|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65161 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Co do olejków Alterry, wersja brzoza+pomarańcza jest faktycznie najlepszym wyborem, bo już na drugim miejscu jest olejek jojoba. W moim Rossie bez problemu go dostałam, chyba bym się zaryczała, jakby go wycofali
O wiele bardziej przypadł mi do gustu niż granat+awokado (tam zamiast niego olej rycynowy; być może siła sugestii), myślę też, że o wiele lepiej radzi sobie ze skórą - tamten jakby ją wysuszał, albo może był po prostu za słaby, żeby sobie z nią poradzić. Dodam jeszcze, że zaczynam dogadywać się z moimi włosami, wyglądają coraz lepiej Niestety dzisiaj przy olejowaniu wyleciało ich chyba z 30. Krzyk, płacz i zgrzytanie zębów. Chyba nadrabiają średnią z ostatniego tygodnia, kiedy widziałam niezły postęp ..Pytania: ![]() 1. Sucharki odgniatać na sucho czy zaraz po nałożeniu żelu? Domyślam się, że zależy to od osobistych upodobań, ale czy któryś z tych sposobów skręt polepsza lub osłabia .. ? 2. Zastanawiałam się nad żelem mrożącym. Na KWC niestety są bodajże 2 lub 3 recenzje. I, jakby o to zapytać, u kogo on może się sprawdzić? Co jest w nim takiego, że zdecydowana większość wizażanek się nim zachwyca?
|
|
|
|
#65162 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Nie obcięłam, niech rosną ![]() I kaca leczę po licencjacie
|
#65163 |
|
Raczkowanie
|
Mi brzoza i pomarańcza nie podpasowała, albo żadnego efektu, albo puszak. Kupiłam dawno temu, a teraz w tym samym Rossie nie ma już tej wersji, nie wiem od czego to zależy. Przynajmniej ładnie pachnie (deliiiicje).
Dzisiaj jakiś trochę przyklap mam na głowie i chyba zdecyduję się na żel, może nawet lniany ugotuję. A gdzie kupujecie siemię? W aptece? Nie mam pod nosem sklepu ze zdrową żywnością. Umówiłam się na poniedziałek do fryzjerki. Już czytam o metodach na porost. Mam nadzieję, że coś zostanie mi z tych włosów. Fotki wstawiam, może doradzicie co zasugerować przy cięciu, bo ja sama średnio mam jakiś pomysł Chyba chciałabym trochę skrócić górną warstwę i ciut podciąć dolną...Rrr, jak zwykle mam problemy ze zdjęciami, więc tylko jedno
|
|
|
|
#65164 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle uważam, że liczenie niepotrzebnie napędza jakieś lęki :P Cytat:
Chociaż mi zdarza się, że co jakiś czas takie wysychające ugniotę ze dwa razy. więcej puchu ale mam wrażenie, że wtedy skręt jest mocniejszy (jeśli ich nie dotykam chyba się pod własnym ciężarem rozkręcają) Cytat:
Ktoś tu ostatnio o niego pytał w kontekście porowatości - wyszło na to, że raczej te niskoporowate go wolą
|
|
|
#65165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak nałożyłaś w końcu? Cytat:
Kac w taką pogodę, mordęga.. ![]() Jaaaakie
|
|
#65166 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny ;-) ! Można się przyłączyć?
Ponad rok temu skończyłam z prostownicą i od tego czasu pozwalam włosom układać się zgodnie z ich naturą - tzn. jak w załączniku. Na zdjęciu (niestety słabej jakości) włosy po umyciu szamponem Natura Siberica do włosów suchych, odżywce nivea long repair i serum A+E - rozczesane na mokro drewnianym grzebieniem z TBS. W zasadzie nic więcej z nimi nie robię, bo nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, ale bede Was podczytywać, czerpać i może też doczekam się pięknych włosów
|
#65167 |
|
Przyczajenie
|
nie musiała rozumieć sensu życia, wystarczyło spotkać Kogoś, kto go zna, a potem zasnąć w Jego ramionach jak dziecko, które wie, że ktoś silniejszy od niego chroni je przed wszelkim złem i niebezpieczeństwami |
|
|
|
#65168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
;( Jutro jadę do najbardziej oddalonego Ross, moja ostatnia nadzieja.. W jednym nawet w ogóle nie ma plakietki na pólce, w drugim jest, ale miejsce za nią ciągle puste...Tak. Najpierw nałożyłam żel, trochę podsuszyłam, potem piankę i dalej suszyłam. Podoba mi się ta pianka
|
|
|
#65169 |
|
sentimental animal
|
mam takie małe, głupie pytanie
jak wy zmywacie oleje odżywką? wiem o metodzie kubeczkowej, próbowałam i to ustrojstwo za cholerę nie chce się pienić suche włosy od biedy umyję, ale naolejowane to no way, chyba, że mam duużo czasu i trzymam głowę pod kranem 20 min. zużywając pół butelki...
|
#65170 | |
|
Raczkowanie
|
oj uwierz, że do bankructwa mi bliżej niż do bogactwa przez tego Rossmanna
![]() dzisiaj poszłam do jednego [takiego już nie na przeciwko tylko w innym miejscu] nakupowałam Isan i piankę, po czym poszłam do pracy, koleżanka, z którą się wymieniałam zmianami stwierdziła, że idzie do Rossmanna, więc poszłam z nią i znowu zrobiłam zakupy.. no cuż...Cytat:
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-06-29 o 19:37 |
|
|
|
|
#65171 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
myślałam o jakiejś innej, skuteczniejszej metodzie
|
|
#65172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
później jeszcze przejadę ręką z odżywką po włosach parę razy i wszystko czyste
|
|
|
|
|
#65173 |
|
sentimental animal
|
i robi ci się wtedy piana?
|
#65174 |
|
Zadomowienie
|
Nie każda odzywka myjąca się pieni. Nie musisz mieć piany żeby coś umyć
|
#65175 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
popróbuję jeszcze 'dzisiaj do szkoły byłam w gładkim kucyku na żel i jak rozpuściłam i rozczesałam to do miejsca związania były takie gładkie i proste
|
|
#65176 |
|
Rozeznanie
|
U mnie się praktycznie żadna odżywka nie pieniła. Grunt to dobrze wmasować w skalp i włosy.
|
|
#65177 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
skąd ja to znam :P
nie musiała rozumieć sensu życia, wystarczyło spotkać Kogoś, kto go zna, a potem zasnąć w Jego ramionach jak dziecko, które wie, że ktoś silniejszy od niego chroni je przed wszelkim złem i niebezpieczeństwami |
|
|
|
|
#65178 | |
|
Raczkowanie
|
zaczęłam czytać Twój blog
już miałam go w zakładkach i miałam i nie mogłam się zabrać, ale przeczytałam na jakimś wątku jak go ktoś zachwalał, zobaczyłam, że go mam w zakładkach to czytam i to już no i czytam już tak ponad godzinę, zaprzestałam, bo ponoć jak się na czymś skupia za długo to później się już nie przyswaja informacji :Pinformacji tam co nie miara.. już nawet pomijam Twoje włosy, bo jak zobaczyłam różnicę przed CG i tam po jakimś czasie to sama do siebie rzekłam "ja pier****dzielę" chociaż nie klnę w ogóle.. razem z pielęgnacją włosów postanowiłam zadbać o twarz, a jest czym walczyć, oj jest.. i od razu po wypłacie biegnę, lecę, pędzę do ZSK i kupuję tyle półproduktów, że ciężarówką będą mi to dostarczać ale mnie naszło natchnienie na podzielenie się swymi myślami.. dziękuję za to natchnienie NO I KTO JEST MOJĄ WŁOSOWĄ SIOSTRĄ? ZGŁASZAĆ SIĘ BEZ BICIA ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- a następna dopiero 14
|
|
#65179 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z Poznania
dzisiaj widziałam całą półkę olejków Alterry w rossie w browarze, i ostatnio też w galerii pestka
|
|
|
|
#65180 |
|
Raczkowanie
|
Mi się Isana nawet pieni
z innymi jeszcze nie próbowałam. A teraz kończę się pakowac i jutro wyjeżdżam !
|
|
|
|
#65181 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
ja lubię ten żel. Był analizowany zarówno ten jak i czarny.
Cytat:
)Słodkie masz te loczki. Wieczorem jeszcze nieodgniecione, prawda albo wilgotne? Cytat:
. Jeśli tak, proszę o namiar![]() Nie polecam farbować w Estakadzie (koleżanka chciała chłodny blond, wyszła z kurczakiem na głowie - farbowała ją śliczna, choć naburmuszona pani o kręconych włosach). Cytat:
Hej ![]() Cytat:
Czytaj dalej i pokazuj efekty. Mam nadzieję, że w końcu będę w miarę na bieżąco. W niedzielę wyjeżdżam na obowiązkowy-przymusowy wyjazd na tydzień (brak zasięgu i dostępu do internetu). Potem jakiś czas mam nadzieję słodkie lenistwo
|
||||
|
|
|
#65182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba najlepsiejszy i największy komplement, jaki usłyszałam w życiu, dziękuję Nigdy się nie spodziewałam, że komuś moje bazgroły będą się podobać, a spotykam się z tak ciepłym przyjęciem ![]() Codziennik Ci pomoże, zdjęcia i efekty po danych zestawach. Patrzaj, komu pasują podobne rzeczy co Tobie
|
|
#65183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#65184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Efekty (jezeli tylko bedą) na pewno zaprezentuje. Jestem dzień po obronie, więc bede miała zdecydowanie więcej czasu, aby dopieszczać te swoje włosy i eksperymentować
|
|
#65185 |
|
Queen Of Darkness
|
DMkAnia Pokaż włosy
![]() Co do kołtunów...może mniej się przykładasz do pielęgnacji w tamtym miejscu? czasem tak bywa, że przypadkiem omijamy część włosów i potem one inaczej się zachowują. Nie zaszkodzi sprawdzenie tego no własnie specjalnie oddzielam włosy, żeby nawilżyć dokładnie w temiejsce gdzie się one kołtunią nawet i nic mój jedyny patent to zrobić warkoczyka z tych włosów od spodu po rozczesaniu i wtedy jakos daję radę. już nawet miałam pomysł haha żeby je zgolić haha XD ale byc moze następne by się kołtuniły ;o i nie mogę coś załącnzików dodać ; ) spróbuję potemMartek_,Facelle Sensitive z Rossmana a ten "szampon" jest dobry dla włosów przetłuszczających się? jesli tak to jesteś moją boginia *-* Edytowane przez lusianna Czas edycji: 2012-06-30 o 11:59 |
|
|
|
#65186 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Spróbuj moich metod, wiszę w dzienniku regeneracji (podlinkowany w 1 poście) na stronach 5 i 6 zaczyałam z podobnym bardzo bałaganikiem ![]() Cytat:
postaw przed sobą mleczko do demakijażu i patrz na nie aż Ci się utrwali że bez piany też myje :P z tych co miałam pieni się Drammock Avocado Wax |
|
|
|
|
#65187 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zwykle drugie tyle co na grzebieniu splywa przy splukiwaniu... Tak zle jeszcze nie bylo, a walcze z wypadaniem juz 4 miesiaceDla mnie jest jedyna metoda sprawdzania na biezaco, czy sytuacja poprawia sie czy ulega pogorszeniu, no bo jak inaczej..? Tzn. gdyby mi wypadalo raz 30 a raz 50 wlosow to nie robilabym z tego tragedii oczywiscie, ale u mnie to sa duzo wieksze ilosci... dlatego licze Cytat:
Brzoza i pomarancza tez byla??Cytat:
![]() Dziewczyny, czy Wy jak myjecie kubeczkowo szamponem wlosy to tylko tak jakby troszke ugniatacie/wygniatacie te wlosy polane rozcienczonym szamponem, czy jakos je bardziej intensywnie masujecie, przeczesujecie, trzecie czy cos?
|
|
|
#65188 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić, bo CG(kulawe CG
) daje u mnie gigantyczne efekty! Jak do tej pory miałam włosy między 2a/2b, to po wczorajszym minimum pielęgnacyjnym mam włosy 2c/3a I to bez jakiegokolwiek stylizatora! Jak zatem wyglądała moje pielęgnacja?-na skalp kubeczkowo szampon Alterra morelowa, bo ostatnio chyba przesadziłam z Isaną różową do mycia i miałam już po 12 godzinach tłuste włosy ale i tak nie wychodziłam z domu przez 3 dni, to ok -na długość Isana różowa do mycia -dużo Alterry morelowej d/s -dużo Joanny len+rumaniek b/s plunking(do tego celu używam fartucha laboratoryjnego ) przez chyba 40 minut, bo się zagadałam przez tel Po zdjęciu fartucha z mokrymi, rozpuszcoznymi poszłam spać. Kiedy wstałam o 7 rano, dalej był mokre ale chodziłam sobie po meszkaniu, pakowałam się i spokojnie zjadłam śniadanie. Kiedy popatrzyłam w końcu do lustra ok. godziny 9 rano, moja mina stopniowo zmieniała się z: ![]() na TYLE. Zero olejów, zero stylizacji. Chyba włosy w końcu zaczynają mi się odwdzięczać |
|
|
|
#65189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje, że Twoje włosy Cię uszczęśliwiają.. )
|
|
#65190 |
|
sentimental animal
|
dzisiaj włosy po rolkach mają faaajną objętość i loki
![]() pomijam fakt, że jeździłam 2 godziny bez wody w 34 C i pod koniec myślałam, że się porzygam
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

O wiele bardziej przypadł mi do gustu niż granat+awokado (tam zamiast niego olej rycynowy; być może siła sugestii), myślę też, że o wiele lepiej radzi sobie ze skórą - tamten jakby ją wysuszał, albo może był po prostu za słaby, żeby sobie z nią poradzić.
Niestety dzisiaj przy olejowaniu wyleciało ich chyba z 30. Krzyk, płacz i zgrzytanie zębów. Chyba nadrabiają średnią z ostatniego tygodnia, kiedy widziałam niezły postęp ..

Chyba chciałabym trochę skrócić górną warstwę i ciut podciąć dolną...

W jednym nawet w ogóle nie ma plakietki na pólce, w drugim jest, ale miejsce za nią ciągle puste...
jak wy zmywacie oleje odżywką? wiem o metodzie kubeczkowej, próbowałam i to ustrojstwo za cholerę nie chce się pienić

I to bez jakiegokolwiek stylizatora! Jak zatem wyglądała moje pielęgnacja?