|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
Ile rodzajów ciast i ciastek zamawialiście na wesele?
My mamy wesele na ok 130 osob i nie wiem ile powinnismy zamowic? tak samo z ilością ciast.. ![]()
#2192 | |
Raczkowanie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
Cytat:
![]()
![]() |
#2193 | ||||||||
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Powinnam sprostować. Też mam wesele na 130 osób. Ale od sali biorę ciast jak na 40 osób, bo dokupiłam słodki bufet z pracowni cukierniczej - mini deserki. ![]() Zazwyczaj liczy się tak słodkości: Tradycyjne ciasto: 10dag ciasta na osobę i ok. 4-5 rodzaje ciast Bufet słodki: ok 70-80% gości czyli na 100 osób 70-80 deserków Tort: o północy - 8dag na osobę +2 kg, jako deser o np. 22 - 10dag na osobę + 2kg Owoce: 10-15kg na 100 osób
![]() Edytowane przez Blacky Czas edycji: 2012-06-29 o 15:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Jednodniowe.
![]() Chociaż marzy mi się poprawinowy piknik w parku. Niestety jest problem z piciem alkoholu w miejscu publicznym... ![]()
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
My mamy jak nrazie 56 osób,czekam na potwierdzenie jeszcze od jednego kumpla D.który ma dać znać do jutra rana,bo jutro jesteśmy na sali umówieni na godzinę 11.
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
Moje kochane, dziękuję za kciuki, obronilam się na 5
![]() ![]() ![]() Dziękuję za rady odnośnie butów. Jesteście nieocenione. Przeraża mnie tylko fakt, że do peep toe nie mogę mieć pończoch... Niestety mam od dziecka halluksy, praktycznie każde buty mnie obdzierają... A jak wygląda sytuacja z długością sukni? Jeżeli na sali będę miała niższe buty (7cm) suknia nie będzie mi się ciągnąć po podłodze? |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mój Tż pojechał na weekendowy wieczór kawalerski w postaci survivalu z kumplami w lesie, boję się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to jakieś pigułki po znajomości ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
w ogóle wkurzyłam się...wczoraj uderzyłam się błyszczykiem pod oko.Tak wiem...impossible is nothing
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Ale dziś gorąco
![]() Ja własnie z pracy wróciłam i czekam na Tż ![]()
#2205 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wstałam po małej drzemce i też czekam na Tż. Z kolacyjką
![]()
#2206 |
Zakorzenienie
|
ehh w ogóle jakas lewa jestem. chyba na najbliższy tydzień powinnam się poobklejać poduszkami
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
U nas na 90 os bylo 6 rodzaji ciasta, tarta owocowa, nugat i muffinki. To stalo na stole ze slodkosciami. Do tego na stolach byly drobne ciasteczka i bylo ich w sumie 10 kg. Ale sadzac po ilosci ktora zostala to mysle ze spokojnie wystarczyloby to na 130 osob.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() opłaciliśmy zapowiedzi- 50 PLN. Dostałam też nr telefonu do pary, która ma ślub po nas, żeby omówic dekorację kościoła.
#2209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
12 kg ciasta , mamy 8 rodzajów- 6 jest po 1.2kg, 2 są 2,4kg i 400 sztuk ciasteczek: babeczki i ciasteczka różnego rodzaju. am bak.. łeeb mi pęka. własnie się dowiedzieliśmy że niedzielne zajęcia mamy na drugim końcu krk ![]() ![]()
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
Poniedziałek 18.06.2012:
Początek urlopu, początek Wielkiego Tygodnia do Tego Dnia i przygotowania Na ten dzień miałam zaplanowaną fryzjerkę – farbowałam włosy i siedziałam tam 5 godzin !!!! Mój rekord życiowy…. Bo chciałam jaśniejsze i bardziej jednolite włosy, musiałam się poświęcić, ale efekt był zadowalający i tyle godzin męczarni były tego warte. Zaraz po fryzjerce jechałam z mamą na zagęszczanie rzęs metodą 1:1. Najpierw nie byłam do końca zadowolona tzn. miałam taką czarną poświatę przed oczami i za długie mi się one wydawały, ale im dłużej w nich byłam to się przyzwyczaiłam Mama też sobie zrobiła rzęski i efekt miała naturalny, fajnie wyglądała. Zamówiłam w kwiaciarni dekoracje – kompozycje kwiatowe na stół przed nami – bo chciałam, żeby było po mojemu, a wiedziałam, że właścicielka Sali nie zrobi tak jak ja to widzę. Zamówiłam też kremowe gerbery i fioletowe eustomy do szklanych buteleczek, które miały wisieć za nami i tworzyć dekorację. Wtorek 19.06.2012: Tego dnia mieliśmy zaplanowane rozwożenie ciast tzw. Kołaczy po ludziach, którzy nie są zaproszeni na wesele, ale albo nam też oni dali wcześniej „kołacza” bo ktoś u nich w rodzinie Bral ślub, albo byli to dla nas ludzie, którzy cos dla nas znaczą. Najeździliśmy się, nasłuchaliśmy życzeń i po tym codziennie bywało tak, że ktoś przynosił nam prezenty. Dostaliśmy zestawy kawowe, filiżanki, ręczniki, pościele itp. rzeczy. Każdego dnia również albo kompletowałam nagrody do konkursów, albo prezenty dla solenizantów, albo dekoracje na salę itp. sprawy.
![]() |
#2211 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mam z tym jakiegoś specjalnego problemu ale zdarza mi się, że raz w roku mi wyskoczy. Chwaliłam się wam, że zamówiłam grzebyk na ślub? Znalazłam śliczny na ebay, udało mi się go tanio wylicytować. Tylko wiecie do dałam? Wymiary były podane w calach a ja myślałam, że to cm ![]() A przecież na zdjęciu jak byk jest napisane inch ![]() I zostałam teraz z grzebykiem, którego nie użyję, bo mimo, że jest prześliczny to dla mnie jednak sporo za duży. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
Środa 20.06.2012:
Potwierdziliśmy liczbę osób (79) właścicielce Sali i okazało się, że w piątek możemy przyjechać i dekorować salę sobie sami tak jak nam się to widzi Dzięki temu byłam cała happy Tego dnia odebrałam suknię – była ona cudna i bardzo dobrze się w niej czułam Kupiłyśmy jeszcze z mamą na ostatnią chwilę sukienkę do pierwszego tańca. Wieczorem jak wróciliśmy do domu, to do godziny chyba 24:00 wiązałam pudełeczka z ciasteczkami na podziękowania dla gości weselnych. Czwartek 21.06.2012: Od tego dnia wszystko nabrało tempa – rano oddaliśmy naszego pieska do opiekunki Gosi – był tak rozemocjonowany, że nawet nie zauważył, kiedy wyszliśmy, ale może to i lepiej. Codziennie pisaliśmy z opiekunką i podobno piesek był grzeczny i kochany jak pluszak (a rasa to amstaf ). Niestety dwa dni wcześniej tzn we wtorek zmarł wujek mojego TŻ i jeszcze przed naszym ślubem byliśmy na pogrzebie. Po pogrzebie część z naszych rodzin pojechała na salę gdzie miały być poprawiny i myli naczynia, sprzątali salę itp. a my i TŻ pojechaliśmy na mieszkanie mojej mamy, gdzie wieczorem miało być „trzaskanie” porcelany na „szczęście dla Państwa Młodych”. Przyszła rodzina, rodzice TŻ, potem nasi znajomi, sąsiadka i inne osoby. Tłukli szklanki, talerz itp., a my musieliśmy sprzątać i przyjmować gości – najedli się, napili i wrócili do domu. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Piątek 22.06.2012: Rano odebrałam kwiaty z kwiaciarni i migiem pojechaliśmy na salę. Czas pędził jak szalony, ale wyrobiłam się. Robiliśmy wszyscy kule papierowe z bibuły – fioletowe jasne i ciemne oraz ecru. Porozwieszaliśmy na lampach. Potem zrobiłam stolik z drzewkiem pamiątkowym. Potem dekorację za Państwem Młodych (nasze zdjęcie na płótnie, a po bokach zawieszone szklane wazoniki i włożone pojedyncze kwiaty kremowych gerber i fioletowych eustom). Wszyscy początkowo dziwacznie się patrzyli, co ja to nie wymyślam, ale potem jak był efekt końcowy to podsumowali to tak, mówiąc, że nadawałabym się na dekoratorkę sal weselnych i organizatorkę pod tym względem Niestety czas tak leciał szybko, że musiałam pozostawić do rozłożenia właścicielce Sali: winietki, pudełeczka z ciasteczkami i rzeczy na stolik z kolorowymi alkoholami. Efekt był taki, że jak się mówi „co nie zrobisz sam, inny zrobi źle i inaczej” ale to potem o tym wam opiszę. Śmiesznie było, bo co ktoś mi pomagał lub coś robił na Sali z rodziny to się pytał wyłącznie mnie, czy dobrze zrobił, bo chcieli, żebym była zadowolona ![]() ![]() Wieczorem, po spowiedzi TŻ jeszcze nam trochę pomógł na mieszkaniu i pożegnaliśmy się buziaczkiem. Tak jak Wam pisałam, tego dnia nadal byłam nadzwyczaj spokojna. Myślę, że było tak dlatego, bo wszystko do tej pory było w miarę tak jak sobie to uwidziałam, zaplanowałam. Późnym wieczorem zrobiłam sobie relaksującą kąpiel i po 23;00 poszłam spać.
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Zadomowienie
|
Sobota 23.06.2012:
TEN dzień był jednym z najcudniejszych dni dotychczasowego mojego życia .Obudziłam się po 7:00. Pogoda była dziwaczna na początku, ale w sumie to potem się okazało, że idealna bo powietrze było świeże, nie padało, słońce wyszło kolo godziny 15:00 i było super do końca dnia. Rano już słyszałam jak się krzątają po mieszkaniu – robili dekorację klatki schodowej. Na 8;00 siostra i mama były umówione do fryzjerki, partner mamy zawiózł samochód do mycia oraz dekoracji i takim efektem zostałam sama. Początkowo się nudziłam, nie miałam za bardzo co robić, słuchałam muzyki, siedziałam na facebooku, czekałam, czekałam, czekałam…. Wrócili wszyscy i od godziny 10;30 zaczęło się, jednak ja robiłam nadal wrażenie, że jestem nadzwyczaj spokojna i każdy się dopytywał mamy mojej czy ja tak zawsze wyglądam w stresujących momentach hehe. Pani Asia uczesała mnie. Fryzura była cudna, nawet lepsza niż na próbnej, bo zrobiłyśmy warkocz z drugiej strony, dodałyśmy kwiaty i wyglądałam jak świtezianka, greczynka itp. określenia padały W międzyczasie Panie, które robiły bukiety, butonierki i poduszeczkę na obrączki przywiozły do mnie wszystko oprócz bukietu dla mnie. Mój bukiet był zawieziony do TŻ. Wszystko wyglądało super i byłam ciekawa jak wyszedł mój bukiet Pani Asia pomalowała mamę, siostrę i na końcu mnie. Do fioletowego koloru dodałyśmy akcent lazurowy i wyszło fajnie. Pani Asia pojechała. Za chwilę przyjechała rodzinka z daleka i zrobiło się lekkie zamieszanie i zaraz przyjechała fotograf Ania i kamerzysta Grześ. Nie wiedziałam jak się zachowywać do końca, ale dzięki nim prawie wcale nie zauważałam, że robione są mi zdjęcia i to było fajne. Ubrałam się z pomocą siostry, największe trudności miałam z kolczykami. Zarosły mi delikatnie dziurki w uszach i musiałam, że tak powiem „cisnąć”. Babcia powiedziała mi, że bardzo schudłam, ale to był efekt aerobiku, a nie, że się głodziłam czy coś…. Kolo godziny 14;00 przyjechał mój TŻ. Delikatnie się zestresowałam, ale nawet się nie trzęsłam z nerwów tylko czułam adrenalinę, taką pozytywną . U nas są tzw wykupiny panny Młodej, nie wiem czy wszędzie się to praktykuje. Polega to na tym, że rodzina Panny Młodej nie oddaje jej tak łatwo przyszłemu mężowi. Musi coś wartego jej, zaproponować. Standardowo były pieniądze, potem kluczyki do samochodu. W pewnym momencie siostra powiedziała, że ok., że przyprowadzi przyszłą żonę, a przyprowadzili mu dmuchaną lalkę przebraną w białą suknię i welon. Taki akcent humorystyczny to był TŻ od pewnego czasu coś przede mną knuł przed ślubem i mówił, że jak dowiem się w dniu wesela jaką ma dla mnie niespodziankę to się bardzo ucieszę. I tak było…. Na koniec wykupin, TŻ zaczął mówić do mnie; „Czy znasz kochanie taki zespół jak Zakopower i wokalistę Sebastiana Karpiel-Bułeckę….” Mi momentalnie zrobiło się gorąco, łzy napłynęły do oczu i nie byłam już nic wstanie powiedzieć. To oczywiste, że znam bo to jeden z moich najbardziej ulubionych zespołów. Okazało się, że TŻ udało się zdobyć płytę z napisaną dla mnie specjalnie dedykacją od wokalisty i z autografami reszty zespołu. Wtedy już siostra jak mnie zobaczyła jak zareagowałam, puściła TŻ do mnie i mi wręczył prezent. Jedyne co zdołałam powiedzieć: „Ty gupolu…” hehe. Przywitaliśmy się. Otarłam łzy. Przywitałam się z wszystkimi i pozapinałam butonierki TŻ, świadkowi i tatom. Moment błogosławieństwa był najbardziej stresującym momentem całego dnia. Wszyscy się popłakali, ja za bardzo nie chciałam. Czasami się starałam zaśmiać, ale to był taki śmiech przez łzy. Wszyscy jakoś się wtedy zestresowali, ale potem już było ok. Mieliśmy jeszcze spokojnie czas na wyjście i ogarnęliśmy się. Wyszliśmy z domu, z opowiadań wiem, że dużo ludzi wyglądało przez okna. 5 minutek i byliśmy już pod Kościołem. Chwilę czekaliśmy w aucie, goście kukali do auta świadkowie poszli z dowodami do zakrystii. W momencie kiedy wszyscy już powchodzili do Kościoła, my się wypakowaliśmy i czekaliśmy na Księdza. Umówiliśmy się, że poczekamy na niego jak podejdzie do nas i wtedy wszyscy pójdziemy w stronę ołtarza. Udało się nam, że poduszeczkę niósł bratanek TŻ i razem z nim poszli mój chrześniak i jego brat. Wszyscy mieli takie same kamizelki i kolorowe muszki Każdemu się podobno to bardzo podobało. W momencie kiedy szliśmy do ołtarza nie rozglądałam się, ciągle tylko miałam w głowie, żeby się uśmiechać . Co do mszy i ceremonii ślubnej – wyszło super. Ksiądz bardzo super wszystko poprowadził, rodzina czytała czytania, kuzynka śpiewała, kazanie było bardzo osobiste. Moment przysięgi powiedzieliśmy sami od siebie, bez podpowiadania – TŻ przez chwilę zabrało się na płacz, ale opanował się. Zakładając obrączki TŻ mnie zaskoczył – pocałował obrączkę Ksiądz poprosił gości o brawa dla młodej pary I wtedy jak już stanęliśmy tyłem do gości i kuzynka zaczęła śpiewać to się wzruszyliśmy, emocje opadły, a jednocześnie się uspokoiliśmy. Powiem wam dziewczyny, że ja całą mszą mało co się stresowałam, było fajnie, podobało mi się. Najgorsza to była wizja pierwszego tańca dla mnie. Po mszy, nadszedł czas na wyjście z Kościoła. Posypali nas płatkami róż, ryżem i grosikami. Dzieciaki pomogły zbierać. Potem co się okazało, puszczaliśmy gołąbki. Ja nie chciałam, ale podobno super wyszło. Ja to wszystko ocenie jak zobaczę na filmie i zdjęciach. Goście wybrali się na salę, inni co przyszli do Kościoła złożyli nam życzenia. Pojechaliśmy s powrotem do mieszkania, żeby przyjąć błogosławieństwo już jako małżeństwo, pojechaliśmy na cmentarz do mojego taty i na salę. TŻ zapomniał mnie przenieść przez próg, ale wybaczam mu ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Niedziela 24.06.2012; Po pobycie w hotelu przyjechano po nas i ogółem część ludzi, która została, zjadła obiad na Sali, posiedzieliśmy, potańczyliśmy i pojechało się do domu. Po 23:00 poszliśmy spać. Kochane powiem wam, że takie dni, jak dzień ślubu są najpiękniejszymi dniami w życiu człowieka. Nie jest nawet to do opisania. Z jednej strony cieszę się, że jest to za nami, że to było, przeżyliśmy, a z drugiej chciałabym jeszcze raz ![]() We wtorek ten pojechaliśmy do Szczawnicy na sesję plenerową, tzn odbyla się ona na drugi dzień, więc odpoczeliśmy chwilkę po tym całym pełnym emocji Wielkim Tygodniu. Nie mogę doczekać się zdjęć z wesela i sesji plenerowej…. Na urlop jedziemy do Zakopanego – prezent od rodziny i w tym będziemy mieli sesję w Tatrach ![]() Mam nadzieję, że was nie zanudziłam ![]()
06.07.2004r razem ![]() 01.01.2010r zaręczyny ![]() 23.06.2012r Żonka ![]() Edytowane przez Magdzia0108 Czas edycji: 2012-06-29 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2216 |
Wtajemniczenie
|
ale epopeja
![]() jak ja takie lubię ![]() ![]() cudnie się takie coś czyta, jeszcze raz dużo szczęścia dla Was ![]()
![]() |
#2217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Piękna relacja!!
Uwielbiam czytać jak opisujecie emocje związane z przygotowaniami i TYM dniem ![]() Super, że wszystko udało Ci się tak jak chciałaś. Czekamy na więcej zdjęć ![]() Grzebyk łącznie z przesyłką wyniósł mnie ok. 14$ |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
Fab, dziękuję bardzo
![]() Magdzia, wspaniała relacja, piękne dekoracje! A suknia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
Magdzia0108 Świetna relacja
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.