Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 08:20   #3331
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wstawac spiochy
Chętnie bym jeszcze pospała, ale nie mogę zasnąć
Idę pod prysznic póki Dorotka śpi i prądu mi znów nie wyłączyli
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:21   #3332
dottta
Zakorzenienie

Soleilka, Alexandra, Red_scorpio dziękuje
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:28   #3333
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Szyjka zgładzona, ale nie zanikła. Ujście wewnętrzne zamknięte, pośladki do niego przyparte. Zewnętrzne rozwarcie 1,5 cm. Mogę nie doczekać 12 lipca...
Stary 2012-06-29, 08:28   #3334
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
na porodówke
no way, jeszcze nie teraz
Cytat:

Szyjka zgładzona, ale nie zanikła. Ujście wewnętrzne zamknięte, pośladki do niego przyparte. Zewnętrzne rozwarcie 1,5 cm. Mogę nie doczekać 12 lipca...
no nieźle blue
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:47   #3335
Alexandraaa88
Raczkowanie

http://dzieci.pl/paid,14711675,title...puticaid=6eb70
Stary 2012-06-29, 08:48   #3336
Kkasiak77
Przyczajenie

witam się i ja z rana wyprawiłam męża i córę na zakończenie roku szkolnego - i zaczynamy WAKACJE!!! ulga niewyobrażalna, nie będzie od rana walki żeby dziecko wstało, odrobiło lekcje, położyło się spać o ludzkiej godzinie.... a w środę - wywozimy małą do babci, niech się trochę babcia nacieszy, a my w tym czasie będziemy szukać wózka, łóżeczka, itd - sama przyjemność
Mam nadzieję że i dla Was ten dzionek będzie superowy, słoneczko świeci (u nas dawno go nie było) - tak więc musi to być dobry dzień
Kkasiak77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:48   #3337
chmielinka
Zadomowienie

witajcie słonecznie

dziękuję wszystkim jeszcze raz za wczorajsze gratulacje (wybaczcie, że nie cytuję, ale sporo by tego było )

dzisiaj w nocy miałam co chwilę głupie sny że mąż mnie zdradza nie wiem skąd i się bierze w tej głowie (a mam takiego cudownego męża ), a co lepsze to od wczoraj mnie czyści mam nadzieję, że to nie jest żaden zwiastun...........

no i widzę że następne mamusie szykują się na porodówkę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:51   #3338
nel_a
Zakorzenienie

hejo.

Coś spać nie mogłam.... ciągle się budziłam
kurcze, jakieś krostki mam na stopach
swędzi.... i te piep...one komary

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 08:56   #3339
red_scorpio
Rozeznanie

A ja się właśnie dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży tak bardzo się bała, że będzie miała problem z zajściem a tu 3 cykle i pozytywny test. Oby wszystko było ok

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:06   #3340
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A ja się właśnie dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży tak bardzo się bała, że będzie miała problem z zajściem a tu 3 cykle i pozytywny test. Oby wszystko było ok
Super wieści z rana

Gratulacje dla koleżanki

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:17   #3341
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:20   #3342
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ale miła wiadomosc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:22   #3343
Kkasiak77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

O cześc! a termin mamy tego samego dnia

termin tego samego dnia, ale ciekawe która pierwsza urodzi - pewnie ja, bo to moje drugie, mam więc szansę na wcześniejszy poród nie mam nic przeciwko - mój mąż śmieje się, że jak urodzę na koniec lipca, to na październik będzie szukał jakiegoś lasta na Cypr
Stary 2012-06-29, 09:30   #3344
cynamonowy_deser
Raczkowanie

cześć mamuśki

na śniadanie robię sobie frytki - zupełnie odbiło mi na finiszu

noc miałam średnią, położyłam się i wstałam z bólem głowy po prawej stronie, wzięłam pół apapu i odrobinę mi lepiej

gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt

miłego dnia
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:30   #3345
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Wstałam na antybiotyk i zajrzałam do Was. Prawdopodobnie do niedzieli będę si malutko odzywać, bo mam mamę u siebie, w sobotę gości, a niedzielne popołudnie mam spędzić w szpitalu, więc jak mnie nie będzie, to nie "odsyłajcie mnie od razu na porodówkę"

Dziękuję Wam bardzo za kciuki

Wieści są mieszane
Nie mam zatrucia ciążowego Szyjka ok
Za to mam mega infekcję pęcherza (dostałam antybiotyk) i płytki krwi dalej spadają
W niedzielę mam przyjść do szpitala, bo moja gin ma dyżur. Zrobi mi ktg, kolejne badanie moczu i morfologię z ręcznym liczeniem płytek krwi. Nie wiadomo co się dzieje, ale mam ich już 108 tys i cały czas lecą w dół
Mam się umówić do hematologa.
Prawdopodobny termin cc 11 lipca (jeszcze zrobi mi usg, żeby sprawdzić czy Mały jest gotowy na wyjście 2 tyg przed tp z miesiączki).

Irmusia widzę, że sprawy troszkę się skomplikowały, trzymam kciuki by wszystko się wyjaśniło szybko i z pozytywnym skutkiem.
11 lipca hmmm

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Małż poszedł do pracy a ja już zasnąć nie mogłam, wogóle dzisiaj źle spałam, co chwilę latałam do wc, a mała dzisiaj w nocy robiła sobie aerobic, myślałam, że mi brzuchem wyjdzie.
Zaczynam się panicznie bać, że urodzę wcześniej, poszłam na spacer, a po to mnie tak kuło w środku, że masakra, a dopiero 35 tydzień zaczęty. Zazdroszczę wam, że macie już 37-39 tyg za sobą, wtedy bym była spokojniejsza
Malwina ja Cię rozumiem. Jestem troszkę dalej - tylko troszkę liczę dni.... Chciałabym chociaż żeby ten czerwiec się już skończył Ja mam ostatnio (ostatni tydzień) bóle dość mocne jak na @, to pewnie skurcze - trwają minutę, dwie. Na szczęście nie ma ich dużo - 2 na dzień. Biorę jednak fenka wciąż, za 2 dni odstawiam, co wtedy będzie A moja szyjka już miękka i o połowę krótsza..
Masz jakieś bóle czy tylko te kłucia?

Cytat:
Irmusia, grunt, ze masz opiekę
Prince

Rozwarcie 1,5 nono... Może być różnie, prawda? Jedna z moich koleżanek urodziła tydzień po zrobieniu sie 1 cm rozwarcia (wie kiedy, bo miała okropne bóle), a z kolei moja kuzynka miała rozwarcie 2 cm od 35. i dobrnęła bez trudu do 39 tc. Jesteś i tak już w bezpiecznym okresie, ale oczywiscie życzę Ci by nic sie nie rozpoczęło niespodziewanie..

Cytat:
czyli widze ze duzo z nas rozpakuje sie na pocztku lipca[COLOR="Silver"]
to będzie istny wysyp, nie nadążymy z gratulacjami
oby tylko było dobrze i nie za wczesnie dla nikogo

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
witajcie słonecznie

dziękuję wszystkim jeszcze raz za wczorajsze gratulacje (wybaczcie, że nie cytuję, ale sporo by tego było )

dzisiaj w nocy miałam co chwilę głupie sny że mąż mnie zdradza nie wiem skąd i się bierze w tej głowie (a mam takiego cudownego męża ), a co lepsze to od wczoraj mnie czyści mam nadzieję, że to nie jest żaden zwiastun...........

no i widzę że następne mamusie szykują się na porodówkę
Chmielinka jeszcze ja nie zdążyłam Ci pogratulować, ale pamiętam o Tobie i Twoim sukcesie. Kawał dobrej roboty mimo tego że przecież ciąża Twoja też do tych całkiem bezproblemowych nie należy.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:33   #3346
anna99302
Zadomowienie

Czesc! Witam się w 34 tygodniu

Chmielinka-ja nawet nie wiem, czy Ci wczorfaj gratulowałam obrony! Gratulacje! PIęknie to załatwiłaś

Wvictoria-nie daj się bakteriom! Ale w sumie dobrze, że jak jesteś w szpitalu to wykryli niż miałabyś z infekcją siedziec w domu.

Blue-no to czekamy na dzidziulka!

Prince-no to możesz szalec Rozalka już tuż tuż...

Cytat:
Napisane przez Kkasiak77 Pokaż wiadomość
termin tego samego dnia, ale ciekawe która pierwsza urodzi - pewnie ja, bo to moje drugie, mam więc szansę na wcześniejszy poród nie mam nic przeciwko - mój mąż śmieje się, że jak urodzę na koniec lipca, to na październik będzie szukał jakiegoś lasta na Cypr
No zobaczymy jak to będzie A Twoja pierwsza córa ma ile lat???
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:35   #3347
prince_polo
Zakorzenienie

znowu mnie czysci

dzowniam do kolezanki juz 3 dzien sie meczy ze skurczami co 2 minuty bardzo bolesnymi a rozwarcia nie ma. Czekaja z wywoływaniem, raz mowia ze beda wywyolywac raz ze cc bo rozwarcia zero. Ale potem zmeinaija zdanie i karzą czekac. Ona jest juz 5 dni po terminie. Wspolczuje jej, tak sapie przez telefon

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-29, 09:39   #3348
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Chmielinka jeszcze ja nie zdążyłam Ci pogratulować, ale pamiętam o Tobie i Twoim sukcesie. Kawał dobrej roboty mimo tego że przecież ciąża Twoja też do tych całkiem bezproblemowych nie należy.
dziękuję Kochana teraz już tylko odliczam tygodnie do donoszenia już tak niewiele zostało, ale skurcze mam coraz częstsze. Mam wrażenie że fenek już sobie z nimi nie radzi, ale jestem dobrej myśli że jeszcze troche wytrwam
Cytat:
Czesc! Witam się w 34 tygodniu

Chmielinka-ja nawet nie wiem, czy Ci wczorfaj gratulowałam obrony! Gratulacje! PIęknie to załatwiłaś
ad.1. gratulacje tc

ad. 2. a dziękuję bardzo już tak się cieszę że skończyłam te studia... miałam już dość. Teraz czuję taką ulgę psychiczną

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:46   #3349
Kkasiak77
Przyczajenie

Cytat:

No zobaczymy jak to będzie A Twoja pierwsza córa ma ile lat???
Moja Zuzia ma 9 lat. Powiem Wam że po jej narodzinach powiedziałam sobie - nigdy więcej. Miałam marny poród, a po powrocie do domu było jeszcze gorzej - non stop wisiała przy cycu, dniem i nocą, a jak zaczęły się kolki - to już wolę nie pisać co było... potem kolki się skończyły, a mała dalej wyła nocami - w każdym razie przez 4 lata nie przespałam ani jednej nocy. No, ale tak to widać jest "urządzone", że z czasem wszystko się zapomina - i takim to sposobem na "starość" zachciało nam się drugiego bąbla
Stary 2012-06-29, 09:46   #3350
Balbinka1983
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki

Chmielinka - gratulacje MGR

Prince- gratulacje za donoszenie Ja jutro też będę donoszona

Słyszałyście, że mają być masakryczne upały w weekend? zresztą już dziś chyba trochę słonko przypieka...
Stary 2012-06-29, 09:49   #3351
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam witam niestety nie dam rady Was nadrobić, taka jestem ciekawa co u Was,
a nasz maluszek kochaniutki i bardzo grzeczny jak narazie, mam nawał pokarmu, dziś już jest lepiej niż wczoraj, często go karmie ale nie mam wrażenia że cały dzień jest na cycu, w nocy je częściej co przy nawale akurat mi odpowiada ani raz nie dostał flachy w dzień odsypiam, maż przejął obowiązki domowe podoba mi się ta nowa codzienność
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:51   #3352
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a nasz maluszek kochaniutki i bardzo grzeczny jak narazie, mam nawał pokarmu, dziś już jest lepiej niż wczoraj, często go karmie ale nie mam wrażenia że cały dzień jest na cycu, w nocy je częściej co przy nawale akurat mi odpowiada ani raz nie dostał flachy w dzień odsypiam, maż przejął obowiązki domowe podoba mi się ta nowa codzienność
Witaj kochana
Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze
Zdradzisz jak ma na imię? (na pierwszej stronie napisałam że miał 3,5kg ale jak chcesz to możesz te dane uściślić)
Stary 2012-06-29, 09:53   #3353
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witaj kochana
Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze
Zdradzisz jak ma na imię? (na pierwszej stronie napisałam że miał 3,5kg ale jak chcesz to możesz te dane uściślić)

a zdradzę zrobiliśmy naradę rodzinną i wyszło nam że mamy małego Nikodema, miał 55 cm, waga się zgadza, cm dopisz ale może niech samo "synuś" zostanie

haniu powiedz mi jak sobie radziłaś z nawalem i czy też Cie na początku bolały sutki?

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-29 o 09:57
Stary 2012-06-29, 09:56   #3354
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
witaj kochana super ze u Was tak wszystko ładnoei sie uklada

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-29, 10:00   #3355
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

a zdradzę zrobiliśmy naradę rodzinną i wyszło nam że mamy małego Nikodema, miał 55 cm, waga się zgadza

haniu powiedz mi jak sobie radziłaś z nawalem i czy też Cie na początku bolały sutki?
Super, już uzupełniam listę

Wiesz co, u mnie nawał zaczął się w trzeciej dobie i tego samego dnia wieczorem Dorotkę zabrali na oddział neonatologiczny... chciałam ją karmić piersią, zresztą jak była taka chora i w inkubatorze to i tak nie podaliby jej sztucznego mleka. Dlatego ja od razu odciągałam. Co 4 godziny takim większym, szpitalnym laktatorem elektrycznym. A jak już mogłam Dorotkę przystawić (po jakichś 3-4 dniach) to nie miałam problem z karmieniem, bo mała ładnie umiała się przyssać (strasznie się bałam, że nie da sobie rady albo że ja przez stres stracę pokarm), sutki pewnie mnie bolały, ale mnie nie gryzła, krwi nie było.
Stary 2012-06-29, 10:06   #3356
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, już uzupełniam listę

Wiesz co, u mnie nawał zaczął się w trzeciej dobie i tego samego dnia wieczorem Dorotkę zabrali na oddział neonatologiczny... chciałam ją karmić piersią, zresztą jak była taka chora i w inkubatorze to i tak nie podaliby jej sztucznego mleka. Dlatego ja od razu odciągałam. Co 4 godziny takim większym, szpitalnym laktatorem elektrycznym. A jak już mogłam Dorotkę przystawić (po jakichś 3-4 dniach) to nie miałam problem z karmieniem, bo mała ładnie umiała się przyssać (strasznie się bałam, że nie da sobie rady albo że ja przez stres stracę pokarm), sutki pewnie mnie bolały, ale mnie nie gryzła, krwi nie było.
u mnie też nie ma krwi, może mam małe pęknięcia ale to jest nic, za radą Pani od laktacji nie chce odciągać bo mam dużo pokarmu, nie chce mieć go jeszcze więcej, może maluch sobie z tym poradzi narazie tylko przykładam zimną kapustę, a jak mi piersi urosły to szok!
Stary 2012-06-29, 10:08   #3357
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też nie ma krwi, może mam małe pęknięcia ale to jest nic, za radą Pani od laktacji nie chce odciągać bo mam dużo pokarmu, nie chce mieć go jeszcze więcej, może maluch sobie z tym poradzi narazie tylko przykładam zimną kapustę, a jak mi piersi urosły to szok!
Mnie w końcu pielęgniarki powiedziały żebym tak często nie odciągała, bo tylko laktację nakręcam Ale naprawdę musiałam, bo mleka było tyle, że mogłam wszystkie noworodki na neonatologii wykarmić

Na początku moje piersi były większe niż główka Dorotki
Stary 2012-06-29, 10:10   #3358
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Cudne wiadomości cieszę się, że wszystko w porządku. Dbajcie o siebie

prince_polo gratuluje donoszenia i 38 tygodnia
blueberry...kciuki zaciśnięte...
chmielinka też miałam okrs, że sniło mi się, że mąż mnie zostawił, zdradził itp to chyba normalne...póżniej przeczytałam w jakiejś książce, że tak się zdarza

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:11   #3359
hanjah
Zakorzenienie

A mnie się dziś śniło, że Iza urodziła
Stary 2012-06-29, 10:15   #3360
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie w końcu pielęgniarki powiedziały żebym tak często nie odciągała, bo tylko laktację nakręcam Ale naprawdę musiałam, bo mleka było tyle, że mogłam wszystkie noworodki na neonatologii wykarmić

Na początku moje piersi były większe niż główka Dorotki

no to faktycznie ja teraz też mam wrażenie że drugiego maluszka mogłabym wykarmić mam nadzieje że się to szybko unormuje bo piersi mam twarde jak kamienie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

a żeby nie było tak różowo to zostało mi aż 8 kg do zrzucenia, pewnie z dnia na dzień będzie lepiej ale spodziewałam się mniejszej ilości, nie wchodzę w żaden dól z przed ciąży;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości