|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Jak dobrze, żem niewtajemniczona
![]() Italia
|
#4712 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym ja nie piszę, że usunęła "dlatego, że" napisałam, tylko "po tym" jak napisałam. A to znacząca różnica... Cytat:
![]() Skoro okładka była odgięta to automatycznie widać jest, że była UŻYWANA, ergo powinnaś ją kupić, a nie odkładać na półkę jakby nigdy nic. Później przyjdzie ktoś po Tobie, kupi używaną książkę, płacąc pełną kwotę za niepełnowartościowy produkt, bo Ty sobie go za darmo użyłaś... No witki opadają. A wygięte okładki książek już NIGDY nie wracają do poprzedniego stanu, więc Twój argument, że wsadzisz między inne książki i będzie giteż jest po prostu z d.upy. Hipokryzją jest to, że nie widzisz nic złego w czytaniu i używaniu książek za darmo, ale sobie kupisz na prezent nowiuteńką. Masakra. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
Uff przedarłam się przez kilka stron wątku
![]() Co do książek: bardzo lubię czytać i w liceum wręcz pochłaniałam książki. Teraz niestety nie mam tyle czasu ( marna wymówka). Harry Potter to nieodłączny element mojego dzieciństwa. W sumie to dzięki tym książką pokochałam czytanie i chętnie do nich wracam (czytam ulubione fragmenty ) W ogóle mam taką dziwną manię czytania ulubionych książek po kilka razy![]() Teraz mam zamiar wybrać się do biblioteki i pożyczyć jakieś lekkie książki tylko nie wiem która krakowska biblioteka jest dobrze wyposażona. Macie jakieś swoje ulubione?? Odkąd mieszkam w Krakowie do kina chodzę tylko do sieciówek i opycham się popcornem. W sumie fajnie byłoby się dla odmiany wybrać w bardziej kameralne miejsce Dowiedziałam się też, że przez większość wakacji będę pracować na 2 zmianę czyli całe popołudnie do wieczora. Trochę mi to rozwala dzień, bo niby rano mam wolne, ale jakoś gorzej jest mi się zabrać do robienia czegoś konstruktywnego zaraz po wstaniu z łóżka
|
#4714 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pamiętam te czasy, te stracone dni... Nie nauczyłam się wcześniej wstawać i robić coś konstruktywnego, żyłam nocami, wstawałam w południe.
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że uparłaś się by eskalować problem. Dobrze, miej zatem pożywkę. Voila! Skoro jesteś taka ostra i nieprzejednana w osądach na zasadzie coś zaistniało więc jest takie i takie, to skończ do cholery z hipokryzją Blair teraz pisze, że nie widziałaś niczego złego w obgadywaniu jej (słowem piękna, analogiczna sytuacja do Twojej), ktoś wcześniej wspomniał, że obgadywałaś gg w Żbliżeniach. I jeszcze parę innych przykładów. Przestań więc wnikać, bo obgadywałaś i kropka. Nie jesteś w niczym lepsza. A jeśli jeszcze podyskutujesz dalej, to idę o zakład, że posypią się kolejne przykłady jaka to Ty jesteś święta.Skończ z tą hipokryzją i przestań uważać się za lepszą od tych, które teraz piętnujesz niemal tylko dlatego, że nie założyłaś o kimś wątku, a obrabiałaś du.pę słownie. Taaaaak jesteś lepsza od Kamy, bo nie założyłaś wątku. Chwała Ci za to. Nieeeee, nie jesteś lepsza od nas, bo wypowiadałaś się na temat innych, pod ich nieobecność. Tak jak uważałam, że przesadzasz z reakcją na mój żart, na wynurzenia Kamy odnośnie nowej znajomości, na pisanie dziewczyn o karmie i kocie, tak teraz uważam, że w tej sytuacji GRUBO przesadzasz. Ewidentnie masz jakiś problem z nami. Pomysł byś odpoczęła od nas, od wątku, albo od wizażu w ogóle staje się coraz bardziej uzasadniony :/ Nie wiem po co ten temat drążysz i drążysz. Wyraziłaś swój żal, reszta dziewczyn wyraziła swoje stanowiska. Czego oczekujesz? Posypania głowy popiołem? Przyznania Ci racji, że to było obgadywanie? Może przeproszenie za Kamę, że założyła wątek? A może myślisz, że mamy maszynę czasu, wsiądziemy do niej, cofniemy czas i naprawimy wyrządzoną Ci szkodę? Nie pojmuję. I jestem mocno podirytowana. Więcej nie będę komentować ani uwag pod moim adresem w tym temacie ani w ogóle dyskusji na ten temat. Amen. [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35002672]Ale o tym jest głośno od dawna. Mało tego, laski robią większe przekręty. Kupują w H&M w promocjach typu 3 rzeczy za cenę 2 po czym po jakimś czasie oddają używane 2 rzeczy i 3 mają za free [/QUOTE]Masakra. Jestem mega zniesmaczona
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-06-28 o 23:30 |
|
|
|
|
#4716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Pani Buka
|
szlag, nie mam siły tego nadrabiać...
![]() ale tak - nadmiar kobiet w jednym miejscu prędzej czy później musi doprowadzić do jakichś zgrzytów. szkoda
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Hula, dopiero teraz zauważyłam w Twoim podpisie bloga.
Po przejrzeniu notki o paczce z YR pluję sobie w brodę, że nie zamówiłam żeli
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Malla - chodzi mi o sytuację w której zostałam niesłusznie oskarżona o kopiowanie info do osoby wyrzuconej z tamtego klubu, i po takich oskarżeniach się z klubu wycofałam. Mówiłaś mi wtedy, że nic o mnie nie było mówione, a ja jednak wiem że było
Większymi konkretami nie rzucę - po pierwsze to było dawno i pamiętam ogólny zarys, po drugie nie mam archiwum z tamtego okresu.Co do tematu o który Tobie jest przykro - czytałam i olałam, nie uznałam go za obraźliwy dla Ciebie, wzruszyłam ramionami bo nie wiedziałam o co chodzi z obrączkami za bardzo. Zresztą nie widziałam tam obgadywania na moment w którym tam zaglądnęłam (pyt. Kamy i odp. Myszki). Lenka - nie chcę tu wyciągać rzeczy sprzed X lat z innych klubów, ale to nie Malla mnie obgadywała
|
#4721 |
|
Nie depcze krokusów
|
Lenka - widzę wielką różnicę w plotkowaniu o kimś, które jest zupełnie naturalne w społecznościach a zakładaniu społecznie akceptowalnego wątku do obsmarowywania konkretnej osoby.
Jak już pisałam wiele razy, nie mówię Wam niczego, czego nie jestem w stanie powiedzieć tej osobie i wiem, że cokolwiek powiem jednej na temat drugiej, może do tej drugiej trafić. Jasne, że plotkuję - KAŻDY to robi bez wyjątku Można pisać, że się o kogoś martwi, bo mało się uzewnętrznia i pisze o kocie, a jednocześnie pozwalać na bezceremonialne jeżdżenie po nim w tajnym wątku. Brawo, moralność na 5! Wyciągacie jakieś argumenty z kosmosu (prosicie się o to, by zacząć licytować, kto o kim co kiedy mówił, to jest żałosne ), a żadna z Was "milczących" uparcie nie przyzna, że Kama postąpiła po prostu poniżej poziomu i w sumie można było jakoś na to od razu zareagować, żeby nie zaprzepaścić idei powstania bardziej kameralnego miejsca spotkań. Tu nie chodzi o mnie, chodzi o zasadę. Zareagowałabym tak samo niezależnie od tego, kogo dotyczyłby tamten wątek, zresztą spodziewałam się, że prędzej czy później taki powstanie, dlatego napisałam tam tylko 2 posty - przywitanie i pożegnanie.I chcecie, żeby w wątku było jakieś zaufanie, jakieś bliskie relacje... Na takich fałszywych podstawach? Blair - nie jestem w stanie ustosunkować się do zarzutu czegoś, co działo się X lat temu i nawet nie pamiętam, czy miało miejsce. Uważam, że takie argumenty to wykręcanie kota ogonem. Szukacie haka na mnie, bo nie jesteście w stanie przyznać się do błędu. Nie przepadam za donosicielstwem, naprawdę wystarczyło, aby któraś ukróciła tamten zamieciony w końcu pod dywan wątek. Ale to chyba nie w zawodzie?
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-28 o 23:51 |
|
|
|
#4722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
I zgadzam się z Lenką w zupełności. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Czemu nie potrafisz popatrzeć na to, że brak podjęcia dyskusji i olanie Kamy, to był wyraz niezadowolenia? Ja nie komentowałam, bo nie miałam potrzeby. Mimo że jej zachowanie nie było fair. Twojego też wtedy nie skomentowałam, a "powinnam". |
||||
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żałuję trochę, że nei zamówiłam wtedy 2 paczek ![]() jak najbardziej w zawodzie będe sobie klikac na kompie przy monitorze wielkości telewizora
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Tak to jest właśnie hipokryzja. Gdy chodziło o pisanie na jakimś wątku o Tobie, to to nie było obgadywanie, ale jak pojawiło się coś na jej temat, to już oooo... wielka nieuczciwość z naszej strony. Szkoda się denerwować dłużej. Pff
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, on prowadził
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolekcja imponująca, aż nie chce się wierzyć, że za takie gorsze.A ja swojej paczki jeszcze nie dostałam Ehh...
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja okolica nie jest znowu tak daleko od Twojej . Zapomniałam, że nie masz papiera - zdane = można jeździć .
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Zadomowienie
|
Dawno Was tu tyle nie było o tej porze
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym różni się pozwalannie na bezceremonialne jeżdżenie po kimś w tajnym wątku od bezceremonialnego jeżdżenia po kimś na spotkaniach, tudzież (jak w moim przypadku o którym wspomniałam) od pozwolenia na bezceremonialne jeżdżenie po kimś nie na specjalnie założonym klubowym wątku ale na klubowym wątku ogólnym? Więc przepraszam bardzo że nie powiedziałam Ci o wątku Kamy w sekundzie w której powstał, uważałam to po prostu za mało znaczący post na który reakcja będzie żadna, i taka też była. Mam klęknąć? A teraz powiedz mi czy uważasz że postąpiłaś fair wobec mnie, kiedy WPROST pytałam czy dziewczyny coś o mnie tam piszą, a Ty odpowiedziałaś że nie? I czy ja miałam o to do Ciebie pretensje? Nie miałam żadnych pretensji bo rozumiałam że czułaś się postawiona między młotem a kowadłem, i byłabyś przez nie oskarżona o donoszenie mi i przenoszenie "poufnych" rozmów. I ani nigdy tego nie wypomniałam, ani się nie rzucałam, ani nie prosiłam o wyjaśnienia, przeprosiny, cokolwiek, bo po prostu rozumiałam że nie chciałaś mi mówić, no ok. A Ty teraz zachowujesz się tak jak obrażone dziecko. Sorry ale nawet jakby ktoś obiektywnie patrzył to Ty zachowałaś się gorzej wobec mnie niż ja, Sdc, Lenka, gg i cała reszta świata na którą masz focha wobec Ciebie. Ja zadałam Ci pytanie wprost - czy one tam o mnie piszą. A Ty i skłamałaś mówiąc że nie, i powiedziałaś że będziesz czuła się źle informując mnie o czym piszą. I uwierz mi - nie wyciągałabym tego, nie miałam zamiaru tego wyciągać, w sumie to praktycznie o tym zapomniałam, nie miałam zamiaru o tym mówić ani wspominać, gdyby nie to że uderzyło mnie Twoje zachowanie teraz.
|
|
#4731 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Prawda li to
Cytat:
Nie ma co, jubileuszowa część wątku zakończy się z przytupem, jak na tą liczbę przystało ![]() Jest szansa, że dobijemy szarpiąc się za kudły do 5000, a w nowym wątku będzie już głupio tak na pierwszej stronie kontynuować boje hula, ja mam teraz tylko 2 żele, więc zakup kilku kolejnych miałby wytłumaczenie, prawda? W końcu to tylko D W I E sztuki, co to jest
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-06-29 o 00:12 |
|
|
|
|
#4733 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Blair wyciąga jakąś sytuację sprzed X lat, której już zupełnie nie pamiętam, na którą ona nie ma dowodów w postaci postów, a i ja nie mam dostępu do żadnych danych, żeby obronić, wyjaśnić, potwierdzić, zaprzeczyć, cokolwiek. Po prostu nie jestem w stanie się na ten temat teraz wypowiedzieć. Sytuacji, której powodów zaistnienia nie znacie, a i ja już daaawno zapomniałam, o co chodziło i jak to leciało. W grupie, która była internetową społecznością rozsianą po świecie, w której nie było bliższych realnych więzi, złudzenia przyjaźni i szeregu spotkań. O co choooo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadrób to szybko :P jeszcze by mnie wzięto za panią lekkich odblaskowych obyczajów
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak reakcji to też czasem jest reakcja. Z moich doświadczeń wynika, że nie podejmujesz tematu plotkowania lub wychodzisz ze spotkania. To jest reakcja? A może powiesz czemu nie zareagowałaś w Zbliżeniach na jesień? To było oczywiście fair zachowanie? I tak, nie czułam żadnej lojalności wobec osoby, która przez ostatnie pół roku pisze o tym jaką kupą sra jej kot po jakiej karmie. Która pisze, że musi odpocząć od nas. Czułam się lojalna kiedyś, ale odkąd masz kota, to mój stosunek się zmienił. Miałam to oficjalnie na wątku ogłosić? Nie myślałam, że będziesz oczekiwać od koleżanki lojalności wobec nie wiadomo czego, bo NIKT tam nic złego na Ciebie nie napisał. A nie mam ochoty odpowiadać za wybryki Kamy. Wątku, w którym ją upomniałam, żeby się nie rządziła nie widziałaś. Melka i hiper też są kociarami, a nikt im nie zarzuca gadania o kocie w kółko. Skoro tyle osób Ci to napisało (jak gg o włosach), to może coś w tym jest? Edytowane przez SdC Czas edycji: 2012-06-29 o 00:21 |
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Malla, od strony co najmniej 143 (nie starczyło mi zapału, by przekopywać się przez jeszcze wcześniejsze) toczysz boje z nami. Najpierw o kota, teraz o kamowy wątek. Długo tak jeszcze dasz radę?
![]() Ostroooo, gorrrrącoooo.... temperatura wrzenia tego wątku przebija chyba w tej chwili nawet podforum Intymnie wizażu
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-06-29 o 00:25 |
|
|
|
#4737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ależ tak, uznajmy że mi się to wszystko przyśniło Ja naprawdę nie miałam i nie mam zamiaru tego wyciągać i roztrząsać. A tym bardziej ochoty. Bo jak mówiłam nie miałam Ci tego za złe, a teraz dziwi mnie to że masz mi i dziewczynom za złe coś co - w moim mniemaniu - ma mniejszy kaliber.
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama by powiedziała że "drzemy miedzy sobą koty"
ale to chyba w zaistniałej sytuacji złe skojarzenie
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz idę spać, całe 4,5h... Tom pospała
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też idę spać i liczę na to, że jutro będzie nowy dzień i nowy temat. SdC, sprawdziłam dedykację na Welinie i śmiało mogę pożyczyć pod warunkiem, że przeczytasz ją w miarę żwawo. Przez dzisiejsze pisanie o niej, nabrałam ochoty by drugi raz podjąć wyzwanie, jakie stawia jej lektura. Nawet zaczęłam dzisiaj czytać, ale tutejsza dyskusja mnie pochłonęła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Blair teraz pisze, że nie widziałaś niczego złego w obgadywaniu jej (słowem piękna, analogiczna sytuacja do Twojej), ktoś wcześniej wspomniał, że obgadywałaś gg w Żbliżeniach. I jeszcze parę innych przykładów. Przestań więc wnikać, bo obgadywałaś i kropka. Nie jesteś w niczym lepsza. A jeśli jeszcze podyskutujesz dalej, to idę o zakład, że posypią się kolejne przykłady jaka to Ty jesteś święta.
W głowie mi się to nie mieści. Artykuł - w Mieście Kobiet bodajże (numer czerwiec-lipiec 2012) - wyraźnie wymienił, że takie praktyki są stosowanie w HM, Zarze, Espricie i Pimkie. Był wywiad z "klientkami" w różnym wieku, które bez pardonu śmiały się, jak to udało im się oddać do HM poplamione spodnie. Wystarczyło złożyć szwami do siebie i jeszcze na pół. Wypowiadała się również sprzedawczyni jednego ze sklepów, że trafiła jej się raz klientka, która przyniosła do zwrotu (!) pożółkłe stringi twierdząc, że pomechaciły się w praniu, gdzie ewidentnie widać było, że są używane
To, z jaką bezczelnością, zadowoleniem z siebie i swadą, te kobiety opowiadały o swoich "zakupach za 800zł", które ponosiły i zwracały (wystarczyło tylko metki z powrotem przyczepić i wywietrzyć ciuchy przez noc na balkonie), po prostu wbiły mnie w siedzenie.

W końcu to tylko D W I E sztuki, co to jest