Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 16:25   #2941
Tasiax
Rozeznanie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
U mnie doskonale sprawdza się alterra z granatem, a także z morelą. Nie podrażniają, a mam z tym straszne problemy. Włosy po nich są bardzo ładne, miękkie i nawilżone.
U mnie tak samo Super nawilżone i fajnie się układają.

K.
Tasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 18:18   #2942
vanilla_kate
Rozeznanie

też uwielbiam szampony Alterry. Dzisiaj zaopatrzyłam się dodatkowo w maskę granat i aloes- trafiłam na ostatnią sztukę! promocja w Rossmannie zrobiła swoje

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:09   #2943
Tasiax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanilla_kate Pokaż wiadomość
też uwielbiam szampony Alterry. Dzisiaj zaopatrzyłam się dodatkowo w maskę granat i aloes- trafiłam na ostatnią sztukę! promocja w Rossmannie zrobiła swoje
Dokładnie, ja zobaczyłam promocję i od razu musiałam kupić odżywkę

K.
Tasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:18   #2944
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tasiax Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja zobaczyłam promocję i od razu musiałam kupić odżywkę
A mi po alterze wlosy lecą... oddam te paskudztwa i pokornie wracam do Amli
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:22   #2945
greige
Raczkowanie

Ja tam będę bronić Alterry Wprawdzie kofeinowa trochę mnie podrażniła, ale szampon z migdałem i jojobą to moje "must have", myję nim włosy swoim dzieciom, a odżywki - z morelą i pszenicą, no i oczywiście ta z granatem, to delikatne cudo, na dodatek tak pachną, że chętnie bym je zjadła

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:55   #2946
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Ja tam będę bronić Alterry Wprawdzie kofeinowa trochę mnie podrażniła, ale szampon z migdałem i jojobą to moje "must have", myję nim włosy swoim dzieciom, a odżywki - z morelą i pszenicą, no i oczywiście ta z granatem, to delikatne cudo, na dodatek tak pachną, że chętnie bym je zjadła
Ja też

Mają dosyć spory już wybór, i faktycznie nie wszystkie są doskonałe i dla każdego, ale szampon granat&aloes i pszenica&morela, bardzo mi odpowiadają.
Mam też wersję z migdałem i jojobą, i ten chyba nie jest dla mnie najlepszy. na razie użyłam go tylko 2 razy, ale chyba mnie będzie podrażniał.

Odżywkę mam tylko z granatem, ale ona zupełnie mi nie odpowiada. Nie krzywdzi moich włosów, ale nic specjalnego też z nimi nie robi.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:30   #2947
greige
Raczkowanie

Dziewczyny, a macie jakieś wypróbowane kosmetyki, które ochronią włosy przed słońcem? Niedługo wybieram się na urlop do Włoch, zresztą i w Polsce mają być straszliwe upały... Nakrycie głowy - oczywiście, ale przydałby mi się również jakich ochronny kosmetyk. Najchętniej bez silikonów itp.

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-06-28, 14:55   #2948
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, a macie jakieś wypróbowane kosmetyki, które ochronią włosy przed słońcem? Niedługo wybieram się na urlop do Włoch, zresztą i w Polsce mają być straszliwe upały... Nakrycie głowy - oczywiście, ale przydałby mi się również jakich ochronny kosmetyk. Najchętniej bez silikonów itp.
Wyszukiwarka i KWC na każdego dzialakażda ma inny typ włosa i nie ma kosmetyku slużącego wszystkim
Stary 2012-06-28, 20:22   #2949
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Wyszukiwarka i KWC na każdego dzialakażda ma inny typ włosa i nie ma kosmetyku slużącego wszystkim
Dziękuję za poradę. Dlaczego zakładasz, że nie skorzystałam z wyszukiwarki?
Trochę nieprzyjemne jest takie "pouczanie", bo zasady forumowe znam. Pytam Dziewczyny o opinie, bo mam do nich zaufanie - sama przez kilka miesięcy uczestnictwa w tym wątku również staram się służyć innym swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami. Tego typy posty tylko psują klimat...

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-06-28, 20:29   #2950
ewcia1807
Zakorzenienie

greige ja niestety nie mam żadnych doświadczeń z kosmetykami do włosów z UV; szkoda, ze takie kosmetyki nie mają podanej konkretnej ochrony, tak jak w przypadku kremów/balsamów :/

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 20:39   #2951
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
greige ja niestety nie mam żadnych doświadczeń z kosmetykami do włosów z UV; szkoda, ze takie kosmetyki nie mają podanej konkretnej ochrony, tak jak w przypadku kremów/balsamów :/
Ja na co dzień używam olejku Alterry (granat i awokado) oraz Joanny b/s, zastanawiałam się jednak nad używaniem jakiegoś olejku z filtrem, np. Ambre Solaire Garniera. Tylko czy włosy potrzebują filtra, czy wystarczy im zabezpieczenie przed utratą wilgoci?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-06-28, 21:02   #2952
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na co dzień używam olejku Alterry (granat i awokado) oraz Joanny b/s, zastanawiałam się jednak nad używaniem jakiegoś olejku z filtrem, np. Ambre Solaire Garniera. Tylko czy włosy potrzebują filtra, czy wystarczy im zabezpieczenie przed utratą wilgoci?
Wiesz co, fajnie myślisz Być może olejek by wystarczył, ale to tak nałożony czy zmyty?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:14   #2953
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam jakim szamponem mam myć włosy, bo po Baby dream czy Radical, miałam straszne splątane, przez co podczas mycia bardzo dużo wypadało, nawet podczas nakładania maski czy odżywki, dużo włosów poszło
Teraz jak myję Stapizem keratynowym to nie mam tego problemu i włosy są ładniejsze
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja też

Mają dosyć spory już wybór, i faktycznie nie wszystkie są doskonałe i dla każdego, ale szampon granat&aloes i pszenica&morela, bardzo mi odpowiadają.
Mam też wersję z migdałem i jojobą, i ten chyba nie jest dla mnie najlepszy. na razie użyłam go tylko 2 razy, ale chyba mnie będzie podrażniał.

Odżywkę mam tylko z granatem, ale ona zupełnie mi nie odpowiada. Nie krzywdzi moich włosów, ale nic specjalnego też z nimi nie robi.
O, kocurzyca, jak Ja dawno na Ciebie tutaj nie wpadałam

Alterra i u mnie spisuje się na ocenę celującą. Moja ulubiona to ta dodająca objętości. Zaryzykuję i stwierdzę - wręcz to mój najulubieńszy szampon! (na drugim miejscu stawiam timotei 0% parabenów, ale zauważyłam, że im częściej go używam tym mniej widoczny efekt pierwszego razu).
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:20   #2954
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Wiesz co, fajnie myślisz Być może olejek by wystarczył, ale to tak nałożony czy zmyty?
Ja nakładam odrobinę olejku, żeby "wykończyć" fryzurę. Czyli biorę większą kroplę, rozcieram w dłoniach i smaruję włosy podobnie jak jedwabiem. Efekt również jest podobny, a bezsilikonowy

Takie olejowanie-olejowanie robię ostatnio lnianym.

W ogóle udało mi się świetnie w krótkim czasie zregenerować włosy po mocnym rozjaśnieniu, po którym niektóre moje kudełki zaczęły się wykruszać. Teraz mam ładną i lśniącą fryzurę, i wszystko bez "oblepiaczy"

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-06-28, 21:22   #2955
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam to niedawno anwen na swoim blogu umieszczała notkę na ten temat Jantar odżywka się sprawdzi, masło shea bodajże jest naturalnym filtrem...coś tam się znajdzie

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:25   #2956
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle udało mi się świetnie w krótkim czasie zregenerować włosy po mocnym rozjaśnieniu, po którym niektóre moje kudełki zaczęły się wykruszać. Teraz mam ładną i lśniącą fryzurę, i wszystko bez "oblepiaczy"
w jaki sposób?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:28   #2957
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jeśli dobrze pamiętam to niedawno anwen na swoim blogu umieszczała notkę na ten temat Jantar odżywka się sprawdzi, masło shea bodajże jest naturalnym filtrem...coś tam się znajdzie
Dzięki za cynk - zaraz uzupełnię swoją wiedzę

Zapomniałam napisać, że zrobiłam sobie całkiem fajne psikadełko do włosów z wody przegotowanej, Joanny b/s z makiem i bawełką i odrobiny olejku z Alterry. Powstał taki koloid, który trzeba wstrząsnąć przed użyciem, ale znakomicie się sprawdza, kiedy chcę odświeżyć odgniecioną po nocy fryzurę (mam krótkie włosy)

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
w jaki sposób?
Przede wszystkim olej lniany na noc, najczęściej jak się dało. Poza tym kupiłam sobie Joico K-PAK Deep Penetrating Reconstructor (tylko ten jeden element z 4-częściowego kompletu, bo tylko ta odżywka jest zgodna z CG). Przed Joico myję włosy szamponem, potem kolejne mycie robię maską Bingo z jak najdłuższym przetrzymaniem. I tak w kółko

Po 2 tygodniach moje włosy wyglądają naprawdę ładnie. Nie widać, żeby w ogóle były zniszczone.

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-06-28, 21:32   #2958
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za cynk - zaraz uzupełnię swoją wiedzę

Zapomniałam napisać, że zrobiłam sobie całkiem fajne psikadełko do włosów z wody przegotowanej, Joanny b/s z makiem i bawełką i odrobiny olejku z Alterry. Powstał taki koloid, który trzeba wstrząsnąć przed użyciem, ale znakomicie się sprawdza, kiedy chcę odświeżyć odgniecioną po nocy fryzurę (mam krótkie włosy)

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Przede wszystkim olej lniany na noc, najczęściej jak się dało. Poza tym kupiłam sobie Joico K-PAK Deep Penetrating Reconstructor (tylko ten jeden element z 4-częściowego kompletu, bo tylko ta odżywka jest zgodna z CG). Przed Joico myję włosy szamponem, potem kolejne mycie robię maską Bingo z jak najdłuższym przetrzymaniem. I tak w kółko

Po 2 tygodniach moje włosy wyglądają naprawdę ładnie. Nie widać, żeby w ogóle były zniszczone.
łoj ten K-PAK nie na moją kieszeń.
Nawet olej lniany mi wyszedł

I kurcze chyba nie nadaje się dla mnie olejek BD ten niebieski. Mam wrażenie, ze obciąża mi włosy.
Stary 2012-06-28, 21:33   #2959
visionAM
Zakorzenienie

Oooo super
Ja niedługo też będę miała zestaw Joico K-Pak, już nie mogę się doczekać aż TŻ mi go przywiezie z Anglii, strasznie się napaliłam I po przetestowaniu wielu kosmetyków znalazłam w końcu najlepsze zestawienia dla moich włosów i tez jest coraz lepiej, a jeszcze miesiąc temu miałam kryzys pielęgnacji
Cytat:
I kurcze chyba nie nadaje się dla mnie olejek BD ten niebieski. Mam wrażenie, ze obciąża mi włosy.
może nie domywasz?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:36   #2960
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
może nie domywasz?
myję już dwa razy, bo może za pierwszym razem rzeczywiście nie domyłam ale niestety, nadal to dziwne uczucie. Nawet i trzy razy myję bo potem nakładam odzywkę i ją wmasowywuje w kłaczki.
Stary 2012-06-28, 21:41   #2961
greige
Raczkowanie

Cytat:
Może używaj czystych olejów spożywczych, z oliwek, arachidowego, lnianego. Wg mnie to dobre, proste, tanie rozwiązanie Jedynie kokos mi chyba nie do końca podszedł, ale nie wiem, czy nie przez lenistwo - nie chce mi się go skrobać, a potem podgrzewać

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Oooo super
Ja niedługo też będę miała zestaw Joico K-Pak, już nie mogę się doczekać aż TŻ mi go przywiezie z Anglii, strasznie się napaliłam I po przetestowaniu wielu kosmetyków znalazłam w końcu najlepsze zestawienia dla moich włosów i tez jest coraz lepiej, a jeszcze miesiąc temu miałam kryzys pielęgnacji
może nie domywasz?
Miałam już zestaw, a teraz mam tylko tego reconstructora i powiem Ci, że wg mnie nie warto kupować całego zestawu (tego domowego, w małych buteleczkach) - za tę cenę kupiłam teraz dużą tubę (ok. 200 ml) regeneratora. Jest to krok 3, a pozostałe kroki to szampon oczyszczający (pierwszy krok), zwykła odżywka (drugi krok) i nawilżacz (czwarty krok), oczywiście o ile czegoś nie pokręciłam. Efekty mam takie same. Oczywiście po całym zestawie też były super, chodzi mi tylko o to, że w moim przypadku za świetny efekt jest chyba odpowiedzialny krok 3, czyli po prostu keratyna (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=495)

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-06-28, 21:45   #2962
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Może używaj czystych olejów spożywczych, z oliwek, arachidowego, lnianego. Wg mnie to dobre, proste, tanie rozwiązanie Jedynie kokos mi chyba nie do końca podszedł, ale nie wiem, czy nie przez lenistwo - nie chce mi się go skrobać, a potem podgrzewać
od pewnego czasu czaję się na oliwę z oliwek ale ciągle widzę duże butle, tak jak i lnianego, a chciałabym zużyć zanim ożyje
Używałam tez alttery i nie było takiego czegoś, także chyba czas się pożegnać z BD i "trzymaj się portfelu"
Stary 2012-06-28, 21:46   #2963
visionAM
Zakorzenienie

Właśnie ja będę miała tylko rekonstruktor i nawilżacz w tych większych pojemnościach Szamponu i odżywki nie chciałam.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 22:08   #2964
moooniek
Zakorzenienie

ja mam hydrator JOICO
moooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 23:02   #2965
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
myję już dwa razy, bo może za pierwszym razem rzeczywiście nie domyłam ale niestety, nadal to dziwne uczucie. Nawet i trzy razy myję bo potem nakładam odzywkę i ją wmasowywuje w kłaczki.
hejże, nie wiem co jest grane z tymi moimi włosami, aż nie chce mi się wierzyć ale prawdopodobnie stres i niezbyt dobre odżywianie (nie licząc tuńczyka, praktycznie jestem bezmięsna, brak czasu na gotowanie niestety). I zmywanie olejków też mnie przyprawia o problemy szczerze powiedziawszy.
najbardziej się przejęłam tym osłabieniem i wypadaniem... woda pokrzywowa i silica chyba nie wystarczą. zaczynam pokrzyw od września dopiero, chyba po wcierki sie bede musiala udac i znowu zamiast troski i porost - troska o wzmocnienie troche to idzie w parze no ale..
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 23:33   #2966
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za poradę. Dlaczego zakładasz, że nie skorzystałam z wyszukiwarki?
Trochę nieprzyjemne jest takie "pouczanie", bo zasady forumowe znam. Pytam Dziewczyny o opinie, bo mam do nich zaufanie - sama przez kilka miesięcy uczestnictwa w tym wątku również staram się służyć innym swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami. Tego typy posty tylko psują klimat...
Fajnie, ale pisalam nie dlatego, że dyskredytuję Twój problem, ale na każdego zadziala coś innego i nie chcialam się narazić na posty w stylu "polecalaś a to lipa i kaszana"-od siebie polecam Amlę Dabur-dla mnie rewelacyjna i sprawdzona na upały i to mocne. Po piankach z serii słonecznej L'oreala i Welli moje włosy rozjaśnily się do bialego, czyli jak bym nie stosowala nic Amla wtedy je uratowała, w tamtym roku na tej Amli znowu survivalowe klimaty upal, ostre slońce i rozjaśnily się delikatnie...Niestety jestem naturalną blondynką i moje wlosy zawsze od slońca jaśnieją, a z braku słońca ciemnieją....
Stary 2012-06-29, 13:42   #2967
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja mam hydrator JOICO
a mi się już skończył

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 19:34   #2968
meeedzik
Zakorzenienie

Dziś mierzyłam włosy i w ciągu miesiąca urosły 1,5cm
No i daję zdjęcie
Stary 2012-06-29, 20:01   #2969
aniela1991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Dziś mierzyłam włosy i w ciągu miesiąca urosły 1,5cm
No i daję zdjęcie
GRATULUJE!!
mogła byś napisac nam wszystko co stosujesz? <prosi>
POZDRAWIAM)
aniela1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 20:10   #2970
meeedzik
Zakorzenienie

aniela1991 dziękuję a stosuję co 3 dni olejek Alterra Pomarańcza z brzozą ( przeważnie na noc ) nie prostuję, nie suszę ( kiedyś codziennie ) maska mleczna Kallos, szampony do niedawna Babydream, ale plątał mi strasznie włosy, teraz Stapiz z keratyną, na końce jedwab CHI, odżywka Joanna b/s balsam z miodem i proteiny mleczne i jeszcze jedna odżywka z/s ale nazwę napiszę później bo nie pamiętam

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości