|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, Alexandra, Red_scorpio
|
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
|
#3336 |
|
Przyczajenie
|
witam się i ja z rana
wyprawiłam męża i córę na zakończenie roku szkolnego - i zaczynamy WAKACJE!!! ulga niewyobrażalna, nie będzie od rana walki żeby dziecko wstało, odrobiło lekcje, położyło się spać o ludzkiej godzinie.... a w środę - wywozimy małą do babci, niech się trochę babcia nacieszy, a my w tym czasie będziemy szukać wózka, łóżeczka, itd - sama przyjemność Mam nadzieję że i dla Was ten dzionek będzie superowy, słoneczko świeci (u nas dawno go nie było) - tak więc musi to być dobry dzień
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
witajcie słonecznie
dziękuję wszystkim jeszcze raz za wczorajsze gratulacje (wybaczcie, że nie cytuję, ale sporo by tego było ) dzisiaj w nocy miałam co chwilę głupie sny że mąż mnie zdradza nie wiem skąd i się bierze w tej głowie (a mam takiego cudownego męża ), a co lepsze to od wczoraj mnie czyści mam nadzieję, że to nie jest żaden zwiastun........... ![]() no i widzę że następne mamusie szykują się na porodówkę
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
hejo.
Coś spać nie mogłam.... ciągle się budziłam ![]() kurcze, jakieś krostki mam na stopach swędzi.... i te piep...one komary
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
A ja się właśnie dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla koleżanki
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3343 |
|
Przyczajenie
|
termin tego samego dnia, ale ciekawe która pierwsza urodzi - pewnie ja, bo to moje drugie, mam więc szansę na wcześniejszy poród
nie mam nic przeciwko - mój mąż śmieje się, że jak urodzę na koniec lipca, to na październik będzie szukał jakiegoś lasta na Cypr
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamuśki
na śniadanie robię sobie frytki - zupełnie odbiło mi na finiszu ![]() noc miałam średnią, położyłam się i wstałam z bólem głowy po prawej stronie, wzięłam pół apapu i odrobinę mi lepiej gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt miłego dnia
|
|
|
|
#3345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 lipca hmmm Cytat:
A moja szyjka już miękka i o połowę krótsza..Masz jakieś bóle czy tylko te kłucia? Cytat:
Cytat:
oby tylko było dobrze i nie za wczesnie dla nikogo Cytat:
Kawał dobrej roboty mimo tego że przecież ciąża Twoja też do tych całkiem bezproblemowych nie należy.
|
|||||
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc! Witam się w 34 tygodniu
Chmielinka-ja nawet nie wiem, czy Ci wczorfaj gratulowałam obrony! Gratulacje! PIęknie to załatwiłaś ![]() Wvictoria-nie daj się bakteriom! Ale w sumie dobrze, że jak jesteś w szpitalu to wykryli niż miałabyś z infekcją siedziec w domu. Blue-no to czekamy na dzidziulka! Prince-no to możesz szalec Rozalka już tuż tuż... ![]() Cytat:
A Twoja pierwsza córa ma ile lat???
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
znowu mnie czysci
![]() dzowniam do kolezanki juz 3 dzien sie meczy ze skurczami co 2 minuty bardzo bolesnymi a rozwarcia nie ma. Czekaja z wywoływaniem, raz mowia ze beda wywyolywac raz ze cc bo rozwarcia zero. Ale potem zmeinaija zdanie i karzą czekac. Ona jest juz 5 dni po terminie. Wspolczuje jej, tak sapie przez telefon
|
#3348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już tak niewiele zostało, ale skurcze mam coraz częstsze. Mam wrażenie że fenek już sobie z nimi nie radzi, ale jestem dobrej myśli że jeszcze troche wytrwam ![]() Cytat:
![]() ad. 2. a dziękuję bardzo
|
||
|
|
|
#3349 |
|
Przyczajenie
|
Moja Zuzia ma 9 lat. Powiem Wam że po jej narodzinach powiedziałam sobie - nigdy więcej. Miałam marny poród, a po powrocie do domu było jeszcze gorzej - non stop wisiała przy cycu, dniem i nocą, a jak zaczęły się kolki - to już wolę nie pisać co było... potem kolki się skończyły, a mała dalej wyła nocami - w każdym razie przez 4 lata nie przespałam ani jednej nocy. No, ale tak to widać jest "urządzone", że z czasem wszystko się zapomina - i takim to sposobem na "starość" zachciało nam się drugiego bąbla
|
|
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Chmielinka - gratulacje MGR ![]() Prince- gratulacje za donoszenie Ja jutro też będę donoszona![]() Słyszałyście, że mają być masakryczne upały w weekend? zresztą już dziś chyba trochę słonko przypieka...
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam
niestety nie dam rady Was nadrobić, taka jestem ciekawa co u Was,a nasz maluszek kochaniutki ani raz nie dostał flachy w dzień odsypiam, maż przejął obowiązki domowe podoba mi się ta nowa codzienność
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze Zdradzisz jak ma na imię? (na pierwszej stronie napisałam że miał 3,5kg ale jak chcesz to możesz te dane uściślić )
|
|
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a zdradzę zrobiliśmy naradę rodzinną i wyszło nam że mamy małego Nikodema, miał 55 cm, waga się zgadza , cm dopisz ale może niech samo "synuś" zostaniehaniu powiedz mi jak sobie radziłaś z nawalem i czy też Cie na początku bolały sutki? Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-29 o 09:57 |
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, u mnie nawał zaczął się w trzeciej dobie i tego samego dnia wieczorem Dorotkę zabrali na oddział neonatologiczny... chciałam ją karmić piersią, zresztą jak była taka chora i w inkubatorze to i tak nie podaliby jej sztucznego mleka. Dlatego ja od razu odciągałam. Co 4 godziny takim większym, szpitalnym laktatorem elektrycznym. A jak już mogłam Dorotkę przystawić (po jakichś 3-4 dniach) to nie miałam problem z karmieniem, bo mała ładnie umiała się przyssać (strasznie się bałam, że nie da sobie rady albo że ja przez stres stracę pokarm), sutki pewnie mnie bolały, ale mnie nie gryzła, krwi nie było. |
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie tylko przykładam zimną kapustę, a jak mi piersi urosły to szok!
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naprawdę musiałam, bo mleka było tyle, że mogłam wszystkie noworodki na neonatologii wykarmić![]() Na początku moje piersi były większe niż główka Dorotki |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prince_polo gratuluje donoszenia i 38 tygodnia blueberry...kciuki zaciśnięte... chmielinka też miałam okrs, że sniło mi się, że mąż mnie zostawił, zdradził itp to chyba normalne...póżniej przeczytałam w jakiejś książce, że tak się zdarza |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się dziś śniło, że Iza urodziła
|
|
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to faktycznie ja teraz też mam wrażenie że drugiego maluszka mogłabym wykarmić mam nadzieje że się to szybko unormuje bo piersi mam twarde jak kamienie---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- a żeby nie było tak różowo to zostało mi aż 8 kg do zrzucenia, pewnie z dnia na dzień będzie lepiej ale spodziewałam się mniejszej ilości, nie wchodzę w żaden dól z przed ciąży;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

wyprawiłam męża i córę na zakończenie roku szkolnego - i zaczynamy WAKACJE!!! ulga niewyobrażalna, nie będzie od rana walki żeby dziecko wstało, odrobiło lekcje, położyło się spać o ludzkiej godzinie.... a w środę - wywozimy małą do babci, niech się trochę babcia nacieszy, a my w tym czasie będziemy szukać wózka, łóżeczka, itd - sama przyjemność
)
nie wiem skąd i się bierze w tej głowie (a mam takiego cudownego męża
mam nadzieję, że to nie jest żaden zwiastun........... 

, poszłam na spacer, a po to mnie tak kuło w środku, że masakra, a dopiero 35 tydzień zaczęty. Zazdroszczę wam, że macie już 37-39 tyg za sobą, wtedy bym była spokojniejsza

(na pierwszej stronie napisałam że miał 3,5kg ale jak chcesz to możesz te dane uściślić