|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() bardzo blisko do Reszla, rzut beretem! Bywam tam bardzo często. Oj, szkoda wielka ![]() Mam nadzieję, że dotrzymacie mi towarzystwa ![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie ze względu na tą przyszłość jakoś trzeba będzie to znieść. I masz rację, jeszcze tyle przed nami ![]() Cytat:
![]() a jak tam mój ulubieniec się chowa? ![]() ![]() Cytat:
![]() to razem zostaniemy słomianymi wdowami jak Twój tż pojedzie ![]() ![]() a z tym pierwszym zdaniem to święta prawda ![]() Cytat:
![]() O kurcze to kawał chłopa z Morfika jest, waży więcej od Laurki ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki Gosieńka! ![]() Cytat:
![]() ![]() i nie martw się Laura też codziennie ląduje z nami w łóżku... A jak TŻ nie będzie to pewnie będziemy razem spać, bo wtedy śpi spokojnie, a w łóżeczku potrafi całą noc się rzucać. Mała straszna maruda po szczepieniu ![]() ![]()
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
dobrze
![]() ![]() kupiliśmy młodemu kaszkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Evvcia dacie radę, my Cię tu pocieszymy w razie doła, no i pamiętaj ,że życie całe przed Wami, przeleci ten czas , a tak to byście może potem żałowali....a co do pierwszych ząbków itp. to przecież w weekendy będzie mógł ząbka oglądać z każdej strony
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny baaardzo Wam dziękuję za słowa otuchy!
Jestem po rezonansie, czekam teraz na wyniki. Od przyszłego tygodnia będę chodziła na jakieś zabiegi żeby mnie postawiły na nogi.. Bo już jestem potwornie zmęczona tym bólem. Jak nic nie pomoże to niestety biorę się za leki które przepisał mi neurochirurg, dłużej już nie dam rady, bo nic się ostatnio nie polepsza ![]() Dziś byliśmy z Kają u lekarza rehabilitanta (jakoś się doczłapałam, no ale bez męża ani rusz, bo nie dałabym rady nosic Kajulki, no ale chyba trochę się przeciążyłam i w domu znów był ryk z bólu i niemocy.. eh, kryzysik, ale już lepiej.. Kaja mi wynagradza wszystko swoimi pięknymi uśmiechami.. ![]() ![]() Mag widziałam że pisałaś że Twoja Mama jeździ do Wawy do jakiegoś lekarza, jeśli możesz to napisz kto to taki, może się przyda..Na razie byłam u jakiegoś neurichirurga, na szybko, potem się dowiedziałam, że to super lekarz, no ale nie wiem czy mi się uda znów do niego dostac. A jak wygląda to nastawianie dysku? Brzmi przerażająco.. :0 No ale rozumiem że pomaga.. Dziewczyny, Kaja zaczęła pchac paluszki do buźki od kilku dni no i się zastanawiam czemu? Wasze skarby też ciumkają paluszki? ![]() Dziwnie to trochę robi, bo wkładając kciuka do bużki resztę palców ma wyprostowanych i wkłada je sobie niechcący do oczka, albo do noska.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Lena_mi Andrea pcha całą dłoń do buzi, a paluszki to wsadza każdy po kolei i tak ciumka, że słychać w całym mieszkaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Paluszki Kaja moja też ładuje do buziola, ssie lewy kciuk , reszta a la face palm ![]() ![]() kupiłam sobie wagę kuchenną, zaraz zważę bimbała jednego Potem czas kibicować ....tylko nie wiem komu? Włosi ładniejsi, ale te udawane faule mnie drażnią .... Monia fajnie masz na tej swojej wiosce, uwielbiam takie klimaty ![]() Kajowy irokez lekko przyklapnięty jest od dnia chrztu , znak to chyba jakiś....bo jeśli Twoje dziecko nosi na głowie dziwne fryzury i żel ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-28 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | ||
Zakorzenienie
|
Padam na twarz/ Wysprzątałam pokój Antka ale tak porządnie to co zepsute lądowało we worku na śmieci potem jeszcze jedna szafka wymagała sprzątnięcia o panie ile tych wszystkich śmieci sie w domu gromadzi
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Od poniedziałku wakacje i mam na "stanie" Antka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Desia Oskar po szczepieniu też strasznie płakał a raczej darł się. Nie szło go uspokoić, nosiłam go na zmianę z teściową aż po dłuższym czasie padł i spał mi na brzuchu każda próba odłożenia to ryk więc dałam za wygraną. Na drugi dzień już bólu nie było i śmiał się
![]() My dzisiaj spędziliśmy dzień aktywnie pojechałam z Oskarem na miasto wstąpiłam do "Yes" i za pieniądze jakie dostałam od dziadka TŻ z okazji zbliżającej się rocznicy ślubu kupiłam pierścionek złoty z cykoriami ![]() Potem obeszłam sklepy w poszukiwaniu prezentu do TŻ i dupa nic nie znalazłam ![]() No a jak przyjechałam to byliśmy do 18 na dworze. O 19 kąpiel i do 19.45 marudzenie potem cyc (oczywiście przy cycku przysypiał) jak pojadł to myk do łóżeczka i smoka mu dałam. A on się wierci, nogi do góry podnosi więc zaczęłam głaskać po rączce potem położyłam rękę na klatce piersiowej i po jakimś czasie odleciał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||||
Zadomowienie
|
Helou!
U nas dzis piekna pogoda, wieje ale i slonce i wysoka tempka, wiec humor mi dopisuje. Bylismy dzis zalatwiac formalnosci do Aniowego paszportu coby ja moc przez granice szmuglowac ![]() Dodatkowo bylismy na wazeniu, Ania nasikala na wage i doprawila malym rzygiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też nie lubię jak ktoś ubiera się cały na jeden kolor. I jak mamy ubierają swoje córeczki od A do Z na różowo. Nie dziękuję za kciuki aby nie zapeszyć ![]() dobra ja zmykam spać bo nockę miałam kiepską i padam na ryjek, jeszcze chwilę i jak pierdyknę łepkiem o biurko to jeszcze pomyślą że armagedon idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do paluszków to Eliza pcha a jakże ![]() ![]() Z kciukiem walczę i przegrywam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poryczałam się ze śmiechu! no i ile waży taki bimbałek? ![]() Cytat:
też tego nie lubię. I nie lubię różu barbie ![]() ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2012-06-28 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
To dziadek mial gest,super taki prezent sobie sprawic ![]()
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Zia to miałaś przeżycia z ważeniem
![]() moje dziecię jak zasypia w ciszy to halas go budzi i nie możemy głośno gadać jak usypia tak mu sie poprzestawiało teraz ![]() dziewczyny czym podajecie kaszki itp tzn jaka łyżeczką? metalowa czy plastikowa?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Rozeznanie
|
byłam za Niemcami
![]() ech.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak na poważanie to sobie wagę kupiłam żeby ważyć to, co wpierniczam , bo taką fajną stronkę znalazłam i tam sobie kalkuluję ile zjadam kcal , ale waga mi do tego jest niezbędna, więc dzisiaj normalnie jak strzała ![]() ![]() Zia o tak właśnie...tak Natanek mówił, więc ja się cieszę,że Kai irokez opadł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- ja też, ale za to teraz liczę ,że Hiszpanie zgładzą Włochów ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() drobnymi kroczkami do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja jeszcze nie podaje,ale bede podawac plastikowa(Wiki tez taka dawalam).Juz mam lyzeczki z TT,dostalismy w prezencie,takie: http://www.tommeetippee.pl/product/k..._jedzenia_x_4/
![]() |
#2988 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() najgorzej z chrzcinami, TŻ będzie musiał pewnie szybciej się zmyć, a jeszcze ma ślub siostry, gdzie jest świadkiem i nie bardzo im pomoże skoro go nie będzie - oczywiście już ma wyrzuty sumienia, ale ja się zadeklarowałam, że na mnie mogą liczyć w takim razie ![]() Cytat:
![]() Laura też pcha łapki do buzi, czasem tak mocno, że aż ma odruch wymiotny... No ale jak widać wszystkie dzieci przechodzą taki etap ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To teraz będzie w domu u Was wesoło ![]() Cytat:
![]() ![]() moi rodzice brali ślub jak ojciec był na przepustce z wojska ![]() ![]() Właśnie troszkę się boję, że taka rozłąka będzie powodowała, że mała przestanie być tak zżyta z ojcem. Bo teraz jest bardzo jak ponad 2 miesiące z nami siedział kiedy miał urlop i teraz codziennie go widzi, to jak wraca z pracy i go zobaczy, to śmieje się w głos ![]() ![]() ja też... ![]() Moje dzieci śpią, Laura padła zmęczona. Miała podwyższoną temperaturę do 37,5'C to dałam jej trochę ibufenu (smak pomaranczowy, nie podpasował jej i pluła...), dziś bez kąpania tylko tyłek obmyty, buzia i łapki. Pewnie niedługo wstanie na karmienie. Ja troszkę w dzień z nią pospałam, bo sama nie chciała i teraz siedzę przed kompem. Będą mi małą diagnozować pod kątem skazy białkowej, bo ma tą zaognioną wysypkę na policzkach i taką chropowatą skórkę na kolanach. Mam nadzieję, że to nie to dziadostwo... Chociaż ja miałam do 10 r.ż, więc mogła odziedziczyć. Te policzki to wg mnie od ulewania, bo pisałam Wam jakiś czas temu, że zaczęła tak chlustająco i wiadomo jak to kwas mógł podrażnić. No zobaczymy... ![]() Desia jak tam Viki się ma? ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- zapomniałam jeszcze Wam powiedzieć, że pediatra poleciła na ciemieniuchę posmarować głowę parafiną w płynie, zostawić na trochę i wyczesać. Niestety u nas ciągle nawraca po 2-3 dniach ![]()
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Mama miała np. zakaz mówienia mi ,że coś Nina zrobiła pierwszy raz jak mnie nie było , bo byłam w pracy..., w gościach też nie kazałam ,żeby to Mama opowiadała o Małej, bo wtedy czułam się taka pominięta i było mi przykro ...wiedziała i szanowała te moje "zalecenia" prośby.... Evvcia nie zamartwiaj się,że zżyta Mała nie będzie z Tatą, będziecie mieli dla siebie całe weekendy, często w życiu to i tak facetów w domach nie ma całe dnie...ważne co się zrobi z tym czasem jak już się jest z dziećmi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór późną porą...
Evvcia ![]() ![]() A co do Twoich obaw,że zaniknie więź między Laurką a tatą to owszem trochę się to "poluzuje". Ale nie na długo. Dzieci mają to do siebie,że owszem pamięć mają krótką,ale łatwo też się przyzwyczajają do nowych (tzn Tż po powrocie niestty bedzie dla niej nowy) osób. Także na początku bedzie może dziwnie reagowała. Ale potem to będzie kwestia dni żeby znów się do taty zblizyła. Ale warunek jest jeden-będzie musiał z nią sporo czasu przebywać. Pisze to z własnego doświadczenia,bo ja nie widziałam się z moją siostrzyczką przez 8m-cy i na początku byla lekko onieśmielona,ale po 3dniach już jej minęło to i zachowywała się jakbyśmy nigdy się nie rozstawały (a to było dla mnie bardzo ważne,bo jestem z nią strasznie zżyta). Desiu bidulko... Współczuję przeżyć. Ja bym pewnie z nerwów nie wiedziała co zrobić.. Konia hmmm to skutecznie kropidlo podziałało na "zuooo" czające się w Kai ![]() ![]() Nikki piszesz,że pomysłu na prezent nie masz. A może byś i jemu jakiś pierscionek,obrączkę,sygn et,etc kupiła (np z wygrawerowaną datą ślubu-zobaczysz za parę lat to się przyda,bo jak mu się zapomni kiedy rocznica jest to bach,spojrzy na sygnecik i już wie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do kolorów dziecięcych ciuszków to staram się,żeby Młody nie był tylko na niebiesko ubrany.Ale jak wychodzę na miasto to muszę niestety tak robić. Bo już3razy mi mówili,że mam ładną córeczkę ![]() I ja nie musiałam meczu oglądać,zeby wynik znać. Wyręczyli mnie Wlosi i fani Włochów. DO 23 jeździli po mieście i trąbili jak wariaci. I Julka mi obudzili. W pewnym momencie to myślałam,ze jak wyjdę i przytrąbie jednemu drugiemu i trzeciemu to im się skończy. Także przez to teraz kibicuję Espanii. I rano zrobię laleczkę Woodoo włoskiej reprezentacji ![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie, dziś w gazecie przeczytałam,ze przez nasze miasteczko ze zniczem lecieć będą 2-go. więc się wybiorę na paradę,bo pewnie już więcej takiej okazji mieć nie będe w życiu. No i siostra mi odpisała,że się gniewają i że nie musimy przylatywać...Hmmm,ciesze się, że tak bardzo chcą zobaczyć wnuka ![]() A jutro mam mieć badania w szpitalu. Trzymajcie kciuki,żeby było wszystko ok. Boję się............
#2991 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Za Kaję 3mam kciuki za rehabilitację. Co do paluszkôw to niestety ciumka. Evvcia dacie radę! Dobrze że chociaž w weekendy będziecie sié widzieć. Zariah a może Twój Tż jest zwyczajnie zazdrosny i chce na siebie zwrócić uwagę, żebyś się nim zajęła, może przygotuj jakąś specjalną kolację przy świecach z odpowiednim zakończeniem i wszystkie choroby miną ![]() I tyle na razie doczytałam bo mamy grubszą sprawę z Filem do oporządzenia ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
![]() Hahaha uwielbiam teorie ks. Natanka ![]() Sorry że szatkuję Wasze posty ale inaczej nie odpiszę z tabletu A i miałam napisać, żeby przytwierdzić dziecko do podłogi to chyba jednak najlepiej kupić ołowiane buciki, przynajmniej szybciej nauczy się chodzić jak go z nich wyciągniemy ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Konia doczytałam, że 4 kg no to słuszną wagę nają Twoje bimbałki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
O dzisiaj nie jestem pierwsza
![]() Ania dzisiaj od 2,30 nie mogła zasnąć więc wzięłam ją do siebie do łóżka i tak naprawdę nie wiem ile spała. Antek od rana się przebierał bo miał zły sen i się posiusiał w łóżku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rozlaki i zzycie corci z TZ to latwo nie bedzie ale mala dalej bedzie za ojcem ... Bedzie za nim tesknila i napewno go nie zapomni ![]() ![]() Witajcie dziewczyny ![]() ![]() ![]() zaczelam czytac sobie Zaklinaczke dzieci i fajnie, ze tlumaczy ze jak prawie 4miesieczne dziecko budzi sie w nocy to oznacza ze mu plan 3godzinny nie odpowiada no i za malo jedzenie dostaje w dzien, ale co ja mam zrobic jak Julka nie chce jesc??? Zjada mi na porcje stanowczo za malo i ja o tym wiem, ale nie wcisne jej przeciez do zoladka.... co robic zeby jadla?
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Doberek
U nas płacz przed spaniem w dalszym ciągu. Nocka juz lepsza choć dzieć jadł co 3 godz i pobudkę mi zrobił o 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | ||
Zadomowienie
|
Bry!
My dzis smigamy do szpitala na badanie bioderek - pewnie razem z przeswietleniem. Trzymajcie kciuki zeby Ania po mamie nie odziedziczyla tego problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A odnosnie teorii z zaklinaczki (ktore znam) to mi sie wydaje ze jak Julka je o 23 a potem o 5 to nie jest tak zle chyba - moze jeszcze jej organizm nie umie wytrzymac wiecej godzin bez papu? Ogolnie zeby ograniczyc nocne karmienia to trzeba wlasnie w dzien regularnie karmic i pod wieczor szczegolnie duzo/czesto. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo jeszcze może być jedna opcja,czemu ona tak mało je. Ale nie chce Ci pisać,bo wiem,że będziesz się przejmować.
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() Moja mała też je mniej niż powinna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ciężka sprawa z tym jedzeniem ![]() Hej dziewczyny! u nas nocka ok, ale tylko dlatego, że Laura spala z nami - szkoda mi jej było po tym szczepieniu. Dalej ją trzyma, bo jest marudna, ale od 1,5godziny śpi też co już jej się nie zdarzało przed południem (była tylko drzemka max 30min...). Dziś nawet ładna pogoda ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#2999 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny,
do mnie dzis bez kija nie podchodz, w nocy bylo tak goraco bo az 25 stopni w sypialni, okno nie moglo byc za bardzo otwarte bo pie...ony szerszen ciagle krazyl kolo okna, jest zalozona taka firaneczka ale i tak sie balam, a Tz nie przyczepil moskitiery mimo ze mamy ja kupiona od kilku tygodni. Tz przyszedl ok 23 do sypialni i tak sie wydezorantowal antyperspirantem ze myslalam ze go zatluke, walilo w calym pokoju az mala sie obudzila. na dole bylo o wiele chlodniej ale do drugiej sypialni nie moglismy isc bo tam mieszkaja koty a tam kuweta, jedzenie kocie i smrod az sie niedobrze robi - niech w koncu ci znajomi dzisiaj przyjezdzaja i zabieraja te koty bo ja zwariuje, powinni oddac do hoteliku to wtedy wiedzieliby ile sie za to placi, bo jak sie ma zwierzaki to sie nie wyjezdza na miesiac na wakacje. ostatni raz sie zgodzilam na cos takiego. lubie koty ale takie ktore zalatwiaja sie na podworku a nie w kuwete. dzisiaj z Tz sie pozarlam bo mnie wkurza. sorki za zale - ale juz mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jakiegos czasu nic nie idzie nam jak powinno. Wczesniej mala miala taki plan dnia ze jadla, bawila sie spala i tak w kolko, srednio co 3h - jak w ksiazce normalne. A od ostatniego skoku bodajze nie umiem jej ustawic... budzi sie rano 7-8 i potrafi nie jesc do 9-10 ![]() ![]() Cytat:
Napisz - i tak sie juz przejmuje ![]() Evcia, kleik na ulewanie moim zdaniem nie pomoze - lepiej sprobowac mleka zageszczonego, ja daje malej Humana AR - tylko mieszam z Humana 1 bo samo AR jest mega geste i Jula ma twardsze kupki a jak mieszam to wszystko jest ok. Lekarz mi mowil ze tak Humana AR to po prostu gesta Humana 1 - ma wszystkie te same skladniki i wartosci odzywcze. U nas z ulewaniem o wiele lepiej.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.