Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 07:35   #211
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A MOJ POWIEDZIAL ZE NORMA JEST DO 120. Ale jak mi l;ekko 100 przekroczyło to panikował i na dodatkowe kierował. W kazdym razie 94 to wg mojego mało
A po posiłku mam normę do 120 i rzadko kiedy mi tyle dochodziło, nie licząc incydentu z dzemem
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 07:41   #212
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Perse, spotka Cię jeszcze wiele szczęścia, zobaczysz. Jeszcze trochę cierpliwości i będzie pięknie. Mnie od kilku miesięcy prześladuje jakiś pech, dzieją się same złe rzeczy, ale wiem, że muszę wierzyć, że już niedługo będzie dobrze. Ściskam
Dziękuję. U nas też ciągle jakiś pech, jak nie u nas, to w rodzinie.... I też staram się wierzyć, choć to trudne.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Wczoraj szukałam imienia dla synka i spodobało mi się jedno- Staś
Co o nim myślicie
Ładne imię Choć ja nie jestem zwolenniczką nadawania tradycyjnych imion, to imię samo w sobie mi się podoba.
Zresztą najważniejsze, żeby Wam się podobało. Imię mojego synka nie podobało się wielu osobom w rodzinie, ale ja się tym akurat mało przejmowałam.

Dzisiaj nie zadzwonią z poradni genetycznej, to będę ostro

I poza tym zauważyłam u siebie jakąś dziwną przypadłość psychiczną. W momencie, gdy akurat mam wolne myśli, przeżywam jakieś stresujące sytuacje w głowie, układam scenariusze, wkurzam się na te same rzeczy po raz tysięczny. Na przykład widzę jakąś sytuację z pracy (rzadziej) lub z tego, co się stało (99% dnia) i sobie wyobrażam, jak się wkurzam, co mówię i ciśnienie mi rośnie. To nie jest dobre, bo się bardzo negatywnie nastawiam na cały dzień, jestem pełna złych emocji.

Jakieś pomysły, co ja mam z tym zrobić?:/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 07:41   #213
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ciekawe jak tam Zeberka, Kasia i nocka.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35003034]Dziękuję, aczkolwiek na dzień dzisiejszy nierealnym wydaje mi się myślenie, że spotka mnie w życiu takie szczęście.[/QUOTE]

Spotka, tylko czeka na właściwy moment

Cytat:
Witam

inutil ale Julek to przystojniak

Ja dziś mam wizytę u diabetologa Już się boję co mi powie na te moje cukry, rano na czczo przeważnie miałam 88-94 a on zapisał mi normę do 90 A na necie wszędzie pisało, że dla zdrowych ludzi norma jest do 100 Więc sama już zgłupiałam
Co o nim myślicie
Staś - bardzo ładnie kciuki za wizytę, oby było wszystko w porządku
Stary 2012-06-29, 07:44   #214
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- na noc mleko w butelce ale dosypuję na 150 ml mleka jedna miarkę kleiku ryżowego lub kukurydzianego aby ją dłużej trzymało
Kaszkę daję rano na śniadanie, bo łyżeczką trochę schodzi.

:
Moj nie spi dluzej po kleiku kurcze

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
o masz fotki, my o tym nie pomyśleliśmy...
My z tel robilismy, ale nawet jakosc oki

Cytat:
No proszę, Cookie, Pique też byś wygoliła???
niom Nienawidze zarostu no

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

zazdroszczę !!!!

nie mam żadnej fotki, a w plecaku 2 aparaty, tablet,

Bo u Ciebie to ekspres byl
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 07:46   #215
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry
i ja sie melduje w kolejnej czesci watku
nadrabialam i nadrabialam a tu juz tyle stron nowego watku....
wiec jeszcze co do starego na moment ja:
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ale zaleca się w jakim celu? dziecko jest skrępowane, jest mu gorąco. Ja osobiście widzę więcej minusów niż plusów Ale to tylko moje zdanie. Poza tym rożki wydają mi się sztywne. Emilkę nosiłam w kocyku. Było mi wygodniej (jak na foto)
ze niby noworodek lubi ciepelko, jak jest otoulony tak jak wlonie matki,ze dla niedoswiadczonych rodzicow jak jeszcze nie maja duzej wprawy w trzymaniu niemowlaka w bezpieczenstwie o jego kregoslup i glowke....
Cytat:
fizjoterapeuci są anty rożkowi, dziecko nie ma swobody ruchu ( a przez to się rozwija ) tak jak lucy napisała, że źle wpływa na rozwój bioderek
NO teraz jak tak piszecie to zaczelam sie powaznie zastanawiac nad tym rozkiem....

Cytat:
Black - to jeszcze ja wypowiem się na temat rożków.
Kładzie się dziecko do rożka aby czuło sie bezpiecznie, było otulone jak w łonie mamy Jeśli koc to nie polarowy i nie wełniany, to nie przepuszcza powietrza. Są rożki bawełniane i miękkie i nie trzeba przecież dziecko ciasno zwijać w taki rożek. Taki rożek jak dziecko z niego wyrasta jest potem świetna kołuderką do łóżka lub wózka
Jeden wystarczy, jak będziesz prać to na jeden dzień wykorzystasz np. koc.
Ja nie używałam w zimie cienkiego koca w domu tylko tej kołuderki bawełnianej. Chyba na zimę cienki koc sie nie przydaje.
tez pytalam moja mame jak ogladalysmy te rozki czy Malemu nie bedzie za ciasno w nim,bo ten rzep jak sie zawinie to daje taki ciasny efekt i mama mi powiedziala,ze zawsze mozna przyszyc drugi zeby wlasnie dziecko mialo wiecej swobody i rozek byl zawiniety luzniej.....
Tez myslalam,ze pozniej swietnie sie wykorzysta takie rozki
Czyli nie bede poki co spieszyla sie z kupnem cienkiego kocyka,a do wiosny jeszcze bede miala czas

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jednak się nie pomyliłam co do ruchów,odczuwam je coraz bardziej
Położna jak dzisiaj sprawdzała detektorem bicie serduszka, to sama usłyszała jak dzidzia się rusza i wierci
Teraz zjadłam kolacje i właśnie mam akrobacje w brzuchu
super

te ruchy maluszka w brzuchu mnie strasznie rozczulaja....wspaniale uczucie a z czasem czym mocniej dziecko kopie typ jeszcze wieksza radosc
ciesze sie razem z Toba

Cytat:
Ale wiesz ten rożek stosunkowo ciasno opina nóżki i tak jak dziewczyny pisały może to mieć wplyw na bioderka bo góra jest luźna. Ja często nie dopinałam tych rzepów ale wtedy musiałam zarzucic koc aby rożek sie nie rozwijał.
no wlasnie mozna i nie dopinac mocno rozka zeby maluch mial luzniej w rozku

Cytat:
kasia jest na świecie

GRATULACJE DLA RODZICOW
KASIU WITAM NA SWIECIE MALUTKA
DUZO ZDROWKA I SIL DLA MAMUSI I KASI

Cytat:
Black... pisałaś o ciuszkach. Moim zdaniem jest sens kupowania na 56cm. Julek urodził się 3900g i 61 cm. Ja mam 159 tż 185cm, a urodziliśmy się oboje około 3300...) I wbrew pozorom w pierwszym miesiącu nosił same 50 i 56 (56 sporo dłużej). Nie wyobrażam sobie ubierać go wtedy w 62 bo by pływał w nich. Chociaż czasem niektórzy ubierają - mi to nie pasuje. Te najmniejsze kupowałam w lumpeksach - czasem nówki z metkami -> bo te rozmiary nie są 'znoszone'. Teraz Julek ma 5 miesięcy i waży prawie 9 kg i nosi ciuszki na 68-74cm a przedziałowe 6-9 w większości.
Intuli no wlasnie....wszystko zalezy od tego jakie dziecko sie urodzi i rozmiarowka roznych firm tez rozna jest....
mozna zwariowac przy tych zakupach....
postanowilam,ze tych najmniejszych juz narazie nie bede za duzo kupowala,a jak maly sie urodzi i bedzie potrzeba to sie dokupi, moja mama powiedziala,ze bez problemu od razu poleci i kupi co i ile trzeba bedzie i co bede chciala, zeby wtedy maly nie plywal w za duzych,a jak sie okaze,ze nie trzeba to przynajmniej nie beda niewykorzystane i dokupie wtedy wiecej tych wiekszych

w ogole dziekuje wszystkim mamusia za rady
nieocenione sa dla niedoswiadczonej mamy zdania doswiadczonych mam

Cytat:
TŻta na szybko zmolestowałam o zdjęcie, bo w mecz zapatrzony, więc oczywiście kiecka pozwijana, ale mam już skompletowany strój na wesele
bardzo ladna sukienka
a TY jaka figurke super masz

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 07:48   #216
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A po posiłku mam normę do 120 i rzadko kiedy mi tyle dochodziło, nie licząc incydentu z dzemem
hmmm ciekawa jestem co Ci powie 3mam za wizyte.

ząb mnie przestał bolec

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 07:58   #217
Dasti80
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

spodium
Super ciuszek jaka Ty szczuplutka jesteś
Cytat:
kasia jest na świecie
Gratulacje Kasiu witamy

Cytat:

Zonka urodziła Kasia jest już z Nami musieli zrobić cc. Wszystko ok

tyle
Kurde coś ostatnio na wątku cc królują a większość z nas planowała sn rodzić
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
u nas jest arsenał lodówki nie focę, bo to aż wstyd

ale do drinków serwuję tylko colkę light
Hehehe i mleko z lidla
też kupuje to mleko
Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
nie zdążyłam Wam napisać że jakoś przeżyłam szczepienie - wzięliśmy podstawowe i rotawirusy, bo pneumokoki jakoś mnie nie przekonują. zreszta można na 6 m-cy podać i wtedy są tylko 2 dawki. mały był dzielny ale jak wróciłam do domu to po 2 godz tak strasznie płakał że myślałam że zwariuje. jeszcze tak mi się nie darł. wyginał się jak przy kolce a okazało się że na jednym wkłuciu zrobił mu się obrzęk i dopiero po czopku się uspokoił. moje maleństwo... teraz smacznie śpi i mam nadzieję że noc będzie spokojna bo serce pęka jak taki maluszek musi się męczyć

mamuśki uzywacie nosidełek do noszenia dzieci\? albo chust?
właśnie zamówiłam nosidełko na allegro, wzięłam używane ale pożądnej firmy bo nie wiem czy nam się to sprawdzi. i fajne bo jest od 3,5 kg a większość dopiero od 3 mo-ca

a no i zapomniałam się pocbwalić że Miki waży uwaga 5090g (urodził się 3020) także babka stwierdziła że mam dobry pokarm a na długość urósł już 4 cm i ma 58. moje szczęście
Bidulek dobrze że po czopku mu przeszło Olo po szczepieniu miał gorączkę na drugi dzień i też czopka podałam

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:01   #218
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Perse może kieruj myśli w dobrą stronę? Wiem, że to trudne, ale spróbuj. Jak tylko przychodzą te złe/smutne. Walnij się w głowę (dosłownie) i zacznij myśleć na siłę o czymś innym?

Ja tak robię. Ostatnio mam złe myśli. Może dlatego, że mój brat jak zmarł był niewiele starszy od Julka. I sobie wyobrażam jak to jest, lekarz przekazujący wiadomość, pogrzeb.... Jak tylko zaczynam o tym myśleć to pukam się w głowę i zajmuję myśli na siłę czymś innym. Trudne to ale można Ostatnio też coraz bardziej boję się szpitala i testów, myślę co by było gdyby dostał wstrząsu... chyba przez to, że lekarka nastraszyła nas, że w szpitalu trzeba zrobić prowokację mlekiem, bo skoro Julek mocno reaguje ma marchewkę to nie wiadomo jak to z mlekiem będzie i w domu nie próbować

noo, ale z pozytywnych spraw, wczoraj zjadł dwie łyżeczki dyni z ziemniakiem i jest ok, dziś dostanie więcej
Stary 2012-06-29, 08:10   #219
Dasti80
Zakorzenienie

Perse może staraj się myśleć więcej o przyszłości, planować ją i wizualizować.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:

Ja tak robię. Ostatnio mam złe myśli. Może dlatego, że mój brat jak zmarł był niewiele starszy od Julka. I sobie wyobrażam jak to jest, lekarz przekazujący wiadomość, pogrzeb.... Jak tylko zaczynam o tym myśleć to pukam się w głowę i zajmuję myśli na siłę czymś innym. Trudne to ale można Ostatnio też coraz bardziej boję się szpitala i testów, myślę co by było gdyby dostał wstrząsu... chyba przez to, że lekarka nastraszyła nas, że w szpitalu trzeba zrobić prowokację mlekiem, bo skoro Julek mocno reaguje ma marchewkę to nie wiadomo jak to z mlekiem będzie i w domu nie próbować
Współczuję
Nawet nie myśl że Julkowi się coś może stać, w końcu dojdą do tego na co jest uczulony

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Inutil doszła do Ciebie wiadomość na pw??

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:13   #220
Konto usunięte

Cytat:
Perse może kieruj myśli w dobrą stronę? Wiem, że to trudne, ale spróbuj. Jak tylko przychodzą te złe/smutne. Walnij się w głowę (dosłownie) i zacznij myśleć na siłę o czymś innym?

noo, ale z pozytywnych spraw, wczoraj zjadł dwie łyżeczki dyni z ziemniakiem i jest ok, dziś dostanie więcej
Staram się, ale nie zawsze udaje mi się na czas, czasem jestem już taka nakręcona, że idę do pracy na dzień dobry ze złym humorem, a wszyscy się zastanawiają, co mi się stało. A ja po prostu to sobie wszystko wkręcam.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Perse może staraj się myśleć więcej o przyszłości, planować ją i wizualizować.
A tego strasznie się boję Boję się wyobrażać, bo boję się rozczarowania... Czasami marzę o tym, że mam dzidziusia, że go przytulam, że chodzę z nim na spacerki, ale za chwilę myślę sobie, że nie powinnam nawet o tym marzyć, bo pewnie spotka mnie wielkie rozczarowanie W ciąży jakoś nie umiałam dopuścić tych myśli do siebie, wiedziałam podświadomie, że nie jest mi to dane - i tak się stało. Boję się powtórki...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:16   #221
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja dziś miałam sen, że mój synek nagle zmarł i mój lekarz musiał mi robić łyżeczkowanie nie chce nawet o tym myśleć, że takie coś może się powtórzyć.. ja tego nie zniose
Stary 2012-06-29, 08:18   #222
Konto usunięte

Cytat:
Ja dziś miałam sen, że mój synek nagle zmarł i mój lekarz musiał mi robić łyżeczkowanie nie chce nawet o tym myśleć, że takie coś może się powtórzyć.. ja tego nie zniose
Śnisz to, bo się tego podświadomie boisz. Miałam tak wiele razy.
A ponoć jak coś złego się śni, to zwiastuje dobre rzeczy
Stary 2012-06-29, 08:27   #223
fiolusiek
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35005824]Śnisz to, bo się tego podświadomie boisz. Miałam tak wiele razy.
A ponoć jak coś złego się śni, to zwiastuje dobre rzeczy [/QUOTE]
Śniło mi się dlatego, że czytałam opowiadanie takiej kobiety, która w latach 70-tych była w ciąży, nagle dostała krwawienia i lekarka stwierdziła po badaniu gin, że ciąża jest martwa i trzeba robić czyszczenie, ale ona się nie zgodziła i leżała w szpitalu i dalej za kilka tyg dostała krwawienia i ta sama lekarka uznała, że trzeba czyścić a ta się nadal nie zgadzała i za jakiś czas wyszło, że urodziła zdrowego chłopczyka
Ale miała intuicje Ryzykowała własne życie dla dziecka
Stary 2012-06-29, 08:32   #224
Konto usunięte

Cytat:
Śniło mi się dlatego, że czytałam opowiadanie takiej kobiety, która w latach 70-tych była w ciąży, nagle dostała krwawienia i lekarka stwierdziła po badaniu gin, że ciąża jest martwa i trzeba robić czyszczenie, ale ona się nie zgodziła i leżała w szpitalu i dalej za kilka tyg dostała krwawienia i ta sama lekarka uznała, że trzeba czyścić a ta się nadal nie zgadzała i za jakiś czas wyszło, że urodziła zdrowego chłopczyka
Ale miała intuicje Ryzykowała własne życie dla dziecka
Ale historia...
Właśnie się zastanawiałam też, co było kiedyś w takich przypadkach, jak mój - dziecko umierało, a przecież nie było USG... Matka też umierała, jeśli na czas się nie zorientowała? To takie straszne, nawet już nie pytam, dlaczego dzieją się takie rzeczy, bo wiem, że nie ma odpowiedzi....

No i to fakt, tak też bywa. Mi czasami starczy przez moment o czymś pomyśleć w ciągu dnia, by przyśniło mi się to przez cały sen.
Stary 2012-06-29, 08:33   #225
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry! Głowa mnie boli, cudownie

Cytat:
i od dzis jestem donoszona zaczynam 38tydzień

za takie nogi gotowa jestem pociąc
cudownie wygladasz!!!! super sukienka
Gratulacje prince!
I dziękuję
Cytat:
Ja dziś mam wizytę u diabetologa
Co o nim myślicie
Kciuki za wizytę, a imię mi się bardzo podoba
Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
modelka
maksi, dziękuję
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35005544]
I poza tym zauważyłam u siebie jakąś dziwną przypadłość psychiczną. [/QUOTE]
Perse, mam podobnie tylko ja najczęściej nakręcam się tak przed spotkaniem z kimś, z kim mam jakiś problem i idę go przedyskutować. Od razu zakładam czarny scenariusz, jestem bojowo nastawiona, zła, zdenerwowana. Jak tak mam to włączam szybko jakąś ulubioną muzykę, zajmuję myśli czymś i zazwyczaj samopoczucie mi się stabilizuje.

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
bardzo ladna sukienka
a TY jaka figurke super masz
black, dziękuję
Cytat:
fiolusiek, to podświadomość Ci płata figle, stąd takie sny. Też tak czasem mam.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:39   #226
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatni Julek na dobranoc. I dzisiejszy z kuzynem Zakkiem

Cytat:
i od dzis jestem donoszona zaczynam 38tydzień

Cytat:
Co o nim myślicie
bardzo fajne. Stanisław - brzmi poważnie, ale Staś mnie rozczula.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Hehehe i mleko z lidla
też kupuje to mleko
hehe staramy się kupować mleko za mniej niż 2 zł. teraz już mało realne a te lubię, bo ma 1,5%. heh. tylko do Lidla (czy Biedy) mam w sumie nie po drodze

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:42   #227
Konto usunięte

Cytat:
Perse, mam podobnie tylko ja najczęściej nakręcam się tak przed spotkaniem z kimś, z kim mam jakiś problem i idę go przedyskutować. Od razu zakładam czarny scenariusz, jestem bojowo nastawiona, zła, zdenerwowana. Jak tak mam to włączam szybko jakąś ulubioną muzykę, zajmuję myśli czymś i zazwyczaj samopoczucie mi się stabilizuje.
Tak, ja też tak mam, jak muszę coś nieprzyjemnego załatwić na przykład w pracy. A potem przereagowuję, bo ktoś mówi coś podobnego, co sobie wymyśliłam w scenariuszu, ale w miły sposób, a przecież mój scenariusz zakładał kłótnię - i czuję się jak idiotka. A jak akurat w pracy mam spokój, to sobie przetwarzam w głowie sto razy mój prywatny film z kwietnia.
Ale "pocieszające" jest to, że nie tylko ja tak mam. Już naprawdę się boję o te swoje myśli.
Stary 2012-06-29, 08:42   #228
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Możecie mi opowiedzieć, tak w skrócie jak to było z Zeberką?
Wiem że ma dwa aniołki i tak sie zastanawiam czy znalazła przyczyne? Czy podleczyła coś, że za 3 razem się udało?
Nie musicie odpowiadać, ale tak z ciekawości zapytam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:58   #229
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
super

te ruchy maluszka w brzuchu mnie strasznie rozczulaja....wspaniale uczucie a z czasem czym mocniej dziecko kopie typ jeszcze wieksza radosc
ciesze sie razem z Toba
black
Ciekawe jak tam mała zeberka

Martoocha85-widze,że nas podczytujesz,może chcesz dołączyć i z nami porozmawiać...
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:03   #230
adunia89
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35006075]Tak, ja też tak mam, jak muszę coś nieprzyjemnego załatwić na przykład w pracy. A potem przereagowuję, bo ktoś mówi coś podobnego, co sobie wymyśliłam w scenariuszu, ale w miły sposób, a przecież mój scenariusz zakładał kłótnię - i czuję się jak idiotka.[/QUOTE]
Myślę, że wiele z nas tak robi. Staraj się do tego nie dopuszczać i tyle. Już i tak duży krok zrobiłaś, bo jesteś świadoma tego i łatwiej Ci będzie nad tym zapanować.

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam mała zeberka
Też cały czas myślę o zeberkach

Amelia
Stary 2012-06-29, 09:04   #231
black secret
Wtajemniczenie

Tez jestem ciekawa jak tam nasze Zeberki Jak ich pierwsze chwile, godziny i noc razem

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:16   #232
amilcia
Wtajemniczenie

Heja.
28 stopni za oknem, w domu 25

Cytat:
no właśnie wszyscy lekarz mówią, że gdyby to było mleko to na nutramigenie by przeszło. A nie przechodzi. Może być WSZYSTKO -> tak pomogła nam kolejna pani alergolog... w poniedziałek (jak znowu coś nie wyniknie) idziemy na testy
Dla mnie to albo proszek (ale próbowałam Loveli, Jelpa, Dzidziusia, Białego Jelenia, Płatków mydlanych a teraz mam ORZECHY - Eko mama Jusis byłaby zadowolona) albo składnik ubranek.
- biedactwo, tyle sie wymęczyliście i jeszcze z karmienia zrezygnowałaś dla dobra Julka :/ No może wreszcie się coś ruszy w tej sprawie, trzymam kciuki.
Julet śliczny, chyba bardziej do taty podobny ?
Cytat:
Ja dziś mam wizytę u diabetologa Już się boję co mi powie na te moje cukry, rano na czczo przeważnie miałam 88-94 a on zapisał mi normę do 90 A na necie wszędzie pisało, że dla zdrowych ludzi norma jest do 100 Więc sama już zgłupiałam
Co o nim myślicie
inne sa normy dla cieżarnych... już nie pamiętam jak było u mnie ale ja zwykle miałam ok 70-80 na czczo, 90 to wydaje się dużo... a późno jesz ostatni posiłek?
Ja brałam insulinę to też inna sprawa..
A po posiłku rannym mieścisz sie w normie, bo jak na czczo wysoki to wtedy trzebna mniej zjeść aby normy nie przekroczyć
Lekarz powie Ci wszystko, pytaj jak masz jakieś wątpliwości, zapisz na karteczce Trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:

Cytat:
Tez jestem ciekawa jak tam nasze Zeberki Jak ich pierwsze chwile, godziny i noc razem
ja też

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-06-29 o 09:20
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:23   #233
BERBIE
Zakorzenienie

aduniu kupiłam podobną sukeinkę do twojej, tylko w kolorze bladego różu.
fiolusiek po taki śnie szybko trzeba spojrzec w okno, żeby o nim zapomnieć. Staś to piękne imię.
Nita może byśmy sie razem do zeberki wybrały? Ja bede w okolcach żywca w 2 tygodniu lipca.
Stary 2012-06-29, 09:24   #234
anusia1808
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:

Co o nim myślicie
Trzymam kciuki za wizytę

CZARNULA ciesze sie że na wczorajszej wizycie było ok

ADUNIA sukienka prześliczna

INUTIL ale z Julka przystojny mężczyzna

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:30   #235
natalia_23
Zakorzenienie

ani pani zebra, ani pan zebra oraz mini zebra się nie odezwali...... ciągle czekam

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Moj nie spi dluzej po kleiku kurcze

My z tel robilismy, ale nawet jakosc oki

niom Nienawidze zarostu no

Bo u Ciebie to ekspres byl
ja na początku jak wprowadziłam kaszkę to miki przesypiał do 3 nawet 4, raz się obudził o 12 i tak mu zostało walczę ale Miki wie jak wyprosić od mamy mleczko

No był ekspres ale Szczypior mógł jeszcze poczekać z 5 min - chwila dla fotoreportera

Cytat:
dzien dobry
i ja sie melduje w kolejnej czesci watku
nadrabialam i nadrabialam a tu juz tyle stron nowego watku....
wiec jeszcze co do starego na moment ja:

ze niby noworodek lubi ciepelko, jak jest otoulony tak jak wlonie matki,ze dla niedoswiadczonych rodzicow jak jeszcze nie maja duzej wprawy w trzymaniu niemowlaka w bezpieczenstwie o jego kregoslup i glowke....

NO teraz jak tak piszecie to zaczelam sie powaznie zastanawiac nad tym rozkiem....

tez pytalam moja mame jak ogladalysmy te rozki czy Malemu nie bedzie za ciasno w nim,bo ten rzep jak sie zawinie to daje taki ciasny efekt i mama mi powiedziala,ze zawsze mozna przyszyc drugi zeby wlasnie dziecko mialo wiecej swobody i rozek byl zawiniety luzniej.....
Tez myslalam,ze pozniej swietnie sie wykorzysta takie rozki
Czyli nie bede poki co spieszyla sie z kupnem cienkiego kocyka,a do wiosny jeszcze bede miala czas

super

ciesze sie razem z Toba

no wlasnie mozna i nie dopinac mocno rozka zeby maluch mial luzniej w rozku

w ogole dziekuje wszystkim mamusia za rady
nieocenione sa dla niedoswiadczonej mamy zdania doswiadczonych mam

jeszcze mi się przypomiało
Nie wiem jakie inne mamy mają doświadczenie, bo ja kilka pajaców tych najmniejszych miałam dość szerokich i jak to u niemowlaka bywa nogi ma podwinięte i mu wychodziły z nogawek i taka kulka biedna leżała i dodatkowo ważne jakie jest wycięcie na dekold bo mójemu szczypiorkowi ramiona wypadały z pajacy.
Po prostu niektóre ciuszki szyją bez pomyślunku o wygodzie dziecka ;/.
Znów ciuszki 3-6 i większe, czasem mają małe otwory na głowę a Miki teraz chodzi w czapkach 3-6 więc jakieś super dużej głowy nie ma.

Miki zasnął idę ogarnąć dom, potem kaszka i spacer w ramach spaceru kawa u babci w pracy,

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:32   #236
prince_polo
Zakorzenienie

znowu mnie czysci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:34   #237
czarnula 1982
Rozeznanie

anusia
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:42   #238
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
znowu mnie czysci
szykuj się Bejba!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:49   #239
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
aduniu kupiłam podobną sukeinkę do twojej, tylko w kolorze bladego różu.
Berbie, pokażesz? bardzo lubię blady róż
Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
ADUNIA sukienka prześliczna
dziękuje Aniu
Cytat:
znowu mnie czysci
ooo to może już niedługo...

Amelia
Stary 2012-06-29, 09:51   #240
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze mi się przypomiało
Nie wiem jakie inne mamy mają doświadczenie, bo ja kilka pajaców tych najmniejszych miałam dość szerokich i jak to u niemowlaka bywa nogi ma podwinięte i mu wychodziły z nogawek i taka kulka biedna leżała i dodatkowo ważne jakie jest wycięcie na dekold bo mójemu szczypiorkowi ramiona wypadały z pajacy.
Po prostu niektóre ciuszki szyją bez pomyślunku o wygodzie dziecka ;/.
Znów ciuszki 3-6 i większe, czasem mają małe otwory na głowę a Miki teraz chodzi w czapkach 3-6 więc jakieś super dużej głowy nie ma.
- zgadzam się, dodatkowo jak dziecko szczupłe to szerokie pajace są nie do użytku.

Cytat:
znowu mnie czysci
A może masz problemy ze skóra i żołądkiem przez jakieś leki, co bierzesz?

Fiol - Staś mi się podoba chociaż mój teść ma tak na imię
Ale teraz takie imiona modne i nikogo nie dziwią.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości