Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 09:48   #1321
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Szałwię kupię w Aptece ??

kilka par kupiłam w Zarze i nie stety mi niepodpasowały. Cholernie niewygodne, nawet płaskie

Chcesz możemy wymienić się stopami
Baha powiem ci ze te na stopie bardzo przyjemnie sie nosi- tzn w srodku taka mieciutka skorzana wkladka
tylko ten obcas bylo w opisie ze 12 cm ale ja jakos myslalam ze to nieduzo
Stary 2012-06-29, 09:57   #1322
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Baha powiem ci ze te na stopie bardzo przyjemnie sie nosi- tzn w srodku taka mieciutka skorzana wkladka
tylko ten obcas bylo w opisie ze 12 cm ale ja jakos myslalam ze to nieduzo

No, ja też raz sie tak zrobiłam. Na święta kupiłam beżowe szpilki, przeszłam się po sklepie stwierdziłam, są ok, dam radę. Ale jak poszłam włozę, kolana mi się składają
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 09:59   #1323
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Domi strój piękny!! Ale ja się chyba nigdy już w kostiumie na plaży nie pokaże i nie mam nawet rozstępów, tylko sadło wszędzie a gdybym tylko miała siłę ćwiczyć Obsessive to jednak moja ulubiona marka.
moja też
a na tym Harlequinie Ci sie udało? bo wyniki juz widzialam były, ale nie wiem która to Ty

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
nio ja tez i chciałabym troche powoli juz kończyć i boje się, bo to juz ostatni raz w moim życiu a kp to jedna z najlepszych rzeczy jakich w życiu doświadczyłam
o tak ale ja mam jeszcze zamiar pokarmic w przyszłosci
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Odciąganie wzmaga produkcję. Także przecierpieć trzeba. Bynajmniej ja jakoś dałam radę, jakoś samo przeszło. Ale jak się kąpałam i pomyślałam o karmieniu cycem, że tęsknie za tym to mi mleko ciurkiem leciało
no to jest the best moj Michałek np. czasem dłuzej spi i jak o nim pomysle, ze cyca dlugo nie jadl to zaczyna leciec

Cytat:
Zaraz Ci kopa zasadzę ja nie byłam ze 2 lata, bo mój tż co wychodziliśmy na zawał z zazdrości padał, więc sobię odpusciłam bo z czasem bardziej mnie to męczyło niż to wszystko warte
o matko, a czemu zazdrosny Ty weź mu daj tego szczała jednak jak wróci

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:05   #1324
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Zaraz Ci kopa zasadzę ja nie byłam ze 2 lata, bo mój tż co wychodziliśmy na zawał z zazdrości padał, więc sobię odpusciłam bo z czasem bardziej mnie to męczyło niż to wszystko warte
Nie bij, kobieto
O jeny... To straszny zazdrośnik To chyba nigdy w życiu samej z koleżankami Cię nie puścił?
Mój mnie puszcza raz na ruski rok z koleżankami, on raz na ruski rok idzie z chłopakami, bo i takie wyjścia się przydają. Zaufanie jest. Ja zazdrosna jestem i to bardzo, ale leczę się A mój tż mało mi zazdrości okazuje, on ją ukrywa. Czasami szkoda

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:

Idę położyć krem na swe ciałko, zrobię coś dla siebie ZGOLĘ SIERŚĆ, a co jak szaleć to szaleć
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:09   #1325
saaraa_lub
Rozeznanie

Cześć.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:10   #1326
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Cześć.
Stary 2012-06-29, 10:11   #1327
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bij, kobieto
O jeny... To straszny zazdrośnik To chyba nigdy w życiu samej z koleżankami Cię nie puścił?
Mój mnie puszcza raz na ruski rok z koleżankami, on raz na ruski rok idzie z chłopakami, bo i takie wyjścia się przydają. Zaufanie jest. Ja zazdrosna jestem i to bardzo, ale leczę się A mój tż mało mi zazdrości okazuje, on ją ukrywa. Czasami szkoda

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Wyjście z koleżanka mi - DOBRE
przez to nie mam żadnej, bo ile moga na mnie czekać

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Cześć.

Stary 2012-06-29, 10:15   #1328
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Mam mały problem z małym, nie chce mi jesć zupek, a jeszcze 1,5 tygodnia temu wciał po całym dużym słoiczku, po atakach zębowo - gorączkowych nie chce nic innego prócz mleka i kaszy. Zupki muszą być mocno zmiksowane, a wcześniej jadł z grudkami i nie mam już pomysłu co z tym zrobić, jak go zachęcić do jedzenia. Dodam, że nie wprowadzałam, żadnych nowych produktów, te same smaki

Aaaa i mamy prawie 8mcy i ZĘBÓW nadal brak
u nas tez brak zebow, z tego co czytam forum i u nas jest, to dzieci miewaja takie rozne bunty i to mija. Moze sprobuj podawac kawalki warzywek, zeby sam sobie jadl, to pomaga na niechec do kawalkow.

Cytat:
czy Wasze dzieci też mają ciemną karnację? zastanawiam się skąd moja B. ma taką ciemną skórę, zwłaszcza na nóżkach - jakby była opalona - a przecież to niemożliwe no nie jest mulatką, ale biała jak to często niemowlaki, też na pewno nie
moja ma bardzo ciemna, nawet na brzuchu, ja jestem blada i jak mlynarz przy niej wygladam, mysle, ze czesciowo jest to takze spowodowane marchewka

ja po 7,5 miesiacach od porodu dostalam @, a juz myslalam, ze do konca karmienia bede miala spokoj. Na razie bezbolesnie i bardzo dobrze.

czy wasze dzieci po morelach, brzoskwiniach maja zielonkawa kupke? bo moja robi na zielono i nie weim czy to normalne trawienie tego typu owocow czy jednak jakas nietolerancja, te kupki jej nie odparzaja, wiec nie jest bardzo zle.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:17   #1329
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

masz nas
Stary 2012-06-29, 10:17   #1330
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
moi maja ale widac ze sie opalili bo np raczki i nozki znacznie ciemniejsze niz brzuszek. szybko ich lapie
no ale Twoi to w sumie od urodzenia czekoladki po tatusiu

ale mam ubaw: jak mam turban na głowie to B. na mnie patrzy jak na ufo - w dalszym ciągu mega zdziwienie na buźce

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:21   #1331
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci po morelach, brzoskwiniach maja zielonkawa kupke? bo moja robi na zielono i nie weim czy to normalne trawienie tego typu owocow czy jednak jakas nietolerancja, te kupki jej nie odparzaja, wiec nie jest bardzo zle.
Pytasz o słoiczkowe czy normalne owoce?Mój po słoiczkowych koopy ma takie jak zawsze.Takich owoców mu jeszcze nie dawałam,dzisiaj pierwszy raz troszkę nektarynki zjadł ode mnie, krzywił się bardzo ale piszczał o więcej.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
no ale Twoi to w sumie od urodzenia czekoladki po tatusiu

ale mam ubaw: jak mam turban na głowie to B. na mnie patrzy jak na ufo - w dalszym ciągu mega zdziwienie na buźce
Ja jak załoze okulary (na codzień w soczewkach) to Mój też wieeelkie zdziwienie i nie moze sie napatrzeć
Stary 2012-06-29, 10:30   #1332
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
czy Wasze dzieci też mają ciemną karnację? zastanawiam się skąd moja B. ma taką ciemną skórę, zwłaszcza na nóżkach - jakby była opalona - a przecież to niemożliwe no nie jest mulatką, ale biała jak to często niemowlaki, też na pewno nie
moja opaliła się w cieniu. ma taką brązową skórkę...
Cytat:
Ja cyborg?

Kurcze musze dupsko ruszyć i ogarnąć chatę. Potem spacerek, nie wiem o której rodzice przyjadą po małą. Na solarium jeszcze może skoczę, żeby na baletach brązem oślepiać. Mam normalnie podjar jak małolata, że do klubu idę Ale cztery miesiące temu byłam to nie ma co się dziwić - nareszcie choć przez chwilę nie będę się czuć jak zgred Raczej jak dzik - czy ja pamiętam jak sie tańczy?
ja chyba z rok temu... marzy mi się...zresztą odkąd na świecie pojawiła się Tusia to wiele rzeczy mi się marzy
domi7ks
*o tak ale ja mam jeszcze zamiar pokarmic w przyszłosci *
planujesz 3cie

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

ooo, właśnie dostałam smsa od tż że jedziemy nad zalew na Radawę na week, jest tam też jakiś koncert a w next week w okolicznej wiosce Golce
ale to nie to samo co club/disco...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:31   #1333
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
moja Polusia ma ciemną karnacje od urodzenia, za to Michałek już bielszy ja mam dosc ciemna karnacje, Tz jasniejszą
Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
moja opaliła się w cieniu. ma taką brązową skórkę...

ja chyba z rok temu... marzy mi się...zresztą odkąd na świecie pojawiła się Tusia to wiele rzeczy mi się marzy
domi7ks
*o tak ale ja mam jeszcze zamiar pokarmic w przyszłosci *
planujesz 3cie
tak, ale to za ładnych parę lat

Stary 2012-06-29, 10:33   #1334
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja zawsze reaguje bananem na twarzy
Stary 2012-06-29, 11:12   #1335
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
masz nas
I to mnie trzyma przy życiu

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Ale cisza, lecimy na zakupy.

Ciao.
Stary 2012-06-29, 11:13   #1336
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale cisza, lecimy na zakupy.

Ciao.
Ja czekam na pobudkę małej, sama się już wyszykowałam. Też pójdziemy na spacerek i zakupki
Stary 2012-06-29, 11:18   #1337
Seona
Zakorzenienie

domi, nic gdzie te wyniki?!? na fb??? bo ślepa jestem, nie widzę

przyszedł mi kocyk z Bobvity, śliczny

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:29   #1338
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Mamcie

Ja prawie całą noc lunatykowałam od jednego dziecka do drugiego i w nocy do dzieci tylko ja potrzebna, Polusia chce do mnie, Michałkowi cyca Polusia kaszle ostro i ma katar i spała z nami, ciagle sie budząc...masakra
ale dzowniłam do lekarki i mam w domu syropki ze stcznia, kiedy była chora i mam jej podac...

Baha Twoj post powinien byc po poscie Princ, tam taki romantym a u Ciebie szara rzeczywistość

super
ale Princ Tz Ci okazyjnie takie rzeczy mówi? bo mój mi ciągle takie zbereźniactwa szepta
u mnie Calzedoni nie ma, miasto za duza dziura, mam strój z Obssesive i fajnie cyce podkresla, tylko teraz mi mało nie wylecą z niego
strój sliczny

My nie idziemy na Tz impreze z pracy, bo mama idzie na noc do pracy i nie mamy z kim dzieci zostawic...nie miała sie z kim zamienic na zmiane a tez myslałam, ze sie wystroje w szpile i rurki, te imprezki są zawsze udane
za to z Tz moze jutro zostawimy jej dzieci i pojdziemy gdzies na kolacje

Laski ja mam sprzedawce na allegro który sprzedaje rzeczy za grosze (licytacja) i mozna tanio upolowac rzeczy np. z Bon prix. Kolezanki zamawialy i sa mega zadowolone. Ja zamowilam troche rzeczy, dzos wplace kase to pewnie wp rzyzlym tyg dojdzie
nocki współczuję choć nasza lepsza nie była zbytnio
ale tak bym chciała gdzieś wyjśc z tż...co pewnie będzie możliwe za jakieś 1.5 roku

ja kostium zamawałam na allegro,kosztował wtedy jakieś 30 złbardzo ładny
jednak z tym jak teraz móoj brzuch wygląda to chyba nigdy nie odważę się kostiumu założyć...zreszta gdzie??nigdzie nie będzimey wyjeżdżać to problem się rozwiązał.kostium lezy gdzieś na dnie szafy

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-06-29 o 11:32
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:32   #1339
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
domi, nic gdzie te wyniki?!? na fb??? bo ślepa jestem, nie widzę

przyszedł mi kocyk z Bobvity, śliczny
Na Fb na ich stronce tej co Ci podałam i maile do zwycięzców od razu wysyłają. Koleżance się udało, bo też tam wysłała
Ja wygralam wczoraj i przedwczoraj jakis zestaw Fa men- własciwie to akcja była dla najszybszych, wczoraj maseczkę z alg o taką:
http://www.gaj-oliwny.pl/product-pol...szku-60-g.html
i książkę

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nocki współczuję choć nasza lepsza nie była zbytnio
ale tak bym chciała gdzieś wyjśc z tż...co pewnie będzie możliwe za jakieś 1.5 roku

ja kostium zamawałam na allegro,kosztował wtedy jakieś 30 złbardzo ładny
ten sam? mnie on kosztował jakies 15 zł, bo miałam znizkę 50% na obssesivie i w dodatku zamowilam z 2 gatunku ale czyalam, ze ten 2 gatunek nie ma zadnych wad, a przynajmniej ich nie widac

Stary 2012-06-29, 11:35   #1340
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Na Fb na ich stronce tej co Ci podałam i maile do zwycięzców od razu wysyłają. Koleżance się udało, bo też tam wysłała
Ja wygralam wczoraj i przedwczoraj jakis zestaw Fa men- własciwie to akcja była dla najszybszych, wczoraj maseczkę z alg o taką:
http://www.gaj-oliwny.pl/product-pol...szku-60-g.html
i książkę

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

ten sam? mnie on kosztował jakies 15 zł, bo miałam znizkę 50% na obssesivie i w dodatku zamowilam z 2 gatunku ale czyalam, ze ten 2 gatunek nie ma zadnych wad, a przynajmniej ich nie widac
nie,jakis bezfirmowy.szukałam tak by góra była wiązana i żebym dół mogła też regulwać a do tego żeby nie był drogi i żebym mogła go w moim mieście odebać-zeby za przesyłkę nie płacić
teraz chcę kupić jakieś książeczki na all z tych co Goldi linki podawała,ale nie mogę się zdecydować
zresztą smykowi się nudzi,a musimy iśc do warzywniaka

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:52   #1341
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
za ladna jestes
Cytat:

moich to bawi, a juz z mycia zebow to do rozpuku sie smieja zwlaszcza jak przy tym warcze
dobra za chwilke mykam do domu
Stary 2012-06-29, 12:06   #1342
dzina1987
Przyczajenie

hej ja tez pomalu koncze karmienie piersia, tzn. idzie ciezko, ale z mojej strony ;-) bo synus juz dawno butelke na noc dostaje i nie ma z tym najmniejszegfo problemu, a nawet bym powiedziala ze jak juz ja widzi to az sie trzesie tylko ja jakos to tak przezywam. kiedys postanowilam ze chcialabym karmic 6 miesiecy, a teraz jak minelo juz 6.5 jakos ciezko mi przerwac. bo ta więź... jak moj cycus sie we mnie wtula, eh bedzie mi tego brakowalo. wiec jak juz postanowie ze przechodze totalnie na butle to jakos dostaje pozniej kryzysu ze jednak chce go dalej karmic. ale z drugiej strony chcielibysmy z tz drugiego dzidziusia,a karmienie to uniemozliwia. do tego te okropne biustonosze,w ktorych czuje sie totalnie aseksualna dlatego [B]domi[B] podziwiam cie za ten sliczny stroj kapielowy glupie co nie? czy wy tez macie tak ciezko przestac, czy poprostu i tyle? a jesli mowa o zabkowaniu, moj synus ma juz dwa zabki na dole, wyszly mu jak mial 5.5 miesiaca, najpierw jeden a za 2 tygodnie drugi, wyglada przeslodko, ale czasem to potrafi ugryźć hehe
dzina1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:36   #1343
Oliveira79
Zadomowienie

my juz po spacerku - jak szybko wyszlismy (młody nie poszedl dziś do p-la) tak szybko wrociliśmy taki skwar, że bałam się że B. udaru dostanie od razu zasnęła, ale praktycznie zero wiatru to i przyjemność ze spaceru żadna - teraz spi dalej w wozku na balkonie (na IV p. u nas zawsze bardziej wietrznie niż "na dole", więc teraz w cieniu nawet przyjemnie, mam nadzieje ze troche pospi, bo od rana to jej pierwsza drzema )

Cytat:
Napisane przez dzina1987 Pokaż wiadomość
hej ja tez pomalu koncze karmienie piersia, tzn. idzie ciezko, ale z mojej strony ;-) bo synus juz dawno butelke na noc dostaje i nie ma z tym najmniejszegfo problemu, a nawet bym powiedziala ze jak juz ja widzi to az sie trzesie tylko ja jakos to tak przezywam. kiedys postanowilam ze chcialabym karmic 6 miesiecy, a teraz jak minelo juz 6.5 jakos ciezko mi przerwac. bo ta więź... jak moj cycus sie we mnie wtula, eh bedzie mi tego brakowalo. wiec jak juz postanowie ze przechodze totalnie na butle to jakos dostaje pozniej kryzysu ze jednak chce go dalej karmic. ale z drugiej strony chcielibysmy z tz drugiego dzidziusia,a karmienie to uniemozliwia. do tego te okropne biustonosze,w ktorych czuje sie totalnie aseksualna dlatego [B]domi[B] podziwiam cie za ten sliczny stroj kapielowy glupie co nie? czy wy tez macie tak ciezko przestac, czy poprostu i tyle?
mi też ciężko bo wiem, że to już nigdy nie wróci, a jak dla mnie doswiadczenie nieporównywalne z żadnym innym

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
my juz po spacerku - jak szybko wyszlismy (młody nie poszedl dziś do p-la) tak szybko wrociliśmy taki skwar, że bałam się że B. udaru dostanie od razu zasnęła, ale praktycznie zero wiatru to i przyjemność ze spaceru żadna - teraz spi dalej w wozku na balkonie (na IV p. u nas zawsze bardziej wietrznie niż "na dole", więc teraz w cieniu nawet przyjemnie, mam nadzieje ze troche pospi, bo od rana to jej pierwsza drzema )
jednak wzięłam ją do mieszkania wewnątrz temp o jakieś 1-1,5 st niższa, a na balkonie jak na zlość dzisiaj też zero wiatru

Stary 2012-06-29, 12:49   #1344
saaraa_lub
Rozeznanie

U nas dzisiaj ciepło ale jeszcze skwaru nie ma.weekend ma byc bardzo upalny a my jutro rano we 3 na basen śmigamy
Jak się oduczyć jesc słodyczy jak się ma słabą silną wolę???????
Tak sobie myślę,ze ja najwięcej kasy wydaje nie na kosmetyki czy ubrania ale na słodycze,normalne to?chyba nie.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-06-29 o 12:51
Stary 2012-06-29, 12:51   #1345
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Jak się oduczyć jesc słodyczy jak się ma słabą silną wolę???????
podbijam pytanie

Stary 2012-06-29, 12:53   #1346
glamourous
Zakorzenienie

A u nas fajnie, 23 stopnie i slonko. Nakarmimy zupka i idziemy na spacer

Domek tez zaczal raczkowac wprawdzie nieporadnie ale sobie radzi
Mi z karmienia to bedzie brak mozliwosci zarcia jak kpn i chudniecia przy tym
Stary 2012-06-29, 12:57   #1347
rudominka
Raczkowanie

sara i oli - nie piec, nie kupować, pilnować żeby w domu nic nie było słodkiego...ale u mnie nawet to nie działa
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:08   #1348
pokszyfka
Zadomowienie

rudomirka db pisze. w sklepach unikać regałów ze słodyczami i w domu nic nie pichcić...chociaż np jeśli ja mam napad na słodkie to zawsze dam rade coś sobie skombinować
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:32   #1349
saaraa_lub
Rozeznanie

Ja nie piekę z 5 razy w zyciu mi się zdarzyło, no ale niestety kupuje.Wiecie, wchodzę do sklepu a słodycze wołają kup mnie kup mnie!
Stary 2012-06-29, 13:34   #1350
dominej
Raczkowanie

jak się cieszę, że dzisiaj piątek i za niecąłą godzinę kończę pracę
Mam nadzieję, że w weekend pogoda będzie ok - byleby nie za upalnie, bo wtedy u nas w mieszkaniu jest nie-do-wy-trzy-ma-nia - jak w piekle normalnie....

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości