|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mariza
1 szt 2zł, powyżej 20 szt - 1 szt 1.80, powyżej 50 szt - 1 szt 1,60 ,powyżej 100szt-1szt 4,10. próbki szt 1,20 jest ich 12, całość 15 zł
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
wy to jesteście kochane dziewczyny, dziękuję wam bardzo za pomoc
aha, mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli w PIT na koniec roku wpiszę osiągnięte w ten sposób dochody to nie muszę zakładać działalności? |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli ktoś dokonuje sprzedaży Z ZAMIAREM jej wykonywania w sposób częstotliwy i w celach zarobkowych - to prowadzi dz. gospodarczą. Taki jest mniej więcej sens definicji Dz. Gosp. Natomiast sprzedaż rzeczy osobistego użytku, w sposób "nieprofesjonalny" nie jest dz. gosp. Tak więc wysprzedaż starych rzeczy z domu - bez podatków. Gdy transakcja ponad 1000 zł, to podatek od czynności cywilno-prawnych 2% (14 dni od daty transakcji). Ale świadome kupowanie, aby sprzedawać (z zamiarem), nawet gdy zrobi się to jeden raz - jest dz. gospodarczą i jest kupa formalności. Podatku PIT moze nie być i od vatu można być zwolnionym, o ile nie przekroczy się stosownych progów. A TUTAJ trochę do poczytania na temat sprzedaży kosmetyków. A jak Wy rozwiązujecie ten problem?
|
|
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
pytanie, w każdym katalogu pojawia się jakaś nowość?
Czytając forum trafiłam kilka razy na jakąś wzmiankę o tym, ale nie wiem jak to się ma na chwilę obecną. |
|
|
|
|
#1025 |
|
Przyczajenie
|
co katalog są jakies nowości Jeśli mówimy o Katalogu nr 9 to nowe sa kolorki lakierów, nowe produkty z lini SPa, dla menów też kilka nowości
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, właśnie zarejestrowałam się w klubie mariza i dostałam swój nr ID. Pytanie, czy to już wszystko (tzn. mogę składać zamówienia) czy muszę jeszcze coś wypełniać?
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
możesz zamawiać z opustem. Jedynie jeśli chcesz tworzyć własna strukturę (mieć ludzi pod sobą) to wtedy musisz wypełnić umowę (ale tutaj nie wiem dokładnie bo ja jestem tylko konsultantka i niczego nie wypełniałam)
|
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Strukturę może się budować bez podpisywania jakichkolwiek umów.
|
|
|
#1029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy ![]() ![]() ![]() :roz a:---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- jejuuu pogoda mnie dobija tak mi głowę rozsadza że mam ochotę nią w ściany walić nie mogę wszak jednak bo może mi się jeszcze przydać poza tym Szkraby patrząc z drugiej jednak strony gdy tak sobie pomyśle że mogłoby się coś w niej na dobre poprzestawiać to zaczyna być kuszące a jak u Was pogoda drogie Marizjanki??a co do tematu to zna ktoś jakiegoś Pana który jest w Marizie??ja nie a szkoda bo tak naprawdę to oni za bardzo się nie muszą męczyć fajnie się ubiorą czytaj schludnie i do dzieła
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1032 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Skład z tubki kremu do stóp z mocznikiem: aqua, cetearyl alcohol and ceteareth-20, paraffinum liquidum (mineral oil), urea, glycerin, aqua and orthosiphon aristatus and linum usitatissimum and arctum lappa andmelilotus officianalis and zingiber officinale extract, beeswax, cetearyl octanoate, cetearyl alcohol, petrolatum, isopropyl myristate, caprylic/capric triglyceride, cyclomethicone, and dimethicone copolyol, allantoin, tocopheryl acetate, lavandula augustifolia oil, chlorxidine digluconate, imidazolidinyl urea, ethylparaben, methylparaben, propylparaben, parfum, coumarin, hexyl cinnamal, linalool |
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!!!
Dziewczyny była promocja, że jeśli w marcu, kwietniu i maju złoży się zamówienia powyżej 175zł to można sobie wybrać jeden z dwóch zestawów za 1zł (jaśmin albo róża). Weszłam na stronę główną i nie ma już takiej informacji, czy już nie można zamawiać tych zestawów?? Pozdrawiam ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Już znalazłam Można jeszcze zamówić, sorki za zamieszanie ![]() A tak przy okazji, chcę sobie zamówić płyn micelarny, warto?? |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Promocja dla nowych konsultantek - ulotka reklamowa poniżej.
Edytowane przez Loreen Czas edycji: 2012-06-28 o 11:54 |
|
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
o to nie wiedziałam. Ale wtedy chyba nie wypłacą zarobionych na strukturze pieniędzy?
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale dlaczego macie z tym problem. Przecież w tej umowie nie ma nic przerażającego. Trzeba wydrukować w dwóch egzemplarzach, podpisać i wysłać do Marizy. Nie boli ![]() Ale może z drugiej strony jest jakiś nowy sposób na obejście umowy... hmm Edytowane przez dudki3 Czas edycji: 2012-06-28 o 20:20 |
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie
Chodzi o katalogi, czy my konsultantki mamy wcześniej dostęp do nowego katalogu czy jest on wprowadzany dla wszystkich jednocześnie i mamy niespodziankę ?
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześniej mamy dostęp do wersji elektronicznej (informuje Mariza mailem lub na stronie Facebooka i Strefie konsultantki). Możemy jeszcze zamawiać ze starego katalogu (są zazwyczaj wtedy jeszcze promocje dla konsultantek - teraz był krem).
|
|
|
|
#1040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
#1041 |
|
BAN stały
|
Super promocja na dwa miesiące wakacji: przy zamówieniu w lipcu i sierpniu za minimalną kwotę 200 zł w cenach katalogowych można wybrać jeden z zestawów z Linii Naturalne Ekstrakty za 5 zł!
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Czy są tu konsultantki z Bydgoszczy, które chciałyby zrobić wspólne zamówienie? Bo moje obecne jest za małe
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Zastanawiam się czy zostać konsultantką, jednak wcześniej chyba wolałabym coś przetestować. Czy jest tutaj jakaś konsultantka z Tarnowa? Lub czy któraś z Was może wysłać mi zamówione przeze mnie produkty do domu? Proszę o odpowiedź
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Złóż zamówienie w każdym z dwóch kolejnych miesięcy (lipiec, sierpień) na minimalną kwotę 200 zł w cenach katalogowych i wybierz jeden z dwóch zestawów do pielęgnacji twarzy z Linii Naturalne Ekstrakty w rewelacyjnej cenie 5,00 zł!
Ekstrakt z róży - krem wzmacniający, mleczko do demakijażu, tonik bezalkoholowy (wartość zestawu 38,00 zł) Ekstrakt z oliwek - krem nawilżający, mleczko do demakijażu, tonik bezalkoholowy (wartość zestawu 32,30 zł) Zestawy będą dołączane do zamówień wrześniowych po wpisaniu kodu: Z.01 zestaw Ekstrakt z róży Z.02 zestaw Oliwka z oliwek
|
|
|
#1046 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kajka, zajrzyj na priv Coś ode mnie dostałaś |
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
odebrałam właśnie zamówienie prawie same lakiery do paznokci
nie wiem czy juz o tym wspominałam ale wzorniki do lakierów paznokci to mają naprawdę profesjonalne udało mi się nie są to zdjęcia najwyższych lotów ale są
|
|
|
#1048 |
|
BAN stały
|
Hej Drotek,
To super!!! Ja już kilka razu polowałam na ten wzornik i za każdym razem stan magazynu Z E R O. To taki kosztujący 3 złote? Czy może jeszcze jakieś inne są w ofercie a ja o tym nie wiem? |
|
|
|
|
#1049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1050 |
|
BAN stały
|
Może, następnym razem mi się uda. Teraz też ich nie ma
Stan magazynu : ZeroAleż jesteś szczęściarą A jak kolory na wzorniku do tego co jest w wersji papierowej. Bardzo się różnią?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

możesz zamawiać z opustem. Jedynie jeśli chcesz tworzyć własna strukturę (mieć ludzi pod sobą) to wtedy musisz wypełnić umowę (ale tutaj nie wiem dokładnie bo ja jestem tylko konsultantka i niczego nie wypełniałam)

:roz a:
nie mogę wszak jednak bo może mi się jeszcze przydać poza tym Szkraby patrząc z drugiej jednak strony gdy tak sobie pomyśle że mogłoby się coś w niej na dobre poprzestawiać to zaczyna być kuszące a jak u Was pogoda drogie Marizjanki??a co do tematu to zna ktoś jakiegoś Pana który jest w Marizie??ja nie a szkoda bo tak naprawdę to oni za bardzo się nie muszą męczyć fajnie się ubiorą czytaj schludnie i do dzieła

Będę wdzięczna
-> 67-> 66