Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 18:15   #3151
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

widzę, że na brzuchu zarysowała Ci się ciemna kreska ja mam taką delikatną od pępka w górę
ja mam ja od dawna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:16   #3152
sas
Wtajemniczenie

hej mamusie
Bylam dzis na ktg i cisza...mala sie rusza, ale zadnych skurczy ehh lobuziak chyba bedzie do konca grzecznie siedziala Dzisiaj tz wychodzącdo pracy powiedzial, ze jak juz chce wychodzic to tylko noca a najlepiej jakby do niedzieli poczekala az tatus bedzie w domu hehe ciekawe czy go poslucha
wlasnie opędzlowalam ciasto z truskawkami a w lodowce czekaja na mnie maliny, czersenie i truskawki - moja kolacja
GRATLUJĘ WSZYSTKICH ROZPOCZĘTYCH TYG
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja dzis do soleilki od rana esy pisałam i wczoraj tez wieczorem i nie odpisywała i patrze teraz a to nie na jej numer ja pitole a podpisywałam sie ciastek ale ktos ma polew
hehe i nie odpisala ci ta osoba?
Cytat:
f

Znam jednak mężczyzn, którzy jadą po swoich kobietach jak po burych kobyłach nawet publicznie rzucają krzywe teksty "masz wielką du..", "ch.. ta bluzka", "kiepska fryzura" itp. i tak jak "słonika", "wielorybka" czy "pulpecika" można traktować z przymrużeniem oka tak wcześniej wymienionych się zwyczajnie nie da. Bo jak można czuć się bezpiecznie u boku takiego buca?!

Sama nie wiem jak odebrałabym tą "zaczepkę" - czy nogi grubną w ciąży bo jak idziesz w spódnicy to masz grube.. Jako aluzję, że jestem gruba i to widać i on mówi o tym żebyś niby schudła czy jak, czy co niby to miało być. . . Nie pojmę facetów o nie. Ale się wkurzyłam

ehh co za typy jakby moj tak sie do mnie odezwał to nie wiem...
moj tz ma wady..i czasem sprawia mi przykrosc, ale mimo mojej mega nadwagi teraz nigdy nie slyszlalam przykrych slow z jego ust..wrecz odwrotnie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

nie mam pojecia jak mozna oblac teraz mature... wydaje mi sie, ze jak ja zdawałam, ta starą jeszcze, to ona była zdecydowanie trudniejsza, teraz prawie wszystko na tacy maja podane
piękny narod nam rosnie...paranoja

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Mnie dziś znowu skurcze łapią. Wczoraj było ich mniej niż dzisiaj. Tyle, że wczoraj to prawie pół dnia przesiedziaałam na poczekalni. Dziś w sumie też nie za wiele robię, nawet nie odkurzyłam (a powinnam).
Na mieście chodziłam powoli, spokojnie, w domu to samo.
A jeszcze lepiej... jak chodzę po mieście, to czasem ukłuje mnie coś w piczy i kiedyś się przez to normalnie posikam. Dziwne to uczucie jest i bierze z zaskoczenia, jak jestem taka sobie rozluźniona, więc nie zdziwcie się, jak kiedyś napiszę, że posikałam się na mieście.
hehe byloby niezle... ja tez mam takie klucia, ale czesciej w nocy niz w dzien

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Moja córcia jest taka słodka , ale nie chce spać w nocy ( dzisiaj spałam 4 godz) za to w dzień śpi słodziutko

Gratki z okazji rozpoczętych tygodni
slicznotka
Cytat:
Soleilka napsiąła ze sie wk.ur.wiła na ta lekarke bo nawet jej nie widziała ale na oddział chciala ja polozyc.Soleilka powiedziała jej ze jak tak bez badania nie wie nawetco sie dzieje i ją kladzie. Cisnienie ma dzis ok nogi tezNO i mowiła jej ze chciala tylko by ją zobaczyła No i tz mowi ze jej gina niema dlatego przyjechali tam a ona z pyskiem do niego i fochami.Gadała wkoncu z polozną i jak sie bede zle czula to na szpital u niej bo tam juz ją nie przyjmą. W domu jest Soleilka i lezy. Cisnienie dalej ma ok i nogi nie sa spuchniete.
ja pitole..chyba by mnie szlak trafil... mam nadzieje, ze juz jej bedzie lepiej ...
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
witam się popołudniowo

i dzielę się moją radością, że obroniłam mgr na 5

a dzisiaj z Hanusią zaczynamy 33 tc

z tej okazji stawiam truskawki, koktajl i babeczki z owocami

i lecę was nadrabiać
GRATULUJĘ KOCHANA!!
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
IkaTG nie przejmuj się waga dzidziusia. Moja niunia ciągle za mała wychodziła. W zeszłą środę po raz pierwszy wyszła większa 2800, po czym następnego dnia przy przyjęciu do szpitala znowu za mała 2200 w 36t3d. Lekarka absolutnie nie kazała mi się tym martwić. Będzie poprostu drobna i łatwiej będzie urodzić. I tego sie trzymam .
Kurcze nic mi się nie chce, idę się wykąpać, może jakaś energia we mnie wstąpi... kogo to tak nosiło?? Sas podzieliłabyś się powerem
Kathrina dzisiaj sprawdzę jak się wpina ten fotelik do stelaża i Ci dam znać jak u mnie klika...
kochana dzielę sie pawerem
Cytat:
info od ASI

od dzisiaj zaczynaja mi wywolywac poród. Narazie jakies zastrzyki w posladki, tabletki. Boje sie. Planowany termin porodu to niedziela poneidziałek.
3mam mocno kciuki kochana oby porod byl jak najszybszy i najmniej bolesny
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
hej , ja tylko na chwilę bo nie długo położna ma do mnie przyjść...

zrobiłam sobie ostatnie zdjęcie brzucha... oj nawet to mi sprawiło trudność

później poczytam
wow fajny brzusio
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:17   #3153
wvictoria
Wtajemniczenie

Tormentiol zawiera związki boru, które odkładają się w organizmie i mogą być toksyczne. Na ulotce maści powinno być napisane aby nie stosować jej u dzieci poniżej 3 roku życia, a już na pewno nie rutynowo. Niestety ciągle jest polecany bo jest skuteczny.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:17   #3154
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
ja mam ja od dawna
mam nadzieję, że kreska szybko zniknie po porodzie
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:19   #3155
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że kreska szybko zniknie po porodzie
tez mam taka nadzieje

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

sas, nie odpisąła mi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 18:24   #3156
agunia82
Zakorzenienie

No i kurcze widzicie jak to jest, i jedno złe i drugie niedobre, ehh :/ no nic, to spóbujemy poużywać przez chwilkę sudocremu, bo mała ma małe odparzenie.

Co do trzymania ciepła, położna stwierdziła, że trzyma ciepło pięknie i co prawda musi być jeszcze cieplej ubierana, ale nie musimy jej mocno kocykami opatulać, wystarczy jeden.

A teraz się właśnie podłamałam, bo przyszedł nam list, że w badaniach przesiewowych robionych zaraz po urodzeniu coś wyszło nie tak, badanie wyszło niejednozacznie i nie można wykluczyć, że u małej wystąpiła jakaś choroba wrodzona (nie napisali jaka), która początkowo może nie dawać żadnych objawów. Musimy podejść do przychodni i ponownie pobrać krew na te badania. Ehhh aż mi się płakać chce

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:24   #3157
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ehh co za typy jakby moj tak sie do mnie odezwał to nie wiem...
moj tz ma wady..i czasem sprawia mi przykrosc, ale mimo mojej mega nadwagi teraz nigdy nie slyszlalam przykrych slow z jego ust..wrecz odwrotnie
u mnie jest dokładnie to samo a to dlatego, że mój mąż ma do mnie szacunek, akceptuje mój wygląd, nie potrafiłby celowo sprawić mi przykrości

wkurzają mnie faceci, którzy świadomie dołują swoje kobiety, poniżają je, rzucają uszczypliwe uwagi

oczywistym jest że mężczyźnie może nie odpowiadać jak jego partnerka się "zapuszcza", może z nią o tym porozmawiać ale nie usprawiedliwia go to do rzucania chamskich uwag albo durnych podtekstów
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:25   #3158
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No i kurcze widzicie jak to jest, i jedno złe i drugie niedobre, ehh :/ no nic, to spóbujemy poużywać przez chwilkę sudocremu, bo mała ma małe odparzenie.

Co do trzymania ciepła, położna stwierdziła, że trzyma ciepło pięknie i co prawda musi być jeszcze cieplej ubierana, ale nie musimy jej mocno kocykami opatulać, wystarczy jeden.

A teraz się właśnie podłamałam, bo przyszedł nam list, że w badaniach przesiewowych robionych zaraz po urodzeniu coś wyszło nie tak, badanie wyszło niejednozacznie i nie można wykluczyć, że u małej wystąpiła jakaś choroba wrodzona (nie napisali jaka), która początkowo może nie dawać żadnych objawów. Musimy podejść do przychodni i ponownie pobrać krew na te badania. Ehhh aż mi się płakać chce
o jej ciekawe o co chodzi?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 18:25   #3159
pumas
Zakorzenienie

Tłumy straszne w centrach handlowych, wyprzedażę w inditex ruszyły, nawet kupiłam kilka rzeczy na po porodzie hehe i coś dla tż.
W ogóle strasznie intensywny dziś dzień
Dzięki Houserka, kopyta do góry i odpoczywaj
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:26   #3160
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
o jej ciekawe o co chodzi?
jeszcze doczytaliśmy, że badania te mogą wyjść niejednoznaczne jeśli dziecko urodziło się z niską masą urodzeniową, oby u naszej to było tylko to

Stary 2012-06-28, 18:29   #3161
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze doczytaliśmy, że badania te mogą wyjść niejednoznaczne jeśli dziecko urodziło się z niską masą urodzeniową, oby u naszej to było tylko to
no to pewnie o to chodzi kochsna nie zamartwiaj sie na zapas bede mocno 3mała kciuki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 18:29   #3162
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że coś nie tak wyszło, bo Lusia urodziła się malutka

A próbowałaś bepanthenu na te odparzenia? U nas się sprawdza lepiej niż sudocrem
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:33   #3163
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej
mój Tż mówi do mnie Czita - jak ta słonica z ZOO co przewiduje wyniki meczów

i witam się w 33 tygodniu
haha zabawnie
mój mówi na mnie ciężarówka i jak schodzę z łóżka tyłem..to wydaje dźwięk jak przy cofaniu ciężarówki
Gratuluję 33!
Cytat:
Soleilka napsiąła ze sie wk.ur.wiła na ta lekarke bo nawet jej nie widziała ale na oddział chciala ja polozyc.Soleilka powiedziała jej ze jak tak bez badania nie wie nawetco sie dzieje i ją kladzie. Cisnienie ma dzis ok nogi tezNO i mowiła jej ze chciala tylko by ją zobaczyła No i tz mowi ze jej gina niema dlatego przyjechali tam a ona z pyskiem do niego i fochami.Gadała wkoncu z polozną i jak sie bede zle czula to na szpital u niej bo tam juz ją nie przyjmą. W domu jest Soleilka i lezy. Cisnienie dalej ma ok i nogi nie sa spuchniete.
ja nie wiem czy nie lepiej żeby sie położyła w tym szpitalu....

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wstawiam jedno zdjęcie Nadii jak była ważona po porodzie, więcej może uda mi się załączyć w weekend i Was nadrobić . Oj doszło teraz sporo obowiązków i do niedzieli mam już zapowiedziane wizyty rodziny , więc muszę trochę ogarnąc mieszkanie itp.

Tymczasem powodzonka dziewczyny mam nadzieję , że jak wejde w sobotę lub niedzielę wszystkie zbliżające się terminy tp będą już po rozpakowaniu, szybkich porodów mamusie

Moja córcia jest taka słodka , ale nie chce spać w nocy ( dzisiaj spałam 4 godz) za to w dzień śpi słodziutko

Gratki z okazji rozpoczętych tygodni
Śliczna! Taka różowiuchna

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja też nie mam. Właśnie się zastanawiam czy nie kupić czegoś ale jakoś nie mam nastroju. A takie małe to chyba od razu się nie będzie bawić? Jeszcze trochę czasu jest, a może ktoś jak przyjdzie w odwiedziny to kupi?
Ja tez nie kupuję.Wydaje mi się, że zabawki to taki dobry prezent dla odwiedzających dzieciątko więc pewnie dostanie od różnych gości.

Cytat:
ja tak sobie mysle, ze gdyby mnie zlapały skurcze i odeszły wody przed zaplanowaną cc to bym moze spróbowała sn?
Jeżeli lekarz nie widziałby przeciwskazań co do kręgosłupa, to bym spróbowała na twoim miejscu

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Ja już po obiadku, ale czuję się dziś niefajnie... boliiii mnie brzuch na dole, ale nie mam chyba skurczy - mam tylko wrażenie jakby macica mi lezała conajmniej na kolanach - tak mi ciężko i tak mnie kłuje tam na dole... i jeszcze plecy, ale wyżej niż w krzyżu...

zaraz wychodzę na wizytę... nie wiem jak zejdę po schodach z 3 piętra...
Oj czyżby się zaczynało?

Cytat:
ja dzis do soleilki od rana esy pisałam i wczoraj tez wieczorem i nie odpisywała i patrze teraz a to nie na jej numer ja pitole a podpisywałam sie ciastek ale ktos ma polew
hahah nieźle.

Cytat:
nom

ja wstawiam moją piłke na siedząco
okrągluchna piłeczka! nie będziesz za nią tęsknic?

Cytat:
Hej

Znowu nie nadrabiam, nie dam rady być teraz z wami na bieżąco, przy małej mam taką kupę roboty, że ledwie się ogarniam, a jak śpi to ja odsypiam nocki.

Była położna u nas dzisiaj, bardzo fajna babeczka. Mamy zalecenie już od dzisiaj się werandować i w sobotę ruszyć na pierwszy spacer Z małą wszystko ok, jak stwierdziła, dzielna z niej dziewczyna, tylko niestety zaczyna jej się w buzi robić pleśniawka. Wykupiliśmy już lek na to i będziemy działać.
Mam zalecenie próbować przystawiać małą do piersi przy każdym karmieniu, chociaż na chwileczkę. Ale ten mały pieron raz przyśsie się elegancko, a innym razem w ogóle. No ale tak ma prawo być i musimy cierpliwie próbować.
Z innych jej rad - nie używać chusteczek nawilżanych, chyba że na wyjście albo wyjazdy. W domu przecierać dupkę gazą lub płatkami zmoczonymi w wodzie. Tą samą radę dostałam w szpitalu, bo małej od chusteczek pojawiły się krostki na dupce.
A co do kąpieli, to jej rada to nie dodawać do wody żadnych specyfików. Dziecko zmoczyć, na myjkę lub pieluszkę nanieść specyfik do kąpieli, umyć dziecko i spłukać czystą wodą. A po kąpieli oliwkować.
Jeszcze mi powiedziała ciekawą rzecz odnośnie sudocremu. Mówi, żeby go używać ostrożnie nawet na odparzenia, bo stosowany nawet o jeden dzień za długo powoduje pękanie skóry. Zamiast sudocremu poleca tormentiol.

To opisałam co pamiętam a teraz zmykam budzić małą bo pora karmienia
ALe fajnie, że nas codziennie odwiedzasz i zostawiasz takie informacje! PRzydadzą się!

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:

Cytat:
I nie napisali co za wada niby????? Agusia nie martw się na zapas! Pewnie coś im się pomyliło.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Idę się zdrzemnąć bo jeszcze czkea mnie praca na kompie dzisiaj...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:38   #3164
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

to u mnie jest trochę inaczej chyba niż u Ciebie, ponieważ ja nie mam wyboru położnej. W szpitalu pytają tylko do jakiej przychodni i jakiej lekarki będzie dziecko chodziło. A położną wysyłają do domu taką jaka się akurat trafi. I nikt tu nie ma nic do gadania...
No właśnie pewna pani w przychodni tak próbowała mi wmówić Gdybym wiedziała to, co wiem teraz, to bym jej nagadała Chyba, że nie ma u Was położnych niezależnych od przychodni

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Hej

Znowu nie nadrabiam, nie dam rady być teraz z wami na bieżąco, przy małej mam taką kupę roboty, że ledwie się ogarniam, a jak śpi to ja odsypiam nocki.

Była położna u nas dzisiaj, bardzo fajna babeczka. Mamy zalecenie już od dzisiaj się werandować i w sobotę ruszyć na pierwszy spacer Z małą wszystko ok, jak stwierdziła, dzielna z niej dziewczyna, tylko niestety zaczyna jej się w buzi robić pleśniawka. Wykupiliśmy już lek na to i będziemy działać.
Mam zalecenie próbować przystawiać małą do piersi przy każdym karmieniu, chociaż na chwileczkę. Ale ten mały pieron raz przyśsie się elegancko, a innym razem w ogóle. No ale tak ma prawo być i musimy cierpliwie próbować.
Z innych jej rad - nie używać chusteczek nawilżanych, chyba że na wyjście albo wyjazdy. W domu przecierać dupkę gazą lub płatkami zmoczonymi w wodzie. Tą samą radę dostałam w szpitalu, bo małej od chusteczek pojawiły się krostki na dupce.
A co do kąpieli, to jej rada to nie dodawać do wody żadnych specyfików. Dziecko zmoczyć, na myjkę lub pieluszkę nanieść specyfik do kąpieli, umyć dziecko i spłukać czystą wodą. A po kąpieli oliwkować.
Jeszcze mi powiedziała ciekawą rzecz odnośnie sudocremu. Mówi, żeby go używać ostrożnie nawet na odparzenia, bo stosowany nawet o jeden dzień za długo powoduje pękanie skóry. Zamiast sudocremu poleca tormentiol.

To opisałam co pamiętam a teraz zmykam budzić małą bo pora karmienia
Co położna to opinia...
Z pleśniawkami dacie radę! Widzę, że ładnie ogarniasz wszystko
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:41   #3165
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
tez mam taka nadzieje

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

sas, nie odpisąła mi
hehe ja bym chyba sie nie powstrzymala i zapytala co to za jakis Ciastek do mnie wypisuje
Stary 2012-06-28, 18:43   #3166
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, Kochana, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Daj znać co i jak
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:47   #3167
Linka25
Zakorzenienie

Aga jeśli chodzi o niejednoznaczność tych wyników, to na pewno jest to kwestia tego, że mała urodziła się z niską masą ciała. I tylko tyle. Nic wiecej za tym nie stoi. Ta niska masa zafałszowuje wynik, pewnie trzeba będzie go powtórzyć..?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:54   #3168
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Co położna to opinia...
Z pleśniawkami dacie radę! Widzę, że ładnie ogarniasz wszystko
oj tak, ja już jestem skołowana, bo w szpitalu już każda babka mówiła co innego, łącznie z tym co można jeść a czego nie, a teraz ta jeszcze co innego. Naprawdę zwariować można...
A co do ogarniania, to staram się, ale mam mega problem z karmieniem małej, ona niby powinna jeść co 2 godziny, i mam ją budzić na te karmienia, ale ja jej za chiny ludowe dobudzić nie mogę, dopóki sama nie stwierdzi, że chce wstać, to nie wstanie i już. I nawet sposób położnych na budzenie na nią nie chce działać. W ten sposób je co 3-4 godziny, a ja się boję, żeby mi nie zaczęła na wadze znowu ubywać. Chociaż mam wrażenie, że porcje zjada podobne jak w szpitalu, tylko w innych odstępach. Nic, i tak musimy pójść z nią do przychodni to przy okazji się zważymy

Linka tak, badanie musimy powtórzyć

Stary 2012-06-28, 18:56   #3169
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
kochana, ale moja wypowiedz sie Ciebie w zadnym stopniu nie tyczyła, tylko tego przykładu do którego sie odnosiłam

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:58   #3170
sas
Wtajemniczenie

Agunia ..mam nadzieje, ze wszystko to sie pouklada... 3maj sie cieplo bedzie dobrze
Stary 2012-06-28, 19:02   #3171
pumas
Zakorzenienie

Agunia, trzymaj się i nie daj domysłom. Jestem pewna, że ten wynik jest spowodowany niską wagą urodzeniową. Pójdziecie do przychodni i wszystkiego się dowiecie. A radzisz sobie świetnie, grunt to działać instynktownie, bo co położna to opinia. Tak swoją drogą to bardzo szybko pleśniawka jej się zrobiła :/ ale to nic poważnego.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 19:05   #3172
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
witam się popołudniowo

i dzielę się moją radością, że obroniłam mgr na 5

a dzisiaj z Hanusią zaczynamy 33 tc
Gratulacje

Cytat:

Agus napewno te badania sa niejednoznaczne bo Lusia sie malutka urodziła.
co do odparzen to spróbuj poprostu mąke ziemniaczana - dziala cuda-naprawde.
Jak to nie zadziała do jutra to sprobuj Betapanthen. Sudokrem i Tormentiol to już ciężkie armaty.

Cytat:
oj tak, ja już jestem skołowana, bo w szpitalu już każda babka mówiła co innego, łącznie z tym co można jeść a czego nie, a teraz ta jeszcze co innego. Naprawdę zwariować można...
A co do ogarniania, to staram się, ale mam mega problem z karmieniem małej, ona niby powinna jeść co 2 godziny, i mam ją budzić na te karmienia, ale ja jej za chiny ludowe dobudzić nie mogę, dopóki sama nie stwierdzi, że chce wstać, to nie wstanie i już. I nawet sposób położnych na budzenie na nią nie chce działać. W ten sposób je co 3-4 godziny, a ja się boję, żeby mi nie zaczęła na wadze znowu ubywać. Chociaż mam wrażenie, że porcje zjada podobne jak w szpitalu, tylko w innych odstępach. Nic, i tak musimy pójść z nią do przychodni to przy okazji się zważymy

Linka tak, badanie musimy powtórzyć
kochana jak bym o nas czytała
musisz ją jednak budzić bo zacznie spadać z kg
Myśmy sie cieszyli ze nam spi po 4-5 h a potem wyrok- za malo przybrała-dokarmiać nenatalem
Myziaj j po policzku i pospiewaj może to podziała
Potwierdzam - sprobuj ja przy każdym karmienu przystawiac a dopiero potem dokarmiaj
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 19:10   #3173
wvictoria
Wtajemniczenie

Agunia też trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Stary 2012-06-28, 19:14   #3174
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
h
okrągluchna piłeczka! nie będziesz za nią tęsknic?
..
bde tesknic zastanawiam sie jak sie znowu przyzwyczaje spac na brzuchu tak kochalam taka pozycje a teraz pwnie bede sie bała ze dziecko zgniote

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 19:17   #3175
Kkasiak77
Przyczajenie

Cytat:

hej,
podczytuję Was od jakiegoś czasu, jakoś nie było okazji się "ujawnić", stanowicie taką zgraną paczkę że aż głupio się między Was wciskać no ale jak przeczytałam to co napisała agunia, to już nie mogę siedzieć cicho. Kochana - nic się nie martw, przechodziłam dokładnie to samo 9 lat temu ze swoim pierwszym dzieckiem (córa). Ta krew jest badana w kierunku mukowiscydozy, fenyloketonurii i czegoś tam jeszcze. Moja córka urodziła się dokładnie w wyznaczony z OM dzień, waga 2.850, więc nie była to niska masa urodzeniowa - i też po jakimś czasie dostaliśmy to pisemko, że z próbki nie dało się wykluczyć jednej z chorób i że mamy dosłać kolejną próbkę krwi. Mój mąż poleciał do lekarki rodzinnej, rozpłakał się z nerwów w gabinecie - kazali przyjść z dzieckiem, że pobiorą krew i przygotują do wysyłki. Poszliśmy następnego dnia, była inna pielęgniarka - i od razu nam powiedziała, że te badania robią w Warszawie i że tam pracuje jej kuzynka - gadała z nią i dowiedziała się, że mieli chwilową awarię sprzętu, badania nie wyszły i musieli do mnóstwa ludzi wysłać pisemka o takiej treści, żeby każdy koniecznie dostarczył krew. Tak więc spokojnie, to pewnie znowu "tylko" awaria - trzymam kciuki żeby tak było.
Tak w ogóle to jestem Kaśka, mieszkam w Olsztynie, a mój synek Mateusz przyjdzie na świat 17 sierpnia
Kkasiak77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 19:23   #3176
Linka25
Zakorzenienie

Ale mnie rozbolał brzuch - na minutę, mocno, jak na @ - identycznie. Przy tym nie było żadnego twardnienia brzucha, pozostał miękki. Czy to był skurcz..??
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 19:24   #3177
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kkasiak77 Pokaż wiadomość
hej,
podczytuję Was od jakiegoś czasu, jakoś nie było okazji się "ujawnić", stanowicie taką zgraną paczkę że aż głupio się między Was wciskać no ale jak przeczytałam to co napisała agunia, to już nie mogę siedzieć cicho. Kochana - nic się nie martw, przechodziłam dokładnie to samo 9 lat temu ze swoim pierwszym dzieckiem (córa). Ta krew jest badana w kierunku mukowiscydozy, fenyloketonurii i czegoś tam jeszcze. Moja córka urodziła się dokładnie w wyznaczony z OM dzień, waga 2.850, więc nie była to niska masa urodzeniowa - i też po jakimś czasie dostaliśmy to pisemko, że z próbki nie dało się wykluczyć jednej z chorób i że mamy dosłać kolejną próbkę krwi. Mój mąż poleciał do lekarki rodzinnej, rozpłakał się z nerwów w gabinecie - kazali przyjść z dzieckiem, że pobiorą krew i przygotują do wysyłki. Poszliśmy następnego dnia, była inna pielęgniarka - i od razu nam powiedziała, że te badania robią w Warszawie i że tam pracuje jej kuzynka - gadała z nią i dowiedziała się, że mieli chwilową awarię sprzętu, badania nie wyszły i musieli do mnóstwa ludzi wysłać pisemka o takiej treści, żeby każdy koniecznie dostarczył krew. Tak więc spokojnie, to pewnie znowu "tylko" awaria - trzymam kciuki żeby tak było.
Tak w ogóle to jestem Kaśka, mieszkam w Olsztynie, a mój synek Mateusz przyjdzie na świat 17 sierpnia
Witam
dobrze wiedziec ze takie rzeczy sie zdarzaja niestety.

Stary 2012-06-28, 19:25   #3178
izasz-b
Raczkowanie

Witam wszystkich i oznajmiam, że jestem już po wizycie... i gin powiedział mi, że już rodzę szyjki już praktycznie nie ma - skróciła się do mniej niż 0,5 cm i rozwarcie na 1,5 cm. Jak do jutra nie będzie skurczy (ale powiedział, że on jest pewny, że się pojawią) to mam jechać na IP i niech oni decydują... W zasadzie to mi ulżyło i jestem bardziej spokojna, niż myślałam, że będę...
Dzidzia waży 3500, przepływy dobre, więc wszystko ok.
Po wizycie uczciliśmy wiadomość spacerem z kijkami Załączam świeże zdjęcie z tegoż spaceru - tak wygląda rodząca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja z kijami2.jpg (231,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja z kijami1.jpg (208,5 KB, 90 załadowań)

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 19:29   #3179
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich i oznajmiam, że jestem już po wizycie... i gin powiedział mi, że już rodzę szyjki już praktycznie nie ma - skróciła się do mniej niż 0,5 cm i rozwarcie na 1,5 cm. Jak do jutra nie będzie skurczy (ale powiedział, że on jest pewny, że się pojawią) to mam jechać na IP i niech oni decydują... W zasadzie to mi ulżyło i jestem bardziej spokojna, niż myślałam, że będę...
Po wizycie uczciliśmy wiadomość spacerem z kijkami Załączam świeże zdjęcie z tegoż spaceru - tak wygląda rodząca
no to 3mam za Ciebie kciuki ps ładnie wygladasz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-28, 19:31   #3180
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Na pewno wyszły niejednoznaczne przez to, że córeczka malutka się urodziła więc głowa do góry wszystko będzie dobrze
Cytat:
no to za lekki poród ładnie wyglądasz
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości