Panny piszą tu w amoku, bo ślubują w przyszłym roku!:D PM2013 cz. 18 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 14:14   #1351
mia8544
Zakorzenienie

Dot.: Panny piszą tu w amoku, bo ślubują w przyszłym roku!:D PM2013 cz. 18

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
a robilas jakies badania? kolezanka cierpiala na migreny i po komplecie badan dobrali jej odpowiednie leki. ale ona potrafila z bolu mdlec

ja kupuj telefon na lata i lubie kupic cos dobrego
moze i mozna kupic taniej ale ten mi sie po peostu podoba.
w media markcie kosztuje 2000 ale naciagaja ludzi
u mnie to na tle nerwowym bo odkąd skonczyłam szkołę to rzadko się zdarza a tak to cierpiałam co tydzień. No i kolejny dowód - migrena co tydzień w sobotę I tylko w sobotę
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:14   #1352
burlesque90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
I inne możliwości finansowe
I pełnia szczęścia, bo jesteśm w tej kwestii zgodne

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:16   #1353
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
I inne możliwości finansowe

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cena nie jest wyznacznikiem jakości czy trwałości. Miałam różne telefony i najczęściej te droższe i lepsze szybko padały.
Jasne - jak Cię stać to kupuj.
ale wzroc uwage ze kupuja w abonamiencie duzo oszczedzasz na samym telefonie bo jest on po prostu taniej, ja sie nie lubie wiazac umowami, wygodnie z z telefonem na karte.

ja tez miala rozne. jak narazie zawiodla mnie tylko ta nokia.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
u mnie to na tle nerwowym bo odkąd skonczyłam szkołę to rzadko się zdarza a tak to cierpiałam co tydzień. No i kolejny dowód - migrena co tydzień w sobotę I tylko w sobotę
no to chociaz tyle ze wiesz czemu sie pojawia.
Stary 2012-06-28, 14:19   #1354
melleczka
Zakorzenienie

Ja ZAWSZE miałam telefony na kartę w mixie, albo w abonamencie. I tak co miesiąc doładowuję, więc bez sensu dla mnie płacić parę stów za telefon skoro mogę go mieć za 1zł z umową. Teraz mam Samsunga C3050 już 3 lata i mi w zupełności wystarcza. Umowa mi się kończy w październiku i następny telefon też będzie w umowie. Tego Samsunga miałam za 1zł i jest to najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałam, przetrwał setki upadków i zawilgocenia, podejrzewam, że by mi jeszcze drugie tyle posłużył. A teraz się zastanawiam nad jakimś prostym smartfonem żebym mogła słuchać muzyki, w miarę potrzeby połączyć się z internetem, bo czasami to się przydaje i zrobić w miarę dobre zdjęcie.
Stary 2012-06-28, 14:21   #1355
extassy
Zakorzenienie

no mi sie i tak mixa nie oplaca. w mc doladuje za 30 i caly mc gadam ze wszytskimi w sieci(a wszyscy jestesmy w jednej) a drugi mc wykorzystuje to 30. wiec na mc wychodzi mi 15
Stary 2012-06-28, 14:31   #1356
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie funkcjonalny telefon to taki, z którego można zadzwonić, napisać smsa, połączyć się z siecią, zrobić w miarę dobre zdjęcie, a takie telefony można kupić o połowę taniej No ale mówię - to jest moje zdanie. I nawet jakbym zarabiała 5 razy tyle co teraz, to nie dałabym tyle za telefon

Moja mama jak miewała migreny to NIC nie pomagało... Ani tabletki, ani łóżko, ani okłady... Musiało samo przejść
A no widzisz, ja z kolei potrzebuję telefonu który zrobi super zdjęcie, nakręci film, da mi możliwość wygodnego przeglądania internetu i będzie miał srylion bajerów i aplikacji - dlatego dałam za telefon tysiąc złotych i nie żałuję Jak to mówią: różni ludzie, różne potrzeby

Moja mama też cierpiała na takie migreny... światłowstręt, spuchnięta twarz, 5 dni z życia wyjęte, a ataków miała po 3-4 w miesiącu. Na szczęście trafiła do GENIALNEGO lekarza 15 km od Wieliczki, teraz napady są lżejsze i o wiele rzadsze.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:33   #1357
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
A no widzisz, ja z kolei potrzebuję telefonu który zrobi super zdjęcie, nakręci film, da mi możliwość wygodnego przeglądania internetu i będzie miał srylion bajerów i aplikacji - dlatego dałam za telefon tysiąc złotych i nie żałuję Jak to mówią: różni ludzie, różne potrzeby

Moja mama też cierpiała na takie migreny... światłowstręt, spuchnięta twarz, 5 dni z życia wyjęte, a ataków miała po 3-4 w miesiącu. Na szczęście trafiła do GENIALNEGO lekarza 15 km od Wieliczki, teraz napady są lżejsze i o wiele rzadsze.
z tego co pamietam to masz galaxy? ale ktory? i jak sie sprawuje?
widze w statystykach ze II jest lepsza od tego co chce kupic. tylko jakos nie moge sie przekonac do samsungow

widze ze cena II to prawie 1,5

Edytowane przez extassy
Czas edycji: 2012-06-28 o 14:36
extassy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 14:42   #1358
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
widze w statystykach ze II jest lepsza od tego co chce kupic. tylko jakos nie moge sie przekonac do samsungow

Mój Tż ma SII i jest bardzo zadowolony. Ale on brał w Playu na firmę w Formule 4.0, więc telefon go kosztował 1,23zł, a abonament płaci coś koło 130zł miesięcznie.
Stary 2012-06-28, 14:45   #1359
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż ma SII i jest bardzo zadowolony. Ale on brał w Playu na firmę w Formule 4.0, więc telefon go kosztował 1,23zł, a abonament płaci coś koło 130zł miesięcznie.
no mi sie abonamentu nie oplaca brac. chyba jednak sie zdecyduje na se bo jest mimo wszytsko tanszy.
Stary 2012-06-28, 14:48   #1360
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
no mi sie abonamentu nie oplaca brac. chyba jednak sie zdecyduje na se bo jest mimo wszytsko tanszy.
No jemu się opłaciło, bo normalnie i tak wydzwania ok. 170zł miesięcznie, a tutaj za 130zł gada do woli z wszystkimi no i ma super telefon
Stary 2012-06-28, 14:49   #1361
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
No jemu się opłaciło, bo normalnie i tak wydzwania ok. 170zł miesięcznie, a tutaj za 130zł gada do woli z wszystkimi no i ma super telefon
ja mam gadanie do woli za 30 na dwa mc, wiec dla mnie odpada
Stary 2012-06-28, 14:58   #1362
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam Galaxy S I i bardzo sobie chwalę kupiłam go 1,5 roku temu i nadal mi się nie znudził. Przez ten czas raz złapał konkretnego zawiasa, musiałam oddać go na serwis (ul. Węgierska - przecznica od Kalwaryjskiej), ale zrobili mi w 15 minut więc wybaczam mu to zwłaszcza, że to był jedyny taki wyskok. To tylko sprzęt, na dodatek naładowany bajerami, miał prawo tak zrobić.

Kupiłam go za tysiąc nowego w komisie, bo wtedy jeszcze miałam telefon na kartę. Teraz mam abonament w Play (brany bez telefonu) - 29 zł + 10 zł za internet, nigdy nie przekraczam, a gadam do woli ale nie wiem jak cenowo ten telefon wypada w abonamencie. Myślę, że summa summarum mi się to opłacało. Na jedno wychodzi brać telefon za złotówkę i płacić miesięcznie 130 co dać tysiąc za telefon i płacić niski abonament

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-06-28 o 14:59
Stary 2012-06-28, 15:02   #1363
melleczka
Zakorzenienie

Tylko co innego płacić 130zł jako osoba prywatna, a co innego płacić 130zł jako firma To się zupełnie inaczej kalkuluje

Ja myślę nad Nokią 500.
Stary 2012-06-28, 15:04   #1364
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Galaxy S I i bardzo sobie chwalę kupiłam go 1,5 roku temu i nadal mi się nie znudził. Przez ten czas raz złapał konkretnego zawiasa, musiałam oddać go na serwis (ul. Węgierska - przecznica od Kalwaryjskiej), ale zrobili mi w 15 minut więc wybaczam mu to zwłaszcza, że to był jedyny taki wyskok. To tylko sprzęt, na dodatek naładowany bajerami, miał prawo tak zrobić.

Kupiłam go za tysiąc nowego w komisie, bo wtedy jeszcze miałam telefon na kartę. Teraz mam abonament w Play (brany bez telefonu) - 29 zł + 10 zł za internet, nigdy nie przekraczam, a gadam do woli ale nie wiem jak cenowo ten telefon wypada w abonamencie. Myślę, że summa summarum mi się to opłacało. Na jedno wychodzi brać telefon za złotówkę i płacić miesięcznie 130 co dać tysiąc za telefon i płacić niski abonament
no zgadza sie ze dobrze to cenowo wypada. wole miec karte niz sie wizac umowa. oblukamn w takim razie ta 1
Stary 2012-06-28, 15:14   #1365
malwiska
Zakorzenienie

Hej, wpadłam tylko na chwilę i szok. Nie było mnie tylko jeden dzień a już tyle stron... Nie wiem jak ja was ogarnę. W pracy mnie wkurzają, w domu też, dostałam @ i to bardzo bolesny... Dobrze chociaż że tż mnie nie wkurza, choć auto jak zepsute tak dalej nie naprawione Teraz z tż planujemy kupić aparat cyfrowy, może Wy się na tym znacie bo my kompletnie.
Może jutro uda mi się was nadrobic, trzymajcie za to kciuki
Stary 2012-06-28, 15:17   #1366
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Hej, wpadłam tylko na chwilę i szok. Nie było mnie tylko jeden dzień a już tyle stron... Nie wiem jak ja was ogarnę. W pracy mnie wkurzają, w domu też, dostałam @ i to bardzo bolesny... Dobrze chociaż że tż mnie nie wkurza, choć auto jak zepsute tak dalej nie naprawione Teraz z tż planujemy kupić aparat cyfrowy, może Wy się na tym znacie bo my kompletnie.
Hm kompletnie się nie znam na aparatach. Też ostatnio o tym myśleliśmy. Fajnie mieć duży aparat, z dużym obiektywem, bo wychodzą cudne zdjęcie. My jednak jesteśmy leniwi, i gdziekolwiek jedziemy to nie chce nam się go nosić, wyciągać z torby (pożyczaliśmy do tej pory na wyjazdy od brata Tż), więc kupimy sobie coś małego, podręcznego
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 15:28   #1367
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
no tak podałam swoją nazwę z dziecinstwa zamiast tej oryginalnej gapa ze mnie

Okienka to inaczej ''Przysmak świętokrzyski''

http://opinie.senior.pl/zdjecia/Polp...-56636-big.jpg
Uwielbiałam te okienka

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
MUSZĘ MIEĆ Regulamin wesela
Jak dla mnie to kiepski pomysł

Cytat:
Dziewczyny jutro mam egzamin, od którego zależy moje być albo nie być na uczelni
MATEMATYKA
Dlatego bardzo Was proszę o kciuki
Jak nie zaliczę, to się do września wykończę nerwowo.
A jak zaliczę to się chyba pierwszy raz w życiu opiję!
Mówię Wam... Co mnie umęczyła ta matma, co się ustresowałam to masakra. Nawet matura i egzamin na prawko mi tak w kość nie dały jak ta matma
Nasze kciuki działają cuda, więc na pewno zdasz ten egzamin
Ja już trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Ja mam koleżanki, które uważają, że ich faceci w życiu nie obejrzeliby się za inną, a już na pewno nie rozmawiają o innych kobietach przy piwie Niech sobie dalej tak myślą [COLOR="Silver"]
Ja mam w bardzo bliskim otoczeniu dziewczynę, która nawet na imprezie swojemu "kotusiowi" nie pozwala rozmawiać chociażby o cyckach

Cytat:
A ja bym chciała:
-mniejszy nos
-niższy wzrost - tak ze 155cm
-większy biust
-szczuplejsze uda
-szczupłe i delikatnie umięśnione łydki
-chudsze kostki
-wypędzić cellulit i rozstępy

No... To by wyszła taka Kim z mniejszym tyłkiem:
Uwierz mi, że byś nie chciała

Cytat:
I jaka ładna sukienka
http://moda.allegro.pl/seksowna-suki...437616616.html
Jakby był mój rozmiar to bym mogła kupić Lubię takie - wystarczą szpilki i już jestem elegancka na jakąś imprezkę rodzinną
Moja garderoba składa się wyłącznie z takich sukienek Uwielbiam je i zakładam nie tylko na jakieś eleganckie imprezy

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
Przecież doktoratu nie robi się za darmo
Oj, robi się np. na mojej uczelni. Kasę dostaje się albo za średnią (co ostatnio mówi się, że mają znieść dla doktorantów ) albo za zajęcia ze studentami

Cytat:
My zobaczymy jak się impreza rozkręci.

Dla mnie to nie jest jakoś specjalnie dużo jak za taką jakość usług. Byliśmy na spotkaniu i widzieliśmy o wiele więcej niż na stronie. Ja uważam, że robią prawie tak świetne filmy jak MP Studio. Co prawda w moich okolicach jak mówię ile płacimy kamerzyście to się za głowy ludzie łapią, bo bym mogła mieć za 1500zł film z wesela, no ale to by się nawet nie umywało do tego co mamy teraz. Standardowo pakiety w HD kosztują ok. 2000zł, do tego mamy te wszystkie stabilizatory i bajery, plener w innym dniu i lustrzankę. A np. Art Pixel za to samo ma chyba sporo wyższą cenę.
U mnie to samo Ale jak mówię, że film kręcony bedzie lustrzanką i z tymi bajerami to już inaczej ludzie myślą. Jak go zaklepywaliśmy, to był on jednym z pierwszych, który kręcił lustrzankami i na tym nam zależało, a że pieniądze duże, to w sumie raz w życiu

Cytat:
Dla mnie funkcjonalny telefon to taki, z którego można zadzwonić, napisać smsa, połączyć się z siecią, zrobić w miarę dobre zdjęcie, a takie telefony można kupić o połowę taniej No ale mówię - to jest moje zdanie. I nawet jakbym zarabiała 5 razy tyle co teraz, to nie dałabym tyle za telefon

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Moja mama jak miewała migreny to NIC nie pomagało... Ani tabletki, ani łóżko, ani okłady... Musiało samo przejść
Mam takie samo zdanie
A co do migreny to właśnie ją mam Ketonal wzięłam ponad godzinę temu i nic

Poprawiłam egzamin na 4,5 Jednak warto byc ambitnym

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 15:33   #1368
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Mnie się marzy aparat z obiektywem do zdjęć makro a jak się nie znacie na robieniu zdjęć, to najlepiej kupić fajną cyfrówkę z której będziecie robić zdjęcia w ustawieniach automatycznych, bo przy lustrzance to już się trzeba nać na tym jak te całe przesłony ponastawiać, bo szkoda wydawać kilka tysi i potem jechać na "auto" to jakby kupic ferrari i jeździć na jedynce

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Hm kompletnie się nie znam na aparatach. Też ostatnio o tym myśleliśmy. Fajnie mieć duży aparat, z dużym obiektywem, bo wychodzą cudne zdjęcie. My jednak jesteśmy leniwi, i gdziekolwiek jedziemy to nie chce nam się go nosić, wyciągać z torby (pożyczaliśmy do tej pory na wyjazdy od brata Tż), więc kupimy sobie coś małego, podręcznego
Dobry aspekt poruszyłaś ja mam cyfrówkę ale dużą i na każdej wycieczce jest kłótnia, bo nikt nie chce aparatu nosić

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 15:36   #1369
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Mnie się marzy aparat z obiektywem do zdjęć makro a jak się nie znacie na robieniu zdjęć, to najlepiej kupić fajną cyfrówkę z której będziecie robić zdjęcia w ustawieniach automatycznych, bo przy lustrzance to już się trzeba nać na tym jak te całe przesłony ponastawiać, bo szkoda wydawać kilka tysi i potem jechać na "auto" to jakby kupic ferrari i jeździć na jedynce
Idealnie napisane
Lusta wogóle nie powinny mieć funkcji auto, to im ubliża moim zdaniem
My ostatnio kupilismy samsunga ex1 i jesteśmy bardzo zadowoleni jak za takie pieniądze, tylko tam już trzeba się trochę jednak bawić czasem migawki i przesłoną W planach mamy lustrzenkę po ślubie, więc teraz chcieliśmy dobrego kompakta. Ale My to jesteśmy maniaki fotografowania i ciężko nas czymś zainteresowac będzie

Stary 2012-06-28, 15:49   #1370
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to kiepski pomysł
Dlaczego? Wydaje mi się że to raczej śmieszne jest i goście będą się śmiać z tego a nie "brać do siebie". Napisz swoje zdanie bo być może Ty masz rację
Stary 2012-06-28, 15:57   #1371
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

i witam się po pracy . Mam dla Was jakąś godzinkę, może półtorej
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 15:57   #1372
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? Wydaje mi się że to raczej śmieszne jest i goście będą się śmiać z tego a nie "brać do siebie". Napisz swoje zdanie bo być może Ty masz rację
Wiesz ja patrze na swoich gości i np. napisanie żeby zrobili lepsze wesele w ciągu najbliższych 6 miesięcy mogłoby sie sprawdzić (mamy 4 wesela po Naszym) i te osoby walczyłyby o to O to dłubanie w nosie i wycieranie o gości też mogłaby byc wojna, bo rodzina Tżta jest hmmm... mało tolerancyjna
Ja tylko patrzę z perspektywy moich gości, ogólnie pomysł nie jest zły

Stary 2012-06-28, 16:01   #1373
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko co innego płacić 130zł jako osoba prywatna, a co innego płacić 130zł jako firma To się zupełnie inaczej kalkuluje
No tak, to akurat racja ja nie mam firmy więc problem z głowy

Cytat:
W kompaktach w sumie nie ma czym szaleć w sensie parametrów, więc uważam, że bez sensu kupować kompakt za 800 zł. Taki do 5 stów będzie super. Zwróćcie uwagę, żeby był poręczny, ergonomiczny, żeby miał duży, przejrzysty wyświetlacz i żeby miał dobry zoom optyczny (zoom cyfrowy jest mniej ważny, a to właśnie nim zazwyczaj szczycą się producenci). Porównajcie aparaty pod tym kątem i wybierzcie najlepszy Udanego zakupu!

Cytat:
A co do migreny to właśnie ją mam Ketonal wzięłam ponad godzinę temu i nic

Poprawiłam egzamin na 4,5 Jednak warto byc ambitnym
Nie gniewaj się, bo absolutnie nie mam na myśli nic złego, ale przypuszczam, że masz po prostu straszny ból głowy (współczuję...) a nie migrenę. Napatrzyłam się na cierpienia człowieka ze zdiagnozowaną migreną (moja mama) - wtedy nie da się funkcjonować... Pamiętam, jak przy każdym ataku leżała kilka dni w łóżku bez ruchu przy zasłoniętych roletach, w ciemności, zero radia, tv, mówiło się do niej szeptem bo każdy dźwięk sprawiał jej ból, pół twarzy opuchnięte, naczynka w oku popękane... To jest migrena. Kuzynka TŻ też na to cierpiała, raz w zimie wystawiła głowę przez okno i położyła ją w śniegu na parapecie do tego stopnia desperacko szukała ulgi. Co ciekawe, przeszło jej po pierwszej ciąży

Napisałam to czysto formalnie, bo ludzie często używają słowa "migrena" nie wiedząc tak naprawdę o czym mówią...

No i gratuluję oceny podziwiam Cię, że Ci się chciało poprawiać, ale jak widać to się opłaca Dzięki tej ocenie masz jakieś stypendium czy to tak dla samej siebie poprawiałaś?

310813

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 16:01   #1374
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz ja patrze na swoich gości i np. napisanie żeby zrobili lepsze wesele w ciągu najbliższych 6 miesięcy mogłoby sie sprawdzić (mamy 4 wesela po Naszym) i te osoby walczyłyby o to O to dłubanie w nosie i wycieranie o gości też mogłaby byc wojna, bo rodzina Tżta jest hmmm... mało tolerancyjna
Ja tylko patrzę z perspektywy moich gości, ogólnie pomysł nie jest zły
Kurdę no a niech robią i lepsze aby mnie zaprosili
A co do dłubania w nosie i tolerancji- to chodzi o to że oni dłubią w nosie czy nie zrozumieliby że to żart? Bo nie ogarniam. Pogadam później jeszcze z mamą i Tżtem ale wg mnie każdy kto myśli trochę logicznie załapie że to żart i nie weźmie tego dosłownie
Stary 2012-06-28, 16:04   #1375
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Z tym się nie zgodzę w lustrzance jest również tryb auto,a poza tym,operowanie lustrzanką naprawdę nie jest trudne Mamy Nikona D40

TŻ mój umiera na ból głowytak mi go szkoda ciśnienie dziś kiepskie?

Jutro o 18 jadę mierzyć suknie Która zechce mi towarzyszyć,bo sama będę?
Stary 2012-06-28, 16:08   #1376
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Z tym się nie zgodzę w lustrzance jest również tryb auto,a poza tym,operowanie lustrzanką naprawdę nie jest trudne Mamy Nikona D40

Po 1 nie wiem może i ciśnienie ale ja odbijam się od ścian- dosłownie.....
Ja mogę Ci towarzyszyć ale tylko mentalnie
Piję 2 kawę.... może mi trochę lepiej będzie... zjadłam dziś jogurt i jajko.... Masakra... a ja biedna musze jeszcze dzieci pilnować
Stary 2012-06-28, 16:10   #1377
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, to akurat racja ja nie mam firmy więc problem z głowy

W kompaktach w sumie nie ma czym szaleć w sensie parametrów, więc uważam, że bez sensu kupować kompakt za 800 zł. Taki do 5 stów będzie super. Zwróćcie uwagę, żeby był poręczny, ergonomiczny, żeby miał duży, przejrzysty wyświetlacz i żeby miał dobry zoom optyczny (zoom cyfrowy jest mniej ważny, a to właśnie nim zazwyczaj szczycą się producenci). Porównajcie aparaty pod tym kątem i wybierzcie najlepszy Udanego zakupu!

Nie gniewaj się, bo absolutnie nie mam na myśli nic złego, ale przypuszczam, że masz po prostu straszny ból głowy (współczuję...) a nie migrenę. Napatrzyłam się na cierpienia człowieka ze zdiagnozowaną migreną (moja mama) - wtedy nie da się funkcjonować... Pamiętam, jak przy każdym ataku leżała kilka dni w łóżku bez ruchu przy zasłoniętych roletach, w ciemności, zero radia, tv, mówiło się do niej szeptem bo każdy dźwięk sprawiał jej ból, pół twarzy opuchnięte, naczynka w oku popękane... To jest migrena. Kuzynka TŻ też na to cierpiała, raz w zimie wystawiła głowę przez okno i położyła ją w śniegu na parapecie do tego stopnia desperacko szukała ulgi. Co ciekawe, przeszło jej po pierwszej ciąży

Napisałam to czysto formalnie, bo ludzie często używają słowa "migrena" nie wiedząc tak naprawdę o czym mówią...

No i gratuluję oceny podziwiam Cię, że Ci się chciało poprawiać, ale jak widać to się opłaca Dzięki tej ocenie masz jakieś stypendium czy to tak dla samej siebie poprawiałaś?
Ja leczę się na migreny od 16 roku życia i teraz jest to zaleczone, choć raz w miesiącu łapie mnie silniejszy atak, który objawia się wymiotami (które właśnie mam ) i piekącymi oczami. ale ja już nauczyłam się z tym żyć odkąd coraz łagodniej to przechodzę. Pamiętam początki i nigdy więcej nie chcę tego przechodzić

A co do ocen, to staram się o stypendium, bo mam same 5 i 4,5, a 3 by mi wszystko zniszczyła

Cytat:
Kurdę no a niech robią i lepsze aby mnie zaprosili
A co do dłubania w nosie i tolerancji- to chodzi o to że oni dłubią w nosie czy nie zrozumieliby że to żart? Bo nie ogarniam. Pogadam później jeszcze z mamą i Tżtem ale wg mnie każdy kto myśli trochę logicznie załapie że to żart i nie weźmie tego dosłownie
Oni nie zrozumieliby, że to żart i wzieliby to do siebie. Co gorsza, wiem że część gości poszłaby z wesela za takie coś

Stary 2012-06-28, 16:11   #1378
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Po 1 nie wiem może i ciśnienie ale ja odbijam się od ścian- dosłownie.....
Ja mogę Ci towarzyszyć ale tylko mentalnie
Piję 2 kawę.... może mi trochę lepiej będzie... zjadłam dziś jogurt i jajko.... Masakra... a ja biedna musze jeszcze dzieci pilnować
Może masz jak mój TŻ-wziął 2 pyralginy i padł na łóżko
Stary 2012-06-28, 16:12   #1379
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Też mam lustrzankę - wzięłam Sony Alpha 390 (m.in. dlatego, że to prosty aparat i że był na super promocji w salonie Sony ), na początku podchodziłam z rezerwą, ale przełamałam się i potwierdzam, że to nie takie trudne jak się wydaje

ciśnienie leci na łeb, na szyję

tym lepiej, że jedziesz sama - posłuchasz samej siebie, wybierzesz to co TOBIE się podoba chociaż może faktycznie fajnie by było mieć przy sobie koleżankę... nikt nie da rady?

Cytat:
Masakra... a ja biedna musze jeszcze dzieci pilnować

310813
Stary 2012-06-28, 16:15   #1380
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
My myśleliśmy na nikon 1, nie lustrzanka a jakieś jej cechy ma i można wymieniać obiektywy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości