ale jak ktoś się objada sushi na potęgę (nie patrzcie tak na mnie ), to zaczyna zauważać je w smaku, strukturze (np. stopień kleistości ryżu) itp itd

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości