|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Mnie to dziwi w każdym przypadku(no chyba, że ktoś jest chory/stary i nie ma siły wyprowadzać, zajmować się zwierzakiem).
|
|
#1652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie jak starsze dzieci są w rodzinie wykorzystywane do niemal całodobowej opieki nad młodszymi. Jak różnica jest niewielka, to spoko loko, pobawią się. Ale kurde, co ma z dzieciństwa 9-latek, który musi się zajmować dwuletnim bratem/siostrą, praktycznie cały czas?
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2012-07-01 o 12:30 |
|
|
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy zawsze muszą mieć ostatnie słowo-zdanie w dyskusji, nawet jeśli jest ono bezsensowne i nic do niej nie wnosi.
|
|
|
|
#1656 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Konto usunięte
|
Mnie dziwią moi rodzice i ich totalnie bezsensowne bez kupy bez niczego planowanie wydatków, bo potem jest płacz że ups wymknęło się spod kontroli.
|
|
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy w taki upał wybierają się z dziećmi na spacer. Czy to z maluchami w wózkach, czy to takimi maluchami, które już biegają.
Wracałam ze sklepu, dosłownie przed chwilą, ledwo dotoczyłam się do domu i widzę panią z eleganckim wózkiem, parasolką i dziecko w czapeczce...
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... porąbało co niektórych. Ja wiem, że nie ma co wyziębiać dziecka, ale jak dziecko można wyziębić w upał, gdzie wiatr nawet nie zada sobie tego trudu, żeby cokolwiek podziałać i można powietrze kroić nożem .
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
co rok jestem na czasie i wiem kiedy są wyniki matur, właśnie dzięki wizażowi
I w sumie ta niezłomna pewność, ze to "matura była trudna", a nie "ja średnio przygotowany" jest przewidywalna do bólu...
|
#1662 |
|
Konto usunięte
|
E tam a ja wam powiem że zdecydowanie wolę sesje mieć co pół roku niż jeszcze raz przeżyć maturę.
Materiał objętościowo podobny, ale co z tego? Na sesję idę bo świadomie wybrałam kierunek, przedmioty. Wiem że jak nie zdam to świat się nie zawali, chociaż zdać trudniej bo u mnie od 51% albo od 70% zależnie od przedmiotu. Jakbym matury nie zdała to od razu by było - ta wyklęta, co życie przegrała Naprawdę współczuję :P |
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio moja matka tak zdziwiła, że myślałam, że padnę
![]() Zapytała mnie czy będę w domu jak ona z ojcem jedzie na wczasy, myślałam, że cieszy się, że już w końcu będę w domu po całym roku siedzenia w mieście gdzie studiuję ale okazało się, że pytała się tylko dlatego, iż martwiła się kto będzie kwiatki na balkonie podlewał skoro mój brat ma rzekomo lęk wysokości (balkon na 1 piętrze, brat prawie 30 lat) |
|
|
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie miała czasu na nic. Ani nad rzekę na wakacjach, ani do kina. Dlaczego? Nie bo nie... To było świeto, gdy nie musiała zostawać z bratem. Dodać trzeba, że ten młodszy też nie był grzecznym dzieckiem, wszystko wymuszał piskiem i krzykiem. W sumie co się dziwić, jak koleżanka też, nie radząc sobie ze wszystkim, częściej rozwiązywała problemy krzykiem niż w normalny sposób. Jeszcze a propos dzieci - mnie dziwi strasznie jak kilkuletnie dziecko może całe dnie spedzać w mieszkaniu, nie spożywać normalnego jedzenia (ledwo ruszy obiad) tylko: słodkie soczki, słodkie bułki, ciastka, chipsy, lody, kakao, lizaki itd. Dziw, że nadal jest chudy, ale za to ma wszystkie zęby popsute.A czemu z domu nie wychodzi? Bo wiecznie chory. A czemu chory? A bo raz wyszedł albo go zawiało - w domu przy temperaturze ponad 20 st. Nie wiem, nie pojmuję tego. Przy takiej diecie i przy takich nawykach on bedzie zawsze chory. Czy dorośli tego nie widzą? |
|
|
|
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nieźle. Mnie kiedyś rodzice przywitali miłym tekstem: "Co tutaj robisz?". Nie wiem, czy to miało być śmieszne, czy nie. Dziwne co najmniej. Był to jakiś okres wakacyjny a ja całe dnie i noce spędzałam na jednym z zamków pod swoją rodzinną miejscowością, bo byłam (w sumie dalej jestem, ale z racji zmiany miejsca pobytu itp. nie mam na to czasu) w grupie rekonstrukcji historycznej. Do domu zjeżdżałam tylko na wypranie ciuchów. Mnie rozwala wieczne narzekanie na pogodę. Czemu ludzie nie mogą się cieszyć, że jest w końcu lato a nie szarówa? Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-01 o 17:08 |
||
|
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zimę uwielbiam, nawet jak są duże mrozy, za to temperatura powyżej 25 stopni jest dla mnie nieznośna, nie mówiąc o takich upałach jak teraz. Czuję się słabo, jestem ospała, boli mnie głowa, nie mogę się do niczego zmobilizować, nie będę wspominać jak bardzo uwielbiam codzienne dojazdy do pracy nieklimatyzowaną komunikacją w taką pogodę. Najchętniej poleżałabym gdzieś w cieniu pod drzewami na wsi, ale niestety, nie ma takiej opcji
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie na szczęście pada i jest zimno ![]() ale ostatnie 3 dni to była tragedia... ponaz 35stopni. Myslałam, że umrę. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Mnie rozwala, jak ktos ma dziecko i to dziecko wiecznie u dziadków siedzi. |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że ludzie nie narzekają "wiecznie" na pogodę, narzekaja wtedy kiedy jest nie do zycia. Szarówka jest niefajna, niefajne jest też -30 stopni i równie niefajny jest takie sakramencki upał. Od 3 dni siedzę w domu, wychodzę tylko nocą, wrzucam się co chwilę do zimnej wody w wannie. W dzień boli mnie głowa, a jak wyjdę na takie słońce to jest mi słabo. Jakoś nie mogę się powstrzymać od narzekania, zwłaszcza że od jutra patatajam do pracy i będę musiała udawać tam, że żyję i że czuję się dobrze...
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-07-01 o 19:07 |
|
|
|
#1670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A motywacja moich rodziców: bo jak będziesz kiedyś chciała ślub wziąć to będziesz potrzebowała bierzmowania. Więc ja się nie dziwię Andriejewna, bo mi się ślub sam w sobie podoba, ale na ślub nie patrzę pod względem wiary tylko białej sukni itd. A ja raczej sama ślubu kościelnego nie wezmę, bo nie chce mi się siedzieć w kościele jakieś 2h czy ileś i słuchać tego co ksiądz mi powie, skoro tak naprawdę mam to w Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się cieszę że lubię słońce i jak dzisiaj było 40 stopni w słońcu to się opalałam.
Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2012-07-01 o 19:11 |
|||
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Konto usunięte
|
Brat mojego byłego nagminnie zostawiał swoje dziecko u dziadków. Sam się nim nie zajmie, bo przecież nie potrafi. Zresztą ja bym się bała zostawić roślinę pod jego opieka, co dopiero dziecko...
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1674 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też mam kompleksy, ale nie pomyślałam nigdy, by przez to się katować w lecie. A co do powrotów do domu... Moi rodzice się zdziwili, że mam klucze od domu. "Skąd masz klucze od domu?" No kurczę, to że studiuję w innym mieście nie znaczy, że wyrzucę swoje klucze do śmieci
|
|
|
|
|
#1675 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mnie denerwuje, że ludzie narzekają, że bieda, a nie zaplanują na co wydać pieniądze, nie zadadzą sobie pytania: "a czemu tak jest, może źle gospodaruję pieniędzmi, które MAM?", a potem biorą pożyczki i żyją ponad stan. Tak, denerwuje mnie to, mimo że to nie moje pieniądze.
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mieszkam sam planuje wydatki na mieszkanie , jedzenie nawet idzie oszczędzić pieniądze.
|
|
#1677 |
|
Konto usunięte
|
No... Planują. W sumie nie mam co narzekać bo nie będę dorosłych ludzi rozliczać z tego co sobie kupują za własne pieniądze, bardziej mnie dziwi hmm... Hierarchia ich wartości
.
|
|
|
|
#1678 |
|
Rozeznanie
|
No tak nowa fura nowy sprzęt a do garka nie ma co włożyć.
|
#1679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze apropo dzieci - nie wiem czy już było - ale dziwią mnie matki które rozbierają swoje dzieci do naga na plaży. Wg mnie każdy ma prawo do jakiejś prywatności, nawet dziecko które nic nie rozumie, są małe stroje kąpielowe, a taka nagość nie wiem czemu ma służyć. Pokazaniu dziecka w całej okazałości ludziom? |
|
|
|
|
#1680 |
|
Konto usunięte
|
Nie, akurat nie o to chodzi
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

... porąbało co niektórych. Ja wiem, że nie ma co wyziębiać dziecka, ale jak dziecko można wyziębić w upał, gdzie wiatr nawet nie zada sobie tego trudu, żeby cokolwiek podziałać i można powietrze kroić nożem
.