![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() ![]() Stasiek, Marea przepiękne fotki i kociaki przesłodkie, zgadzam się, imię nowego kociaka urocze ![]() Krycha w roli potworka i Leońka grzeczniejsza trochę: Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-27 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze się boje podpisać, że coś wyjdzie nie po kolei ![]() Madziu na tym trzecim wyciągnęliśmy szyjkę do pieszczotek i wyglądamy jak surykatka ![]() I tak, to pierwsze mama pykła jak kiełbaskę kroiła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() O matko potworek wymiata ![]() ![]() ![]() ![]() Leosia jaka nabożna ![]() ![]() Czy mnie się dobrze wydaje, że one takie trochę dłuższe futerka mają? ![]() Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-06-27 o 22:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Raczkowanie
|
hahaha! teraz wszytko jasne
![]() mojemu też nie da rady, ruchliwe to takie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Nie depcze krokusów
|
Dziewczyny, a co jest zdrowsze na nadżerki, 5 mniejszych porcji czy 3 duże? Z jednej strony boję się, że normalna porcja karmy podrażni żołądek, a z drugiej, że małe porcje będą powodować dłuższe wydzielanie kwasu solnego...
Bure rządzi!
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nabożna, to Ci się udał epitet ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się nia znam, ale muszę sią zadziwić. ![]() Bo szczerze mówiąc myślałam, że soki żołądkowe ma się w żołądku cały czas... Mam swoją teorię na ten temat, ale poczekam aż mądrzejsi się wypowiedzą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zawsze tak Srajtkowi piszczę. nadoooobny! nabooożny! ti moje malutkie mamine ti! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Malla ja też nie mam pojęcia jak z tymi posiłkami i sokami, tyle co wiem, to że u ludzi to lepiej częściej i mniej..ale jak to ma się do kotów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4418 |
Nie depcze krokusów
|
Jak miałam wrzody, to miałam zalecenie najadania się do syta. Spokojnego, powolnego jedzenia dużych ilości. Żeby potem nie produkować nadmiaru kwasu przy pierwszej budce z kebabem. Ale kot to nie człowiek.
![]() |
#4419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie mały Srajtunio tak psa zaczepiał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zburzyłaś mi swiatopogląd. Nie mogę się doczekać, co dziewczyny poradzą, chyba pójdę spać, co czas szybciej zleci ![]() Muszę to napisać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Nie depcze krokusów
|
Co lekarz, to inna szkoła, u mnie akurat to podziałało. Jadłam długo i powoli, ale porcje spore i nie często.
Pustego bloga... Założyłam i nagle mam tyle innych rzeczy do zrobienia! Na przykład pójście spać...
![]() |
#4421 |
Rozeznanie
|
Marea jak Mołdżo? Byłaś u weta?
Maluchy śliczne, już chciałoby mi się następnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Twoje księżniczki są absolutnymi pięknościami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Rozeznanie
|
Aaa, doczytałam, że się poprawiło i dopiero będziesz szła
![]() Laisla jak się będziesz wybierać na tamten świat, to ja poproszę Leośkę w testamencie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Genialny kiciuś! Można prosić więcej zdjęć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo nie słyszeć. Wczoraj jakaś laska wyglądająca na dwadzieścia parę lat rozmawia przez telefon: "Nooo wiesz chcieliśmy Yorka ale kicie są taaakie prześliczne. No mówię Ci, oooooooooooo... Tylko wiesz jak brać to kotkę bo kot to będzie szczał a z kotką problemów nie będzie. W ciążę? No proszę Cię, gdzie Ona zajdzie w ciążę jak koło bloku tylko będzie latać. A jak będzie miała mieć małe to coś się z nimi zrobi". Ja się pytam gdzie niektórzy mają mózgi? Piękne macie kocurki i kotki dziewczyny ![]() ![]() A ja odliczam czas do soboty kiedy poznamy osobiście naszego malutkiego Iryska ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Alexandre Czas edycji: 2012-06-28 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Nie depcze krokusów
|
Wiadomość z MP, z dedykacją dla Szpiega, przez którego się okociłam:
"Witamy, będzie w lipcu szersza oferta PON oraz nowe niskoweglowodanowe marki o mniejszej zawartości białka ![]() ![]() PoN ma w ofercie karmę Active Cat z brązowym ryżem, o zawartości białka na poziomie 35%, czyli akceptowalnym w mojej sytuacji. http://www.powerofnature-petfood.de/activecat.html http://www.powerofnature-petfood.de/farmmix.html Kto się pokusi o analizę? Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-28 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Raczkowanie
|
niepoważna baba. A później latają bezdomne kotki
![]() ![]() Obiecałam sobie, że do końca miesiąca nic nie kupię Maluchowi. Oczywiście, wolne w pracy, weszłam na zoo+ i zamówienie poszło..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przez MP to ja z torbami pójdę, za to kot będzie zachwycony bo PoN uwielbia. Odmierzam mu na wadze i wcina tak mało że aż się sama dziwię że mu to wystarcza. ![]()
![]() |
#4429 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Mój chodził na nim głodny, te małe dawki wcale go nie syciły. Podobnie jak mokre jedzenie go nie syci i zamiast się zacząć myć po jedzeniu, to łazi za mną i miauczy. On ma wiele wspólnego ze mną. Też mało sikam, jem wszystko, co popadnie, mam wrażliwy brzuszek i w miarę szczupło wyglądam. Czytałam dziś o takim przypadku na jakiejś anglojęzycznej stronie, w której kot był głodzony w poprzednim domu i w nowym zawsze zostawiał kilka chrupek na dnie miski. Nawet jak był głodny, to ich nie zjadał, musiały tam być. Gdy miska szła do mycia lub wysypała się przy zabawie, to kot szalał, skakał, darł firanki, krzyczał. Orientujesz się, czym się różnią przysmaki Ziwi Peak od karmy? Wyglądają i pachną tak samo...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-28 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa jak ma w misce dwie karmy to najpierw wyje PoN ![]() ![]() Kupiłam mu te snaki ale on woli Cosma. Nie chce tych jeść - no ostatecznie jak wyboru nie ma to zje ale z miną męczennika. Myślę że one nie mają tak jak karma dodatków w postaci witamin i minerałów.
"Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick Mój facebook ![]() Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2012-06-28 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Myślę, że on to lubi, tylko wstydzi się przyznać... Mała je wcinała, biegała po mieszkaniu i warczała. A wiadomo, jak takie maleństwo warczy - to było bardziej jak ćwierkanie.
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick Mój facebook ![]() Edytowane przez iwona1110 Czas edycji: 2012-06-28 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
To niesamowite, jak koty się uczą od siebie. Podobnie było z drapakiem - Bury olewał, ale Szarik się rzucał, więc on też zaczął i drapie drapak do dziś. Mała rzucała się na początku na drapak, gdy Bury się rzucał, potem sama zaczęła się wspinać, a on wskakiwał za nią. Żałuję, że nie udało mi się zrobić zdjęcia, gdy obydwoje znajdują się na pieńku.
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
KOTerator
|
Trzeba by je wyliczyć, teraz mi na szybko wyszło dużo, to na pewno tyle nie ma, gdzieś się machnęłam, później obliczę.
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Monika szprecha, ale które zdanie przetłumaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko czy ja jestem przygotowana na dwa takie tornada w domu? ![]()
![]() |
#4436 |
KOTerator
|
Nie, dobrze mi musiało wyjść, białka jest mało i "przez to" węglowodanów będzie dużo koło 30%... Kurcze... Coś źle liczę może. Na pewno :/.
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Jak popiołu jest tyle ile w innych PoN to węglowodanów jest 20%, a w innych wersjach poniżej 10% reklamują, mi wychodzi nawet koło 5%, to ja nie wiem, czy te nowe wersje będą lepsze, albo coś źle liczę, bo się źle czuję i nie ogarniam dziś. Głaski dla koteczków Na zdjęciach jak zawsze wszystkie piękne i widać, że zadbane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Odnalazłam wątek bo mam mały problem i liczę że ktoś mi tu pomoże ![]() Mam 2 koty, na dniach rodzę dziecko i urządziłam sobie słodki pokój, i w tym tkwi problem ![]() ![]() ![]() Ma ktoś pomysł ![]()
#4438 |
Nie depcze krokusów
|
kejtigda - na pewno znasz swoje koty. Pewnie jak większość kotów kochają nowości, więc ciągnie je tam instynkt. Kot nie odróżni, że to nie jest zabawka dla niego, jeśli nie dasz mu tego do zrozumienia.
Czy pokój jest zamykany? Jeśli tak, to możesz je tam wpuszczać tylko pod nadzorem i przepędzać za każde niepożądane zachowanie. Czym się "zajmują" na co dzień? Może sprawisz im nowy drapak, aby odwrócić uwagę, dasz im coś nowego i będziesz częstować tam smakołykami? Masz możliwość odwrócenia lub przykrycia wanienki/kołyski? Pojawienie się dziecka na pewno będzie dla nich stresem, zwłaszcza jeśli zajmie ICH legowisko. Dlatego działać trzeba już dziś.
![]() |
#4439 |
Wtajemniczenie
|
Próbowałam kilku trików- najpierw pozwoliłam bo liczyłam że się znudzą, dałam konkurencyjne legowisko w postaci kartonu, natychmiast go zajęły ale i tak ciągle tam wracają. Zamykam pokój ale jest jęk i drapania, staram się je w kółko wyjmować jeśli tam jestem i wchodzą ale nie dociera do nich że nie wolno. Przykryłam łóżeczko taką matą i nie wiem który ale jeden z nich ją obsikał, na szczęście nie przeciekło na materacyk. Nigdy wcześniej im niczego nie zakazywaliśmy w domu i boję się że będzie z tym problem. Koty co prawda nie są zbyt towarzyskie, do tego są humorzaste i ewidentnie potrafią być złośliwe.
#4440 | ||
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Koty nie są złośliwe, nie robią niczego na złość człowiekowi myśląc "a masz, niedobra Ty!" ![]() Ja polecam Feliway do kontaktu kiedy pojawi się dzidziuś no i mam pytanie - oczywiście koty piękne, czarny i biały ![]() czy ja dobrze widzę, że biały ma zaropiałe oczka, koci katar? Ja osobiście chyba zamknęłabym ten pokój, kupiła porządny odstraszacz, który by je odstraszał od tych drzwi i włączyła feliway. Z drugiej strony nie wiem, czy powinno się je odstraszać od tego pokoju, bo zakazane bardziej przyciąga ![]() Nowe zabawki, nawet takie ręcznie robione czy legowiska, tunele, kryjówki na pewno nie zaszkodzą. Może dziewczyny, które mają dzieci coś mądrego poradzą jeszcze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.