|
|
#2191 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Cytat:
moich rodziców najukochańszych na świecie chciałabym mieć obok mnie przy stoliku , ale za to rodzice narzeczonego są po rozwodzie i nie będą chcieli siedzieć obok siebie I podobnie z podziękowaniami - też nie mogę zrobić podziękowań z tańcem w kółeczku - to w ogóle nie wchodzi w grę Cytat:
Cytat:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...0-ofJTrD_2-PEg http://www.sklep.morie-stylee.pl/ima...etole/F-09.jpg
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
a także jak są serwowane dania, czy placki są w cenie, jak podawane są napoje (w jakich butelkach i gdzie)
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Jakie napoje?
Czy kawa i herbata jest dostępna w termosach? Jakie są obrusy? Czy ilość kelnerów uzależniona jest od ilości osób na weselu? Czy jest wino do obiadu a jeśli tak to jakie? Czy mozna sobie zażyczyc inny deser niż jest w menu? Co wchodzi w skład wiejskiego stołu? A co myślicie o drink bar na weselu. Takiego z nalewkami własnej roboty, winami, piwem, markowymii alkoholami i inny dodatkami do samodzielnego robienia drinków(bez barmana). Czy byłyście na weselu gdzie było coś takiego i jak się sprawdziło? |
|
|
|
#2194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwazam ze to swietny pomysl nalewki wlasnej roboty, wina, piwa, whisky, wyroby lackie, martini....
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak, skomplikowane jest to wszystko z tym siedzeniem. Moja świadkowa już była kiedyś swiadkiem siedzącym obok Państwa młodych. mówiła, że tragedia bo Panstwo młodzi tak naprawde siedzieli tylko na posiłkach a oni tacy odosobnieni, a wiem, że Ona z mężem chce siedzieć ze znajomymi bo to taka duża paczka więc nie chciałabym nic zmieniać., swiadek to brat TŻ i też pewnie chce siedzieć z rodziną, tak żle tak niedobrze ehhh
w sumie dobry pomysł z tym, żeby mama TŻ koło mnie np, a tata koło TŻ. z chrzesnymi znowu to też tak, że będzie u mnie chrzesna a u TZ chrzesny ehhh Tak samo z podziękowaniami chyba też nie będziemy robić "szopki" z tańczeniem w kółeczku i piosenką a już na pewno nie "cudownych rodziców mam" bo bym się tam zaryczała. Uważam, że podziekować rodzicom TŻ możemy bez kamer, w końcu to nie chodzi o to w tym wszystkim.
|
#2196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chcękupić do tego taki dozownik na 4 butelki http://allegro.pl/stojak-barmanski-b...431560142.html będzie tam też kilka butelek bacardi breezera w różnych smakach, świeża mięta, cytryna, limonka, lód i jakieś słomki i parasolki myślę, że będzie się to gościom podobało bo będą mieli okazję popróbować różnych alkoholi a nie tylko wódka piwo czy wino
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pytał o listę pytań (znaleziona na jednym z wątków na wizażu, przepisana przeze mnie)
o co zapytać w restauracji? czy jest chłodziarka do alkoholu napięcie (ważne dla zespołu) oświetlenie (o to pytaja kamerzyści) ile za menu dla zespołu/fotografów etc czy to co zostanie pakuja czy robią chleb na powitanie czy mają kieliszki do rozbicia czy trzeba przynieść swoje czy jest klimatyzacja co się stanie jeśli ktoś zbije kieliszek/talerzyk/ cokolwiek innego, bo na niektórych salach trzeba za to później zapłacić Do kiedy można zmienić liczbę gości ilość i głębokość wazoników Na ile osób przeznaczony jest lokal? (jeśli sala jest na 70 a ty planujesz wesele na 70 to może być trochę ciasno Jakie menu? (najlepiej wziąć od nich przykładowe menu) Kto ustala menu? Kiedy się ustala menu? Czy płaci się osobno za parking? Czy w cenie jest pokój dla nowożeńców, może też dla gości? Jaka jest cena pokoju dla gości? Alkohol - czy w lokalu trzeba wykupić czy można samemu, czy jest opłata za wniesienie własnego alkoholu (tzw. "korkowe") ? Ciasto - jeśli NIE jest wliczone w cenę (o co trzeba się oczywiście spytać) to czy w lokalu należy wykupić czy załatwiać samemu? Tort - jak wyżej. Owoce - jak wyżej. Czy podczas wesela jedzenie (garmażerka i mięso z obiadu) będzie dostępne dla gości? (w sensie wystawione na osobny stół) Jakie jest ustawienie stołów- czy można samemu zaproponować układ, jeśli nie- jaki układ jest proponowany? Dekoracja lokalu- czy jest wliczona w cenę, jeśli nie ile u nich kosztuje? Dekoracja stołów- czy jest wliczona w cenę, jeśli nie ile u nich kosztuje? Czy jest ograniczenie czasowe? O której muszą się wymeldować z pokoi goście weselni, a o której Państwo Młodzi? (zwykle młodym pozostawia się więcej czasu na wymeldowanie) Ile należy wpłacić aby zarezerwować termin? (UWAGA-od 200 do nawet 1000zl!) Ile pieniędzy (jaki procent całej kwoty) należy wpłacić przed weselem? (zwykle ok. 80%) Dobrze pytać, czy nie mają zdjęć - zawsze lepiej się ogląda już przybrane stoły, można zobaczyć dekoracje, a także kolorystykę. Dobrze jest zwrócić również uwagę na to, jaki jest parkiet do tańczenia (czy jest w miarę dużo miejsca jak na liczbę gości, która będzie się na nim bawić. Poza tym czy nie jest zbyt śliski) Ile litrów soków przypada na jedną osobę (to samo tyczy się wód, napoi), jedna rada butelki nie powinny być kilku litrowe, lecz 500 ml gdyż takie stojąc na stole nie zasłaniają gości. Kawa, herbata czy jest w ilościach nieograniczonych, czy z limitem (często się spotykałam, że za następne ilości trzeba dopłacać a kwoty były przerażające) Dekoracja stołu dla Młodych (czy przygotowana przez lokal czy przez dekoratorów) czy sala dysponuje świecznikami, wazonikami itp. Jakie są porcje jedzenia. Jeśli chodzi o toalety to warto je samemu zobaczyć, czy są dostatecznie szerokie, bo suknie panien młodych bywają puszyste no i zapytać o papier, mydło, czy to na pewno bedzie i czy nie braknie (2 rolki na 100 gości to mało). No i ilość toalet, odpowiednia do liczby gości warto zapytac o ogrod- wyjscie na tarasczy sa tam np. rozstawiane krzesla, goscie na pewno chetnie chwile odsapną na dworze jeśli organizujecie poprawiny np o 13 to czy goście śpiący w danym miejscu będą mogli gdzieś rano napić się kawy i przekąsić coś po weselu. Czy lokal i teren wokoło jest zamkniety Czy Toalety będa tylko dla gości weselnych czy wspólne z resztą częścią restauracji. Czy jeżeli jest to bufet to restaurator po tym jak się skończy jedzenie dokłada nową świeżą porcje. Upewnic się że będzie podczas wesela osoba na wyższym stanowisku, która będzie dbała o zadowolenie i bezpieczeństwo gości. Czy będzie możliwość przetrzymania prezentów. Czy jest szatnia. jesli na weselu bedzie duzo dzieci mozna pomyslec o troszke innym menu dla nich, wtedy nalezy zapytac czy nie bedzie z tym problemu czy podczas wesela wymienianie sa swiece na stolach i w dekoracji w czym sa podawane napoje na stolach Jeśli na stołach będą żywe kwiaty warto spytać na ile wcześniej je dostarczyć (jeśli sami kupujecie - opłaca się na giełdzie biorą za nie grosze) i czy ktoś z obsługi je ułoży
|
|
#2200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bala bym sie chyba ![]() my wszystko placilismy po weselu
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy w umowie, że zaliczkę przy podpisaniu, przed weselem kilka dni 50% a resztę na drugi dzień
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według mnie orkiestra,kamerzysta,foto graf, obsługa na weselu nie piją i koniec! Przecież ludzie różnie reagują na alkohol,jedni mają głupawę ,drugich opanowuje agresja.Trafi się gorszy dzień,upal i przesadzić nie jest trudno. Po to komuś płacę żeby wykonał jak najlepiej swoje zadanie od A do Z. Chyba nie chciałabyś żeby orkiestra grała po kilku głębszych ![]() Bom ciekawa ![]() ![]() Jakoś tak na mnie ta koronka działa ![]() Iwona777 za przygotowaniaCytat:
Mało popularne pytanie a można się niemile rozczarować |
||
|
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
majaK13 zespól Kama band słyszałam własnie tylko z demo,na tej stronce
http://www.planujemywesele.pl/12947-kama-band i przesłali mi jeszcze na maila,dlatego mam w pogotowiu 3 inne zespoły i miejmy nadzieje ze cos wybiore,a swoja droga to znizki mam w pozostałych przypadkach od 2600-2800,tylko Kama tyle sobie krzykła. A słyszałas ich na zywo,czy tylko z opini masz kiepskie zdanie o nich?Demo mi sie ich bardzo podoba,kurcze zmartwiłas mnie troszku :/!Ivisia mi równiez podobaja sie te narzutki z futerka,ale nie wiem czy to sie w zimie do jakiejs wycietej sukienki sprawdzi,a w sumie sweterek to planuje taki cieniutki wyszywany w perełki i moze na to jakis płaszczyk? Edytowane przez wolf85 Czas edycji: 2012-06-28 o 22:55 |
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na 100-dniówce bawiliśmy się do ostatniej nuty czyli gdzieś do 5tej rano był to jeden z zespołów nad którymi się poważnie zastanawialiśmy. Moim zdaniem są nieźli.
|
|
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
menagerka i mój narzeczony już byli zmęczeni omówienie każdego pytania bardzo dużo zajmuje, więc radzę wybrać te najważniejsze na 1. spotkanie, a nie zadawanie pytań czy obsługa jest w cenie Cytat:
na wielu weselach cieszył się powodzeniem, więc i u nas będzie. Obok stawiamy stół wiejski, bo też ma duże wzięcie.Cytat:
Odniosłam się do ogólnego stwierdzenia, że w pracy się nie pije! uwierz mi, że się pije! kulturalnie i z umiarem, ale się pije i powiem więcej, że w obecnych czasach w biurach i wśród ludzi z wyższym wykształceniem częściej się pije niż na budowach jak dawniej. |
|||
|
|
|
#2206 |
|
Raczkowanie
|
wolf85 ja ich słyszałam na żywo w 2011r. I też po wysłuchaniu ich dema na stronie podobali mi się. Lecz już na żywo nie brzmieli tak interesująco – lepsze mieli demo niż grali. Jak dla mnie nie grają najgorzej ale tak średnio a ja od zespołu wymagam czegoś więcej( ale może ja wymagam za dużo).
nemosek jeśli chodzi o alkohol też jestem przeciwniczką picia w pracy i w ogóle upijania się( nie mylić z delektowaniem), lecz wesele to jest takie specyficzne miejsce pracy że głupio by mi było jakbym nie postawiła flaszki czy innego poczęstunku na stoliku orkiestry. Jedna flaszka na 5-6 osób to nie jest tak dużo na cała noc. A widzę po moim TŻ że jak się trochę napije to się mu dobrze śpiewa i bawi to może i oni tak mają. Lepiej żeby i oni też mieli humory a nie byli smutasami, lecz wszystko w granicach rozsądku. Ale to już zależy od osoby jednemu postawisz 5 butelek i się nie opije a drugiemu nic a będzie chodził opity(np. przyniesie ze sobą). A w ogóle to jak dla mnie to wesele mogłoby być bezalkoholowe ale nie chciałabym robić komunii ze swojego wesela tz. posiedzą goście parę godzin i się rozejdą. |
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie ! gdzie najlepiej udać się na depilację pach ??
jak wspominałam wcześniej przez 5 lat mieszkałam w krk i nie orientowałam się w rynku kosmetycznym w ogóle...Co do alkoholu dla obsługi jestem na NIE !nie wyobrażam sobie im stawiać na stole...przecież są w pracy... My mamy jedynie fotografa, kamerę kupujemy własną, szwagier tż będzie kręcił, a tż później obrobi i zrobimy sobie sami filmik po prostu stwierdziliśmy, że pewnie raz czy dwa razy oglądniemy i na tym się skończy więc postawiliśmy na własną robotę hehhe
|
|
#2208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-> ad. alkoholu - nasza orkiestra ma w umowie zapis, że członkowie zespołu otrzymają taki sam posiłek, jak reszta gości weselnych - aczkolwiek dla mnie nie jest to równoznaczne z alkoholem. Chociaż dziwnie bym się czuła, gdybym ich nie poczęstowała %%%, więc coś tam na pewno dostaną, ale nie w takich ilościach jak reszta biesiadników bo po kilku/-nastu głębszych jeszcze Pavarotii by im się włączył i klapa gotowa :P -> filmik własnej roboty: powiem tak: siostra miała na weselu kamerzystę - nakręcił standardowy film, bez polotu... ale przynieśliśmy też swoją kamerę i wyszło nam to dużo zabawniej :P oczywiście nie licząc momentów, kiedy tato nie wiedział, że kamera jest włączona i mamy kilka minut filmu z podłogą w roli głównej ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- i nie wiem czy chciałabym angażować do filmowania jednego z moich gości, bo zamiast się bawić, będzie chodził z "misją", lepiej chyba jeśli powierzymy to kilku bliskim gościom na zmianę (bratu, przyjacielowi itp.)
|
|
|
#2209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zgramy i póżniej puszczamy kamerę w obieg i z tego zrobimy śmieszny filmik na pewno nie zaangażowałabym jednej osoby, zresztą znajomi nasi wyrazili chęć filmowania na zmianę powiedzieli, że będzie śmiesznie i z polotem plus życzenia więc myślę, że wyjdzie coś ciekawego
Edytowane przez olgaaa3 Czas edycji: 2012-06-29 o 11:42 |
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mam etap nudziarstwa hehe (ale dzięki temu szybciej wątek skonczymy) hehe Mam Pytanie zostało od jutra licząc 3 tyg do ślubu, kto miał odmówić ten odmówił, ale reszta nikt nie dzwoni, wiadome rodzina będzie itd ( tak mysle
) nie wiem czy możemy zacząć dzwonić i pytać? normalnie stres , stres i jeszcze raz stres
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Takie nagrywanie filmu przez ileś tam osób wydaje się fajnym pomysłem
) Tylko właśnie niech jedna osoba nagrywa ceremonię i pierwszy taniec, a potem może wśród znajomych krążyć efekty mogą być naprawdę ekstra
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
efekty na pewno wyjdą bombowe, zwłaszcza, że bez cenzury ![]() -> a odnośnie dzwonienia - my jesteśmy umówieni z lokalem, że w piątek przed weselem mamy potwierdzić ilu gości będzie na 100%, więc do osób, które z jakichś względów się nie odezwą (@#$#%#$@@
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym dzwoniła
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie właśnie tłumaczę
wiadome będzie co będzie ale jednak człowiek myśli o tym ![]() dziękuje za pocieszenie
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie nie związane z tematem ale może znacie w Tarnowie (okolicach) dobrego ginekologa? Dziękuję za odpowiedz
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- próbowałam też znalezc post odnośnie dentysty (któraś z Was wspominała o kimś w Wierzchosławicach) ale niestety przekopałam parenaście stron i mi się nie udało odnalezc tej informacji. Dlatego pytam jeszcze raz o tą dentystke/dentyste ?? |
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Dentystka Renata Ligięza z Wierzchosławic - nie ja pisałam lecz sobie zanotowałam.
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chodzę do P. Smidy ekstra babeczka i naprawdę polecam , i jest bardzo sympatyczna .
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-06-29 o 20:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

[COLOR="Silver"]
za przygotowania