Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 14:19   #1621
Asji
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
w sumie Andriejewna, mogłabym napisać, że mnie to dziwi, ale mnie to .. nie dziwi.. postawa mi się nie podoba (subiektywna ocena, bez wartościowania Twojej osoby), ale mówisz o tym otwarcie i szczerze, tymczasem większość osób - których działanie potwierdzają takie samo podejście - kombinują i wymyślają naciąganą ideologię.
Ale co z tego, że Andriejewna mówi o tym "szczerze i otwarcie" na anonimowym, wirtualnym forum? Tutaj może napisać co chce, przecież nie ma to znaczenia skoro przed księdzem i tak będzie zapewniać jak bardzo ślub katolicki jest dla niej ważny i jakie to wielkie, duchowe przeżycie Pewnie taką samą wersję przedstawi rodzinie i znajomym, coby któryś z gości nie próbował zepsuć jej widowiska
Rzadko się z tak obłudnym myśleniem spotykam.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 14:45   #1622
Suvia
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/1274686/kobieto.html

to mnie dziwi... Rozwalonych i pobrudzonych trampek też nie lubię, ale kurcze, kobiecość to coś tyćkę więcej niż katowanie się w szpilach na co dzień. No i zakład, że autorem obrazka jest facet

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 14:46   #1623
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
RÓWNIEŻ mnie śmieszą dziewczyny, które jeżdża na gape a potem mają pretensje, że kanary ich złapały i, że muszą płacić, a one tak malo zarabiają.
mnie to wrecz rozwala. swego czasu regularnie przetrzymywalam ksiazki z biblioteki - kiedy juz tam szlam w koncu, oczywiscie przychodzilo mi zaplacic kare - i placilam bez mrugniecia okiem, bo wiedzialam, ze jedynie sobie moge "zawdzieczac" ubytek w portfelu...

tak samo mnie rozwala tlumaczenie, ze kupuje sie podrobke danego towaru, bo nie stac kogos na oryginal.

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Poza tym zastanawiam się, czy uwierzyłabym w przysięgę małżeńską kogoś, kto tu wielce obieca, że wychowa dzieci w wierze katolickiej (nie mając takiego zamiaru) i obiecuje mnie nie opuścić do śmierci . Skąd mogę wiedzieć, czy wszystkiego tak niefrasobliwie i oszukańczo nie traktuje?
sluszne spostrzezenie. i to Ty, zdaje sie, wczesniej pisalas o szacunku do instytucji - tez popieram. mnie by nie przyszlo do glowy korzystac z jakiegos obrzadku tylko dlatego, ze chce wystapic tak, a nie inaczej ubrana. (abstrahujac juz od tego, ze wszak mozna isc do USC w sukni bialej, prawda?). a jak komus zalezy na pompie, to moze przystapic do ceremonialu humanistycznego.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-30 o 14:48
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 14:51   #1624
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
http://kwejk.pl/obrazek/1274686/kobieto.html

to mnie dziwi... Rozwalonych i pobrudzonych trampek też nie lubię, ale kurcze, kobiecość to coś tyćkę więcej niż katowanie się w szpilach na co dzień. No i zakład, że autorem obrazka jest facet
Albo dziewczyna próbująca udowodnić sobie, że codzienne chodzenie w wielkich szpilkach jest super i mega kobiece

Ja tam chodzę w brudnych trampkach i mimo wszystko czuję się kobieco
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:55   #1625
201604181004
Konto usunięte

A propo kupowania biletów w pociągu to baaaaardzo sympatycznie zachował się wczoraj konduktor... Wsiadałam na stacji na której jest kasa biletowa, natomiast nie zdążyłabym kupić biletu. Pyta się mnie
-czemu to pani do kasy nie poszła
-nie zdążyłabym na pociąg...
-i co teraz? tyle pieniędzy chce pani dopłacać?
-no chcieć to nie chcę
-

I wpisał mi że wsiadłam jedną stację wcześniej gdzie nie ma kasy biletowej więc dopłata mnie nie obowiązywała.
Miło mi się zrobiło.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:08   #1626
201604200942
Konto usunięte

co mnie dziwi? Przeżywanie całych studiów na fejsbuku. Mam koleżankę, która przeżywa nawet najmniejsze koło, w czasie sesji codziennie musi się żalić, że nie zda, że nic nie umie- oczywiście zawsze zdaje w pierwszym terminie, z piątką w indeksie
Co gorsza, niedługo zdaje licencjat i razem z jej pozostałymi 450 znajomymi mamy zaszczyt czytać jej postępy w nauce, które oczywiście według niej wynoszą zero.

No Boże, po jaką cholerę ludzie piszą, że nic nie umieją, chociaż uczą się 24/7 i dostają 5? Nie rozumiem tego, no nie rozumiem...

Chętnie bym ją zablokowała, niestety koleżanka jest starostą roku i zdarza jej się napisać mądry post dotyczący spraw studenckich...

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2012-06-30 o 17:10
Stary 2012-06-30, 17:10   #1627
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A propo kupowania biletów w pociągu to baaaaardzo sympatycznie zachował się wczoraj konduktor... Wsiadałam na stacji na której jest kasa biletowa, natomiast nie zdążyłabym kupić biletu. Pyta się mnie
-czemu to pani do kasy nie poszła
-nie zdążyłabym na pociąg...
-i co teraz? tyle pieniędzy chce pani dopłacać?
-no chcieć to nie chcę
-

I wpisał mi że wsiadłam jedną stację wcześniej gdzie nie ma kasy biletowej więc dopłata mnie nie obowiązywała.
Miło mi się zrobiło.
Często mi się zdarza nie zdążyć kupić biletu i jeszcze ani razu nie dopłacałam. Mam albo genialnych konduktorów, albo niesamowity urok osobisty
Obstawiam pierwsze

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:14   #1628
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
co mnie dziwi? Przeżywanie całych studiów na fejsbuku. Mam koleżankę, która przeżywa nawet najmniejsze koło, w czasie sesji codziennie musi się żalić, że nie zda, że nic nie umie- oczywiście zawsze zdaje w pierwszym terminie, z piątką w indeksie
Co gorsza, niedługo zdaje licencjat i razem z jej pozostałymi 450 znajomymi mamy zaszczyt czytać jej postępy w nauce, które oczywiście według niej wynoszą zero.

No Boże, po jaką cholerę ludzie piszą, że nic nie umieją, chociaż uczą się 24/7 i dostają 5? Nie rozumiem tego, no nie rozumiem...
Ale to jest nic. Ja mam taką która do swoich lamentów dołącza wątki rodzinne.

BOOOOŻE NIE ZDAM BOŻE NIE ZDAM ALE MAMA MÓWI ŻE PIERWSZY ROK TAK WYGLĄDA BO ONA NA POLONISTYCE TO ZAWALIŁA FONETYKĘ NA PIERWSZYM ROKU BOOOOŻE Z KOLEI TATA MÓWI ZE MAM SIĘ NIE MARTWIĆ BOOOŻE NIE ŚPIĘ NIE JEM BO TRZYMAM KREDENS OD 30 DNI UMIERAM NIECH TA SESJA SIĘ SKOŃCZY

tsa trzymam ja tylko dlatego że to niezła rozrywka poczytać takie wypociny.

Hehe mi się często zdarzało dopłatę opłacać...
Stary 2012-06-30, 17:18   #1629
snejku
Raczkowanie

Dziwią mnie ludzie, którzy po 9 latach bez skrupułów i bez żalu oddają kota/psa do schroniska.
snejku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:19   #1630
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

BOOOOŻE NIE ZDAM BOŻE NIE ZDAM ALE MAMA MÓWI ŻE PIERWSZY ROK TAK WYGLĄDA BO ONA NA POLONISTYCE TO ZAWALIŁA FONETYKĘ NA PIERWSZYM ROKU BOOOOŻE Z KOLEI TATA MÓWI ZE MAM SIĘ NIE MARTWIĆ BOOOŻE NIE ŚPIĘ NIE JEM BO TRZYMAM KREDENS OD 30 DNI UMIERAM NIECH TA SESJA SIĘ SKOŃCZY

i jeszcze mnie dziwią niektóre komentarze na fejsie. To znaczy "fejsowa konwersacja" pod jakimś statusem
- :p
- :pp
-
- co się śmiejesz?
- a co nie mogę?
- nie no możesz
-
......

że ludziom chce się prowadzić takie wymuszone rozmowy?
Stary 2012-06-30, 17:24   #1631
201604181004
Konto usunięte

:d też mnie to dziwi. albo statusy w stylu

Och cóż to za wywłoka jedna blondyna, i tak jestem lepsza idiotko. KC Pawełek =* kto ma wiedzieć ten wie.

Zwłaszcza ostatni fragment, kto ma wiedzieć ten wie, po prostu zabija mnie za każdym razem i jest wskazaniem dla mnie do usunięcia takiej osoby ze znajomych
Stary 2012-06-30, 17:45   #1632
matyldaaaa
Zakorzenienie

Obejrzałam film "Darling I lowe ju" (dowiedziałam się o nim z innego wątku na wizażu ) i jestem zdziwiona jakie kobiety potrafią być naiwne
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:45   #1633
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

Chętnie bym ją zablokowała, niestety koleżanka jest starostą roku i zdarza jej się napisać mądry post dotyczący spraw studenckich...

Jeszcze jak piszą to można nie czytać czy coś. Ale szlag mnie trafia jak idę na egzamin i stoją takie 4 kretynki nakręcając się nawzajem. A odejść dalej nie można, bo u nas na egzamin przychodzi kilka setek ludzi i stoisz i czekasz, aż cię wreszcie wyczytają z listy (sporadycznie, niestety, alfabetycznej listy). Grr

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:54   #1634
201604181004
Konto usunięte

Mnie dziwią pamiętniki z wakacji a raczej... podziwiam reżysera. (niestety jestem szczęśliwą posiadaczką cyfrowej telewizji naziemnej i jestem skazana na garstkę programów więc leci sobie ten polsat). W każdym razie teraz jest odcinek w którym ludzie pojechali na wakacje i wyciągają jedzenie z hotelowych śmietników Jezu
Stary 2012-06-30, 17:58   #1635
KOOL SHEN
Rozeznanie

Niby jest kręcone na prawdzwiwych wydarzeniach
Stary 2012-06-30, 18:00   #1636
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Ale co z tego, że Andriejewna mówi o tym "szczerze i otwarcie" na anonimowym, wirtualnym forum? Tutaj może napisać co chce, przecież nie ma to znaczenia skoro przed księdzem i tak będzie zapewniać jak bardzo ślub katolicki jest dla niej ważny i jakie to wielkie, duchowe przeżycie Pewnie taką samą wersję przedstawi rodzinie i znajomym, coby któryś z gości nie próbował zepsuć jej widowiska
Rzadko się z tak obłudnym myśleniem spotykam.
tylko, że ja o dopasowaniu ideologii do sytuacji myślałam nie tylko w realu, ale właśnie szczególnie w kontekście forum. Z drugiej strony - skąd to założenie, że Andriejewna w realu przedstawia inną wersję? tak jak pisałam - postawy nie pochwalam, ale wolę taką "kalkulację" niż nagłe tymczasowe nawrócenia
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:06   #1637
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KOOL SHEN Pokaż wiadomość
Niby jest kręcone na prawdzwiwych wydarzeniach
no tak przy okazji "Darling I lowe ju" wspomnianego przez Matyldę jestem skłonna uwierzyć że polacy na wakacjach różne dziwne rzeczy robią
Stary 2012-06-30, 18:13   #1638
KOOL SHEN
Rozeznanie

Co roku jade do Paryża i ciekawe widoki mam polaków a szczególnie skarpety do sandałów:brzydal :. I jak fajnie zwiedzają
Stary 2012-06-30, 18:15   #1639
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
w elektrycznym gotuję ;p
to nie zalewaj wrzątkiem

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
nie zgodze sie jezeli chodzi o wytracanie sie kamienia to ok, ale jezeli chodzi o pozniejszy smak herbaty, to jest on zwyczajnie gorszy, szczegolnie zielonej. Chinczycy to spece od parzenia herbaty, ci najbardziej tradycyjni zalecaja zalewac wlasnie bialym wrzątkiem. ja wlewam do czajnika prawie zawsze przefiltrowana i wylaczam kilka sekund przed pelnym bulgotaniem( temp. prawie 100s C)
o smaku nei będe dyskutować bo to indywidualna sprawa, dla mnie lepsza nie zalana wrzątkiem
zielona herbata, herbatki odchudzające, zioła, tak, zalewa się wrzątkiem ale gdzieś, kiedyś, czytałam i wypróbowane, że czarną herbatę zalewa się wodą o ok90 stopniach

jeśli ktoś nie lubi kranówy nawet pogotowaniu, polecam kupować wodę np w 5l baniakach, w sumie tanio wychodzi a smak trochę lepszy
Stary 2012-06-30, 18:17   #1640
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
to nie zalewaj wrzątkiem

o smaku nei będe dyskutować bo to indywidualna sprawa, dla mnie lepsza nie zalana wrzątkiem
zielona herbata, herbatki odchudzające, zioła, tak, zalewa się wrzątkiem ale gdzieś, kiedyś, czytałam i wypróbowane, że czarną herbatę zalewa się wodą o ok90 stopniach

jeśli ktoś nie lubi kranówy nawet pogotowaniu, polecam kupować wodę np w 5l baniakach, w sumie tanio wychodzi a smak trochę lepszy
Zielonej nie zalewa się wrzątkiem, tylko ok. 70*, bo wrzątek rozkłada witaminę C.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:19   #1641
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KOOL SHEN Pokaż wiadomość
Co roku jade do Paryża i ciekawe widoki mam polaków a szczególnie skarpety do sandałów:brzydal :. I jak fajnie zwiedzają
tak się śmiejemy, że polacy noszą skarpety do sandałów, a może to właśnie must have tego sezonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1278840594_by_DJKI_500.jpg (49,9 KB, 89 załadowań)
Stary 2012-06-30, 18:21   #1642
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zielonej nie zalewa się wrzątkiem, tylko ok. 70*, bo wrzątek rozkłada witaminę C.
a może, zasugerowałam się tym, co wyżej było napisane
zawsze czytam na opakowaniach sposób użycia herbatki i melisę zalewa się wrzątkiem
innych nie probowałam

Edytowane przez passion80
Czas edycji: 2012-06-30 o 18:22
passion80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:22   #1643
KOOL SHEN
Rozeznanie

Fajna moda
Stary 2012-06-30, 19:09   #1644
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
tak się śmiejemy, że polacy noszą skarpety do sandałów, a może to właśnie must have tego sezonu

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
tylko, że ja o dopasowaniu ideologii do sytuacji myślałam nie tylko w realu, ale właśnie szczególnie w kontekście forum.
Rozumiem. Jasne, dobrze, że choć na forum przyznaje się do swoich poglądów. Tu nie wiążą się z tym żadne konsekwencje. W kontekście ślubu to jednak real jest ważniejszy, dlatego o nim napisałam.
Cytat:
Z drugiej strony - skąd to założenie, że Andriejewna w realu przedstawia inną wersję?
Skoro planuje wziąć ślub kościelny to nie wyobrażam sobie, że przedstawi księdzu wersję taką jak nam na forum, czyli "w sumie katolicyzm mam w zadku, ale ślub mi dajcie, bo chcę mieć ładne foty z kościoła". Żaden ksiądz przy zdrowych zmysłach jej tego ślubu nie udzieli, dlatego napisałam, że w realu zapewne poglądy "zmienią" się jej o 180stopni.
Cytat:
tak jak pisałam - postawy nie pochwalam, ale wolę taką "kalkulację" niż nagłe tymczasowe nawrócenia
Jak dla mnie na jedno wychodzi. Obłuda w obu wypadkach.

Edytowane przez Asji
Czas edycji: 2012-06-30 o 19:10
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 20:03   #1645
pannaleksandra
Wtajemniczenie

To jest najśmieszniejsze (i paradoksalnie najgorsze) z tej historyjki- ja nie jestem idealna, czysta jak łza i tak dalej, ale po prostu nie mogłabym tak przy księdzu czy przy kimkolwiek innym udawać, że to potrzeby duchowe, wiara, jak to ja nie wielbię KK, według mnie to już szczyt obłudy.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 22:29   #1646
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Ślub w KK żeby założyć piękną suknię i pochwalić się nią przed dwusetką znajomych.
Dziwi mnie, że ktoś to tak przeżywa.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Dziwią mnie obleśni faceci po 50-tce, którzy myślą, że są macho, żują gumę z otwartą paszczą i ślinią się przy tym do młodych dziewczyn
Mnie też. I obrzydzają.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Mnie dziwią pamiętniki z wakacji a raczej... podziwiam reżysera. (niestety jestem szczęśliwą posiadaczką cyfrowej telewizji naziemnej i jestem skazana na garstkę programów więc leci sobie ten polsat). W każdym razie teraz jest odcinek w którym ludzie pojechali na wakacje i wyciągają jedzenie z hotelowych śmietników Jezu
Przecież to jest boskie

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:24   #1647
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziwi mnie, że ktoś to tak przeżywa.
Pewnie, nie mogę się od tamtej chwili otrząsnąć i płaczę po kątach.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:30   #1648
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwią mnie mężczyźni chodzący po mieście bez koszulek w upał. Ja jestem kobietą i jakoś muszę wytrzymać w staniku i koszulce czy sukience, a brzuchaci panowie oczywiście umrą i muszą zdjąć koszulkę i zaprezentować światu swoje spocone cielsko. Jechałam dzisiaj autobusem i po prostu obrzydził mnie facet z ogromnym brzuchem, cały spocony, który w ręku trzymał koszulkę. Mnie też było gorąco, ale jakieś granice powinny być. Na samą myśl o tym, że przechodząc koło niego mogłabym się o niego otrzeć robiło mi się niedobrze.

A, no i mnie rozwala, kiedy idzie chłopak z gołą klatą, bo gorąco, ale za to w skarpetach prawie po kolano i adidasach. W klatę praży, ale w nogi to już nie?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 00:05   #1649
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A, no i mnie rozwala, kiedy idzie chłopak z gołą klatą, bo gorąco, ale za to w skarpetach prawie po kolano i adidasach. W klatę praży, ale w nogi to już nie?
Pewnie już kiedyś o tym gdzieś pisałam, ale na tej samej zasadzie dziwią mnie dziewczyny ubrane w wydekoltowane, zwiewne sukienki z krótkim rękawem albo wręcz bluzki na ramiączkach, a na nogach mające grube, kryjące, czarne rajstopy, i to przy takim upale jak dzisiaj. W dekolt/ramiona praży, a w nogi to już nie?
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 00:08   #1650
Nigella damascena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez snejku Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie, którzy po 9 latach bez skrupułów i bez żalu oddają kota/psa do schroniska.
albo tacy, którzy się przeprowadzają , a zostawiają zwierzęta...
Nigella damascena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości