|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Zabiję tą Małpę , która siedzi w mojej głowie i karze mi nie jeść !
U : śniadanie : 50g pł.owsianych, jogurt nat. Tola- 250g, mała kostka gorzkiej czeko,kawa z mlekiem II śniadanie : 2 kromki razowca z pl. chudej szynki,pomidorem,ogórkiem , jabłko Obiad : duuużo młodych ziemniaków z koperkiem Po : pasek gorzkiej czeko, kubek cappucino ( mocnego oczywiście Podwieczorek : serek homo 0%, gruszka Kolacja : 100g chudego twarogu,ogórek, kubek zupy pomidorowej z ryżem Ruch= spacer z psem ok. 30min, parę dywanówek, z 30min hula hop, 15 min joggingu - jak będzie mi się chciało |
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej żeby Ci się nie chciało ćwiczyć, a zachciało zjeść więcej bo dzień się jeszcze nie skończył i masz szansę co nieco naprawić
|
|
#1263 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P przy planie dnia, który w szwach pękał (właśnie, poza wizytą u fryzjera, usiadłam dzisiaj pierwszy raz) :
ś : owsianka budyniowa (na 4 łyżkach płatków i 2 otrąb - płatki wzięłam z Nesvity, tylko przez sitko przesiałam cukier, więc było nieco suszonych jabłek, śliwek i innych - fajnie to wyszło : ) ), na 1/3 szkl mleka, z połową melona, nektarynką i kilkoma truskawkami, kawa z mlekiem II śn : muffinka kupiona w ulubionej kawiarni, ich własny wypiek ^^ o : makaron z połową serka wiejskiego lekkiego (musiałam podzielić jakoś między siebie i brata), z cukrem waniliowym, na deser garść suszonych owocków p : dwie gałki (ok. 80 ml chyba ) lodów bardzo bakaliowych, inka z mlekiemna kolację może bułka zapieczona w tosterze ? na pewno pieczywo, bo mnie ciągnie : ) i, tradycyjnie, rozpustna garść mojej mieszanki płatków z jogurtem, czy to smakowym, czy naturalnym (na co bd smak). pozytywne jest to, że dzisiaj nie odnotowałam żadnych lęków i niepokojów. gdzieś wewnętrznie zaczynam godzić się z tym, że przybieram na wadze i jak dużo jeszcze przede mną. a wo lodówce wciąż nietknięte nutridrinki
|
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy:
Ś: bułka żytnia z pastą tuńczykową i masłem kromka just fit z biedronki z pastą tuńczykową kawa z mlekiem IIŚ: kromka chleba fińskiego, 200 g serka wiejskiego, kawa z mlekiem Prz: bułka fińska z sałatą i masłem O: ciastko francuskie z budyniem i owocami, kawa z mlekiem K: racuchy serowe (kostka twarogu półtłustego, garść otrąb, 2 jajka, łyżka mąki pszennej) smażone na oliwie z oliwek, 15 truskawek, szczypta cukru pudru. Ale mnie coś dziś na słodkie trzymało i na pieczywo z masłem... tak mam co miesiąc jak ma przyjść okres i to nawet jak nie przychodzi.. Byłam odebrać wyniki morfologii. Mam sporo obniżoną od minimalnej wartość białych krwinek, hemoglobinę na styk, hematokryt zaniżony, i podwyższone PDW... |
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
byłaś z nimi na kontroli u lekarza rodzinnego? moim zdaniem z takimi wynikami powinnaś teraz leżeć w szpitalu.
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać jak z niego wyjdziesz i rezultaty leczenia. |
|
|
|
|
#1268 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze:
I budyniowa owsianka(5łych owsianych,2łychy otręb pszennych,mleko,cukier) z bananem i masłem orzechowym, herbata z miodem i cytryną II(na mieście) duża prostokątna grahamka z 2plastrami goudy i 2 plastrami szynki,pomidorem, 300 ml kubusia brzoskwinia-jabłko-banan III filet z kurczaka smażony w otrębowej panierce,6 ziemniaczków,fasolka, sałatka z warzyw,sok potem podjedzone owoce: brzoskwinia,truskawki,cze reśnie IV duża prostokątna grahamka, obie połówki z serkiem śmietankowym,szynką i pomidorem ,150g domowego twarożku z piątnicy z warzywami,herbata z miodem i cytryną x2 |
|
|
|
#1269 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoje jedzonko bardzo ładnie wygląda, fajnie wszystko układasz, choć ja bym nie dała rady, bo zanim sobie nałoże to zdążę 1/3 zjeść ![]() Ale mam jedno pytanie. przedwczoraj tj 26.06 masz tam zdjęcie placuszków, a w jadłospisie się nie pojawiły , robiłaś dla kogoś?i powtórzę swój post bo nie uzyskałam żadnego odzewu Cytat:
|
||
|
|
|
#1270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- gosinek nie zauwazyłam ze masz bloga
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
od dzisiaj zmieniam swoje żywienie i szpital raczej nie będzie potrzebny
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
fajnie, gdybyś zamiast bezsensownie gadała zaczęła te zmiany wcielać w życie. nikomu tu nie musisz nic udowadniać.
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
ooo..moja ulubiona kilkuletnia śpiewka..
|
|
#1275 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Dzięki niemu urozmaicam jedzenie I przeglądając blogi innych dziewczyn widze ,że tak jedzą normalni ludzie i robie to samo Ostatnio wszystko idzie w miare ok. Przełamałam się do słodkiego,masła orzechowego,jem w szkole.Jest nieźle
Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-06-28 o 18:42 |
||
|
|
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
Śn.: bułka ciemna z ziarnami z masłem, 2 jaja na miękko, pomidor z solą, rzodkiewka, ketchup + herbata zwykła z miodem
2śn.: jogurt naturalny z wkrojonym bananem i łyżeczką masła orzechowego Ob.: talerz rosołu z marchewką z gotowaną pałką kurczaka i makaronem pełnoziarnistym Podw.: koktajl (z jogurtu naturalnego i dużo truskawek), pasek czekolady gorzkiej Kol. (będzie): bułka grahamka z masłem, polędwicą miodową (kilka plastrów), serem żółtym, pomidorem, sałatą + twarożek domowy 150 g i herbata z cytryną i miodem. Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-06-28 o 18:15 |
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Czy BMI 16 z kawałkiem może spowodować podwyższenie cholesterolu? Po dojściu do prawidłowej wagi poziom sam powinien się unormować ( w jakim czasie? ) czy trzeba 'mu pomóc'?
Nie wiedziałam gdzie się spytać, może tutaj ktoś mi pomoże. |
|
|
|
#1278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam przekroczony sporo ponad 300 ale dobry
|
|
|
#1280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z cholesterolem to jest tak, że można go przyjmować "z zewnątrz" i organizm produkuje go sam. Jeśli więc maleje stężenie tego pierwszego (bo ograniczasz wszystko, co zawiera choćby gram tłuszczu), organizm ze wzmożoną siłą produkuje swój własny (jeśli się nie mylę głównie zżerając komórki nerwowe). Złe proporcje między "dobrym" i "złym" cholesterolem to właśnie wynik źle zbilansowanej diety. Wprowadź jaja, tłuste ryby, oliwę z oliwek. Jak najwięcej NNKT. Wszystko się unormuje. |
|
|
|
|
#1281 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
A który raz już to sobie obiecujesz ? I jakoś nie wierze w to ze jak nie dasz sobie rady to dobrowolnie pójdziesz do szpitala
Cytat:
Oby tak dalej ![]() Cytat:
Kurczę a ja od poniedziałku zajadam się chlebem tostowym. Już jem 3 bochenek tak mi posmakował. Skład ma ok. nie ma tam żadnych polepszaczy, więc chyba można jeść. Lepszy taki chleb niż ten kit, który osttanio widuje w sklepach. Nie dosć ze kit to jeszcze jakieś włosy w nim zapieczone.... No ale w poniedziałek będe musiala wybrać się na poszukiwania jakiegoś dobrego chleba bo nie można non stop jeśc tego tostowego
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
ile mniej więcej?
jw, opisz ile i czego. a od kiedy się nie ograniczasz i kiedy zmieniłaś dietę?
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Codziennie chociaż garść orzechów/migdałów/pestek itp. No i staram się, żeby od czasu do czasu była ryba na obiad, ale to już zależy od mamy, choć nie mam co narzekać pod tym względem. Nie pamiętam . Około rok temu.Dzięki za zainteresowanie |
|
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
Ervisha kupiłam dzisiaj wędzonego łososia i jutro wypróbuje go z jajem i pomidorem
![]() Hmm.. Czy któraś z was przy ED ma/miała podwyższoną bilirubinę ? |
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moim blogu znajdziesz przepis ;D
|
|
#1287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że te jajka na pewno nie mają wpływu na Twój cholesterol. masz jeszcze sporą niedowagę, prawda?ewentualnie mogłabyś spożywać samo białko z jaja, bo najwięcej niezdrowego cholesterolu jest w żółtku, ale poczekałabym z tym. ten poziom może się normować baardzo długo, dopóki organizm nie odnowi wszystkiego, dopóki nie poczuje, że "czasy głodowe" zniknęły, dopóki się wszystko unormuje, uspokoi. orzechy i ryby są jak najbardziej ok, jeśli masz możliwość, to chudą rybę można spożywać nawet codziennie po prostu uważaj na słodycze, puste węgle, masło: wybieraj to prawdziwe, masło extra, 80%, żadne margaryny i masła 'light'. nawet, jeśli jesteś na P, to jest to wskazane. i przy okazji wychodzi trochę zdrowiej ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak na razie chyba poprostu poczekam jeszcze na wizytę u lekarza .
|
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zadomowienie
|
a, to nie wiem. ale chyba i ten, i ten cholesterol w nadmiarze dobry nie jest?
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
spróbuj zrobić badania na tarczycę - przypomniało mi się, że lekarka mówiła, że to też może mieć na to wpływ - bo też miałam ten problem.
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

) lodów bardzo bakaliowych, inka z mlekiem

Twoje jedzonko bardzo ładnie wygląda, fajnie wszystko układasz, choć ja bym nie dała rady, bo zanim sobie nałoże to zdążę 1/3 zjeść 

I przeglądając blogi innych dziewczyn widze ,że tak jedzą normalni ludzie i robie to samo
Oby tak dalej
. Około rok temu.
.