|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
niestety ciezko bedzie mi odpowiedziec na to pytanie. ja mam zaprzyjazniona apteke na zagornej (osiedle dziesieciny). gdy jantar pojawia sie na dozie ide do tej apteki i tam mi pani go zamawia (nie ma potrzeby robienia zakupow za co najmniej 20zl).
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
kurczę ja już od dawna czaję się na tą Glorię, ale nigdzie jej nie widziałam
![]() mówicie, że w zielarskim może być????rozpaczliwie szukam czegoś dobrze nawilżającego , ale póki co nic. a na chwilę obecną siedzę z żółtkiem+oliwa z oliwek na włosach ![]() ![]() ![]()
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
a w Auchan-ie sprawdzalas?
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
Ja siedzę z sezamem. Zapach okrutny! Nawet jak nałożę później odżywkę, to ten zapach przebija się i TŻ ciągle marudzi
Doszedł dziś do mnie stapiz, jak zmyję olej to go będę testować. Może on zabije sezamowy smrodek
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noż kurczę wczoraj byłam niedaleko ![]() no nic, jutro zajdę do wszystkich cefarmów, które będę mijać po drodze ![]() dziękuję Cytat:
![]() tak przy okazji hurtem zapytam, czy jest jakiś wątek o wspólnych zamówieniach internetowych białostoczanek? rozglądałam się po wizaż u i nic takiego nie znalazłam, ale może coś mi umknęło ![]() żeby nie było nie na temat to właśnie dosycham po olejku alterry, mokre dobrze wglądają
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy po Amli albo Vatice lecą Wam włosy? W pon. olejowałam Amlą, wczoraj Vatiką, wcześniej miałam tylko olejki Alterry i już od jakiegoś tygodnia/dwóch włosy mi wypadają, ale teraz to jest już przesada
Od poniedziałku biorę po 1 tabletce skrzypu, ale chyba zacznę po 2, bo kiedyś już mi pomógł. Dziewczyny, pomóżcie, jak to jest z tymi dwoma olejkami, czy któryś lepiej teraz odstawić? ;(
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
anoska - jaka masz porowatośc włosów?
|
#1959 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zamów na dozie i odbierz w najbliższej aptece
![]() Cytat:
Stał samotnie na półce i mrugał do mnie, więc mu uległam W niedziele testy ![]() Cytat:
|
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Od początku marca przez 1,5 miesiąca brałam skrzyp, od kwietnia 2 x 3 tyg. wcierania Jantaru, teraz zaczęłam 3. serię, więc baby hair mam sporo i wcześniej mi włosy tak nie leciały... :/ Przed chwilą podrapałam się po głowie i wyrwałam całą KĘPKĘ :/
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
niestety nie mam dostępu do Auchan, podzwonie po zielarskich, może gdzieś będzie
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
u mnie Glorii brak w zielarskich...
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
no trudno poszukam.. na allegro jest ale z przesyłką 12 zl więc troszke bez sensu ;/
i jeszcze mam pytanie, zadałam już je w innym wątku ale w sumie tutaj powinnam. Polecacie ten olejek BD? Faktycznie jest taki dobry i przydatny? miałam go dzisiaj w ręku ale w końcu nie kupiłam, bo nie wiem czy nie lepiej jakiś "normalny" olej np.lniany. jakie są Wasze doświadczenia z BD dla mam? troche żałuję, że go w końcu nie kupiłam
PM 2016 <3 Edytowane przez Caarroolliinnee Czas edycji: 2012-06-28 o 21:57 |
|
|
|
#1964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
dzięki na opinię
kokosowy (w formie Vatiki) narazie też mi służy ale zobaczymy. A to tej Alterry jakoś się psychicznie przekonać nie mogę, ale nawet nie mam pojęcia dlaczego
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
no średnio mi się chce na siłę dobierać coś do 20zł, dlatego pytałam o dostępność stacjonarną
wydaje mi się, że wysoką, ale włosa uciąć nie dam ![]() dlaczego pytasz?
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
pewnie mnie skrzyczycie za to pytanie, ale ja w ogóle nie ogarniam o co chodzi z tą porowatością..... Skąd wiecie jaką macie...? To jest czarna magia dla mnie, wytłumaczy mi ktoś życzliwy? może i ja będę wiedziała jaką mam porowatość
![]() ![]()
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Btw Jantar kupowałam tam w tym tygodniu |
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
hello
czy maslo do ciala o takim skladzie jak ponizej (isana z shea i kakao) nada sie do olejowania lub jako dodatek do maski przed myciem? ma cos co moze zaszkodzic wlosom?Skład: Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Ethylexyl Stearate, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Panthenol, Copernicia Cerifera Cera, Theobroma Cacao Butter, Sodium Cetearyl Sulfate, Parfum, Isopropyl Palmitate, Carbomer, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Coumarin.
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Szukam odpowiedzi na jedno pytanie, póki co bez większych rezultatów (albo tak nieudolnie szukam, z góry przepraszam za ewentualne powtórzenie pytania).Otóż od jakichś 2 tygodni robię olejowanie włosów, średnio co drugi dzień. I zauważyłam, że włosy zaczęły mi się same falować. Najpierw po 2, 3 dniach podwinęły się same końce a teraz od dołu robią się delikatne, łagodne fale. Zawsze moje włosy były proste. Rozczesywałam je na mokro, suszyłam i były proste jak druty. Dlatego teraz zdziwiona jestem. Czy to normalne po olejowaniu włosów? Edytowane przez Amenouzume Czas edycji: 2012-06-29 o 09:00 |
|
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmieniłaś radykalnie pielęgnację włosów ?
|
|
|
#1973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Teraz zmieniłam szampon na dziecinny, staram się po każdym myciu stosować odżywkę. Zakupiłam też lotion Seboradin i popijam pokrzywę. I robię płukanki do włosów z pokrzywy. No i to olejowanie. Generalnie nie miałam jakichś strasznych kłopotów z włosami. Zawsze się błyszczały, nie wypadały. Wprawdzie są cienkie, ale biorąc pod uwagę jak je traktowałam wcześniej przez tyle lat to i tak dziw, że są w tak dobrej kondycji. Jedyne co mi przeszkadza to elektryzowanie się i to, że czasami strasznie się plączą. Ale to wybitnie brak odżywki się kłania.Zaczęłam jakiś czas temu dbać lepiej o twarz i ciało, o paznokcie to i za włosy się w końcu wzięłam. A że olejki działają cuda na moją cerę i ciało to postanowiłam wypróbować oleje na włosy
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli jesteś zadowolona z fal, może warto zainteresować się pielęgnacją CG ?
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może rzeczywiście to nowe włosy wypychają stare, ale jakoś wolę nie ryzykować. Przykro patrzeć na całe garście włosów wyciągane z warkocza.
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
bo tobie pasuje alterra to moze ona bardziej odpowiada wysoko porowatym, tak sie zastanawiam :P
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-06-29 o 12:57 |
|
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wrazenia po zastosowaniu alterry. wlosy ladnie blyszcza jednak nie domylam chyba skalpu bo taki wydaje sie byc nieswiezy dzisiaj
|
|
#1980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Klasyczną Sesę używałam przede wszystkim na wypadanie włosów, tą też kupiłam z tą myślą, zobaczymy jak skończę buteleczkę ![]() niestety zauważyłam też minus ta cudowna kompozycja zapachowa, którą się tak zachwycałam, chyba zaczyna mnie uczulać wczoraj po nałożeniu po jakiejś godzinie zaczęła mnie głowa w różnych częściach swędzieć mam strasznie wrażliwy skarp i skórę i chyba się załamie jak to będzie się utrzymywało hmm może to dlatego, że wtarłam też w skalp Vatikę?? chociaż to moja tzrecia butla Vatiki, nigdy nie miałam z nią problemów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Doszedł dziś do mnie stapiz, jak zmyję olej to go będę testować. Może on zabije sezamowy smrodek

też jestem z Białegostoku. Jantar dostałam w aptece Cefarmu skrzyżowanie Sienkiewicza i Ciepłej. Z tego co pytałam regułą jest że mają na stanie. Nie wiem jak w innych Cefarmach 
Od poniedziałku biorę po 1 tabletce skrzypu, ale chyba zacznę po 2, bo kiedyś już mi pomógł. 

. Teraz zmieniłam szampon na dziecinny, staram się po każdym myciu stosować odżywkę. Zakupiłam też lotion Seboradin i popijam pokrzywę. I robię płukanki do włosów z pokrzywy. No i to olejowanie. Generalnie nie miałam jakichś strasznych kłopotów z włosami. Zawsze się błyszczały, nie wypadały. Wprawdzie są cienkie, ale biorąc pod uwagę jak je traktowałam wcześniej przez tyle lat to i tak dziw, że są w tak dobrej kondycji. Jedyne co mi przeszkadza to elektryzowanie się i to, że czasami strasznie się plączą. Ale to wybitnie brak odżywki się kłania.
mam strasznie wrażliwy skarp i skórę i chyba się załamie jak to będzie się utrzymywało