|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Ja podczas pierwszej ciąży też czuła się dobrze. Może ze dwa razy wymiotowałam (bo się przejadłam). Końcówka była męcząca ale to już ze względu na brzuch. jeśli druga taka będzie to ok. Nie będę narzekać
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Ja też właśnie nie wiem o co chodzi z moderatorem. Wczoraj też tak miałam i wysłałam wiadomości i napisało mi że do moderacji, więc napisałam jeszcze jedną i znowu to samo i może dopiero po 3 godzinach pojawiły się na wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Witam wszystkich
![]() U nas w sumie 3 cykl starań, ale nigdzie się nie udzielała, więc pomyślałam, że dopiszę się do Was ![]() Termin niechcianej @ mam na 3-4 lipca, z chęcią bym zrobiła test już dzisiaj, ale i tak już widzę, że się nakręcam jak głupia, a pewnie znowu nic z tego nie wyszło ![]() ![]() Co do alkoholu to i ja mam imprezkę w weekend i sama się zastanawiałam czy pić czy nie, ale po przeczytaniu wypowiedzi Renessme1985 na pewno nie będę się ograniczać, ale też nie chcę przesadzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Termin miesiączki masz tak jak ja. Ja już też nie mogę się doczekać ale coś mi się wydaje, że to jeszcze nie teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam jakieś przeczucie, że się udało jednak, nie wiem czemu, żadnych objawów nie mam raczej, jedyne co to przed @ zawsze miałam wypryski na twarzy i nawet pomimo jedzenia czekolady mam teraz buźkę ładną - wiem, że to o niczym nie świadczy i może sama się nakręcam, ale mam takie dziwne przeczucie i mam nadzieję, że jest właściwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że mieszkam w bloku i nawet balkonu nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny zmykam do pracy, miłego dnia! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym chciała, żeby się udało ale chyba za dużo o tym myślę. Podczas pierwszego starania też tak miałam, że jak odpuściłam i nie myślałam to się udało. Ale już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja też w tych dniach powinnam miec @ więc jest nas trzy ![]() Ja to bym chciała zajść tak w okolicach września,teraz w wakacje za dużo grilli ![]() Z moim pierwszym synkiem tez tak było i super było.Cała zime spokojnie mieściłam sie we wszystkie rzeczy a jak juz brzusio był to była wiosna i mogłam spokojnie w sweterkach biegać. Mały urodził się 25 czerwca a tydzień później juz latalismy na spacery,także po ciążowych kilogramach zostało nie wiele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() koronek, nati_85 czekamy na dobre wieści i ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja w poprzedniej ciąży ostatnią @ miałam 5 sierpnia, a o ciaży na 100% dowiedziałam się dopiero początek września, więc tez całe wakacje na spokojnie, a brzuszek rósł w zimie... teraz bardzo by mi pasował podobny scenariusz... ale cóż zobaczymy ![]() U mnie dopiero początek cyklu, więc jeszcze sobie poczekam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przy pierwszej ciąży ostatnią @ miałam 7 sierpnia i też myślę, że to dobry czas na zachodzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie, że macie już doświadczenie w tym temacie, dla mnie temat zajścia w ciąży jest taki jakby to powiedzieć "mistyczny" i w sferze marzeń, że mogę być w ciąży. Nie wiem jak to nazwać ... ale chyba wiecie o co chodzi i przed pierwszą ciążą też tak miałyście?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Jak ja uwielbiam taką pogodę
![]() U Was tez tak słonecznie? Mój synek jeszcze śpi,obiadek zrobiony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Renessme całkiem możliwe ![]() ![]() Witam wszystkie nowe duszyczki ![]() Obiecuje dziewczyny ze nadrobie to co napiszecie ale dopiero po weekendzie Jutro jade na chrzciny no i wogóle mam strasznie dużo do zrobienia tak więc melduje się w poniedziałek Miłego weekendu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Za mne też proszę trzymać kciuki jutro, żeby @ nie przyszła
![]() Jutro jadę do Rodziców na grilla, poopalać się trochę i na rowerku po lesie pojeździć a dzisiaj piwko z koleżankami z którymi się nie widziałam dobre pół roku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Tu zwracam sie do tych ktore traca nadzieje, sa zalamane dlugimi staraniami....Otoz mialam zawsze bzika na punkcie dzieci i zawsze chcialam szybko miec dzidziusia, wiec zaraz po slubie z mezem zaczelismy sie starac(w sumie przed slubem tez za bardzo nie uwazalismy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Ulinka7 serdeczne gratulacje i 3mam kciuki za dzidzię :
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ale piszecie i piszecie ![]() Trzymam bardzo mocno ![]() Za mnie też proszę trzymać bo jutro idę na monitoring sprawdzić czy jest jakiś pęcherzyk. Miłego wieczorku ![]()
#108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I nie czekaliśmy z lekarzem,tylko po 8 miesiącach poszliśmy we dwoje do gina.Mój TZ zbadał sobie czy wszystko żwawo pływa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki - niestety @ przyszła w nocy
![]() Renessme1985 -wpisz proszę u mnie 4 cykl.... ![]() W związku z tym idę dziś do apteki i mam do Was pytanie: Czy wiesiołek mam brać od 1 dc czy czekać aż @ się skończy? ![]() Wiem, że tylko do owulacji mam brać więc planuję tak do 10 dc. Heh, może jak dzisiaj na słonku trochę posiedzę to mi się humor poprawi. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ulinka7 Dzięki za słowa otuchy, to naprawdę podnosi na duchu! ![]() ![]() Edytowane przez ula_betula Czas edycji: 2012-06-30 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ula_betula ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ... a ja zdecydowanie za dużo myślę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Renessme1985 Czas edycji: 2012-07-01 o 06:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze przeczytałam o lubrykantach, że mogą wpływać na plemniki.... I faktycznie na opakowaniu jest taki zapis... To mi już zupełnie ręce opadły. Poszłam zatem po wiesiołek, żeby z tych nawilżaczy móc zrezygnować. I odpuszczam. Renessme1985 - ja też mam podobne dylematy. Do pracy mam kilkanaście minut piechotą, lubię ją, mimo, że jest niesamowicie wyczerpująca i stresująca ![]() ![]() Myślę, że nie powinnaś traktować tej drugiej ciąży jako końca. W końcu to tylko kilka miesięcy. Wkurza mnie to, że pracodawcy załamują ręce nad przyszłymi matkami - nie popadajmy w paranoję, to tylko kilka, kilkanaście miesięcy zwolnienia! Poza tym - facet nie urodzi nam dziecka, tak to stworzyła natura, że jednak to my wydajemy na świat nowe życie. Tak myślę, że jeżeli miałabym podobny dylemat to pomyślałabym tak: mogę za kilka lat bardzo żałować, że nie zdecydowałam się na drugie dziecko. Z pracą różnie bywa, a co jak zamkną firmę? Albo stanie się coś nieprzewidzianego? Tych lat Ci nikt nie zwróci a wiadomo im człowiek starszy tym trudniej o dzidziusia. Może podejdź do tego na spokojnie? Co los przyniesie. Niech życie zadecyduje za Was ![]() Ale się rozpisałam ![]() A tak w ogóle jadę dzisiaj po rower! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny u mnie jutro 9 dc TŻ chodzi za mną i ciągle ma ochotę
![]() ![]() w sumie to chcielibyśmy tak spontanicznie się starać ale dni płodnych wyczekujemy z niecierpliwością....
#114 |
Przyczajenie
|
Ja czekam jak na szpilkach na @.Nie wiem kiedy ma robic ten test bo mam strasznie nieregularną @, od 30 do 35 dni.Ciagle mnie boli lewy jajnik i ciagnie u dołu.
Cholewcia myslałąm że za drugim razem, to w pierwszej godzinie będę wiedziała że jestem w ciąży, w końcu "doświadczona" jestem ![]() A miało być na luzie wszystko...ale jak sobie człowiek pomyśli że może tam juz fasolka jest... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam wczoraj rower ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak czy owak mocno zaciskam ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie wielka ![]() ![]() ![]() ![]() Czasem już brakuje mi sił na to wszystko ![]() A tak wogóle to dzien dobry
![]() |
#118 | ||
Raczkowanie
|
Hejka!
Już myślałam, że po weekendzie będe miała problem Was nadrobić ale nie jest tak źle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ja też dołączę
![]() Staramy się o dzidzię co prawda tak na poważnie od 2 miesięcy, ale ja też jestem z tych, co by chciały "już" i strasznie się niecierpliwię. Trzymam kciuki za nas wszystkie, oby jak najszybciej nam się udało ![]() nati, ja też nie mogę tego zrozumieć jak to jest, że ci co nie chcą to zachodzą. Tyle ostatnio niechcianych ciąż dookoła, śluby na szybko itd... anusia, szkoda, że nie pękł, może następnym razem się uda ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2012-08-12 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Ostatnią @ miałam 1 czerwca.poprzedni cykl trwał 30dni.
Nie mam też absolutnie żadnych objawów na @.Tydzień wcześciej to mieszkam praktycznie pod lodówka,mój mąż grozi rozwodem i każdy wie że bez kija nie podchodź ![]() ![]() A teraz zupełnie nic... To raczej mi się nie mieści w głowie,żeby tak od razu,za pierwszym razem. Mam strasznie nieregularny @,tyłozgiecie macicy i tylko raz była próba o dzidzie(bo potem moj TZ wyjechał) Po traumatycznych przejściach z pierwszą ciążą to były naprawde cud. Nie mam możliwości zrobić bety,zostaje mi tylko test i nie wiem kiedy go zrobić żeby był wiarygodny. Przepraszam Was że tak cały czas marudzę ale nawet nie mam się kogo poradzić a Wy dużo wiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.