|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Cytat:
![]() ![]() Ja na razie w ogóle się nie 'obserwuję', nie chcę zwariować na punkcie zaciążenia (wystarczy mi mąż prowadzący własne obliczenia haha). Jakbym zaczęła mierzyć temp. i obserwować śluz, macać szyjkę to bym się zbytnio nakręciła i nastawiła. Na razie luz mode on. I w ogóle widzę, że chyba najmłodsza tu jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Ja mam dylemat z którym męcze się od kilku dni.Jutro mam ognisko i już moje laseczki zapowiedziały że będzie morze alkoholu
![]() Ale co jeśli tam juz jest dzidzia?Zrobic wcześniej ten test? Nie wiem czy wtedy coś pokaże wiarygodnego, bo podobno najlepiej jest robić po spodziewanej @Z drugiej strony siedzieć na tym ognisku i sie zastanawiac czy mogę to piwo pic czy nie...nie wiem co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jutro proszę ładnie zrobić się na bóstwo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() najfajniesza część cyklu przed Wami.... działajcie, działajcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
![]() Mądrze i dobrze prawisz Renessme1985 ![]() A Ty monrisk baw się wyśmienicie i nie zapomnij o łyczku za nas tu wszystkie starające się ![]() ![]() dość zadręczania sie i na ognisko marsz bo będą baty ![]() ![]() suatka witaj w naszym skromnym ale jakże zacnym gronie ![]() za ciebie trzymam mocno ![]()
#65 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewczynki
![]() Można dołączyć?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
...czyżbym spotkała koleżankę po "fachu"
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- ![]() ![]() ![]() napisz coś o sobie ... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
A więc jestem Gosia i mam 24 latka. Aktualnie skończyłam studia mgr.
i hmm... z jednej strony chciałabym jeszcze świat pozwiedzać itd. ale również czuję potrzebę posiadania małej istotki obok siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nasrkobałyście! Ja niestety w ciągu dnia nie mam jak zaglądać, ale jak wieczorem tu wchodzę to tyle nadrabiania ![]() Ja testuję już w tę sobotę - to znaczy właściwie nie testuję ![]() Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieciaczki - jakie miałyście objawy ciąży? Czy wiedziałyście od razu, że to "to"? ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Monriks nie przejmuj się i leć na ognisko. Ja podczas pierwszej ciąży w 2 dni przed spodziewaną miesiączką też miałam dylemat czy pić alkohol czy nie.
![]() ![]() A z testami przed okresem to jest różnie. Moja znajoma robiła test 2 dni przed okresem i wyszedł negatywny więc odpuściła i się okazało że się okres nie pojawił i następny test już po terminie okresu wyszedł pozytywny, więc myślę że nie ma co robić testu wcześniej. ![]() Dziękuje za kciuki i również trzymam za Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ...zresztą myślę, że maluch akurat nie przeszkadza w poznawaniu świata... Nasz szkrab miał rok jak pierwszy raz leciał samolotem ![]() ![]() ![]() ![]() ...a tak całkiem serio, to tak naprawdę małe dziecko jednak trochę ogranicza... ciężko wyjść nawet do kina... wiem, że to teraz takie odlegle bardzo jest, ale zdecydowanie trudniej gdziekolwiek wyjechać, czy spontanicznie gdzieś wyjść... na początku nie było problemów z wyjściami np. do znajomych... nawet do późna... malucha kładłam w drugim pokoju w nosidełku albo w gondoli i sobie smacznie spał, a My mogliśmy gadać do rana... niestety im dziecko starsze tym potrzebuje więcej stabilności i przewidywalności... zaburzenie cyklu kąpanie, jedzenie, spanie kończy się zazwyczaj pobudkami w nocy co parędziesiąt minut itp... ale się rozpisałam chyba nie ta tym forum co trzeba i nie na ten temat co trzeba ![]() ![]() ... w każdym razie nic nie zastąpi tej radości jak patrzysz, jak maluch rośnie i jak staje się coraz bardziej rozumny i jak się rozwija... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Ula_betula ja podczas pierwszej ciąży to jak pisałam wcześniej miała nabrzmiałe piersi i okres mi się spóźniał. I chyba tyle na początku bo ani nie miałam mdłości, ani źle się nie czułam no może byłam trochę śpiąca ale to tak może dopiero po tygodniu jak już wiedziałam że jestem w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
mój mąż ma 27 lat i już mi coraz częściej wspomina o dzieciaczku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, ja też poproszę o przyjęcie mnie
![]() mam 26 lat, i jestem dwa lata po ślubie, 2 cykl starań ... i tak na prawdę nie mam z kim dzielić się swoimi przeżyciami. W rodzinie same ciężarne, mnóstwo dzieci.... i ta presja, że chcę już teraz i natychmiast a nie udaje się. Myślałam że jak już zdecydujemy się z mężem na dzidzię to będzie to rach ciach i się stanie, byłasm 100% pewna ![]()
#75 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() I ja dołączam ![]() ![]() ![]() Mam 25 lat, jesteśmy 2 lata po ślubie i uznaliśmy, że na zupełnym lajciku, bez parcia na "efekt" przestajemy się zabezpieczać a w ciążę zajdę kiedy zajdę ![]() Badania zrobiłam - na toksoplazmowe, różyczkę, morfologię, mocz, usg piersi, cytologię (tu jeszcze czekam na wyniki). Na żółtaczki i różne choroby tropikalne jestem zaszczepiona więc tu luzik ![]() No i cóż, we'll see kiedy nastąpi sądny dzień i panika w naszych oczach jak zobaczymy dwie krechy na teście ![]() ![]() W każdym razie bardzo pozytywnie i bez stresu planuję do tego podejść, bardziej się nastawiam na parę miesięcy starań niż na szybką ciążę. Na pewno nie chcę akcji w stylu robienie świecy po seksie ![]() A jak Wasze nastawienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się ze świecy śmiałam - do czasu ![]() ![]() Ale w następnym cyklu już chyba bardziej na luzie podejdziemy do tego - szczególnie, że głowa będzie czym innym zaprzątnięta (prawo jazdy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
hmmm... u mnie w pierwszej ciąży było śmiesznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...czy ja miałam wcześniej jakieś objawy?? raczej nie... przez rok starań co miesiąc nakręcałam się na bolące piersi, senność, siku w nocy itp... a jak już zaszłam w ciążę, to tak dopiero po 6 tygodniu zaczęły się typowe objawy... wcześniej nic, a wierzcie mi, że też byłam na maxa wyczulona na cokolwiek, co mogłoby zwiastować ciążę ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- p.s. ja trochę żałuję, że w tym cyklu przegapiliśmy owulkę, bo miałam cykl zdecydowanie książkowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Ano właśnie, trzeba się bronić przed zafiksowaniem się na ciążę, bo to związkowi raczej nie służy, ale tez rozumiem dążenia kobiet różnymi drogami, nawet tymi z boku wyglądającymi idiotycznie.
Czytałam jakiś czas temu, jeszcze jak ciąża była dla mnie jakąś tam "przeszkodą" w planach zawodowych i podróżniczych, wątek starających się, gdzie jedna z dziewczyn nawet w specjalny sposób karmiła męża (pestki dyni, łosoś i coś tam), robiła świecie, kochali się tylko od tyłu i tylko jak miało to zwiększyć prawdopodobieństwo ciąży (no bo po co marnować plemniki ![]() Póki co chciałabym, żeby to był okres ogrrrromnej radości i miłości, bo mamy teraz z powodu podjęcia tej decyzji takie serduszka w oczach jak na siebie patrzymy, że chce aby ta chwila trwała ![]() Nie sądziłam, że decyzja o powiększeniu rodziny może tak wpłynąć na związek a co dopiero dzidziuś ![]() ![]() Póki co kibicuję Wam, bo ja od kolejnego cyklu potencjalnie mogę zajść, w tym jeszcze się zabezpieczamy, chociaż w dumie już mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- P.s. Dopiero teraz zauważyłam, że mamy już listę ![]() Może dodamy nasz wiek i imiona? Niektóre dziewczyny podają na listach też termin najbliższej @... |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
No piękna lista na początku
![]() teraz to czuje się zadomowiona na całego wkońcu króluje na pierwszym miejscu na naszej liście ![]() Witam nowe staraczki ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Widzę, że mój komentarz poszedł do moderacji
![]() ![]() Zamierzacie chodzić na fitness dla kobiet w ciąży? Bo ja tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ja myślałam o tym żeby na basen chodzić - to podobno najzdrowsze dla Mamy i maluszka. No i w wodzie nie jest tak ciężko fikać z dużym brzuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie basen też bym chciała i aqua aerobic dla kobiet w ciąży, ale martwię się, żeby jakiegoś syfa nie złapać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to może być nawet jak i kac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Nawet nie wiem jak dziękować za te rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie nowe staraczki
![]() Dziewczyny nadrobić Was jest coraz trudniej. Nie wyrabiam... ![]() Ja o ćwiczeniach w ciąży nie myślałam jeszcze bo mam swoje prywatne miejsce ćwiczeń - mój ogródek. Właśnie z niego wróciłam i mało nie zemdlałam jak zobaczyłam ile zdążyłyście się naprodukować. A wracając do ogródka mam tam przeróżne zestawy ćwiczeniowe typu koszenie, pielenie, wsadzanie nowych roślin, wsadzanie powtórnie roślin wykopanych przez moją suczkę lub po prostu sprzątanie tego co ona tam wywlecze... ![]() Ja się staram na ciążę nie nakręcać o czym już pisałam - robiłam to podczas pierwszych prób starań w zeszłym roku. Psychicznego dołka się można nabawić ![]() ![]() A w ostatnim cyklu byłam pewna, ze jestem w ciąży i zaraz 2 dni przed @ wiedziałam, że jednak nie bo się jajeczko nie zagnieździło. Dziwne to było... ![]() Renessme1985 super lista ![]()
![]() |
#88 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście zdrówko wypije za każdą starającą się,żeby już w lipcu wszystkie mamusiami były ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To może ślijcie mi info na priva to łatwiej mi będzie uzupełnić listę ![]() ![]() hmmm z tym fitnessem to różnie bywa... ja np chciałam chodzić na basen ale mój lekarz odradził zdecydowanie bo zbyt łatwo o infekcję ![]() ![]() ... myślę, że to zależy od indywidualnej sytuacji... ja byłam już po jednej nieudanej ciąży i nie chciałam niepotrzebnie ryzykować, że coś się stanie... potem ok 28 tc skróciła mi się znacznie szyjka macicy (prawdopodobnie od siedzącej pracy przy biurku i zbyt częstej jazdy samochodem), więc musiałam 3 tyg leżeć i potem już w ogóle nie było mowy o jakimkolwiek wzmożonym ruchu, ale urodziłam dzień po terminie, a w zasadzie w terminie wylądowałam na porodówce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- aaaa... no i jeszcze odnoście złego samopoczucie w ciąży, to wcale nie musi tak być ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Próbuje juz z 10 raz wysłać wiadomość
![]() ![]() Bardzo dziękuje za rady,kamień z serca. ![]() Zdrówko wypite na pewno będzie,żebysmy sie przeniosły wszystkie razem na nowe forum o przyszłych mamusiach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.