|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
oo no to ciekawe co zrobią, jeśli wyjdą ci te skurcze na ktg...
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
linyey nic nie Mowil na wizycie. pewnie jutro powie wkoncu musi powiedzieć . ale nie wychodza duże skurcze na Ktg mimo że boli
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A oklepujesz ją? To zawsze pomaga przy odkrztuszaniu. |
|
|
|
|
#4144 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Mamusie
witam w LIPCU-może uda mi się być lipcową Mamusią ![]() :pro si:u mnie od wczorajszego wieczora pada...jak nie upał 40 stopni, to leje.... PaulaSHIN wszystkiego co najlepsiejsze z okazji Urodzinek!!!przede wszystkim spokojnego porodu Adasia i szybkiego powrotu do domku
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję ze jej szybciutko przejdzieTż ją oklepuje , ja jakoś tego nieopanowuje Podobno czasem po takim zapaleniu zmiany sie same wchłaniają- tego sie trzymam i o to modle---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodziła sn (!) a mały jak się urodził to ważył prawie 4 kg (coś około 3900) i miał 60 cm. Do teraz jak na nią patrzę to się zastanawiam gdzie i jak ona go upchnęła bo teraz Filip ma trochę ponad rok (jest z kwietnia 2011) i jest wzrostu ponad połowy mamy (sięga jej w okolice pasa lub wyżej - ostatnio go widziałam przed Wielkanocą). |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka urodziła sama ponad 4 kg, taka była chyba nawet jej 2 z 3 dzieci, nie miała większych problemów. Zesztą pewnie wiele zależy zarówno od szpitala, jak i samego lekarza, który akurat jest na dużyrze. |
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będą mi kazali rodzić sn no to trzeba będzie spróbować no bo raczej nie będę miała innego wyjścia. Ale myślę że jak powiedzą od razu że cc to opierać się nie będę.
|
|
|
|
#4150 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
Przepraszam, że ostatnio się nie odzywam ale jakoś tak weny mi brak... Upał mnie dobija, bóle głowy również. Nadrobiłam Was tak szybciutko. Paula 100 lat! Wszystkiego najlepszego i lekkiego porodu! Ando trzymam kciuki za Marysię! Tyle już wytrzymała więc teraz tym bardziej się nie podda - zobaczysz! Mogłoby się w końcu coś ruszyć u Asi a nie ją tak męczą... Depoison super, że z Zosią już w domku jesteście. Pewnie jeszcze kilka dni i problemy z laktacją i "córeczką" się unormują Ciastek i po co tak szalałaś? Leż grzecznie i słuchaj się gina. |
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
~~ nie było mnie chwilę. rodzinna impreza a tu widzę dzieje się. Ando, będzie dobrze!
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Starość nie radość
zapomniałam: kolejnych tygodni!!! Dziewczynki, jesteśmy coraz bliżej wielkiego dnia Aż piszczę z radości ![]() I oczywiście za wszystkie wizyty ![]() To kto będzie pierwszy w lipcu się rozpakowywał? (jak mam mojego chrześniaka pojechała rodzić drugie dziecko to Sebastian mówił, że mama pojechała pęknąć )
|
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu dzisiaj cicho... Ale mnie wczoraj tz wkurzył
Jeszcze do tego nad okiem tuż pod brwią zrobiła mi się coś jakby krosta ale bez czubka i to coś jest białe. Myślałam na początku, że to krosta, ale od kilku dni wygląda tak samo.. Nie wiecie co to może być?? |
|
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
Siemka
witajcie w lipcu upał taki, że aż strach siedzę w bieliźnie z nogami w misce z zimną wodą. Jakaś masakra. W dodatku pół nocy ni mogłam spać - mamy mieszkanie na ostatnim piętrze i strasznie się nagrzało. Masakra.
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
wiatrak na mnie wieje jest super gorzej jak wyłącze czekam na drugie danie tz ma przywieźć mój GIN u mnie był mówi że może to MoJe kamienie dają taki ból bo idzie od lewej strony tylko no i dol brzucha Tkliwy więc na jutro zlecił mocz i powiedział że później sobie jeszcze zobaczymy ale nie wiem o co chodziło. może usg? nic nie Mowil o wyjściu .
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-01 o 14:09 |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na obiad
zaraz już będzie
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() ale skwar....ehh , nie spalam cala noc zaraz zmykam zrobic sobie mrożona kawe a wieczorem na spacerek i dzisiaj chyba zaczynam dzialac z tz , a co 39 tyg skonczone![]() PAULA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ KOCHANA, LATWEGO PORODU I ZDROWEGO MALUSZKA
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ten upał mnie zabija...Jestem wykończona. Nie spałam całą noc, Mały obkopywał mi bardzo żebra do tego gmerał w szyjce i pachwinach... Od rana mam też mocny ból jak na @ aż promieniuje do bioder ![]() Paula wszystkiego najlepszego z okazji urodzin |
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane! tu nieogarniety Muminek
![]() Dziewczyny bardzo dziękuje za wszystkie kciuki i gratulacjeJesteście nieocenione ale nie dałam rady poprostu,od piątku jestem już w domu a w sobote przyjechała moja mama i we wszystkim pomaga wiec mamy troszke lżej,dzisiaj jest pierwszy dzień gdzie czuje sie w miare ok i już troszke odespałam,Mały jest cudny jestem zakochana w nim po uszyBardzo za Wami tęsknie jestem ciekawa co u Was słychać mam nadzieje że jak wszystko się unormuje to będe mogła częściej zaglądać bo narazie jest ciężko. Gratuluje Kasi i Nadalce uciekam bo głodomorek już wzywa całusy dla Was Mama Muminka ![]() |
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Mamo Muminka
Tż już wraca do domu z pracy |
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwoniła moja kuzynka-mam bardzo grzecznego chrześniaka
![]() Mówi, że obudziła się rano przekonana że dzisiaj urodzę Ale chociaż finał euro chciałabym zobaczyć
|
|
|
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w ten upał, jest tak gorąco, że ledwie daję radę. Leże w majtkach pod wiatrakiem i co chwilę muszę moczyć nogi w misce z wodą i lodem.
Piszecie o burzach..a u mnie ani widu ani słychu o nich ![]() Ando 3mam kciuki za Marysie, napewno da radę, zobaczysz, wkońcu nie jedno już przeszła, ma silną wolę życia. 3maj się cieplutko. Muminek witamy w domu, zastanawiam się jak sobie radzisz z maleństwem w taki upał
|
|
|
|
#4170 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj żółwie tempo u nas.
Za gorąco na pisanie widzę.---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Najgorsze te upały- jak Kaja to znosi??
Gin już nic o wczesniejszym cc nie mówił??
Dobrze żeby ci przed samym porodem zrobili usg i cie niepotrzebnie nie męczyli
Jak ja rodzilam Zosie to dzien pózniej przywieżli na sale dziewczyne co urodziła synka 4,1 kg sn-2 dni miała kroplówke , wstała dopiero nastepnego dnia a jak już poszła pod prysznic to zemdlała

kolejnych tygodni!!! Dziewczynki, jesteśmy coraz bliżej wielkiego dnia
za wszystkie wizyty
w sumie to już jestem