|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
|
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To jest ten malutki zielarski sklep koło małej poczty? ![]() W ogóle dziewczyny, tak cały czas narzekałam na te moje końcówki i nagle objawienie Zminimalizowałam pielęgnację, używam tylko szamponu Farmona z miłorzębem japońskim, jako odżywki na zmianę Bingo z shea albo Swiss O'Paar, końcówki zabezpieczam mleczkiem L'Oreala i co... po około tygodniu włosy wyglądają niebo lepiej... Odstawiłam wszelkie zioła z pielęgnacji i proteiny. I dzisiaj po raz pierwszy końcówki nie wywinęły mi się do góry tylko leżą gładką falą tak jak powinny. |
||
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mieszkasz obok mię ![]() ![]() Czyli zioło jednak może suszyć. I proteiny nie bardzo.
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie Latte używałam raz na tydzień na pół godziny i nie puszyła mi włosów.
Maski Bingo 40 aktywnych składników też raz w tygodniu i też na około pół godziny, ale to ziołowa bobma. Przestałam pryskać eliksirem Green Pharmacy, po tak od czasu do czasu popryskałam nim mokre włosy, ale nie jakoś regularnie. I odstawiłam też maski Bingo z glinką ghassoul i z glinką zieloną, mimo że tą pierwszą bardzo lubię... Przy postawieniu przede wszystkim na nawilżanie, końcówki odżyły. Mam też wrażenie, że to mleczko L'Oreala jednak chroni je lepiej niż inne specyfiki, których używałam. |
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za włosy masz Cytat:
Witam w mega żarze
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Mały OT - chciałabym dziś 1. raz spróbować z olejem... (na włosy, oczywiście, na włosy :P) Czy po tym mogę nałożyć od razy maskę WAXa czy to będzie za dużo jak na raz?
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Po zmyciu oleju postępujesz normalnie, czyli jak najbardziej możesz nałożyć odżywkę czy maskę.
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie
byłam w szoku jak się pojawił i zazdroszczę mu po dziś dzień tych pięknych i lśniących loków
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3490 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Przeglądam ten wątek aby nauczyć się jak dbać o włosy i moją uwagę przykuło stwierdzenie, że aby włosy wróciły do zdrowia, trzeba pozbyć się cieniowania. Włosy pocieniowane są słabsze z racji samego sposobu obcinania? Czyli jeśli chce mieć mocne, zdrowe włosy, to powinnam je obciąć na prosto? ![]() Niedługo wybieram się do fryzjera, więc proszę, wyjaśnijcie moje wątpliwości |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie dla każdego są całkiem proste włosy.
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie po zmienionym składzie ciężko z tym mleczkiem.. dokładna nazwa to L'Oreal Studio Silk & Gloss Hot Straight
http://www.nigrini.pl/produkt_9330_l...moochonny.html http://www.loreal-paris.co.uk/stylin...ght-cream.aspx Na Polskiej stronie L'Oreala wciąż jest stara wersja produktu, w KWC tak samo Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
ja w końcu zjechałam do domu rodzinnego po przeprowadzce, ile rzeczy mam, masakra... no ale od dzisiaj to dbam o nie na maksa, na noc obowiązkowo olej!
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam wam efekty wczorajszego farbowania henną khadi orzechowy brąz
![]() 1. przed 2. po bez flesza 3. po z fleszem zdjęcia przed i po były robione w różnych światłach, różnica kolorów nie jest aż taka duża.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-07-01 o 15:04 |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja umyłam włosy i nałożyłam maskę alterry pod czepek i ręcznik ![]() Zobaczę ile dam radę z tym wysiedzieć w takim upale ![]() Już 15 minut minęło
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A im krótsze włosy tym bardziej się rozdwajają szkoda słów.Cytat:
też chcę takie włosy!
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-07-01 o 15:16 |
||
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ma promocji! kupowałam przedwczoraj, litrowa butla miała naklejoną czerwoną promocyjną cenę 9,99, a przy kasie pani kazała mi zapłacić 21,99, bo promocja się skończyła dzień wcześniej i nie zdążyli odkleić cen ![]() Cytat:
nigdy w życiu nie farbowałam trwale, zawsze szamponetki i ew. silniej: Casting L'Oreala w sumie po tych koloryzacjach nie zauważyłam jakiś strasznych zmian, ale wolę teraz jak najmniej ryzykować z włosami.
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn Edytowane przez Flicka Czas edycji: 2012-07-01 o 15:27 |
||
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
jak najbardziej polecam tę hennę
włosy się tak bardzo błyszczą (zdjęcia tego nie oddają w pełni). po żadnych maskach i odżywkach nie były takie gładkie i miękkie teraz się męczę, bo po farbowaniu przez 48 godzin nie można nic z włosami robić, a moje ledwo wytrzymują 24 bez mycia..
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupowałam dzisiaj w zarze sukienkę na wesele - obie sukienki w moim rozmiarze miały plamki czarne ( w różnych miejscach). zapytałam w kasie jak w takim wypadku z reklamacją - jeżeli spróbuję to wyprać a nie zejdzie, to przy reklamacji powiedzą mi, że sobie sama pobrudziłam. pani na to, że jestem świadoma, że kupuję brudną rzecz (co z tego, że za 200zł ) i nic z tym nie zrobią. haha!
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze Ci odpowiedziała, bo niby jak miałabyś im udowodnić, że te plamki były jak kupowałaś? I tak by Ci nie uznali reklamacji.
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
visionAM
Dlatego, że te najdłuższe mogę skrócić, a tych wycieniowanych krótszych obciąć się nie da - każdy jest innej długości i trzeba by je odcinać pojedynczo Oczywiście tak jest tylko u mnie
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-07-01 o 15:40 |
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego żelu, no to się spóźniłam Trzeba było się kłócić o swoje, myślała pewnie że jesteś gapami futrowana, albo sama niedouczona była. |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- dziękuję chociaż chciałabym, żeby trochę się rozjaśnił
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Towar i tak jest przeceniony, więc prawie jakby był w outlecie
![]() Ja także tego nie popieram,ale mnie to nie dziwi, zwłaszcza w sklepach z grupy Inditex, gdzie nierzadko ciuchy walają się po podłodze, a później są odwieszane i sprzedawane jak gdyby nigdy nic
|
|
|
|
#3510 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Nie uwierzycie, ale mam taką małą teczuszkę z zapiskami, poradami, zdjęciami, listą zakupów i planami dotyczącymi tylko i wyłącznie włosów |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

sklep ze zdrową żywnością koło Auditorium Maximum, Tesco na Kapelance, drogeria Jaśmin na Długiej, sklepik kosmetyczny Magdalena na Gramatyki - facet tam sprzedający jest boski i dość zorientowany, sklep zielarski na Racławickiej - Bingacze i wszelakie inne dobra

Zminimalizowałam pielęgnację, używam tylko szamponu Farmona z miłorzębem japońskim, jako odżywki na zmianę Bingo z shea albo Swiss O'Paar, końcówki zabezpieczam mleczkiem L'Oreala i co... po około tygodniu włosy wyglądają niebo lepiej... 

pierwszy raz od 1 stycznia

INSTAGRAM: 

nie dla każdego są całkiem proste włosy.