Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 11:06   #4771
kasiencja
Pani Buka

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

Malla,
nie mam czasu dokladnie czytać wszystkich postów napisanych w ciągu ostatniego tygodnia czy ile to tam było, bo zaraz wyjeżdżam ale przyznam Ci szczerze, że ja nawet nie pamiętam co było w tym wątku założonym przez Kamę. możliwe, że nic nie napisałam, ale właśnie tylko dlatego, że - jak wspomniała bodajże Blair - od razu pomyślałam, że przecież pisanie czegoś w tym stylu to totalnie głupi pomysł, i że przecież i tak żadna z nas nie da Cię wciągnąć w obgadywanie, pisanie czegokolwiek za Twoimi plecami. i tak bym pomyślała w przypadku każdej innej dziewczyny. po prostu dlatego nie przyszłoby mi do głowy, żeby Cię o tym informować, bo to był że tak powiem wybryk jednostki i odzew był żaden (a jeśli był, to z tego co pamiętam to były głosy w stylu 'daj spokój' 'to nie tutaj, jak chcesz to napisz to samej Malli'... także nie wiem, wydaje mi się że bierzesz to do siebie strasznie emocjonalnie, chyba naprawdę niepotrzebnie

ja też nie lubię brzydkiego obgadywania, jeżeli obgadywanej osobie w żadnym stopniu nie daje się znać, że to i to nam w niej nie odpowiada. co innego mówienie po prostu o jakiejś osobie, to się przecież wszystkim zdarza

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-06-29 o 11:07
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:12   #4772
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Orzeczenie lekarskie to nie to co robili na początku kursu?
Dokladnie to. Po zakonczeniu kursu Ci to oddają
Aha, zaplacic za egzamin mozesz w kasie na miejscu, ale mozesz tez przyjsc z potwierdzeniem przelewu z internetu

Gdzie będziesz zdawać i ile jazd Ci zostalo jeszcze? Z parkowaniem dlugo mialam problemy. Renia sie po mnie darla i kazala samochodzik zabawkowy kupic z ruchomymi kolkami i patrzec, jak to dziala. Potem Achim mnie uczył na sposoby. Ale prawda taka, ze przetrawilam to w sobie i parkuje na czuja, tak jak mnie Renata uczyla. To samo z wyjazdem. Z równoległym mam masakrę, ale może też przetrawię w sobie.

TŻ dziękuje.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:15   #4773
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Mam dokładnie tak samo jak ty-serce mi pęka jak mam książkę z biblioteki uczelnianej i widzę kartki pomazane zakreślaczem/długopisem...Przecież można sobie skserować te kilka stron, ewentualnie zaznaczyć ołówkiem
Czyli nie jest ze mną aż tak źle
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:19   #4774
Melka88
Zakorzenienie

W ogóle polecam wątek " Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy " : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=173615

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-06-29, 11:20   #4775
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Korzystam z biblioteki wojewodzkiej na ulicy rajskiej maja sporo dzialow i w wakacje bedzie spory wybor ksiazek bo studenci nie beda korzystali
dzięki, mam tam nawet po drodze
Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość

Poczułam się staro

Cytat:
Polecam bibliotekę na studenckiej, tam koło PCK A teraz w wakacje to nie powinno być tłumów z sąsiadującego liceum (dzieciarnia tworzyła listy na nowości).
Tak, oprócz horrorów klasy B czytam głównie książki dla dzieci
Teraz wałkuję Atramentowe serce Chociaż trochę brutalna ta seria jak na ksiażkę 10+
Czytałam "Atramentowe serce" i bardzo mi się podobało, ale kolejnych części już niestety nie znam. Z tego typu książek lubiłam jeszcze "Eragona"
Nie wiem dlaczego przez "Władcę pierścieni" nie mogłam przebrnąć, choć film jest z jednym z moich ulubionych, a przeważnie ekranizacje książek są kiepskie

Serum z wit C można używać bezpiecznie na wakacjach, jak jest ostre słońce??

— Arthur Schopenhauer
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:22   #4776
gg22
Zakorzenienie

widzę, że nie potrzebuję dzisiaj kawy...
Malla szlag mnie jasny trafił na to, co napisałaś! odczekałam godz. żeby nie wywalać pod wpływem nerwów, ale po lekturze 2str. i uspokojeniu się kolejny post podniósł moje ciśnienie.
Czy któraś ma dostęp do tych wątków? Jeśli tak to prosiłabym o podesłanie, poczytam i możemy gadać.
Z małej chmury wyszedł duży deszcz i na prawdę przestaję rozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Mam wrażenie, że przynajmniej ja mam na myśli zupełnie co innego.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Po prostu mi smutno, że jakakolwiek reakcja na założenie wątku służącego do obgadania mnie nastąpiła tak późno. Takie mam lojalne koleżanki. I Ciebie, i gg.

Tu nie chodzi o winę za czyjeś działanie, tylko o brak reakcji i publiczne przyzwolenie na podobne chamskie akcje.

Tajemnicą państwową nie jest, że istnieją spotkania nie ogłaszane w wątku albo inne wątki, w których się spotykamy. To normalne, nie jesteśmy do siebie przykute.
zapytam jeszcze raz: jak miałam zareagować skoro nie widziałam tego wątku? Kama go zdjęła zanim go przeczytałam. Na podstawie wypowiedzi dziewczyn dopiero się dopytywałam o co kaman.
Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz- dlaczego nie masz o to pretensji do Kamy tylko jeździsz po mnie i SdC? Bo my się w tym temacie wypowiadamy?

zaczynam mieć inne wrażenie....

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
1. Gdyby nie strzeliła fochem, to pewnie wątek by nie powstał, już taka Kama głupia nie jest, nie sądzisz ? Równie dobrze mogła wywalić to na intymnym, z jakiegoś powodu tego nie zrobiła. Pewnie dlatego, że Malla miała wtedy dostęp.

2. Odcięła się od was ? Bo nie chciała wybierać pomiędzy jedym a drugim ? Chyba żartujesz. Same doprowadziłyście do takiej sytuacji.

3. Stworzyłyście coś, a teraz żadna za to odpowiedzialności nie weźmie. Bo to Kama. Raz ją popieracie, za chwile piszecie, że to wg Kamy, a to nie wasza sprawa.

Ja za swoje słowa odpowiedzialność biorę :

4. SdC przyznała zmieniła zdanie w sprawie; gg się upiera że nic nie pisała, a ja wymyślam, choć Mall sama to zobaczyła ( nie, nie robiłam screenow, są jeszcze moderatorzy i organizatorki ); Mall sama przeczytać nie mogła - pisałam, że daty porównałam.

5. Ja niczego nie wymyśliłam, mówię jak było. Pewnych rzeczy się pod dywan nie zamiata. Dla mnie sprawa jest nieetyczna.

Dla mnie koniec :yap:
1. a to już chyba pytanie do Kamy, nie sądzisz?
skąd którakolwiek z nas ma wiedzieć dlaczego założyła wątek, a nie wywaliła na intymnym

2. my? dla mnie odcięcie się Malli od początku było zaskoczeniem, a stwierdzenie o internetowych znajomościach i braku więzi mnie uderzyły i było mi przykro, bo tak Was nie postrzegam

3. co my stworzyłyśmy? Malka zastanów się... kto miał problem z wypowiedzią Malli i założył taki watek? więc jakie MY?!
to, ze Kamę uderzyła wypowiedź Malli nie traktuję jako moją sprawę. już mówiąc ogólnie- mogę wyrazić swoje zdanie w danym temacie, ale jeśli ktoś ma problem niech go rozwiązuje między sobą, ja mogę być postronnym obserwatorem zwłaszcza jeśli do żadnej opinii blisko mi nie jest i zależy mi na kontakcie z obiema osobami

4. co się upierała? nie upieram się tylko piszę to co pamiętam.
poprosiłam o te posty jeśli je macie (albo powiedźcie gdzie mam pisać żebym mogła to prześledzić) i jeśli było inaczej to wszystko odszczekam.

5. a niby kto zamiata? jeśli SdC. Lenka, Blair, Myszka, ja się na ten temat wypowiadamy i dyskusja toczy się od wczoraj to jakie to jest zamiatanie?
różnica w poglądach to nie przemilczanie sprawy

Cytat:
Ze mną chodzi o to, że gg zadała pytanie, dlaczego nie rozmawiamy na powazne tematy, a jak juz to sa ucinane ( na tapecie temat Malli i kotów ). Odpowiedzialam, dlaczego tematu Malli nie podejme. Post zacytowala Malla, reszta stwierdzila, ze nie wie o co chodzi mi chodzi z obgadywaniem. Wyjasnilam - w ten sposob czuje sie wciagnieta w temat, bo przeciez zle widzialam i wyolbrzymiam, a usunac sie nie dalo bo Kamy nie ma, i takie tam..

Sam fakt, że Malla czuje sie z tym zle chyba swiadczy, ze nie wyolbrzymiam. Bo ja tez czulabym sie zle Jeżeli was by to ziąbiło to dobrze wiedzieć. Zazdroszcze twardych zadkow.
przede wszystkim moje pytanie źle zrozumiałaś, bo nie pytałam o temat Malli a poważne tematy (czyli wszystkie inne ponad kosmetyki, pogodę, koty i różne pierdółki) które nawet jak wychodzą to nie są podejmowane.

nas to nie ziębi i to chyba widać, bo się w tym temacie sporo osób wypowiada

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Wiecie, że teraz w Kinie pod Baranami jest letnie tanie kinobranie? Bilety kosztują chyba tylko 5 zł.
super! uwielbiam to kino i na pewno skorzystam

i od 1.07 zaczyna się tam festiwal jazzowy

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Odkąd mieszkam w KR próbuję się tam wybrać. Cały czas próbuję
Tyyyyyy?! nie byłaś?!
może wziąć Cię dziecko za rękę i zaprowadzić?

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
A w ogóle to wracam na wątek i mam nadzieję, że już nie wypadnę.
ooo super! czyli trochę więcej luzu?

Cytat:
2:0 i facet bez koszulki

brakowało mu tylko dzidy i kolorowych malunków na buzi i spokojnie mógłby iść na polowanie na lwa

zastanawia mnie na ile jego zachowanie, przyjęcie tej postawy, wynikało z emocji po strzelonej bramce a na ile mogło być reżyserowane w celu wpłynięcia na psychikę rywala

Cytat:
Czy tylko ja jestem taka nieświadoma (by nie rzec naiwna), że powszechną praktyką stosowaną przez kobiety (niezależnie od zasobności portfela) jest "kupowanie" ubrań, użytkowanie ich (jednorazowo, bądź przez określony czas) i zwracanie tak po prostu do sklepu W głowie mi się to nie mieści.
dla mnie to jest nie do przyjęcia i dziwię się, że sklepy sobie na to pozwalają. tym bardziej mnie to dziwi, że kilka razy próbowałam oddać jakiś ciuch to zawsze spotykałam się z odmową mimo, że żadne metki nie były naruszone
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:22   #4777
Malla
Nie depcze krokusów

Kasiencja - thank you.
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35008678]Czyli nie jest ze mną aż tak źle [/QUOTE]
Nie toleruję maziania po pożyczonych książkach.

Kiedyś kupiłam bez kartkowania przewodnik po Tatrach. Pojechałam w góry i w autobusie kapnęłam się, że strony planowanego szlaku są puste A to była Orla Perć Teraz kartkuję przed zakupem.
Stary 2012-06-29, 11:24   #4778
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
1. Śledziłam z zapartym tchem posty Agibil okraszone zdjęciami siniaków po zastrzykach. Efekt ładny i naturalny, ciekawe ile się utrzyma.
2. Flavo jest świetne, z ceną gorzej Widzę różnicę między nim (a raczej próbką, którą miałam) a serum z BU czy ZSK.
1. Agabil robiła zastrzyki kolagenowe? A możesz podesłać zdjęcia efektów, jakie uzyskała?
2. Różnicę na korzyść Flavo, oczywiście?
Ja do serum z BU nie mogłam się przekonać. To znaczy stosowałam i widziałam korzystny jego wpływ, ale nie lubiłam uczucia, jakie serum zostawiało na mojej skórze Takie... ślisko-lepkie. Czy pod tym względem Flavo jest ok?
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35007645]To prawda, jestem na tym punkcie skrzywiona wiem. Ale tak jak pisałam wczesniej - takie rzeczy wyniosłam z domu. Dla mnie już w podstawówce szokiem było jak ktoś brał zakreślacz i jechał po podręczniku. Jestem wzrokowcem, ucząc się lepiej reaguję na kolorki, zaznaczone miejsca, ale wtedy robiłam ksero i mogłam kreślić do woli. A nie po książce![/QUOTE]
Ortodoks!
Ja po swoich podręcznikach kreśliłam do woli ;p
Zaznaczam też ołówkiem fragmenty w książkach psychologiczno-egzystencjalnych. Te fragmenty, które mnie poruszyły i które mam zamiar przemyśleć, przetrawić w sobie.
Po cudzych nigdy nie mazałam. Po wypożyczonych z biblioteki też nie.
Cytat:
Mall:
http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=38967
cykl ma trzy tomy, jest bardzo fajnie napisana, wciągająca.

Książka z gatunku 'Przeczytam jeszcze rozdział zanim się położę... co już jasno??"
Właśnie sprawiłaś, że wpisałam ją na listę MUST READ

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:33   #4779
2016070953
Konto usunięte

Tez bym pprosila o podeslanie tego watku o ktorym mowila gg bo nie lubie jak jest afera nie iadomo o co.przepraszam za bledy bo klepe z telefonu
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:37   #4780
Konto usunięte

Cytat:
Ja po swoich podręcznikach kreśliłam do woli ;p
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:40   #4781
Lenkapuma
Zakorzenienie

No proszę Cię! Ty nie pisałaś? Szczególnie po podręcznikach z angielskiego? Tam gdzie było wykropkowane?

Stary 2012-06-29, 11:41   #4782
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

brakowało mu tylko dzidy i kolorowych malunków na buzi i spokojnie mógłby iść na polowanie na lwa
zastanawia mnie na ile jego zachowanie, przyjęcie tej postawy, wynikało z emocji po strzelonej bramce a na ile mogło być reżyserowane w celu wpłynięcia na psychikę rywala

wygląda jak afrykański wojownik, ja bym się go bała
Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Tez bym pprosila o podeslanie tego watku o ktorym mowila gg bo nie lubie jak jest afera nie iadomo o co.przepraszam za bledy bo klepe z telefonu
Szacun za czytanie Wizażu na telefonie
Cytat:
1. Agabil robiła zastrzyki kolagenowe? A możesz podesłać zdjęcia efektów, jakie uzyskała?
http://agowepetitki.blogspot.de/sear...a%20estetyczna
Stary 2012-06-29, 11:42   #4783
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
mimi91, Mistrzyni, szyrek Będę jutro ok. 11:30-12:00 w okolicach alej i Kleparza, mogę wziąć płytki jeśli chcecie tylko dajcie mi znać do 22:00.
Jaka szkoda, że przeczytałam to dzisiaj

Cytat:
Nie pamiętam już dobrze całej dyskusji tutaj na temat związku Kamy i Twojej opinii. Wiem, że moją reakcją na Twoje słowa była wtedy myśl "Malla chyba przesadziłaś ". Wypowiedziałaś się wtedy ostro i w moim odczuciu atakując. Gdy Kama wzburzona założyła wątek, nie zastanawiałam się czy to fair z jej strony, czy nie bo byłam zbyt zaskoczona Twoim naskoczeniem na nią.
Do tej pory się nie odzywałam bo sądziłam, że po paru postach ten wątek umrze śmiercią naturalną. Dziwnym sposobem, nie umiera. Wypowiem swoje zdanie.
Pamiętam, że w tym czasie Malla napisała jakiś komentarz o którym pisze teraz Lenka który w moim odczuciu trochę dotknął Kame bo tak samo pomyślałam i Kama, mając do Ciebie mały żal, założyła taki wątek dot. Twojej osoby mając raczej na mysli to, że nie rozumie dlaczego tak na nią naskoczyłaś. Wogóle pamiętam, że w tamtym okresie byłaś wyjątkowo drażliwa, uszczypliwa. W w/w wątku absolutnie nie było obgadywania Cię. Nigdy nie powstał watek służący do obgadywania kogokolwiek, powody były wyjaśniane na bieżąco i ja te powody uznaję bo skoro mówisz coś do kogoś wprost a ten ktoś nie rozumie to trzeba to załatwić w inny sposób. Zainteresowani wiedzą o co chodzi.
Moim zdaniem, Malla, trochę za bardzo przejmujesz się całym tym wizażem. Mam wrażenie, że żyjesz tylko nim ( i kotkiem) i to generuje cały Twój wolny czas, głowę, myśli - skoro jest w stanie doprowadzić Cię do takiego stanu jak płacz.
A Wy wszystkie, zluzujcie. Przestańmy nakręcać się nawzajem. Rozdrabniacie na kawałki każdą wypowiedz, próbując udowodnić cośtam. Naprawdę szkoda zdrowia na takie problemy. Skupcie się na swoich pasjach, jest piękna pogoda, lepiej wyjśc na zewnątrz na spacer niż nakręcać się przed klawiaturą wypominając sobie wszystko od kota, historii sprzed x lat, niewłaściwych wątków, kup, rozmow w zbliżeniach i tak dalej. Jak ktoś kogoś nie trawi - to niech na niego nie reaguje, nie musimy tutaj darzyć się ogromną miłością, nieliczni stworzyli tutaj przyjaznie i oby trwały one jak najdlużej. W tej chwili dzielimy watek, budujemy podobozy a pytanie po co?
Zostawcie tą sprawę, kto ma żal i uważa, że ma rację ( czyli wszystkie ) zastosujcie zasadę " jestem mądrzejszy, ustąpię".

Chociaż nie ja założyłam ten watek ale czuję się jego częścią, chciałam napisać, że od tej pory w tym wątku zapanuje ROZEJM i nie chcę czytać żadnych pretensji na w/w temat, uważam, że lista żali została wyczerpana, jej dalsze tworzenie doprowadzi do NICZEGO więc niniejszym nawołuję do zrobienia potem tak: a na koniec o tak:

amen

PS. łomatko, takiego długiego posta to ja w życiu nie napisałam

Cytat:
O właśnie! Wypowiedź torbytki przypomniała mi, że miałam Wam napisać o artykule, który dzisiaj czytałam i który mnie oburzył i mega zniesmaczył.

Czy tylko ja jestem taka nieświadoma (by nie rzec naiwna), że powszechną praktyką stosowaną przez kobiety (niezależnie od zasobności portfela) jest "kupowanie" ubrań, użytkowanie ich (jednorazowo, bądź przez określony czas) i zwracanie tak po prostu do sklepu W głowie mi się to nie mieści. Artykuł - w Mieście Kobiet bodajże (numer czerwiec-lipiec 2012) - wyraźnie wymienił, że takie praktyki są stosowanie w HM, Zarze, Espricie i Pimkie. Był wywiad z "klientkami" w różnym wieku, które bez pardonu śmiały się, jak to udało im się oddać do HM poplamione spodnie. Wystarczyło złożyć szwami do siebie i jeszcze na pół. Wypowiadała się również sprzedawczyni jednego ze sklepów, że trafiła jej się raz klientka, która przyniosła do zwrotu (!) pożółkłe stringi twierdząc, że pomechaciły się w praniu, gdzie ewidentnie widać było, że są używane To, z jaką bezczelnością, zadowoleniem z siebie i swadą, te kobiety opowiadały o swoich "zakupach za 800zł", które ponosiły i zwracały (wystarczyło tylko metki z powrotem przyczepić i wywietrzyć ciuchy przez noc na balkonie), po prostu wbiły mnie w siedzenie.
hiper, Twoje karaluchy w Mango, to przy tym pikuś
Mniej wrażliwym polecam osobistą lekturę tego numeru. Odechce Wam się kupowania w wymienionych sklepach. W tym zestawieniu zaskoczył mnie Esprit, bo miałam go za sklep na poziomie i jednocześnie niezbyt popularny wśród blogerek-szafiarek...
Teraz chyba w większości sklepów jest polityka zwrotów, uważam, że jest to gest w kierunku klienta ale niestety zawsze znajdą się tacy, którzy polecą po bandzie to tak samo jak małolaty które chodza do np sephory żeby zrobić sobie pełny make-up i wyperfumować się od stóp do głów

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35006630]Wczoraj wreszcie przyszlo zamówienie z Yves Rocher. Niestety szanowny pan listonosz nie pokusił się o wyniesienie ciężkiej paczki na 3 pietro tylko zostawił awizo (mimo, że na 100% dwie osoby były cały czas w mieszkaniu). Tak to z moim listonoszem od paczek jest, że ciężkich rzeczy mi nie wynosi i sama muszę dymać na pocztę... Tak więc jade dzisiaj specjalnie do centrum odebrać tę cholerną paczkę, która mnie już po nocach prześladuje...[/QUOTE]

Mój listonosz też tak pracuje, nie jesteś sama.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:51   #4784
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Mam dokładnie tak samo jak ty-serce mi pęka jak mam książkę z biblioteki uczelnianej i widzę kartki pomazane zakreślaczem/długopisem...Przecież można sobie skserować te kilka stron, ewentualnie zaznaczyć ołówkiem
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35007645]To prawda, jestem na tym punkcie skrzywiona wiem. Ale tak jak pisałam wczesniej - takie rzeczy wyniosłam z domu. Dla mnie już w podstawówce szokiem było jak ktoś brał zakreślacz i jechał po podręczniku. Jestem wzrokowcem, ucząc się lepiej reaguję na kolorki, zaznaczone miejsca, ale wtedy robiłam ksero i mogłam kreślić do woli. A nie po książce![/QUOTE]

Też mnie krew zalewała jak widziałam pokreślone biblioteczne książki (nawet ołówkiem). Ale moje podręczniki to co innego - są po to żebym łatwiej przyswoiła wiedzę, więc nie brakuje na nich podkreśleń (nawet kolorowych i notatek na marginesach).

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35008678]Czyli nie jest ze mną aż tak źle [/QUOTE]
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35009129] [/QUOTE]
hm...

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 11:52   #4785
Konto usunięte

Cytat:
No proszę Cię! Ty nie pisałaś? Szczególnie po podręcznikach z angielskiego? Tam gdzie było wykropkowane?
Na koniec roku szkolenego zeszyty ćwiczeń miałam w takim stanie, że sprzedawałam je dalej. Kreśliłam tylko ołówkami i to miękkimi, żeby dało się wymazać

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Mój listonosz też tak pracuje, nie jesteś sama.
Wcale mnie nie pocieszyłaś...
Stary 2012-06-29, 12:01   #4786
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja mam dwa takie monitory i już czuję, że czeka mnie w najbliższym czasie wizyta u okulisty i zmiana okularów. Dobrze, że wczoraj pierwszy raz było matkiboskiejpiniężnej.
Shir a gdzie Ty teraz pracujesz bo mnie to ominęło ?

jak nie posłuchamy to Mistrzyni wyciągnie tą broń z avatara i nas nia potraktuje
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:02   #4787
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
1. Tyyyyyy?! nie byłaś?! może wziąć Cię dziecko za rękę i zaprowadzić?

2.dla mnie to jest nie do przyjęcia i dziwię się, że sklepy sobie na to pozwalają. tym bardziej mnie to dziwi, że kilka razy próbowałam oddać jakiś ciuch to zawsze spotykałam się z odmową mimo, że żadne metki nie były naruszone
1. Weź!
2. Widocznie nie umiemy (my, oddające nieużywane rzeczy) bajerować tak skutecznie co te
Wow, w obu przypadkach różnica bardzo na plus, a jednocześnie naturalna.
Tak już przyzwyczaiłam się do tych napompowanych sztucznie ust celebrytek i "gwiazd", że tak naturalny efekt jest niemal szokiem

Tak chodzi mi czasami po głowie poprawienie opadających powiek....
Zna któraś kogoś (poza Ibiszem ), kto poddał się takiemu zabiegowi?

Stary 2012-06-29, 12:03   #4788
Ineso
Matka Smoka

Nie wytrzymam - co chwilę któraś pisze ,,skończmy ten temat" po czym dorzuca swoje trzy grosze i temat ciągnie się dalej. Koniec to koniec - jak nie przestaniecie to zacznę wrzucać ignory a to co się będzie nadawało klikam jako ZP.

Serum z wit. C trzeba właśnie stosować jak jest słońce, bo wzmaga ochronę przed nim. Klei się, ale to pikuś, bo na to i tak trzeba nałożyć filtr, który się też lepi więc wsieradno (czy jak tam to brzmi).
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:04   #4789
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Tak chodzi mi czasami po głowie poprawienie opadających powiek....
To nieopłacalne, bo... trzeba potem kupować dużo cieni
Cytat:

Czyli Flavo C też jest takie tępe w aplikacji i daje równie nieprzyjemne uczucie na skórze co serum z BU?
Serum z BU jest tłustawe, rozprowadza się gładko.
Serum z ZSK jest bardziej wodniste.
Flavo nie jest tępe, jest takie typowo serumowate, normalne

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-06-29 o 12:12
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:04   #4790
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Serum z wit. C trzeba właśnie stosować jak jest słońce, bo wzmaga ochronę przed nim. Klei się, ale to pikuś, bo na to i tak trzeba nałożyć filtr, który się też lepi więc wsieradno (czy jak tam to brzmi).

Czyli Flavo C też jest takie tępe w aplikacji i daje równie nieprzyjemne uczucie na skórze co serum z BU?

Stary 2012-06-29, 12:05   #4791
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Wątek jest zdjęty i nikt nie ma do niego dostępu.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:07   #4792
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Chyba coś zmienili w tym z BU Moje sera mazidlane to woda po prostu. Także rozsmarowuje się bez problemu.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:09   #4793
Konto usunięte

Cytat:
hm...
eeeeeej! wypraszam se insytuacje jakobym miała coś z głową!

Laski, nie potrzebuje któraś paletki na okrągłe cienie typu Inglot/KOBO/MAC? Bo mam jedną na byciu...
Stary 2012-06-29, 12:16   #4794
201608010929
Konto usunięte

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35009766]

Laski, nie potrzebuje któraś paletki na okrągłe cienie typu Inglot/KOBO/MAC? Bo mam jedną na byciu...[/QUOTE]

Mnie się przyda, chętnie przygarne.
Mam pytanie. Co to jest być?

Edytowane przez 201608010929
Czas edycji: 2012-06-29 o 12:18
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:23   #4795
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Mnie się przyda, chętnie przygarne.
Mam pytanie. Co to jest być?
Info w klubie nt. paletki.
Co do literówki mogę Ci napisać takie oświadczenie jak piszemy to urzędów jak się walniemy gdzieś, może być? Wybaczysz mi wtedy?
Stary 2012-06-29, 12:24   #4796
gg22
Zakorzenienie

tyle tego jest że odpowiadam znowu na raty

Cytat:
ktoś wcześniej wspomniał, że obgadywałaś gg w Żbliżeniach.
oooo a to nowość. no chyba, że powinnam to skojarzyć z inną sytuacją, ale może w takim razie i ja powinnam zrobić jazdę?

generalnie zgadzam się z każdym Twoim słowem w tym poście

Cytat:
Napisane przez Malla
Jasne, że plotkuję - KAŻDY to robi bez wyjątku Ale można to robić w formie wypowiedzenia swojej opinii, a można chamskim nalotem "co ta głupia sobie wyobraża, zapraszam do dyskusji".
ciekawe tylko kto ten chamski nalot zrobił....
już chyba zostało ustalone, że temat nie został pociągnięty
Cytat:
Można pisać, że się o kogoś martwi, bo mało się uzewnętrznia i pisze o kocie, a jednocześnie pozwalać na bezceremonialne jeżdżenie po nim w tajnym wątku. Brawo, moralność na 5!
wciąż nie rozumiem, kto po Tobie jeździł?

Cytat:
Napisane przez Malla
a żadna z Was "milczących" uparcie nie przyzna, że Kama postąpiła po prostu poniżej poziomu i w sumie można było jakoś na to od razu zareagować, żeby nie zaprzepaścić idei powstania bardziej kameralnego miejsca spotkań. Tu nie chodzi o mnie, chodzi o zasadę. Zareagowałabym tak samo niezależnie od tego, kogo dotyczyłby tamten wątek, zresztą spodziewałam się, że prędzej czy później taki powstanie, dlatego napisałam tam tylko 2 posty - przywitanie i pożegnanie.
pisząc na ten temat wiele razy padło stwierdzenie, że Kama zachowała się nie fair, że przesadziła itp. więc o co Ci chodzi z tym przyznaniem?
mamy napisać to wielkimi literami? ok- KAMA ZACHOWAŁA SIĘ NIE FAIR.
tylko, że o tym to powinnyście sobie pogadać wy, bo to ona jest motorem napędowym tej całej sytuacji, a nam się dostaje rykoszetem.
dziwne, że z nią sobie pogadałaś i wyjaśniłaś, a do nas masz pretensje. do nas, które niewiele mają z tym wspólnego. I jeszcze raz podkreślam, że nie widziałam, nie czytałam i nie wiem dokładnie co było w tym wątku

w tym wątku "powitalnym" (innym niż ten drugi) owszem się wypowiadałam pisząc, że cała idea nie ma służyć obgadywaniu, a spotkaniom i tak było, a od dłuższego czasu zapadło tam grobowe milczenie

Cytat:
Napisane przez Malla
I chcecie, żeby w wątku było jakieś zaufanie, jakieś bliskie relacje... Na takich fałszywych podstawach?
ja tam bliskie relacje czuję i zaufanie mam

Cytat:
Tak, on prowadził Ja bez papierka na główne drogi się nie wybieram, bo prędzej go strace, niż dostane W ogóle sporo jeździliśmy po twojej okolicy w poszukiwaniu drogi odpowiedniej
a ile trzeba teraz czekać na prawko?

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Siedziałam w autobusie na pętli drżąc przed wizytą u dentysty . Moja okolica nie jest znowu tak daleko od Twojej . Zapomniałam, że nie masz papiera - zdane = można jeździć .
i jak było? wiem że to trochę głupie pytanie ale chodzi mi o to jak oceniasz tą babkę

Cytat:
P

Nie przetłumaczysz, szkoda nerwów Koniec pożywki dla świeżynek.
Nie ma co, jubileuszowa część wątku zakończy się z przytupem, jak na tą liczbę przystało
Jest szansa, że dobijemy szarpiąc się za kudły do 5000, a w nowym wątku będzie już głupio tak na pierwszej stronie kontynuować boje Byle przetrwać tych 268 postów

Cytat:
Jak widzisz kogoś kopiącego psa i przechodzisz obok myśląc sobie, co za burak, to nie jest reakcja.
bez przesady....

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Gruuuubo się zrobiło, za grubo
Opinia postronnego obserwatora - obie strony przesadzają i nakręcają się nawzajem... Ani z jednej strony wina niewspólmierna do krzyków, ani z drugiej. Czterdzieściosiemtysięcy postów o tym samym, powtarzane w kółko te same rzeczy tylko innymi słowami... Afera z co potwierdza tylko wyciąganie argumentów, nie mających nic wspólnego z tematem dyskusji, tylko po to, by dopieprzyć.
Tak to wygląda z boku, więc proponuję dać sobie na wstrzymanie albo dokończyć dyskusję poza forum. Dziękuję. Dobranoc.
tylko, że wątek jest od tego żeby gadać o różnych rzeczach, tym bardziej jeśli jest to coś, co kogoś boli- lepiej sobie to wyjaśnić nawet jeśli jest to niewygodne.
zawsze można omijać takie posty

Cytat:
Napisane przez Malla
Jeśli przegłosujecie w klubie wykopanie mnie z wątku dla uratowania jego atmosfery, to wtedy się dostosuję do ogółu, wyłączę subskrypcję i będzie z głowy.
chyba nikt tego nie chce, nie potrzebuje i nie widzi zasadności

Cytat:
Napisane przez Malla
Przemawia. Dostałam dziś mailem na skrzynkę firmową zrzuty ekranu, zgłaszając administracji atak na mnie. Usunęłam po przeczytaniu, ale żal we mnie pozostał.
zastanawia mnie to czemu zgłosiłaś atak na siebie i nic nie powiedziałaś do zainteresowanych osób, nie wyjaśniłaś skoro zrobiło Ci się przykro tylko teraz nagle temat wrócił trącony zupełnie przypadkiem

Cytat:
Napisane przez Malla
Myślałam, że są między nami jakieś elementy przyjaźni mimo wielu różnic poglądów. Wiem, że żadnych przeprosin się nie doczekam, bo to Kama powinna (sam temat sporu został z nią wyjaśniony u mnie w mieszkaniu i myślałam, że jesteśmy ok), ale straciłam do Was zaufanie. Mówcie sobie o mnie, ile chcecie na spotkaniach czy na PW, nic mi do tego, ale zakładanie klubu do obgadania kogoś jest poniżej pasa i nie mogę przejść wobec tego obojętnie.
błagam niech ktoś mi to wyjaśni!!!!!!
za co ja mam Cię przepraszać skoro nie brałam udziału w dyskusji której i tak podobno nie było?

dlaczego nie poprosisz o przeprosiny Kamy?
skoro w mieszkaniu z nią to sobie wytłumaczyłaś to o co Ci chodzi?
rozumiem, że nie masz pretensji do Kamy tylko do nas, tak?
Zaczynam żałować, że się wypowiedziałam w tym temacie, bo nie brałam udziału w dyskusji, a jedynie zostałam po fakcie pobieżnie wtajemniczona w sprawę i teraz mi się obrywa.

Cytat:
Taka sytuacja może się przydarzyć każdemu z wątku. Jak przyjęłam zaproszenie do tamtego klubu, zapytałam czy ma służyć do obgadywania, odpowiedź była twierdząca (?!), więc podziękowałam i się wypisałam, możecie to sprawdzić. Lojalnie byłoby zostać tam i pilnować zasad etycznych, ale to nie na moje nerwy. Wystarczy, że teraz płaczę, że trzęsą mi się ręce, że wyrzygałam zjedzoną na dzisiejszym zupełnie normalnym spotkaniu ciabattę. Na spotkaniu nie padł temat o klubie, odbyło się w luźnej atmosferze, nikogo nie podjudzałam do walki o jakieś wzniosłe ideały.
słucham?! no teraz to mnie krew zalała!
kto niby to przyznał?
jeśli ktoś powiedział, że do tego służy to napisz konkretnie kto, bo w tym momencie to ja się czuję urażona i fałszywie oskarżona
jak mam poprosić o dostęp do tych wiadomości bo przysięgam, że więcej nie zniosę!
Wszystko zależy od konkretnej sytuacji, w życiu nie postępuje się ciągle tak samo.

przykro mi, że tak silnie na to reagujesz i uwierz mi, że żadna z nas (myślę, że spokojnie mogę wypowiedzieć się za wszystkie te, które wałkują ten temat) nie miała nigdy na celu Cię urazić i sprawić Ci przykrości. Za długo się znamy, za bardzo się lubimy i to uważam za szczere

Cytat:
Napisane przez Malla
Zareagowałam na intensywne mówienie o Trust wnosząc, aby pretensje do niej napisać w wątku, by mogła na nie zareagować. Uraziło mnie to, że wszyscy mają tak konkretny pogląd na jej temat, ale nikt tego nie napisze. Zaprotestowałam i wyszłam ze spotkania. Hiper podjęła wyzwanie i napisała jej, że ciągle pisze o sobie, że nie cytuje innych, że wygląda to, jakby wpadała na wątek tylko się pochwalić. Mogła się obronić, odpuścić sobie, cokolwiek.
ten temat mi zupełnie zwisa, jak mnie drażniły jej posty to je omijałam, jak ciekawiły to czytałam. mojej granicy jeszcze nie przkroczyła, gdyby to zrobiła być może powiedziałabym to wprost

Cytat:
Napisane przez Malla
Wyjaśnienia dokonały na miejscu 2 strony konfliktu, nie musiałam się wtrącać. Obie strony miały swoją rację i miały prawo postąpić, jak postąpiły. To była sprawa do wyjaśnienia między nimi.
Jasne, że głupio się wtedy czułam, będąc między młotem a kowadłem i miałam potem wyrzuty sumienia względem jednej i drugiej strony. Wtedy zaczęłam się zastanawiać nad podobnymi sytuacjami i postanowiłam do nieczystych nie dopuszczać.
witki mi opadły! przysięgam!
nie byłaś stroną konfliktu? dobre sobie wybacz, ale nie mogę bez sarkazmu...
przypomnę Ci, że uczestniczyłaś w tym tam samo jak ja i Granatowa, wyraziłaś zgodę na taką formę spotkania i nie miałaś ABSOLUTNIE żadnych zastrzeżeń. zanim do sytuacji doszło bez zahamowań toczyła się dyskusja, a jak przyszło do konfrontacji to spuściłaś wzrok i nie odezwałaś się słowem. jakbyś była niewidzialna.
zostałam wtedy sama i sama musiałam to wyjaśniać.

Cytat:
Napisane przez Malla
Tłumaczyłam już parę razy, o co chodziło z wypaleniem i nie będę tego kolejny raz pisać. Jeśli tak Cię to uraziło, wystarczyło to ze mną wyjaśnić na jakimś spotkaniu we dwie, a nie wytykać teraz.
i vice versa- tez mogłaś o tym pogadać z osobami do których masz żal

Cytat:
Napisane przez Malla
Wystarczy, że dziś jakaś granatowa została zasypana prywatnymi zdjęciami i propozycją wyjazdu
a co ma piernik do wiatraka? i poza tym o czym to niby świadczy? co to i po co taka wstawka?

Cytat:
Stawiam kilo śliskiego bobu na zgodę
chyba jestem przekupna
.
Stary 2012-06-29, 12:30   #4797
szyrek
Zadomowienie

Miałam w planach botox jak filtr i masaże przestaną wystarczać, ale w połowie zdjęć zrobiło mi się słabo.

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35009766]eeeeeej! wypraszam se insytuacje jakobym miała coś z głową!
[/QUOTE]

Cytat:
co się będzie nadawało klikam jako ZP

Nie wiem co to ZP
wsjo rawno

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:37   #4798
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
i jak było? wiem że to trochę głupie pytanie ale chodzi mi o to jak oceniasz tą babkę

Było spoko. Kanałowego nie było . Pani bardzo sympatyczna, fantastyczna. Co prawda daleko, ale polecam .

błagam niech ktoś mi to wyjaśni!!!!!!
za co ja mam Cię przepraszać skoro nie brałam udziału w dyskusji której i tak podobno nie było?

Też nie rozumiem . Cały mój grzech polegał na braku reakcji. Ale oczywiście brak reakcji to nie reakacja - no chyba że Malla uzna inaczej.

Zaczynam żałować, że się wypowiedziałam w tym temacie, bo nie brałam udziału w dyskusji, a jedynie zostałam po fakcie pobieżnie wtajemniczona w sprawę i teraz mi się obrywa.

No właśnie .

słucham?! no teraz to mnie krew zalała!
kto niby to przyznał?
jeśli ktoś powiedział, że do tego służy to napisz konkretnie kto, bo w tym momencie to ja się czuję urażona i fałszywie oskarżona
jak mam poprosić o dostęp do tych wiadomości bo przysięgam, że więcej nie zniosę!
Wszystko zależy od konkretnej sytuacji, w życiu nie postępuje się ciągle tak samo.

Też właśnie mam wrażenie, że Malla dopowiada nie wiadomo co o rzechach, o ktorych nie ma pojęcia . PRZEINACZYŁA wszystko.

witki mi opadły! przysięgam!
nie byłaś stroną konfliktu? dobre sobie wybacz, ale nie mogę bez sarkazmu...
przypomnę Ci, że uczestniczyłaś w tym tam samo jak ja i Granatowa, wyraziłaś zgodę na taką formę spotkania i nie miałaś ABSOLUTNIE żadnych zastrzeżeń. zanim do sytuacji doszło bez zahamowań toczyła się dyskusja, a jak przyszło do konfrontacji to spuściłaś wzrok i nie odezwałaś się słowem. jakbyś była niewidzialna.
zostałam wtedy sama i sama musiałam to wyjaśniać.

Też nie rozumiem czemu tutaj Mall nie była stroną konfliktu. Pięknie z tematu wybrnęła.

a co ma piernik do wiatraka? i poza tym o czym to niby świadczy? co to i po co taka wstawka?
Wstawka po to, że Malla wysłała niechcący PW do kogoś innego . I mogłaby się sytuacja powtórzyć .

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Nie wiem co to ZP
Zgłoszenie problemowe czy coś takiego.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:43   #4799
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
a ile trzeba teraz czekać na prawko?
Jeszcze nie wiem. Póki co po 9 dniach dopiero zmieniono mi status, że wszczęto postępowanie administracyjne. Zobaczymy jak długo potrwa postępowanie i dostarczenie prawka do mojego starostwa Już się nie mogę doczekać

UWAGA, bo przejmuję koci temat.

Moja Mela twierdzi, że sławny Maru ma na noc i pokazała, że to ona zmieści w każdym pudełku

Dawno się tak nie uśmiałam patrząc, jak wywija tyłkiem w każdą stronę, byleby się w tym pudełeczku ułozyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 545ebe2a80d2ae96gen.jpg (44,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aad6d052f8b2e16bgen.jpg (41,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f4eb897705ba06d2gen.jpg (44,8 KB, 18 załadowań)

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-06-29, 12:44   #4800
gg22
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;35006630]Wczoraj wreszcie przyszlo zamówienie z Yves Rocher. [/QUOTE]

ja nie mam cierpliwości do listonoszy i tłumaczenia że mam w :upie: awizo

Cytat:

W temacie książek i oddawania - popożyczałam z rok temu i nie wróciły jeszcze, sprężcie się dziewczyny, bo też mi się nie uśmiecha szukanie książek po latach, mimo ze niezbyt wartościowe. Starałam się na bieżąco zaznaczać w blogu ich status, więc powinno się zgadzać.
przyznaję się bez bicia że ja mam chyba 3
chcesz je? bo jeszcze 1 nie przeczytałam, jakoś mi pod rękę nie podchodzi

omg! nie chcę tak wyglądać

Cytat:
1. Weź!
2. Widocznie nie umiemy (my, oddające nieużywane rzeczy) bajerować tak skutecznie co te
1. ok, masz to jak w banku po weekendzie? poniedziałek, wtorek?
2. no widać nie:kwsny:

Cytat:
Nie wytrzymam - co chwilę któraś pisze ,,skończmy ten temat" po czym dorzuca swoje trzy grosze i temat ciągnie się dalej. Koniec to koniec - jak nie przestaniecie to zacznę wrzucać ignory a to co się będzie nadawało klikam jako ZP.
nawiązałam, bo mnie to wkurza, a zostałam w ten konflikt wciągnięta, a poza tym nadrabiałam partiami i nie widziałam posty Mistrzyni.
Zresztą nie widzę powodu żeby kończyć temat, który dla mnie skończony był dopóki nie pojawiły się oskarżenia, które mnie trafiły.
.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości