|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Prince, myślę, że zostałabyś wcześniej poinformowana o planach wykonania cc przed tp. Dostałabyś stertę dokumentów do podpisania i takie tam
Monika, gratuluję zdanego egzaminu Bawcie się dobrze i odpocznijcie. A Ty Kochana zregeneruj siły i naładuj się pozytywnie ![]() Perse, hihi - kotlet+bułka - UWIELBIAM też kojarzy mi się z dzieciństwem Mama robiła mi taki zestaw na wycieczki szkolne ![]() Czasami Tż do pracy bierze, jak zostanie z obiadu mięsko. |
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Perse ale mi zrobiłaś smaka na schabowego z chlebem
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Konto usunięte
|
O kurde, co ja narobiłam, zaraz będą w Wiadomościach gadać, że nagle o 19 w Polsce zwiększyła się sprzedaż schabu :P:P:P
No bo u mnie były kotleciki dzisiaj z ryżem i pieczarkami i zostały mi dwa i tak rozkminiam. Oprócz tego zapiekę w cieście francuskim brokuła i pieczarki, na to wpadłam już wcześniej. |
|
|
|
#425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Lucy wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń Cytat:
Dokładnie Cytat:
Słodko [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35030120]Cześć. Byłam dzisiaj w pracy i na cmentarzu i nie umiem się pozbierać... Dawid ma nowego kolegę Urodził się i zmarł tego samego dnia. Kolejny mały grobek, którego tam nie powinno być![/QUOTE]Echhh brak słów, życie jest okrutne![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35031647]Monia pozdrów CR7 od dumnych po zwycięstwie, wiernych po porażce fanek z Polski! ![]() Pytanie ogólne: czy bułka z kotletem to obciach? Ja to "danie" uwielbiam, kojarzy mi się z wczasami z dzieciństwa I mam zamiar zapakować je jutro na basen, bo niczym stereotypowa matka polka od godziny o niczym innym nie myślę, tylko: jutro nie będzie obiadu, to muszę coś wymyślić do jedzenia Oooo tak, bardzo pragnę mieć wnuki, które będę karmić i karmić... http://fabrykamemow.pl/uimages/servi...jpg?1340207307 [/QUOTE]Mniam, uwielbiam
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-06-30 o 19:17 |
|||
|
|
|
#426 |
|
Konto usunięte
|
Dasti Dasti póki jesteś - z tego, co pamiętam, jesteś fryzjerką albo pracujesz w salonie kosmetycznym, tak?
Powiedz mi, czy to ombre jest jeszcze modne? I czy cena 50 zł za samo rozjaśnienie końcówek (nie chcę farby na całe włosy, chcę tylko końcówki, bo mam wg mnie fajny kolor do tego rodzaju farbowania, nawet mam takie swoje naturalne jaśniejsze prześwity i ładnie to wygląda) jest OK czy węszyć podstęp? Jaka cena wg Ciebie za ombre jest dobra? Bo ja się spotkałam z rozpiętością 50-200 zł (a dokładnie moja mama, która uczynnie sprawdza mi wszystkich fryzjerów w okolicy, jak jej tylko wspomniałam o tym, że chcę farbować )
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie się wydaje, że prince zrobią cc w najbliższym czasie. Do domu bez Rozalki jej nie wypuszczą
Dasti jak Olo? Karmisz piersią? I waga po ciąży? |
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
a ja byłam na zakupach
![]() nie mam zamiaru rodzić w najbliższym czasie bo sobie bobu kupiłam i czipsów paczke teżi mam zamiar spokojnie to zjeść i przetrtawić
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35032149]Dasti Dasti póki jesteś - z tego, co pamiętam, jesteś fryzjerką albo pracujesz w salonie kosmetycznym, tak?
Powiedz mi, czy to ombre jest jeszcze modne? I czy cena 50 zł za samo rozjaśnienie końcówek (nie chcę farby na całe włosy, chcę tylko końcówki, bo mam wg mnie fajny kolor do tego rodzaju farbowania, nawet mam takie swoje naturalne jaśniejsze prześwity i ładnie to wygląda) jest OK czy węszyć podstęp? Jaka cena wg Ciebie za ombre jest dobra? Bo ja się spotkałam z rozpiętością 50-200 zł (a dokładnie moja mama, która uczynnie sprawdza mi wszystkich fryzjerów w okolicy, jak jej tylko wspomniałam o tym, że chcę farbować )[/QUOTE]50zł to bardzo dobra cena, ombre jest nadal modne też teraz będę chciała osiągnąć taki efekt przy pomocy doczepianych włosów ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-01 o 08:25 |
||
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Ci ślicznie Dasti
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35032875]Dziękuję Ci ślicznie Dasti
Nie ma za co
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej... nie robcie mi tu takich smaków!! bardzo możliwe. te omdlenia mogą być od ciśnienia, a z tym nie ma żartów. |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Piekna malutka
(jakie pampersy uzywasz ? )Dobrze, ze na obsewacji jestes.... Juz niedlugo coreczka bedzie z Wami... Spelnienia marzen dla Ciebie i Emi, tez ma imieniny tak ?? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35030120]Cześć. Byłam dzisiaj w pracy i na cmentarzu i nie umiem się pozbierać... Dawid ma nowego kolegę Urodził się i zmarł tego samego dnia. Kolejny mały grobek, którego tam nie powinno być![/QUOTE]Okropne to wszystko ....
|
|
|
|
#435 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też na 4 piętrze z 4 oczywiście ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35030120]Cześć. Byłam dzisiaj w pracy i na cmentarzu i nie umiem się pozbierać... Dawid ma nowego kolegę Urodził się i zmarł tego samego dnia. Kolejny mały grobek, którego tam nie powinno być![/QUOTE] życie jest okrutne... tak nas boleśnie doświadcza.Cytat:
A jak się czujesz w ogóle? Cytat:
Cookie - używamy huggies 3
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-30 o 20:56 |
||||
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie jakie warzywa i owoce dajecie dzieciom , tyko w sloiczkach?? Bo chcialabym dac jablko... surowe sie daje ???
|
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś się dawało utarte, surowe jabłko ale konsystencja jeszcze chyba nieodpowiednia dla małego dziecka. Raz mi się kaszka zrobiła gęstsza i Daria się krztusiła nią, musi być taka papka półpłynna na poczatku bo dziecko musi się nauczyć językiem popychać jedzenie do gardełka.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-30 o 21:02 |
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się oki
nóżki wiadomo trochę podpuchnięte ale tak w normie ![]() nic mnie nie boli, nie jest mi duszno w mieszkaniu raczej chłodniej niż na dworze więc jakoś daje radę...tylko flustruje mnie czekanie i brak zajęcia, nawet na spacer nie ma jak wyjść bo upały dopiero wieczorem gdzieś się ruszyć można... wszystko gotowe a tu maluch się obija
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, ze upierdliwa jestem lae wkolo same dobre rady a ja nie wiem .......... jak ogarnac ![]() Cytat:
Zacznij moze czytac jakas powiesc.... na pewno przed koncem sie Wiktorek urodzi |
||
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#441 |
|
Konto usunięte
|
Siedzę, słucham Czesława (na TVP Kultura jakiś koncert), planuję piec te moje francuskie z brokułem i pieczarkami i serem i chcę jeszcze upiec biszkopt. Pierze mi się trzecie pranie, jeszcze jedno w planie. Uwielbiam robić w domu
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Perse.. to ja na sniadanie jutro wpadam do Ciebie
|
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz wygląda nasze jedzenie tak: 1. mleko 2. kaszka mleczno-ryżowa 3. słoiczek 125 g warzywek lub zupka (od wczoraj warzywa lub zupka z mięsem bo Daria skończyła 5 miesiąc) 4. mleko 5. pół słoiczka 125 g owoców (jak miała większy apetyt to cały) 6. kleik lub kaszka ryżowa na mleku z butelki. 7. W nocy mleko. Generalnie mówi się, że nie powinno się wprowadzać 2 produktów jednocześnie ale ja jakoś zaryzykowałam i Daria nie ma problemów z tolerancją. Jak coś to śmiało pytaj. Ja sama dopytywałam Maksi bo Mela nie jadła papek ani kaszek w ogóle to dla mnie też nowość jest
|
|
#444 |
|
Konto usunięte
|
Hehe zapraszam
Na śniadanie jutro moje ulubione połączenie: twarożek+truskawki+słonec znik Poza tym ostatnio mam fazę na różne sałatki, często pakuję TŻowi do pracy i sobie jak jest wystarczająco, np. jak mi zostanie ryż z obiadu to go łączę z jakimiś warzywami, zalewam jogurtem i już mamy pyszną sałateczkę. Mam pełno pojemników, po lodach, po byle czym i jeszcze sama dokupuję takie plastikowe. Z ogromnym dystansem podchodzę do sklepowych sałatek i do jedzenia na mieście ostatnio, jestem zwolenniczką pikników z hołmmejd jedzeniem
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-06-30 o 21:22 |
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35033743]Uwielbiam robić w domu
[/QUOTE] ja też a najbardziej prać i prasować .---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- cookie - ostatnio pomijamy całkiem deser bo brakuje nam czasu - Daria często chodzi spać o 18 i wtedy daje kleik zamiast owoców bo wiadomo to już jako kolacja ![]() Bardziej wartościowe są warzywa a smakowo gorsze. Ja bałam się, że Daria jak posmakuje deserków to nie bedzie chciała warzyw dlatego zaczęłam od warzyw.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-06-30 o 21:28 |
|
|
|
#446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak Maks co ok 3 godz je to mniej wiecej w tym czasie zastapic butelke ?Perse... chcialabym miec taka "wyobraznie" jesli chodzi o jedzenie hihih Nie jestem Zwolenniczka kupnych , ale u mnie kiepsko z "czarowaniem" jesli chodzi o np salatki... z niczego czegos nie wyczaruje ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() Soczki tez jej dajesz? |
||
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama do wtorku codziennie dzwoniła, jak jej powiedziałam po wizycie że wszystko pozamykane i nic się nie dzieje to odpuściła... do dziś ![]() a dziś dzwoni do tż czy rodzę, bo dzwoni do mnie a ja mam telefon wyłączony albo poza zasięgiem rozczarowała się bo na zakupach byliśmy i tel mi zasięg zgubił, a ona już na porodówkę chciała jechać jak się zasięg odnalazł to widzę 4 nieodebrane
|
|
#448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Soczek daje się zamiast deseru (50- do 100g) więc jak dasz owoce to już nie soczek i odwrotnie. Do picia daje jej wodę lub herbatke malinową ta przeznaczona dla niemowląt. Soczki lepsze są przecierowe, nie te klarowne. Cytat:
|
|
#449 | |
|
Konto usunięte
|
Prać lubię, ale prasować nie
Oprócz koszul TŻa i pościeli (a ostatnio ograniczyłam się tylko do poduszek, bo tych wielkopowierzchniowych poszewek na kołdrę i prześcieradeł mi się nie chce ) i niektórych moich bluzek (które jednakże dobieram zwykle metodą: czy da się to wyprać z czymś innym + czy trzeba prasować -> tak+nie -> biorę ) nie prasuję nic. Ale tak to lubię robić też inne rzeczy, ale niektóre już z przyzwyczajenia, kurze i takie tam. Lubię odkurzać i myć podłogi Cytat:
|
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Alfa - jutro jak pogoda się nie popsuje to wybieramy się z dziewczynami oglądać Fontannę wrocławską
wieczorkiem.Lece do rodzinki.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

też kojarzy mi się z dzieciństwem 

Urodził się i zmarł tego samego dnia. Kolejny mały grobek, którego tam nie powinno być![/QUOTE]
I mam zamiar zapakować je jutro na basen, bo niczym stereotypowa matka polka od godziny o niczym innym nie myślę, tylko: jutro nie będzie obiadu, to muszę coś wymyślić do jedzenia 

i czipsów paczke też
(jakie pampersy uzywasz ? )
życie jest okrutne... tak nas boleśnie doświadcza.
Poza tym ostatnio mam fazę na różne sałatki, często pakuję TŻowi do pracy i sobie jak jest wystarczająco, np. jak mi zostanie ryż z obiadu to go łączę z jakimiś warzywami, zalewam jogurtem i już mamy pyszną sałateczkę. Mam pełno pojemników, po lodach, po byle czym i jeszcze sama dokupuję takie plastikowe. Z ogromnym dystansem podchodzę do sklepowych sałatek i do jedzenia na mieście ostatnio, jestem zwolenniczką pikników z hołmmejd jedzeniem