Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 07:17   #2881
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Dzień dobry

Kasik_12 gratuluję maleństwa

Soleilka za kolejny tydzień

Miłego dnia dla Wszystkich
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 07:51   #2882
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
soleilka napsiąła
ze ma mierzyc cisnienie co godzine. Rano ma sie zjawic w szpitalu na badaniahc, jesli beda ok to dadza jej leki na zbicie a jesli nie to ma zostac na oddziale.
trzymam kciuki żeby okazało się że wszytko gra
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jestem! I pierwszy raz dostałam dobre wieści od mojej ginki Szyjka mi się nie skróciła i spokojnie powinnam donosić! W dodatku przytyłam tylko 1kg czyli mam 7,5 na plusie

Dziękuję za wszystkie kciuki!!! Zadziałałyście cuda!!!

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześc mamusie

Witamy Was we dwójkę Nadia
kolejny dzieciaczek
Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Byliśmy dzisiaj na usg i chce mi się płakać. Okazało się, że Dzidzia jest dużo mniejsza niż powinna. Waży niecałe 2200. Zawsze na usg wychodził termin tydzień później niż z OM i to wg mnie by się zgadzało że tyle powinno być, a teraz wyszło spóźnienie aż o 3 tygodni. Wychodzi na to że nagle wolniej rośnie.
Dostałam fenoterol na skurcze i dodatkowo ma on usprawnić przepływ i co za tym idzie odżywianie. Mam leżeć na lewym boku i jeść owoców ile się da. Za tydzień następne usg i jak nic się nie zmieni to do szpitala.
Ginka mnie uspokajała, że ja też jestem drobna, ale ja i tak się boję... To będzie najdłuższy tydzień w moim życiu...
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Przyszłam na chwilę, bo się nudzę
Mam leżeć na lewym boku, a ja na nim nie mogę bo się zaczynam dusić wygodnie mi tylko na prawym :/ No i zaraz znooooowu mierzę ciśnienie.

Byliśmy z TŻ na lodach, zjedliśmy po 2 gałki, później na ciachu i zaciągnęłam go na pizzę Powiedziałam mu, że nie wiem czy będziemy później mogli świętować jego urodziny, więc dziś sobie to odbiliśmy No i w ramach prezentu TŻ dostał kasę i kupił sobie gazetę z grami Cieszy się bo ma w co grać [COLOR="Silver"]
ja wczoraj tez miałam dzień objadania
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
O matulu, zostawić Was na jeden dzień a tu niusy że kolejne dwie dzidzie na świecie!

Coś pobieżnie Was przez cały dzień czytałam, ale niewiele. Trzymam mocno za Asię i Soleilkę, dziewczyny, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Za mną dzisiaj bardzo męczący dzień. Byłam w przychodni zarejestrować Luśkę, od razu poznałam położną i pediatrę (bardzo fajna babeczka, już dzisiaj ze mną sporo pogadała i trochę doradziła). Położna przychodzi do mnie jutro i fajnie, bo mam do niej masę pytań. Kurcze z taką kruszynką to jest całkiem inaczej niż z dzieckiem o prawidłowej wadze urodzeniowej i nie do końca wiem jak we wszystkich sytuacjach postępować, dlatego cieszę się bardzo na tą wizytę.

Poza tym próbujemy z Lusią przystawiać się do cyca, wczoraj nie szło w ogóle, a dzisiaj dwie próby udane, mała possała ładnie. Co prawda krótko, ale ona ma jeszcze za mało sił. Najważniejsze, żeby nie "zapomniała" jak cyca ssać, to stopniowo w końcu przejdziemy na samą pierś.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
pytałyście co u depoison, to piszę

Gratulacje dla Muminków. U nas ok, Zosia już nie w inkubatorku, ale na razie i tak nie wychodzimy, bo trzeba jeszcze obserwować wagę. jest słodka, ssie jak dojarka,a tata nie może się od niej oderwać-taki zakochany

ja się mniej odzywam, bo mam mniejszy transfer i ciężko mi się neta obsługuje...a wy tyle piszecie, że zanim nadrobię, to już 5 nowych stron

Cytat:
Zaczęliśmy 39 tydzień
Oczywiście od nas wyżerka

A teraz czas spać, 7 rano wyjazd
dobranoc
gratuluję nowo zaczętego tygodnia

Ja dziś zaczynam 36 tydzień
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 08:39   #2883
IkaTg
Raczkowanie

Witam z miseczką malin
Dziekuję Wam za kciuki, przydadzą się za tydzień na usg.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kochana będzie dobrze, zresztą najlepszym przykładem są nasze mamusie z forum Dzieciaczki malutkie, ale urodziły się zdrowe
Poza tym jak już nie raz się przekonałyśmy to pomiary usg mogą przekłamywać, no i nie każde dzieciątko musi być 4 czy 5 kilogramowym kolosem.
Trzymam za Was kciuki
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Juz kiedys opisywałam ale sie powtórze
2 tyg przez porodem -38tc skonczone byłam u innego lekarza na super sprzecie zrobic dokłądne usg- wyszlo ze dziecko rozwojowo na 34-35 tc i malutkie - coś koło2400 . łożysko ok, przepływy też.Przeryczałam 2 dni, uspokoiła mnie moja kuzynka pielęgniarka ze urodziła córe 2700 w terminie i wszystko ok- poprostu dzidzia mniejsza. 2 tyg pózniej urodzilam Zosie 3300 57 cm
Nie denerwuj sie bo
1. USG teraz to jest bardz nie miarodajne
2. skoro jestes drobniutka to też wiekoluda nie urodzisz

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
pewnie ze nie jest, pomyłki sa ogromne - tak jak u Aguni
kochana przeczytaj co napisała linzey, jest wiele takich przypadków
Pewnie macie rację, wszystko będzie dobrze, musi być...

Cytat:
Moje boskie parówki z bolącymi żyłami
Chyba już wyciągnę te rzeczy do torby bo chyba rano na szybko nogi ogolę
Ojej, nie wyglądają za dobrze. za dzisiejsze badania.

Dziwnie się czuję po tym fenku. Lekarka mówiła, że może tak być. Cała się trzęsę. Miałyście tak? Tylko na początku czy cały czas?
Stary 2012-06-28, 08:43   #2884
prince_polo
Zakorzenienie

gratuluje rozpoczetych tygodni

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 08:59   #2885
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęliśmy 39 tydzień

A teraz czas spać, 7 rano wyjazd
dobranoc
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:01   #2886
prince_polo
Zakorzenienie

ale mam mdlosci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 09:10   #2887
izasz-b
Raczkowanie

Witamy z rana
i gratulujemy rozpoczętych tygodni!!!
sobie bym też pogratulowała, ale już sama nie wiem, jaki tydzień się rozpoczął i kiedy - jak przyjmę tp 7.07 to 39tydz. a jak 1.07 to już jestem w 40tyg (chyba )
Mnie dziś wszystko boli - biodra, spojenie, szyjka - jakby mnie ktoś czymś ostrym kłuł podczas chodzenia... a w nocy obudził mnie ból krzyża i już myślałam, że się zaczyna... ale jeszcze nie...

A teściowa zadzwoniła z taką delikatną sugestią, żebyśmy jeszcze dziś ani jutro nie rodzili - bo do nich goście przyjeżdżają i nie będą się mogli wyrwać ... ubawiła mnie...

czyli co, dziś w nocy jadę na porodówkę - zawsze to będzie z jeden dzień spokoju wiecej

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:12   #2888
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Witamy z rana
sobie bym też pogratulowała, ale już sama nie wiem, jaki tydzień się rozpoczął i kiedy - jak przyjmę tp 7.07 to 39tydz. a jak 1.07 to już jestem w 40tyg (chyba )
Mnie dziś wszystko boli - biodra, spojenie, szyjka - jakby mnie ktoś czymś ostrym kłuł podczas chodzenia... a w nocy obudził mnie ból krzyża i już myślałam, że się zaczyna... ale jeszcze nie...

A teściowa zadzwoniła z taką delikatną sugestią, żebyśmy jeszcze dziś ani jutro nie rodzili - bo do nich goście przyjeżdżają i nie będą się mogli wyrwać ... ubawiła mnie...

czyli co, dziś w nocy jadę na porodówkę - zawsze to będzie z jeden dzień spokoju wiecej
hehe tesciowa dobra
mnie sie zdaje ze to juz lada moment

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 09:12   #2889
Linka25
Zakorzenienie

Ika ja fenka biorę od 29 tc. a dziś zaczynam 37 tc. i za 2 dni odstawiam. Czyli brałam 2 miesiące, jak to zleciało... Jaką masz dawkę? Ręce trzęsą mi się do tej pory ale nie zawsze, czasami. Puls skacze - też czasem. Na początku było znacznie gorsze samopoczucie, organizm się przyzwyczaja z czasem, ale u Ciebie to bez znaczenia, bo będziesz brała pewnie max 3 tyg.?
Tak czy owak 1 tydz jest najgorszy, ale później w dalszym ciągu odczuwa się skutki uboczne.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-28 o 09:14
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:14   #2890
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

i już niebawem będziemy tulić nasze maleństwa

IkaTg trzymam za Was kciuki moooocno
Stary 2012-06-28, 09:14   #2891
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Dziwnie się czuję po tym fenku. Lekarka mówiła, że może tak być. Cała się trzęsę. Miałyście tak? Tylko na początku czy cały czas?
Tak, to normalne. Najbardziej trzęsą mi się ręce
Stary 2012-06-28, 09:16   #2892
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
teraz mam wyrzuty sumienia bo ten pies sie caly trzesie jak sie na mnie patrzy
yorki są bardzo wrazliwe
mój raz miał na dworze małą nieprzyjemną przygodę z dużym psem, ale nic mu się nie stało; przez 3 dni po tym wydarzeniu nie schodził z łóżka i trząsł się cały
Stary 2012-06-28, 09:17   #2893
cynamonowy_deser
Raczkowanie

prince_polo mdłości dopadły mnie wczoraj rano, dziś to samo, litości tylko dwa tygodnie drugiego miesiąca miałam z nimi problem a tu niespodzianka..
Stary 2012-06-28, 09:21   #2894
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam z miseczką malin
Dziekuję Wam za kciuki, przydadzą się za tydzień na usg.

Ojej, nie wyglądają za dobrze. za dzisiejsze badania.

Ja właśnie jestem po trzeciej dawce fenka i tak mi serce wali jak jeszcze nigdy. Lekarz powiedział, że organizm się przyzwyczai ale do tego czasu to mi chyba serducho z piersi wyskoczy.

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni I proponuję po lampce piccolo żeby to uczcić

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Jak mamusia sugeruje to trzeba wykonać Pogadać z brzuszkiem co by się do prośby babci dostosowało Swoją drogą pomysł pierwsza klasa

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:22   #2895
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
prince_polo mdłości dopadły mnie wczoraj rano, dziś to samo, litości tylko dwa tygodnie drugiego miesiąca miałam z nimi problem a tu niespodzianka..
to tak jak u mnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 09:22   #2896
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Cześc mamusie

Witamy Was we dwójkę Nadia urodziła się w poniedziałek 25.06 o 9.30 . Mała ważył 3200 i 54 cm długa , dostała 10 punktów . Dzisiaj popołudniu zostałyśmy już wypisane do domu. Córcia jest cudowna aczkolwiek ma charakterek nie lubi ziemnych chusteczek do dupki i starsznie przy tym krzyczy.

Do szpitala trafiłam w niedzielę , po tym jak po całej nocy sobotnio niedzielnej miałam dziwne skurcze brzucha , a rano klamka zapadła jak zobaczyłam krew ze śluzem. Po przyjechaniu do szpitala cały dzień i całą noc zostawili mnie na obserwacji ,gdzie skurcze strasznie narastały , ale rozwarcia nie było. Po obchodzie lekarzy w poniedziałek ok 7.30 lekarz stwierdził, że mam iśc na porodówkę bo mam rozwarcie 7 cm , zanim sie wykąpałam i przyjechał mąż było już 10 cm. A wtedy to już 20/30 min i Nadia była na świecie. DZiewczyny jak dla mnie to położenie na brzucha i zobaczenie dziecka to najpiękniejsza rzecz na świecie.:love :
Super wiadomość, gratuluję
Cytat:
Cześć Mamusie

A teraz info ode mnie:
Byliśmy dzisiaj na usg i chce mi się płakać. Okazało się, że Dzidzia jest dużo mniejsza niż powinna. Waży niecałe 2200. Zawsze na usg wychodził termin tydzień później niż z OM i to wg mnie by się zgadzało że tyle powinno być, a teraz wyszło spóźnienie aż o 3 tygodni. Wychodzi na to że nagle wolniej rośnie.
Dostałam fenoterol na skurcze i dodatkowo ma on usprawnić przepływ i co za tym idzie odżywianie. Mam leżeć na lewym boku i jeść owoców ile się da. Za tydzień następne usg i jak nic się nie zmieni to do szpitala.
Ginka mnie uspokajała, że ja też jestem drobna, ale ja i tak się boję... To będzie najdłuższy tydzień w moim życiu...
Nie martw się, te pomiary teraz nie są miarodajne, moja dzidzia też jest bardzo chudziutka i niestety ja nie mogę jej dać od siebie wszystkiego bo mam alergie na mleko/nabiał i jajka, ale wierze, że będzie dobrze, najwyżej podgoni jak wyjdzie z brzuszka. Głowa do góry!!!
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
żelki Cię uzdrowiły to one a nie auto a jakie te żelki to też spróbuję się nimi kurować. a że nie auto to jestem pewna bo ja też głównie jako pasażer i nie pomaga
No też myślę, że to przez żelki, a jem różne, najczęściej jakieś haribobo wczoraj zjadłam jakieś kwaśne, to miałam straszną zgage
Cytat:
Leżę sobie w tym szpitalu i jestem zaskoczona
Pokoje super, w każdym łazienka Do tego internet (co prawda po kabelku ale jest. Do tego jak przyszłam to od razu słuchanie serduszka, wywiad lekarski, ktg. A przed chwilą znowu słuchali dzieciątka.
Cytat:
Ponoć na salach poporodowych to są 1 i 2 osobowe. Na patologii ciąży są 3 i 4 osobowe. I nawet w pokojach są tv (bez konieczności płacenia za oglądanie) Ameryka
A sprzątaczka była już 2 razy (a jestem tu od 18).
Jak dla mnie to totalna abstrakcja, nie mogę uwierzyć, że taki wypas w szpitalu w polsce
Cytat:
Zaczęliśmy 39 tydzień
Gratulacje, to możesz już iść spokojnie rodzić
Cytat:

Gratuluję
Cytat:
Witam z miseczką malin
Ja też chcę malinki!!!!ale nie chce mi się iść do sklepu, tzn. wchodzić potem na 3 pietro
Super, że już nastawienie lepsze, ja na fenku już od 15 tygodni i to dla mnie jak normalna tabletka, zero skutków ubocznych.
Przyzwyczaisz się

A ja dzisiaj zaczynam 35 tydzień
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:26   #2897
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mój małż przysypia Co jakiś czas go budzę i małż udaje, że wcale nie spał

mój tak b. często ma i zawsze udaje twardziela
wczoraj sam stwierdził podczas meczu że lepiej zeby nie było dogrywki bo nie wie czy da rade ją zobaczyć, a po chwili zastanowienia powiedział że musi sie przyzwyczajać bo Martynka mu będzie robić dogrywkę za dogrywką

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

wvictoria po co oni teraz Ci tego fenka dali???
Stary 2012-06-28, 09:28   #2898
Malwina_a
Rozeznanie

A tutaj łóżeczko Agatki, małż je wczoraj poskładał i je nawet "ubrał" tak na szybko, żeby wiedzieć co i jak.
No a łóżeczko oczywiście jeszcze nie na swoim miejscu, pomimo tego że Mała będzie miała swój pokój to jednak na początek łóżeczko wstawiamy do sypialni, przynajmniej na jakieś 6 miesięcy...
I jeszcze wózek pokazuję, czeka na nas w sklepie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0012.jpg (76,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 71628868.jpg (60,1 KB, 57 załadowań)
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:34   #2899
bebe1987
Rozeznanie

Cześć Mamusie,

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao, moja mama naprawdę doczekać się nie może i nawet dzisiaj się prawie obraziła, bo przypomniała sobie, że mówiłam, żeby była gotowa od połowy czerwca. A tu koniec czerwca i dalej nic, a ona tak czeka... strasznie mnie to denerwuje, taka presja, codziennie słyszę kiedy i kiedy !! Już się boję telefonów od niej odbierać, żeby nie usłyszeć codziennego pytania: masz już skurcze?????? Grrrrrrrrrrrrrr
Mama po prostu chce bardzo zostać babcią, nie ma sie co dziwić, że doczekać się nie może. Ale nie powiem, że nie jest to denerwujące.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
soleilka napsiąła
ze ma mierzyc cisnienie co godzine. Rano ma sie zjawic w szpitalu na badaniahc, jesli beda ok to dadza jej leki na zbicie a jesli nie to ma zostac na oddziale.

Cytat:
Napisane przez Babcia Jaga Pokaż wiadomość
ja się strasznie boję bólu...
tej całej akcji.. jak będę sama w domu np, potem szpital.
Tak to sobie na spokojnie jadę do szpitala, wszystko przygotowane, nie ma nerwów ani nic.
Nie wiem może to takie złudne wyobrażenie bo po przecież też boli ale dla mnie to byłoby chyba lepsze rozwiazanie...
Ja też się boję bólu - zresztą każda z nas. Miałam możliwość dostać skierowanie na cc od okulistki, ale nie chcę. Jak nie ma przeciwwskazań do sn to chcę spróbować sn. Też się cholernie boję, bo jeszcze nie rodziłam i nie wiem czym to pachnie . Jednakże trzeba pamiętać, że cc to jest operacja... I trudniej po niej dojść do siebie.

Cytat:
Mam urlop do wykorzystania ale biorę pod uwagę wersję pesymistyczną I tak mi szef poszedł bardzo na rękę. Ja umowę o pracę miałam do końca maja, ale w maju dostałam umowę na czas nieokreślony, mimo tego, że jestem na L4 od połowy marca. Więc nie chcę aż tak na maksa wykorzystywać tego wszystkiego.
Masz rację, nie ma co przeginać.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jestem! I pierwszy raz dostałam dobre wieści od mojej ginki Szyjka mi się nie skróciła i spokojnie powinnam donosić! W dodatku przytyłam tylko 1kg czyli mam 7,5 na plusie

Dziękuję za wszystkie kciuki!!! Zadziałałyście cuda!!!

Cytat:
Cześc mamusie

Witamy Was we dwójkę Nadia urodziła się w poniedziałek 25.06 o 9.30 . Mała ważył 3200 i 54 cm długa , dostała 10 punktów . Dzisiaj popołudniu zostałyśmy już wypisane do domu. Córcia jest cudowna aczkolwiek ma charakterek nie lubi ziemnych chusteczek do dupki i starsznie przy tym krzyczy.

Do szpitala trafiłam w niedzielę , po tym jak po całej nocy sobotnio niedzielnej miałam dziwne skurcze brzucha , a rano klamka zapadła jak zobaczyłam krew ze śluzem. Po przyjechaniu do szpitala cały dzień i całą noc zostawili mnie na obserwacji ,gdzie skurcze strasznie narastały , ale rozwarcia nie było. Po obchodzie lekarzy w poniedziałek ok 7.30 lekarz stwierdził, że mam iśc na porodówkę bo mam rozwarcie 7 cm , zanim sie wykąpałam i przyjechał mąż było już 10 cm. A wtedy to już 20/30 min i Nadia była na świecie. DZiewczyny jak dla mnie to położenie na brzucha i zobaczenie dziecka to najpiękniejsza rzecz na świecie.:love :

Nie wiem czy uda mi się Was nadrobić bo czasowo jest ciężko.

Widziałam ze i Depoison , Wanilka i Muminek też urodziły wielkie dla Was gratulacje klask i: czekamy na inne mamusie
Jaka wspaniała wiadomość! Gratulacje!!!

Cytat:
Cześć Mamusie
Będzie dobrze kochana
Cytat:
Zaczęliśmy 39 tydzień

Cytat:

No to dodam, że my z Gośką zaczęłyśmy dziś 35 tydzień .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:37   #2900
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
No też myślę, że to przez żelki, a jem różne, najczęściej jakieś haribobo wczoraj zjadłam jakieś kwaśne, to miałam straszną zgage

Jak dla mnie to totalna abstrakcja, nie mogę uwierzyć, że taki wypas w szpitalu w polsce

Zaraz dzwonię do TZ żeby mi żelków przywiózł jak do mnie przyjedzie Narobiłaś mi smaka większego niż dziewczyny wczoraj tylko naleśnikami i innymi smakołykami

Ja też jestem zdziwiona szpitalem. Ale w marcu leżałam 4 dni w Krynicy i też oddział pierwsza klasa - pokoje 3 i 4 osobowe z łazienkami, oddział dopiero co wyremontowany, internet bezprzewodowy, tylko tv w sali nie było. Powiem szczerze, że jestem zdziwiona, tym bardziej, że raczej widziałam inne oddziały i wyglądały one raczej jak z prl

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

wvictoria po co oni teraz Ci tego fenka dali???
podobno żeby brzuch rozluźnić bo dziecka nie czułam. Zresztą nadal tylko pojedyncze ruchy czuję ale co 4 h sprawdzają czy serduszko bije, a od wczoraj od 18 miałam już dwa razy robione ktg. Teraz mają mnie wziąć na USG i pomierzyć wszystko łącznie z przepływami.

Stary 2012-06-28, 09:40   #2901
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
, jesteśmy na tym samym etapie

Cytat:
A tutaj łóżeczko Agatki, małż je wczoraj poskładał i je nawet "ubrał" tak na szybko, żeby wiedzieć co i jak.
No a łóżeczko oczywiście jeszcze nie na swoim miejscu, pomimo tego że Mała będzie miała swój pokój to jednak na początek łóżeczko wstawiamy do sypialni, przynajmniej na jakieś 6 miesięcy...
Super , my jeszcze nie mamy gotowego łóżeczka. Malujemy je na romantyczny róż, po jednym elemencie codziennie (w tym jeszcze szlifowanie, co masę czasu zajmuje), ale jest jeszcze czas , więc na spokojnie.
Stary 2012-06-28, 09:41   #2902
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne łóżeczko I wózek bardzo fajny.
My z łóżeczkiem robimy tak samo - Kubuś będzie miał swój pokój ale na początku łóżeczko będzie w naszej sypialni.

Dziewczyny, ale mam delirkę - jak alkoholik na odwyku. Ręce mi się trzęsą jak po odstawieniu wódki po 40 latach picia codziennie

Stary 2012-06-28, 09:41   #2903
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
wózeczek naprawdę fajny i ta kolorystyka mi się podoba :0 tak samo pościel
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

gratuluję

Ja dziś mam ambitny plan zrobić troszkę pierogów na zaś dla męża na obiadki jak później nie będzie mi się chciało gotować dziś w planie pierogi z pieczarkami i z białym serem.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:45   #2904
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane!
Gratuluję kolejnego rozpoczętego tygodnia wszystkim mamusiom!
Malwina fajny wózek
Ja niestety źle dziś spałam. Zaraz muszę wziąć się za porządki co by wiedzieć jaką komodę jeszcze potrzebujemy. Wczoraj mała pokopała tatusia po plecach Przytuliłam się do męża "na łyżeczkę" (w tej pozycji zawsze mała się uspokajała czując ciepło) a ta jak dała czadu to on czuł każdego kopniaka - chyba była urażona tym, że tata się tyłkiem do niej obrócił
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:45   #2905
hanjah
Zakorzenienie

Hello

Zaczynam 39. tydzień

(a wg OM jutro 40. )

Na meczu wczoraj było wesoło-chwilami aż za bardzo Tż trochę przesadził z cydrem i się upił Miałam nadzieję, że nic się nie zacznie w nocy bo nie wiem czy byłby w stanie jechać ze mną do szpitala...

W ogóle to zaciskam nogi do wtorku, bo tż idzie do pracy. Ma do mnie dzwonić co godzinę, ale wiadomo że lepiej jakby się zaczęło jak będzie w domu...
Na razie czuję się ok...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:48   #2906
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Mamusie,

Mama po prostu chce bardzo zostać babcią, nie ma sie co dziwić, że doczekać się nie może. Ale nie powiem, że nie jest to denerwujące.

Ja też się boję bólu - zresztą każda z nas. Miałam możliwość dostać skierowanie na cc od okulistki, ale nie chcę. Jak nie ma przeciwwskazań do sn to chcę spróbować sn. Też się cholernie boję, bo jeszcze nie rodziłam i nie wiem czym to pachnie . Jednakże trzeba pamiętać, że cc to jest operacja... I trudniej po niej dojść do siebie.

Masz rację, nie ma co przeginać.

Moja mam została po raz pierwszy babcią jak miała 45 lat. I bardzo się cieszyła, zakochana we wnuczce. Ale widzę, że teraz jak ja mam rodzić, a ona ma 52 czuje się gotowa na bycie babcią W takim sensie, że nadszedł już czas na to i chociaż Wiktoria jest dla niej całym światem to jednak czeka na Kubusia O moim ojcu nie wspomnę - jest taki dumny, że będzie wnuk, że jeszcze trochę i pęknie z dumy

Nie chcę przeginać z tą pracą, tym bardziej, że ja tam chcę wrócić i bardzo lubię i pracę i ludzi z którymi pracuję. Dodatkowo mam taki charakter pracy, że moje niespodziewane zniknięcie w marcu (a planowałam pracować do czerwca) wprowadziło bardzo dużo zamieszania i obowiązki spadły na moich kolegów (pracuję w tak męskim towarzystwie, że u mnie w dziale na 8 osób, tylko jedna kobieta jest, czyli ja)

Gratuluję kolejnego tygodnia i po lampce piccolo

Stary 2012-06-28, 10:01   #2907
nel_a
Zakorzenienie

hejo

Gratuluję rozpoczętych tyg.
No no wnet kolejna się tu rozpakuje

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:05   #2908
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello

Zaczynam 39. tydzień

(a wg OM jutro 40. )

Na meczu wczoraj było wesoło-chwilami aż za bardzo Tż trochę przesadził z cydrem i się upił Miałam nadzieję, że nic się nie zacznie w nocy bo nie wiem czy byłby w stanie jechać ze mną do szpitala...

W ogóle to zaciskam nogi do wtorku, bo tż idzie do pracy. Ma do mnie dzwonić co godzinę, ale wiadomo że lepiej jakby się zaczęło jak będzie w domu...
Na razie czuję się ok...
.
Dobrze, że będzie dzwonił co godzinę - będziesz czuła się bezpieczniej, mniej osamotniona i pod kontrolą męża

Cytat:
Moja mam została po raz pierwszy babcią jak miała 45 lat. I bardzo się cieszyła, zakochana we wnuczce. Ale widzę, że teraz jak ja mam rodzić, a ona ma 52 czuje się gotowa na bycie babcią W takim sensie, że nadszedł już czas na to i chociaż Wiktoria jest dla niej całym światem to jednak czeka na Kubusia O moim ojcu nie wspomnę - jest taki dumny, że będzie wnuk, że jeszcze trochę i pęknie z dumy

Nie chcę przeginać z tą pracą, tym bardziej, że ja tam chcę wrócić i bardzo lubię i pracę i ludzi z którymi pracuję. Dodatkowo mam taki charakter pracy, że moje niespodziewane zniknięcie w marcu (a planowałam pracować do czerwca) wprowadziło bardzo dużo zamieszania i obowiązki spadły na moich kolegów (pracuję w tak męskim towarzystwie, że u mnie w dziale na 8 osób, tylko jedna kobieta jest, czyli ja)

Gratuluję kolejnego tygodnia i po lampce piccolo
Ja z mamą nie mam kontaktu, ona jest już babcią dzieci mojej siostry (dziewczynka i chłopiec). Za to moja teściowa będzie po raz pierwszy i też się doczekać nie może .
Też pracuję z samymi mężczyznami - jestem jedna na 38 chłopów. Powiem szczerze, że z mężczyznami się lepiej pracuje. Zanim odeszłam na l4 musiałam wyszkolić moją zastępczynię i wiem, że ona sobie doskonale radzi, więc mogę spokojnie zająć się swoimi sprawami. Po macierzyńskim podstawowym wybieram dodatkowy macierzyński (4 tyg) i zaległy urlop.
Stary 2012-06-28, 10:12   #2909
Babcia Jaga
Zakorzenienie

Cytat:
wózek super,
kupuję praktycznie taki sam
a w łóżeczku u mnie misie goszczą

tak w ogóle to dzień dobry wam
gratuluję kolejnych tygodni dziewczynom

ja wczoraj długo nie mogłam zasnąć bo dziś byłam na badaniach a pobieranie krwi do moich ulubionych nie należy
Babcia Jaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:12   #2910
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
.
Dobrze, że będzie dzwonił co godzinę - będziesz czuła się bezpieczniej, mniej osamotniona i pod kontrolą męża

Ja z mamą nie mam kontaktu, ona jest już babcią dzieci mojej siostry (dziewczynka i chłopiec). Za to moja teściowa będzie po raz pierwszy i też się doczekać nie może .
Też pracuję z samymi mężczyznami - jestem jedna na 38 chłopów. Powiem szczerze, że z mężczyznami się lepiej pracuje. Zanim odeszłam na l4 musiałam wyszkolić moją zastępczynię i wiem, że ona sobie doskonale radzi, więc mogę spokojnie zająć się swoimi sprawami. Po macierzyńskim podstawowym wybieram dodatkowy macierzyński (4 tyg) i zaległy urlop.
Praca z mężczyznami to jest to czego zazdrości mi moja przyjaciółka nauczycielka Mówi, że praca ok, dzieci fajne, rodzice mogą być. Tylko te inne nauczycielki do odstrzału I zawsze mówi, że też by chciała pracować z facetami.
To masz komfortową sytuację Pozazdrościć tylko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości