|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
|
|
|
|
#212 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
Cytat:
Choć ja nie jestem zwolenniczką nadawania tradycyjnych imion, to imię samo w sobie mi się podoba. Zresztą najważniejsze, żeby Wam się podobało. Imię mojego synka nie podobało się wielu osobom w rodzinie, ale ja się tym akurat mało przejmowałam. Dzisiaj nie zadzwonią z poradni genetycznej, to będę ostro I poza tym zauważyłam u siebie jakąś dziwną przypadłość psychiczną. W momencie, gdy akurat mam wolne myśli, przeżywam jakieś stresujące sytuacje w głowie, układam scenariusze, wkurzam się na te same rzeczy po raz tysięczny. Na przykład widzę jakąś sytuację z pracy (rzadziej) lub z tego, co się stało (99% dnia) i sobie wyobrażam, jak się wkurzam, co mówię i ciśnienie mi rośnie. To nie jest dobre, bo się bardzo negatywnie nastawiam na cały dzień, jestem pełna złych emocji. Jakieś pomysły, co ja mam z tym zrobić?:/ |
||
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ciekawe jak tam Zeberka, Kasia i nocka. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35003034]Dziękuję, aczkolwiek na dzień dzisiejszy nierealnym wydaje mi się myślenie, że spotka mnie w życiu takie szczęście.[/QUOTE] Spotka, tylko czeka na właściwy moment Cytat:
|
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My z tel robilismy, ale nawet jakosc oki niom ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#215 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() i ja sie melduje w kolejnej czesci watku nadrabialam i nadrabialam a tu juz tyle stron nowego watku....![]() wiec jeszcze co do starego na moment ja: Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tez myslalam,ze pozniej swietnie sie wykorzysta takie rozki ![]() Czyli nie bede poki co spieszyla sie z kupnem cienkiego kocyka,a do wiosny jeszcze bede miala czas ![]() Cytat:
![]() ![]() te ruchy maluszka w brzuchu mnie strasznie rozczulaja....wspaniale uczucie a z czasem czym mocniej dziecko kopie typ jeszcze wieksza radosc ciesze sie razem z Toba ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE DLA RODZICOW KASIU WITAM NA SWIECIE MALUTKA DUZO ZDROWKA I SIL DLA MAMUSI I KASI Cytat:
mozna zwariowac przy tych zakupach.... postanowilam,ze tych najmniejszych juz narazie nie bede za duzo kupowala,a jak maly sie urodzi i bedzie potrzeba to sie dokupi, moja mama powiedziala,ze bez problemu od razu poleci i kupi co i ile trzeba bedzie i co bede chciala, zeby wtedy maly nie plywal w za duzych,a jak sie okaze,ze nie trzeba to przynajmniej nie beda niewykorzystane i dokupie wtedy wiecej tych wiekszych w ogole dziekuje wszystkim mamusia za rady nieocenione sa dla niedoswiadczonej mamy zdania doswiadczonych mam Cytat:
![]() a TY jaka figurke super masz
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam za wizyte.ząb mnie przestał bolec
|
|
#217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Super ciuszek ![]() Cytat:
coś ostatnio na wątku cc królują a większość z nas planowała sn rodzić ![]() Cytat:
też kupuje to mleko ![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Perse może kieruj myśli w dobrą stronę? Wiem, że to trudne, ale spróbuj. Jak tylko przychodzą te złe/smutne. Walnij się w głowę (dosłownie) i zacznij myśleć na siłę o czymś innym?
Ja tak robię. Ostatnio mam złe myśli. Może dlatego, że mój brat jak zmarł był niewiele starszy od Julka. I sobie wyobrażam jak to jest, lekarz przekazujący wiadomość, pogrzeb.... Jak tylko zaczynam o tym myśleć to pukam się w głowę i zajmuję myśli na siłę czymś innym. Trudne to ale można Ostatnio też coraz bardziej boję się szpitala i testów, myślę co by było gdyby dostał wstrząsu... chyba przez to, że lekarka nastraszyła nas, że w szpitalu trzeba zrobić prowokację mlekiem, bo skoro Julek mocno reaguje ma marchewkę to nie wiadomo jak to z mlekiem będzie i w domu nie próbować noo, ale z pozytywnych spraw, wczoraj zjadł dwie łyżeczki dyni z ziemniakiem i jest ok, dziś dostanie więcej |
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse może staraj się myśleć więcej o przyszłości, planować ją i wizualizować.
---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Nawet nie myśl że Julkowi się coś może stać, w końcu dojdą do tego na co jest uczulony ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Inutil doszła do Ciebie wiadomość na pw??
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#220 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Boję się wyobrażać, bo boję się rozczarowania... Czasami marzę o tym, że mam dzidziusia, że go przytulam, że chodzę z nim na spacerki, ale za chwilę myślę sobie, że nie powinnam nawet o tym marzyć, bo pewnie spotka mnie wielkie rozczarowanie W ciąży jakoś nie umiałam dopuścić tych myśli do siebie, wiedziałam podświadomie, że nie jest mi to dane - i tak się stało. Boję się powtórki...
|
||
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam sen, że mój synek nagle zmarł i mój lekarz musiał mi robić łyżeczkowanie
|
|
|
|
#222 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ponoć jak coś złego się śni, to zwiastuje dobre rzeczy
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35005824]Śnisz to, bo się tego podświadomie boisz. Miałam tak wiele razy.
A ponoć jak coś złego się śni, to zwiastuje dobre rzeczy [/QUOTE]Śniło mi się dlatego, że czytałam opowiadanie takiej kobiety, która w latach 70-tych była w ciąży, nagle dostała krwawienia i lekarka stwierdziła po badaniu gin, że ciąża jest martwa i trzeba robić czyszczenie, ale ona się nie zgodziła i leżała w szpitalu i dalej za kilka tyg dostała krwawienia i ta sama lekarka uznała, że trzeba czyścić a ta się nadal nie zgadzała i za jakiś czas wyszło, że urodziła zdrowego chłopczyka Ale miała intuicje |
|
|
|
#224 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie się zastanawiałam też, co było kiedyś w takich przypadkach, jak mój - dziecko umierało, a przecież nie było USG... Matka też umierała, jeśli na czas się nie zorientowała? To takie straszne, nawet już nie pytam, dlaczego dzieją się takie rzeczy, bo wiem, że nie ma odpowiedzi.... No i to fakt, tak też bywa. Mi czasami starczy przez moment o czymś pomyśleć w ciągu dnia, by przyśniło mi się to przez cały sen. |
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Głowa mnie boli, cudownie
![]() Cytat:
I dziękuję ![]() Cytat:
maksi, dziękuję [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35005544] I poza tym zauważyłam u siebie jakąś dziwną przypadłość psychiczną. [/QUOTE] Perse, mam podobnie tylko ja najczęściej nakręcam się tak przed spotkaniem z kimś, z kim mam jakiś problem i idę go przedyskutować. Od razu zakładam czarny scenariusz, jestem bojowo nastawiona, zła, zdenerwowana. Jak tak mam to włączam szybko jakąś ulubioną muzykę, zajmuję myśli czymś i zazwyczaj samopoczucie mi się stabilizuje. black, dziękuję fiolusiek, to podświadomość Ci płata figle, stąd takie sny. Też tak czasem mam. |
||
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe staramy się kupować mleko za mniej niż 2 zł. teraz już mało realne a te lubię, bo ma 1,5%. heh. tylko do Lidla (czy Biedy) mam w sumie nie po drodze
|
|
|
#227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale "pocieszające" jest to, że nie tylko ja tak mam. Już naprawdę się boję o te swoje myśli. |
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Możecie mi opowiedzieć, tak w skrócie jak to było z Zeberką? Wiem że ma dwa aniołki i tak sie zastanawiam czy znalazła przyczyne? Czy podleczyła coś, że za 3 razem się udało? Nie musicie odpowiadać, ale tak z ciekawości zapytam
|
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe jak tam mała zeberka ![]() Martoocha85-widze,że nas podczytujesz,może chcesz dołączyć i z nami porozmawiać...
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35006075]Tak, ja też tak mam, jak muszę coś nieprzyjemnego załatwić na przykład w pracy. A potem przereagowuję, bo ktoś mówi coś podobnego, co sobie wymyśliłam w scenariuszu, ale w miły sposób, a przecież mój scenariusz zakładał kłótnię - i czuję się jak idiotka.[/QUOTE]
Myślę, że wiele z nas tak robi. Staraj się do tego nie dopuszczać i tyle. Już i tak duży krok zrobiłaś, bo jesteś świadoma tego i łatwiej Ci będzie nad tym zapanować. Też cały czas myślę o zeberkach
|
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez jestem ciekawa jak tam nasze Zeberki
Jak ich pierwsze chwile, godziny i noc razem
|
#232 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
28 stopni za oknem, w domu 25 ![]() Cytat:
Julet śliczny, chyba bardziej do taty podobny ? ![]() Cytat:
Ja brałam insulinę to też inna sprawa.. A po posiłku rannym mieścisz sie w normie, bo jak na czczo wysoki to wtedy trzebna mniej zjeść aby normy nie przekroczyć ![]() Lekarz powie Ci wszystko, pytaj jak masz jakieś wątpliwości, zapisz na karteczce Trzymam kciuki.---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Cytat:
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-29 o 09:20 |
||||
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
aduniu kupiłam podobną sukeinkę do twojej, tylko w kolorze bladego różu.
fiolusiek po taki śnie szybko trzeba spojrzec w okno, żeby o nim zapomnieć. Staś to piękne imię. Nita może byśmy sie razem do zeberki wybrały? Ja bede w okolcach żywca w 2 tygodniu lipca.
|
#234 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() CZARNULA ciesze sie że na wczorajszej wizycie było ok ADUNIA sukienka prześliczna INUTIL ale z Julka przystojny mężczyzna
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
ani pani zebra, ani pan zebra
Cytat:
![]() No był ekspres ale Szczypior mógł jeszcze poczekać z 5 min - chwila dla fotoreportera Cytat:
Nie wiem jakie inne mamy mają doświadczenie, bo ja kilka pajaców tych najmniejszych miałam dość szerokich Po prostu niektóre ciuszki szyją bez pomyślunku o wygodzie dziecka ;/. Znów ciuszki 3-6 i większe, czasem mają małe otwory na głowę Miki zasnął idę ogarnąć dom, potem kaszka i spacer w ramach spaceru kawa u babci w pracy,
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mnie czysci
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
anusia
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo lubię blady róż dziękuje Aniu ooo to może już niedługo...
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może masz problemy ze skóra i żołądkiem przez jakieś leki, co bierzesz? Fiol - Staś mi się podoba chociaż mój teść ma tak na imię ![]() Ale teraz takie imiona modne i nikogo nie dziwią.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Choć ja nie jestem zwolenniczką nadawania tradycyjnych imion, to imię samo w sobie mi się podoba. 
Już się boję co mi powie na te moje cukry, rano na czczo przeważnie miałam 88-94 a on zapisał mi normę do 90

coś ostatnio na wątku cc królują 

Ostatnio też coraz bardziej boję się szpitala i testów, myślę co by było gdyby dostał wstrząsu... chyba przez to, że lekarka nastraszyła nas, że w szpitalu trzeba zrobić prowokację mlekiem, bo skoro Julek mocno reaguje ma marchewkę to nie wiadomo jak to z mlekiem będzie i w domu nie próbować

A może masz problemy ze skóra i żołądkiem przez jakieś leki, co bierzesz?