|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Cytat:
ale nie lubię i nie potrafię narzekać i się żalić więc ciężko mi opowiadać jak mi smutno i źle czasami, a wiem, że jeśli od czasu do czasu bym to z siebie wyrzuciła to byłoby mi lżej i poczułabym się lepiej - bo na co dzień staram się trzymać i nie pokazywać jak bardzo tęsknię i jaka czuję się samotna, tyle dobrego że czasem sobie popłaczę to robi mi się ciut lepiej nawet Tż-owi rzadko mówię jak się czuję, bo wiem że jemu też jest ciężko i jeśli tylko by miał pracę tutaj to wolałby być z nami, więc nie chcę go bardziej dobijaćdam radę, jeszcze miesiąc albo dwa i wróci tym się pocieszam
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasia ja tez mam tak ze czekam na tża nawet jak przysne to sie budze jak slysze jego kroki ![]() dziewczyny usmailam sie z waszych relacji fallusowych ![]() ja wlasnie worcilam z tż od rodzicow ach tak sie za nim stesknilam w aucie mi bylo tak neidobzre bo u rodzicow sie objadlam no i bylo rzyganko neistety no nic chyba zmeczenie, upał i obzarstwo zrobily swojeagrafka gratuluje kolejnego miesiąca brawo!!!chyab ejstesw najdalej z nas![]() marti no to fajnei ze mała sliczna czekamy na focie ![]() ![]() |
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka doskonale Cie rozumie
ale niestety nic nie zaradze bo wiem ze sie nie da dam jedynie wirtualnego buziaka na chwilowa poprawe nastroju i zjednocze sie z Toba w tesknocie za druga polowa na pocieszenie powiem Ci ze moj pojechal 6 czerwca a przyjezdza dopiero na poczatku sierpnia
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?feature...v=wJxD79jImL0#! zdjecia noworodkow
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Marti wiesz co Ci powiem ze z tego slyszalam to jak sie ma anemie w ciazy to trzeba spozywac pokarmy bogate wlasnie w zelazo i kwas foliowy... jezeli zelazo masz dobre to moze lykaj kwas foliowy albo jedz wiecej pokarmow z bogata iloscia kwasu foliowego np:
warzywa o ciemnozielonym kolorze/liściaste, fasola, groch, soki z owoców cytrusowych, pieczywo pełnoziarniste ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Jak się rozpoznaje anemię? Anemię rozpoznaje się na podstawiemorfologii krwi obwodowej. Jest to badanie łatwo dostępne i powinno być często wykonywane w czasie ciąży (co 4–6 tygodni). W przypadku niskich wartości hemoglobiny i hematokrytu (określonych w definicji) lekarz zwraca uwagę na pozostałe parametry morfologii, takie jak MCV, czyli objętość krwinki czerwonej, co może być pomocne w rozpoznaniu przyczyny anemii.
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
No udalo sie nadrobic jeszcze zanim polnoc mnie zastanie .. ale wybaczcie nie mam sily odpisywac .. strasznie meczacy dzien mialam .. Dopiero co wrocilismy .. ja do mamy a TŻet do siebie spowrotem pojechal .. strasznie juz za nim tesknie , poplakalam sie jak glupia . Caly czas z nim pisze i rycze .. nie wiem jak ja to zniose ..
![]() No nic .. moze jutro bedzie lepiej .. Dobranoc ..
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka dziekuje
tylko widzisz ja mam w normie mcv i zelazo a zrypane mam erytrocyty hemoglobine hematokryt.wyniki mam takie same jak miesiac temu mimo przyjmowania ogromnej dawki zelaza.z tymze wtedy nie badalam poziomu zelaza a teraz babki z labo powiedzialy zebm zrobila i podloze niedoborow jest gdzies indziej.przyjmuje kwas foliowy 800 ug dziennie i wcinam te wszytskie zieleniny wiec nie wiem chyba inna plaszczyzna jest tych niedoborow ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Doczytalam o tym kwasie.ze jesli zelazo w normie to moze byc za malo wlasnie B6 i kwasu foliowego ale poczekm do poniedzialku co mi powie.pewnie mial racje zeby nie robic teraz badan zeby dac organizmowi czas sie przestawic a ja polazlam i se zrobilam sama dla siebie |
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno bedzie dobrze moze brak jakies witaminy... wiesz co nie znam sie na tym wiec nie wiem jak moge Ci pomoc ja bym kombinowala cos z odzywianiem (jesc pokarmy ktore maja duzo kwasu fol. i witaminy B6 i B12) ale nie martw sie bo napewno bedzie dobrze a wiesz ze jak my tak mowimy to tak jest![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- o kurcze juz po polnocy jako grzeczna dziewczynka musze juz isc spac wiec dobranoc slodkich snow
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=sCpGG6ixY2w kurde zapomnialam o tej piosence
jest malo znana ale cudowna jako dedykacja na weselu dla meza-ja ukartowalam z orkiestra i zatanczylam z michalem i spiewalam do uszka bylo cudnie-slowa idealne!"za 10 lat gdy mnie obejmiesz bedzie nam znow tak samo pieknie, za 10 lat wszytsko sie zmienic moze tylko nie ty nie ja .... za 10 lat znow nas otuli czule wspomnien mgla...za 10 lat gdy mnie obejmiesz wesela dzwon odnajdziesz we mnie, welonu biel, gerbery i konfetti pmietam tak jak ty" ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Dojotka wiem ![]() ![]() ![]() ![]() lecimy lulu![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Dojotka a my dalej nie spimy widze Cie
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-06-30 o 00:08 |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane
nadrobilam wiec gartuluje wizyt i tygodni kurcze poczytalam i powiem wam ze ja mam rok mlodsza siostre i dogadujemy sie super owszem klotnie tez sa ale mozemy liczyc na siebie z bratem rok starszym tez oki jakby nie jego zona ktora chce go z wszystkimi sklocic jednak on sie nie daje tylko duzo rzadziej przyjezdza ale wiem ze jakbym czegos potrzebowala to wystarczy 1 telefon i jest my wczoraj pojehcalismy za meblami i d..... nie mamy niccc lece sprzatac milej soboty |
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Czeeść
Agrafka gratuluję 23 tyg ![]() natallkaa gratuluję zdrowej córy ![]() nie znoszę sobót , dobrze, że o 11 przyjedzie do niego kumpel z przedszkola, to będą się bawić a ja ugotuję obiad. Wcześniej jednak zakupy. A po południu to nie wiem co, nie mamy planów, pewnie do parku się przejdziemy czy inny plac zabaw i przeleci dzień. Miłego dzionka życzę wszystkim W ogóle to rwie mnie od wczoraj w pachwinach, nie mogę nogi wyżej podnieść czy też się rozkraczyć, bo zaraz ciągnie, ehh, wyjście z wanny to też już problem. Ale z Kubą w ciąży też to miałam (tylko później). No to ponarzekałam ![]() PS. happy_eve trzymam kciuki za wizytę
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-06-30 o 08:23 |
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie lubie sobot kurcze my tez musimy isc do sklepu a taaaaaaaaaaaaaakie goraco ze nie chce sie wychodzic z domu
a cala droga do sklepu ww sloncu my dzis mamy imieniny tescioweja jutro jedziemy na obiad do prababci a potem na fessssssstttynnnnnn |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja dziś pracowity i zabiegany dzień mam, zaraz na targ z tż, potem ide skoczyć sobie na lumpka, bo chciałam sobie jakąś fają bluzeczkę kupić na dzisiejsze urodziny. Miłego dnia i nie piszcie za dużo ![]() Papa
|
|
|
|
#1246 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana Kochane
lecę robić jajeczniczkę a potem po jakieś owoce na rynek i może też do lupka zajdę Miłego dnia! Happy_Eve trzymam kciuki |
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana
Ja mam dzisiaj pracowity dzień. Jutro mąż wraca z Holandii więc trzeba dom ogarnąć żeby nie było, że żona w ciąży to się miga od wszystkiego. Pewnie by upiec placek z jabłkami na powitanie, bo przez mój pobyt w szpitalu nawet nie było zwyczajowego czułego pożegnania W przyszły piątek mam egzamin na prawo jazdy mam nadzieję że jakoś mi się uda zdać a w sobotę cywilny brata, potem 10 wizyta u gina i wyjazd nad wodę...mam nadzieję że pogoda nam się uda
|
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana,
Marti, Oczywiście cała zaryczana jestem przez te zdjecia ![]() Piękne i wzruszajace Gratuluje wszystkich odkrytych pipeczek i sisiorków U nas lało i straszliwa burza była w nocy i pogody ładnej nie ma Jedziemy dzisiaj za raz z mężem resztę rzeczy z mojego starego mieszkania które stoi wieki puste-wynajelam je poleconej parze i jestem ręka szczęśliwa, bo będzie znaczny przychód w portfelu A potem jedziemy na zakupki do miasta obok, wiec intensywny dzień ![]() A wieczorkiem grill z rodzicami klasowymi, jak mi sie chce kielbaski Miłego dnia Dziewczynki!
|
#1249 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- aaa nie przywitałam się, DZIEŃ DOBRY KOCHANE ;* ja już po śniadanku, zaraz się wyszykuję i lecę na tradycyjne sobotnie zakupy z mamą : ) |
|||||||||
|
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
A my wróciliśmy z zakupów, po drodze nas ulewa złapała, ciemno jak w nocy się zrobiło, ale przy tym duszno i gorąco, heh fajny orzeźwiający prysznic
![]() Właśnie jem śniadanko i kolega Kubusia już przyjechał, pobawią się do 14. A ja na obiad pomidorówka i kotlety drobiowe, ziemniaczki, sosik i kalafior w bułce tartej Spróbowałam obejrzeć te zdjęcia z porodówki i noworodków, ale ta muzyczka i ten klimat, że zobaczyłam parę i wyłączyłam żeby nie wybuchnąć płaczem, straszna beksa ze mnie w ciąży i łatwo ulegam wzruszeniu. |
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju normalnie ruszamy sie na wątku jak muchy w smole
![]() U mnie straszny gorąc, ale kupiłam sobie trzy mega wypasione bluzeczki ![]() Fasolke szparagową kupiliśmy, ziemniaczki młode i chyba taki obiad sobie dziś zrobimy, albo jutro, bo jakoś nie chce mi sie jeśc w taki upał |
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja rozpoczynając 23 tydzień a tym samym 6 miesiąc Nie mogłam w nocy spać choć było tak przyjemnie chłodno i podczytywałam. Zatem gratuluję wszystkich dziewczynek - nareszcie nam się trochę wątek zarózowi, chłopców również gratuluję coby nasze dziewczynki miały w kim wybierać ![]() Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy i okolic czy znają jakieś sprawdzone i tanie hurtownie z art dziecięcymi tak żeby można było podjechać i pooglądać?
|
|
#1253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak wogóe to dzień dobry, chociaż dla mnie to mógłby się już skończyć. Jakiegoś doła mam i najchętniej to zabrałabym tż-ta i wyjechała gdzieś dalekoooooooo
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ale u nas dzisiaj upał. Właśnie nalewam wodę do basenu i chyba się wypluskam razem z synem Strasznie cieszę się,że będę miała córeczke,miałam jechać na jakieś łowy ciuszkowe,ale jest za gorąco,pojadę po niedzieli. Zapomniałam Wam się pochwalić! Moja Oliwka skończyła II klasę gimnazjum ze średnią 5,4! Syn też ukończył III klasę z wyróżnieniem! Jestem bardzo dumna,chodziłam wczoraj jak paw ![]() Dzisiaj organizujemy grilla,przychodzą znajomi.Zamarynowałam już mięsko,zaraz zrobię sałatkę. |
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie te upały
U nas rześko po deszczu I dobrze, wystarczy, że roztapiam się w kuchni przy garach Muszę obudzić swoje maleństwo z brzuszka bo jeszcze dziś się nie ruszała - za to wczoraj wieczorem tak fikała, mąż był zszokowany i w siódmym niebie jednocześnie ![]() Kamalika gratuluję wejścia w 6 miesiąc ale ten czas leci karolla12 brawo, ale masz zdolne i mądre dzieci, gratuluję Zazdraszczam grilla A, i jeszcze dlatego nie lubię sobót, że i życie na naszym wątku zamiera
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
hej
na razie nie mam dla was czasu ![]() jak wizyty? wybaczcie, nie jestem w stanie nadrabiać |
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() Kamalika gratuluje 6 miesiaca Karola a Tobie zdolnych dzieciaczkow ![]() Mysti czyzbys miala dzis urodzinki czy cos pokickalam?? jesli tak to zycze wszytskiego najlepszego kochana ![]() a jesli nie to nie czytaj ![]() u nas taki skwar ze mi slabo a musze jechac do olsztyna po bratanka nich zyje klima a aucie mi dzis najlepiej ![]() Dziewczyny ale mam bebech - masakra
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze u nas nie da sie wyjsc masakra jakas w cieniu mamy 33 stopnie ehhhhh tez chce basen ale tu nie ma gdzie rozlozyc ale za to w przyszlym roku bedziemy sie pluskac w 3
![]() i wogole okazuje sie ze bedzie duzo dzieci kolo nas oczywiscie jak sie przeprowadzimy i gabi bedzie miala rocznikowa sasiadke a oli 2 kolegow wiec juz nie moge sie doczekac narescie bedzie z kim pogadac nie ma to jak powrot w stare strony |
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
marti super te foty noworodkow!!!alenajb sie wzruszylam tym cytatem z twojego slubu az tż namnie spojrzal wlasnie bo ja w ryk
![]() dekajka pociesze cie ze czlowiek sie do wszystkeigo przyzwyczaja i z czasem jest lepiej troszkekarolla gratuluje zdolnych dzieciakow!!!! u nas w lasnie burza mega przeszla ale duszno tak ze chyba umrę ......i pewnie zaraz slonce wyjdzie wiec ogolnie nie wiem obiadu nie mamochoty dzis robic jeszcze tego nie oznajmilam tżowi ale robie strajk bo mi duszno, jak chce neich mnie gdzies zabierze zjadlabym karkówkę
|
|
|
|
#1260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo lubię oglądać zdjęcia tatusiów z noworodkami, bo to taki fajny kontrast: siła kontra totalna zależność od innych. Cytat:
Cytat:
![]() Słyszałam o takim miejscu, gdzieś pod Warszawą, ale zapomniałam nazwy.To znaczy nie wiem czy to hurtownia ( a co za tym idzie jakie są ceny) czy to po prostu miejsce, gdzie można się zaopatrzyć w praktycznie wszystko co niezbędne. Mnie narazie się nie śpieszyło, bo planuję takie zakupy gdzieś we wrześniu, jak już będę wiedziała co mam, a czego nie. Ale jak się dowiem to Ci napiszę.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

)
jej ale ten czas leci
nawet Tż-owi rzadko mówię jak się czuję, bo wiem że jemu też jest ciężko i jeśli tylko by miał pracę tutaj to wolałby być z nami, więc nie chcę go bardziej dobijać

ale niestety nic nie zaradze bo wiem ze sie nie da
dam jedynie wirtualnego buziaka na chwilowa poprawe nastroju i zjednocze sie z Toba w tesknocie za druga polowa
na pocieszenie powiem Ci ze moj pojechal 6 czerwca a przyjezdza dopiero na poczatku sierpnia 

chyba inna plaszczyzna jest tych niedoborow
widze Cie 

, dobrze, że o 11 przyjedzie do niego kumpel z przedszkola, to będą się bawić a ja ugotuję obiad. Wcześniej jednak zakupy. A po południu to nie wiem co, nie mamy planów, pewnie do parku się przejdziemy czy inny plac zabaw i przeleci dzień. 

a musze jechac do olsztyna po bratanka