|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Dzień dobry
![]() Kasik_12 gratuluję maleństwa Soleilka za kolejny tydzieńMiłego dnia dla Wszystkich
|
|
|
|
#2882 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kolejny dzieciaczek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś zaczynam 36 tydzień |
|||||||
|
|
|
#2883 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam z miseczką malin
![]() Dziekuję Wam za kciuki, przydadzą się za tydzień na usg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dzisiejsze badania.Dziwnie się czuję po tym fenku. Lekarka mówiła, że może tak być. Cała się trzęsę. Miałyście tak? Tylko na początku czy cały czas?
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje rozpoczetych tygodni
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam mdlosci
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
Witamy z rana
i gratulujemy rozpoczętych tygodni!!! sobie bym też pogratulowała, ale już sama nie wiem, jaki tydzień się rozpoczął i kiedy - jak przyjmę tp 7.07 to 39tydz. a jak 1.07 to już jestem w 40tyg (chyba )Mnie dziś wszystko boli - biodra, spojenie, szyjka - jakby mnie ktoś czymś ostrym kłuł podczas chodzenia... a w nocy obudził mnie ból krzyża i już myślałam, że się zaczyna... ale jeszcze nie... A teściowa zadzwoniła z taką delikatną sugestią, żebyśmy jeszcze dziś ani jutro nie rodzili - bo do nich goście przyjeżdżają i nie będą się mogli wyrwać ... czyli co, dziś w nocy jadę na porodówkę - zawsze to będzie z jeden dzień spokoju wiecej
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie sie zdaje ze to juz lada moment
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Ika ja fenka biorę od 29 tc. a dziś zaczynam 37 tc. i za 2 dni odstawiam. Czyli brałam 2 miesiące, jak to zleciało... Jaką masz dawkę? Ręce trzęsą mi się do tej pory ale nie zawsze, czasami. Puls skacze - też czasem. Na początku było znacznie gorsze samopoczucie, organizm się przyzwyczaja z czasem, ale u Ciebie to bez znaczenia, bo będziesz brała pewnie max 3 tyg.?
Tak czy owak 1 tydz jest najgorszy, ale później w dalszym ciągu odczuwa się skutki uboczne. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-06-28 o 09:14 |
|
|
|
#2890 |
|
Raczkowanie
|
i już niebawem będziemy tulić nasze maleństwa![]() IkaTg trzymam za Was kciuki moooocno |
|
|
|
#2891 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
prince_polo mdłości dopadły mnie wczoraj rano, dziś to samo, litości tylko dwa tygodnie drugiego miesiąca miałam z nimi problem a tu niespodzianka..
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni I proponuję po lampce piccolo żeby to uczcić ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Pogadać z brzuszkiem co by się do prośby babci dostosowało Swoją drogą pomysł pierwsza klasa
|
||
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2896 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj zjadłam jakieś kwaśne, to miałam straszną zgage![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje, to możesz już iść spokojnie rodzić ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Super, że już nastawienie lepsze, ja na fenku już od 15 tygodni i to dla mnie jak normalna tabletka, zero skutków ubocznych. Przyzwyczaisz się ![]() A ja dzisiaj zaczynam 35 tydzień |
||||||
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tak b. często ma ![]() wczoraj sam stwierdził podczas meczu że lepiej zeby nie było dogrywki bo nie wie czy da rade ją zobaczyć, a po chwili zastanowienia powiedział że musi sie przyzwyczajać bo Martynka mu będzie robić dogrywkę za dogrywką ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- wvictoria po co oni teraz Ci tego fenka dali??? |
|
|
|
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
A tutaj łóżeczko Agatki, małż je wczoraj poskładał i je nawet "ubrał" tak na szybko, żeby wiedzieć co i jak.
No a łóżeczko oczywiście jeszcze nie na swoim miejscu, pomimo tego że Mała będzie miała swój pokój to jednak na początek łóżeczko wstawiamy do sypialni, przynajmniej na jakieś 6 miesięcy... I jeszcze wózek pokazuję, czeka na nas w sklepie
|
|
|
|
#2899 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie,
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Też się cholernie boję, bo jeszcze nie rodziłam i nie wiem czym to pachnie . Jednakże trzeba pamiętać, że cc to jest operacja... I trudniej po niej dojść do siebie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No to dodam, że my z Gośką zaczęłyśmy dziś 35 tydzień |
|||||||
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narobiłaś mi smaka większego niż dziewczyny wczoraj tylko naleśnikami i innymi smakołykami ![]() Ja też jestem zdziwiona szpitalem. Ale w marcu leżałam 4 dni w Krynicy i też oddział pierwsza klasa - pokoje 3 i 4 osobowe z łazienkami, oddział dopiero co wyremontowany, internet bezprzewodowy, tylko tv w sali nie było. Powiem szczerze, że jestem zdziwiona, tym bardziej, że raczej widziałam inne oddziały i wyglądały one raczej jak z prl ![]() podobno żeby brzuch rozluźnić bo dziecka nie czułam. Zresztą nadal tylko pojedyncze ruchy czuję ale co 4 h sprawdzają czy serduszko bije, a od wczoraj od 18 miałam już dwa razy robione ktg. Teraz mają mnie wziąć na USG i pomierzyć wszystko łącznie z przepływami. |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
, jesteśmy na tym samym etapie ![]() Cytat:
, my jeszcze nie mamy gotowego łóżeczka. Malujemy je na romantyczny róż, po jednym elemencie codziennie (w tym jeszcze szlifowanie, co masę czasu zajmuje), ale jest jeszcze czas , więc na spokojnie.
|
|
|
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wózek bardzo fajny.My z łóżeczkiem robimy tak samo - Kubuś będzie miał swój pokój ale na początku łóżeczko będzie w naszej sypialni. Dziewczyny, ale mam delirkę - jak alkoholik na odwyku. Ręce mi się trzęsą jak po odstawieniu wódki po 40 latach picia codziennie
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję Ja dziś mam ambitny plan zrobić troszkę pierogów na zaś dla męża na obiadki jak później nie będzie mi się chciało gotować dziś w planie pierogi z pieczarkami i z białym serem.
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
Gratuluję kolejnego rozpoczętego tygodnia wszystkim mamusiom! Malwina fajny wózek ![]() Ja niestety źle dziś spałam. Zaraz muszę wziąć się za porządki co by wiedzieć jaką komodę jeszcze potrzebujemy. Wczoraj mała pokopała tatusia po plecach Przytuliłam się do męża "na łyżeczkę" (w tej pozycji zawsze mała się uspokajała czując ciepło) a ta jak dała czadu to on czuł każdego kopniaka - chyba była urażona tym, że tata się tyłkiem do niej obrócił
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Zaczynam 39. tydzień ![]() (a wg OM jutro 40. )Na meczu wczoraj było wesoło-chwilami aż za bardzo Tż trochę przesadził z cydrem i się upił Miałam nadzieję, że nic się nie zacznie w nocy bo nie wiem czy byłby w stanie jechać ze mną do szpitala...W ogóle to zaciskam nogi do wtorku, bo tż idzie do pracy. Ma do mnie dzwonić co godzinę, ale wiadomo że lepiej jakby się zaczęło jak będzie w domu... Na razie czuję się ok... |
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim sensie, że nadszedł już czas na to i chociaż Wiktoria jest dla niej całym światem to jednak czeka na Kubusia O moim ojcu nie wspomnę - jest taki dumny, że będzie wnuk, że jeszcze trochę i pęknie z dumy ![]() Nie chcę przeginać z tą pracą, tym bardziej, że ja tam chcę wrócić i bardzo lubię i pracę i ludzi z którymi pracuję. Dodatkowo mam taki charakter pracy, że moje niespodziewane zniknięcie w marcu (a planowałam pracować do czerwca) wprowadziło bardzo dużo zamieszania i obowiązki spadły na moich kolegów (pracuję w tak męskim towarzystwie, że u mnie w dziale na 8 osób, tylko jedna kobieta jest, czyli ja) ![]() Gratuluję ![]()
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
Gratuluję rozpoczętych tyg. ![]() No no wnet kolejna się tu rozpakuje ![]() ![]() ![]()
|
#2908 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Dobrze, że będzie dzwonił co godzinę - będziesz czuła się bezpieczniej, mniej osamotniona i pod kontrolą męża ![]() Cytat:
.Też pracuję z samymi mężczyznami - jestem jedna na 38 chłopów. Powiem szczerze, że z mężczyznami się lepiej pracuje. Zanim odeszłam na l4 musiałam wyszkolić moją zastępczynię i wiem, że ona sobie doskonale radzi, więc mogę spokojnie zająć się swoimi sprawami. Po macierzyńskim podstawowym wybieram dodatkowy macierzyński (4 tyg) i zaległy urlop. |
||
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupuję praktycznie taki sam ![]() a w łóżeczku u mnie misie goszczą ![]() tak w ogóle to dzień dobry wam ![]() gratuluję kolejnych tygodni dziewczynom ![]() ja wczoraj długo nie mogłam zasnąć bo dziś byłam na badaniach a pobieranie krwi do moich ulubionych nie należy
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówi, że praca ok, dzieci fajne, rodzice mogą być. Tylko te inne nauczycielki do odstrzału I zawsze mówi, że też by chciała pracować z facetami.To masz komfortową sytuację Pozazdrościć tylko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

za kolejny tydzień

wygodnie mi tylko na prawym :/ No i zaraz znooooowu mierzę ciśnienie.
i zaciągnęłam go na pizzę
[COLOR="Silver"]
za Asię i Soleilkę, dziewczyny, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

)

Pogadać z brzuszkiem co by się do prośby babci dostosowało 
klask i: czekamy na inne mamusie