|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
awf dla leniwej
od września chcę iść na turystykę [jesli ktokolwiek z czytających, wie cokolwiek o tym kierunku tj, jak na nim, czy trudny, ile procent z matury mają os. co sie dostały niech napisze najlepiej do mnie na priv była bym bardzo wdzięczna, albo niech opisze tutaj
]i jeśli nie dostanę się na UAM to też składam papiery na AWF z Poznaniu i teraz moje pytanie czy na AWF na wsztskich kierunkach jest bardzo duży nacisk na wf? boję się, że nie dam sobie rady, nie ćwiczyłam od kilku lat na wf [ale to dlatego ,że nie lubiłam mojej szkoły] teraz biegam + rower i jest ok. ale i tak nigdy nie bedę super z sportu bo chociażby zanim nie przepadam . wiecie coś na ten temat ??? PS a może wiecie czy na turystyce na uniwerku ekonomiczny [poznań, ale ogólie o uniwerkach ekonom. też możecie pisać] jest też na turystyce duży nacisk na matme ??? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: awf dla leniwej
Ale dlaczego chcesz iść na AWF skoro zbytnio nie przepadasz za sportem? Nie lepiej iść na coś co Cię interesuje?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
chcę iść na turystykę, jak się nie dostanę na UAM [chce być tylko w Poznaniu inne miasta odapadją ] to mam jeszcze AWF, bo prywatne to do nieczego są ; )
dlatego chcę się dowiedzieć, czy na AWF na innym kierunku niż sport też kładą duży nacisk na wf. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
tylko pamiętaj, że wf na studiach, a już napewno na awfie to to nieto samo co w liceum, gdzie było 45 minut grania w znienawidzoną siatkę czy kosza. masz szeroką gamę dyscyplin do wyboru. aerobik, pływanie, szermierka, wspinaczka, siatkówka, koszykówka i wiele innych. może akurat będzie coś co Ci przypadnie do gustu?
i nie wiem jak na waszym awfie, ale na moim wiem, ze był egzamin sprawnościowy na stracie.
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Ale ona nie chce iść na AWF, tylko na turystkę, która akurat nie wiedzieć czemu jest na AWF. Poszukaj czy na geografii nie ma gdzieś specjalizacji z turystyki, bo moim zdaniem to lepszy pomysł niż z tym AWFem.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dobra przyznaje się, źle zrozumiałam autorkę
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ja moge sie wypowiedziec tylko na temat krakowskiego AWFu.. o ile coś Ci to pomoże..
na turystyke u nas nie było sprawnościówki.. na zajęciach co miaałaam.. -lekkoatletyka, pływanie, tenis stołowy, tańce, tańce z rytmika i taktowaniem, siłownia, nordic walking + każdy wybiera sobie jedna specjalizacje instruktorską na 3 semestry.. no i oczywiście zajęcia terenowe, obozy też są nastawione bardziej pod profil uczelni.. Turystyka nie jest tym co kierunek Wychowanie Fizyczne, czy Sport.. ;p ale jako, że jest to AWF to ma większy nacisk na fizyczne zajęcia niż na innych uczelniach.. wiadomo Nie wiem jak to wygląda na poznańskim, ale jeśli rzeczywiście nie lubisz sportu to możesz się trochę męczyć.. choć jak dla mnie mogłoby być go tak naprawdę więcej No nic.. Siła, krew - AWF ))
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
kurczę, taniec mi najbardziej nie pasuje ..zupełnie nie moja bajka
![]() rozumiem, że ty studiujesz/wałas TIR i czy tych zajęć sportowych było wiecej niż wykładów ? i czy ciężko było je zaliczyć - czy był wysoki poziom ? oraz czy wy wszytski byłyście takimi sportsemankami czy 'normalne' dziewczyny, które właśnie nie miały super kondycjitez były i dawały sobie rade ? oraz jeśli faktycznie jesteś naTIR możesz mi napisać w którym roku się dostałaś i jakie miałaś wyniki z matury ? ja mam80% z roz.gegry i 90%zpodst. niemca reszty nie biora pod uwagę wiec .. na uam jest 6os na meisjce .. |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
awf dla leniwej? jestem leniwa, nie wyobrażam sobie siebie tam! ;D
widzę, że masz pociąg do geografii, nie myślałaś o samym kierunku geograficznym? potem ewentualnie jakaś specjalizacja fajna, np oceanografia? aaaa i słuchaj, jeśli jesteś dobra w miarę z matmy, to składaj na geodezję bez dwóch zdań !
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
We Wrocławiu na AWF ponoć istnieje powiedzenie "turystyka to nie jest awf"- a wlasciwie taka przyspiewka".
Co do UE Poznań- z tego co sie dowiadywałam, to matma jest tam tylko jakoś przez semestr albo rok i to ponoć na niewygórowanym poziomie. I właśnie dla mnie to był największy minus tego kierunku;p |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
oh matmę lubię, ale czyjestem dobra ? miałam 74procenty.
myślałam o geodezji, ale jakoś mnie nie przekonuje. naczystą gegre nie, bo marzy mi się praca w zawodzie turystycznym, poza tym faktycznie gegre uwielbiam ,ale profesorem nie zostanę bo trochę za głupia jestem a po takim kierunku to wtedyjedynie nauczycielką -.-HOUSE serio mówisz ; O a ja nie przelałam kasy na opłate rekrutacyjną bo się bałam,że i tak odpadnę bo z matmą nie wyrobie ; O chyba muszę iść na pocztę z przelewem ;O |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Po geografii masz otwartą drogę do turystyki, przy czym studia są uważane za poważniejsze, niż TiR. No i absolwentów jest mniej, bo geografia jest tylko na normalnych uczelniach, a nie w każdej wyższej szkole.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

]