Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 07:42   #3751
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Dzień dobry z samego rana
U mnie nic nowego - nadal szpital. Pocieszające jest to, że dzięki temu, że to jestem znaleźli infekcję układu moczowego (jeszcze na ostatnich badaniach jej nie miałam) no tradycyjnie - przez pessar też coś tam jest, ale to już w zasadzie standard - co wyleczę to za góra 2 tygodnie pojawia się coś od nowa. Ponoć taki urok tego.
Poza tym od fenka nadal mam palpitacje i trzęsą mi się ręce.

za dzisiejsze wizyty i rozpoczętych tygodni Ja też rozpoczynam 35 tydzień ale ten czas zleciał a dopiero był 4 grudnia i miałam dwie kreski na teście

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Następna kicia testująca wszystko.
A mój królik też wskakiwał do gondolki jak leżała w salonie i miał do niej dostęp Ale tylko gondolki, reszta zestawu go tak nie interesowała.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Nie trzeba zdejmować. Przednie trzeba odblokować i wtedy składa się całkiem dobrze.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Wiem, ale to ma być mój samochód , a poza tym nawet nie mam w swoim gronie takich osób. Ale chyba nie za samo OC?
AC za ten rocznik nie chcę... chyba, że płaciłabym grosze, to wtedy tak, żeby w przyszłości mieć zniżki.
Dzięki, o przechodzeniu zniżek wiem, ale:
* nie mam męża;
* mama od dawna nie ma samochodu;
* tata nie żyje;
* z kuzynostwem w żadne konszachty nawet nie chciałabym wchodzić.
To rzeczywiście kiepsko ze współwłaścicielami Mój ojciec w pewnym momencie był właścicielem swojego auta i współwłaścicielem chyba 3 albo 4 innych W tym mojego, auta mojego brata i chyba auta brata mojej mamy Pocieszające, że z każdym rokiem będzie mniej

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:13   #3752
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tos sie obudzila
gdzie lazisz caly dzien :P
[Mialam niespodziewanych gosci hehe

Ciastus wspolczuja ja teraz nie znosze burz bo nie wiem czemu ale moj brzuch tez tak reaguje, boli w kit i tez boje sie zeby nie rodzic w burze

Hejaski
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:31   #3753
prince_polo
Zakorzenienie

masakra jaki ukrop~!!!!!!! posprzatałam juz pranie jedno juz sie suszy na balkonie. Kolejne bede robila pozniej. Kurde juz 2 razy prysznic brałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:52   #3754
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej, mam humor do dupy z tztem sie nie odzywam ja mialam bardzociezka noc.....
burza wielka byla a moj pies sie boi spał miedzy nami tzn lezała bo siecała trzesła musialam ją glaskac i przytulac bo blysków i grzmotow sie boi... do tego bardzo ale to bardzo bolał mnie brzuch jak na @ az sobie przypomnialam moje bolesne miesiaczki Mialam caly twardy jak kamien brzuch i modlilam sie tylko by mnie nie zlapalo akurat w ta burze,...pozniej przeszło, mialam jedynie obolały brzuch bardzo ... a moj mądry tz wy,je,bał sie na mnie i mialam psa cala noc na glowie no i zle sie czułam a ten sie dupą odwrocil i spał.nawet nie wstal okien pozamykac w burze, musialam ja wstawac

Matko jak on mnie denerwuje

zaloze, zebys wiedziała. Ale zeby go zdenerwowac a nie.....

za samo oc

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

chyba dzis wysprzatam cale mieszkanie na blysk, i prania to mam niewiem ile pralek takiego lenia mialam ostatnio ze cos okropnego. A dzis z nerwow mnie nosic bedzie bo juz mnie nosi.......
nie przejmuj się, ja też miałam tragiczną noc i teraz humor do du.py. Najpierw nie poszłam spać, bo czekałam na tzta, bo sobie wyszedł do kolegów. Tak więc położyłam się przed 1 i nie mogłam zasnąć, bo mały czkawki dostał, z 15min go męczyło. Potem standardowo budziłam się na siku, tej nocy równo co godzinę . Jak w końcu zasnęłam nad ranem na dłużej, to o 6 zadzwonił brat tzta, żeby po niego przyjechać, bo wrócił z Niemiec . Znowu nie mogłam zasnąć, tym razem przez muchę. Jak w końcu się udało, to wrócił mąż i znów się obudziłam, a mały dostał czkawki. No i tak leżałam jeszcze i liczyłam, że zasnę, ale nic z tego. Wszystkie kości mnie bolą. Dom mam posprzątany, wszystko poprane, tak więc nie wiem co dziś będę robić

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dzień dobry z samego rana
U mnie nic nowego - nadal szpital. Pocieszające jest to, że dzięki temu, że to jestem znaleźli infekcję układu moczowego (jeszcze na ostatnich badaniach jej nie miałam) no tradycyjnie - przez pessar też coś tam jest, ale to już w zasadzie standard - co wyleczę to za góra 2 tygodnie pojawia się coś od nowa. Ponoć taki urok tego.
Poza tym od fenka nadal mam palpitacje i trzęsą mi się ręce.

za dzisiejsze wizyty i rozpoczętych tygodni Ja też rozpoczynam 35 tydzień ale ten czas zleciał a dopiero był 4 grudnia i miałam dwie kreski na teście
współczuję tych ciągłych infekcji i gratuluję 35 tygodnia

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:56   #3755
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, ja też miałam tragiczną noc i teraz humor do du.py. Najpierw nie poszłam spać, bo czekałam na tzta, bo sobie wyszedł do kolegów. Tak więc położyłam się przed 1 i nie mogłam zasnąć, bo mały czkawki dostał, z 15min go męczyło. Potem standardowo budziłam się na siku, tej nocy równo co godzinę . Jak w końcu zasnęłam nad ranem na dłużej, to o 6 zadzwonił brat tzta, żeby po niego przyjechać, bo wrócił z Niemiec . Znowu nie mogłam zasnąć, tym razem przez muchę. Jak w końcu się udało, to wrócił mąż i znów się obudziłam, a mały dostał czkawki. No i tak leżałam jeszcze i liczyłam, że zasnę, ale nic z tego. Wszystkie kości mnie bolą. Dom mam posprzątany, wszystko poprane, tak więc nie wiem co dziś będę robić

współczuję tych ciągłych infekcji i gratuluję 35 tygodnia
a mąz o ktorej wrcil????
to tez widze noc neiciekawa. Ja dzis bede zakrecona chyba cąły dzien, jeszcze taki upał!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-30, 09:02   #3756
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
a mąz o ktorej wrcil????
to tez widze noc neiciekawa. Ja dzis bede zakrecona chyba cąły dzien, jeszcze taki upał!
jakoś po 24 u mnie też upał...

Stary 2012-06-30, 09:04   #3757
pumas
Zakorzenienie

Hejka!
Depoison witaj w domu !

Moja nocka była spoko, znowu cała przespana, dopiero koło 5 rano się obudziłam i trochę się wynudziłam. Pogoda przepiękna, ale nie ruszam się z domu dzisiaj, muszę trochę ogarnąć chałupę, poprasować, poprać, umyć lodówę i takie tam.

Skurcze mi zelżyły, nie wybieram się na porodówkę niestety.
Denerwują mnie wszyscy wokół zadający pytanie:a to ty jeszcze nie urodzilas?? kiedy rodzisz?? Boże, no chyba widać, że latam wszędzie z brzuchem, no to oczywiste, że nie urodziłam
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:08   #3758
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Skurcze mi zelżyły, nie wybieram się na porodówkę niestety.
Denerwują mnie wszyscy wokół zadający pytanie:a to ty jeszcze nie urodzilas?? kiedy rodzisz?? Boże, no chyba widać, że latam wszędzie z brzuchem, no to oczywiste, że nie urodziłam
mnie tez sie pytają jeszcze chodzisz w ciązy? ja mówie zawsze nie widac??

ostatnio sytuacja była ze stałamw miesnym a przedemna moja mama i jej kolezanka do niej co corka jeszcze w ciazy chodzi?? ja mówie no chyba widac ze z brzuchem jestem????

takie komentarze mnei denerwuja albo jak ludzie zaczepiaja i pytaja ie co bedzie, albo kiedy rozwiazanie ludzie ktorzy wcale nie zagadują nigdy!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-30, 09:12   #3759
pumas
Zakorzenienie

Wiesz Prince, o ile obcy ludzie mnie nie drażnią, bo są po prostu ciekawi (sąsiedzi, baby w sklepie itd.), o tyle rodzina i znajomi to już mnie tak irytują, że jak tylko słyszę, czemu jeszcze nie urodziłam, to mam ochotę z piąchy przywalić. Moja przyjaciółka we wtorek sie mnie pyta, czy jestem w szpitalu czy w domu. Ja mówię, że w domu. Za kilka godzin jej mąż pisze do mojego tż, czy jestem w szpitalu, czy w domu. Tż w☠☠☠☠ pisze, że w szpitalu. No bo juz nie ma sił odpowiadać na takie głupie pytania. No i afera, że go okłamał :P
Moja mama wydzwania 2 razy dziennie - chyba nie myśli, że zataje przed nią takiego newsa o porodzie. Więc tylko mnie tymi telefonami wkurza. Ehhh, oby to rozwiązanie szybko nadeszło, bo cierpliwości mi brak
Stary 2012-06-30, 09:16   #3760
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Prince, o ile obcy ludzie mnie nie drażnią, bo są po prostu ciekawi (sąsiedzi, baby w sklepie itd.), o tyle rodzina i znajomi to już mnie tak irytują, że jak tylko słyszę, czemu jeszcze nie urodziłam, to mam ochotę z piąchy przywalić. Moja przyjaciółka we wtorek sie mnie pyta, czy jestem w szpitalu czy w domu. Ja mówię, że w domu. Za kilka godzin jej mąż pisze do mojego tż, czy jestem w szpitalu, czy w domu. Tż w☠☠☠☠ pisze, że w szpitalu. No bo juz nie ma sił odpowiadać na takie głupie pytania. No i afera, że go okłamał :P
Moja mama wydzwania 2 razy dziennie - chyba nie myśli, że zataje przed nią takiego newsa o porodzie. Więc tylko mnie tymi telefonami wkurza. Ehhh, oby to rozwiązanie szybko nadeszło, bo cierpliwości mi brak
moja mama teraz dzwoniła i sie pytała czy mi wody odeszły bo jej sie Rozalka sniła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-30, 09:20   #3761
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ już pojechał a mi się tęskni

Znowu nie mogłam spać i cała obolała jestem już mam dość...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:22   #3762
Paulaaa23
Rozeznanie

Ciekawe jak tam Asia...

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Zaraz mi nos odpadnie od tego kataru

Stary 2012-06-30, 09:26   #3763
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam Asia...
Jak urodzi, to jej mąż ma dać znać A jak nie to będzie mi pewnie pisać

Bloguję
Stary 2012-06-30, 09:28   #3764
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama teraz dzwoniła i sie pytała czy mi wody odeszły bo jej sie Rozalka sniła
Moja jeszcze dzisiaj nie dzwoniła, ale wczoraj mówiła, że bocian leciał nad domem i, że to dobry znak HAHAHA
Stary 2012-06-30, 09:31   #3765
anna99302
Zadomowienie

Ale ukrop! Chyba sie dzisiaj rozpuszcze. Ale mój mąż mówił, że w radiu mówili, że na śniadanie jest jajecznica hahah

Cytat:
ehh wspołczuję. ale Pumcia! Już naprawdę bliżej niż dalej!!!!

Cytat:
mnie tez sie pytają jeszcze chodzisz w ciązy? ja mówie zawsze nie widac??

ostatnio sytuacja była ze stałamw miesnym a przedemna moja mama i jej kolezanka do niej co corka jeszcze w ciazy chodzi?? ja mówie no chyba widac ze z brzuchem jestem????

takie komentarze mnei denerwuja albo jak ludzie zaczepiaja i pytaja ie co bedzie, albo kiedy rozwiazanie ludzie ktorzy wcale nie zagadują nigdy!!!!!
Mnie też obcy ludzie wkurzają. W ogóle wkurzaja mnie jak ide a oni się gapią jakby ciężarnej nie widzieli w życiu! Tym bardziej jak np. z zakupami wracam. No kulam się, kulam ale czy to powód żeby się gapić
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:33   #3766
Soleilka
Zakorzenienie

Do mnie codziennie babcia dzwoni z tekstem "jeszcze nie urodziłaś?"

Bloguję
Stary 2012-06-30, 09:42   #3767
pumas
Zakorzenienie

Anna, oby
A ludzie to ciekawskie bestie, zawsze będą się gapić Jak idę obładowana siatami, albo nie daj boże w ubraniu, którego jeszcze nie widzieli, to komentują: pani to się nosi, zamiast do szpitala zbierać.... No comment
Soleilka, mam podobnie z moją babcią i tż :P
Stary 2012-06-30, 09:46   #3768
Soleilka
Zakorzenienie

No właśnie dlatego mam ochotę zamknąć się w domu i nie odbierać telefonów ani nie widzieć nikogo denerwują mnie...

Bloguję
Stary 2012-06-30, 09:48   #3769
phdwao
Zakorzenienie

Ja nie znosze ciekawskich ludz, sąsiadów, mieszkam w małym mieście i niektórzy to normalnie rentgen brzucha mi robią, perfira. Albo nie spytaja o nic mnie, tylko zaczepiaja moja mame w pracy i sie wypytuja o wszystko, szlag mnie trafia wtedy

Ze strony rodziny etz zaczynam czuć presje, wszyscy licza że mały w przeciągu tygodnia sie urodzi.

Ciekawe jak tam Asia.

Dzisiajesza pogoda przypomina mi pogode z mojego wesela, taki upał, że makijaz mi spłynął prezed slubem już

A wogóle na FB la millou napislai że stworzyli letnia wersję kocyków, no super tz mówi ze mam kupic tez letni, tylko ciekawe z czego zapłce

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-06-30 o 09:49
Stary 2012-06-30, 10:02   #3770
Soleilka
Zakorzenienie

Ale drogie te ich kocyki

Ja nie mam takiego zimowego kocyka będę musiała się w końcu porządnie rozejrzeć, bo mam same cieniutkie polarkowe...
Jeszcze musimy z TŻ dokupić komodę, bo jednak się nie pomieścimy w tym co mamy

Bloguję
Stary 2012-06-30, 10:12   #3771
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ale drogie te ich kocyki

Ja nie mam takiego zimowego kocyka będę musiała się w końcu porządnie rozejrzeć, bo mam same cieniutkie polarkowe...
Jeszcze musimy z TŻ dokupić komodę, bo jednak się nie pomieścimy w tym co mamy
drogie ale chyba mi na łeb padło i kupiłam ten letni trudno byle przepekac do wypłaty tydzien
Stary 2012-06-30, 10:12   #3772
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamcie witam w kolejny upalny dzień, jest bardzo gorąco. Najchętniej pojechałabym nad jezioro ale na dzisiaj mamy zaplanowane wyjazd do sklepu po komodę, po drodze odwozimy stary telewizor - na zbiórkę elektrośmieci, a popołudniu idziemy na rodzinną imprezę. I kompletnie nie mam ochoty na żadną z tych rzeczy Marzy mi się ochłoda w chłodnej wodzie, ale może to jutro
Bardzo cieszy mnie, że od wczorajszego wieczora naprodukowałyście tylko 3 strony i zaraz sobie przeczytam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:17   #3773
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Mamcie witam w kolejny upalny dzień, jest bardzo gorąco. Najchętniej pojechałabym nad jezioro ale na dzisiaj mamy zaplanowane wyjazd do sklepu po komodę, po drodze odwozimy stary telewizor - na zbiórkę elektrośmieci, a popołudniu idziemy na rodzinną imprezę. I kompletnie nie mam ochoty na żadną z tych rzeczy Marzy mi się ochłoda w chłodnej wodzie, ale może to jutro
Bardzo cieszy mnie, że od wczorajszego wieczora naprodukowałyście tylko 3 strony i zaraz sobie przeczytam
jak tam sapopoczucie?? jakies objawy porodu?
Stary 2012-06-30, 10:22   #3774
natee
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Depoison witamy w domku!

A mnie pięknie czyści kolejny dzień Może troche kg zejdzie hihi

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:24   #3775
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Hej

głowa wreszcie po 2 dniach przestałą mnie boleć, tzn. boli mniej, nie mam pojęcia skąd ten ból - ciśnienie jest ok

zaczynamy dziś 38 tc a żeby to uczcić w taką pogodę najlepsze będą lody

Cytat:
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ja nie znosze ciekawskich ludz, sąsiadów, mieszkam w małym mieście i niektórzy to normalnie rentgen brzucha mi robią, perfira. Albo nie spytaja o nic mnie, tylko zaczepiaja moja mame w pracy i sie wypytuja o wszystko, szlag mnie trafia wtedy

Ze strony rodziny etz zaczynam czuć presje, wszyscy liczą że mały w przeciągu tygodnia sie urodzi.

Ciekawe jak tam Asia.

Nie rozumiem skąd ta presja rodziny, znajomych skoro obie a zwłaszcza Ty phdwao macie jeszcze czas do tp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,9 KB, 0 załadowań)
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:26   #3776
cynamonowy_deser
Raczkowanie

zaczęłam czytać książkę "Język niemowląt", jest świetna
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:27   #3777
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Hej

głowa wreszcie po 2 dniach przestałą mnie boleć, tzn. boli mniej, nie mam pojęcia skąd ten ból - ciśnienie jest ok

Nie rozumiem skąd ta presja rodziny, znajomych skoro obie a zwłaszcza Ty phdwao macie jeszcze czas do tp.
gratulacje 38 tygodnia

własnie nie wiem skąd presja
Stary 2012-06-30, 10:27   #3778
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Gratulacje

A co do bólu głowy, wiem co to za męczarnia,dobrze, ze juz przechodzi

z ta presją rzeczywiście macie przerąbane ciekawe czy mi tak będą gadać... na szczęście moja mama jest zdania, ze dzidzia musi siedziec w brzuchu tyle ile potrzebuje, wiec nie nalezy do niecierpliwych

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:27   #3779
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
zaczęłam czytać książkę "Język niemowląt", jest świetna
tez ja mam, ale jeszcze nie przecyztalam calej
Stary 2012-06-30, 10:44   #3780
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
TŻ już pojechał a mi się tęskni

Znowu nie mogłam spać i cała obolała jestem już mam dość...
Co Ty zrobisz, jak będzie pracował codziennie

Cytat:
Anna, oby
A ludzie to ciekawskie bestie, zawsze będą się gapić Jak idę obładowana siatami, albo nie daj boże w ubraniu, którego jeszcze nie widzieli, to komentują: pani to się nosi, zamiast do szpitala zbierać.... No comment
Soleilka, mam podobnie z moją babcią i tż :P
Ja pier*** Mądrości z dupy! Siedź w domu i czekaj na skurcze albo na odejście wód. Najlepiej w koszuli nocnej

Zaraz będzie burza - póki co jednak nie ma czym oddychać.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości