Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 21:27   #3091
Zariah
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Zia Julka konczy za tydzien 4 miesiace a jeszcze sama nie wyciaga tak raczek po nic - jak jej daje pana metke to go sobie dotyka ale zeby brala go sobie sama jak np lezy obok to jeszcze nie....
Eliza też rzadko sięga po coś co leży obok niej. czasem ale nie często. Ja jej podaję przedmioty. Tzn wyciągam rękę z zabawką i mówię: proszę, weź sobie. Na początku machała łapkami koło tego i stopniowo zbliżałam zabawkę do niej aż w końcu łapała (przypadkiem ) aż pewnego dnia wyciagnęłam rękę z gryzakiem a ona swoją rączką hyc złapała i od tego dnia zawsze bierze zabawki jak jej podaję. Nie za blisko jej podaję, żeby się musiała troszkę wysilić
Ale to ona umie od 1,5 tygodnia dopiero i jest tylko trochę młodsza od Julki. Także lada dzień Jula załapie

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ile godzin w ciągu dnia śpia wasze dzieciaki? Może moja za dużo spi i później dlatego tyle pobudek w nocy
3 x 0,5 godzinki - 40 minut max w dzień
w nocy pobudki koło 1, koło 4, koło 6 tej

czyli wcale tak dużo nie śpi ale i tak nie narzekam

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:34   #3092
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Nikii, Monia - co do zasypiania to:

Jak widzę że jest zmęczona to ją odkładam do łóżeczka, smoczek i chwilę głaskania po głowie i zasypia ale....
1) dzieci są różne i to co działa jednych nie zadziała u innych
2) dziecko musi lubić swoje łóżeczko - Balbinka to fajnie opisała.
3) dziecko musi się czuć bezpiecznie w swoim łóżeczku. Ja na początku też nie mogłam tego jakoś przeprowadzić. Ale w końcu mi się udało i siedziałam bite 40 minut koło jej łóżeczka. Nie tak żeby mnie widziała ale w pobliżu. I jak tylko otwierała oczka i kwękałą to ja hop obok niej swoją głowę kładłam wisząc jednocześnie nad łóżeczkiem i głaskałam po główce aż zasnęła i tak w koło macieju w końcu zajarzyła że się zjawię zawsze kiedy będzie mnie potrzebować bo jestem w pobliżu i teraz pięknie sypia w dzień. Ale muszę przyznać, że niania elektr. mi bardzo pomaga. Bo ja zawsze usłyszę jak ona kwęknie i zaraz do niej biegnę po przebudzeniu (jeśli kwęka) nie pozwalam jej się rozpłakać
4) smoczek baaaardzo mi pomaga - staram się go używać tylko do zasypiania i w gościach kiedy jest bardzo niespokojna
5) ja mam naprawdę"łatwe" odpukać dziecko w obsłudze. Więc dlatego mi jest łatwiej. Serio uważam, że miałam dużego farta. A znam dużo dzieciątek które trudniej uśpić i to zupełnie normalne i wcale to nie znaczy że robicie coś źle.
Mój TŻ ma 33 lata a jak jest bardzo zmęczony to marudzi i zrzędzi ale spać nie pójdzie za chiny ludowe i walczy i walczy aż padnie przed TV taki już ten typ

Oznaki zmęczenia u Elizy
wczesne: marudzenie, "kanciaste", nerwowe ruchy - kopanie nóżkami, machanie łapkami, oczy szeroko otwarte, pokrzykiwanie - czyli takie "aa", "aa" w krótkich odstępach czasu, krótkie i wibrujące w uszach
późniejsze - ziewanie, tarcie oczu - w tej fazie już trudniej ją uśpić
bardzo późne - histeria, machanie wszystkimi kończynami bardzo mocno, czerwone oczy - no i wtedy już tylko rączki pomagają
trzymam kciuki!
dzięki Zariah za opis
Czyli mi się chyba trafił egzemplarz trudny do uśpienia... no cóż trudno ale i tak go kocham będziemy próbować tymi małymi kroczkami ....
Myślę że to i tak nie jest źle bo Oskar na noc ładnie szybko zasypia fakt jest noszenie itp. ale wystarczy że raz czy dwa razy muszę go uspakajać i odkładać... gorzej w dzień i nad tym muszę przysiedzieć i nauczyć.
Mi się wydaje że to przez te kolki bo on miał kolki albo rano, albo popołudniu a nawet zdarzały się dni gdzie cały czas brzuszek go bolał i wtedy był na rączkach bo tylko tak mógł pospać bez bólu i się prędzej uspokoić.A wieczorem kolek nie było i szybciej zasypiał.
Stary 2012-06-30, 21:37   #3093
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
no fakt bardzo szybko się do czegoś przyzwyczajają i widzę to po Oskarze nie piszę tu tylko o tych rękach, ale np. zbliża się godzina kąpieli i on robi się marudny a jak tylko wsadzę go do wanienki to zadowolony
A to nie dajesz Ani do odbicia??
No właśnie przy pierwszym dziecku popełnia się błędy takie jak usypianie itp. teraz wiem że przy drugim będę od samego początku przyzwyczajała do zasypiania w łóżeczku.

U Nas dziś kąpiel szybciej bo Oskar marudny więc zamiast o 19 to o 18.30 potem dostał cyca. Trochę pogadalismy ale tylko 10min i potem już było przecieranie oczek więc małymi kroczkami wzięłam na ręce jak juz mi przysypiał to odłożyłam tam oczka otworzył ale pogłaskałam i zasnął ale po ok 10min płacz więc znów na rączki bo głaskanie nie pomogło znów jak przysypiał to myk do łóżeczka i od 19.30 już śpi jestem ciekawa o której się przebudzi bo zawsze zasypiał ok 21 i pierwsza pobudka na jedzonko była 1-2, a dziś jednak o 1,5h wcześniej zasnął...tylko czytajcie to pocichu bo jeszcze wykrakam i znów będzie jutro usypianie po 2-3 godz.
No daję do odbicia ale na siedząco nie noszę bo nie ma takiej potrzeby

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:38   #3094
Zariah
Rozeznanie

Nikki - pewnie tak było właśnie że przez kolki nocne zasypianie kojarzy mu się z łóżeczkiem a dzienne z rączkami ale trzymam kciuki dacie radę

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
tak jak ja od noszenie kręgosłup mnie boli więc nawet gdybym chciała to bym nie mogła

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:39   #3095
tikki85
Zakorzenienie

Własnie znalazłam na telefonie filmik z kilkunastu minut po porodzie. Nawet nie wiedziałam, że taki mam .

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

A to ja kręciłam, żeby nie było .
Stary 2012-06-30, 21:42   #3096
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Nikki - pewnie tak było właśnie że przez kolki nocne zasypianie kojarzy mu się z łóżeczkiem a dzienne z rączkami ale trzymam kciuki dacie radę

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

tak jak ja od noszenie kręgosłup mnie boli więc nawet gdybym chciała to bym nie mogła
Mnie też boli kręgosłup więc oszczędzam go jak mogę

Stary 2012-06-30, 21:43   #3097
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
do odbicia też biorę na siedząco... nosiłam i chodziłam tylko przy tych cholernych kolkach ;/

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Własnie znalazłam na telefonie filmik z kilkunastu minut po porodzie. Nawet nie wiedziałam, że taki mam .

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

A to ja kręciłam, żeby nie było .
hehe... fajna pamiątka
Tikki może coś Ci dali i nie pamiętasz?
Stary 2012-06-30, 21:46   #3098
tikki85
Zakorzenienie

Nikii może znieczulenie tak działało . Kto wie co w tym znieczuleniu było

Rybka nieźle, że już macie ząbki .

Sin_ah witaj

Ja uwielbiam Andreę trzymać za rączkę jak ją karmię
Stary 2012-06-30, 21:50   #3099
Nikii89
Zakorzenienie

Tikki ale masz śliczny avatarek

dziewczyny czy Wasze dzieci chętnie leżą na brzuszku?? Oskar położony zamiast głowy to podnosi pupę i strasznie płaczę martwi mnie trochę to chociaż jak np jest u mnie na brzuszku i ja leżę to ładnie główkę podnosi.
Stary 2012-06-30, 21:52   #3100
tikki85
Zakorzenienie

Nikii, Andrea nienawidzi leżeć na brzuszku, ale dziś zrobiłam fajny filmik jak leży na brzuszki i nawet zbytnio się nie złościła
Stary 2012-06-30, 21:53   #3101
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Tikki ale masz śliczny avatarek

dziewczyny czy Wasze dzieci chętnie leżą na brzuszku?? Oskar położony zamiast głowy to podnosi pupę i strasznie płaczę martwi mnie trochę to chociaż jak np jest u mnie na brzuszku i ja leżę to ładnie główkę podnosi.
Ania nie lubi i Antek też nie lubił

Stary 2012-06-30, 21:54   #3102
tikki85
Zakorzenienie

Wrzucę później na maila, ale na razie filmy kopiują mi się z tel. na kartę (zapomniałam kabla do tel.) bo kończy mi się miejsce (8GB zapełniłam )

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

A i Nikii dziękuję za pochwały avatarka
Stary 2012-06-30, 21:58   #3103
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Eryk juz bardziej lubi lezenie na brzuszku,bo do niedawna to strasznie sie denerwowal jak go tak kladlam.
Stary 2012-06-30, 22:23   #3104
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dobra idę spać życzę spokojnych nocek

Stary 2012-06-30, 22:29   #3105
tikki85
Zakorzenienie

Dobranoc nowaken! Oby u Ciebie też było spokojnie!
Stary 2012-06-30, 22:32   #3106
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Eliza też rzadko sięga po coś co leży obok niej. czasem ale nie często. Ja jej podaję przedmioty. Tzn wyciągam rękę z zabawką i mówię: proszę, weź sobie. Na początku machała łapkami koło tego i stopniowo zbliżałam zabawkę do niej aż w końcu łapała (przypadkiem ) aż pewnego dnia wyciagnęłam rękę z gryzakiem a ona swoją rączką hyc złapała i od tego dnia zawsze bierze zabawki jak jej podaję. Nie za blisko jej podaję, żeby się musiała troszkę wysilić
Ale to ona umie od 1,5 tygodnia dopiero i jest tylko trochę młodsza od Julki. Także lada dzień Jula załapie

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

3 x 0,5 godzinki - 40 minut max w dzień
w nocy pobudki koło 1, koło 4, koło 6 tej

czyli wcale tak dużo nie śpi ale i tak nie narzekam
u nas identycznie

moje dziecie padlo o 20 spalo do 21 zjadlo i spi dalej szok!!!
Stary 2012-06-30, 22:36   #3107
tikki85
Zakorzenienie

Wysłałam ten filmik na maila .

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Moja Andrea zasnęła o 17.20. Nakarmiłam ją wcześniej, bo szłam do kościoła na 18.00 na niedzielną mszę. Andrea przespała całą Mszę i spała do 21. Spałaby dłużej, ale musiałam ją przebrać, bo w sukience w gondolce niewygodnie. Nakarmiłam ją i śpi dalej
Stary 2012-06-30, 22:50   #3108
gkatarzynka
Zadomowienie

A i ja tak czytając stwierdziłam ,że od jutra wracam do planu:jedzenie, aktywność, sen.... bo to by mi znacznie ułatwiło życie... a że będę miała teraz Męża w domu, to mam nadzieję, że mi pomoże... w zasadzie to obiecał i mam nadzieję, że się wywiąże.
No więc idę spać, co by mieć siłę na jutrzejszą walkę z moim małym uparciuszkiem
Dobrej nocki... i oby Wasze dzieciaki spały spokojnie
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:21   #3109
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Wysłałam ten filmik na maila .

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Moja Andrea zasnęła o 17.20. Nakarmiłam ją wcześniej, bo szłam do kościoła na 18.00 na niedzielną mszę. Andrea przespała całą Mszę i spała do 21. Spałaby dłużej, ale musiałam ją przebrać, bo w sukience w gondolce niewygodnie. Nakarmiłam ją i śpi dalej
Ale swietny filmik,wzruszyl mnie bardzo.Jak slodko ta raczke ciamkala

Jak to szlas na niedzielna msze,przeciez jest sobota?
Stary 2012-06-30, 23:31   #3110
tynka88
Zadomowienie

rybka gratulacje z okazji ząbków

my dzis pogrilowalismy , Mateuszek dopiero usnął, mam nadzieje ze do 5-6 pośpi

jak tak wspominam pierwsze 2 miesiace to czasami mam wrazenie ze moje dziecko cierpiało na bezsennosc, ze nie potrafil zasnąc i plakal ze zmeczenia, bo jak takie małe dziecko moglo nie spac dniami i nocami, jesli ja nie dawalam rady to jak on mógl dawac rade, ciesze sie ze tearz potrafie rozpoznac kiedy jest senny i mu w tym pomóc, bo sam zeby usnał to chyba nierealne.

Nikki ja nie odkladam jak przysypia, tylko jak dobrze przysnie, czekam zazwyczaj okolo 20 minut, gdzies wyczytalam ze tyle mniej wiecej potrzeba aby dziecko zapadło w głęboki sen. Czasami go nie wyczuje i mamy 2-3 podejscia do lozeczka.

Mateusz tez podnosi tylek zamiast glowy, malo tego zauwazylam dzis ze jak lezy w bujaczku to wspiera sie na nogach i podnosi pupe zsuwajac sie calym cialem z lezaczka.

dobranoc dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:50   #3111
Furczak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hehe u mnie tak samo...pod całym postem się podpisuję
No i dla Ciebie za wielocytowanie

Furczak Czaruś to przystojniak...a na tym zdjęciu w wanience to bardzo do mojego Morfika podobny JEJU ON NA TYM ZDJĘCIU JEST IDENTYCZNY..aaa...jak M dziś pokażę tą fotkę to on będzie pewny że to nasz synek..

U nas kolejny raz kupka na plecy wyszła..to chyba znak że trzeba pożegnać już na dobre pieluszki roz. 2.
no ja nie mam dostępu do maila jeszcze :/ ale na Avatarku widać podobieństwo może mają jakieś wspólne geny z przeszłości
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 00:29   #3112
Flowerbombka
Zadomowienie

Zia super, że podwozie zagojone a po maści polipek pewnie szynko zniknie..
A Ty byłaś 1 raz teraz po porodzie u ginka? Wstyd się przyznać ale u mnie już prawie 10 tygodni minęło a ja jeszcze na kontroli nie byłam..

Rybka gratuluję ząbków Super!

Balbinka
każdemu przyda się odpoczynek czasem od dziecka...zwłaszca jak ma skok czy jakiś poprostu gorszy okres...właśnie po to mamy partnerów, żeby i oni mogli się wykazać w opiece a my przez ten czas sobie troszkę odpoczniemy...

Tikki filmik cudny Ja żałuje że nie mam z całegoporodu...byłoby co pooglądać

Cytat:
U mnie identycznie tak samo...

Furczak nie mam zdjęcia takiego w pełni oddającego podobieństwo ale te są w miare ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy-100.jpg (36,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nowy-101.jpg (23,8 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-07-01 o 00:54
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 08:37   #3113
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny ja też się wzruszyłam oglądając ten filmik. Fajnie, że go mam

Gosiu, bo u mnie w Kościele na osiedlu w sobotę o 18 jest Msza niedzielna , z niedzielną ewangelia i niedzielnym kazaniem
Stary 2012-07-01, 08:47   #3114
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!Jestem w miare wyspana i sloneczko za oknem widze,wiec humor mam dobry od rana

Cytat:
A Ty byłaś 1 raz teraz po porodzie u ginka? Wstyd się przyznać ale u mnie już prawie 10 tygodni minęło a ja jeszcze na kontroli nie byłam..
Ja tez nie bylam u gina,bo tutaj sie nie chodzi na kontrole poporodowe
Stary 2012-07-01, 08:57   #3115
Zia_
Zadomowienie

Dzien dobry przy niedzieli
Cytat:
Tak, 1 raz. Poszlam dopiero jak czulam ze wsio wygojone. Poza tym dostac sie do polskiej ginki tu w irl to nie taka prosta sprawa, kobitka jest popularna

Ania wlasnie zaciesza do zwierzakow na lezaczku
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 09:12   #3116
tikki85
Zakorzenienie

Ja miałam już przed porodem ustaloną datę wizyty poporodowej, a później na tej wizycie ustalili mi datę wizyty popołogowej.

U nas nocka ładna. Jak Andre zasnęła o 21 tak karmienie o 2.50 i 5.40. Andrea wstała o 5.20 i tak prawie do 8.00 leżała w łóżeczku. Najpierw kręciła się, bo chciała zasnąć, ale jej się nie udawało, a później bawiła się miśkami a ja przy niej przysypiałam .
Stary 2012-07-01, 09:42   #3117
Mravka
Zadomowienie

witajcie kobietki
Pisze z telefonu wiec przepraszam za błedy .
Cytrynka na basenie bylismy na Nowej Fali na Woli. Super bylo. Rob ani razu nie zapłakal,ale lustrował wszystko i wszystkich dookola. Oczywiscie wszyscy mysleli,ze dziewczynka ,bo "taki drobny i te oczka". Był najmłodszy w grupie. Ogolnie bardzo Nam sie podobało. Same zajecia to 30 min. Reszta ogarnianie sie w przebieralni co łatwe nie było. Ale po przebraniu i wsadzeniu w fotelik odlecial w sekunde-jeszcze takiego czegos nie widziałam . Poprostu oparł głowe o zagłowek i juz Go nie było.
Wydaje mi sie,ze Mu sie podobało,bo nawet sie wyluzowal. Na całym basenie było słychac takie "ojooj..tututu",bo kazdy rodzic zabawiał swojego Malucha. T,ktory byl na basenie obok smiał sie z tych odgłosow.
Ogolnie polecam,ale łatwiej jak sie chodzi z kims...bo jak juz ogarniesz dziecko w przebieralni to mozna przekazac np. TZ i samemu sie ubrac normalnie.
Nikki pytałas o zasypianie i lezenie na brzuszku. My zasypiamy tj Wiktorek Moniq. Jak widze,ze jest senny(a oznaki idealnie opisała Zariah)to biore na rece i wyciszam,ok 5-10min. Zalezy jak bardzo wczesniej był pobudzony. Odkładam na łozko(w dzien spi w naszej sypialni) i pokreci sie pokreci i zasypia. Co do brzuszka to u nas nketypowo,bo Rob własnie spi tylko na brzuchu...wiec akurat tu za wiele madrego do powiedzenia nie mam
Tikki miałam zapytac..a jak tam TZ po Twoim wyjezdzie do PL? A Peluska dojechała do Ciebie?(przepraszam jesli pisałas bo nie doczytałam w takim razie)
Moniq....miałam juz kiedys pytac. Jak Twoj zwierzyniec zareagowal na Wiktorka? Chodzi mi o dogi

Dziewczyny mam glupie pytanie o herbatki. T kupil wczoraj hippa granulowanego i chcemy zaczac podawac w te upały troche,aby nie dawac za kazdym razem cyca(ostatnio sie to skonczyło przestawieniem sie Mu karmienia z nocnego na dzienne i odwrotne).. Myslaam o podawaniu samej wodu,ale chyba konia pisała,ze lepiej sie wchłania woda z czyms. Czy jak bedzie chetnie pił to mam Mu dac ile bedzie chciał? Chciałabym aby potem normalnie zjadł swoja porcje(bo z tym tez bywa roznie),a nie zapychał sie piciem .

U nas znowu dzis gorac...wiec ze spaceru nici,bo Młody po tatusiu ne lubi upałow:/..a wieczorem gdy chłodniej to pora kapania. Za to dzis idziemy Go troche obkupic,bo w nic sie nie miesci ,a tutaj lato pelna geba.
Co do planu TH u nas wczesniej tez szło bez problemu....ale od ponad tyg totalnie sie rozjechało i nie umiem Go przestawic. Jak sie obudzi ok 4 to gada do 5-6 dostaje jesc i przy tym jedzeniu zasypia do 8:30 kiedy to budzi sie na kolejne jedzenie po ktorym o 9 znowu zasypia i tak spi do 11:30. Nie musze dodawac,ze tym sposobem cały dzien sie tak odwraca. U nas nie ma EASY a jest ESAY i co z tym zrobic;/
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 09:47   #3118
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

oj biedna... i jak tam chrzciny wypadły?

chrzciny ok mieliśmy byc w kosciele po 16 pryszedł ksiądz i od razu do rzeczy 15 min i do domu ( mieliśmy poza mszą sama ceremonia chrzcinmłody się obłowił zebrał 3700zł od chrzestnego chrzestnej swoich dziadków i pradziadków był bardzo grzeczny

co do zasypiania to wieczorem jak poje dzwigam do odbeknięcia casami nawet nie dąży beknac i spi to odkladam do łóżeczka jak odbeknie to od razu to łóżeczka powierci się czasami i spi jak zapłacze dam smoka i zasypia. a ja na laptopie u małego w sypialni podczytuję książkę i po ok 20 min jak spi juz twardo sama sie kladew ciągu dnia spi w duzym pokoju na macie rozłożonej na rogówce przewaznie tu sie sprawda papu aktywnosc i sen po zabawie sam odplywa no i uwielbia spac na brzuszku potrafi i 2,5h tak spac w dzien

a od chrzestnego (szwagier) dostał sztucce z gerlacha da dzieci z grawerem ( data urodzenia, waga wzrost imiona data chrztu i info e to od chrzestnego http://allegro.pl/gerlach-pychotki-s...428820019.html bardzo fajna pamiątka no a my kupiismy mu książkę moje pierwsze 5 lat

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-07-01 o 10:06
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 09:49   #3119
tikki85
Zakorzenienie

Mravka, TŻ raz lepiej raz gorzej...raz wydaje mi się, że zrozumiał swój błąd, a na następny dzień znowu zaczyna swoje gówniarskie zachowanie. Pelusia przyjedzie dopiero w sierpniu, więc jeszcze czas na nią.

Ale upalnie!! Chciałam odpocząć od Hiszpanii a tu to samo
Stary 2012-07-01, 10:08   #3120
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam glupie pytanie o herbatki. T kupil wczoraj hippa granulowanego i chcemy zaczac podawac w te upały troche,aby nie dawac za kazdym razem cyca(ostatnio sie to skonczyło przestawieniem sie Mu karmienia z nocnego na dzienne i odwrotne).. Myslaam o podawaniu samej wodu,ale chyba konia pisała,ze lepiej sie wchłania woda z czyms. Czy jak bedzie chetnie pił to mam Mu dac ile bedzie chciał? Chciałabym aby potem normalnie zjadł swoja porcje(bo z tym tez bywa roznie),a nie zapychał sie piciem .
Wydaje mi sie,ze nie wypije za duzo na raz.Przynajmniej Eryk tak ma,u nas duzo upalow nie bylo,ale jak byly to kilka razy dalam mu herbatke,gdy bylismy w dluzszej trasie i wypil po 2-3 lyczki i mu to starczylo,a plakal za piciem wlasnie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości