|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Cytat:
widzę, że klimat morski bym powiedziała: bosko masakryczne hehe
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na Twoją opinię
|
|
#723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też tak było ale traz cos jej odwalilo
poczulam sie sie jak jakis wyrzutek a nie siostra. Ja nigdy bym jej tego nie zrobila. Obiecala, ze ,,pozyczy" nam elektroniczna nianie ale w takich okolicznosciach to niech wsadzi ja sobie gdzies nic o od niej nie chce
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Agasogo jeszcze jedno-przeczytałam opinie z tego linka i niestety są prawdziwe wg mnie:-(Tylko czemu tam tyle ludzi chodzi?Owczy pęd?:/
|
#727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
a ja lecę na miasto kupić coś dla półrocznej niuni którą jedziemy odwiedzić w niedzielę, ale nie mam pomysłu co : > |
||||
|
|
|
#728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAtomiast pierwszy poród miałam wywoływany i przenoszone dziecko, skończyło się cc. Dlatego obawiam się tego przeciągania. Do tego wiem jakie samopoczucie jest po cc i wiem też, że mamusie są zostawiane same sobie bardzo szybko. A to wielki wyczyn wstać do wc, a gdzie reszta. Stąd się troszkę boję tego szpitala, o którym jednak opinie krążą niezbyt pochlebne. Ale faktycznie sprzęt do ratowania noworodków oraz doświadczenie w temacie bardzo za nimi przemawia. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, powiem Ci, że nie wiem. Ja byłam na 1szym usg w 5tym chyba tygodniu u mojej mamy na wsi i ten lekarz, który mi robił zapytał się czy chciałabym, żeby mi kogoś polecił w Łodzi, zapytał do którego szpitala jak coś to będę chciała iść - powiedziałam, że do Matki Polki no i polecił Krekorę. Poszłam do niego raz i tak już zostało. Na początku po 2 czy 3ciej wizycie się zastanawiałam jeszcze, ale teraz sama nie wiem.... zmieniać lekarza w połowie ciąży? Poza tym wiem, że jak nic się nie dzieje to jest ok, ale co będzie jak coś się zacznie dziać? Więc czuję, że "przechodzę" u niego do końca, a najwyżej jak kiedyś będę jeszcze raz to wypróbuję doktora Grzesiaka - on przyjmuje w Diasonie i też mi kilka osób go polecało.
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale przyznam szczerze, że liczyłam na więcej postów
![]() Kochane jeszcze raz dziękuje za kciuki i gratulacje ! Tak sie cieszę, że mam już ten etap studiów za sobą..było ciężko, ale trochę łezka się w oku kręci.. Happy- Ty bronisz się w niedzielę, tak? Napiszę Ci jak u mnie to wyglądało. Oczywiście wielki stres..trzy dni ostatnie miałam wyjęte z życia..zresztą noce również.. Nasza promotorka nie podała nam pytań, tak wiec obowiązywał nas cały materiał z Prawa pracy (moje seminarium, ja studiowałam prawo). Dwa pytania z tej materii, a jedno z pracy. Każdy siedział po ok. 10 minut. Komisja cały czas się uśmiechała i przytakiwała głową. Jak usłyszałam pytania to myślalam, że nic nie powiem, ale jak zaczęłam to mi przerywali. Czekałam aż wszyscy sie obronią i dziekan odczytał wyniki. Ja obroniłam się na 5, ale były również 3..tak wiec łatwo nie było..no, ale da sie przeżyc! Zobaczysz, że w niedzielę wrócisz również z takim humorkiem jak ja ! Aaaaaaaaaaaaa i gratuluje udanych wizyt i poznania płci ! Ja połówkowe mam we wtorek i już nie mogę sie doczekac
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-06-28 o 16:04 |
|
|
|
#731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ruchów też ![]() Cytat:
Ja się zaczynam stresować, bo nigdy nie lubiłam ustnych egzaminów. Jak się stresuję, to nie potrafię się wysłowić. A po angielsku to już wogóle masakra Co do pogrubionego - oby
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jest fajny program na tvp cudowne dzieci medycyny czy jakos taaak lece ogladac
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wyniki toxo
IgM - ujemna IgG - 5,09 IU/ml. Wydaje mi sie ze dobrze ale moglby ktos mi jeszcze napisac czy napewno ??? ![]()
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-06-28 o 16:45 |
|
|
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i wreszcie zaczynają się "dziurawce" ![]() Ogarnęłam domek, zrobiłam obiad, którego nie jadłam oczywiście i 2 prania, padam na ryjka i jeszcze standardowo kłótnia z mama Boziu........... A Kamila gratuluję obrony!!!! ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Tak mi się wydaję
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"IgG (+), IgM (-) – oznacza przebyte zarażenie, jeżeli IgG znacznie podwyższone, powtórzyć badanie po trzech tygodniach – jeżeli poziom jest taki sam, nie trzeba leczyć, ani dalej kontrolować, jeżeli następuje wzrost, należy rozpocząć leczenie." |
|
|
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszlam powiedziec tylko czesc
![]() Odezwe sie w poniedzialek, u mnie duuuuzo sie dzieje. Maly do szkoly idzie jutro wizyta (polowkowe) wreszcie poznam plec No coz nie zmusisz nikogo aby Cie docenil, mimo ze robisz wszytsko dla tej osoby. |
|
|
|
#737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam zorientować się jak wygląda sprawa ze szkołą rodzenia i co?? heh i takim sposobem byłam już na 1 zajęciach tylko tak się zastanawiam że przecież wcześnie.....żebym nie zapomniała wszystkiego do listopada aaaah i drugi minus jest taki ze zajęcia o 12:/ więc tak ni w 5 ni w 10 i tż nie ma jak ze mną chodzić ![]() Ale ogólnie jestem zadowolona, babeczka która prowadzi jest oddziałową na położnictwie więc już jakaś znajomość troszkę się dowiedziałąm o tym szpitalu, o zwyczajach tam panujących a tego bardzo chciałam bo jak przeprowadziłam się tu do nowego miasta to byłam zielona - tak to już coś wiem! Babeczka bardzo fajna i widać, że idzie z duchem czasu! wprowadza u siebie na oddziale nowe standardy i nie ma że leżysz i jęczysz tylko po 1 plan porodu - rodzisz jak chcesz, dbają o to na co chcesz zwrócić szczególną uwagę itd, z resztą pewnie już czytałyście coś o dokumencie jakim jest plan porodu. Minusem wg mnie jest negatywne nastawienie do znieczulenia.... jak to źle działa, jak opóźnia akcję, itd itd..... długo rozmawiałyśmy na ten temat więc logiczne argumenty były, ale mnie to nadal jakoś nie przekonuje. Tak czy tak spotkań jest chyba 6 w tym wizyta na porodówce, szkoła za darmo. Modlę się o to żeby coś mi dała szkoła rodzenia i żebym jakoś to przetrwała
|
||
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może spróbujcie ze soba porozmawiać tak szczerze i na spokojnie trzymam kciuki zeby cos sie zmienilo Cytat:
![]() a na porodówce Ci wszytsko przypomna ![]() co do znieczulenia tez o tym slyszalam ze czesto potem potrzebne jest cc, bo slabnie tetno malucha lub skurcze sie oslabiaja ja nie mam co myslec nad tym boi tak pewnie nie dostane i tak ![]() ale zobaczysz damy rade tak czy tak |
|||
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę jutrzejszą i za małego |
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewni nie dostane
ale mam nadzieje ze porod bedzie szybki i nie strasznie bolesny jak przy gabrysi
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po wizycie połówkowej i częściowych zakupach. Wszystkie parametry malucha książkowe, jest młodsze o tydzień - tak jak przypuszczałam.
No i to jest nasza wymarzona dziewczynka Oboje z mężem oszaleliśmy jak usłyszeliśmy tą radosną wiadomość.
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane !!!
![]() Ja się tylko melduję że jeszcze żyję tylko że zaraz będzie tłuczenie szkła, no więc długo z Wami niestety nie posiedzę ![]() Jutro o 14.30 NASZ ŚLUB
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Załapałam sie na imprezę?
|
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja byłam po ten prezent dla małej, kupiliśmy biedronkę edukacyjną i zestaw łyżka widelczyk miseczka do nauki karmienia. a przy okazji śliczniusie pierwsze ciuszki dla synusia naszego... i chyba udaje mi się namówić tż na imię Michaś... ale to ciii by nie zapeszyć |
||
|
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli co na panienskie nie wpadniesz? |
||
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
today
kamalika super gratuluje wizyty!! ![]() landi trzymam kciuki |
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: BRAWO ![]() ![]() klask i:Gratuluję serdecznie |
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, jestem w szoku, bo teraz można odejść od komputera na 2-3 godziny i nie ma tragedii do nadrabiania : )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

widzę, że klimat morski 

klask i:
jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie
Jutro idzie na imprezkę (z pracy), a w sobotę chyba z kolegami z drużyny, także super weekend mi się zapowiada. Ale nie będę chłopu żałować - niech się bawi, póki Nelci nie ma z nami. A za dwa tygodnie jedziemy nad morze 

poczulam sie sie jak jakis wyrzutek a nie siostra. Ja nigdy bym jej tego nie zrobila. Obiecala, ze ,,pozyczy" nam elektroniczna nianie ale w takich okolicznosciach to niech wsadzi ja sobie gdzies nic o od niej nie chce

za wizytę jutrzejszą i za małego