|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
hej
czytam was ale nie mam siły cytować ten upał jest masakryczny dla bratapiękny kwiatek party_girl7 gdzie moge zobaczyc te zdjątka bo sie pogubiłam.. ![]() dziękuje wszystkim za opinie odnośnie makijażu zobaczę jeszcze zdjęcia jak wyszedł przy sesji foto i wtedy będę się zastanawiać nad korektami myślę że rzęsy powinny być mocniejsze i może odrobinę wzmocnie też cień i zrezygnuje z bronzera na policzku bo jakoś kiepsko się w nim czuje depilacja pod pachami szalona kobieto
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2
właśnie ogarnęłam się po weselu więc zdaję relację Ślub był w tej parafii co Jagodzia. Tata prowadził PM do ołtarza pierwszy raz byłam na takim ślubie i bardzo fajnie to wyglądało choć temat został troszki podchwycony od nas bo mówiliśmy im kiedy i ciotka tak była zaskoczona i coś zaczeła gadać że to takie inne ciekawe i w ogóle W moim odczuciu PMka miała za krótką suknię bo jak stała to było jej widać buty... Bukiet miała z różowych i czerwonych róż i białych frezji (frezje miała też we włosach ale to był zły pomysł bo szybko padły i smętnie zwisały) Sama msza pięknie prowadzona... Przez ostatnie 1,5 roku tak się nie wzruszyłam na ślubie jak wczoraj Na koniec pięknie zostało zaśpiewane Ave maria z akompaniamentem na gitarze Po mszy jak młodzi wychodzili były oczywiście tuby sztuk 2 ja przy 4 chyba zawału dostanę. Parę młodą obsypali wszystkim co się da: płatkami ryżem monetami (PMka potem musiała wyciągać ryż z włosów bo się bardzo rzucało w oczy ze wzgledu na czarne włosy) Wesele: Było udane nie powiem ale już po 2 godzinie wyszliśmy ( w sensie 2 w nocy nie 2 godzinie wesela) Mlodzi tańczyli układ do "Przetańczyć z tobą chcę całą noc". Zespół grał nawet nawet aczkolwiek po oczepinach powinni bardziej ludzi zachęcać do tańca a nie 3 piosenki i "idzemy na jednego" i zrobiło się smętnie. Jedzenie było pyszne choć sama osobiście zjadłam tylko obiad i na koniec krokiety, kilka pierożków z wiejskiego stołu, jakąś sałatkę i wędlinkę ale TŻ jadł wszystko i wszystko smakowało. Ciacha też były dobre chyba z piekarni Nina (przynajmniej tort był z tej piekarni ale tortu nie jadłam bo było za późno. Wina były jakieś Don Rafaello nawet dobre ale piłam lepsze. Ciasta wino kawa herbata stały na szwedzkim stole. Bardzo sprawna obsługa choć w pewnym momencie przesadzali bo wziełam sobie pierożki chyba z 5 zjadłam 2 i mnie tata zawołał na dwór poszłam wracam a ni już sprzątneli bo myśleli że nie bede już jeść Co mi się nie podobało. Winietki nie były zdobione tylko zwykłe kartki powycinane ale nie w tym problem bardzo nie ładnie było dla mnie zrobione to że np nie było napisane (użyje tu mojego nika) (kicia) i obok osoba towarzysząca tylko były dwie z moim imieniem i nazwiskiem (nie mogą powiedzieć że nie znali imienia i nazwiska bo mają przecież zaproszenia gdzie mój TŻ jest wpisany) samo usadzenie też im chyba nie wyszło bo się zamienialiśmy miejscami. Od przyjazdu na salę do pierwszego tańca mineło prawie 1,5 godziny po obiedzie zaczeliśmy się nudzić bo zespół sobie gadał w najlepsze. Fotograf robił zdjęcia głównie rodzinie najbliższej wiem że np nasi będą robić wszystkim gościom jak się bawią. Kamerzysta standard kręcenie do kotleta . i najgorsza rzecz klimatyzacja myślałam że raczej problemem będzie jej nie dawanie rady chłodzić ale co było to masakra. klimatyzatory mają takei skrzydła które decydują o kierunku w którym leci powietrze... i genialna osbługa nie potrafiła ustawić klimatyzacji na mieszanie powietrza tylko non stop leciało na ludzi... my siedzieliśmy na przeciwko niego i była masakra tak mnie głowa bolała kuzynka która siedziała pod nim to się bała czy ją nie pokręci jeszcze była ustawiona na bardzo niską temperaturę. Jak ludzie tańczyli tyło ok a że były przerwy dość długie to w przerwach była masakra bo na dworze było za duszno żeby siedzieć. Dlatego po 2 się zmyliśmy bo moja głowa pękała a nic nie mogłam wziąć bo piłam wino Ogólnie wesele udane nie licząc tych kilku wpadek w załączniku bukiet PM
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-07-01 o 14:29 |
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem wam, że widziałam zdjęcie ze ślubu Brydzi - wyglądała cuudnie Jak wróci to mam nadzieję, że i tutaj coś pokaże. Ja nie jestem upoważniona do tego
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Lady mocne
dla brataCytat:
Na klimę trzeba uważać. Na naszej sali jest bardzo dobrze działająca klimatyzacja, aż za dobrze. TŻta kolega miał tam wesele 2 lata temu i przez tą klimę właśnie w środę bo własnym ślubie wylądował w szpitalu na zapalenie płuc. Kicia a jak fryzura się trzymała i jak się czułaś z nią? |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki z całych sił!!Nena, śliczny storczyk! Czy to prawda, że osoby niskopienne (160cm), w lejącej sukni powinny mieć takie wydłużone bukiety, typu 5 kwiatków z długimi łodyżkami??? |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, suknię mam lejącą a bukiet będę mieć krótki, takie wydłużone zwyczajnie mi się nie podobają.
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie próbuję usadzić wstępnie gości, żeby później było mniej do roboty. Nie łatwa sprawa
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam przerwe na obiad w domku i zaraz znowu jedziemy rozwozić zaproszenia
![]() Wiecie byliśmy u mojej ciotki,zaprosilismy również kuzyna z żoną ale bez dziecka,mam nadzieje że się nie obrażą,poprostu nie zapraszamy dzieci bo musielibysmy zrobić wesele na 200 osób a nie stać nas na takie
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez się zastanawiam co z bukietem, niespecjalnie podobają mi się długie bukiety ale te okrągłe chyba też nie do końca więc chyba będę miała taki "niepoukładany" bukiet -takie mi się podobają.. |
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czułam się dobrze, dużo osób powiedziało że fajnie wygląda tak nie typowo ale na plus wiem że nie wszystkim z was się podobało ale wg mnie nie było źle idealnie nie było ale przede wszystkim nie było mi gorącoCytat:
to zależy od figury bo mi pani odradziła zwisający zresztą takie mi się nie podobają ta PM z wczoraj jest wysoka i taka no nie powiem że gruba ale szczupła też niej (troszki grubsza niż ja kto mnie widział ten wie ) i dla niej lejący był idealny bo ją wyszczuplała jeszcze PM miała loki na bok upięte, gadałam z nią mówiła że w taką pogodę siedzieć w sukni ślubnej to horror
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-07-01 o 15:00 |
||
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec troszke sie spoznilas niestety.Dziewczyny ktore juz sa po: pomyslalam ze wysle gosciom podziekowanie za prezenty, chcialabym wyslac nasze zdjecie slubne i zdjecia na ktorych sa osoby do ktorych bede wysylala, tylko nie wiem w jakiej formie to zrobic? robilyscie takie cos? macie jakis tekst na takie podziekowanie? mysle zeby wywolac fotki, zrobic rezcnie jakies takie "ksiazeczki" z miejscem na zdjecia wkladane, szukam inspiracji
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
jedziemy odhaczyć kolejny punkt na liście spotkanie z kamerzystą
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
po pierwsze kciuki dla brata, ostatnio podziałały więc i teraz dadza radę, przesyłam dużo wsparcia
lista moich rzeczy do ogarnięcia PONIEDZIAŁEK - Przeszyć do sukni wiązanie (poprzednie okazało się trochę za nisko do nowych butów) - Zadzwonić do foto – po 30 czerwca - uprac suknie 2 - fryzjer - malowanie włosów - kupić tanią wódkę na bramy - dogadać z busem - ilość kursów itp - zacząć kompletować niezbędnik WTOREK - próbna fryzura - sprzątanie, okna itp. ogarnięcie tarasu trochę - potwierdzić podwykonawców: Busa, kwartet, zadzwonić foto/kamera/barman/samochód/autokar ŚRODA - kosmetyczka (kawitacja, ultradźwięki, maska panny młodej) - II spowiedź - uprasowac suknie 2 / sweterek/ szarfę/ welon CZWARTEK - manicure/pedicure - regulacja brwi - zapłacić kwiaciarnia i zanieść kokardę do bukietu dla świadkowej - kupić owoce na salę (10 kg bananów, 10 kg winogron, czereśnie, morele) - iść do księdza obgadać szczegóły - dopilnować sznurówki Tżta i to czy ma uprasowane koszule, -dopakować niezbędnik - pojechać po kwiaty do wazonów do domu PIĄTEK - zanieśc księdzu kartki ze spowiedzi - poukładać winietki - kupić ciastka do gościńcow, które wręcze gościom pod kościolem (ci którzy nie idą na wesele) - przygotować dekoracje w domu Zawieść do Ujazdowa - zawieść pudło do pokoju - sukienkę krótką i suknię nr II - podziękowania - owoce - alkohol (wódka, wino, szampan) -winietki/menu -buty nr 2 - lista gości do hotelu SOBOTA - rano – dekoracje domu zewnątrz - zabrać : - pudełko na koperty - parasol - torebeczkę - sweterek Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szczerze to na all pelno podziekowan w stylu cukierkow aniolkow i innych pier.dol a takich konkretow np wlasnie podziekowan po weselu z miejscem na zdjecie brak
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
dacie wiarę że na przyszłą sobotę prognozują dokładnie tyle stopni i ile jest dzisiaj
![]() Przeraża mnie ten fakt
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=MpTD35vCF60 Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2012-07-01 o 16:05 |
|
|
|
|
#2420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po 2 jakie bibułki i jaki puder? Po 3 zostały Ci już drobiazgi, na pewno dasz radę ![]() Cytat:
![]() Mamy: 1. Kościół http://www.sanktjanow.sandomierz.opo.../swiatynia.htm 2. Salę http://duojanow.pl/Hotel.html 3. Fotografa http://ciepiel.pl/blog/ 4. Zespół http://zespoltexas.pl/galeria_texas_zamosc.html 5. Wódkę, nalewki, bimber ![]() 6. Suknię http://suknieslubne.pl/pl/produkt/46/3662/ 7. Garnitur (talkowany, granatowy, Próchnik) 8. Paznokcie (hybrydy) 9. Rozdane zaproszenia 10. Lampiony 11. Zamówione ciasto i tort 12. Nauki przedmałżeńskie 13. Noclegi dla gości 14. Transport 15. Obrączki 16. Wybrany samochód 17. Buty moje 18. Biżuterię 19. Poradnia 20. USC 21. Protokół w Kościele 22. Buty Tżta 23. Rezerwacja terminu w kwiaciarni 24. Tablice rejestracyjne 25. Moja bielizna 26. Księga gości 27. Koszula, mucha, pasek, spinki 28. Bokserki Tżta 29. Wybór menu i szczegółowe ustalenia z menagerką 30. Wybór bukietu 31. Próbna fryzura i wybór fryzjerki 32. Próbny makijaż i wybór wizażystki 33. Tuby strzelające 34. Wino 35. Wybór dekoracji kwiatowych 36. Karafki 37. Pudełka na ciasto Przed nami: - Projekt i wydruk winietek i menu na stoły (wraz z godzinami podawania dań) - ZAIKS (procedura rozpoczęta, pozostało wysłać podpisane umowy) - Nauka pierwszego tańca ( in progress )- kupienie prezentów dla świadka i rodziców (dla świadkowej kupiony) - Skarpetki i pasek dla Tżta - kupić świece do kandelabrów - strój dla Tżta na drugi dzień (obiad/grill) - Wybór oprawy mszy - spowiedź - kupić martini i whisky - podać menadżerce sali liczbę gości, zapłacić 50% - uzgodnić z parami, które są przed nami czy rozwijamy dywan, stroimy krzesła itp. Nie ma czasu na zmianę dekoracji między kolejnymi ślubami. - manicure, pedicure, farbowanie, rzęsy, kwasy itp.
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2012-07-01 o 16:12 |
||||
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć evoonia
![]() Dziewczyny my mamy spore okrągłe stoły i takie świeczniki http://allegro.pl/swiecznik-aluminiu...449312691.html tylko ze 3 razy większe. Nie bardzo wiedziałam jak w to wkomponować wazony z kwiatami, bo te świeczniki są piękne, srebrne i naprawdę okazałe. Z florystką i menagerką sali stwierdziliśmy, że zrobimy dekoracje kwiatowe... na świecznikach. Myślicie, że to dobry pomysł? Widziałam jedno takie zdjęcie i fajnie to wyglądało. |
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie Tż przysłał mi sms, że dostał lepsze warunki umowy o pracę niż miał do tej pory
muszę poszukać czegoś specjalnego na kolację
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Lady trzymam mocne kciuki za brata oby było wszystko dobrzeNiestety więcej nie dam rady nadrobić. Nie dość, że upał niemiłosierny (nienawidzę takiej pogody) to jeszcze @ i jak na złość wyżyna mi się ósemka Błagam o mocne kciuki ![]() czeka mnie ciężki tydzień a dodatkowo w środę mój T. się broni![]()
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. coś takiego http://www.slubclick.com/slub/dekora...ubne-alex.html lub http://www.google.pl/imgres?q=dekora...9,r:7,s:0,i:93 |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może zamiast kwiatów jakiś delikatny bluszcz wkoło świecznika? - niestety nie pamiętam w jakim stylu robisz przyjęcie.. więc mogę źle radzić
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Kupujecie jakiś puder dodatkowo żeby potem w razie czego się poprawić??
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę jednak tak mocnych dekoracji jak na 2 zdjęciu ![]() Właśnie nie chcę ich zasłaniać, tylko dodać trochę świeżości i lekkości. Pomyśleliśmy więc o kwiatach astromerii wijących się wokół "nóżki" świecznika. Generalnie stawiam na krem+róż+zieleń. |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znalazłam coś takiego - może pomoże: http://www.wedding-flowers-guide.com...candalabra.jpg http://dekoracje.figero.pl/websites/...it1=0&limit2=7 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

dla brata
szalona kobieto

W moim odczuciu PMka miała za krótką suknię
bo jak stała to było jej widać buty... Bukiet miała z różowych i czerwonych róż i białych frezji (frezje miała też we włosach ale to był zły pomysł bo szybko padły i smętnie zwisały) Sama msza pięknie prowadzona... Przez ostatnie 1,5 roku tak się nie wzruszyłam na ślubie jak wczoraj

jutro jedzie do szpitala - gorzej jesli bedzie musial miec operacje