|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Mojezule dzis jadly schab w buraczkach
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka też po obiadku
dzisiaj dostała indyka z warzywami![]() a my czekamy na pizzzunie
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
a moja butle dostała na obiad-nie zdazyłam zrobic jej nic bo tylko na rekach chce byc;/
i gryzie mocno
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Oddzielnie ugotowane miesko a w drugim garnku utarta marchew, pietrucha, seler i buraczki- w malej ilosci wody. Warzywa pozgniatalam, miesko drobno poszatkowane i wsio razem- papa z drobinkami
Na deser dostali banana z malinami a kolacja- kaszka z przetarta przez sito czerwona porzeczka Macie pozdrowienia od muffinki, Filip chory a ona jest u rodzicow, podroz dobrze zniesli ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Ale fajnie jest w weekendy A sonia pojechala z moimi rodzicami na wakacje- od pon zul jest calkiem sam, bez wsparcia mamy
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zjadła |
|
|
|
|
#1447 |
|
Rozeznanie
|
Glam! Glam! Tu szpilmałżon. Szybkie pytanko: ostatnio były fragmenty jakiejś audycji w PR2 m.in. o małżeństwie hindusko-polskim i ponoć Szła dzieweczka do laseczka ma swój hinduski odpowiednik. Zapytasz żula?
Właśnie nam się chłodzą kwas chlebowy i podpiwek, będzie degustacja wieczorem ![]() Pozdrawiam z zaświatów. Od poniedziałku na ojcowskim dwa tygodnie. |
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) za pierwszym razem troche zostawila i cyca nie chciala, wczoraj i dzisiaj robiłam pół porcji, więc wciagnęła całą - i popiła cyśkiem mam na zbyciu mm, bo myslalam ze bedzie chciała wieczorem z butli pociągnąć, no ale
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale hodzi o odpowiednik ze muzyka ta sama czy slowa w tlumazeniu???? Mozesz sobie z moim zulem reke podac z tym taciedzynskim A wg nowych trendow na forum szpilmalzon sie powinien nazywac szpilzul nie uwazacie??? ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Szpilmalzon jest Ide zaraz meczyc zula o tlumaczenie slow
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam wieczorową porą ![]() My dziś też ranne ptaszki, Mimi wstał o 5,20, zrobiłam mu mleczko, dałam smoczka położyłaM kolo siebie i zaselismy do 9 A poźniej pojechaliśy na wies. Z cyckiem poradziłam sobie tak, że po obiedzie dałam sę mlodemu z niego napić i jest jak ręką odjął Jutro od ranateż w rozjazdach. Jedziemy do Wro do Maminki jeeee ![]() Standardowo czekają nas male zakupy. Mlodem musze kupic jakies pizamki na te upaly, skarpetki antyposlizgowe, bo jak wstaje to w zlyklych predzej szpagatu sie nauczy niz chodzenia Taki skwar a my spimy przy zamkietych oknach, bo sasiedzi griluja Udanej Niedzieli życzę |
|
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się w V części naszego wątku
Refleks mam, jak się patrzy. Przez kilka dni miałam utrudniony dostęp do netu i tak jakoś wypadłam z obiegu, podczytywałam tylko fb i klub. U Was widzę same zmiany, zaraz postaram się nadrobić kilka ostatnich stron, by wiedzieć z grubsza co słychać ![]() A co u nas?? A no Franula pięknie siedzi, raczkuje i wstaje. Łapie się za wszytsko, byle tylko móc stanąć, zalicza już co raz mniej wywrotek, ale nadal się zdarzają, wiadomo. Już wiem, co to 'oczy dookoła głowy' F. przed chwilą zasnął... żul w robocie (jak zwykle), więc mam wieczór dla Was |
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam "Pamiętnik" ale się popłakałam
![]() a Paulinka z mamusią prawie cały film obejrzała cichutko siedziała i patrzała a teraz ładnie śpiJutro na plaże się wybieramy jeśli będzie ciepluuutko
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
glam moj zul ze smiechu sie poplakal tadap tadap tadap :P stwierdzil ze chyba nie mamy o czym pisac na forum jak takie glupoty przychodza nam do glowy - tylko ze tym razem to zaczal zul szpilki :P btw ile mozna o kupach gadac :P moj Piotrus zaliczyl dzisiaj chlapanko w baseniku. Bardziej z niego wylazil niz sie moczył bo go nozki pingwina interesowały .. A maly ma znowu faze na spanie na brzuszku i to z kuperkiem w gorze (spi na kolankach) probowalam go pare razy przelozyc ale po chwili znowu spal na kolankach...
|
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
![]() U was upały a my w strugach deszczu to jest jakaś masakra Pochwalę się, że dzisiaj moja gwiazda stanęła dzisiaj w łóżeczku tylko nie wiedziałą co zrobić jak już nie chciała stać ![]() no i prognozy są takie, że nie będzie raczkowała a od pełzania przejdzie do chodzenia chociaż wiadomo, różnie może być.Mol_aamoja tez tak od jakiegoś czasu śpi, jeszcze podkłada sobie rączki pod buzię, aż tak, że czasami na twarzy ma paluszki odciśnięte. ![]() Princdaj fotkę do klubu, bo ja nie fejsbukowa a ciekawa, że strach ![]() Zmykam spać, bo juz późno a jutro pewnie wczesna pobudka
|
#1455 | ||
|
Zadomowienie
|
domik7ks w poradniku bobovity jest podane że kalafior po 5 mies
Cytat:
czy jest w PL jakaś instytucja państwowa którą można pochwalić...?Cytat:
u mnie mini i krótkie sukienki odpadają, bo zaraz zbieram takie i owakie...na krótko chodze po domu. jak mam gdzieś wyjść to albo się przepieram, albo zakładam pod spód o ile pasuje leginsy...pyt do mam karmiących mm jak zrobię małej butlę mm to ile to moze postać przed podaniem? gdzies na ten temat czytałam ale gdzie... na opakowaniu jest napisane że robić bezpośrednio przed podaniem...jedziemy na koncert i zamiast cycka chcę jej dac butlę... |
||
|
|
|
#1456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też sie uśmiłam z tadap tadap ![]() pokszyfko- ja robie tak: mam w termosie wodę ciepłą i mleczko w pojemniku malutkim z miareczką mleczkową. Albo w butelce wrzątek który sobie stygnie, na takie upały to wiadomo ze ostygnie wolniej i nie musisz mieć termosu. A mleczko w pojemniczku małym albo słoiku. A przygotowane mleczko może stać godzinę. |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
aaa dzięki dziewczyny
wogóle to na dzisiaj skwar zapowiadali, narazie powiewa wiaterek...jak tu będzie się gdzie wybrac... |
|
|
|
#1459 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Kurcze nie wiem co robic chciałam nad morze tz. wyciągnąć (mamy 100km) ale po oberwaniu o 4 rano nie wiem co robic. teraz swieci słonko i juz jest 20 stopniw cieniu ale wieje, czy nam tam łba nie urwie???? jest kto teraz nad morzem>>>
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Moja Z. od wczoraj uwielbia piosenke "godz 5 minut 30"tzn stosuje sie do słow.Nie musze mówic jaka jestem wyspana? Ja jak mała swego czasu jadł mm to robiłam tak jak dziewczyny napisały. Wasze dzieiaczki sporo jedza kaszki, bo moja to tylko 60ml i 2 łyzki kaszki i czasem zje wszystko a czsem nie.
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
:ziewa: rany julek ale Mlody mi dal wczoraj. Zostalismy na noc u moich rodzicow a jako ze brat przyjechal z mala i ona zajmowala lozeczko turytyczne Adka to myslalam ze poloze malego z nami w lozku. Upa blada. 3h takiego ryku przy zasypianiu ze nic nie dzialalo. w koncu wtaralam wozek do pokoju i jakos go ululalam a potem przelozylam do koszyka. smiesznie wygladal bo ledwie sie miescil. a jak go przywiezlismy ze szpitala to przeciez ledwie go bylo widac z niego.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, piSze z tel wiec beda skruty. Co do twojej slicznej kiecki princ to moj tz powiedzial ze jak najrdIej moglabym w czyms takim chodIc podobal by mu sie to, tylko ze mi odwagi brak, ale proces prEmiany juz trwa, juz kombinuje w co sie fajznego dzis na base ubrac. Wogole to wczorajbylismy jednak na inym basenie nie takim w lesie ale z drzewami, slonce bylo coprawda wiekszosc czasu za chmurami wiecnie trzeba bylo sie jakos specjalnie chowac. Powiem wam zebylo supeer mlody sie pluskal, chlodzilo go to, pelno dzieciaczkow bylo, a unas w domu bylo 30st! wyobrazacie to sobie?dobrze ze pojechalismy bo w domu to dziecko biedne by sie zaplalo:/dlatego dzis tez jedIwmy. Tam jest wogole taki fajny kompleks basenikow dla dzieciaczkow z woda po ich kosteki
takimi rzeczkami wodnymi grzybkami itp mozna jakos przetrzymac ten upAl:/ ide polozyc babla
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kaszka wg przepisu to 40 g kaszki+ 125 ml wody
Pokszyfko-wiem,że jest mleko nan pro do bezprośreniego spozycia-tzn jest w buteleczkach po 90ml-więc wystarczy wziąc ze sobą i w takim upale to samo się podgrzeje.ja robię tak jak dziewczyny co do kiecki Princ-mo tż nie pozwoliłby mi w takiej wyjść...tak mi sie wydaje,ale on wie też,że i ja nie pokazałabym się nikomu prócz jemu i tak jak Glam chyba napisała-Ty Princ to laska i przyciągasz spojrzenie,a tż powinien być zazdrosny o Ciebie na słońcu mamy 30 stopno już ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- już 32 stopnie dochodzi
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-01 o 09:18 |
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
u nas burza od rana, teraz powoli przestaje padac ale chlodno nie wiem co dzis bedziemy robic, poki co kawka i sniadanie
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam normalnie zyc nie umierac.U nas duszno i robactwo wszedzie
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
hej
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas szalony dzien wczoraj... jak wyszlam po 8 do szkoly tak wrocilam o 3 rano zdalam egzam i zdalam juz wsio do dziekanatu- w sobote obrona po egzamie kumpela xaprosila nas na grilla na wieczor... a w miedzyczasie poszlysmy z mloda i jej tata nad wode posiedziec w chlodku i cieniu o 1 w nocy w ldz bylo +28st :pada: szoooookkkk...mloda nie usiebie wiec do 22 zabawiala nas przy stole, a potem padla po powrocie profilaktyczny cyc i spanko do 6:45 potem spala 8-8.40 i teraz jakies 45 min...z przykrych newsow to mam nową masc na te zmiany i te co mam duze sie ładnie goją, ale mam mnostwo nowych aaaa... i ogolnie to mam schize ze te zmiany to po kleszczu co go mialam 3 tyg temu ;( |
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za egzamin - wiedzialam że zdasz już trzymam kcikasy za sobote co do przestawienia na mm i butle to nie wiem co ci poradzić, bo sama mam podobny problem mleka w cycach coraz mniej i boje sie że ktoregoś dnia w ogóle nie poleci dziewczyny, czy jakby się tak zdarzyło ze nie bede mogła karmic bo własnie mleko mi się skonczy to wystarczy modej podawac tylko kaszke dwa lub trzy razy dziennie? czy w wieku 7 mies. musze jeszcze podawac mm?
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie jak na zlosc mleka dostatek ale problem inny z tego co ostatnio pytalam, to mm zeby ok 3x bylo, wiec np 3 kaszki bynajmniej tak zrozumiałam... zresztą u nas na bank by tak bylo... 2 kaszki z rana, obiad, deser, kaszka na dobranoc zeby tylko z kubeczka pić się nauczyła... dzis wdrażanie -day 1 ![]() zmyakmy na działke jak młoda wstanie... miłego weekendu mamcie
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ja_dalia;35039370]
z tego co ostatnio pytalam, to mm zeby ok 3x bylo, wiec np 3 kaszki bynajmniej tak zrozumiałam... zresztą u nas na bank by tak bylo... 2 kaszki z rana, obiad, deser, kaszka na dobranoc zeby tylko z kubeczka pić się nauczyła... dzis wdrażanie -day 1 ![]() QUOTE] Powodzenia z kubeczkiem, u nas tez nauka sie rozpoczela. Młody jak siedzi u małza na kolanach to ładnie pije ja u mnie to zaraz cyca szuka i na tym sie konczy. Siedziałam cały tydzien w domu a jutro do pracy trzeba wrócic ![]() ![]() ![]() . Jeszcze czeka mnie rozmowa z szefem. Trzymajcie kciuki - nie jest z rodzaju szefów strasznych ale i tak sie stresuje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

dzisiaj dostała indyka z warzywami

ale po tej super nocce aż mam energię do życia
na opakowaniu jest napisane że robić bezpośrednio przed podaniem...