|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Cytat:
|
|
#3152 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() Bylam dzis na ktg i cisza...mala sie rusza, ale zadnych skurczy ehh lobuziak chyba bedzie do konca grzecznie siedziala Dzisiaj tz wychodzącdo pracy powiedzial, ze jak juz chce wychodzic to tylko noca a najlepiej jakby do niedzieli poczekala az tatus bedzie w domu hehe ciekawe czy go poslucha![]() wlasnie opędzlowalam ciasto z truskawkami a w lodowce czekaja na mnie maliny, czersenie i truskawki - moja kolacjaGRATLUJĘ WSZYSTKICH ROZPOCZĘTYCH TYG Cytat:
?Cytat:
jakby moj tak sie do mnie odezwał to nie wiem...moj tz ma wady..i czasem sprawia mi przykrosc, ale mimo mojej mega nadwagi teraz nigdy nie slyszlalam przykrych slow z jego ust..wrecz odwrotnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajny brzusio
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||||||||
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
Tormentiol zawiera związki boru, które odkładają się w organizmie i mogą być toksyczne. Na ulotce maści powinno być napisane aby nie stosować jej u dzieci poniżej 3 roku życia, a już na pewno nie rutynowo. Niestety ciągle jest polecany bo jest skuteczny.
|
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że kreska szybko zniknie po porodzie
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam taka nadzieje
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- sas, nie odpisąła mi
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
No i kurcze widzicie jak to jest, i jedno złe i drugie niedobre, ehh :/ no nic, to spóbujemy poużywać przez chwilkę sudocremu, bo mała ma małe odparzenie.
Co do trzymania ciepła, położna stwierdziła, że trzyma ciepło pięknie i co prawda musi być jeszcze cieplej ubierana, ale nie musimy jej mocno kocykami opatulać, wystarczy jeden. A teraz się właśnie podłamałam, bo przyszedł nam list, że w badaniach przesiewowych robionych zaraz po urodzeniu coś wyszło nie tak, badanie wyszło niejednozacznie i nie można wykluczyć, że u małej wystąpiła jakaś choroba wrodzona (nie napisali jaka), która początkowo może nie dawać żadnych objawów. Musimy podejść do przychodni i ponownie pobrać krew na te badania. Ehhh aż mi się płakać chce
|
#3157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wkurzają mnie faceci, którzy świadomie dołują swoje kobiety, poniżają je, rzucają uszczypliwe uwagi oczywistym jest że mężczyźnie może nie odpowiadać jak jego partnerka się "zapuszcza", może z nią o tym porozmawiać ale nie usprawiedliwia go to do rzucania chamskich uwag albo durnych podtekstów |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Tłumy straszne w centrach handlowych, wyprzedażę w inditex ruszyły, nawet kupiłam kilka rzeczy na po porodzie hehe i coś dla tż.
W ogóle strasznie intensywny dziś dzień ![]() Dzięki Houserka, kopyta do góry i odpoczywaj
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze doczytaliśmy, że badania te mogą wyjść niejednoznaczne jeśli dziecko urodziło się z niską masą urodzeniową, oby u naszej to było tylko to
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede mocno 3mała kciuki
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś bepanthenu na te odparzenia? U nas się sprawdza lepiej niż sudocrem |
|
|
|
|
#3163 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój mówi na mnie ciężarówka i jak schodzę z łóżka tyłem..to wydaje dźwięk jak przy cofaniu ciężarówki ![]() Gratuluję 33! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
okrągluchna piłeczka! nie będziesz za nią tęsknic? Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Idę się zdrzemnąć bo jeszcze czkea mnie praca na kompie dzisiaj... |
||||||||||
|
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym wiedziała to, co wiem teraz, to bym jej nagadała![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Z pleśniawkami dacie radę! Widzę, że ładnie ogarniasz wszystko
|
||
|
|
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do mnie wypisuje![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jeśli chodzi o niejednoznaczność tych wyników, to na pewno jest to kwestia tego, że mała urodziła się z niską masą ciała. I tylko tyle. Nic wiecej za tym nie stoi. Ta niska masa zafałszowuje wynik, pewnie trzeba będzie go powtórzyć..?
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ogarniania, to staram się, ale mam mega problem z karmieniem małej, ona niby powinna jeść co 2 godziny, i mam ją budzić na te karmienia, ale ja jej za chiny ludowe dobudzić nie mogę, dopóki sama nie stwierdzi, że chce wstać, to nie wstanie i już. I nawet sposób położnych na budzenie na nią nie chce działać. W ten sposób je co 3-4 godziny, a ja się boję, żeby mi nie zaczęła na wadze znowu ubywać. Chociaż mam wrażenie, że porcje zjada podobne jak w szpitalu, tylko w innych odstępach. Nic, i tak musimy pójść z nią do przychodni to przy okazji się zważymy Linka tak, badanie musimy powtórzyć
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, ale moja wypowiedz sie Ciebie w zadnym stopniu nie tyczyła, tylko tego przykładu do którego sie odnosiłam
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia ..mam nadzieje, ze wszystko to sie pouklada... 3maj sie cieplo
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, trzymaj się i nie daj domysłom. Jestem pewna, że ten wynik jest spowodowany niską wagą urodzeniową. Pójdziecie do przychodni i wszystkiego się dowiecie. A radzisz sobie świetnie, grunt to działać instynktownie, bo co położna to opinia. Tak swoją drogą to bardzo szybko pleśniawka jej się zrobiła :/ ale to nic poważnego.
|
|
|
|
#3172 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do odparzen to spróbuj poprostu mąke ziemniaczana - dziala cuda-naprawde. Jak to nie zadziała do jutra to sprobuj Betapanthen. Sudokrem i Tormentiol to już ciężkie armaty. Cytat:
musisz ją jednak budzić bo zacznie spadać z kg Myśmy sie cieszyli ze nam spi po 4-5 h a potem wyrok- za malo przybrała-dokarmiać nenatalem Myziaj j po policzku i pospiewaj może to podziała Potwierdzam - sprobuj ja przy każdym karmienu przystawiac a dopiero potem dokarmiaj |
|||
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia też trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
bde tesknic
tak kochalam taka pozycje a teraz pwnie bede sie bała ze dziecko zgniote
|
#3175 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
podczytuję Was od jakiegoś czasu, jakoś nie było okazji się "ujawnić", stanowicie taką zgraną paczkę że aż głupio się między Was wciskać no ale jak przeczytałam to co napisała agunia, to już nie mogę siedzieć cicho. Kochana - nic się nie martw, przechodziłam dokładnie to samo 9 lat temu ze swoim pierwszym dzieckiem (córa). Ta krew jest badana w kierunku mukowiscydozy, fenyloketonurii i czegoś tam jeszcze. Moja córka urodziła się dokładnie w wyznaczony z OM dzień, waga 2.850, więc nie była to niska masa urodzeniowa - i też po jakimś czasie dostaliśmy to pisemko, że z próbki nie dało się wykluczyć jednej z chorób i że mamy dosłać kolejną próbkę krwi. Mój mąż poleciał do lekarki rodzinnej, rozpłakał się z nerwów w gabinecie - kazali przyjść z dzieckiem, że pobiorą krew i przygotują do wysyłki. Poszliśmy następnego dnia, była inna pielęgniarka - i od razu nam powiedziała, że te badania robią w Warszawie i że tam pracuje jej kuzynka - gadała z nią i dowiedziała się, że mieli chwilową awarię sprzętu, badania nie wyszły i musieli do mnóstwa ludzi wysłać pisemka o takiej treści, żeby każdy koniecznie dostarczył krew. Tak więc spokojnie, to pewnie znowu "tylko" awaria - trzymam kciuki żeby tak było.Tak w ogóle to jestem Kaśka, mieszkam w Olsztynie, a mój synek Mateusz przyjdzie na świat 17 sierpnia
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie rozbolał brzuch - na minutę, mocno, jak na @ - identycznie. Przy tym nie było żadnego twardnienia brzucha, pozostał miękki. Czy to był skurcz..??
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze wiedziec ze takie rzeczy sie zdarzaja niestety. |
|
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich i oznajmiam, że jestem już po wizycie... i gin powiedział mi, że już rodzę
szyjki już praktycznie nie ma - skróciła się do mniej niż 0,5 cm i rozwarcie na 1,5 cm. Jak do jutra nie będzie skurczy (ale powiedział, że on jest pewny, że się pojawią) to mam jechać na IP i niech oni decydują... W zasadzie to mi ulżyło i jestem bardziej spokojna, niż myślałam, że będę...Dzidzia waży 3500, przepływy dobre, więc wszystko ok. Po wizycie uczciliśmy wiadomość spacerem z kijkami
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps ładnie wygladasz![]()
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
za lekki poród ładnie wyglądasz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

ja mam taką delikatną od pępka w górę

Dzisiaj tz wychodzącdo pracy powiedzial, ze jak juz chce wychodzic to tylko noca a najlepiej jakby do niedzieli poczekala az tatus bedzie w domu
jakby moj tak sie do mnie odezwał to nie wiem...

ja pitole
szyjki już praktycznie nie ma - skróciła się do mniej niż 0,5 cm i rozwarcie na 1,5 cm. Jak do jutra nie będzie skurczy (ale powiedział, że on jest pewny, że się pojawią) to mam jechać na IP i niech oni decydują... W zasadzie to mi ulżyło i jestem bardziej spokojna, niż myślałam, że będę...