kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 13:16   #1141
winyl
Zakorzenienie

Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
1. ale niespodzianka! masz super kochaną siostrę ale martwi mnie, że wasze problemy az tak widac? czy zrobila wam niespodzianke nieswiadomie. a moze nie pisz. miejmy nadzieje, ze wrocisz szczesliwa i tyle

hehehe wiesz co, moi rodzice zzawsze wspominaja nasza podroz nad morze, jak bylam w wieku Twojej coreczki, jechalismy jeszcze maluchem wszyscy przezyli, dali rade i wspominaja do dzzis jako najlepsze wakacje tego zycze i Tobie !

a lubi cwiczyc ? moze karnet do P. ? nie wiem ile masz kasy, z tego co wiem to maja tam wysokie ceny, ale mozna ze wszystkiego korzystac. z reszta masz tam kolezanke, wiec na pewno wiesz co i jak

powiem Ci, ze kilka dni temu moj mial urodziny, jak zwykle nie wiedzialam co mu kupic, wiec i Tobie nie pomoge, bo macie jeszcze dluzszy staz, wiec wykorzystaliscie jeszcze wiecej pomyslow na prezenty :P
ja po prostu staralam sie, zeby ten dzien byl dla niego bardzo mily, zeby byl w centrum wydarzen.
a z typowo materialnych rzeczy dalam mu karnet na masaze, saune, takie pier doly , kupilam gadzety na silownie + nowe super ubranko ; a pozniej, jak pisalam dokupilam jeszcze t shirty w dvrs.

2. ale piszesz o bb garniera?
hmm mi nie sluzy, na mnei bardzo ciemnieje ;/ w ogole mam porownanie z oryginalem, i ten garnierowski bb jest dla mnei teraz jak lekki fluidzik :P

ALE to moje odczucia, moja siostra i chrzestna np. bardzo chetnie go uzywaja i nie wyobrazaja sobie uzywac czegos innego.

SUPER! wiem jaka to radosc, bardzo sie ciesze !

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

a jeszcze jedno, co do blogow :P pisalas ze lubisz te poswiecone stylowi, modzie.
kojarzysz radzką , lub babskie.tv?
jeśli tak, to co o nich myślisz

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

a teraz ide robić niedzielny obiad, bo mi chłop z głodu umrze
O tym drugim nie słyszałam, radzka mi gdzieś kiedyś mignęła przed oczami, ale mnie nie urzekła. Może popatrzę później na te kanały. Ale ja nie lubię takich "teraz modne jest to i to, noś to z tym i tym" (generalnie dla mnie fakt, że coś jest modne to powód do tego, żeby tego nie nosić) tylko takie bardziej osobiste, jak ktoś ma podobny styl do mnie. No i jednak polskich kanałów oglądam baaardzo mało.

A co do BB garniera ... to nie jest krem bb, to jest zwykły krem tonujący, tylko firma podchwyciła nazwę, żeby się lepiej sprzedawał (tak samo jak dior, loreal, chanel, estee lauder itd.).

Swoją drogą ja ostatnio znowu zamówłam dwa nowe bb i mi nie pasują . Trochę szkoda, że tylko jeden mi pasuje :/.

XOXO

Edytowane przez winyl
Czas edycji: 2012-07-01 o 13:19
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 16:53   #1142
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

bania , chyba pójdę za Twoją radą i w ten wyjątkowy dzień zorganizuje jakieś fajny wypadzik na plaże z winkiem, kieliszkami i kocykiem
szkoda,że Oli nie będzie gdzie na chwilę zostawić...

a siostra zrobiła nam taki prezent, bo wie,że mój tż jest przepracowany i ma dość wszystkiego, i widziała też jak ja cieżko pracuje przy Oli... jest w szoku ile rzeczy trzeba znać i umieć, haha dla mnie to juz codzienność, a dla niej mega szok

tak, tak BB garniera. uwielbiam go już!!

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 17:40   #1143
psyhe666
Zakorzenienie

Hej

Ja dzisiaj sobie dałam dyspensę z odchudzaniem, bo babcia ma imieniny i ma pyszne ciasta, cukierki i alkohole

No i tak jak mówiłam faceci są beznadziejni i żadnej randki nie będzie.
Zrobił bardzo brzydko i poczułam się jak zapychacz czasu, a to przykre. Powiedziałam mu to żeby sobie nie myślał, że może się tak zachowywać

Ale tak czy siak zapowiada się fajny wieczór

Z kolanka opuchlizna już ładnie zeszła, ale nie mogę nadal do końca kucać i przenosić ciężaru na lekko ugiętą nogę Ale już lepiej. Dużo lepiej i myślę, że za jakiś tydzień spróbuję pobiegać

Bania, jesteś prawdziwym słodziaczkiem dla swojego faceta I masz dobre serdunio. Ale zastanawiam się czy lepsza śmierć głodowa czy zatrucie Twoim obiadem

Agnesuk, ooo też dobry pomysł... Powiedz później jak to wszystko zaaranżowałaś

Psyhe ma wakacje Cieszmy się wraz z nią! I do połowy sierpnia nawet nie chcę słyszeć o tej poprawce

Winyl, ja nawet nigdy nie miałam żadnego bb Zawsze jakiś krem wyrównujący koloryt albo podkład Chooooooooociaż bardzo mi służył taki krem tonujący z apteki excipial, tani i bombowy tylko kiepsko jest z kolorem, mało komu pasuje (chyba jest tylko jasny i ciemny )........

Dzisiaj u mnie prawie 40 stopni w słońcu 38
Opalałam się chwilkę, ale bardzo szybko złapało mnie pomiędzy cyckami (tylko) i zeszłam

A w tv leci dom nad zje biskiem
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 18:10   #1144
agnesuk
Wtajemniczenie

psyhe no to pozostaje życzyć Ci udanych wakacji
a facet faktycznie nie zachował się ładnie... nie cierpię jak ktoś próbuje sobie mną zapchać czas, bo akurat inna koleżanka nie mogła a najlepsze jest to,że jeszcze bezczelnie mówi o tym głośno

a co to za ciasta babcia zrobiła?

wszystko mamy już spakowane, teraz tylko zrobić buły na drogę i możemy ruszać. planujemy wyjechać koło 2,3 w nocy jak Oli będzie spała, bo nie chcemy jej ciągać w taki gorąc, tym bardziej że nie mamy auta z klima

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2012-07-01 o 18:12
Stary 2012-07-01, 18:30   #1145
psyhe666
Zakorzenienie

Agnesuk, to nie było tak...... Po prostu wczoraj nie mógł bo był na jakiejś imprezie, dzisiaj tylko po południu lub po 18 bo później się widzi ze znajomymi... No halo... To ja mam się dostosowywać?! Ja ok, mogę raz drugi, ale nie jak facet tak chamsko postępuje.

Ciasto z truskawkami i bananami i kremem, ciasto z borówkami, karpatka itp.
so trójka maybe.

Stary 2012-07-01, 18:38   #1146
agnesuk
Wtajemniczenie

aha.. no to tym bardziej nie fajnie się zachował...

o mniaaaaaaaaam

Stary 2012-07-01, 18:49   #1147
winyl
Zakorzenienie

Psyhe, a to burak . Nie powinien tak robić, nie zasługuje na naszą księżniczkę Psyhe!
Co do bb to ja muszę chyba poszukać więcej takich 'oil-free', bo formuła tych bardzo kremowych mi po prostu nie pasuje, nie wiem czemu nie pomyślałam o tym wcześniej (ten pierwszy właśnie jest oil free i jest idealny).
Udanych wakacji życzę, ja się już nie mogę doczekać swoich!

Agnes, Tobie też życzę udanego wyjazdu . I 'imprezy' na plaży .

XOXO
Stary 2012-07-01, 18:54   #1148
karola_plm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość

dzisiaj w nocy wyjeżdzamy z tżem i Oli nad morze. Moja siostra zrobiła nam niespodziankę i zarezerwowała nam pokój powiedziała,że mamy jechać, odpocząć i wrócić jak nowo narodzeni,o!

(...)

karola mam nadzieje,że dzielnie wytrwasz z TF może być na początku ciężko, ale jak tylko przetrwasz ten moment, to na pewno sobie poradzisz. Pamiętam jak mi było ciężko jak zaczynałam...boże, masakra! sapałam, wkurzałam się że nie nadążam za układem, i już miałam ochotę to wyłączyć, ale jakoś sie spięłam i dałam radę.
a co to za dietka?

sukienka jest przepiękna!! ślicznie w niej wyglądasz.
Jaaaaką masz kochaną siostrę! Super!

Z TF mam nadzieję, że dam radę, zacięłam się i chcę ruszyć dalej... Być może będę trochę mieszać z Ewką, bo jutro będzie nowa płytka... zobaczymy...
A dieta, jak dieta. Nie jem słodyczy absolutnie, małe, zdrowe porcje. Tak bym chciała trochę jeszcze wysmukleć przed tymi naszymi wakacjami... a trasa już praktycznie opracowana... szkoda że po chyba będą zęby w ścianę i post, bo poszaleliśmy :d

Cytat:
Napisane przez alexis77 Pokaż wiadomość
Karola świetnie wyglądasz w tej kiecce, wygląda jakby była specjalnie na Ciebie szyta świetnie się układa Ja jestem zdania że latem trzeba pokazywać nogi ale po tym twoim zdjęciu zmieniam częściowo zdanie, jest piękna
Oby udało Ci się wytrzymać 4 tyg ćwiczeń

(...)

Dziś weszłam na wagę a tam 55 równiusieńkie nie widziałam takiej wagi od... nie pamiętam czy kiedykolwiek taką miałam najdziewniejsze jest to że ostatnio przez tydzień non stop coś jadłam-słodkiego a wcześniej jak nie jadłam miesiąc słodkiego to uparcie waga stała na 55,5
Dzięki...! To jest moja pierwsza maxi, sama też nie jestem do nich przekonana, ale te koloooooooooooory. Takie piękne, no nie mogłam się powstrzymać! Dzisiaj kupiłam też miętowe szorty & t-shirt w H&M, sandały i dostałam od teściówki torebkę na imieniny. Pokażę wam wieczorkiem może )

Jaaaaak mi się marzy taka waga, ideał! Super, gratulacje naprawdę, widać, że ciężka praca się opłaciła!

Cytat:
zdjecia w albumie

na komputerze nie ma moich zdjęć z przed BBL nie mam pojecia gdzie je wcięlo

nie zobaczycie jaka jest różnica... ehhh
Ja już skomentowałam ten fakt w albumie. Zaraz idę poszukać szczęki w piwnicy, bo opadła z impetem...

Cytat:
ja wczoraj dostalam dziwna kiecke

(...)

2. heheh tak jest, dobrze że ratujesz honor świetnie w tej kiecce wyglądasz, tak smukło i kobieco, kojarzysz mi się z grecką boginią (to co ze kolorystyka nie ta sama :P) takze na plus one maja przewaznie za☠☠☠.iste dekolty
Ma potencjał, zdecydowanie... przepiękny kolor i wygląda na taką lekką, idealną na lato... ale raczej bym ją skróciła.

haha nooooooooooooo, bimbały są w niej godne!!

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Ciasto z truskawkami i bananami i kremem, ciasto z borówkami, karpatka itp.
Bo się zaślinię, podziel się karpatką!

Failure is only an option if you make it one.
karola_plm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 19:00   #1149
agnesuk
Wtajemniczenie

dziękujeeeeee

pokazuj zakupy
a z TF sobie na pewno poradzisz początki zawsze są trudne, ale pozniej już z górki.

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2012-07-01 o 19:02
Stary 2012-07-01, 19:03   #1150
psyhe666
Zakorzenienie

Wiecie co???
Mam strasznie zły czas w życiu. I jeśli chodzi o rodzinę i o znajomych i o facetów i szkoła.
Płakać mi się chce.
so trójka maybe.

Stary 2012-07-01, 19:04   #1151
agnesuk
Wtajemniczenie

też miałam taki okres... ale dopiero jak przestałam o tym mysleć i nieco odpusciłam wszystko w miarę się poukładało później było już tylko lepiej i lepiej.

to na pewno chwilowy kryzys

Stary 2012-07-01, 19:22   #1152
psyhe666
Zakorzenienie

Agnesuk, ciezko czasem wyluzowac.. Już nawet walić facetów, ale ta poprawka i sytuacja w domu i moja samoocena mnie żrą od wewnątrz...
so trójka maybe.

Stary 2012-07-01, 19:25   #1153
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
O tym drugim nie słyszałam, radzka mi gdzieś kiedyś mignęła przed oczami, ale mnie nie urzekła. Może popatrzę później na te kanały. Ale ja nie lubię takich "teraz modne jest to i to, noś to z tym i tym" (generalnie dla mnie fakt, że coś jest modne to powód do tego, żeby tego nie nosić) tylko takie bardziej osobiste, jak ktoś ma podobny styl do mnie. No i jednak polskich kanałów oglądam baaardzo mało.

A co do BB garniera ... to nie jest krem bb, to jest zwykły krem tonujący, tylko firma podchwyciła nazwę, żeby się lepiej sprzedawał (tak samo jak dior, loreal, chanel, estee lauder itd.).

Swoją drogą ja ostatnio znowu zamówłam dwa nowe bb i mi nie pasują . Trochę szkoda, że tylko jeden mi pasuje :/.
1. radzka od niedawna prowadzi serię poświęconą temu, żeby uśiwadomić dziewczyny jakie maja typy sylwetki oraz to, ze nie waga, a proporcje sa najwazniejsze.
fajna, wyluzowana z niej dziewczyna.

ja uważam, ze w ogole jestem niemodna xD najbardziej nieogarniam hipsterow i ich dziwnych butow, no ale coz, moze jestem za stara ;D

ciekawe co np. pomysli o mnie mlodziez za 10 lat, gdy juz w akcie desperacji zostane nauczycielka pewnie beda ze mnie szydzić i rzucać kredą

e, heehe, apropo bb/ roznicy miedzy bb a podkladem - przez ostatnie 3 dni totalnie sie nie maluje i okazuje sie ze niespecjalnie ktokolwiek zwrocil na to uwage wygladam jakbym nei miala oczu i pila denaturat, ale nie mialam serca nakladac czegokolwiek na twarz w te upaly. krem i koniec . myslalam, ze nigdy nie bede miec na to odwagi a tz jaki szczesliwy!
Cytat:

tak, tak BB garniera. uwielbiam go już!!
heheh w cenie swojego ulubionego loreala bedziesz miala chyba z 5 tubek garniera, takze super, ze Ci pasuje
Cytat:
Ja dzisiaj sobie dałam dyspensę z odchudzaniem, bo babcia ma imieniny i ma pyszne ciasta, cukierki i alkohole

Z kolanka opuchlizna już ładnie zeszła, ale nie mogę nadal do końca kucać i przenosić ciężaru na lekko ugiętą nogę Ale już lepiej. Dużo lepiej i myślę, że za jakiś tydzień spróbuję pobiegać

Bania, jesteś prawdziwym słodziaczkiem dla swojego faceta I masz dobre serdunio. Ale zastanawiam się czy lepsza śmierć głodowa czy zatrucie Twoim obiadem
1.
ale ekstra grubasku xD

2. tylko krzywdy sobie nie zrob! lamago!

3.

jak przeczytalam fragment koncowy, to oczy zaszly mi lzami, dokladnie tak jak czasammi bylo pokazane w sailor moon, czulam ze serdunio się zatrzymuje i kruszy na malenkie kaweczki. a Ty deptasz po tym swoimi malymi, wrednymi girkami
Cytat:

wszystko mamy już spakowane, teraz tylko zrobić buły na drogę i możemy ruszać. planujemy wyjechać koło 2,3 w nocy jak Oli będzie spała, bo nie chcemy jej ciągać w taki gorąc, tym bardziej że nie mamy auta z klima
otworzycie okna i bedzie prawie kabriolet
nam sie kiedys zepsula klima i tak robilismy, bylo ekstra xD

Cytat:
Wiecie co???
Mam strasznie zły czas w życiu. I jeśli chodzi o rodzinę i o znajomych i o facetów i szkoła.
Płakać mi się chce.
głowa do góry!

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 19:32   #1154
agnesuk
Wtajemniczenie

psyhe

bania już nie używam loreala, wkurza mnie zmieniłam na rimmela,który jest dokładnie taki sam jak moja cera

okna na pewno będą otwarte, ale i tak czuję,że się ugotujemy

Stary 2012-07-01, 19:34   #1155
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
1. buhahahahahah! ale MĄDRY i dojrzały sposób... faceci pozostają dziećmi na zawsze

2. ciesz się, on jest takim bogaczem z tego co piszesz, kupicie motorówkę albo inny sprzęt pływający i bedziecie dryfować po Wiśle! fajowo
1. No mnie już nic nie zdziwi
2. Jaka Wisła! Powiedziałam mu, że ma mnie zabrać do St. Tropez i tam będziemy dryfować po morzu

Karola ja póki co zajmę się skalpelem, bo killer może mnie wykończyć.. albo gorsza - moje kolano.

Dziś:
- kabanos
- duszona cebula - miała być zupa jarzynowa, ale skwaśniała!
- wieśniak z pomidorem, sałatą, kiełkami, rucolą

ZDYCHAM Z CIEPŁA, nawet nie chce mi się jeść!

Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni.
Loriette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 19:37   #1156
agnesuk
Wtajemniczenie

mi tez w ogóle nie chce sie jesc

Stary 2012-07-01, 19:55   #1157
psyhe666
Zakorzenienie

Dzięki dziewuszyska

Bandzia, to pochwal się co żeś mu zrobiła? Ziemniory/ryż z kurczakiem?
so trójka maybe.

Stary 2012-07-01, 19:57   #1158
agnesuk
Wtajemniczenie

dobra myszki, ja uciekam pod prysznic i kładę się spać... głowa mi pęka od tego gorąca.

do usłyszenia niedługo trzymajcie się mocno!

Stary 2012-07-01, 20:03   #1159
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
1. radzka od niedawna prowadzi serię poświęconą temu, żeby uśiwadomić dziewczyny jakie maja typy sylwetki oraz to, ze nie waga, a proporcje sa najwazniejsze.
fajna, wyluzowana z niej dziewczyna.

ja uważam, ze w ogole jestem niemodna xD najbardziej nieogarniam hipsterow i ich dziwnych butow, no ale coz, moze jestem za stara ;D

ciekawe co np. pomysli o mnie mlodziez za 10 lat, gdy juz w akcie desperacji zostane nauczycielka pewnie beda ze mnie szydzić i rzucać kredą

e, heehe, apropo bb/ roznicy miedzy bb a podkladem - przez ostatnie 3 dni totalnie sie nie maluje i okazuje sie ze niespecjalnie ktokolwiek zwrocil na to uwage wygladam jakbym nei miala oczu i pila denaturat, ale nie mialam serca nakladac czegokolwiek na twarz w te upaly. krem i koniec . myslalam, ze nigdy nie bede miec na to odwagi a tz jaki szczesliwy!

heheh w cenie swojego ulubionego loreala bedziesz miala chyba z 5 tubek garniera, takze super, ze Ci pasuje

1.
ale ekstra grubasku xD

2. tylko krzywdy sobie nie zrob! lamago!

3.

jak przeczytalam fragment koncowy, to oczy zaszly mi lzami, dokladnie tak jak czasammi bylo pokazane w sailor moon, czulam ze serdunio się zatrzymuje i kruszy na malenkie kaweczki. a Ty deptasz po tym swoimi malymi, wrednymi girkami

otworzycie okna i bedzie prawie kabriolet
nam sie kiedys zepsula klima i tak robilismy, bylo ekstra xD

głowa do góry!
Teraz się będę głowić jakie buty masz na myśli . Ja już wolę hipsterów niż maniury . Generalnie rzecz biorąc podoba mi się styl rockowy, taki inny, noszenie czegoś oryginalnego (mam na myśli oczywiście wyjątkowość, nie markę ), taki styl z pazurem. Ale przede wszystkim cenię sobie ludzi, którzy mają własny styl, a nie noszą to co wszyscy, to co modne itd. Nie żebym miała coś przeciwko ubieraniu się totalnie przeciętnie i zwyczajnie (co sama zazwyczaj muszę robić, bo jestem zbyt gruba, żeby zmieścić się w coś fajnego), ale nie jest to mój styl, dlatego na imprezie prędzej pomyślę, że laska fajnie wygląda jak ma pocięte szorty i trampki niż jak ma obcisłą mini i szpile . No ale ja w ogóle jestem dziwna, także nie należy się przejmować .

Właśnie obejrzałam te filmiki o figurach i całkiem spoko się oglądało, chociaż nadal coś mnie drażni w tej dziewczynie - ale dużo lepiej wygląda teraz niż wtedy, kiedy oglądałam Ją po raz pierwszy . Pooglądam Ją trochę, jak będę mieć czas, dam Jej drugą szansę, skoro Bania radzi .

Oo Bania bez mejkapu . Ja jakoś nigdy nie miałam z tym większego problemu. Ostatnio wyszłam do osiedlowego sklepu ubrana jak żul, bez makijażu, jakoś paskudnie związałam włosy, wyglądałam tak fatalnie ... i kurde czułam się okropnie! Nigdy nie miałam takich problemów, miałam na to wszystko raczej wyje...bane . Coraz gorzej ze mną, jak słowo daję!

Psyhe- masz wakacje, wyluzuj, zrelaksuj się, zaszalej, nie przejmuj się tym wszystkim! Też ostatnio mnie wiele rzeczy dobija, ale jak już mówiłam, na starość przychodzą do mnie wszystkie myśli z serii "życie jest za krótkie" oraz "cape diem" , hakuna matata i życie jest od razu lepsze!

Bożeee zbliża mi się @ i nie mogę znieść niektórych osób . Normalnie mi się taki agresor włącza .

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Loriette Pokaż wiadomość
1. No mnie już nic nie zdziwi
2. Jaka Wisła! Powiedziałam mu, że ma mnie zabrać do St. Tropez i tam będziemy dryfować po morzu

Karola ja póki co zajmę się skalpelem, bo killer może mnie wykończyć.. albo gorsza - moje kolano.

Dziś:
- kabanos
- duszona cebula - miała być zupa jarzynowa, ale skwaśniała!
- wieśniak z pomidorem, sałatą, kiełkami, rucolą

ZDYCHAM Z CIEPŁA, nawet nie chce mi się jeść!
Cytat:
mi tez w ogóle nie chce sie jesc
Dzisiaj to nawet mi się nie chce -.-
Aczkolwiek jakby PSYHE uraczyła mnie swoją SAŁATKĄ to bym zjadła .

XOXO
Stary 2012-07-01, 20:08   #1160
psyhe666
Zakorzenienie

Wiiiiiinyl miałam zrobić tą z brokułami, ale moja kochana siostra nie wyjęła brokuła z torebki i zakwitł w lodówce
so trójka maybe.

Stary 2012-07-01, 20:10   #1161
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Wiiiiiinyl miałam zrobić tą z brokułami, ale moja kochana siostra nie wyjęła brokuła z torebki i zakwitł w lodówce
[*] sałatka

XOXO
Stary 2012-07-01, 21:20   #1162
psyhe666
Zakorzenienie

Jutro muszę iść po brokuły bo mi się feta zepsuje

Ale się pokłóciłam z tym chłopakiem To przykre
so trójka maybe.

Stary 2012-07-01, 22:05   #1163
moooniaaaa
Zakorzenienie

Heloł
Kupiłam pierwszy, z falbankami, superowy

Agnesuk, mam nadzieję że wyjazd super,a Oli grzeczna jak aniołek

Laura, gratuluję wyników, możesz być z siebie dumna

Psyche, odpuść sobie debila skoro już na początku są fochy :P

Zjarałam się jak jakiś Czeczen, teraz siedzę z maścią z wit.A na całym ciele i przede wszystkim na twarzy Zaraz zajmę się zdjęciami bo dużo narobiliśmy

A jutro albo pojutrze wpadnę na dłużej bo oczywiście problemy zwaliły mi się na głowę. Jak mam urlop to spokój i monotonia. A jak urlop się kończy to wszystko szlak trafia, już ostatnio to zauważyłam
Więc dzisiejszy dzień kończy się chuj...owo,a biorąc pod uwagę to, że jutro muszę wstać o 5:00, w domu będę przed 18:00, muszę potem załatwić multum spraw (nie wiem jakim cudem skoro coś jest np.:czynne do 18:00,a muszę przebić się przez miasto itd.) to poniedziałek zapowiada się do kitu.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:10   #1164
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
bania już nie używam loreala, wkurza mnie zmieniłam na rimmela,który jest dokładnie taki sam jak moja cera
o, a jaki? pewnie wake me up

ja z rimmela lubilam lasting finish
Cytat:
Bandzia, to pochwal się co żeś mu zrobiła? Ziemniory/ryż z kurczakiem?

on ciągle je fileta z kurczaka , co innego mogłabym zrobić ;p
ugotowalam rosol, dla niego byly ziemniaki, filet i ulubione warzywka.
dla siebie zrobilam filecika na parze i salatke z salaty lodowej, pomidora, rzodkiewki . mniam

moglabym nawet powiedziec ze jestem na diecie, gdyby nie to, ze zjadlam mc flurry, loda w czekoladzie + wypilam piwo
Cytat:
Teraz się będę głowić jakie buty masz na myśli . Ja już wolę hipsterów niż maniury . Generalnie rzecz biorąc podoba mi się styl rockowy, taki inny, noszenie czegoś oryginalnego (mam na myśli oczywiście wyjątkowość, nie markę ), taki styl z pazurem. Ale przede wszystkim cenię sobie ludzi, którzy mają własny styl, a nie noszą to co wszyscy, to co modne itd. Nie żebym miała coś przeciwko ubieraniu się totalnie przeciętnie i zwyczajnie (co sama zazwyczaj muszę robić, bo jestem zbyt gruba, żeby zmieścić się w coś fajnego), ale nie jest to mój styl, dlatego na imprezie prędzej pomyślę, że laska fajnie wygląda jak ma pocięte szorty i trampki niż jak ma obcisłą mini i szpile . No ale ja w ogóle jestem dziwna, także nie należy się przejmować .

moje "ukochane" creepersy ;D

a kim jest wg Ciebie "maniura" ? dla mnie to spalona solara z tipsami, cos na wzor tandetnego i powszechnie lansowanego AG.
w ogole, zeby byc hipsterem w Polsce trzeba miec jaja. łatwiej jest być maniurą, niż hipsterem. Nie wiem, może Ty tego tak nie odczuwasz, ze względu na miasto w którym chyba mieszkasz od urodzenia

co do stylu, to owszem, i ja cenię sobie takich ludzi.
Niestety wielu ludziom wydaje się, ze są fajni, a nie są xD

ja nie wiem jakbym określiła samą siebie. uwielbiam się wyróżniać i budzić kontrowersje, ale zdecydowanie nie w myśl zasady "szpilki i obcisła mini" :P najbardziej cenię sobie wygodę i rzeczy oryginalne w sensie niepowtarzalności. dlatego często odwiedzam lumpy, lubię przerabiać ubrania. i nie boję się koloru, nie lubię smutnych ubrań.

chętnie bawiłabym się modą, wkręcała w tworzenie świetnych stylizacji, ale zwyczajnie nie mam czasu, przeważnie zakładam to, co mi wpadnie w rękę ;p
marzeniem jest sylwetka, w której wygląda się świetnie w "byle czym" ;p

i rozumiem Cię, ze czasami masz wrażenie, że nikt Cie nie rozumie, a Twoje wypowiedzi są odbierane zupełnie inaczej niż powinny;i ja mam właśnie teraz takie wrażenie odnośnie swojej wypowiedzi :P
Cytat:

Oo Bania bez mejkapu . Ja jakoś nigdy nie miałam z tym większego problemu. Ostatnio wyszłam do osiedlowego sklepu ubrana jak żul, bez makijażu, jakoś paskudnie związałam włosy, wyglądałam tak fatalnie ... i kurde czułam się okropnie! Nigdy nie miałam takich problemów, miałam na to wszystko raczej wyje...bane . Coraz gorzej ze mną, jak słowo daję!
.
ja bym bardzo chetnie chodziła bez mejkapu, ograniczam go do minimum, niestety tak jak pisałam, mam na tym tle kompleksy. kiedyś się zupelnie nie malowalam, bylam niczym hipster w zgrai maniur xD pozniej one przestaly, bo wiekszosc z nich zaszla w ciaze, zaczela byc mila, usmiechnieta i nie potrzebowala do zycia tapety :P
za to ja zaczelam :P

dziwna rozkmina mnie naszla, nie wiem o co mi chodzilo ;p
poki co cera ma sie o dziwo coraz lepiej, wiec hura.
Cytat:
[*] sałatka

Stary 2012-07-02, 00:29   #1165
winyl
Zakorzenienie

Cytat:

moje "ukochane" creepersy ;D
A one są hipsterskie? Fuuuj . Straszliwie mi się nie podobają . A byłam przekonana, że walniesz tu wszystkie buty, które mi się najbardziej podobają, przestaniesz mnie kochać, bo jestem inna . Ale może to jeszcze nie jest ten moment .
Cytat:
a kim jest wg Ciebie "maniura" ? dla mnie to spalona solara z tipsami, cos na wzor tandetnego i powszechnie lansowanego AG.
w ogole, zeby byc hipsterem w Polsce trzeba miec jaja. łatwiej jest być maniurą, niż hipsterem. Nie wiem, może Ty tego tak nie odczuwasz, ze względu na miasto w którym chyba mieszkasz od urodzenia
No tak, właśnie taka solara, obcisłe ciuszki, wszystko na wierzchu itd. taka typowa dziewczyna typowego dresa . Ale myślałam też o takiej mniej ekstremalnej wersji, czyli właśnie coś a la AG, typowy styl wrednych suczy z gimnazjum i te sprawy .
Wiesz co, zgodzę się, że łatwiej być maniurą niż hipsterem. Coprawda nie próbowałam nigdy być ani jednym ani drugim, ale ubranie się w coś co nie jest dżinsami, t-shirtem i baletkami jest często odbierane jako łoootdefak, co ty masz na sobie . Z drobnym wyjątkiem - jak się ma cycki i/lub tyłek na wierzchu, to przecież to jest spoko (zaraz wyjdę na przyszłą zakonnicę, nie , nie w tym rzecz, po prostu uważam, że żeby w ciągu dnia, w szkole, pracy, na uczelni nie wyglądać zbyt wulgarnie to stanowczo nie powinno się mieć na sobie czegoś co odsłania cycki i tyłek jednocześnie, zresztą na imprezie w znacznej większości przypadków też uważam, że lepiej postawić na pokazanie jednego lub drugiego ) .
Ale mi to nie przeszkadza, ja wolę być tą dziwną, bo założę skórzaną kurtkę z ćwiekami, niż tą dziwną w przyciasnej różowej miniówce odsłaniającej sadło OOO albo moje ulubione - w dżinsach w za małym rozmiarze z pięknie wystającymi boczkami i przykrótką bluzką, miodzio <3 .

Cytat:
co do stylu, to owszem, i ja cenię sobie takich ludzi.
Niestety wielu ludziom wydaje się, ze są fajni, a nie są xD
Cytat:
ja nie wiem jakbym określiła samą siebie. uwielbiam się wyróżniać i budzić kontrowersje, ale zdecydowanie nie w myśl zasady "szpilki i obcisła mini" :P najbardziej cenię sobie wygodę i rzeczy oryginalne w sensie niepowtarzalności. dlatego często odwiedzam lumpy, lubię przerabiać ubrania. i nie boję się koloru, nie lubię smutnych ubrań.

chętnie bawiłabym się modą, wkręcała w tworzenie świetnych stylizacji, ale zwyczajnie nie mam czasu, przeważnie zakładam to, co mi wpadnie w rękę ;p
marzeniem jest sylwetka, w której wygląda się świetnie w "byle czym" ;p
No i fajnie . Nigdy nie mówiłam, że jesteś taką osobą, mam nadzieję, że to jest jasne . Bo to kolejna z sytuacji (ten i kilka poprzednich postów odnośnie stylu właśnie), kiedy znów wydaje mi się, że nikt mnie nie zrozumie .
Ja niestety też tak kończę, wolę pospać te 15 min dłużej niż wybierać w co się ubiorę. Poza tym, ile bym nie wybierała, i tak jestem zbyt gruba, żeby w czymkolwiek wyglądać dobrze, więc po co się przesadnie starać .
Ty masz taką sylwetkę Baniaczku
Cytat:
i rozumiem Cię, ze czasami masz wrażenie, że nikt Cie nie rozumie, a Twoje wypowiedzi są odbierane zupełnie inaczej niż powinny;i ja mam właśnie teraz takie wrażenie odnośnie swojej wypowiedzi :P
parę lat temu nazwaliby nas emo (nikt mnie nie rozumie ), ale ta moda już przeszła . Nic na to nie poradzę, moich poglądów nie da się tak łatwo wyrazić słowem pisanym na forum, szczególnie jak ktoś mnie nie zna, wydaje mi się, że często ludzie nie łapią o co mi chodzi, ale nie mam siły tłumaczyć się z każdego zdania, jakie napiszę. Także piątka! Aczkolwiek myślę, że teraz Cię dokładnie zrozumiałam!
Cytat:
ja bym bardzo chetnie chodziła bez mejkapu, ograniczam go do minimum, niestety tak jak pisałam, mam na tym tle kompleksy. kiedyś się zupelnie nie malowalam, bylam niczym hipster w zgrai maniur xD pozniej one przestaly, bo wiekszosc z nich zaszla w ciaze, zaczela byc mila, usmiechnieta i nie potrzebowala do zycia tapety :P
za to ja zaczelam :P

Ja zawsze chodziłam bez makijażu, później używałam tylko tuszu do rzęs, kiedy reszta moich koleżanek robiła full make up i zawsze wszystkie mnie podziwiały, bo One by tak nie mogły . Inna sprawa, że naprawdę miałam idealną cerę, czego nie można powiedzieć teraz :/.
Cytat:
dziwna rozkmina mnie naszla, nie wiem o co mi chodzilo ;p
poki co cera ma sie o dziwo coraz lepiej, wiec hura.
Ciesz się, ciesz, dobra cera to podstawa! Ja będę nad tym pracować przez wakacje!

I NIE ŚMIEJ SIĘ Z TRAGICZNEJ ŚMIERCI SAŁATKI!

XOXO
Stary 2012-07-02, 07:09   #1166
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
A one są hipsterskie? Fuuuj . Straszliwie mi się nie podobają . A byłam przekonana, że walniesz tu wszystkie buty, które mi się najbardziej podobają, przestaniesz mnie kochać, bo jestem inna . Ale może to jeszcze nie jest ten moment .
a nie wiem, może nie są ale myslałam że są xD tak czy siak nie podobają mi się i są dla mnie koszmarem ;p.

ja nie mam pojęcia jakie buty Ci się podobają zburzyłaś mi moją wizję wklejając zdjęcie koturnów z aldo : P
Obstawiam conversy, a dalej nie wiem
Cytat:
Wiesz co, zgodzę się, że łatwiej być maniurą niż hipsterem. Coprawda nie próbowałam nigdy być ani jednym ani drugim, ale ubranie się w coś co nie jest dżinsami, t-shirtem i baletkami jest często odbierane jako łoootdefak, co ty masz na sobie .
powiem Ci szczerze, że myślałam, że zaprzeczysz mojej teorii, ze względu na to, że mieszkasz od urodzenia w takim miescie jakim mieszkasz. Tego typu miasta są dużo bardziej "wyzwolone" , niż te mniejsze, i nie chodzi mi tu nawet o te całkiem male, ale gdzie jest ok. 100 tys. mieszkańców.
tam często to co oryginalne, jest "be", a pojęcie hipster automatycznie = outsider. To co jest inne, niezrozumiałe - często staje się dla ludzi głupie, okazuje się , że w przypadku ludzi też się to sprawdza. Idąc tym tokiem myślenia facet (nawet nie hipster, ale osoba z własnym stylem ) = gej, a dziewczyna = nie wiem, brakuje mi określenia, ale ktoś nie do końca atrakcyjny :P

Choooociaż, z opowiadań mojej siostry wynika (a lubię te opowieści, co tam slychać u młodego, dobrze rokującego pokolenia :P), że i w tych 100 tys. miastach zawitała moda na oryginalność, ludzie lubią tak jak napisałas - trampki i pocięte szorty, a zestaw balerinki, jeansy, bokserka to już zestaw tzw. "tapeciarski" i nagle te, które się malują, to tapeciary, blachary i w ogóle skrajne zło.

z tymze muszę też dodać, że trampki oryginalne muszą być, i nie chodzi mi tu o niepowtarzalność, a o markę niestety; pocięte szorty to tez nie byle jakie.
także tutaj nie lans stylem, a lans metką

Cytat:
Z drobnym wyjątkiem - jak się ma cycki i/lub tyłek na wierzchu, to przecież to jest spoko (zaraz wyjdę na przyszłą zakonnicę, nie , nie w tym rzecz, po prostu uważam, że żeby w ciągu dnia, w szkole, pracy, na uczelni nie wyglądać zbyt wulgarnie to stanowczo nie powinno się mieć na sobie czegoś co odsłania cycki i tyłek jednocześnie, zresztą na imprezie w znacznej większości przypadków też uważam, że lepiej postawić na pokazanie jednego lub drugiego ) .
nie wiadomo czemu kobiety za wszelką stronę chcą, zeby faceci na nie patrzyli :P

niestety wiele z nich nie zdaje sobie sprawy z tego, że taki wzrok pozbawiony jest szacunku, bo co reprezentuje sobą dziewczyna, ktora wszystko odsłania i świeci golizną? ;/ nie chcę nikogo obrażać, ale czasami widzę na ulicy laski, ktore maja i stanik, i prawie że gacie na wierzchu. nie rozumiem tej chęci prowokacji za wszelką cenę

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kupiłam pierwszy, z falbankami, superowy

Zjarałam się jak jakiś Czeczen, teraz siedzę z maścią z wit.A na całym ciele i przede wszystkim na twarzy Zaraz zajmę się zdjęciami bo dużo narobiliśmy

A jutro albo pojutrze wpadnę na dłużej bo oczywiście problemy zwaliły mi się na głowę. Jak mam urlop to spokój i monotonia. A jak urlop się kończy to wszystko szlak trafia, już ostatnio to zauważyłam
Więc dzisiejszy dzień kończy się chuj...owo,a biorąc pod uwagę to, że jutro muszę wstać o 5:00, w domu będę przed 18:00, muszę potem załatwić multum spraw (nie wiem jakim cudem skoro coś jest np.:czynne do 18:00,a muszę przebić się przez miasto itd.) to poniedziałek zapowiada się do kitu.
dobrze, że wypoczęłaś, żeby miec teraz powera

masz jakieś porno zdjecia w stroju?

Stary 2012-07-02, 08:41   #1167
moooniaaaa
Zakorzenienie

Tak Bania, mam, z byle jakimi włosami i rozmazanym tuszem
Nawet nie próbowałam wyglądać seksownie jak pot lał mi się z tyłka :P
Ale coś tam ze strojem znajdę, żeby potem wrzucić
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 09:48   #1168
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wiem, może nie są ale myslałam że są xD tak czy siak nie podobają mi się i są dla mnie koszmarem ;p.

ja nie mam pojęcia jakie buty Ci się podobają zburzyłaś mi moją wizję wklejając zdjęcie koturnów z aldo : P
Obstawiam conversy, a dalej nie wiem

powiem Ci szczerze, że myślałam, że zaprzeczysz mojej teorii, ze względu na to, że mieszkasz od urodzenia w takim miescie jakim mieszkasz. Tego typu miasta są dużo bardziej "wyzwolone" , niż te mniejsze, i nie chodzi mi tu nawet o te całkiem male, ale gdzie jest ok. 100 tys. mieszkańców.
tam często to co oryginalne, jest "be", a pojęcie hipster automatycznie = outsider. To co jest inne, niezrozumiałe - często staje się dla ludzi głupie, okazuje się , że w przypadku ludzi też się to sprawdza. Idąc tym tokiem myślenia facet (nawet nie hipster, ale osoba z własnym stylem ) = gej, a dziewczyna = nie wiem, brakuje mi określenia, ale ktoś nie do końca atrakcyjny :P

Choooociaż, z opowiadań mojej siostry wynika (a lubię te opowieści, co tam slychać u młodego, dobrze rokującego pokolenia :P), że i w tych 100 tys. miastach zawitała moda na oryginalność, ludzie lubią tak jak napisałas - trampki i pocięte szorty, a zestaw balerinki, jeansy, bokserka to już zestaw tzw. "tapeciarski" i nagle te, które się malują, to tapeciary, blachary i w ogóle skrajne zło.

z tymze muszę też dodać, że trampki oryginalne muszą być, i nie chodzi mi tu o niepowtarzalność, a o markę niestety; pocięte szorty to tez nie byle jakie.
także tutaj nie lans stylem, a lans metką

nie wiadomo czemu kobiety za wszelką stronę chcą, zeby faceci na nie patrzyli :P

niestety wiele z nich nie zdaje sobie sprawy z tego, że taki wzrok pozbawiony jest szacunku, bo co reprezentuje sobą dziewczyna, ktora wszystko odsłania i świeci golizną? ;/ nie chcę nikogo obrażać, ale czasami widzę na ulicy laski, ktore maja i stanik, i prawie że gacie na wierzchu. nie rozumiem tej chęci prowokacji za wszelką cenę

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

dobrze, że wypoczęłaś, żeby miec teraz powera

masz jakieś porno zdjecia w stroju?
Creepersy to mi się kojarzą bardziej z gotycko-metalowymi ludźmi, ale może się mylę . Nie mam czasu odpisywać na każdą linijkę, więc mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę .
No tak, o conversach zresztą zawsze mówiłam, najwygodniejsze buty świata . Powiem Ci, że tymi koturnami to nawet sama sobie zaburzyłam wizję siebie . Po pierwsze nie podobają mi się buty na koturnie , po drugie nie lubię takich słodko-dziewczęcych rzeczy w zbyt dużej ilości ... No nieważne .
Ja ogólnie lubię jak buty są takim wyróżniającym się elementem stroju, bo w ogóle mi się wydaje , że buty nadają charakteru. Dlatego lubię się ubrać w miarę prosto, ale założyć odpowiednie buty i dodatki, żeby to wyglądało bardziej w jakiś konkretny sposób (np. elegancko, czy rockowo, czy maniursko czy dresiarsko ).
To chyba tyle z mojej filozofii życiowej .
Przyznaję Ci rację, bo jednak polska mentalność jest taka, że jeżeli wyglądasz jak dużo innych osób na ulicy to jesteśmy do tego przyzwyczajeni i jest ok. Jak masz jakiś pomysł na siebie i wyglądasz oryginalnie to jesteś dziwna/gejem/itd., itp.
I wydaje mi się, że miejsce zamieszkania tu nie ma nic do rzeczy. Tzn. jasne, łatwiej jest w Warszawie czy Krakowie niż gdzieś na wsi, gdzie często ludzie krzywo patrzą jak ktoś np. uprawia jogging, ale jednak każde miasto ma w sobie mnóstwo takich ludzi ograniczonych . Poza tym też jest różnica pomiędzy centrum, a obrzeżami ... I możnaby tak wymieniać i wymieniać .
I o ile to, czy komuś się podoba mój styl czy nie średnio mnie obchodzi, to przykre jest to, że w Polsce ciężko mi się przełamać, żeby np. założyć krótkie spodenki mając tak grube nogi. Czuję się tak strasznie, że już wolę się gotować w długich spodniach albo rajtkach. Wyjeżdżam zagranicę i kompletnie nie ma tego problemu, każdy chodzi tak, żeby mu było wygodnie, wystarczająco zimno/ciepło i nikt nie ma nic przeciwko. To jest przykre.

Nie szkodzi, że wstałam, żeby się uczyć, bo zaraz muszę pomykać na uczelnię ... Nie mam się w co ubrać, żeby nie było mi gorąco, mam @, więc jest mi 300razy bardziej gorąco, czuję się ciężka i ogólnie fe . Już się trochę podłamałam, że odchudzam się i tyję, a potem mi się przypomniało, że jednak @ zawsze oznacza +2kg, czyli chyba nawet trochę schudłam? Ale to się okaże po .

Monia czekamy na zdjęcia!

XOXO
Stary 2012-07-02, 10:57   #1169
psyhe666
Zakorzenienie

Monia, to były moje fochy
Już wyjaśnione Po prostu się uniosłam za bardzo i się zakręciłam, ale Bania wie z jakich powodów mogłam tak zrobić i pewnie przyzna mi rację.
Już jest ok.

Boże mam wakacje, a jeszcze nie schudłam!!!

Te buty jak dla mnie są obleśnie Widziałam już je u nettenestea i się złapałam za głowę
so trójka maybe.

Stary 2012-07-02, 11:25   #1170
alexis77
Zadomowienie

Cytat:
ja wczoraj dostalam dziwna kiecke nie wiem co z nią zrobić. maxi są totalnie nie dla mnie, a długośćtej kiecki ktora dostalam, to juz calkiem zonk :P - do polowy lydki. wiem ze takie sa teraz super modne, ale nawet jak widze na ulicy dziewczyne w takiej sukience, to tez mi sie nie podoba
chyba ją skroce i tyle, moze siostra bedzie w niej chodzila, lub przyda jej sie na jakies konkursy pieknosci ;p ma zabudowana gore, a ja lubie pokazywac obojczyki, bo to jedyne co mi zostalo w kategorii : lubie w sobie
znalazlam na necie zdejcie tej sukienki, zapozyczone z jakiegos angielskiego blogaska:
kiecka super tylko gdyby była przed kolano, max do kolan takie do połowy łydki to smyśnie muszą wyglądać
Cytat:
bania , chyba pójdę za Twoją radą i w ten wyjątkowy dzień zorganizuje jakieś fajny wypadzik na plaże z winkiem, kieliszkami i kocykiem
szkoda,że Oli nie będzie gdzie na chwilę zostawić...
mega wymarzony prezent jak dla mnie! taki romantyczny pikniczek na plaży
Cytat:
okna na pewno będą otwarte, ale i tak czuję,że się ugotujemy
bedziecie mieli darmową saune
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

maść z wit A na opaloną skórę też jest dobra? zjarałam sobie wczoraj całą buźkę na czerwono
Pokazuj zdjęcia

Baniaaa opowiadaj nam tu o swoich mega pomysłach i szalonych niespodziankach dla Tż może coś dla siebie wypatrzę Placuszka nie dowioze na rowerku bo się roztopi

Dziś za piątaka kupiłam sobie 2 bluzki w lumpku

Edytowane przez alexis77
Czas edycji: 2012-07-02 o 11:27
alexis77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości